WVOP nieuwsbrief 4 2012

12
december 2012 Het seizoen 2012 loopt alweer ten einde, de plas is dicht en de temperatuur buiten gaat al verdacht richting de nul graden. Een mooi tijdstip om even terug te kijken op een enerverend jaar. Een jaar waarin we met ze allen een geweldige prestatie hebben geleverd, de bouw van onze nieuwe accommodatie! Hierbij denken we niet alleen terug aan al het harde werk en de verschillende tegenslagen. Nee we denken vooral terug aan de geweldige opening! Onder een lekker zonnetje en met een mooie bries, konden op 15 september jl ruim 250 mensen genieten van hetgeen onze prachtige accommodatie allemaal te bieden heeft.. Maar er gebeurde natuurlijk veel meer in 2012. Zo steeg het ledental naar ruim 250 en verzorgden onze instructeurs weer vele zeil- en surflessen. Er werd dit jaar voor het eerst lesgegeven in onze BM en dat vroeg om de nodige creativiteit van de instructeurs, ook al omdat de boot op gepaste afstand van de wal lag afgemeerd en dan wordt aanleggen opeens een stuk lastiger. Een ander hoogtepunt waren natuurlijk de twee zeilkampen. Het succes van deze evenementen vraagt duidelijk om een vervolg. En dat gaat er zeker van komen. Al met al is 2012 een gedenkwaardig jaar voor WV Ouderkerkerplas geworden. En we gaan van 2013 natuurlijk ook een bijzonder jaar maken. WV Ouderkerkerplas Nieuwsbrief Nu het seizoen op zijn einde loopt, zijn we druk bezig om de balans op te maken voor 2012. Er is veel gebeurd en het ledenbestand is behoorlijk gegroeid naar ruim 250 leden! Een geweldig resultaat, maar er is nog genoeg ruimte voor nieuwe leden. Het betekent ook dat degene die geen lid meer willen zijn in 2013, dit vóór 31 december 2012 doorgeven via [email protected] , anders wordt het lidmaatschap automatisch verlengd. Verder willen we de leden die nog geen machtiging hebben afgegeven vragen dit alsnog te doen. Het maakt niet alleen de administratie een- voudiger, het scheelt ook in de kosten die de bank in rekening brengt. Tot slot nog even een vooruitblik naar 2013. Vanaf het begin van het seizoen, is het alleen mogelijk om met een pinpas bij de bar te betalen. Voor de jeugdleden komt er waarschijnlijk een speciale clubpas, die je kunt opladen. Van de penningmeester 2012 een bijzonder jaar Meer informatie over de vereniging, lessen, en ambities etc. kun je vinden op onze website: www.wvop.nl of volg ons via twitter.com/ouderkerkerplas of facebook.com/watersportverenigingouderkerk Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van het seizoen 2012. We blikken dan ook terug op dit bijzondere jaar, waarin de nieuwe accommodatie een feit is geworden. Ook kijken we al vooruit naar weer een mooi watersportjaar, 2013. En dat alles in een gedrukte versie. Veel lees plezier en tot in 2013! In deze nieuwsbrief:

description

Dit is de nieuwsbrief van WV Ouderkerkerplas

Transcript of WVOP nieuwsbrief 4 2012

 december  2012  

Het seizoen 2012 loopt alweer ten einde, de plas is dicht en de temperatuur buiten gaat al verdacht richting de nul graden. Een mooi tijdstip om even terug te kijken op een enerverend jaar. Een jaar waarin we met ze allen een geweldige prestatie hebben geleverd, de bouw van onze nieuwe accommodatie!

Hierbij denken we niet alleen terug aan al het harde werk en de verschillende tegenslagen. Nee we denken vooral terug aan de geweldige opening! Onder een lekker zonnetje en met een mooie bries, konden op 15 september jl ruim 250 mensen genieten van hetgeen onze prachtige accommodatie allemaal te bieden heeft..

Maar er gebeurde natuurlijk veel meer in 2012. Zo steeg het ledental naar ruim 250 en verzorgden onze instructeurs weer vele zeil- en surflessen. Er werd dit jaar voor het eerst lesgegeven in onze BM en dat vroeg om de nodige creativiteit van de instructeurs, ook al omdat de boot op gepaste afstand van de wal lag afgemeerd en dan wordt aanleggen opeens een stuk lastiger.

