Wijchen Bruist maart 2013

of 36 /36
GROENE VINGERS VOORJAAR 2013 WWW.NEDERLANDBRUIST.NL GRATIS MEENEMEN! WIJCHEN WIN VRIJKAARTEN VAN ALDERLIEFSTE IN ’T MOZAIEK! WIN VRIJKAARTEN VOOR DE KASTEELFEESTEN!

Embed Size (px)

description

Wijchen Bruist maart 2013

Transcript of Wijchen Bruist maart 2013

 • groene vingers

  voorjaar 2013 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!wijchen

  Win vrijkaartenvan alderliefstein t Mozaiek!

  Win vrijkaartenvoor de kasteelfeesten!

 • Relinde ModeBurchtstraat 56

  WijchenTel. 024-6415719

  Exclusieve Mode

 • De sfeervolste woonDecoratie en lanDelijke meubelen touwslagersbaan 3 wijchen www.degoudenengel.com

  ook Dit jaar weer een sfeervolle voorjaarscollectiekom snel sfeer Proeven!

 • voor de lekkere ambachtelijke friet! Voor Pim Willems begon het frietvirus door een vakantiebaantje op een snackwagen. Nu, jaren later runt Pim al sinds 2007 vol trots zijn eigen, inmiddels bekende, frietkraam in het horecastraatje van Wijchen. Alle friet wordt hier nog zelf vers met de hand gemaakt en heerlijk bruin gebakken en dat proef je. Wij zijn altijd op zoek naar de beste aardappels, aldus Pim. Het bakken van een lekker frietje luistert namelijk heel nauw. Zo mag er niet teveel zetmeel en suiker in zitten, maar is ook het proces van voor- en afbakken in goede en verse olie van groot belang.

  De friet moet niet alleen lekker zijn, de zaak moet ook clean zijn en de mensen moeten zich er welkom voelen. Ik zie hier gelukkig veel klanten vaak terug en ken velen bij naam. Dat stukje persoonlijkheid vind ik zelf ook prettig, aldus Pim.Vanaf Pasen heeft Pims frituur ook weer (voorverpakt) Heldro ijs uit Ottersum, voor in de hand, maar ook in de bekende staven en bakken om mee te nemen. Niets is lekkerder dan op het terras een vers frietje sate saus uit eigen keuken en als toetje een heerlijk ijsje van Heldro!Pim en zijn team heten u van harte welkom!

  Pims frituur, Kasteellaan 1 Wijchen

  4

 • uitgever Nederland Bruist C.V.

  Franchise manager Fausto Sassen

  eindredactie Nederland Bruist

  vormgeving Mirjam Kuus

  sales Fausto Sassen

  oplage 10.000 Exemplaren

  contact wijchen bruist... Fausto Sassen

  Tel. 077-3200179, Mob. 06-19872572,

  [email protected]

  contact hooFdkantoor

  Nederland Bruist... C.V.,

  [email protected], www.nederlandbruist.nl

  www.belgiebuist.be

  ColofonDaar waar het in Wijchen afgelopen winter plaatselijk wel op Tirol begon te lijken is het nu toch echt gedaan met die witte deken die veelvuldig over ons heen lag. De knoppen springen open, het geurt en het kleurt. Wijchen ontwaakt eindelijk uit de dikke winterslaap, kortom het is eindelijk lente!Voor Reza Hormes-Ravenstijn maakt het niet zoveel uit welk seizoen het is. De 46-jarige moeder fietst in de winter gewoon nog mee met de nationale top veldrijden, maar gaat in het voorjaar gewoon vrolijk door met het geven van mountainbike- en fietsclinics. Het voorjaar is uiteraard ook de tijd om de tuin weer eens aan te pakken, lees er alles over in onze leuke rubriek groene vingers. En uiteraard gaan alle vrouwen dit voorjaar weer vol aan het klussen. Ja u leest het goed, klussen! De bouwmarkten hebben ontdekt dat er steeds meer vrouwelijke klussers bij komen. Ik zou zeggen waarom ook niet, kunnen wij mannen ook een keer een high-tea gaan nemen op het terras met een thee en bonbonnetjes ik bedoel.. een zoete witte wijn met nootjes euhmm... dan toch maar het Belgisch bier met bitterballen? Hoe dan ook, ook dit voorjaar is ons motto weer: blijven genieten!

  Fausto SassenWijchen Bruist

  Bruisende lezer,

  Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. 2010 Nederland Bruist C.V. Merknaam Noord Oost Brbant Bruist... is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

  Kasteellaan 5a Wijchenwww.impress-fashion.nl

  Trendy en voordelige mode voor jou!

  Nieuw bij Impress Fashion: de collectie van 10Feet !

  5

 • RACINg ReZA wil maximale uit zichzelf halen

  de 46-jarige reza Hormes-ravenstijn uit Wijchen sport al meer dan twintig jaar op hoog niveau. is het dan geen tijd om de racefiets aan de wilgen te hangen? nee, daar wil ze niets van weten. opofferingen? daar spreekt ze niet over. dit is mijn levensstijl, sport en gezondheid horen echt bij ons gezin.

  Toch is ze niet vanaf jongs af aan met topsport bezig. Ik heb een normale jeugd gehad, heb tussen mn zestiende en twintigste lekker gek gedaan. Dat had ik niet willen missen, vertelt ze. Toch zit de winnaarmentaliteit er wel in. Welke sport ik ook deed, ik wilde altijd winnen. Daarom vond ik voetballen, wat ik tot die tijd deed, steeds minder leuk. Alleen als alle elf spelers diezelfde drive hebben, kom je verder.

