VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

40
juli 2012 VSO ALPHONS LAUDY VSO ALPHONS LAUDY schoolkrant in kleur op www.alphonslaudy.nl

description

VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Transcript of VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Page 1: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

juli 2012

VSO ALPHONS LAUDYVSO ALPHONS LAUDYschoolkrant in kleur op www.alphonslaudy.nl

Page 2: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Voorwoord 3

Nieuwsbrief van de directie 4

Schooljaar 2012-2013Vakantie, studiedagen, lestijden 5 Personele wijzigingen 5

AfscheidMeester Jan gaat met pension 6De schooltijd zit er op voor... 7

Staking 8

FeestdagenPasen 10

ActiviteitenDe Koala Games 11Disco 12Voorjaarsmarkt 14

SchoolkampOB2, OB3 en POS bij de Vuurturen in Marknesse 16Schoolkamp OB4 18MB1 en MB2 op kamp 24

In de ZomerIedereen blij in de zomer!! 32Waar ga jij heen met vakantie? 33Zomerse pudding! 34Een overheerlijke fruitcocktail 35

Leerlingenpagina’sEen ooievaar op hoge poten 36

Puzzelen 38

Op de achterkant 40

Inhoud

grafisch ontwerp 2012 © Geert de Boer - www.beeldraam.nlfoto’s schoolactiviteiten m.u.v. pagina 10, 19, 23, 24: 2012 © Saskia Lenartz

ColofonRedactie:

Saskia Lenartz, Sabrina Rottschafer, Katinka Wierst en Judith van DintherFoto’s:

Saskia Lenartz: pagina 3, 5, 8, 9, 14, 15, 24, 27, 28, 29 en 30; Mariette van der Tas: pagina 25 en 26; Sabrina Rottschafer: pagina 11, 32, 34; Tjo-Kwam Lew: pagina 29; Pauline Wesselink: pagina 14, 15 schilderijen en keramiek.

Grafisch design: Geert de Boer: www.beeldraam.nl

Tekeningen: Leerlingen van VSO Alphons Laudy

2 VSO Alphons Laudy

Page 3: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Beste ouders/verzorgers, leerkrachten en leerlingen,

Voor je ligt de laatste schoolkrant van dit jaar. In deze schoolkrant vind je alles over het schoolkamp.Heel veel leerkrachten en leerlingen hebben weer van alles aangeleverd. Dank jullie wel voor jullie inzet en betrokkenheid.Het schooljaar zit er weer op. De vakantie staat voor de deur. Even niet meer leren, stage lopen, opdrachten maken of arbeidstraining.Lekker zonnen en genieten van je vrije tijd. Even tijd voor wat anders. Het beloofd een warme zomer te worden!Allerlei nuttige informatie vind je in de aparte nieuwsbrief. Lees deze ook goed door.

Het team van de schoolkrant wenst iedereen een fijne vakantie toe.

Judith, Katinka, Sabrina en Saskia.

Hier is die dan... de schoolkrantVoorwoord

Verhalen, interviews, foto’s,tekeningen, artikelen of ideeënvoor de schoolkrant stuur jenaar het e-mail-adres:[email protected]

3Schoolkrant juli 2012

Page 4: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Nieuwsbrief van de directieGeachte ouders, familieleden en begeleiders,

Kijkt u ook terug op een goed jaar en uit naar een lekkere vakantie? De school heeft ook een goed jaar achter de rug waarin veel activiteiten zijn geweest, een groot aantal docenten een studie heeft gevolgd en de onderwijskwaliteit verder verbeterd is. Er wordt gestaag gewerkt aan het verder ontwikkelen van de leerlijnen en het verbeteren van het leerlingvolgsysteem. Het team wordt hierin al 6 jaar ondersteund door de CEDgroep (schoolbegeleidingsdienst) uit Rotterdam. Met name het vak “leren leren” is dit jaar goed ingevoerd en wordt in alle praktijkvakken gegeven. Leerlingen leren wat nodig is om goed te kunnen werken, zoals het uit voeren van kleine opdrachten, zelfstandig werken, beleefd zijn en meerdere taken achter elkaar uitvoeren etc. Dit worden “werknemersvaardigheden genoemd”. Voor de toekomstige werkgevers en voor de dagbesteding zijn dit belangrijke vaardigheden die leerlingen moeten hebben.