Een ander hoogtepunt waren natuurlijk de twee zeilkampen. Het succes van deze evenementen

vraagt duidelijk om een vervolg. En dat gaat er zeker van komen.

Al met al is 2012 een gedenkwaardig jaar voor WV Ouderkerkerplas geworden. En we gaan van 2013 natuurlijk ook een bijzonder jaar maken.

WV Ouderkerkerplas N i e u w s b r i e f

Nu het seizoen op zijn einde loopt, zijn we druk bezig om de balans op te maken voor 2012. Er is veel gebeurd en het ledenbestand is behoorlijk gegroeid naar ruim 250 leden! Een geweldig resultaat, maar er is nog genoeg ruimte voor nieuwe leden.

Het betekent ook dat degene die geen lid meer willen zijn in 2013, dit vóór 31 december 2012 doorgeven via [email protected], anders wordt het lidmaatschap automatisch verlengd.

Verder willen we de leden die nog geen machtiging hebben afgegeven vragen dit alsnog te doen. Het maakt niet alleen de administratie een-voudiger, het scheelt ook in de kosten die de bank in rekening brengt.

Tot slot nog even een vooruitblik naar 2013. Vanaf het begin van het seizoen, is het alleen mogelijk om met een pinpas bij de bar te betalen. Voor de jeugdleden komt er waarschijnlijk een speciale clubpas, die je kunt opladen.

Van de penningmeester 2012 een bijzonder jaar

Meer  informatie  over  de  vereniging,  lessen,  en  ambities  etc.  kun  je  vinden  op  onze  website:  www.wvop.nl  of  

volg  ons  via  twitter.com/ouderkerkerplas    of  facebook.com/watersportverenigingouderkerk  

Dit  is  alweer  de  laatste  nieuwsbrief  van  het  seizoen  2012.  We  blikken  dan  ook  terug  op  dit  bijzondere  jaar,  waarin  de  nieuwe  accommodatie  een  feit  is  geworden.    Ook  kijken  we  al  vooruit  naar  weer  een  mooi  watersportjaar,  2013.  En  dat  alles  in    een  gedrukte  versie.  Veel  lees  plezier  en  tot  in  2013!          

In deze nieuwsbrief:

 

     

december  2012  

Bij de start van Zeilclub Ouderkerkerplas stond naast het organiseren van lessen en wedstrijden voor de jeugd en volwassenen, ook het promoten van zeilen voor verstandelijk gehandicapten op het programma. Bij het ontstaan van WVOP hebben we dit natuurlijk meegenomen. Echter eerst moesten we beschikken over een goede accommodatie.

Nu dit laatste een feit is, zijn we begonnen om gehandicapten zeilen op de Ouderkerkerplas mogelijk te maken. Het initiatief is nog heel pril en bevindt zich nog in de onderzoeksfase. Wat is er nodig om gehandicapten zeilen mogelijk te maken, aan welke eisen moeten de instructeurs voldoen, welke boten zijn daarvoor geschikt, dit zijn maar een paar vragen die beantwoord moeten worden.

Er is een speciale commissie opgezet om dit initiatief mogelijk te maken. Naast onze voorzitter Sander Boelen, hebben we Eugenie Penders, Marja Brugman en Meindert Duker bereid gevonden om hier aan mee te werken. Echter we kunnen natuurlijk altijd nog hulp gebruiken, dus als je zin hebt om aan dit mooie initiatief mee te doen, meld je dan aan via [email protected].

We hopen op de volgende ALV de plannen nader te kunnen toelichten.

Gehandicapten zeilen

 

 

 

De Lions Club Ouderkerk aan de Amstel heeft besloten om de opbrengst van de jaarlijkse Kerstboom actie, dit jaar te besteden aan het ondersteunen van de watersport in Ouderkerk. Concreet betekent dit dat zij een deel van de opbrengsten van de Kerstboomactie zullen doneren aan WV Ouderkerkerplas voor de aanschaf van een boot voor gehandicapten zeilen.

Daarnaast is het geld bedoeld om samen met de Amstelgeuzen een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren voor gehandicapten. Op die dag kunnen deelnemers in contact komen met zowel roeien (verzorgd door de Amstelgeuzen) en zeilen (WV Ouderkerkerplas).

