weekbulletin 10 -2013

5
25-10 08/03/2013- 14/03/2013 AGENDA: Donderdag 7 mrt. Vrijdag 8 mrt. Maandag 11 mrt. 16.00-17.00: TWIN overleg 20.00: MR-vergadering Dinsdag 12 mrt. Woensdag 13 mrt. Donderdag 14 mrt. RAPPORT 2 gaat mee naar huis Vrijdag 15 mrt. Roostervrij gr. 1/4 VOORTGANG WERKZAAMHEDEN THERESIALAAN Beste ouders, verzorgers en overige betrokkenen bij onze school, Sinds vorige week donderdag wordt er hard gewerkt aan de voorzijde van onze school in de Theresialaan. Niet alleen door de inzet en hulp van de diverse betrokkenen maar vooral door uw medewerking als ouder/verzorger lukt het ons om m.n. het brengen maar ook het ophalen van de kinderen in goede banen te leiden. We willen u hiervoor hartelijk dank zeggen. Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat de weg van thuis naar school een veilige weg is en blijft. Kiss & Ride zone Ouders/verzorgers die nog met de auto naar school komen om hun kind(-eren) weg te brengen, wijzen we graag nog even op de speciale ‘KISS & RIDE zone’. We hopen dat u hier in dit geval, zo veel als mogelijk, gebruik van wilt maken. De door de Gemeente Vught ingeschakelde verkeersregelaars blijven nog een aantal dagen na vandaag actief aan de achterzijde van de school. Omdat de huidige ver- keerssituatie nog enige tijd zal duren, gaan we met de werkgroep verkeer kijken hoe we het vertrek van deze verkeersregelaars kunnen opvangen. De inzet hierbij van bereidwillige ouders zal onontkoombaar zijn. Mocht u zich op voorhand beschikbaar willen stellen voor één of meer momenten per dag/week, dan kunt u dat kenbaar ma- ken door dit even telefonisch of per mail te melden (T.: 073 656 36 78 of @: [email protected]). Op de fiets naar De Schalm De huidige verkeerssituatie heeft (gelukkig) veel ouders/verzorgers doen besluiten om hun kind(-eren) op de fiets naar school te brengen. Daar zijn we erg blij om. Wanneer u uw kind(-eren) naar school brengt, wilt u dit dan bij voorkeur wel via de voorzijde van onze school doen? Dit vragen we niet alleen aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit de groepen 3 t/m 8 maar ook aan de ouders met een kind in groep 1/2. U kunt onze school (nog steeds) bereiken via zowel Het Titusbrandsmalaantje (Maurick College) als via het Loeffplein/de Van de Pollstraat. Indien u toch via de ach- terzijde van onze school uw kind uit groep 1/2 op de fiets naar school brengt, wilt u

description

weekbulletin 10 -2013

Transcript of weekbulletin 10 -2013

Page 1: weekbulletin 10 -2013

25-10 08/03/2013- 14/03/2013

AGENDA: Donderdag 7 mrt.

Vrijdag 8 mrt. Maandag 11 mrt. 16.00-17.00: TWIN – overleg

20.00: MR-vergadering

Dinsdag 12 mrt. Woensdag 13 mrt. Donderdag 14 mrt. RAPPORT 2 gaat mee naar huis

Vrijdag 15 mrt. Roostervrij gr. 1/4

VOORTGANG WERKZAAMHEDEN THERESIALAAN

Beste ouders, verzorgers en overige betrokkenen bij onze school,

Sinds vorige week donderdag wordt er hard gewerkt aan de voorzijde van onze school in de Theresialaan. Niet alleen door de inzet en hulp van de diverse betrokkenen maar vooral door uw medewerking als ouder/verzorger lukt het ons om m.n. het brengen maar ook het ophalen van de kinderen in goede banen te leiden. We willen u hiervoor hartelijk dank zeggen. Alleen samen kunnen we er voor zorgen dat de weg van thuis naar school een veilige weg is en blijft.

Kiss & Ride zone Ouders/verzorgers die nog met de auto naar school komen om hun kind(-eren) weg te brengen, wijzen we graag nog even op de speciale ‘KISS & RIDE zone’. We hopen dat u hier in dit geval, zo veel als mogelijk, gebruik van wilt maken. De door de Gemeente Vught ingeschakelde verkeersregelaars blijven nog een aantal dagen na vandaag actief aan de achterzijde van de school. Omdat de huidige ver-keerssituatie nog enige tijd zal duren, gaan we met de werkgroep verkeer kijken hoe we het vertrek van deze verkeersregelaars kunnen opvangen. De inzet hierbij van bereidwillige ouders zal onontkoombaar zijn. Mocht u zich op voorhand beschikbaar willen stellen voor één of meer momenten per dag/week, dan kunt u dat kenbaar ma-ken door dit even telefonisch of per mail te melden (T.: 073 – 656 36 78 of @: [email protected]).

