Wijchen Bruist december 2012

48
WINTER 2012 WWW.NEDERLANDBRUIST.NL GRATIS MEENEMEN! WIJCHEN Cabaretier PIETER DERKS Wijchen SCHAATST ETIQUETTE à la carte mooi AAN TAFEL...

description

Wijchen Bruist december 2012

Transcript of Wijchen Bruist december 2012

Page 1: Wijchen Bruist december 2012

winter 2012 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!wijchen

Cabaretier Pieter Derks

Wijchen schaatst

etiquetteà la carte

mooiaan tafel...

Logo_WijchenIs.pdf 15-11-2011 13:44:33

Page 2: Wijchen Bruist december 2012

Een nieuwe generatie gastvrijheid

Page 3: Wijchen Bruist december 2012

Antwoorden op de vragen van nu.

ALS ‘WIJ’ WEER ‘IK’ WORDT, HOE ZIT HET DAN MET DE HYPOTHEEK?

Het afgelopen jaar zijn er meer stellen gescheiden dan getrouwd. En toch blijft praten over scheiden in tijden van geluk taboe. Het is immers nergens voor nodig; je blijft toch voor altijd samen. Maar wie gaat scheiden gaat fysiek wel uit elkaar, maar zit fi nancieel vaak nog lang aan elkaar vast. Wie blijft in het huis wonen en wordt de hypotheekrente ook gezien als alimentatie? Mag ik nog wel fi scaal partner blijven? En hoe lang geldt de verhuisregeling eigenlijk? Vragen die nu een antwoord verdienen. Bel voor een afspraak met één van onze adviseurs (024-3655021).

Page 4: Wijchen Bruist december 2012

De sfeervolste woonDecoratie en lanDelijke meubelen touwslagersbaan 3 wijchen www.degoudenengel.com

kom kerstsfeer Proeven!een origineel kerstpakket voor uw personeel?

wij helpen u graag

Page 5: Wijchen Bruist december 2012

uitgever Nederland Bruist… C.V.

Franchise manager Fausto Sassen

eindredactie Nederland Bruist

vormgeving Mirjam Kuus

sales Fausto Sassen

oplage 10.000 Exemplaren

contact wijchen bruist... Fausto Sassen

Tel. 077-3200179, Mob. 06-19872572,

[email protected]

contact hooFdkantoor

Nederland Bruist... C.V.,

[email protected], www.nederlandbruist.nl

www.belgiebuist.be

Colofon

Copyright nederland Bruist… C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2010 nederland Bruist… C.V. Merknaam noord Oost Brbant Bruist... is een merknaam en eigendom van nederland Bruist… C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

In dezelfde reeks verschijnen ook: t Gooi, alkmaar, apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, ede de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de amerstreek, de langstraat, etten-leur, de Grensstreek, nijmegen, noord Oost Brabant, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.

Wijchen Bruist bestaat alweer drie jaar! En hoe kunnen we dit anders vieren dan gewoon weer een lekkere compacte en kleurrijke glossy af te leveren. Cabaretier Pieter Derks sluit iedere vrijdag bij De Wereld Draait Door de week af en toert op dit moment door verschillende theaters in Nederland. Wat veel mensen niet weten is dat Pieter een tijd in Wijchen heeft gewoond. In deze Bruist een mooi interview met hem.

Uiteraard zouden we Bruist niet zijn als we niet ruimschoots aandacht schenken aan de feestdagen. Een heerlijk recept, aandacht voor etiquette en de leukste uitjes voor de feestdagen. Over uitjes gesproken… met Wijchen Schaatst laat Wijchen weer eens zien waar een kleine kern groot in kan zijn. Een enthousiaste ondernemersclub, vrijwilligers en sponsoren hebben een evenement neergezet dat zijn weerga niet kent in deze regio. Zelfs in Nijmegen zijn ze jaloers op de ijsbaan van Wijchen!

En ja, we hadden het in dit voorwoord ook kunnen hebben over koopkrachtplaatjes, nivellering en zorgpremie maar ons motto is: blijf genieten! En dat kan toevallig nergens beter dan in Wijchen. Bruisende feestdagen en tot volgend jaar!

Fausto Sassen

Bruisende lezer,

5

Page 6: Wijchen Bruist december 2012

De magische kracht van de bühne

Pieter Derks tourt op dit moment met zijn voorstelling ‘Van Nature’ door het land. Daarnaast is hij een graag geziene gast bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Wist je dat deze cabaretier oorspronkelijk uit Wijchen komt? Bruist sprak dit jonge talent.

als hij ergens een podium zag, sprong de jonge Pieter Derks erop. “Het was een uitlaatklep voor mij. Ik was een stil en verlegen jongetje, maar op het toneel durfde ik me, bijvoorbeeld tijdens de toneelstukjes op de basisschool, helemaal te laten gaan. als mijn ouders me meenamen naar een voorstelling kon ik daar ontzettend van genieten. Ik zag het als iets magisch; die lichten en dan een volle zaal voor je neus die je van alles kon vertellen. Dat wilde ik ook.”

een tweede plan heeft hij nooit gehad. Van jongs af aan staat iedere keuze in het teken van de droom om op de bühne te schitteren. “Ik heb bewust voor de Stedelijke Scholengemeenschap nijmegen gekozen. Daar was door de

theaterlessen en de weeksluitingen veel aandacht voor de creatieve ontwikkeling van de scholieren. Ik heb daar heel veel opgetreden en ontdekt dat ik cabaret leuk vond. eerst deed ik conferences van Herman finkes en Youp van ’t Hek na. Vervolgens begon ik zelf teksten en liedjes te schrijven. aan mijn talent heb ik nooit getwijfeld. al was de decaan wel verbaasd. ‘theater? Maar jij kan toch heel goed leren!’, riep hij toen hij hoorde dat ik de kleinkunstopleiding wilde volgen.” aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch verfijnt hij zijn talent.

De bühne is inmiddels zijn tweede thuis. Pieter tourt met zijn vierde avondvullende voorstelling ‘Van nature’ door het land. “Het podium is voor mij de plek waar ik me helemaal kan uitleven. alles verzin ik zelf voor zo’n show: van de muziek waarbij ik op kom tot het decor en de grappen. Ik neem het publiek echt mee in mijn avond. Mijn optredens bij De Wereld Draait Door vind ik ook gaaf, al ben ik daar toch te gast in andermans omgeving. theater vind ik echt het allerleukste.

6

Page 7: Wijchen Bruist december 2012

Tekst: Patricia de RyckFotografie: Merlijn Doomernik

Page 8: Wijchen Bruist december 2012

Daar merk je meteen wat het publiek ervan vindt. Of het thuis op de buis ook goed overkomt, daar heb ik geen controle over. De afstand is zo groot. Ik probeer dan de mensen in de studio mee te krijgen, dat is mijn enige houvast.”

Pieter schrijft zijn grappen aan de keukentafel in zijn huis in nijmegen. een stad die hij omschrijft als een fijne plek om te wonen. “Het is een vertrouwde plek om bij te tanken. Ik heb een tijdje in amsterdam gewoond, maar daar werd ik heel onrustig van. Ik had altijd het gevoel dat er ergens een feestje aan de gang was waar ik bij moest zijn, zonder dat

ik wist waar het precies was. nijmegen is een leuke stad. Groot genoeg om iedere dag wat leuks te doen. Klein genoeg om overzicht te houden. In Wijchen kom ik zo nu en dan nog omdat er familie woont. Of er zich dan wilde taferelen voordoen? nee hoor, als cabaretier heb ik geen rock-’n-roll-imago. Ik krijg geen wilde reacties. Hooguit de vraag of ik die jongen van DWDD ben.”

www.pieterderks.nl 28-12-12 speelt hij in schouwburg cuijk.