Om dit doel te promoten zullen we aanwezig zijn tijdens de kerstmarkt op 15 en 16 december. Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers, dus geef je op via [email protected].

Daarnaast zoekt de Lions Club nog sponsors voor dit mooie evenement en dus voor ons! Dus weet je een sponsor, gebruik dan de QR code hiernaast.

Lions Club steunt WVOP

 

     

december  2012  

   

Sport levert prachtige momenten op en sport is leuk om te doen!. Maar die mooie emoties die bij sport horen, kunnen ook omslaan in onsportief of ongewenst gedrag. Iedereen kent de voorbeelden wel: de sporter die te agressief speelt, de scheidsrechter die belaagd wordt en de bestuurder die niet durft in te grijpen.

De sportbonden en NOC*NSF vinden dat iedereen een leven lang moet kunnen genieten van sport.. Daarom gaan ze samen met verenigingen ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en zichzelf kan zijn.

Hiertoe is het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat’ opgezet om gewenst gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag in en rondom sport aan te pakken. Het Watersportverbond ondersteunt dit initiatief van NOC*NSF en heeft daarom een tiental verenigingen

geselecteerd om mee te doen aan een pilot rond dit initiatief. Een van die vereniging is WV Ouderkerkerplas!

Het betekent dat we komend seizoen een aantal activiteiten /workshops gaan ontplooien met betrekking tot een veilig sportklimaat. Bij deze activiteiten worden uiteraard onze instructeurs betrokken, maar ook andere belangstellende zijn welkom.

Sinds eind oktober heeft WV Ouderkerkerplas weer een nieuwe sponsor erbij. Stichting Kinderopvang Ouder-Amstel zal twee jaar lang op de zijkant van een van de Optimisten prijken. Op deze manier wil SKOO haar betrokkenheid bij Ouderkerk laten blijken en onze club in het bijzonder ondersteunen.

Wij zijn erg blij met deze sponsor, aangezien ze een belangrijke doelgroep van de vereniging vertegenwoordigt. De samenwerking gaat dan ook verder dan alleen een sponsorbedrag. In de meivakantie zullen we samen met SKOO een drietal ochtenden zeilkampjes organiseren voor kinderen die bij SKOO zitten. De exacte data en prijzen worden begin 2013 bekent gemaakt.

WVOP geselecteerd voor pilot  

Kerkstraat  34    -­‐  Ouderkerk  a/d  Amstel  

Willem Fenengastraat 28 1096 BP Amsterdam Telefoon: 020-4680940

E-mail: [email protected] www.woonboot.nl  

  steunt WVOP

 

     

december  2012  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Impressie seizoen 2012 Even terugblikken op het afgelopen seizoen.

 

     

december  2012  

 

 

 

     

december  2012  

Onze verenigingsvloot leidt op dit moment een nogal anoniem leventje. Het zijn nog net geen grijze muizen, eerder witte en gele, maar ze missen toch iets elke keer dat ze worden gebruikt. Nu hebben de Teun en Frits daar geen last van. Zo worden zij tijdens de lessen duidelijk gekozen en hoor de kinderen roepen; “ik wil in de Teun”. Spontaan begint de boot de glimmen. Voor de andere bootjes geldt dat ze, als ze geluk hebben nog net bij hun nummer of kleur worden genoemd.

Het is dus tijd om hier wat aan te doen. We willen alle boten een leuke naam geven, zodat de bootjes uit de anonimiteit worden gehaald. Dus heb jij een leuke naam in gedachte en wil je die op het water zien varen,

geef deze dan door op [email protected]. De enige voorwaarde is dat de naam maar vier letters mag bevatten. We horen graag van je.

 

Keuken kijkt uit naar een nieuw vaarseizoen!

 

 

De keuken verdient in deze bijzondere uitgave aandacht. In de eerste plaats natuurlijk om een aantal mensen extra te bedanken die uren en uren hebben geklust aan de realisatie van onze keuken én bar én kastenwand. Het plaatsen van een Ikea keuken blijkt toch veel ingewikkelder dan het lijkt. Een ruwe optelsom, exclusief het aanleggen van de elektra en het water, levert een totaalscore op van meer dan 150 manuur. Hans, Ben, Luc, Marten en anderen nogmaals duizend maal dank!

