WVOP Nieuwsbrief 5 2011

5
december 2011 Na het samengaan van de Surfvereniging Ouderkerkeplas en de Zeilclub Ouderkerkerplas was er natuurlijk behoefte aan een nieuw logo voor de vereniging. Tijdens een van de zeillessen bood Freek Paul, van Bureau Kellerman, aan om het ontwerpen van het logo op zich te nemen. Als reclame man en watersportliefhebber, was hij natuurlijk zeer goed instaat om de wensen van ons te vertalen naar een fris en aansprekend logo. Het resultaat tref je hieronder aan. We willen bij deze Freek en zijn team hartelijk bedanken voor de inzet en inzichten. WV Ouderkerkerplas Nieuwsbrief Het zeil- en surf seizoen 2011 is al weer voorbij. Het was een jaar met veel wind en wisselende weersomstan- digheden. Maar ook een jaar waarin de vereniging hard gegroeid is naar iets meer dan 200 leden! In het totaal hebben we aan ruim 100 kinderen zeil- en surfles gegeven. Dat is echt een geweldig resultaat en belooft wat voor volgend jaar als we betere faciliteiten zullen hebben, waarmee we nog meer activiteiten zullen kunnen organiseren. Daarnaast wordt het dan ook mogelijk om het verenigingsmateriaal buiten de lessen om te lenen. Tevens zullen we volgend jaar gebruik gaan maken van automatische incasso’s om de financiële admini- stratie efficiënter te maken. Tot slot, doe het niet want nu wordt het pas echt leuk, maar mocht je toch je lidmaatschap willen opzeggen, doe dit dan schriftelijk vóór 31 december 2011. Van de Penningmeester Nieuw logo voor WVOP Meer informatie over de zeilclub, zeillessen, onze ambities etc. kun je vinden op onze website: www.wvop.nl of www.twitter.com/ouderkerkerplas Deze editie van onze nieuwsbrief staat eigenlijk in het teken van GOED NIEUWS. Er is namelijk een heleboel goed nieuws te melden over onze vereniging. Dus lees snel verder! In deze nieuwsbrief:

description

nieuwsbrief WV Ouderkerkerplas

Transcript of WVOP Nieuwsbrief 5 2011

Page 1: WVOP Nieuwsbrief 5 2011

 december  2011  

Na het samengaan van de Surfvereniging Ouderkerkeplas en de Zeilclub Ouderkerkerplas was er natuurlijk behoefte aan een nieuw logo voor de vereniging. Tijdens een van de zeillessen bood Freek Paul, van Bureau Kellerman, aan om het ontwerpen van het logo op zich te nemen.

Als reclame man en watersportliefhebber, was hij natuurlijk zeer goed instaat om de wensen van ons te vertalen naar een fris en aansprekend logo. Het resultaat tref je hieronder aan.

We willen bij deze Freek en zijn team hartelijk bedanken voor de inzet en inzichten.

WV Ouderkerkerplas N i e u w s b r i e f

Het zeil- en surf seizoen 2011 is al weer voorbij. Het was een jaar met veel wind en wisselende weersomstan-digheden. Maar ook een jaar waarin de vereniging hard gegroeid is naar iets meer dan 200 leden!

In het totaal hebben we aan ruim 100 kinderen zeil- en surfles gegeven. Dat is echt een geweldig resultaat en belooft wat voor volgend jaar als we betere faciliteiten zullen hebben, waarmee we nog meer activiteiten zullen kunnen organiseren. Daarnaast wordt het dan ook mogelijk om het verenigingsmateriaal buiten de lessen om te lenen.

Tevens zullen we volgend jaar gebruik gaan maken van automatische incasso’s om de financiële admini-stratie efficiënter te maken.

Tot slot, doe het niet want nu wordt het pas echt leuk, maar mocht je toch je lidmaatschap willen opzeggen, doe dit dan schriftelijk vóór 31 december 2011.