Fotografie: Bob Bronshoff

8

Page 9: Wijchen Bruist december 2012

Airfi eldAmor & PsycheAtos LombardiniBlack HaloBlugirl FoliesDNADrykornElla LunaFairlyGingerRepeatPinkoLiu JoLiu Jo JeansMexicanoMi MonedaMichael KorsL’Autre ChoseElisabetta FranchiCitizens of Humanity7 For all MankindNice ConnectionNMBR NineNanniIbanaParoshK&SS’StrategiaTwin SetWolfordPatrizia PepeRalph LaurenRoberto CavalliDon Vanquisher

markt 18, wijchenwww.apertomode.nl facebook.com/apertomode twitter@apertomodet 024 641 25 98

APERTO_ADV_BRUIST_alsrechterpagina.indd 1 09-11-12 13:48

Page 10: Wijchen Bruist december 2012

Spoorstraat 2 Wijchen

T 024 6417641

www.bogaertsoptiek.nl

markt 16, wijchen shoebyfashion.com

it’s party time!

shoeby goes glamour!

Wijchen advertentie kerst 152x74.indd 1 31-10-12 10:4610

Page 11: Wijchen Bruist december 2012

De Decembermaand komt er weer aan.

Speciaal voor de feestdagen introduceren wij de nieuwe make-up lijn van Maria Galland.Bij aankoop van 2 producten het 3e gratis.Is dit even leuk voor de feestdagen. Daarnaast hebben we in de decembermaand allerlei leuke aanbiedingen.

- Bij een klassieke gezichtbehandeling een handmasker gratis

- Bij aankoop van 3 producten is het 4e product gratis (alleen geldig in de maand december)

- Ontharingsaanbiedingen ontharen oksel 7 behandelingen € 199,-. (definitieve ontharing d.m.v. iPL)

- er zijn leuke cadeaubonnen verkrijgbaar- Voor iedere klant in de maand december

een leuke attentie!

Kom snel langs voor een gezichtbehandeling, ontharingbehandeling of voor productadvies.Ik wens u alvast heel fijne feestdagen en een mooi gezond en beautiful 2013.

Hartelijke groeten,Simone Hachmang

Huidverzorgingsinstituut Maria GallandKasteellaan 41b 6602 DC Wijchen

024 - 6454445www.mariagalland.net

BEAUTY feeSt, GlItteR en GlaMOuR

Page 12: Wijchen Bruist december 2012

ditjesen/datjes

iedere sub(cultuur) heeft zijn eigen omgangsvormen. serveer rode wijn op een temperatuur tussen de 16 en 18 graden Celsius. Zakelijk horen dames altijd (ook als de mussen van het dak vallen) een panty te dragen onder een rokje of jurk. de stijl van succes heeft te maken met de keuze van jouw kleding. in nederland zoenen we 3 keer op de wang, dus niet in de lucht. Bij een traditioneel wc-bezoek (niet toilet) doe je bij het weggaan de bril en deksel omlaag. Goede omgangsvormen helpen goodwill te creëren. een gast loopt altijd rechts van de gastheer. na 18.00 uur draagt de dame bij officiële gelegenheden geen hoed. Het wijnglas van het hoofdgerecht staat boven het mes. de begroeting ‘aangenaam’ is ouderwets en daarom not done. Beter is ‘leuk u te ontmoeten’.

Page 13: Wijchen Bruist december 2012

Genieten, ontspannen en tijd voor elkaar, daar draait het om bij Sauna & Beauty Oase. Vooral tijdens de drukke feestmaand december. Kom de hele maand december heerlijk genieten van onderstaande decemberspecial.

Entree en massage (25 min.) naar keuze

Nu voor slechts € 45,00

geldig t/m 30 december 2012, tegen inlevering van deze advertentie.

Reserveren via 024-6221718 o.v.v. Bruist actie Sauna & Beauty Oase - Rijksweg 3, Nederasselt www.sauna-oase.nl

Page 14: Wijchen Bruist december 2012

KASTEELLAAN 28 | 6602 DE WIJCHEN | T 024 6411555 WWW.JBS-ADVOCATEN.NL

Nieuw, maar toch vertrouwd…en samen is beter dan alleen, dus

Vanaf 1 januari 2013 gaan Bockmeulen Janzing Brink advocaten en Schipperus Advocatuur samen verder als Janzing Brink Schipperus advocaten | mediation Wij zijn meesters in de rechten en advocaten in hart en nieren. Onze jarenlange ervaring en passie voor ons vak bieden u wat u nodig hebt: kennis van zaken, betrokkenheid, service en de zekerheid dat uw zaak in goede handen is.

maurice gerrits willy brink caren schipperus frank janzing

Page 15: Wijchen Bruist december 2012

KASTEELLAAN 28 | 6602 DE WIJCHEN | T 024 6411555 WWW.JBS-ADVOCATEN.NL

Nieuw, maar toch vertrouwd…en samen is beter dan alleen, dus

Vanaf 1 januari 2013 gaan Bockmeulen Janzing Brink advocaten en Schipperus Advocatuur samen verder als Janzing Brink Schipperus advocaten | mediation Wij zijn meesters in de rechten en advocaten in hart en nieren. Onze jarenlange ervaring en passie voor ons vak bieden u wat u nodig hebt: kennis van zaken, betrokkenheid, service en de zekerheid dat uw zaak in goede handen is.

U kunt bij ons terecht voor alle rechtsgebieden, o.a: Arbeidsrecht, Bestuursrecht, Huurrecht, Ondernemingsrecht, Onteigeningsrecht, Personen- en familierecht, Ruimtelijke ordening en Strafrecht Kijk voor meer informatie op www.jbs-advocaten.nl of bel voor een kennismakingsgesprek: 024 6411555 Graag tot ziens!

Page 16: Wijchen Bruist december 2012

BestekVoor het neerleggen van het couvert is er een aantal gouden regels. 1 Werk van buiten naar binnen en leg messen en lepels rechts, vorken links en het dessertbestek boven het bord. 2 Leg, om ongelukken te voorkomen, messen altijd met de snijkant naar het bord en vorken en lepels met de holle kant naar boven. 3 Let er ook op dat het bestek goed schoon en gepoetst is.

BordenIn het midden staan de borden van groot naar klein opgestapeld, op twee vingers van de rand van de tafel. Het kleinste bord dient voor de salade. Het hoofdgerecht kan op een voorverwarmd bord apart worden geserveerd. Mooi is een groot onderbord in de stijl van de tafel. Links bovenin staat een klein bordje voor het (stok)brood vooraf, met een botermesje.

GlazenDe glazen staan rechts bovenin. Het aantal moet gelijk zijn aan de verschillende te serveren dranken. Het eerst te gebruiken glas staat het meest rechts, het laatst te gebruiken het meest links. Weer links van dit rijtje staat eventueel een waterglas. Als je het helemaal correct wilt doen, haal dan bij het serveren van de tweede wijn, de glazen van de eerste wijn weg. Rechts onderin, naast het mes en de lepels, staat het

koffie- of theekopje, dat pas wordt neergezet tijdens het dessert.