  Tekst: Patricia de RyckFotografie: Frank Renia

  6

 • door de modderOp aanraden van haar toenmalige vriendje - inmiddels haar man - gaat Reza fietsen. Het gaat meteen lekker en zo komt ze op haar 24e het peloton binnen waar op dat moment meiden als Leontien van Moorsel en Monique Knol de dienst uitmaken. De sfeer bevalt haar niet, maar al snel ontdekt ze disciplines als mountainbiken en veldrijden. Off road rijden is mijn ding. In een wegwedstrijd moet je je nog wel eens opofferen voor de kopvrouw, maar op de onverharde weg heb je het zelf in de hand.

  Nu is ze vooral in het veld te vinden, waar de modder haar niet deert. De eerste keer de modder inrijden, kun je vergelijken met een koud zwembad ingaan. Je moet er gewoon eventjes doorheen. Maar veldrijden heeft meer charmes, volgens Racing Reza: De variatie en veelzijdigheid van de parcoursen trekt mij. De weersomstandigheden

  spelen ook een belangrijke rol. De ene keer is het ontzettend modderig, andere keren ligt er sneeuw of is de grond erg droog. Overal is een andere techniek voor nodig.

  Marianne vosWinst op het Nederlands Kampioenschap in 1995 is haar hoogtepunt. Ik mag nu nog steeds met rood-wit-blauwbandjes om mijn mouwtjes rijden. Dat is prachtig. In het seizoen 2007/2008 was ik op mijn best. Als moeder van veertig reed ik twee keer een podiumklassering in een wereldbekerwedstrijd. Ze vertelt over de geboorte van haar

  zoon in september 99: eigenlijk wilde ik helemaal stoppen, maar moeder zijn en werken was voor mij te weinig. Fietsen hoorde er echt bij. Uiteindelijk ben ik sterker teruggekomen. Ik was meer in balans.Reza is een echte liefhebster. Ik wil iedere keer het maximale uit mezelf halen. Natuurlijk is winnen prachtig, maar ik moet ook realistisch zijn. Op je 46e Marianne Vos voorbij rijden gaat echt niet meer lukken. Al heb ik vroeger op het hoogste podium gestaan met haar ernaast.

  fijne omgevingOp dit moment combineert ze het veldrijden niet alleen met de zorg voor haar gezin, ze is ook coach. Ze geeft mountainbike- en fietsclinics, maar is ook lifestylecoach. een rol die haar op het lijf is geschreven. Haar visie op het leven heeft er tenslotte voor gezorgd dat ze op haar 46e nog zo sportief is. Aan stoppen denkt ze niet: Als ik niet sport, voel ik me niet lekker. Ik kan mezelf goed analyseren, waardoor ik precies weet wat voor training goed voor me is.Dus rijdt deze fanatieke dame nog veel trainingsrondjes in de omgeving. In Wijchen kun je echt perfect trainen voor de cross. Zo ben ik vaak te vinden bij de Skiberg en de Blije Dries. Als ik langer wil rijden, dan fiets ik door de bossen naar Malden of ik ga naar Berg en Dal of groesbeek. Je kunt hier zoveel kanten op. Voor mij is dit echt een fijne omgeving.

  7

 • 024 - 34 34 714drukkerwijchen

  wijv e r s t a a n o n s v a k Huid-

  en

  oedeemtherapie Wijchen

  Heilige Stoel 50-02 6601 VM WijchenTelefoon: 024-6411698E-mail: [email protected]

  NIEUW: Behandeling Kalknagels

  Huid

  - en o

  edeem

  thera

  pie

  Wijch

  en

  Unieke laserbehandeling voor kalknagels in Wijchen e.o.

  De feiten op een rij: Inmiddels bewezen methode met groot succes Unieke nieuwe behandelmethode Effectieve behandeling door lasertherapie Eenvoudig Maximale resultaten voor de lange termijn

  Meer weten over de laserbehandeling van kalknagels? Of andere vragen? Neem gerust contact op.

  8

 • Sterrebosweg 19A Wijchen T 024-6421257www.hoopkeukengemak.nl

  Keukendesign & Kookcadeaus

  Voor foodies en lekkerbekken op zoek naar fun, kwaliteit en gemak in de keuken

  en FUNCAKES Taartdecoratie artikelen!Spoorstraat 2 Wijchen

  T 024 6417641www.bogaertsoptiek.nl

  A ford for u

  MARKT 16, WIJCHEN SHOEBYFASHION.COM

  10

 • Salade van vijgen, kastanjechampignons met pecannoten en gerookte hertenham

  Ingredinten (voor 2 personen): 2 vijgen, 2 plakken bladerdeegvan 1 centimeter, 1 ei, 15 g geraspte kaas, 100 g kastanje-champignons, 1 teen knoflook, 20 g pecannoten, 6 plakken rauwe ham, 60 g sla, sjalot, theelepel honing, eetlepel mosterd,1 eetlepel azijn, 3 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel walnotenolie, peper en zout

  1. Vijgen. Leg de vijgen op een ovenschaal en rooster ze 10 minuten in de oven op 200C. Snijd ze in 6 stukken.

  2. Kaasstengel. Snijd 5 plakken van het bladerdeeg, smeer in met ei en bestrooi met kaas. Pak het bladerdeeg aan de uiteinden en draai de stengel rond.

  3. Champignons. Maak de champignons schoon. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de pecannoten doormidden.

  4. Verwarm olie in een koekenpan en bak de champignons. Voeg de knoflook en noten toe en bak nog een paar minuten. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Dressing. Doe de gepelde sjalot, honing, mosterd, azijn, peper en zout in de keukenmachine en voeg al draaiende langzaam de zonnebloemolie toe.