Eindelijk wordt met de nieuwbouw begonnen. Na de bouwvakvakantie is de start en in de zomer van 2013 trekt de school in het nieuwe en vernieuwde gebouw. Ondertussen groeit het leerlingenaantal en denken we volgend jaar rond de 190 leerlingen te hebben. Er komt een extra onderbouwgroep en een extra MG groep. Omdat de Bovenbouw naar 2 groepen terug gaat is het totale aantal groepen in het nieuwe jaar 15. Met een paar verplaatsingen van lokalen passen we nog net in het huidige gebouw aan de zuidelijke wandelweg.

Dit jaar hebben weer veel leerlingen een KPC certificaat gehaald (12 voor de horeca, 6 voor facilitaire dienstverlening, 2 voor detailhandel, heeft 1 leerling een certificaat voor SVH (stich-ting vakopleiding horeca) gehaald en zijn 5 of 6 leerlingen (een aantal moet nog examen doen) voor het diploma ROC niveau 1 geslaagd!

Als laatste eindigen we met 2 onderwerpen die speciaal u als ouders aangaan:• Volgend jaar komen er 3 oudercafe’s met een thema. Op die avonden wordt een profes-

sioneel iemand gevraagd een inleiding te geven. Daarna is er ruimte om onderling erva-ringen uit te wisselen. De ouderraad inventariseert onder ouders welke onderwerpen de voorkeur hebben en organiseert dit samen met de school. De data van de oudercafés staan in de kalender.

• Het volgend jaar start het project “Kunst moet je doen” in samenwerking met de stichting Papageno. Een jaar lang krijgen leerlingen, docenten, assistenten en niet onderwijzend personeel meerdere workshops over muziek, dans en andere expressie vormen. Voor u komt er ook een avond waarin u met uw kind muziek kunt maken. Aan het eind van het jaar bent u welkom bij de presentatie van het project. Hiervoor huren we een voorstel-lingsruimte. Leerlingen tonen dan, onder leiding van een regisseur, een eigen gemaakte productie. Op de eerste ouderavond gaan we u er meer over vertellen.

In deze krant vindt u een overzicht van de komende vakanties en studiedagen. Op de eerste schooldag krijgt uw kind een kalender mee waar u alle activiteiten in kunt vinden.

Namens het team wensen wij u een hele goede en gezonde vakantie!

Met vriendelijk groet,

Francesca KnolBob Vloedbeld

4 VSO Alphons Laudy

Page 5: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Vakantie:Herfstvakantie 20 okt t/m 28 okt 2012Kerstvakantie 21 dec t/m 6 jan 2013Voorjaarsvakantie 16 feb t/m 24 feb 2013Goede Vrijdag vrijdag 29 mrt 20132e Paasdag maandag 1 apr 2013Meivakantie 27 apr t/m 12 mei 20132e Pinksterdag maandag 20 mei 2013Zomervakantie 6 jul t/m 25 aug 2013

Studiedagen:donderdag 20 september 2012dinsdag 9 oktober 2012donderdag 1 november 2012vrijdag 25 januari 2013maandag 4 maart 2013woensdag 17 april 2013vrijdag 21 juni 2013

Vakantie, studiedagen, lestijden

Jan de Jong, techniek docent, gaat met pensioen. Hij heeft tot zijn 66ste met veel plezier gewerkt en gaat nu stoppen.

Hans de Leeuw, horeca docent, heeft Judith het afgelopen jaar vervangen. Na de vakantie is zij naar verwachting weer volledig hersteld.

Dorothè van Erp heeft Barbara vervan-gen tijdens haar verlof. Barbara begint na de zomer weer en Dorothè gaat volledig op het SO werken.