Servet Serveer je soep, dan ligt het servet links naast de vorken. Anders kan het servet op het bord worden gelegd. Het servet kun je mooi vouwen of in een servetring rollen.

De maanD December staat in het teken van eten, heel veel eten. heerlijke gerechten, mooie wijnen en een goeDe sfeer zijn De juiste ingreDiënten voor een perfecte avonD met familie, vrienDen of zakenrelaties. hoe hoort eigenlijk De tafel geDekt te zijn?

MOOI aaN TaFEl...

Eet smakelijk! 16

Page 17: Wijchen Bruist december 2012

Foto

: per

scen

trum

won

en

MOOI aaN TaFEl...Tip:

gebruik bij een stijlvol diner geen placemats,

maar een schoon en gestreken

(stoffen) tafellaken.

Page 18: Wijchen Bruist december 2012

Profiteer nu van spectaculaire kortingen op monturen tot wel 50%

Touwslagersbaan 13 6602 AH Wijchen Tel. 024-6413454 www.optieknienhaus.nl

Van 18 december 2012 t/m 12 januari 2013.

Burchtstraat 56 WijchenTel. 024-6415719

Extra koopzondagen 16 dec. 13.00-17.0023 dec. 13.00-17.00

S A

L E

Don Emanuelstraat 5A6602 GX Wijchent 024-6636149i www.prode.nl

‘Partners in beeldvorming’

18

Page 19: Wijchen Bruist december 2012

Huid

- en o

edeem

thera

pie

Wijch

en

Huid- en oedeemtherapie WijchenPraktijkadres: Heilige Stoel 50-02 • 6601 VM WijchenTelefoon: 024-6411698E-mail: [email protected]

Huid- en oedeemtherapie Wijchen, gevestigd in een

praktijk aan huis op de Heilige Stoel 5002 is uniek,

veelzijdig en compleet. Wij zijn COSMEDISCH, voor

zowel medische als cosmetische behandelingen bent u

bij ons op het juiste adres.

• Couperose/pigment/ (been) vaten laser

• Factional laser voor littekens/huidvernieuwing/verjonging

• Laserontharing en elektrische epilatie

• Acnebehandeling

• Glycolzuurpeeling

• Microdermabrasie

• Oedeemtherapie

• Aanmeten/leveren van therapeutische kousen

• Littekenbehandeling

Veel van onze behandelingen worden vergoed door uw zorgverzekeraar.

INFORMATIEMIDDAG/AVOND 24 januari 2013Indien u op deze middag/avond een afspraak maakt voor een eerste behandeling ontvangt u hierop een korting van 50 % van het normale tarief. Graag inschrijven voor deze informatiemiddag/avond via telefonische afspraak, zo kunnen we aan iedereen voldoende tijd besteden.

Page 20: Wijchen Bruist december 2012

Sterrebosweg 19A Wijchen T 024-6421257www.hoopkeukengemak.nl

Zwaargewichtvoor een licht prijsje

van s 189,- voor s 119,- LE CREUSET 24cm cocotte

kleur iets afwijkend rood

Foto: YellowArt Fotografie & Design

FEESTDAGENKNALLERS

NAPOLI PIZZA OVEN met steen s 159,95GRATIS balsamicoOp 400°C in 4-5 min krokante pizza’s

GLOBAL SET s 148,- nu s 99,95Japans koksmes met slijper

VACUVIN slice & catch s 14,95handige champignonsnijder

HANDPRESSO WILD E.S.E. Outdoor s 79,95Portable espressomaker zonder stroom. Uw ideale reisgenoot!

Page 21: Wijchen Bruist december 2012

Open ravioli, gerookte eend met muntolie, schuim van pecannoten & doperwten

Ingrediënten (voor 4 personen): 100 g bloem, 1 ei, zout & olijfolie, 100 g pecannoten, 100 ml melk, 2 eendenborsten, 20 g rookhout (woodchips), 200 g doperwten, 60 g geitenkaas, ½ rode peper, 2 takjes munt, 50 ml zonnebloemolie, 2 takjes munt, ¼ citroen.

1. Pasta. Kneed samen met de olijfolie en zout het ei door de bloem. Zorg voor een deeg dat niet te droog is. Laat het afgedekt rusten.

2. Schuim. Zet de noten samen met de melk op een laag vuur. Laat het minimaal 30 minuten zachtjes koken. Controleer voordat je de melk zeeft of er voldoende notensmaak aan de melk zit.

3. Eend. Rook de eend in 5 minuten op half vuur. Haal de eend uit de rookoven, bestrooi met peper en zout. Bak de eend in de pan naar eigen wens.

4. Groenten. Blancheer de peperringetjes 1 minuten. Smoor de doperwten samen met de peper en munt. Haal de pan van het vuur en roer de geitenkaas door de groenten. Controleer op smaak.

5. Muntolie. Pluk de blaadjes munt van de steeltjes. Voeg het sap van de citroen toe en draai fijn met de olie.

6. Ravioli. Rol het pastadeeg (stand 6) uit en steek grote cirkels uit. Kook de pastavellen in een paar minuten gaar.

7. Dresseren. Haal 1 pastavel door de muntolie en leg op een diep bord. Schep daarop de groenten. Trancheer de eend en leg op de groenten. Haal het tweede pastavel door de muntolie en leg dubbelgevouwen op de eend. Schuim de notenmelk met een staafmixer op. Zorg ervoor dat de melk lauwwarm is. Mocht het schuim niet goed lukken voeg dan een beetje water toe. Schep met een lepel het schuim op het bord.

Wijntip: Zweigelt - Klassik

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door het kook college Wijchen.

kijk ook op: www.kookcollegewijchen.nl

21

Page 22: Wijchen Bruist december 2012
Page 23: Wijchen Bruist december 2012
Page 24: Wijchen Bruist december 2012

w w w . t e u n s d e s i g n . n l

e passie van teun’s edelsmederij!Werken met de nieuwste technieken en unieke materialen, gecombineerd met de drive om van ieder ontwerp eenuniek sieraad te maken, dat is kenmerkend voor het design van teun’s edelsmederij. De gecombineerde achtergrond van edelsmid en fijnmechanica maakt dat teun als edelsmid een breed scala aan technieken toe kan passen. kwaliteit staat altijd voorop. Dit uit zich bijvoorbeeld in de vervaardiging van naadloze ringen. De uitdaging is iedere keer weer een uniek en passend sieraad te ontwerpen dat aansluit op jouw specifieke wensen!

D

De unieke mogelijkheden!Het verhaal achter een sieraad is het ontwerp. Samen met jou maakt teun de eerste schetsen, op basis van jouwwensen en ideeën, aangevuld met de zijn kennis van materialen en mogelijkheden. Om het sieraad geheelvolgens jouw wensen vorm te geven, is het samen creëren van het ontwerp voor teun de eerste en belangrijkstestap. De schetsen kunnen op verzoek worden uitgewerkt in een digitale 3-D schets, zodat je het ontwerp van allekanten kunt bekijken en het ter plekke nog kunt aanpassen. Met een goedgekeurd ontwerp gaat teun aan de slag. alshet een ring of ander op maat gemaakt sieraad betreft, volgt er nog een passessie voordat het sieraad afgemaakt wordt en eventuele edelstenen gezet worden.