Van de Penningmeester Nieuw logo voor WVOP

Meer informatie over de zeilclub, zeillessen, onze ambities etc. kun je vinden op onze website:

www.wvop.nl  of www.twitter.com/ouderkerkerplas

Deze  editie  van  onze  nieuwsbrief  staat  eigenlijk  in  het  teken  van  GOED  NIEUWS.  Er  is  namelijk  een  heleboel  goed  nieuws  te  melden  over  onze  vereniging.    Dus  lees  snel  verder!          

In deze nieuwsbrief:

Page 2: WVOP Nieuwsbrief 5 2011

 

     

december  2011  

Page 3: WVOP Nieuwsbrief 5 2011

 

     

december  2011  

 

Nee, we bedoelen niet de Friese Elfstedentocht, want er is nog lang geen ijs op de Ouderkerkerplas te vinden. Wel zal er binnenkort een heel mooi clubhuis te bewonderen zijn aan de oevers van de plas. Alle seinen staan nu op groen en dus kan binnenkort de eerste spade de grond in.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan alle contracten, maar niets staat de komst van de nieuwe accommodatie in de weg. Vooral de laatste weken is er hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Vele vergaderingen zijn gehouden en allerlei partijen hebben hard meegedacht om de realisatie van het pand binnen onze beperkte budgetten te houden. Mede dankzij de inzet van het Groengebied, Gebroeders Van der Linden en Architect Hugo Caron zijn we er uitgekomen.

Het betekent ook dat WVOP voor volgend seizoen veel meer activiteiten rond de plas kan gaan organiseren. En dat ouders onder het genot van een kop koffie kunnen genieten van de zeilkunsten van hun kinderen. Maar ook dat de ouders zelf in de grotere boten kunnen gaan zeilen.

Binnenkort zullen we jullie uitgebreider informeren over werk dat we van jullie als leden van WVOP zelf verwachten om het clubhuis in top conditie te krijgen.

It Geat On! (ingezonden door Stichting Watersport Accommodatie Ouderkerkerplas)

Kerkstraat  34    -­‐  Ouderkerk  a/d  Amstel  

Willem Fenengastraat 28 1096 BP Amsterdam Telefoon: 020-4680940

E-mail: [email protected] www.woonboot.nl  

 

Belangrijk nieuws Nu de bouw van het clubhuis echt gaat starten, hebben we belangrijk nieuws voor leden die een surfstalling huren of die spullen in het huidige gebouw hebben liggen. Aangezien het nieuwe gebouw zal worden gerealiseerd op de locatie van het huidige pand, verzoeken we iedereen met spullen in het clubhuis om deze vóór 25 december 2011 elders op te slaan.

Het is niet mogelijk om het huidige clubhuis tijdelijk te verplaatsen, dus zal het eind december tegen de vlakte gaan. De stalen kooien zullen elders op het terrein worden gezet, echter daarmee staan je spullen wel in de buitenlucht.

We verwachten dat de bouw rond eind april klaar zal zijn en vanaf dat moment kunnen je spullen weer in de stalling worden opgeslagen. Voor vragen kun je de bouwcommissie bereiken via [email protected]

Page 4: WVOP Nieuwsbrief 5 2011

 

     

december  2011  

Bijdrage Schipholfonds

 

 

 

Een week voor de bekendmaking van het Rabobank Cooperatief Fonds hadden we nog een succes geboekt. In augustus van dit jaar hebben we een aanvraag ingediend voor een bijdrage voor de aanschaf van onze grotere rescue-boot bij het Schipholfonds.

De vereniging heeft behoefte aan een goede rescue-boot die continu stand-by kan liggen en onder alle omstandigheden kan uitvaren. Helaas zijn dergelijke boten niet goedkoop, zeker omdat het een elektrisch aangedreven boot moet zijn. Ook zijn er niet veel tweede hands electrische boten te vinden. Vandaar dat we bij het Schipholfonds aanklopten voor een geldelijke bijdrage.