  6. Breng op smaak met de walnotenolie, peper en zout.7. Maak de sla aan met de dressing.8.. Neem 3 plakken ham en verpak een pluk sla daarin. Zet

  midden op het bord. Leg daarop de kaasstengen en garneer de salade met de gebakken champignons en vijgen.

  dit recept is mede mogelijk gemaakt door Het kook College Wijchen.

  kijk ook op: www.kookcollegewijchen.nl

 • Van Welderenstraat 47 Nijmegen

  024 3822222

  www.pro-art.nl [email protected]

  Kunstenaarsbenodigdheden

  Lijstenmakerij

  Als je huis je thuis isAls je huis je thuis is

  advertentie.indd 1 20-02-2013 14:29:25

  Kasteellaan 2 Wijchen Tel.: 024-6451010

  www.annekewijchen.nl

  NIEUW: Lekker lunchen bij Anneke!

  12

 • VERaNDERINgsoms wat chaotisch. een ellenlange dagvaarding uittypen, in vijfvoud printen, de 25 bijlagen bij de dagvaarding in vijfvoud kopiren (en later: uitbesteden aan Drukkerij Wijchen), alles samenbinden, in enveloppen stoppen en racen naar de businessbalie van PostNL. Jarenlang onderhield ik warme banden met Thewis, Bert en Patrick bij het legen van de postbus s ochtends en s avonds, bij het verzenden van vele honderden aangetekende processtukken (heren: dank voor alle gezelligheid en service!). en zo lukte het met dank aan het flexibele en meewerkende thuisfront om vijf jaar lang alle ballen in de lucht te houden. Ook in de vakanties trouwens, want de laptop met digitale dossiers en Dongel lagen steevast bovenop in de rugzak.

  Jongleren is echter niet mijn passie, alleen is maar alleen en aan die verplichte laptop mee op vakantie moest dringend een einde komen. Dus was het tijd voor verandering Als ik nu aan mijn werkdag begin, is het licht al aan en kan ik goedemorgen zeggen tegen Ans, Marian of Saskia. Zij hebben om te beginnen mijn werkende bestaan zeer veraangenaamd. Met een beetje geluk heeft Maurice de koffiemachine (bonen!) al aangezet. Willy is druk met een mooie zaak en na mij komt Frank al dan niet met hondje het kantoor binnenlopen. We hebben een verjaardagenpot en bijbehorend koffiemoment. Ziedaar: ik ben het echte kantoorleven ingestapt, ik heb weer collegas. De status van zzper is ingeruild voor de status van maat en werkgever en dat bevalt me prima. Het is heerlijk om weer deel uit te maken van een team met fijne mensen en niet meer alles alleen (of met behulp van het thuisfront) te hoeven doen. en afgelopen vakantie toen bleef de laptop dicht. Nou ja, bijna.

  Van 2008 tot 2012 was ik advocaat, koffiejuffrouw, secretaresse, telefoniste, inkoper van kantoorartikelen, schoonmaker en manusje van alles tegelijk. Daarnaast was ik desgewenst voor de telemarketeers ook hoofd marketing en reclame, directeur telecomzaken en de binnen het bedrijf verantwoordelijke voor sponsoring of relatiegeschenken. Kortom, een veelzijdig bestaan als zelfstandige zonder personeel. Voor de Orde van Advocaten gold ik als een vermaledijde npitter, maar wie bovenstaande opsomming van taken leest, begrijpt dat je hiervoor moet lezen jongleur. Het bestaan als zzper was uitdagend. Mijn eigen marketing bedenken en uitwerken met Henk van Kooten, Prode en De Stijlkamer. Vergissingen maken bij de inkoop van enveloppen door in n keer 5 dozen van 1000 stuks te bestellen (aha, dat is een colli van vijf). elke dag genieten van de heerlijke koffie van Maros uit de eerste diepte-investering een fijne bonenmachine die de herinnering aan laffe kantoordrab gauw naar het verleden deed verdwijnen. Maar het was ook heel druk en Caren Schipperus

 • TuinTje, planTjeboompje,

  plan de campagneAls je eenmaal weet wat je wilt, is het handig om een plattegrond te maken. Zo kun je goed zien wat de beste plek is voor vaste planten, waar je de korte bloeiers neerzet en kun je inschatten hoeveel planten je moet kopen. Betrouwbare vaste planten zijn winterharde buxus, hostas, klimop en kleine blijvende coniferen. Handig, want deze kunnen ook in de winter buiten blijven staan. Vul de groene planten aan met kleurrijke bloeiers. geraniums, violen, fuchsias en petunias zijn een goede keuze. Ook mooi is een tuin in mediterrane sferen: olijfboompjes, oleanders, palmen en citrusboompjes voelen zich er tot november thuis. Daarna moeten ze vorstvrij overwinteren.

  ontgroening Zoals we weten roert maart zijn staart en kunnen we nog wel een aantal fikse regenbuien verwachten. Leuk, dat mooie zitje in de tuin, maar hoe houd je het schoon? Zachthout (vuren, grenen) kun je beter niet schoonmaken met een hogedrukspuit. Daarmee beschadig je het meubilair. Na het schoonmaken kun je de meubels behandelen met lak, verf of een impregneermiddel. Dat gaat groei van schimmels tegen.

  De vogeltjes ontwaken uit hun winterslaap en het buitenleven komt weer tot bloei: het voorjaar is begonnen! Haal de lente in je tuin met fleurige bloemen, leuk tuinmeubilair en een eigen moestuin. Geen groene vingers? Creer dan je ultieme tuin aan de hand van onze bruisende tips.

  een goed begin is het halve werk. Start met een grote schoonmaak. Gooi oude verdorde planten en bloemen in de groencontainer, maak het bruin uitgeslagen terras blij met een wasbeurt en geef je gras eens een flinke oppepper met de juiste voedingstoffen. Je zult zien dat je tuin al snel een stuk rustiger oogt en er heel veel plek is voor nieuwe ideen.