Page 25: Wijchen Bruist december 2012

Kijk op onze website voor alle mogelijkheden en nog meer ontwerpen!

e duurzame materialen!naast goud en zilver werkt teun met verrassende materialen. titanium, zirkonium en palladium zijn eindeloos met elkaar en met goud of zilver te combineren. Palladium is een duurzaam en sterk edelmetaal dat een goed, betaalbaar alternatief biedt voor witgouden sieraden. De prachtige diepzwarte kleur van behandeld zirkonium en het grijs van titanium zijn inspirerende kleuren als uitgangspunt voor een onderscheidend en eigentijds ontwerp.Daag jezelf uit en durf te combineren!

D

D e cadeautip!Wil je een persoonlijk sieraad cadeau geven? Of bijvoorbeeld een aanstaand bruidspaar verrassen met een cadeaubon om een halssieraad of manchetknopen te laten ontwerpen voor de grote dag? De cadeaubonnen zijn verkrijgbaar vanaf 25,-. De cadeaubon kan eenvoudig worden besteld door een e-mail te sturen naar [email protected].

Page 26: Wijchen Bruist december 2012

een KIJKJe In Het DRuKKe BReIn Van

MaRCO ROelOfS

ruim 23 jaar lang was Marco roelofs zanger, gitarist en tekstschrijver van punkband heideroosjes. Met dat gezelschap speelde hij bijna 1500 keer: van Japan tot de Verenigde staten. De band verkocht honderdduizenden platen. heideroosjes besloot dit jaar dat alle jongensdromen vervuld waren. roelofs sloot deze carrière af met een openhartig boek genaamd ‘kaaL’, gevolgd door een gloednieuwe theatertour met de gelijknamige titel. het vormt de aftrap voor een nieuw bestaan als cabaretier en verhalenverteller.

Voormalig heideroosjes zanger toont andere kant in eigen theatershow.

Page 27: Wijchen Bruist december 2012

“nee, ik ga geen uur keihard lawaai maken in het theater”, lacht Roelofs. “Mijn voorstelling is een mengeling van persoonlijke verhalen en akoestische gitaarliedjes. Soms intiem en klein, maar vooral met humor.” er komt een breed scala aan onderwerpen voorbij volgens de zanger en gitarist. “Het is altijd druk in mijn hoofd en dat moet er ook weer uit. De onderwerpen variëren van de tien geboden en sollicitaties tot kinderwagens en drugs.”

Ook zijn verleden als punkrockzanger komt voorbij. al is het maar omdat het einde van zijn band Heideroosjes niet zonder slag of stoot ging. In zijn boek ‘Kaal’ neemt Roelofs de lezer mee in zijn persoonlijke strijd. “Ik had me jarenlang alleen maar gefocust op waar het voor mij allemaal om draaide, namelijk de muziek. Dáár ging het om. Dat was het belangrijkste in mijn leven. Belangrijker nog dan relaties.” Dus toen zijn levenswerk dreigde in te storten, omdat andere bandleden wel bouwden aan eigen levens naast de band, viel Roelofs in een zwart gat en vergreep hij zich aan alle dingen waar hij jarenlang tegen was geweest: drank, drugs en onenightstands. “Het was geen fijne periode, maar het heeft me wel rijker gemaakt”, aldus de zanger. “Ik laat die strijd uiteraard ook aan bod komen in mijn theatervoorstelling, zonder dat het een jammerklacht wordt. er mag om gelachen worden. Bovendien gaat het nu weer prima met me.”

Vrijdag 25 januari 2013 is Marco Roelofs te zien in theater ’t Mozaïek.

www.marcoroelofs.nl twitter: @marcoroelofs

Highlights theater jan./feb.

Theater ’t MozaïekOosterweg 1796602HL Wijchenwww.mozaiekwijchen.nl

vr. 18 jan. 2013 | 20.15 uur | Cabaret

Eric Koller

za. 19 jan. 2013 | 20.15 uur | Muziek

Explosion Rockets

zo. 20 jan. 2013 | 14.00 uur | Revue

Ja, dat is revue! (Snip&Snap)

do. 24 jan. 2013 | 20.15 uur | Cabaret

Nachtzusters

do. 31 jan. 2013 | 20.15 uur | Cabaret

Klaas van der Eerden

do. 21 feb. 2013 | 20.15 uur | Muziek

Nadja et Les Gamins

za. 23 feb. 2013 | 20.15 uur | Muzikaal cabaret

Veronique Sodano

vr. 18 jan. 2013 | 20.15 uur | Cabaret

za. 19 jan. 2013 | 20.15 uur | Muziek

za. 23 feb. 2013 | 20.15 uur | Muzikaal cabaret

vr. 18 jan. 2013 | 20.15 uur | Cabaret

Eric Koller

za. 19 jan. 2013 | 20.15 uur | Muziek

Explosion Rockets

zo. 20 jan. 2013 | 14.00 uur | Revue

Ja, dat is revue! (Snip&Snap)

do. 24 jan. 2013 | 20.15 uur | Cabaret

Nachtzusters

do. 31 jan. 2013 | 20.15 uur | Cabaret

Klaas van der Eerden

za. 19 jan. 2013 | 20.15 uur | Muziek

Explosion Rockets

Highlights theater jan./feb.Highlights theater jan./feb.

Klaas van der Eerden

Highlights theater jan./feb.

vr. 18 jan. 2013 | 20.15 uur | Cabaret

Page 28: Wijchen Bruist december 2012

De mooiste exclusieve tuinhuizen, veranda's, carports, buitenkeukens etc. op maat gemaakt en bij u geplaatst.

Celsiusstraat 8 6604 CW Wijchen T 024-6416466www.jandeboertuinhuizen.nl

Buitenleven volgens Jan de Boer...

De mooiste exclusieve tuinhuizen, veranda's, carports, buitenkeukens etc. op maat gemaakt en bij u geplaatst.

Celsiusstraat 8 6604 CW Wijchen T 024-6416466www.jandeboertuinhuizen.nl

Buitenleven volgens Jan de Boer...

2e Kerstdag geopend van 11.00 -16.00 uur!

Kijk ook eens op www.jandeboertuinhuizen.nl voor onze

webshop met mooie accessoires!

Page 29: Wijchen Bruist december 2012

Schitterende onder architectuur gebouwde witte villa. De opmerkelijke details zoals onder andere een ovale serre in de woonkamer, de royale hoge entree met vide en een door de interieurbouwer op maat afgewerkte master bedroom geven deze woning mede haar prachtige allure. Daarnaast geeft de geheel in stijl van de woning geplaatste dakkapel van ruim 8 meter de slaapkamers op de eerste verdieping juist weer een zeer sfeervolle uitstraling. Deze woning is verder van alle gemakken voorzien en is gelegen in de prachtig opgezette villa wijk ‘De Gamert’ in Wijchen. Deze verkoop geschiedt collegiaal met leenaers Makelaardij uit Malden.Inhoud : 865 m3, perceel: 845 m3.

De Gamert 24-15 WiJcheN Vraagprijs: € 729.000,- k.k.

Open dag: zondag 9 december van 14.00 tot 16.00 uur;Open avond: dinsdag 18 december van 19.00 tot 21.00 uur.