Op de fiets naar De Schalm De huidige verkeerssituatie heeft (gelukkig) veel ouders/verzorgers doen besluiten om hun kind(-eren) op de fiets naar school te brengen. Daar zijn we erg blij om. Wanneer u uw kind(-eren) naar school brengt, wilt u dit dan bij voorkeur wel via de voorzijde van onze school doen? Dit vragen we niet alleen aan de ouders/verzorgers van de kinderen uit de groepen 3 t/m 8 maar ook aan de ouders met een kind in groep 1/2. U kunt onze school (nog steeds) bereiken via zowel Het Titusbrandsmalaantje (Maurick College) als via het Loeffplein/de Van de Pollstraat. Indien u toch via de ach-terzijde van onze school uw kind uit groep 1/2 op de fiets naar school brengt, wilt u

Page 2: weekbulletin 10 -2013

zich dan aan de verkeersrichting houden en met het verkeer meerijden? Door de ver-keersdrukte hier is het negeren van deze verplichte rijrichting erg gevaarlijk voor u en de overige gebruikers van dit terrein. Dank u wel.

De Directie

Onderstaande kaarten laten we u graag nog een keer zien ter info. U kunt ze ook nog steeds terugvinden op onze website: KLIK HIER

Omleidingsroute periode 1 vanaf 28 feb. Omleidingsroute periode 2 vanaf 01 mei

AFZETZONE

Vanwege deze KISS & RIDE zone is een aantal parkeerplaatsen geblokkeerd. ’s Mid-

dags na schooltijd zijn deze vakken echter weer gewoon te gebruiken om er uw auto te parkeren.

Page 3: weekbulletin 10 -2013

HOERA, MATTHIJS IS GEBOREN

Vanmorgen, om 06.04 u., is juf Sophie Lansdaal (gr. 1-2C en E) bevallen van een zoon, Matthijs. Wij feliciteren juf Sophie en haar man Maarten van harte met de ge-boorte van hun eerste kind en wensen hen heel veel geluk.

RESULTATEN CITO EINDTOETS

Deze week zijn de leerlingrapporten met uitslagen van de Citotoets bij ons binnenge-komen en met de leerlingen uit de groepen 8 mee naar huis gegeven. Het landelijk gemiddelde lag dit jaar op 535,1. Het best passende brugklastype bij deze score is gemengde/theoretische leerweg en havo. De leerlingen van De Schalm behaalden dit jaar een gemiddelde standaardscore van 540,2. (afgelopen jaar 541,4).

Recordaantal leerlingen Een recordaantal leerlingen heeft dit jaar de toets gemaakt. In totaal hadden 165.000 leerlingen zich ingeschreven. Dat is 3.000 meer dan het jaar daarvoor. Van het totaal aantal leerlingen maakte 86% de Eindtoets Basis (inschatting vmbo GL/TL, havo, vwo) en 14% Eindtoets Niveau (inschatting vmbo BB, KB). Maximale score Geen enkel kind heeft alle 200 opgaven op het gebied van Taal, Rekenen-Wiskunde en Studievaardigheden goed beantwoord. Twee jongens hebben slechts één fout ge-maakt in de toets. In totaal hebben 7.772 kinderen een standaardscore van 550 be-haald. Deze leerlingen hebben in totaal 18 of minder fouten gemaakt in de 200 opga-ven. Verschillen jongens en meisjes dit jaar iets groter Net als in voorgaande jaren halen jongens, landelijk gezien, gemiddeld iets hogere standaardscores dan meisjes. Het verschil tussen de prestaties van jongens en meis-jes is dit jaar iets groter dan vorig jaar. Vorig jaar werd dit verschil juist iets kleiner. Meisjes scoren gemiddeld hoger bij Taal en jongens juist bij Rekenen-Wiskunde en Studievaardigheden.

