Wijnbrief%2001 07 2014

4
Wijnen van de maand juli Casa Coller Brut, Vino Spumante, Veneto van 9,95 nu voor slechts €9,15 per fles. Dit voorjaar introduceerden we twee nieuwe wijnen van Casa Coller. Een witte en een rosé bubbel. Droge mousserende wijn uit het Venetogebied. Spumante dus niet te verwarren met de meestal simpele Frizzante wijnen, dat zijn namelijk parelwijnen. Dit is de fijne witte mousserende wijn in een mooie zware fles. 60/40% Garganega/Chardonnay. Gemaakt via de Charmat methode. Een strogele kleur, aanhoudende mousse. In de geur geroosterd brood en groene appels. Een verfrissende, fruitige smaak en een prettige zachte mousse. Een licht aangenaam zoetje in de afdronk. Ideaal aperitief.

description

http://www.wijntje.nl/files/Wijnbrief%2001-07-2014.pdf

Transcript of Wijnbrief%2001 07 2014

Wijnen van de maand juli

Casa Coller Brut, Vino Spumante, Veneto van 9,95 nu voor slechts €9,15 per fles.

Dit voorjaar introduceerden we twee nieuwe wijnen van Casa Coller. Een witte en een rosé bubbel. Droge mousserende wijn uit het Venetogebied. Spumante dus niet te verwarren met de meestal simpele Frizzante wijnen, dat zijn namelijk parelwijnen. Dit is de fijne witte mousserende wijn in een mooie zware fles. 60/40% Garganega/Chardonnay. Gemaakt via de Charmat methode. Een strogele kleur, aanhoudende mousse. In de geur geroosterd brood en groene appels. Een verfrissende, fruitige smaak en een prettige zachte mousse. Een licht aangenaam zoetje in de afdronk. Ideaal aperitief.

Barrique kelder van Château Penin Patrick Carteyron is sinds 1982 de eigenaar van Château Penin en Grand Clauset. Niet zo vreemd

want Penin is al 5 generaties eigendom van de familie Carteyron. Grand Clauset kreeg hij via zijn moeders kant. In totaal 40 ha bij Génissac niet ver van Libourne en Saint-Emilion. In dit gebied tussen de Dordogne en de Garonne wordt veel Bordeaux en Bordeaux Supérieur gemaakt. Ook door Patrick. Naast rood ook wit, rosé en clairet. De afgelopen jaren behoren zijn wijnen tot de grote favorieten van de leden van de Confrérie. Wij zijn er trots op de exclusiviteit voor Nederland te hebben. Bekijk het YouYube

filmpje: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=lT8GG9ZDQjQ

Château Penin Rosé 2013 A.C. Bordeaux Rosé van 8,65 nu voor slechts € 7,95 per fles. Super rosé uit de Bordeaux. Patrick Carteyron is al jarenlang een meester in het maken van prachtige rosé en clairet. Deze is gemaakt van 15% Merlot en 85% Cabernet sauvignon. Heerlijk als aperitief maar ook bij salades en luchgerechten.

Château Penin Clairet 2013 A.C. Bordeaux Clairet van 8,95 nu voor slechts 8,20 per fles. Bijzondere rosé, want is eigenlijk een wijn tussen rosé en rode wijn in. In Bordeaux noemt men dat een clairet. De ideale zomerwijn, want je drinkt het even koud als een rosé. Door langere inweking van de schillen (24-36 uur), in plaats van maximaal 12 bij een rosé, krijg je een donkere kleur. Maar ook een andere smaak. Wat krachtiger, gaat een heel eind richting een rode wijn.

Voor meer info en om te bestellen ga naar Wijn aanbiedingen van de wijnclub Confrérie des Amateurs du Bon Vin of mail of bel mij.

Persbeoordeling

De wijnen van de Confrérie krijgen bijna altijd goede kritiek. Niet verwonderlijk wij hebben ruim

40 jaar ervaring en alle wijnen zijn geselecteerd door het proefpanel van leden.

In het deze maand verschenen julinummer van Perswijn staan 4 van onze wijnen.

Drie wijnen van Achille Thirion uit de Elzas.

Domaine Thirion de Sylvaner in de literfles € 7,30 behaalt 3-4 sterren ofwel van goed tot zeer

goed. “Perzik en meloen, open, sappig en ongecompliceerd, zachte zuren”

Edelzwicker in de literfles € 7,95. Assemblagewijn van Pinot blanc, Riesling en Sylvaner. Ook 3-4

sterren. “Peer en perzik, meloen, zacht en smakelijk”

Riesling € 7,85 behaalt 4 sterren ofwel zeer goed. “Lichtvoetig en sappig, appel en iets citrus,

bloemen, licht zoetje, goede zuren”

In het volgende nummer komen Pinot gris en Gewurztraminer aan de beurt. We zijn benieuwd

hoe die beoordeeld gaan worden.

Al Cortal 2011 € 6,95 van Domaine Mas Rous uit de Roussillon krijgt 4 sterren ofwel zeer goed.

“rijp en sappig, fris fruit, kersen en een pepertje, zacht en verleidelijk, chocola.”

Salutations,

Jacques van Boxtel

Tel 073-5511223

Mob 06-51213817

E-mail [email protected]

Twitter http://www.twitter.com/confrerie

Klik hier om je af te melden voor deze Wijnbrief