TE K

OO

P

29

Page 30: Wijchen Bruist december 2012

snoecks 2013Deze 89ste editie van Snoecks staat boordevol fotografie, design, beeldende kunst en architectuur. Je verneemt er ook alles over de Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse volksstammen, zoals de Tapirapa en de Nago. Bewonder de gedurfde architectuur van Massimiliano Fuksas, de aanstekelijke en inspirerende ontwerpen van de New Yorkse designer Stefan Sagmeister en de vrolijke monsters van Zozoville. Bekijk de Chinese stranden door de ogen van Zhang Xiao. Naast nieuwe namen is er werk te vinden van vele topfotografen. Kortom: de Snoecks is het beste cadeau voor in de schoen of onder de kerstboom.Scriptum € 14.90

Jamie in 15 minuten - Jamie OliverEén heerlijk gerecht in slechts een kwartier op tafel!

We willen elke dag vers en gezond eten, maar hebben weinig tijd. Dat verklaart het enorme succes van het kookboek ‘Jamie in 30 minuten’. In een half uur tijd zet je drie gangen op tafel. Met dit nieuwe boek gaat Jamie terug naar de essentie van snel en efficiënt koken, zonder smaak en diversiteit uit het oog te verliezen. Jamie in 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds een doel: met minimale tijdsinspanning een maximale smaak verkrijgen. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid. De recepten van Jamie staan garant voor kwaliteit en eenvoud. Kosmos Uitgevers € 29.95

VeeL caDeaus BiJ BruNavoor jong en oud

Vanaf nu grat is verzending op Bruna.nl | Vanaf nu grat is verzending op Bruna.nl | Vanaf nu grat is verzending op Bruna.nl30

Page 31: Wijchen Bruist december 2012

sinterklaas bestaatVoor het eerst na al die jaren geeft Bram van der Vlugt een kijkje in de wereld van Sinterklaas.Sinterklaas bestaat! is een feest om naar te kijken. De allermooiste foto’s van o.a. Hollandse Hoogte zijn in dit boek verzameld. Vanaf de introductie van fotografie is Sinterklaas op de gevoelige plaat vastgelegd: springend op zijn paard over de daken, in voertuigen van stoomboot tot helikopter, vechtend tegen weer en wind, knus tussen zijn bewonderaars, alleen of geflankeerd door zijn Zwarte Pieten. Iedere foto wordt door Bram van der Vlugt op zijn eigen, onnavolgbare manier van commentaar voorzien. Lemniscaat, € 19.95

Vanaf nu grat is verzending op Bruna.nl | Vanaf nu grat is verzending op Bruna.nl | Vanaf nu grat is verzending op Bruna.nl

een goede raad - J.K. rowlingNa het succes van de Harry Potter-serie is ‘Een goede raad’ de eerste literaire roman van J.K. Rowling. In dit bijzondere boek onderzoekt een van ’s werelds beste vertellers de grote vragen van onze tijd. Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford is ogenschijnlijk een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Tussen rijk en arm, tieners en hun ouders, vrouwen en hun echtgenoten, leraren en hun leerlingen.In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is de aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en verbijsterende onthullingen?Boekerij, € 19.95

Fantasia ViiFantasia wordt bedreigd door de Zwarte Parel Tovenaar: een boze tovenaar die na duizend jaar gevangenschap in de Duistere Draaikolk weer op vrije voeten is! Hij zet alles op alles om zeven kostbare talismannen, die hem een ongekende macht kunnen bezorgen, in zijn bezit te krijgen. Feeënkoningin Florina de Fleur aarzelt geen moment en besluit Geronimo

Stilton opnieuw om hulp te vragen. En zo begint het volgende, bloedstollende avontuur, waarin Geronimo duizenden gevaren moet doorstaan om te voorkomen dat de tovenaar in zijn doortrapte plannetje zal slagen. Gelukkig krijgt hij daarbij hulp van nieuwe vrienden! Bij Fantasia VII zit speciaal voor jou een talisman en binnenin het boek vind je niet alleen kras- en ruikpagina’s, maar voor het eerst ook 3D-bladzijden.De Wakkere Muis, € 24.95

Bruna Wijchen | Markt 26 | 6602 An Wijchen

tel. 024-6413707

31

Page 32: Wijchen Bruist december 2012

RUUD WELLING N O T A R I A A T

Saltshof 10-08 Wijchen. Tel 024 6425111 www.debestenotaris.nl

www.christiannelingerie.nlMarkt 21 Wijchen

Julianaplein 20 BeuningenHoutstraat 44 Nijmegen

De mooiste LINGERIE voor onder de

kerstboom vindt u bij

32

Page 33: Wijchen Bruist december 2012

BrUISENDgingen onderzoeken wat er voor nodig was om het idee tot uitvoering te brengen. Ondernemers van binnen en buiten het centrum haakten aan en leverden een bijdrage om de plannen body te geven. Ook Vereniging van Pandeigenaren en de Gemeente Wijchen deed mee. De sneeuwbal werd groter en groter. en nu: het startschot voor de uitvoering is gegeven, Piet Philipsen werkt al weer een half jaar als Centrummanager van Wijchen.

In het tijdvak van deze Wijchen Bruist zal de ijsbaan van Wijchen Schaatst worden opgebouwd en weer afgebroken. De Stichting Wijchen Schaatst heeft ondanks de zware economische tijden de klus weer geklaard (met hulp van veel vrijwilligers en sponsors) in de overtuiging dat de ijsbaan dat positieve is voor Wijchen waar we allemaal naar snakken. Ik voorspel dat we weer massaal naar de ijsbaan gaan en genieten van de gastvrijheid van Horeca Wijchen events.

aan alle ondernemers die het Centrummanagement, Wijchen Schaatst en alle andere projecten aan het rollen hebben gebracht: SuPeR, KeIGaaf, tOP. Jullie inzet wordt enorm GeWaaRDeeRD.

Bedankt en… blijf bruisen!

Wijchen beschikt over een harde kern van ondernemers met een tomeloze energie die elke dag bruisen van de plannetjes en ideeën. Deze ondernemers zoeken elkaar op en zijn gelijk gestemd in de onbenoemde gedachte dat iets doen voor de maatschappij in de ruimste zin vanzelfsprekend is. Hun drive om elke dag nóg een tandje bij te zetten valt gelijk met hun optimistische en opgeruimde karakter.

een aantal van deze bruisende ondernemers heb ik de afgelopen jaren vanuit OVWC en MKB leren kennen. Het geeft een geweldige energie deze mensen te ontmoeten.

Ze zijn betrokken, inspireren en motiveren om dóór te gaan. Samen creëren ze een ‘buzz’, ze brengen sneeuwballen aan het rollen en projecten komen van de grond. Centrummanagement Wijchen is zo’n project. een al langer bestaand idee werd op een hoger plan getild toen Wijchense ondernemers in andere plaatsen

Caren Schipperus33

Page 34: Wijchen Bruist december 2012

etiquette à la carte

Wel Of Geen GeSPReKKen OVeR POlItIeK, DRaaG Je een kOrte JaPON Of Ga Je VOOR een COCKtaIlJuRKJe en Wat DOe Je alS Je tIJDenS Het DIneR naaR De WC MOet? feeStelIJKe DIneRS ZIJn BIJ uItSteK een GeleGenHeID WaaR De BeheersiNG Van De JuISte tafelManIeRen een MuSt IS. BRuISt SPRaK Met YVOnne Van DeR KROft en anne-MaRIe Van leGGelO, De DaMeS aCHteR etIquette à la CaRte, OVeR De DO’s en DON’ts aan tafel.

