WVOP Nieuwsbrief 4 2011

5
oktober 2011 Het eerste weekend na de zomervakantie ging er weer een grote groep kinderen van start bij de nieuwe serie surf- en zeillessen. Hoewel het eerste weekend nog echt Nederlands zomerweer was, zijn de laatste twee weekends sub-tropisch te noemen en dat terwijl het herfst is! We zullen bij het Groengebied maar een verzoek in dienen dat ze de plas in de herfst en winter ophouden en in de zomer dicht doen voor de vogels. Vooral voor de groep beginners was het natuurlijk lekker dat de wind niet al te gek deed en al snel vlogen ze over plas. Waarbij ze de derde les al op de grote plas konden varen, wat natuurlijk nog stoerder is. De surfers hadden de eerste les nogal wat wind, zodat het weer veel vallen en opstaan was. Maar onder leiding van Willem sloegen ze zich daar weer goed doorheen. Helaas afgelopen zondagochtend de wind helemaal weg en dus moesten er andere activiteiten met de plank gedaan worden. Ook de gevorderde zeilers en zeilsters leerden de plas de afgelopen keren anders kennen. Want, hoewel je normaal niet wilt omslaan, moesten de kinderen nu verplicht de boot op zijn kant zien te krijgen. Daarna was het snel naar het zwaard zwemmen en gaan hangen om de boot weer overeind te krijgen. Dit gaf natuurlijk de nodige hilariteit, zeker omdat niet iedereen even makkelijk in de boot kon klimmen. Al met al waren het mooie weekenden aan de plas. WV Ouderkerkerplas Nieuwsbrief In het weekend van 24 en 25 septem- ber werden in Makkum windsurf en sub wedstrijden georganiseerd, de RealTrip 2011. Onder de deelnemers was WVOP-lid, Niels Bewier, In een zonnig Makkum was er helaas te weinig wind voor de down-wind slalom wedstrijden. Deze werden ver- vangen voor een long distance race. Dat Niels goed heeft leren zeilen op de Ouderkerkplas, is wel duidelijk, want hij werd 1 e in zijn klasse! Niels, namens de hele vereniging van harte gefeliciteerd met deze overwin- ning en hopelijk smaakt het naar meer. Niels Bewier wint Nazomer-lessen van start Meer informatie over de zeilclub, zeillessen, onze ambities etc. kun je vinden op onze website: www.wvop.nl of www.twitter.com/ouderkerkerplas Hierbij ontvang je de 4 e nieuwsbrief van seizoen 2011. Met dit keer een heuse kampioen binnen WVOP, uitgebreide informatie over de vorderingen van de bouwplannen, het Coöperatiefonds Rabobank, nieuwe sponsors en een reminder voor de prijsvraag. Veel lees plezier. In deze nieuwsbrief:

description

nieuwsbrief van WVOP

Transcript of WVOP Nieuwsbrief 4 2011

Page 1: WVOP Nieuwsbrief 4 2011

 oktober  2011  

Het eerste weekend na de zomervakantie ging er weer een grote groep kinderen van start bij de nieuwe serie surf- en zeillessen. Hoewel het eerste weekend nog echt Nederlands zomerweer was, zijn de laatste twee weekends sub-tropisch te noemen en dat terwijl het herfst is! We zullen bij het Groengebied maar een verzoek in dienen dat ze de plas in de herfst en winter ophouden en in de zomer dicht doen voor de vogels.

Vooral voor de groep beginners was het natuurlijk lekker dat de wind niet al te gek deed en al snel vlogen ze over plas. Waarbij ze de derde les al op de grote plas konden varen, wat natuurlijk nog stoerder is.

De surfers hadden de eerste les nogal wat wind, zodat het weer veel vallen en opstaan was. Maar onder leiding van Willem sloegen ze zich daar weer goed doorheen. Helaas afgelopen zondagochtend de wind helemaal weg en dus moesten er andere activiteiten met de plank

gedaan worden.

Ook de gevorderde zeilers en zeilsters leerden de plas de afgelopen keren anders kennen. Want, hoewel je normaal niet wilt omslaan, moesten de kinderen nu verplicht de boot op zijn kant zien te krijgen. Daarna

was het snel naar het zwaard zwemmen en gaan hangen om de boot weer overeind te krijgen. Dit gaf natuurlijk de nodige hilariteit, zeker omdat niet iedereen even makkelijk in de boot kon klimmen.

Al met al waren het mooie weekenden aan de plas.

WV Ouderkerkerplas N i e u w s b r i e f

In het weekend van 24 en 25 septem-ber werden in Makkum windsurf en sub wedstrijden georganiseerd, de RealTrip 2011. Onder de deelnemers was WVOP-lid, Niels Bewier,

In een zonnig Makkum was er helaas te weinig wind voor de down-wind slalom wedstrijden. Deze werden ver-vangen voor een long distance race.