In oktober ontvingen we een brief met daarin de vermelding dat het Schipholfonds dit initiatief graag wilde ondersteunen en dat we in november bij de uitreiking te horen zouden krijgen hoeveel de bijdrage zou zijn. Op 17 november ging onze voorzitter naar Schiphol en zat daar met vele andere gegadigden te wachten op de uitslag.

Na een tijdje gezeten te hebben, hetgeen een goed teken was, want de bedragen werden alleen maar groter, was WV Ouderkerkerplas aan de beurt en konden we een cheque ter waarde van € 4.750,- in ontvangst nemen. Een hele mooie bijdrage aan de rescue-boot. We zijn het Schipholfonds dan ook zeer dankbaar voor deze bijdrage.

1e zeilwedstrijd op de plas Op 15 oktober jl. hebben een aantal bestuursleden een eerste serieuze wedstrijd gevaren op de Ouderkerkerplas. Zoals zo vaak in de sport, blijken bestuurders vooral te kunnen praten, maar de sport bedrijven is toch lastiger. Voor menigeen was het namelijk de eerste keer dat ze in een Optimist plaatsnamen.

Na wat klungelig in stappen werd het al snel stiller en bereidden de heren zich voor op de eerste start. Na wat duwen en trekken vertrok het veld richten de bovenwindse boei, waar al snel bleek dat Jim Kervezee veruit de beste zeilcapaciteiten heeft. Ook de tweede heat met handicap werd door hem glansrijk gewonnen.

Page 5: WVOP Nieuwsbrief 5 2011

 

     

december  2011  

 

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de vorige nieuwsbrief was WV Ouderkerkerplas een van de genomineerden voor een bijdrage van het Rabobank Coöperatief Fonds. We hadden een verzoek voor een bijdrage van € 10.000,- ingediend, zodat we een goede steiger kunnen bouwen. De Rabobank steunde dit idee met een nominatie, echter het was aan de leden om te kiezen welke ideeën ook daadwerkelijk een bijdrage zouden krijgen. De afgelopen weken hebben we dan ook met z’n allen zoveel mogelijk gelobbyd voor ons idee en dat heeft zijn vruchten duidelijk afgeworpen. In de verkiezing tussen de 9 genomineerden, is WVOP 2e geworden! Dit geeft maar weer eens aan dat we met iets heel moois bezig zijn. Op 28 november stonden Sander Boelen en Meindert Duker met knikkende knieën te wachten bij het huidige clubhuis aan de plas. Daar zou namelijk een delegatie van de Rabobank Amstel en Vecht komen om ons te informeren over de uitslag. We waren natuurlijk zeer blij op het moment dat de directeur particulieren vermeldde dat we 2e waren geworden en dus € 10.000,- krijgen voor de aanleg van de steiger. Een aantal leden heeft dit misschien zelf kunnen zien, omdat het moment werd vastgelegd en de volgende dag tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van de Rabobank werd vertoond. Zoals gezegd zal het geld worden besteed aan de aanleg van een steiger voor het nieuwe clubhuis. Aan deze steiger zal dan een betere elektrische rescue-boot komen te liggen. Tevens kunnen we nu vanaf komend seizoen een aantal grotere (kiel)boten afmeren. Deze kunnen gebruikt worden voor de eerste lessen aan jonge kinderen, maar ook voor introductie lessen aan onze volwassen leden. Tot slot willen we natuurlijk iedereen die op ons gestemd heeft hartelijk danken voor hun steun en vertrouwen. Hiermee hebben jullie een

belangrijke vervolg stap voor de vereniging mogelijk gemaakt.

Contact gegevens WV Ouderkerkerplas Website: www.wvop.nl Email: [email protected]

Postadres: Ransuil 3,1191 SR Ouderkerk a/d Amstel  

Hier had jouw advertentie kunnen staan.

Meer weten?

Neem contact op met

Meindert Duker

[email protected]

 

Rabo-fonds steunt WVOP

Kapsalon  

HANFF  

 

Dorpsstraat 19-A Ouderkerk aan de Amstel  

020 4966206