34

Page 35: Wijchen Bruist december 2012

Waarom is tafeletiquette zo belangrijk?“eten is vooral een sociale bezigheid. Het samenzijn zorgt voor verbintenis en het is ook een moment waar mensen op je letten. als je de etiquette kent, hoeven tafelgenoten zich niet aan jou te storen. en als jij over de juiste tafelmanieren beschikt, kun je op een nette ontspannen manier bij iedereen aanschuiven voor een gezellig diner. en dat laatste blijft het allerbelangrijkste.”

etiquette

Wat draag je tijdens een diner?“Meestal staat er een dresscode op de uitnodiging. als dat niet zo is en je hebt echt geen idee, kun je altijd even contact opnemen met de gastheer of -vrouw om te vragen wat de bedoeling is. Vaak zijn mannen snel klaar. Bij vrouwen ligt het iets gecompliceerder. Black tie kan staan voor lang en kort. en ook de omschrijving feestelijk kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Bij twijfel kunnen vrouwen het beste voor een mooi gekleed zwart jurkje kiezen. Ook niet geheel onbelangrijk: bij een gala is het niet toegestaan om een horloge te dragen. Gezelligheid kent immers geen tijd.”

Welke onderwerpen kun je tijdens het diner beter mijden?“een onderwerp als politiek is niet altijd handig om aan te kaarten omdat het irritatie en discussie kan veroorzaken. Ook (veel) over jezelf en ellende zijn onderwerpen die je beter kunt mijden. Dat ligt natuurlijk anders als je met goede vrienden of familie aan tafel zit. Bij chique diners krijg je van tevoren vaak een gastenlijst. Het kan handig zijn om via social media al het een en ander te weten te komen over de mensen die er zijn. Op die manier heb je ook altijd een leuke openingszin en gaan de gesprekken niet alleen over koetjes en kalfjes.”

Wat weten veel mensen niet? “Mensen denken vaak heel netjes over te komen door sla te snijden met mes en vork, terwijl je sla met je vork hoort te vouwen. Het grappige is dat dit absoluut niet mag. Wat veel mensen vaak ook niet weten is dat je bepaalde pasta’s alleen met je vork eet. Verder mag je alleen kluiven als er een kommetje met citroenwater voor je handen klaarstaat en mag je boterhammen niet met mes en vork eten. Je mag het wel snijden, maar dan hoor je de stukjes met de hand te eten.”

Wil je meer weten over de juiste etiquette en omgangsvormen? Kijk dan eens op www.etiquettealacarte.nl

Meestal staat er een dresscode op de uitnodigingWat is een no go aan tafel? “Smakken, in nederland mag je aan tafel niet boeren, metselen (het vlees wegspoelen met water), het eten op elkaar stapelen, over de tafel hangen, roeien (het bestek tijdens een pauze aan de zijkant van het bord leggen), roken en opstaan om naar de wc te gaan.”

Page 36: Wijchen Bruist december 2012

lIVe WIJCHenSCHaatSt en SPORt BIJ WIJCHen.tV het is inmiddels twee jaar geleden dat Wijchen.tV begonnen is met uitzenden. het doel was om goede kwaliteit televisie te maken voor een breed publiek. in deze twee jaar heeft Wijchen.tV een snelle ontwikkeling doorgemaakt. er zijn verschillende nieuwe programma’s ontwikkeld, gemaakt en uitgezonden. Daar kwamen veel positieve reacties op. inmiddels is Wijchen.tV voor iedereen te zien. in de beste kwaliteit op glasvezel, rechtstreeks via internet en, uniek voor Nederland, ook op hun eigen app voor de iPhone en iPad.

WiJcheNschaatstWaar Wijchen.tV mee begonnen is, is het live uitzenden van de beelden van WijchenSchaatst en het marktplein in het Centrum van Wijchen. Met geavanceerde techniek, goed programmeerwerk en goede camera’s heeft het technische team van Wijchen.tV het voor elkaar gekregen om de beelden van WijchenSchaatst en de markt uit te zenden en aan te vullen met muziek, nieuws, twitterberichten en SMS-berichten. Dat is pas echt multimediaal! Ook in 2012 kunt u weer volop genieten van WijchenSchaatst! via Wijchen.tV.

kerkVieriNGeNDe start en kwaliteit van Wijchen.tV heeft veel mensen positief verbaasd. Het bestuur van de kerk is een samenwerking met Wijchen.tV aangegaan met het doel om de kerkvieringen uit te zenden. nu wordt al ruim een jaar lang elke zondagochtend live de kerkmis uitgezonden om 11:00uur. en ook alle vieringen met Kerstmis, Pasen, Carnaval worden in hoge HD-kwaliteit live uitgezonden. Met een eigen ontwikkelde website is het op eenvoudige wijze mogelijk de regie van de camera uit te voeren en berichten in de uitzending te zetten.

raaDsVerGaDeriNGeNMaar niet alleen de kerk had interesse in de techniek van Wijchen.tV. Ook vanuit de politiek kwam de vraag of het mogelijk was om het geluid van de raadsvergaderingen uit te zenden. alleen het geluid was voor Wijchen.tV

36

Page 37: Wijchen Bruist december 2012

niet voldoende. er werd een systeem bedacht en ontwikkeld waarmee het mogelijk is om met een camera in het midden van

de raadzaal iedereen van gemeenteraad in beeld te krijgen. Ook hierbij kan de regisseur eenvoudig via het internet de camera bedienen. nu zendt Wijchen.tV al meer dan een jaar elke raadsvergadering uit. en ook de installatie van de nieuwe burgemeester is live uitgezonden. Hoe veelzijdig de mogelijkheden zijn bewijst dat de voormalige burgemeester van Wijchen, de heer noordewier, de raadsvergadering over zijn opvolging live heeft meegekeken op zijn iPad vanuit zijn vakantieplek in Griekenland.

sPOrtMet de ontwikkelde techniek van Wijchen.tV is veel meer mogelijk. Inmiddels hangen er ook camera’s in sportcentrum arcus en sportcentrum Olympic. Vanuit arcus worden live de wedstrijden van basketbal eredivisie club de Magixx uitgezonden. Ook wedstrijden van trivos, Wyba en andere sporten worden uitgezonden. Vanuit Olympic worden de wedstrijden van zaalvoetbalvereniging ZSW/DPn uitgezonden. Maar ook verschillende evenementen in Olympic zijn te zien via Wijchen.tV.

seriOus request MaasWaaL cOLLeGeHet succes van het Serious Request project op het Maaswaal College aan de Oosterweg is mede te danken aan de live-

uitzendingen die Wijchen.tV heeft verzorgd. In samenwerking met Reijnen licht en geluid is de techniek ontwikkeld om de drie enthousiaste docenten in het glazen huis van het Maaswaal College in beeld te brengen. Dit was een groot succes! leerlingen, docenten, ouders en andere belangstellenden konden via tV, internet en mobiel de hele dag zien wat er gaande was.

aLs eNiGe iN NeDerLaND hD eN VOOr ieDereeN te zieN!Wijchen.tV is vooralsnog de enige lokale televisiezender in nederland die volledig in HD uitzendt. alleen de grote landelijke tV-zenders doen dat ook. een andere noviteit van Wijchen.tV is dat ze gelijktijdig via televisie, internet en mobiel uitzenden. Via de website www.wijchen.tv (of live.wijchen.tv) kunt u direct kijken. en voor de iPhone of iPad is er de gratis Wijchen.tV app te downloaden. Dus waar u ook bent op deze wereld, u hoeft niets te missen van Wijchen.tV!nog plaats voor regisseurs en programmamakersMensen die interesse hebben in Wijchen.tV of graag zouden willen meewerken met de producties kunnen contact opnemen door een e-mail te sturen naar [email protected]. Zowel voor het meewerken aan programma’s, het filmen, monteren en regisseren is er ruimte voor helpende handen en ideeën.