De periode tot aan de opening van het komende vaarseizoen moet er bedacht worden wat voor lekkere dingen er komend seizoen op de menukaart gaan komen. Dankzij inzet van leden zijn er al appeltaarten, soepen, hotdogs en tosti’s uit de keuken gekomen. Heerlijk!

Graag krijgen wij input van mensen die het leuk vinden om mee te denken aan het food & beverage assortiment voor 2013. Tijdens een 2-tal sessies zal het menu worden vastgesteld. De 1ste sessie is een brainstorm en de 2de sessie gaan we “ proefkoken” in het clubgebouw. Wie O Wie wil plaatsnemen in de keuken/barcommissie? Meld je aan via bij Marc Klok via [email protected].

Boot zoekt naam . . .

Kapsalon  

HANFF  

 

Dorpsstraat 19-A Ouderkerk aan de Amstel  

020 4966206  

 

 

 

     

december  2012  

Op een heel erg koude 31 januari stonden we klaar om na maanden van voorbereiding te gaan beginnen aan de bouw van het nieuwe clubhuis. ’s Ochtends klonk nog het gezellige ge-hei van de eerste paal die de grond in ging. Maar op het uur U, bleek de grond harder te zijn dan de heipalen. Maar zoals het onze vereniging betaamt, waren we niet voor een gat te vangen en vonden we een alternatieve manier om de eerste paal te slaan.

Dit is maar een van de vele anekdotes die volgde nadat de bouw daadwerkelijk gestart was. Elke keer werd er veel gevraagd van de aannemer, architect en bouwcommissie. Veel overleg, alternatieven zoeken, soms even grondig vloeken, maar altijd met de insteek om een heel mooi pand neer te zetten. En sinds de opening weten we dat dit meer dan gelukt

is.

Het lijkt eigenlijk alweer een eeuwigheid geleden dat we aan de bouw begonnen, maar het is allemaal dit jaar gebeurt. Zo zie je maar dat het clubhuis zo is gebouwd dat het goed bij de club past en de juiste warmte en gezelligheid uitstraalt.

Om toch nog even terug te denken aan al die uurtjes zweten, hieronder wat foto’s van de realisatie van een uniek project.

De bouw clubhuis het onmogelijke mogelijk gemaakt

De bouw van het clubhuis was niet mogelijk zonder de tomeloze inzet van velen. Niet alleen de “professionals” maar ook veel vrijwilligers hebben menig uurtje in het gebouw gestopt.

Dus Hugo Caron, Jos en Frank vd Linden, Nico Zeldenrijk, Wim Hoogenbeek, Jim Kervezee, Henk Meuleman, Leon Janssen Lok, Mieke Blankers-Kasbergen, Kees den Blanken, Peter van Peperstraten, Nico Roest, Harmen ter Welle, Marc Klok, Kris Reddering, Monique de Jager-Wüst, Luc Wierdsma, Bas Bergisch, Remco Boonstra, Marten Hilbrands, Jos Dorrestein, Jon Kok, Saskia Mulder, Ben van Bommel, Hans Zijp, Niels van Dulmen, Guus Blijleven, Niels Bewier, Michiel Pfauth, Martin van de Geer, Ronald ten Berg, Joost Haan, Meindert Duker, Caspar van den Busken, Joris Spauwen, Evert de Jong, Willem Sillevis Smit, Vincent Westerbeek van Eerten, Sander Boelen, Danielle Kraan, Ernest van den Broek, Tjitske Nijdam, Erik van Lieshout, Bernadien Tanis, Peter Keiser en vele anderen namens de hele vereniging, hartelijk dank voor jullie inzet.

Bedankt!

 

     

december  2012  

 

Download  de  brochure  via  http://www.zeilclubouderkerkerplas.nl/page15.php  

 

 

DBR ITservices  

 

     

december  2012  

Ook dit jaar hebben weer veel kinderen uit Ouderkerk en Amstelveen aan de zeil- en surfcursussen van WVOP deelgenomen. Bij de gevorderden waren veel bekende gezichten uit het vorige seizoen te herkennen, enthousiast zeilers en surfers die hun eerder opgedane vaardigheden dit jaar verder hebben kunnen ontwikkelen.