  14

 • Hardhout (teak, meranti, iroko) is heel makkelijk schoon te spuiten met een hogedrukspuit. Heb je die niet? Dan kun je ook een mild sopje met groene zeep gebruiken. Kunststof af en toe met een harde borstel en een sopje van warm water en vloeibare zeep poetsen. Je kunt ook warm water met een schepje soda gebruiken. Wel even naspoelen met water. Tip: gebruik geen schuurmiddelen, want dan ontstaan er fijne krasjes. Bamboe en rotan meubels maak je schoon met koud water met een schep zout erin. Voor extra bescherming kun je blanke lak voor buiten aanbrengen.

  Dorstig groenZet planten altijd in potten met een gat in de bodem. Zet de pot daarna op een schaal om het overtollige water op te vangen. Zo heeft de plant een drinkvochtvoorraad en droogt de aarde minder snel uit.

  Vers uit eigen tuin Wil jij deze zomer genieten van een maaltijd uit eigen tuin? Je tuin is de perfecte plek om allerlei lekkere dingen te laten groeien. Munt voor een beker verse muntthee, basilicum voor door de pasta en rozemarijn voor bij de ovenaardappeltjes. Je kunt zelf zaaien, maar er zijn ook handige kant-en-klare potjes te koop. Ook groenten en fruit kun je prima in bakken kweken. er zijn ook mini-kassen verkrijgbaar. Handig om klein fruit, waar vogels dol op zijn, te beschermen.

  Veel tuinplezier!

  15

 • Ht adres voor handgemaakte sieraden

  Stikke Hezelstraat 52 Nijmegen T: 024-3239205WWW.UWSIERAAD.NL

 • woef. een hond op de werkvloer zorgt voor minder stress, meer samenwerking en hogere arbeidsproductiviteit.Je doet er maar 6 seconden over: een wachtwoord intypen. Doe je dat 3 keer per dag, dan kost het je 5 dagen van je leven. In China is geen afhaalchinees.De tijd wordt in je dromen niet versneld. Als je droomt dat je een appel schilt, duurt dat net zo lang als in het echt. en op de 50 kinderen wordt zonder het te weten opgevoed door hun niet-biologische vader. Mensen gapen sneller mee als de gaper een familielid is.iedereen kan op water lopen! Als je het maar mengt met genoeg maszetmeel. Babys die gezond eten, hebben later een hoger iQ. Als je niest, moet je neus zich even resetten. op deze manier wordt de neus schoongemaakt.

  DItJesen/datjes

  17

 • Van niets naar iets: geef alderliefste een wit papier en zij vullen dit met heerlijke liedjes, sfeervolle muziek en grenzeloos enthousiasme. Carte Blanche is een vrijbrief voor Alderliefste, het laissez-faire waar deze rasmuzikanten naar streven. In hun nieuwe theatershow groeit het aandeel Nederlands, maar blijft het Frans hun amour houden. Het trio staat als Nederlandse artiest hoog genoteerd in de Radio 1 Tour Top 100 en is al jaren goed in de Top 2000 vertegenwoordigd. U krijgt zelf ook letterlijk de carte blanche om invulling te geven aan deze warme theateravond, waarop eigen werk wordt afgewisseld met Franse nostalgie.

  Kaarten n e-tickets zijn nog te koop via www.mozaiekwijchen.nl of te reserveren via (024) 645 03 47.

  alle gegevens van deze voorstelling op een rijtje:Datum: zaterdag 6 april 2013Tijd: 20.15 uurArtiest: AlderliefsteVoorstelling: Carte Blanchegenre: MuziekPrijs: 18,50 (inclusief garderobe en consumptie)

  Ald

  erli

  efst

  e

  18

 • Puzzel & Win!Win 2 x 2 vrijkaarten voor de voorstelling van alderliefsteop 6 april 2013 in t Mozaiek!

  Wat moet je doen?Streep 11 van de 12 hier onder staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord. Vul het juiste antwoord in op onze site.

  tuin - schoonmaak - ontgroening planten - moestuin - kleurrijk regenbuien - voorjaar - potten

  groente - fruit - kweken

  oplossing inzenden via: www.nederlandbruist.nl/puzzelOf opsturen naar: Nederland Bruist C.V. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Breda o.v.v. Wijchen Bruist-voorjaar 2013.Inzenden kan tot 1 april 2013.

  h f f o i p d l r b s m b o y o p x r n o f v z r v x i z o a r h p e v g n k g d w j j c v h d s o g e k r t w p i x l b v r o c t e d p l o g e w k e d k c q h t n l u l e e r k j e c w j h o e b w l d a u n o e b s d n c o n u r m n m n r t e n h l k u n f i c f o h u t r e n l q d f m b e y r t e x f e i b i w x c a c n t u j u s q g n j p n k c a q u u i q u i t e h c k v g p k n j q t h b l n u x b f h o d v y f x o y e s i g i n u s z g l e i t r s c x e s a n w f o n f y f j g n b i y w k s o k m n

  tuin schoonmaak ontgroening planten moestuin kleurrijk regenbuien voorjaar potten groente fruit kweken

  Winnend woord: voorjaar

  nog meer zin in theater? De Coronas geven een spetterend staconcert op vrijdag 22 maart en de cabareteske talkshow Lulverhalen staat op zaterdag 23 maart op ons programma. Voor meer info en kaartverkoop: www.mozaiekwijchen.nl

  19

 • De mooiste exclusieve tuinhuizen, veranda's, carports, buitenkeukens etc. op maat gemaakt en bij u geplaatst.