Halima Reffas gaat ook weer helemaal op het SO werken. Zij heeft op maan-dag Stella van Heeren op de adminis-tratie vervangen.

Pauline van de Mark komt 1 dag in de week muziekles geven. Zij combineert dit met haar werk op het SO. Zij werkt samen met Marian Nijhof.

Monique Boot, ook van het SO, komt op vrijdagochtend gymnastiekles geven.

Jolanda van Vulpen, ook van het SO, gaat 4 dagen als assistent op de IBL groep werken.

Lilian Mures, logopediste, komt 1 dag naar het VSO. Daarnaast werkt zij op het SO.

Lotte van Meurs wordt groepsleerkracht in de onderbouw. Zij maakt de over-stap van het SO naar het VSO.

Gijs de Nachtegaal is na de zomer weer volledig hersteld en gaat op de boven-bouw werken.

Lestijden:Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag 08.40 uur tot 15.15 uurWoensdag 08.40 tot 12.30 uur

Personele wijzigingen

5Schoolkrant juli 2012

Schooljaar 2012-2013

Page 6: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Meester Jan van Techniek gaat met pensioenHallo allemaal,

Jullie hebben het vast allemaal al gehoord, dat ik, meester Jan van de techniek, met pensioen ga. Dat betekent, dat ik na de zomervakantie niet meer terug kom op school. Dan heb ik tijd om een heleboel leuke dingen te doen. En dat vind ik natuurlijk best leuk.Ik ga bijvoorbeeld een hele lange fietstocht maken. Dan ga ik eerst 3 weken naar Frankrijk fietsen. En als dat allemaal goed gaat, ga ik volgend jaar op de fiets naar Spanje. En met mijn bootje varen vind ik ook heel leuk, dus dat ga ik ook veel doen.

Maar als ik niet meer terug kom betekent dat ook, dat ik jullie niet meer in de klas krijg. En dat vind ik dan weer erg jammer. Want ik vond het wel leuk om samen met jullie techniek te doen, en les aan jullie te geven. We hebben veel plezier gehad met alle proefjes van water en lucht ,spiegels , evenwicht en zo. In de middenbouw werkten we met hout, met fietsen, elek-tra, en maakten we mooie dingen.En dat ga ik nu allemaal missen. Soms was ik ook wel eens boos, wanneer iemand niet goed luisterde of vervelend was. En wat ik dan het mooiste vond, is dat we het dan altijd weer goed wilden maken. Dat vind ik echt geweldig.

Ik heb nu bijna 4 jaar hier op deze school gewerkt. Daarvoor werkte ik op een andere school. Maar ik weet wel, dat ik deze school veeeeeel leuker vond.

Ik ben al een beetje jaloers op de vol-gende meester of juf die techniek geeft. Ik hoop, dat die maar gauw komt in het volgende jaar. Wie ik ook ga missen zijn alle andere meesters en juffen. En dat ga ik ze nog een keertje apart zeggen.

Deze week gaan we in de technieklessen al een beetje afscheid nemen.Een klein werkje en wat lekkers drinken. Daar heb ik nu al zin in.

Ik wens jullie nu alvast een hele lekkere vakantie, en veel plezier volgend jaar met een nieuwe meester of juf in de techniek.

Jan

6 VSO Alphons Laudy

Afscheid

Page 7: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Veel succes!!!

De schooltijd zit er op voor...

7Schoolkrant juli 2012

Afscheid

Saber gaat naar de Kunstwerkplaats. Daar gaat hij tekenen en keramiek doen. En ook in de keuken werken.

Ipek gaat naar Dagcentrum de Elzen. Ze komt daar in een groep. Samen met jong volwassenen.

Michel gaat naar de horeca groep op de Beemster. Daar helpt hij in de keuken en in de kantine.

Jasper en

Michael gaat werken bij het Fietsdepot en bij de Loods van Philedelphia.

Shanice gaan bij het Grand Café werken. Zij gaan in de bediening werken en in de keuken

Fatima,

Ilknur,

Azzeddine en

Malcolm hebben hun ROC niveau 1 diploma! Zij gaan ook werken.Maar we weten nu nog niet op welke plek. Dat wordt bin-nenkort duidelijk.