37

Page 38: Wijchen Bruist december 2012

aaNstOrMeND ONDerNeMerstaLeNt 2012: Cafeesterij De toekomst!

het zal je maar gebeuren ... staat daar op een rustige maandagmiddag in één keer Gerard hendriks bij je op de stoep met een bos bloemen en een heuse cameraploeg. Wij hadden het totaal niet zien aankomen, die nominatie van de titel aanstormend ondernemerstalent 2012, aldus anita van Bronkhorst, eigenaresse van cafeesterij De toekomst. Wij zijn dan ook apetrots dat we de prijs op 26 oktober ook daadwerkelijk in ontvangst mochten nemen.

Wie is dit nieuwe ondernemers echtpaar eigenlijk?Januari 2010 namen twan en anita van Bronkhorst-Reijnen de toekomst in Hernen over van de toenmalige eigenaren. anita komt oorspronkelijk uit de thuiszorg en twan heeft zo’n 25 jaar bij ’t Sterrebosch gewerkt. Samen hebben ze twee kinderen van 14 en 17 die beiden wel eens mee helpen in de zaak. “Wat dat betreft is het al een echt familiebedrijf,” aldus anita. “Waar mogelijk springen de kinderen en andere familieleden bij. Deze prijs hebben we mede aan hun te danken.”

Waar hebben jullie de titel aan verdient?“Wij proberen goed aan de weg te timmeren. niet alleen een constante kwaliteit te leveren in een huiselijke sfeer, maar vooral ook iets te

betekenen in de gemeenschap. Zo hebben wij bijvoorbeeld samen met dorpsgenoten rondom het afgelopen WK en eK voetbal allerlei activiteiten georganiseerd. er was niet alleen een groot scherm aanwezig maar je kon ook gezamenlijk ontbijten, er waren leuke spellen voor de kinderen en zelfs een heuse oranjecamping. er kwamen zelfs mensen vanuit Wijchen en ver daar buiten bij ons voetbal kijken. Iets extra’s bieden, dat vinden wij belangrijk. Wij willen voor de gemeenschap van leur, Bergharen en Hernen ook wat kunnen betekenen door extra activiteiten te organiseren tijdens feesten als carnaval en de kermis.”

hoe word je in deze tijd eigenlijk een succesvol ondernemer?“Met beide benen op de grond blijven staan, geen gekke dingen doen, maar de dingen die je doet altijd zo goed mogelijk proberen te doen. Dat is denk ik onze belangrijkste peiler. In deze tijd moet je als ondernemer het ook eerst verdienen en dan pas uitgeven. en als je dan ook nog passie hebt voor het werk wat je doet denk ik dat je nog steeds succesvol kan ondernemen,” aldus anita.

38

Page 39: Wijchen Bruist december 2012

Over De Toekomst gesproken… hoe zien jullie die eigenlijk?“Dat is inderdaad een leuke woordspeling,” lacht anita. “De prijs was voor ons een bevestiging dat

we op de goede weg zitten. Wij gaan met Cafeesterij De toekomst daarom gewoon verder op het ingeslagen pad. alles kunnen bieden voor mensen die een goed geregeld feest willen geven of bijvoorbeeld een koffietafel hebben . Ons terras is zomers uiteraard weer geopend en vrijdagavond is het altijd ouderwets gezellig in het café.”

“We bedanken alle mensen voor de vele bloemen en reacties!”

twan en anita van Bronkhorst-reijnencafeesterij De toekomst

Dorpstraat 20 hernen | 0487-531262www.cafeesterijdetoekomst.nl

39

Page 40: Wijchen Bruist december 2012

Margot van den Akker en Dyonne Alferink

Foto’s: Broer van de BoomFoto’s nabestellen kan via [email protected]

Jo Rutten, Maurice Ratering Arntz, Harm Rutten & Rob Netten

Jury Ondernemersgala 2012Helma Cobussen en Julia Koopsen

Claudia en Dave Stapel De winnaars Ondernemersgala 2012

Hier Bruist ’t…teruGBLik ONDerNeMersGaLa WiJcheN

40

Page 41: Wijchen Bruist december 2012

Audrey Driessen, Milon Bijmans-Zegers en Esther Bijmans

Marlene Jansen en Michel de Wildt Berdy Kuipers en Dhr. van Dal Het dansgezelschap van Stella van Wanrooij: Traxx

Nick Nielsen in gesprek met Gerard Hendriks

Theateract van de avond: Piepschuim

Het stijldanspaar: Frank Zegels en Anna Shevliakova

Free runners: Team Twisted

41

Page 42: Wijchen Bruist december 2012

Zesweg 142 Wijchen • T 024 641 23 65

[email protected] • www.gebrvandenbroek.com

Aannemer in GWWGrondverzetmachines

TransportSiergrind en splitten

Zand- en grindhandelSteenhandel

BestratingmateriaalSpecialist in gebakken straatwerk

Kasteellaan 2, 6602 DE WijchenTel.: 024-6451010 www.annekewijchen.nl

Nú elke dag geopend vanaf 11.00 uurm.u.v. donderdag vanaf 10.00 uur

en zondag om 13.00 uur.

Kijk. Reclame Nieuweweg 195 6603 BM Wijchen024 64 20 140 [email protected]

R E C L A M E

tot kijkre

clam

e di

e ve

rbin

dt

We zijn verhuisd!U bent van harte welkom op onze nieuwe werkplek aan de Nieuweweg 195 in Wijchen (achter Audi/VW Frank Aarts).

Tot kijk

42

Page 43: Wijchen Bruist december 2012

deceMBer:iedere eerste en derde vrijdag van de maand het Moedercafé (ook voor vaders!). Grand Café Sterrebosch, www.moedercafe.nl

1 december tot 6 januari Open rondleiding in Museum Kasteel WijchenMuseum Kasteel Wijchen toont van 1 december t/m 6 januari Winterpret in Wijchen. Een kleine expositie voor en door Wijchenaren over schaatspret en sneeuwpret in Wijchen en omgeving. Museum Kasteel Wijchen, www.museumwijchen.nl

zondag 2, 16 december en 6, 13 en 20 januari 20:00 u.Kooravond Smartlappen en Levensliederenkoor Teersbemind. Iedereen mag meedoen! Café de Teerdijk

zondag 2 december 9:00 tot 12:00 uurOntbijtspektakel Bart’s Breakfast met Sinterklaas in Olympic Sportcentrum Wijchen.Met het drie uur durende ontbijtspektakel Bart’s Breakfast komt Sinterklaas dit jaar op zondag 2 december zijn verjaardag groots vieren in het Olympic Sportcentrum Wijchen. Olympic Evenementencentrum, Nieuweweg 203, Wijchen Entree: € 5,-