  Celsiusstraat 8 6604 CW Wijchen T 024-6416466www.jandeboertuinhuizen.nl

  Buitenleven volgens Jan de Boer...

  De mooiste exclusieve tuinhuizen, veranda's, carports, buitenkeukens etc. op maat gemaakt en bij u geplaatst.

  Celsiusstraat 8 6604 CW Wijchen T 024-6416466www.jandeboertuinhuizen.nl

  Buitenleven volgens Jan de Boer...

  2e paasdag geopend van 11.00 -16.00 uur!

  Kijk ook eens op www.jandeboertuinhuizen.nl voor onze

  webshop met mooie accessoires!

 • Horoscoop

  HOROSCOOP-1303.indd 4 24-02-13 16:50

  www.christiannelingerie.nlMarkt 21 Wijchen

  Julianaplein 20 BeuningenHoutstraat 44 Nijmegen

  De mooiste

  LINGERIE voor de naderende lente

  Touwslagersbaan 30 - 6602 AL Wijchen Tel: 0247676077 - www.walk-incloset.nl

  Wij verkopen de volgende stoere vrouwelijke merken: Summum, Penn & Ink, 10 days, Mos Mosh,

  Good Morning Universe, Expresso, Sao Paulo.

  Accessoires van Sari en Biba.Riemen en tassen van Cowboys Belts en Legend.

  Ook verkopen wij mooie schoenen en laarzen van Walk-in the Park.

  22

 • Horoscoop

  HOROSCOOP-1303.indd 4 24-02-13 16:50

 • spijker op zn kopDat klussen onder

  vrouwen steeds populairder wordt is niet zo vreemd. een

  op de vijf huishoudens bestaat vandaag de dag immers uit singele vrouwen. een goede vriend, broer of vader inschakelen om een lamp op te hangen, een wandje te behangen of een vloer te leggen is allang verleden tijd. Waarom hulp inschakelen als je het zelf ook kunt! en ook in relaties neemt steeds vaker de vrouw de touwtjes in eigen handen. De helft van alle vrouwen is zelfs een halve werkdag per week bezig met kleine klussen in huis.

  omgekeerde wereldVan het traditionele interne poldermodel waarin de man verantwoordelijk is voor alle klusjes in en rondom het huis en de vrouw zich naast de was bezig houdt met de kleur van de nieuwe slaapkamer is in moderne huishoudens bijna niets meer terug te zien. Terwijl hij zijn overhemden strijkt, hangt

  of kl

  us Ik

  ?klus JIJ,vrouwen zijn het zat om te wachten tot manlieF tijd heeFt om dingen in en rondom het huis te repareren. uit brits onderzoek blijkt dat bijna zestig procent van de vrouwen doe-het-zelF zaken bezoekt om zelF gereedschap aan te schaFFen en aan de slag te gaan. timmeren, boren, slijpen en zagen: het terrein van de man des huizes, oF een nieuwe vrouwenhobby?

  24

 • zij het zelfgekozen nieuwe schilderij op, en omgekeerd. Jarenlang waren het de vrouwen die manlief smeekten die ene mooie spiegel eindelijk eens op te hangen en de nieuwe keukenapparatuur te monteren. Maar genoeg, is genoeg. Want wat

  hij kan, kan zij duidelijk ook.

  gat in de markt Ook de bouwmarkten hebben de klussende vrouw ontdekt. Zo wil

  de gamma zich ontwikkelen van een winkel waar vooral mannen komen naar een winkel waar ook vrouwen zich thuis voelen en

  brengt de Karwei sinds een aantal jaar het magazine Ziezo op de markt dat speciaal gericht is op de vrouw. en omdat vrouwenhanden

  vaak kleiner zijn dan mannenhanden lanceerde Be Izzy als een van de eerste echt vrouwengereedschap op de markt. Volgens de

  initiatiefnemers zijn de producten ergonomisch aangepast aan de vrouwelijke wensen en wordt er bij het product een uitvoerige

  handleiding meegeleverd over hoe ze te gebruiken zijn.

  verleidelijk terrein Voor de kluszuchtige vrouw staat er dus niets meer in de weg om

  dat ene doe-het-zelf-klusje zelf aan te pakken. De man daarentegen moet misschien nog een beetje wennen aan deze nieuwe

  rolverdeling. Want hoe fijn het ook is om in het weekend eens even helemaal niets aan het huis te hoeven doen, hij voelt zich toch

  gekrenkt in zijn mannelijkheid als zij ineens in een overal de trap staat te schuren en vervolgens ook de badkamer van nieuwe tegels

  wil voorzien. De oplossing? eerlijk is eerlijk, het vrouwelijk oog wil ook wat. Dus als manlief de behoefte voelt om zijn territorium te

  bewaken, laat hem dan zo nu en dan gewoon zijn gang gaan.

  25

 • Onze nieuwe collectie voor 2013 is binnen!

  Gastheer en chef-kok Angelo Petralia verrast in het gezellige Italiaanse familierestaurant Da Angelo Delicatezza & Trattoria de klant met (h)eerlijke Italiaanse delicatessen: vers bereide pastas, lasagna, ravioli en eigen sauzen. Bij Da Angelo kunt u ook verse maaltijden meenemen en Italiaanse delicatessen kopen: Diverse soorten olijfolie De echte Prosciutto di Norcia Voortreffelijke wijnen uit Umbri Heerlijke truffel uit NorciaWe verzorgen catering voor bedrijven en particulieren en kookworkshops. Vanaf 1 maart zijn wij ook weer op maandag open vanaf 14.00 uur!