Page 8: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Op 6 april is de school, net als veel andere scholen voor speciaal onderwijs gesloten geweest vanwege de staking. Met het vrij-wel voltallige team zijn we vanuit school met grote spandoeken naar de Arena gegaan.

8 VSO Alphons Laudy

Staking

Page 9: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

9Schoolkrant juli 2012

Staking

Het was indrukwekkend om in een volle-dige bezette Arena de protesten van alle collega’s uit het land te horen. De staking heeft toch enig succes gehad.

Page 10: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

PasenVoor het christendom is Pasen met name gebaseerd op het leven en lijden én de opstanding uit de dood van Jezus Christus. Pasen is de belangrijkste chris-telijke feestdag. Christenen herdenken met Pasen de herrijzenis van Jezus uit het graf, op de derde dag na zijn kruisi-ging. In veel kerken wordt in de nacht van Stille Zaterdag op Paaszondag een wake gehouden. Aan het einde van deze wake wordt de Paasdag met feestelijk gezang begroet.

Pasen was vroeger ook een seizoensge-bonden landbouwfeest. Het markeerde het begin van de lente en het einde van een tijd van schaarste, die heerstte als de voorraden van de winter opraakten. Na de koude winter waarin alle voedsel van het vorige jaar is opgegeten gaat de natuur opnieuw beginnen. Dieren krij-gen jongen, bomen en bloemen gaan bloeien, kuikens komen uit hun ei. Het ei is een symbool van nieuw leven.

Boeren beschouwden eieren als een kiem van kracht. Ze begroeven ze in hun

velden opdat ze hun kracht op de bodem over zouden brengen en voor een goede oogst zouden zorgen.

Later dienden de eieren voor de katho-lieken ook om na de veertigdaagsevasten periode (die na de viering van Carnaval begon) weer op krachten te komen. Met Palmpasen werden de eie-ren ingezameld. Veel paasgebruiken zijn afgeleid van dit niet-christelijke lente-feest, zoals het rapen van eieren.

In sommige landen (bijvoorbeeld Spanje en Zwitserland) worden nog Paasvuren ontstoken: de koude geesten van de winter worden weggejaagd en de lente verwelkomd.

10 VSO Alphons Laudy

Feestdagen

Page 11: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Vrijdag 22 juni zijn we naar het Olympisch stadion geweest voor de Koala games. Elke klas had een land toegewezen gekregen. Daarna werden de Koala games geopend met een toespraak, olympisch vuur en streetdance. Daarna konden we beginnen. We hebben voetbal, volleybal, hockey, judo, basketbal, verspringen en de stormbaan gedaan. Aan het eind was er een heel speci-ale verrassing. Nadat de medailles uitgedeeld waren, kwam rap-per Darryl optreden. Na een sportieve dag en een top afsluiting gingen we moe, maar voldaan weer met de bus naar school toe.

Medailles om mee te pronken!

De Koala Games in het Olympisch Stadion

11Schoolkrant juli 2012

Activitieiten

Sjapoo!

Page 12: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

12 VSO Alphons Laudy

Disco Activiteiten

Page 13: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

13Schoolkrant juli 2012

Activiteiten Disco

Page 14: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

VoorjaarsmarktVrijdag 20 april was de voorjaarsmarkt. Door de regen was de voorjaarsmarkt dit jaar binnen in de school. Kunstzinnige producten en hapjes en drankjes waren er te koop voor de bezoekers onder wie een aantal buurtbewoners.

14 VSO Alphons Laudy

Activitieiten

Page 15: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Er waren eveneens tweedehands spulletjes in de aanbieding. Kinderen konden er bal-lengooien en aan andere activiteiten deelnemen. Aan de muur hingen fraaie schilde-rijen, door de leerlingen gemaakt: vrije kunstuitingen naar werken van Klee, Picasso, Toulouse-Lautrec en Matisse. Ondanks de regen werd het een gezellige dag.