Dat Niels goed heeft leren zeilen op de Ouderkerkplas, is wel duidelijk, want hij werd 1e in zijn klasse!

Niels, namens de hele vereniging van harte gefeliciteerd met deze overwin-ning en hopelijk smaakt het naar meer.

Niels Bewier wint Nazomer-lessen van start

Meer informatie over de zeilclub, zeillessen, onze ambities etc. kun je vinden op onze website:

www.wvop.nl  of www.twitter.com/ouderkerkerplas

Hierbij  ontvang    je  de  4e  nieuwsbrief  van  seizoen  2011.  Met  dit  keer  een  heuse  kampioen  binnen  WVOP,  uitgebreide  informatie  over  de  vorderingen  van  de  bouwplannen,  het  Coöperatiefonds  Rabobank,  nieuwe  sponsors  en  een  reminder  voor  de  prijsvraag.         Veel  lees  plezier.    

In deze nieuwsbrief:

Page 2: WVOP Nieuwsbrief 4 2011

 

     

oktober  2011  

Page 3: WVOP Nieuwsbrief 4 2011

 

     

oktober  2011  

 

Hoe staat het met het nieuwe clubgebouw en haven? Wanneer kunnen we beginnen met bouwen? Nu het surf- en zeilseizoen afloopt is het goed om de stand van zaken toe te lichten. Misschien aardig om in een vogelvlucht een overzicht te geven wat sinds zomer 2010 is gebeurd en ook: wat is er nog nodig om de eerste paal te slaan? 1. Ontwikkeling business plan voor een eigen watersportaccommodatie incl. clubgebouw, ligplaatsen, haven en vloot. Plan mede op basis van vergelijkbare watersportclub in Den Bosch leidt tot een investering van 400.000 euro. Een gestage groei naar 400-500 leden en sponsors, tezamen met de BTW teruggavenregeling voor sportverenigingen, moeten dit mogelijk maken. 2. Business Plan voor Watersportpark Ouderkerkerplas leidt tot interesse van Groengebied Amstelland (beheerder ouderkerkerplas) en Gemeente Ouder-Amstel 3. Clubhuisontwerp van Hugo Caron gekozen door bestuur in overleg met Gemeente en Groengebied. 4. Het Groengebied Amstelland stelt 3500m2 terrein ter beschikking tegen een marktconforme erfpachtsom 5. Het Groengebied Amstelland zegt toe om het terrein bouwrijp te maken en te voorzien van nuts en een hekwerk voor een begroot bedrag van 115.000 euro 6. Keuze voor Aannemer Van der Linden die toezegt binnen het begrote budget het clubhuis te kunnen bouwen. 7. Gemeente Ouder-Amstel stelt zich borg voor 50% van de financiering. 8. Waarborgfonds Sport stelt zich ook borg voor 50% van de financiering onder voorwaarden van een 10.000 euro sponsoring, ledenaantal conform begroting en fiscale toezegging van de belastingdienst over BTW teruggave. 9. Op basis van beide borgstellingen wordt ABN-AMRO geselecteerd als hypotheekverstrekker: de bank biedt goede condities die passen binnen het ondernemingsplan. 10. Oprichting aparte Stichting Watersportpark Ouderkerkerplas om te voldoen aan condities van de BTW teruggavenregeling; de stichting bouwt en gaat de accommodatie ter beschikking stellen aan de WVOP . 11. Overeenstemming tussen Groengebied, Stichting en WVOP over erfpachtovereenkomst onder begeleiding van Deloitte Belastingadviseurs. 12. Aanvraag bij de belastingdienst voor BTW teruggavenregeling voor sportverenigingen door Deloitte. 13. Voor de aanvraag van de bouwvergunning is een bodemonderzoek gedaan; na veel overleg met de Gemeente en de Provincie blijkt dat geen saneringsplan hoeft te worden opgesteld.

Vorderingen bouwplannen

Kerkstraat  34    -­‐  Ouderkerk  a/d  Amstel  

Willem Fenengastraat 28 1096 BP Amsterdam Telefoon: 020-4680940

E-mail: [email protected] www.woonboot.nl  

 

Page 4: WVOP Nieuwsbrief 4 2011

 

     

oktober  2011  

Bouwplannen - vervolg

 

 

 

14. De bouwvergunningsaanvraag is ingediend en in augustus toegekend; inmiddels is net de bezwarentermijn afgelopen zonder bezwaarschriften en is de vergunning nu onherroepelijk.

Om kort te gaan staan bijna alle seinen op groen om in het nieuwe zeil- en surfseizoen gebruik te gaan maken van de nieuw accommodatie.

Er is nog een belangrijke hobbel en dat is de afspraak met de belastingdienst om 19% BTW over de bouwinvestering terug te krijgen. Dit is een fors bedrag in de totale begroting. De aanvraag bij de Belastingdienst is nu in behandeling en naar het er uit ziet is het nog geen gelopen race. De belastingdienst vindt het problematisch dat het water - waarop de zeilsport wordt beoefent - openbaar terrein is en dus geen onderdeel uitmaakt van het watersportpark Ouderkerkerplas. We moeten hier eerst een oplossing voor vinden voordat we kunnen gaan bouwen.