  Prinsenweg 3 a Molenhoek | t. 024 388 08 [email protected] | www.da-angelofood.nl

  In de maanden maart en april van donderdag t/m zondag:

  3-gangen keuzemenu 29,50Uiteraard ontbreken de gerechten met truffel hierin niet

  Iedere maandag, dinsdag en woensdag vanaf 17.00 uur:

  Osteria (proeverij) met de authentiekeItaliaanse gerechten 29,50

  deelneMer restaurantWeek 1 tM 10 Maart 2013

  26

 • In samenwerking met het Spaanse label gAIMO presenteerde Sharon met trots haar eerste collectie on-trend summer shoes. De Inspiratie voor de schoenencollectie zijn opgedaan op haar favoriete vakantie-plekken: Parijs, Miami & Ibiza. Voor elke zomerse gelegenheid een ander paar schoenen: Strandwandelingen in lekkere trendy espadrilles, tijdens het shoppen een makkelijk maar fashionable slippertje en s avonds uiteraard high heeled onder dat heerlijke zomerjurkje. elk model is voorzien van een typisch MY JeWeLLeRY detail wat zorgt voor een frisse, jonge, fashionable & vernieuwende kijk op schoenen. Vooral de espadrille is een item die dit

  voorjaar niet mag ontbreken in de kledingkast: je ziet de typische Franse schoentjes in de collectie van Stella McCartney op Net-a-porter, maar ook Sharons favoriete high fashion brand Chanel heeft dit voorjaar de espadrille in de collectie! Nationale media pikte de collectie direct op. De schoenen staan al op diverse populaire fashionsites, zoals fashionchick.nl & Ilovefashionnews.nl. Zelfs Danielle & Lange Frans kwamen speciaal naar de modefabriek voor de lancering van gaimo by Sharon!

  Gaimo by Sharon

  trouwe lezers van Wijchen Bruist weten zich vast nog wel het interview te herinneren met de jonge Wijchense onderneemster sharon Hilgers. dit jaar is sharon terug met weer wat nieuws! 20 januari lanceerde ze in de modefabriek in amsterdam haar eigen schoenenlijn Gaimo by sharon!

  Voor de complete collectie van gaimo ga je naar

  Sengers schoenen, Touwslagersbaan 21 Wijchen.

  tegen inlevering van deze voucher ontvang je bij

  aankoop van een paar damesschoenen een

  My jewellery kettinkje met strikje Cadeau!

 • Zesweg 142 Wijchen T 024 641 23 [email protected] www.gebrvandenbroek.com

  Aannemer in GWWGrondverzetmachines

  TransportSiergrind en splitten

  Zand- en grindhandelSteenhandel

  BestratingmateriaalSpecialist in gebakken straatwerk

  Kasteellaan 5 WijchenLet op nieuw adres (t.o. Sterrebosch)

  024 - 6456205

  28

 • Oolaboo is een Nederlands merk en staat voor nutricosmetics. De huidverbeterende producten (cosmeceuticals) zijn samengesteld met bio-actieve werkstoffen in hoge concentraties. Deze producten zijn 100% vrij van schadelijke stoffen zoals: parabenen, minerale olin, siliconen en sulfaten en bevatten alleen ingredinten die onze huid kan absorberen. Speciale cosmetische supplementen (nutraceuticals) voeden de huid van binnenuit. De combinatie van slikken en smeren geeft hierdoor een optimaal huidresultaat. Een behandeling van Oolaboo gebeurt volgens de Chinese filosofie; onze huid is een netwerk van energiebanen, daarom baseert Oolaboo de behandelingen op de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water. Want echte schoonheid ontstaat pas als lichaam en geest in balans zijn.

  T 024-641910 www.oyoy-hairandskin.nl OYOY hair and skin

  maak kennis!50% korting op het nutraceutical (supplement)bij aankoop van een cosmeceutical (cream)aanbieding is geldig t/m 31 maart 2013

 • Het was even spannend. kwam er een go of een no go vanuit het bestuur voor de 31e editie van de kasteelfeesten? Want ook de kasteelfeesten kunnen niet om de economische crisis heen. Maar Wijchen zonder kasteelfeesten, dat kan natuurlijk ook niet! dus zijn alle handen ineen geslagen en is er hard gewerkt. er is een sponsor gevonden die mede mogelijk gemaakt heeft dat de kasteelfeesten toch door kunnen gaan. en niet n dag, geen twee, of drie maar gewoon vier volle dagen lang. van 8 t/m 11 mei 2013 is er vier dagen feest en gezelligheid in de kasteeltuin!

  kasteelfeesten Wijchen 2013

  We gAAN eR WeeR VOOR! 4 DAgeN LANg KASTeeLFeeSTeN

  kasteelfeesten... HeT MeeST BRUISeNDe FeeST VAN WIJCHeN!

  Bruist Geeft ook dit jaar Weer voor elke av

  ond vier vrijkaarten WeG!

  in totaal kunnen wij acht personen blij maken met ied

  er twee kaarten.

  Wat moet je daar voor doen? stuur een e-mail met je n

  aam, adres & telefoonnummer naar

  [email protected] o.v.v. kaarten kasteelfeest

  en. de winnaars krijgen de kaarten per

  post toegestuurd van Wijchen Bruist. let op: de inzen

  ding sluit op 20 april.

  www.kfwijchen.nl30

 • Het bestuur is daar erg blij mee. Al moeten ze nog hard werken om genoeg geld binnen te krijgen. Het gaat niet zo makkelijk als voor de crisis, maar alle bestuursleden zetten zich voor de volle honderd procent in om sponsoren te krijgen, aldus voorzitter Rob engels. We zullen het dit jaar niet moeten hebben van grote sponsoren, maar vooral van veel kleintjes. Samen maakt dat toch een mooi bedrag. Sponsoren kunnen zich te allen tijde melden bij de sponsorcommissie via [email protected] We hebben jullie hard nodig, benadrukt Jan Tap van de sponsorcommissie.