15Schoolkrant juli 2012

Activiteiten

Page 16: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

OB2, OB3 en POS bij de Vuurtoren in Marknesse

Wat was het heerlijk weer.

16 VSO Alphons Laudy

Schoolkamp

Page 17: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Soms was het wel heel erg warm.

Meester Jan was een TOP KOK!!

We hebben heerlijk gegeten.

17Schoolkrant juli 2012

Schoolkamp

Page 18: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Schoolkamp!

veel doen!

18 VSO Alphons Laudy

Schoolkamp

Page 19: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Kamp!

weer slapen!

19Schoolkrant juli 2012

Schoolkamp

Page 20: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

trampoline!

Lekker zwemmen

Lekker IJs!

20 VSO Alphons Laudy

Schoolkamp

Page 21: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

schoolkamp!

naar buiten!

21Schoolkrant juli 2012

Schoolkamp

Page 22: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

COOl!

braden, leuk!

22 VSO Alphons Laudy

Schoolkamp

Page 23: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

zo moe!

...en dan weer

naar huis!

23Schoolkrant juli 2012

Schoolkamp

Page 24: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Schoolkamp

Maandag 21 meiOm 9.00 uur zijn we door iedereen uit-gezwaaid en vertrokken we richting Almere. MB1 ging ’s ochtends eerst naar het Klokhuis. MB2 ging eerst naar het kamphuis en bracht ’s middags een bezoek aan het Klokhuis.

Jaëlla, Souhailla en Younes vertellen: We begonnen de dag met een autorit naar Almere. De vader van Younes reed . Toen we op de Kemphaan aan-kwamen, gingen we de spullen uit de bus pakken en in de kamers zetten, daarna bedden opma-ken en nog even spelen. Daarna gingen we naar het Klokhuis.

In het begin reden we helemaal verkeerd, we konden het Klokhuis niet vinden.

De Tomtom van Tjo-Kwan was de weg kwijt, we reden bijna over de dijk heen het water in!! Chris reed voorop en toe-terde de hele tijd. Met Tjo-Kwan hadden we veel lol, we zongen de hele weg heel hard hela hela hela hela ho lala en andere leuke liedjes. Floris, de zoon van Roos, heeft uiteindelijk de goede weg gevonden.

Het was leuk in het Klokhuis. Eerst gingen we zitten en legde “buur-man” ons uit hoe het Klokhuis is ontstaan, daarna gleden we alle-maal van de glijbaan met ribbels af.

MB1 en MB2 op kamp

24 VSO Alphons Laudy

Page 25: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Schoolkamp

Toen werden we ingedeeld in groep-jes: tekenen op de ruiten, kleien en een kleurplaat inkleuren. Souhailla vond de glijbaan ’t leukst, Younes vond de glijbaan een beetje eng, hij vond het kleien ’t leukst en Jaëlla het tekenen op de ruiten.

Toen we terugreden naar de Kemphaan, zat Saskia in de kofferbak, Romano had haar erin gestopt! In de Kemphaan zijn we lekker gaan zitten en wat gaan drin-ken. Toen er twee ballen in de sloot terecht waren gekomen sprong Romano erin om ze eruit te halen. Wat een held! Jaëlla, Souhailla en Mouad zijn met Chris nog een fietstochtje gaan maken.

Ze waren op het eind van de dag heel moe, Anaïs en Rozemarijn vertellen: We zijn naar het Klokhuis geweest. Daar gingen we kleuren en kleien en tekenen op het raam. Anaïs vond alles even leuk, maar Rozemarijn vond tekenen op het raam het leukst.

25Schoolkrant juli 2012

Page 26: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

SchoolkampOp de ramen hebben we huizen getekend en poppetjes en een huis met een grote deur en een hek. Nadat we getekend hadden veegde de man alles weer weg en waren de ruiten weer schoon.

Na het Klokhuis gingen we terug naar de Kemphaan. We zijn gaan wandelen, zijn de koeien op de boerderij gaan bekijken en zijn naar de winkel gegaan.