Ten slotte staat voor komende week een overleg met aannemingsbedrijf Van der Linden op de agenda om een detailbegroting van de bouw van het clubhuis te bespreken.

Graag houden we alle leden en belangstellenden via de Nieuwsbrief op de hoogte over de vorderingen. Mocht je vragen hebben, dan kan je altijd contact opnemen met een van de leden van bestuur van de Stichting Watersportpark Ouderkerkerplas (SWO): Harmen ter Welle (voorzitter), Nico Roest (penningmeester), Marc Klok (secretaris), Jim Kervezee (bouwcommissaris). De stichting is verantwoordelijk voor de realisatie van de nieuwe watersportaccommodatie.

Namens het bestuur Stichting Watersportpark Ouderkerkerplas

Harmen ter Welle

Nominatie Rabo-fonds We hebben enkele weken geleden een subsidie aanvraag ingediend bij het Coöperatief Fonds Rabobank Amstel en Vecht. Door middel van deze subsidie willen we graag de aanleg van de steiger bij het nieuwe clubhuis financieren. De steiger is nodig om ervoor te zorgen dat we een goede rescue boot altijd “stand-by” hebben en om de grotere zeilboten aan te kunnen leggen. Deze boten zijn uitermate geschikt om met volwassen te gaan zeilen.

Afgelopen week kregen we te horen dat we 1 van de 9 genomineerden zijn voor een bijdrage van het fonds! Van deze 9 kandidaten krijgen er 7 hun gevraagde bijdrage. De keuze hiervoor wordt gemaakt door de leden van de Rabobank d.m.v. een verkiezing. Dus heb je een Rabo-rekening stem in november op WVOP, zodat we onze aanvraag van EUR 10.000,- binnen weten te halen.

Page 5: WVOP Nieuwsbrief 4 2011

 

     

oktober  2011  

 

Contact gegevens WV Ouderkerkerplas Website: www.wvop.nl Email: [email protected]

Postadres: Ransuil 3,1191 SR Ouderkerk a/d Amstel  

Prijsvraag  Vergeet  de  prijsvraag  voor  de  leukste  straatnaam  niet.    In  de  vorige  nieuwsbrief  gaven  we  aan  dat  we  opzoek  zijn  naar  een  mooie  straatnaam.  

Stuur  je  straatnaam  naar  [email protected]  en  win  een  gratis  lidmaatschap  voor  2012!  

Hier had jouw advertentie kunnen staan.

Meer weten?

Neem contact op met

Meindert Duker

[email protected]

 

Handjes gezocht ! De vereniging is op zoek naar iedereen die een keer een handje wil meehelpen. Je hoeft geen zeil- of surfervaring te hebben. Komend seizoen willen we bijv. scholen de gelegenheid bieden om kennis te maken met de watersportvereniging. Hiervoor hebben we mensen nodig die limonade willen schenken, de kinderen en

hulpouders de weg wijzen etc. Zonder jullie hulp kunnen deze activiteiten niet worden georga-niseerd. Heb je interesse? mail dan naar [email protected]

Nieuwe sponsors.

Kapsalon  

HANFF  

 

Dorpsstraat 19-A Ouderkerk aan de Amstel  

020 4966206  

 

Zoals we al eerder hebben gemeld zijn we erg blij dat Gaastra als hoofdsponsor de vereniging wil ondersteunen. Maar natuurlijk zijn we nog steeds druk op zoek naar andere partijen die met ons mee willen doen om iets unieks aan de Ouderkerkerplas te ontwikkelen.

Daarom zijn we dan ook erg blij dat een aantal lokale ondernemers ook aan zijn gehaakt bij de zeil- en surfactiviteiten. In vaarseizoen 2012 zullen de boten voorzien zijn van de namen van onze sponsors. Hierbij hebben we in eerste instantie gezocht naar sponsors voor de Optimisten maar zijn er ook nog mogelijkheden om de rest van de vloot te sponsoren (Lasers, kielboten en surfplanken).

Sponsors zijn ook in vaarseizoen 2012 van harte welkom; zowel in financiële- als materiële zin! Interesse? [email protected]

Wij zijn dankbaar voor de sponsors van het eerste uur die hun vertrouwen hebben uitgesproken in de opstartende vereniging en die het mogelijk maakten de eerste boten aan te schaffen!

Dus namens de gehele vereniging; Hubo Gijs de Haan, AAGORA, Quint Wellington Redwood Nederland, De Kookfabriek, Kapsalon Hanff, Ter Welle BV, Railtech BV, Cleber BV, Mezzo Men’s Fashion, & Hans Kok Woonbootmakelaar, hartelijk dank voor jullie steun aan WVOP.