Daarnaast hebben we ook een grote groep nieuwe watersporter mogen verwelkomen. Het was daarbij leuk om te zien dat de introductiecursus in de BM 16m2, waar we dit jaar mee gestart zijn, populair was. Daaruit blijkt wel dat het een welkome uitbreiding is op het bestaande cursusprogramma. Doel van deze cursus is om ook kinderen, die nog niet alleen in een zeilboot willen varen, toch de gelegenheid te geven om kennis te maken met de watersport en zelf het roer, grootschoot en fokkeschoot ter hand te nemen. Een groot deel van de kinderen ging op deze manier voor het eerst met veel plezier het water op. Diverse jongens en meisjes waren zo enthousiast dat ze al voor het einde van de cursus aangaven volgend jaar terug te komen om in de optimist verder te gaan.

Tijdens de lessen voor de zomervakantie werd het doorzettingsvermogen vaak òp de proef gesteld, vooral bij de beginnende surfers en optimistzeilers. Ondanks dat velen voor het eerst alleen het water op gingen en het daarom best wel spannend vonden, lieten ze zich niet uit het veld slaan door de dit jaar wel erg vroeg intredende herfst. Gelukkig was het weer tijdens de lessen na de zomervakantie een stuk aangenamer en heeft de volharding van iedereen uiteindelijk geleid in een goed gevulde vorderingstaat of een zelfs een diploma. Een topprestatie!

Ook de gevorderde zeilers en surfers hebben hun best gedaan. We hebben in deze groep dan ook veel diploma’s (cwo-I en cwo-II) mogen uitreiken. De rest heeft een goed gevulde vorderingstaat in ontvangst kunnen nemen. We hopen iedereen uit deze groep volgend jaar bij de vervolgcursussen of trainingen te zien. Daarbij is het voor deze groep ook interessant om alvast te weten dat het in de planning ligt om volgend seizoen regelmatig wedstrijden voor leden te gaan organiseren. Nadere informatie hierover zal later volgen.

Dit jaar hebben we voor het eerst het cursusseizoen afgesloten met een regatta waaraan alle cursisten konden deelnemen. Dit was een groot succes. Heerlijk weer, veel aanmoedigende ouders en familieleden, een pannenkoekenlunch en spannende wedstrijden zorgden voor een prachtige afsluiting. Het succes van deze dag is ook mede mogelijk gemaakt door de ouders (lees: moeders) die achter de bar stonden en voor heerlijke soep en pannenkoeken hebben gezorgd. Allen hartelijk bedankt voor jullie geweldige inzet.

Nieuw dit jaar waren ook de twee watersportkampen tijdens de zomervakantie, waar veel kinderen drie fantastische dagen hebben gehad gevuld met zeilen, surfen, zwemmen, peddelen, spelletjes etc. De reacties na afloop van beide kampen waren zeer positief.

Als laatste willen we het team van instructeurs hartelijk danken voor de grote inzet. Zonder deze instructeurs hadden we niet zo’n mooi cursusseizoen kunnen verzorgen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer op de hulp van iedereen rekenen, zodat we er gezamenlijk weer zo’n succesvol seizoen van kunnen maken. Om volgend jaar nog beter instructie te kunnen geven willen we gedurende de wintermaanden alle instructeurs de gelegenheid bieden om zich verder te ontwikkelen, onder meer met enkele workshops. We hopen dat veel instructeurs hieraan zullen deelnemen.

De lessen 2012 – een terugblik

 

     

december  2012  

WVOP is lid van

 

 

 

 

Wat gaat 2013 ons brengen? Naar buiten kijkend denk je niet direct aan zeilen of surfen. Grijs, koud winterweer maakt dat je lekker binnen wilt zitten. Toch moeten we al vooruit kijken naar het volgende seizoen. De winter is voorbij voor je er erg in hebt en 2013 beloofd wederom een druk en vooral mooi zeil en surf jaar te worden.

We zijn al druk aan het nadenken over de verschillende activiteiten die gaan organiseren nu de accommodatie zo goed als af is. Natuurlijk zullen we weer lessen gaan geven, maar er is meer mogelijk. Hoewel we nog geen exacte data hebben, geven hieronder alvast een overzicht van de activiteiten die in 2013 gaan plaatsvinden.