Anaïs, Christin, Redouan en Damian hebben zich helemaal nat gemaakt in de plantentuin bij de winkel. We hebben nog een ijsje gekocht en zijn toen weer teruggewandeld naar het kamphuis, waar het eten al bijna klaar was. Marieke had lekkere salades

gemaakt en Chris grilde samen met Sander hamburgers en frikadellenop de barbecue.

Na het eten zijn Anaïs, Liam, Jordan en Glenn met Mariette gaan jog-gen, dit was een heel goed idee van Anaïs.

Daarna voetballen, de meis-jes tegen de jon-gens. En de meisjes hebben gewonnen met

5-1!!

De avond eindigde rond het kampvuur.Het was een fijne dag!

26 VSO Alphons Laudy

Page 27: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

SchoolkampDinsdag 22 mei Christin en Romano vertellen: Om 9 uur zaten we allemaal aan het ontbijt. Chris en Estelle hadden eieren gebakken.

Na het ontbijt gingen we sporten, we deden allerlei grappige spelletjes, maar het touwtrekken was het leukst.

Romano was erg sterk, hij heeft van een heleboel kinderen gewonnen. Christin en Vuk waren ook heel sterk.

27Schoolkrant juli 2012

Page 28: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Schoolkamp’s Middags zijn we naar het zwembad geweest. Er was een leuke glijbaan, die ging heel hard.

In het zwembad pakte Christin Mariette’s voet en trok haar steeds onder water. Christin trok haar een heel stuk het zwembad door, Cristin is echt wel sterk!

Toen we terugkwamen van het zwem-men was Marike er en had ze alweer heerlijk eten gemaakt.

Wraps met groente, kaas en lek-kere sausjes deze keer. Als toetje kre-gen we een soort vlaflip. Na het eten werd er weer gevoetbald en door anderen rustige spelletjes gespeeld en toen het donker begon te worden was er natuurlijk weer een kampvuur.

28 VSO Alphons Laudy

Page 29: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Schoolkamp

Deze avond was er ook nog iets heel bij-zonders te zien! Drie heren van de ster-renwacht waren zo aardig geweest om hun sterrenkijkers vlakbij ons kamphuis op te stellen. We mochten allemaal door de sterrenkijkers naar de maan, de ster-ren en planeten kijken. We konden Venus en Saturnus heel goed zien. Jaëlla en Fati zijn erg laat naar bed gegaan, want ze konden er geen genoeg van krijgen. De sterrenwachters hadden ook zoveel te vertellen over het heelal! Tjo-Kwan heeft een filmpje gemaakt van Saturnus en dat willen we natuurlijk allemaal nog wel eens zien!

Woensdag 23 mei:We zijn vroeg opgestaan om onze spullen in te pakken en op te ruimen, want om 10.00 uur moesten we het kamphuis ver-laten. Om 9 uur zaten we aan het ontbijt en om 10.00 uur was alles klaar en ver-trokken we naar het strand bij Muiden.

29Schoolkrant juli 2012

Page 30: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Schoolkamp

Op het strand hebben we lekker gezwom-men, schelpen gezocht, in de zon gelegen en een beetje geluierd. Na een uurtje gin-gen we op weg naar ons laatste uitstapje: een bezoek aan het Muiderslot.

Op het Muiderslot was heel veel te zien, zoals torenkamers, harnassen, middel-eeuwse kleding, wapens en nog veel meer. Een wandeling door zo’n oud kas-teel was best vermoei-end, want we moesten hele hoge trappen beklimmen (sommigen kinderen vonden dat ook wel een beetje eng!). Toen iedereen weer terug was op de bin-nenplaats was daar een

fantastische roofvogelshow.

De vogel vloog heel laag over onze hoof-den heen. We hebben veel geleerd over roofvogels en over hoe met deze dieren gejaagd wordt.

Na de show zijn we nog gaan kijken bij de uilen. Er was een grote en een kleintje. We mochten ze alle twee aaien op hun

borst. De uilen vonden het prima, het waren lieve dieren en ze waren prachtig.