  WoensdaG 8 en donderdaG 9 Mei:Ook dit jaar is er weer een mooi programma. We lichten vast een tipje van de sluier op, zegt Paul Maijvis, die al jaren bekend staat als de man van de programmering. De woensdagavond wordt zoals altijd weer een geweldige jongerenavond met 538 in het programma. De donderdagmiddag met gratis entree zal worden verzorgd door theaterschool Hakoena en het Kerkeveldorkest. De donderdagavond wordt een ontzettend gave avond met Papa di grazzi, Het Feestteam en niemand minder dan Frans Duijts!

  vrijdaG 10 Mei:Vrijdagmiddag is zoals altijd de seniorenmiddag met o.a. het Huttenkamp orkest. Op vrijdagavond zal het feest in jaren 90 stijl losbarsten. DJ galaga, De Party Animals en de Divas of Dance (Anita Doth (2 Unlimited), Linda estelle (T-Spoon) & DesRay (2 Brothers) ) zullen acte de prsence geven.

  Programma kasteelfeesten WijchenzaterdaG 11 Mei:Natuurlijk is er dit jaar ook weer een kindermorgen op zaterdag, de invulling daarvan wordt later bekendgemaakt, aldus Paul. en op zaterdagavond gaat het dak eraf met de Crazy Pianos. Alweer? Wij hebben

  even getwijfeld, ze zijn natuurlijk al een aantal keer geweest. Maar de verzoeken en positieve berichten stroomden binnen. We organiseren het feest voor de Wijchense bevolking en zij willen ze graag. Dan willen wij dat natuurlijk ook!

  er is ook een Facebookpagina voor de Kasteelfeesten in het leven geroepen, waarmee de communicatiecommissie aan de slag gaat.

  Want ja, die is er ook! Het is niet zomaar even een tentje neerzetten en wat artiesten inhuren, benadrukt Ronnie Reijnen van de communicatiecommissie. Volg ons snel op Facebook en like ons, we gaan mooie prijzen weggeven, aldus Rianne Verwoert en Jamie Schreven, die zich o.a. bekommeren om de social media. Wij zullen jullie daar ook op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen,

  kaartverkoop en al het andere nieuws. Uietraard kan ook iedereen de site weer bezoeken voor de laatste info. Rest ons niets anders om te zeggen dat er met man en macht wordt gewerkt om voor de Wijchense burgers weer een fantastisch evenement neer te zetten. Like, share en enjoy! aldus de complete organisatie van de Kasteelfeesten.

  31

 • Maria van kuppeveld exposeert kalligrafische werken en paper quilts en haar zoon Robert toont zijn stencils op canvas.

  Maria heeft reeds van kinds af aan een fascinatie voor mooi schrift, maar pas vele jaren later kwam zij in aanraking met kalligrafie. Na periodes van haken, breien en borduren, waarin zij zich net als veel andere vrouwen destijds uitleefde, volgde zij in de jaren 80 met veel interesse enkele cursussen kalligrafie aan de Volksuniversiteit. In 2003, op een open dag van De Lindenberg in Nijmegen, kwam zij in contact met de kalligraaf evert van Dijk. Hij wist haar zodanig te enthousiasmeren dat zij meteen besloot om les bij hem te nemen; bovendien neemt zij vanaf 2005 deel aan de masterclass die hij maandelijks geeft. Daarnaast volgt zij van tijd tot tijd workshops bij Scriptores, de Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Kalligrafen.Als moderne kalligraaf ben je meer dan alleen iemand die mooi kan schrijven. Door het esthetisch verfraaien van teksten door middel van het toepassen van moderne technieken en materialen krijgt het werk een karakteristieke meerwaarde en een extra dimensie.Kalligrafie is een kunstvorm die Maria blijft boeien en waarin zij persoonlijke voldoening vindt.

  robert (24 maart 1975) is een stencilartiest die begin jaren 90 in aanraking kwam met de Nijmeegse graffiti-scene. Hij begon met het maken en verzamelen van fotos van graffiti door heel Nederland, maar vooral in Nijmegen, Den Bosch, Amsterdam en Rotterdam. Zelf geen begenadigd graffitikunstenaar bleef het voornamelijk bij het verzamelen van fotos.

  eind 2010 kwam hij voor het eerst in aanraking met stencils door filmpjes op internet van Logan Hicks (Amerika) en e.L.K. (Australi). genspireerd door het werk van Logan Hicks en e.L.K. ging hij zelf aan de slag met stencils. Met het stencilen spreekt hij veel van zijn interessegebieden aan, namelijk fotografie, fotobewerking en het spuiten van zijn werk. Stencilen is het door middel van het met spuitbus overbrengen van een afbeelding, vaak een foto, op canvas. Het aantal kleuren van de foto wordt gereduceerd, vervolgens wordt iedere kleur op stevig papier uitgeprint en met de hand uitgesneden, waarna deze van lichte naar donkere kleuren met behulp van een spuitbus op een canvas worden overgebracht. Omdat Robert met heel veel kleurlagen werkt, krijgt zijn werk veel diepte en is het bijna fotorealistisch. Zijn eerste serieuze stencils (portretten zwart/wit) en opdrachten (logos) kwamen in 2011.

  openingstijden kunstPostWijchen:vr., za., zo.: 12.00 17.00 uur

  Moeder en zoon exposeren 22, 23, 24, 29, 30 en 31 maart in KunstpostWijchen, Herenstraat 18