9 december t/m 6 januariWijchenschaatst 2012

In de Kasteeltuin komt van 9 december 2012 t/m 6 januari 2013 een kunstijsbaan in een sfeervolle entourage. Aangevuld met optredens en goede horeca zal een laagdrempelig en dynamisch evenement voor jong en oud opgezet worden. Dus overdag gezellig schaatsen en in de avond genieten van muziek en theater. Kernwaarden hiervoor zijn gezelligheid, familiegevoel en sporten met plezier. www.wijchenschaatst.nl

Zaterdag 15 december 9:30 uurOnderhoud cultuurlandschap Balgoy We hebben in het klusseizoen 2011-2012 weer veel gedaan om het oude cultuurlandschap in Balgoy nieuw leven in te blazen. Er is nog ontzettend veel te doen en daarom gaan we door met het herstel. De eerste data van onze activiteiten in het jaar 2012-2013 zijn al bekend. Iedereen die wil meehelpen om de cultuurhistorie van Balgoy beter zichtbaar te maken is van harte. Aanmelden kan via [email protected].

zondag 16 december, 13 januari, 17 februari Winterwandelserie Wijchenwww.wsv-paschalis.eu

zondag 16 december 11:00 uurLevende kerststal op de Kapelberg in Bergharen.De levende kerststal is de laatste activiteit rond het 700-jarig bestaan van de Kapelberg. Het terrein voor de kapel wordt in oosterse sferen gebracht met daarin schapen en herders die zich warmen bij het vuur. Natuurlijk ontbreken de kerststal, Jozef, Maria en het kindje niet. Ook zijn de os en de ezel aanwezig. Er is glühwein en warme chocolademelk. Kapelberg, Elzendweg, Bergharen

win

ter

2012

/201

3

even

emen

ten

Kijk voor het allerlaatste nieuws en evenementen in Wijchen op:

43

Page 44: Wijchen Bruist december 2012

Prinsenweg 3 a Molenhoek | t. 024 388 08 79 | [email protected] | www.da-angelofood.nl

In hartje Molenhoek vindt u het gezellige Italiaansefamilierestaurant Da Angelo Delicatezza& trattoria. Gastheer en chef-kok Angelo Petraliaverrast hier de klant met (h)eerlijke Italiaansedelicatessen: vers bereide pasta’s, lasagna, raviolien eigen sauzen.

Bij Da Angelo kunt u ook verse maaltijden meenemenen Italiaanse delicatessen kopen:• Diverse soorten olijfolie• De echte Prosciutto di Norcia• Voortreffelijke wijnen uit Umbrië• Heerlijke truffel uit Norcia

Kerst 2012Maandag 24 december 2012 geopend tot 18.00 uur. Eerste en tweede Kerstdag geopend vanaf 14.00 uur. Reserveren gewenst. Maandag 31 december ook geopend tot 18.00 uur. Nieuwjaarsdag geopend vanaf 14.00 uur. Leuke Italiaanse kerstpakketten. Ook zijn er weer Panettones, het Italiaanse kerstgebak.

Openingstijden:Dagelijks (op maandag alleen voor kookworkshops)geopend van 12.00 uur tot 23.00 uur.Zaterdags geopend van 11.00 uur tot 23.00 uur.Zondags geopend van 14.00 uur tot 23.00 uur.

OOk VOOr itaLiaaNse PaNettONes eN kerstPakketteN

Page 45: Wijchen Bruist december 2012

win

ter

2012

/201

3

even

emen

tenmaandag 17 t/m donderdag 20 december

serious requestIn 2011 was het Glazen Huis een geweldig succes. En ook dit jaar gaan de leerkrachten Elisa, Jasper en Karijne van 17 t/m 20 december weer het glazen huis in bij het Maaswaal college aan de Oosterweg. Wel krijgen ze dit jaar, in tegenstelling tot voorgaande jaar, ondersteuning van Wieke om alles in goede banen te leiden. Aanvang: 11:00 uur.Maaswaal college, Oosterweg, Wijchen

woendag 19 t/m vrijdag 21 december Wijchense praktijkschool de Zonnegaard start actie ‘serious Pro’Praktijkschool de Zonnegaard is vorige week (week 43) gestart met de actie Serious Pro. Met deze actie sluiten ze aan bij de landelijke actie Serious Request, een samenwerking tussen 3FM en het Rode Kruis. Acaciastraat 68, Wijchen

vrijdag 21 december 2012 candlelight shoppen in Wijchen centrumDe winkels zijn deze avond open tot 22.00 uur.www.wijchenis.nl

JAnuArizondag 6 januari De Schakel te WijchenOriOnTriO (zang – cello – piano) Aanvang 14:00 uur

zaterdag 12 januari 20:00 uurKarnavals schlagerfestivalGoed nieuws voor alle zangtalenten en entertainers in de regio: vanaf aankomend jaar (2013) mogen ook niet-Wijchenaren deelnemen aan het Karnavals Schlagerfestival. De organisatie heeft besloten om de regio uit te breiden naar de omgeving van Wijchen, dus Nijmegen en inwoners uit omliggende gemeenten zoals Beuningen, Druten, Grave, Heumen, etc.. Zaal Sterrebosch, Wijchen

zondag 27 januariDe Schakel te WijchenLa spiritata (blaasoktet met BC) Aanvang 14:00 uur

FeBruArizondag 24 februariDe Schakel te WijchenJuan Zurutuza (Pianist) Aanvang 14:00 uur

Kijk voor het allerlaatste nieuws en evenementen in Wijchen op:

45

Page 46: Wijchen Bruist december 2012

FIjNE FEEsTDAGEN EN wIj wENsEN u EEN GEzOND EN ONDERNEMEND 2013! Team Mille Grazie

sAlDI, vanaf eind januari bent u ook weer van harte welkom voor de nieuwe zomercollectie 2013.Bij aankoop in de maand november/december ontvangt u een leuke attentie! (zolang de voorraad strekt)

Markt 1 | 6602 AM Wijchen

T. 024 6455550 | www.millegrazie.nl

Page 47: Wijchen Bruist december 2012

De maand december is voor Wijchen centrum de tijd voor nostalagie. Onder de klanken van het kerstmannenorkest draaien de kinderen rondjes in de zweefmolen op 16 december tijdens de koopzondag.

En het weekend van 21 december is Wijchen centrum gehuld in een warme gloed; candle light shoppen op vrijdagavond tot 22.00 uur en op zondag wordt u door de winkeliers weer met open armen ontvangen.

Het dorp gaat dan terug naar de tijd van Charles Dickens en overal zal de weemoed naar vervlogen tijden terug te vinden zijn. Overal komt u kraampjes tegen waar u heerlijke versnapperingen kunt nuttigen.

Het gehele centrum is voorzien van nieuwe fraaie feestverlichting. Al met al voldoende redenen om naar ons gezellige centrum te komen.

Zondag 16 December Kerst-koopzondag van 13.00-17.00 Vrijdag 21 December Candlelight shoppen tot 22.00 uurZondag 23 December Kerst-koopzondag van 13.00-17.00

on light

Page 48: Wijchen Bruist december 2012

Touwslagersbaan 11, Wijchen Telefoon (024) 6418543www.markswijchen.nlTouwslagersbaan 11, Wijchen Telefoon (024) 6418543www.markswijchen.nl