Bron: Cito

De Directie

______________________________________________________________

SCHOOLBORDEN AANGEBODEN

Komende week worden in de groepen 3 en 4 digitale schoolborden (SMARTboarden) geplaatst. De huidige schoolborden worden dan weggehaald. Inmiddels zijn we via Marktplaats al 2 borden kwijtgeraakt. Indien u nog interesse heeft in 1 of 2 authentieke ‘krijtborden’ dan kunt u dit kenbaar maken bij men. Ton (T.: 073 – 656 36 78 of @: [email protected]). Ook wanneer u iemand kent die mogelijk een schoolbord wil hebben, dan kunt u dit aanbod doorgeven. N.B.: Een kleine bijdrage van tussen de € 25,= en €50,= voor de aanschaf van dig i-

bord materiaal, stellen we zeer op prijs. ______________________________________________________________

Page 4: weekbulletin 10 -2013

VERJAARDAGEN KOMENDE WEEK:

datum gr. 7-3 Marijn Verboven 7 7-3 Gillian de Gunst 3A 8-3 Celeste Leermakers 8

10-3 Isa de Laat 3A 11-3 Fleur Paymans 7 11-3 Djulia Voets 7 13-3 Daan v.d. Wassenberg 1/2C 13-3 Anoek Koolen 3 14-3 Merel Vuurens 5A 14-3 Lucas van der Geld 4 14-3 Wouter Menschaar 4 15-3 Fabiënne van Dijk 1/2B

VERLOF / AFWEZIG KOMENDE WEEK:

datum gr. wordt vervangen door: 08 mrt. juf Heidi Schel 3A juf Onnie van Grinsven juf Yvonne van Dongen (½ dag) 7 & 8A dhr. Marc Verschuur 11 mrt juf Reinie Poelstra 1-2D juf Jolanda Franchimont juf Marjo Scheel 6 juf Reinie Poelstra juf Frida Lucas 8A dhr. Gerald van Gils 12 mrt. juf Babette vd Wal 3 dhr. Jasper van Schaijk 13 mrt. juf Renée Schenkelaars 5A dhr. Jasper van Schaijk 14 mrt. juf Marlies Michels 1-2E juf Antoinette Spoormakers 15 mrt. dhr. Ton Teulings conc. n.v.t.

______________________________________________________________ INGEKOMEN MEDEDELINGEN

MAAK KENNIS MET TENNIS

Ben je tussen de 5 en 17 jaar dan kun je, in het kader van haar 95 jarig bestaan, van 1 april t/m 31 okt. voor slechts € 25,= lid worden van Tennisvereniging Woburnpark (Ei-kenlaan 18 te Vught). Meld je vóór 2 april aan voor de cursus ‘Maak Kennis met Ten-nis’ en je ontvangt de gehele zomer lang een proeflidmaatschap ter waarde van €60,=/€135,=. Je kunt dan, buiten de trainingen om, onbeperkt tennissen op de bui-tenbanen van Woburn en deelnemen aan de activiteiten die door de jeugdcommissie georganiseerd worden.

Voor meer info verwijzen we je graag naar de Woburn website (http://www.woburn.nl). Ook kan er contact worden opgenomen met mevr. Margot Klerkx (06 – 211 961 21).

Page 5: weekbulletin 10 -2013

SPORTKAMPEN VAN SPORTIVUN

Dit jaar zijn ze er weer, de super leuke en professionele Sportkampen van Sporti-vun. Of de kinderen nu beter willen wor-den in hun specifieke sport of de sport van hun leven willen ontdekken. Het kan allemaal bij de Sportkampen van Sportivun!

In 2013 staan al onze kampen in het teken van ‘Leven als een prof!’. Sport, beweging, gezondheid en fun staan centraal. Onder deskundige begeleiding van (ex-) topsporters biedt Sportivun een ervaring voor het leven. Daarbij halen we met ons sportadvies het beste in kinderen naar boven! Tijdens de sportkampen slapen we in ons eigen Olympische dorp en leven we als ech-te profs, eten we echte sport maaltijden en liggen de medailles klaar!

Voor meer informatie, sprint snel; http://www.sportkampenvansportivun.nl/ Ontvang nu 10 % op inschrijvingen in de zomer! Vul ‘basisschool13’ in op het in-

schrijfformulier!

Het thema ‘Leven als een prof!’ is terug te vinden in ons hele programma. Dat is overigens flink uitge-breid! Naast de bekende multi-sportkampen heb-ben we nu ook triathlon-,

tennis- , badminton-, schoonspring-,en voetbalkampen! Kinderen van 7 t/m 10 en 10 t/m 13 jaar krijgen training van professionele trainers en (ex-)topsporters worden bege-leid door super leuke en goed geschoolde staff!

Met sportieve groet,

Arjen Hop

Sportkampen van Sportivun Een initiatief van Nationaal Bureau Sport Stimulering Tolweg 4G 3741 LK Baarn T : 035 30 30 035 W : http://www.sportkampenvansportivun.nl/