  32

 • Maart:20 maart: Het eerste Groot dictee Wijchen. De Wijchense bibliotheek, de lions Club Wijchen, het maaswaal College, Kans & Kleur (Wijchens basisonderwijs) en eis bos hebben de handen ineengeslagen om voor een goed doel een dictee te organiseren.De opbrengst van het dictee is bestemd voor het Wijchense project Voorleesvisite. locatie: maasWaalcollege locatie Veenseweg

  Zo 24 maart bij de Muziekkring Wijchen.Ysae trio (strijktrio)Het Trio werd in 2006 door broeders emlyn en Willem Stam en bulgaarse violiste Rada ovcharova opgericht. Drie bevlogen jonge musici, allen cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium in Den Haag. Het trio brengt werk van bach, beethoven en mozart.

  aanvang 14.00 uur in De Schakel te Wijchen. entree 8,- meer info op: www.muziekkring-wijchen.nl

  aPriL17 april: Muziekkring Wijchen KerkeveldorkestKerkelijk Centrum De Schakel. T 024-6413915, www.muziekkring-wijchen.nl

  20-21 april: Open atelierroute Wijchen en omgevingKunstenaars openen hun atelier dat bezocht kan worden om zo kennis te maken met hun werk en hoe de kunst tot stand komt. locatie: Wijchen en kerkdorpenwww.kunstpostwijchen.webklik.nl

  zo 21 april bij de Muziekkring Wijchen.agora trio (zang, klarinet en piano)Gery Vermeulen: zang, Freddy van maurik: piano, Ton van den berg:

  klarinet. pakkende muziek met diepgang is het uitgangspunt bij de eigenzinnige muziekkeuze van het aGoRa Kamermuziek ensemble, zoals repertoire van mozart, Schubert, bach en mahler, gecombineerd met muziek uit het lichtere genre. aanvang 14.00 uur in De Schakel te Wijchen. entree 8,- . meer info op: www.muziekkring-wijchen.nl

  25 april: Oldtimertochtoldtimertocht van de Teersdijkse oldtimer Vrienden vanaf Caf de Teersdijk. T 024 -6412529

  30 april: Koninginnedagactiviteiten in het centrum.o.a. Rommelmarkt

  Mei

  8-11 mei: Kasteelfeesten Wijchen (zie info elders in deze Wijchen bruist)www.kfwijchen.nl

  18-21 mei: Kermis Bergharenlocatie: in het centrum van bergharen.

  26 mei: Korenfestival Wijchen allround zal weer een mooi programma voor u neerzetten. De koren willen graag meedoen aan ons jaarlijkse festival.www.wijchenallround.nl

  Voor

  jaar

  201

  3

  eVen

  emen

  Ten

  Kijk voor het allerlaatste nieuws en evenementen in Wijchen op:

  33

 • Het Hof van Kaatje is een unieke kinderspeelboerderij voor de allerkleinsten van 0 6 jaar. De kinderen kunnen de dieren van dichtbij bekijken en zelf aaien. Daarnaast kunnen de kleine kinderen zich helemaal uitleven op de springkussens, de zandbakken met water, rondrijden op de traptrekkers en klimmen en verstoppen in de strotent. Terwijl de kinderen zich prima vermaken, kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie met een lekkere versnapering op ons overdekte terras of lekker buiten in de zon.

  Openingstijden:

  woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag

  10.00 17.30 uur

  Tijdens de schoolvakanties zijn wij

  extra geopend van woensdag t/m maandag

  van 10.00 - 17.30 uur

  Gagelvenseweg 4, 6604 BE Wijchen024-6421567 [email protected]vankaatje.nlwww.facebook.com/hethofvankaatje

  34

 • Vanaf heden is het mogelijk om bij ons in het instituut kennis te maken met injectables (botox, radiesse etc). Injectables zijn in te delen in fillers en botuline toxine. Fillers worden gebruikt om rimpels op te vullen en botuline toxine is een middel dat de spieren ontspant.

  Injectables zijn op dit moment erg hot en wij bieden u de mogelijkheid aan om met dhr. Rogier Meulenaar, een van de beste cosmetisch artsen van Nederland, te kijken naar de mogelijkheden voor u zelf.

  Maandag 8 april a.s. is dhr. Meulenaar aanwezig voor advies en behandelingen. Maak daarom snel een afspraak. Dit gesprek is gratis en u krijgt advies op maat. Dus heeft u ooit overwogen om uw rimpels op te laten vullen of uw wallen onder uw ogen te laten behandelen. Bel ons gerust en wij plannen een afspraak in.

  Hartelijke groeten,Simone Hachmang

  Huidverzorgingsinstituut Maria gallandKasteellaan 41b 6602 DC Wijchen

  024 - 6454445www.mariagalland.net

  BEAUTY NIeUW BIJ HUIDVeRZORgINgSINSTITUUT MARIA gALLAND:

  een CosMetisCH arts...

  35

 • Touwslagersbaan 11, Wijchen Telefoon (024) 6418543 www.markswijchen.nl

  We coffee!

  Telefoon (024) 6418543 www.markswijchen.nl

  Touwslagersbaan 11, Wijchen Telefoon (024) 6418543www.markswijchen.nlTouwslagersbaan 11, Wijchen Telefoon (024) 6418543www.markswijchen.nl

  We coffee!We coffee!

  Meervoudig nalistDutch Barista Championship

  FinalistDutch Latte Art Championship

  Lunchroom / Coffee lounge

  Mark's achterpagina 2013_voorstel2.indd 1 2/21/2013 11:38:11 PM