In januari beginnen we natuurlijk met een heuse Nieuwjaarsborrel en wellicht een nieuwjaarsduik! Voor februari staat de jaarlijkse ALV gepland. En dan komt al snel april inzicht, de maand dat de plas weer open gaat en we weer echt aan de slag kunnen. In het weekend van 20

en 21 april zal de ANWB weer aanwezig zijn en daar zullen we ook een plekje hebben.

Vanaf mei gaat het echt druk worden. Zo gaan we samen met SKOO een drietal ochtenden in de meivakantie een mini kamp organiseren, hebben we nu echt een aantal open

schooldagen en beginnen de lessen weer. Daarnaast zullen we samen met de Amstelgeuzen naar alle waarschijnlijkheid eind mei de watersportdag voor gehandicapten organiseren.

In de zomervakantie zullen er na het succes van afgelopen jaar natuurlijk weer een aantal zomerkampen worden georganiseerd. In ieder geval zullen er twee kampen zijn en bij voldoende belangstelling wellicht een derde kamp. Na de zomer gaan we natuurlijk door met de lessen, die traditiegetrouw worden afgesloten met een onderlinge wedstrijddag.

Over wedstrijden gesproken, gedurende het jaar zullen meerdere wedstrijden worden georganiseerd, waarbij we ook willen proberen om met ander verenigingen in de buurt een Amsterdamse competitie op te zetten. Het is wel duidelijk, 2013 wordt een jaar om niet te vergeten!

 

     

december  2012  

 

Zoals  bekend  hebben  dit  jaar  twee  vrijwilligers  gevonden  voor  de  functie  van  havenmeester.  Bas  Bergisch  en  Luc  Wierdsma  helpen  ons    bij  allerlei  hand   en   spandiensten   en   zijn   zeer   regelmatig   op   de   accommodatie   te  vinden,  zodat  leden  van  het  verenigingsmateriaal  gebruik  kan  maken.    

Wij   willen   echter   de   pool   van   havenmeester   graag   nog   wat   verder  uitbreiden.   Dus,   heb   je   interesse   in   deze   afwisselende   functie   op   een  unieke   locatie   in   Ouderkerk   aan   de   Amstel?   Neem   dan   contact   op   met  

Meindert  Duker  via  [email protected]  of    06  31    01  38  23  

Nu de aannemer vertrokken is en het clubhuis officieel open is, kunnen we beginnen met het verder inrichten van de vereniging en de verenigingsactiviteiten. Maar daar hebben we natuurlijk veel vrijwilligers voor nodig, die een deel van dit werk willen gaan doen.

Daarnaast zijn we al druk vooruit aan het kijken naar het seizoen 2013. Zo komen bijvoorbeeld al de eerste aanmeldingen voor zeil- en surflessen in 2013 binnen! Dat is natuurlijk geweldig, maar met de sterke groei van de vereniging en alle plannen die we verder hebben, moeten we het personeelsbestand drastisch uitbreiden.

Zo hebben we mensen nodig die het leuk vinden om een aantal commissies te vullen. Het woord commissie valt natuurlijk altijd zwaar en iedereen denkt meteen aan heel veel tijd en werk. Maar in de praktijk valt het reuze mee. Dus denk eens na over een activiteit binnen de vereniging waar je wat tijd in wilt stoppen.

De vereniging heeft plek voor mensen die plaats willen nemen in bijvoorbeeld de barcommissie,

onderhoudscommissie, zeil- en surfcommissie, de wedstrijdcommissie, commissie gehandicapten zeilen en website beheer.

Geef je snel op voor je favoriete commissie, want voor je het weet zit die vol! Je kunt je opgeven via [email protected]

Gezocht!

Luc en Bas zoeken collega’s

Commissie  leden  

Hier had uw logo kunnen staan!

Steun WV Ouderkerkerplas en

wordt sponsor.

Meer  informatie:  [email protected]  

 

 

     

december  2012  

 

Contact gegevens WV Ouderkerkerplas Adres: Aan de Wind 9, 1191 LD Ouderkerk a/d Amstel

Website: www.wvop.nl Email: [email protected]

Postadres: Ransuil 3,1191 SR Ouderkerk a/d Amstel