30 VSO Alphons Laudy

Page 31: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Schoolkamp

Bij de uitgang van het Muiderslot ston-den een aantal ouders te wachten om ons terug te rijden naar school, waar we om 5 uur verwacht werden. Maar voor-dat we in de auto’s stapten moest er nog een patatje gegeten worden, want dat was al drie dagen beloofd. En het smaakte heerlijk!

Het was een heel geslaagd, gezellig en zonnig kamp!!!

31Schoolkrant juli 2012

Page 32: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

In de zomer

Iedereen blij in de zomer!!

32 VSO Alphons Laudy

Page 33: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

in de zomer

Waar ga jij heen met vakantie?Ik ga ...

33Schoolkrant juli 2012

I

Verhalen, foto’s en tekeningenvan je vakantie stuur je [email protected]

Page 34: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Ik wil een zomerse pudding met veel slagroom bestellen.

Chocolade pudding, met echte cacao!!!!!

Even proeven dan maar. Iemand moet het doen!!

Smakelijk eten, Ed!

Lekker lekker lekker.

Pfffffffffffffffff.

In de zomer

34 VSO Alphons Laudy

Page 35: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Een overheerlijke fruitcocktail

De zomer is natuurlijk het perfecte seizoen

voor een lekker verfrissend drankje. Wat heb je nodig?Een appel AppelsapEen banaan Een takje versie muntEen ananas RietjeRood fruit Een lepeltje

Snij voorzichtig al het fruit in kleine stukjes. Schenk het cocktailfruit in mooie hoge glazen. Garneer met takje munt, een rietje en........ smullen maar.

Was de cocktail lekker?Laat het ons weten!

35Schoolkrant juli 2012

In de zomer

Page 36: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Een ooievaar op hoge potenEen ooievaar op hoge potenviste letters uit de sloten.Een worm met een hoge hoed en veerzette die letters netjes neer.Een uil met een geleerd gezicht,schreef met die letters dit gedicht

Een leeuw gaf, door eens flink te brullenaan die letters mooie krullen.En een varken met een lange snuit,blies toen pardoes dit versje uit.Mocht je dit alles niet geloven?Dan is het nog welletjes bij je daarboven.

36 VSO Alphons Laudy

leerlingenpagina’s

Page 37: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

37Schoolkrant juli 2012

leerlingenpagina’s

Page 38: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Wist je dat?..............de zomer begint op 21 juni..............de zon aan het oppervlak zo'n 6000 graden is..............je nagels in de zomer sneller groeien dan normaal..............de zon zo'n 150 miljoen kilometer van de aarde vandaan is..............het in 1947 de warmste gemeten zomer in Nederland was, ..............het was toen gemiddeld 18.7 graden..............zonnebrand van vorig jaar niet goed meer werkt en het beter is..............om nieuwe te kopen..............bescherming tegen de zon overal belangrijk is. Dus: op het strand,..............aan het zwembad, in de tuin, maar ook op het schoolplein

Wat zeg je?Wat is een pendule?A Een klokB Een beeldC Een instrumentWat is een complot?A zwaar klusjeB Een ijzeren kommetjeC Boze plannen

Wat is een ets?A Een steenB Een oud kledingstukC Een soort tekening

Welk woord hoort er niet bij?

Oplossing: A, C, C

Welk woord hoort er niet bij?1 Acteur - Slager - Gevangene - Boer2 Woede - Verdriet - Angst - Gevoel

Oplossing: 1 gevangene, 2 Gegoel

38 VSO Alphons Laudy

Puzzelen

Page 39: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

Geheimschrift

........

Vul een woord inZorg dat je steeds drie goede woorden krijgt.

39Schoolkrant juli 2012

Puzzelen

Page 40: VSO Alphons Laudy Schoolkrant juli 2012

v

Fijne vakantie

Tot het nieuwe schooljaarZijn wiefie

Een tube tandpasta

Een tennisbal

De schaduw van een olifant

Aan de vliegjes tussen zijn tanden

Op de achterkant