Jaarkrant Alphons Ariëns 2012

10
Tijdsbalk: A90_011397_contoeren.indd 1 29-04-13 17:13

Transcript of Jaarkrant Alphons Ariëns 2012

Page 1: Jaarkrant Alphons Ariëns 2012

Tijdsbalk:

A90_011397_contoeren.indd 1 29-04-13 17:13

Page 2: Jaarkrant Alphons Ariëns 2012

A90_011397_contoeren.indd 2 29-04-13 17:14

Page 3: Jaarkrant Alphons Ariëns 2012

Woningstichting

Alphons Ariëns

A90_011397_contoeren.indd 3 29-04-13 17:14

Page 4: Jaarkrant Alphons Ariëns 2012

A90_011397_contoeren.indd 4 29-04-13 17:14

Page 5: Jaarkrant Alphons Ariëns 2012

Woningstichting

Alphons Ariëns

A90_011397_contoeren.indd 5 29-04-13 17:14

Page 6: Jaarkrant Alphons Ariëns 2012

1982

Opening

kantoor

Kerkeland 3.

Begin jar

‘90 is dit pand

verbouwd.

> WAT Ú ZEGT

Beste lezer,

Wist u dat wij naast woningen verhuren, ook woningen ver-kopen? Bestaande woningen staan regelmatig te koop. Dit zijn voormalige huurwoningen die beschikbaar komen voor verkoop als ze vrij komen. Wij verkopen deze woningen vaak vanuit strategische overwe-gingen. Wij verkopen ook nieuwbouwwoningen. In 2012 hebben wij in totaal negen voormalige huurwoningen wo-ningen verkocht, waarvan vier met de aantrekkelijke Starters Renteregeling.

Ook interesse in een koop-woning? Bezoek dan de website van Standvast Wonen (de fusiecorporatie): www.standvastwonen.nl. Hier vindt u ook het huidige aanbod binnen de gemeente Druten.

Met vriendelijke groet,Woningstichting Alphons Ariëns

A90_011397_contoeren.indd 6 29-04-13 17:14

Page 7: Jaarkrant Alphons Ariëns 2012

Woningstichting

Alphons Ariëns

1982

Opening

kantoor

Kerkeland 3.

Begin jaren

‘90 is dit pand

verbouwd.

1990-1993

Overheid trok zich terug

uit de sociale volkshuis-

vesting. Subsidies

werden afgebouwd en

woningbouwverenigingen

veranderden in

zelfstandige bedrijven.

1994

De verenigingsvorm

gaat over in een

stichtingsvorm,

waardoor er geen

leden meer zijn.

1994

Onderzoek

fusie met

Woningstichting

Rivierengebied

uit Alphen.

1995

Oprichting

Huurdersvereniging

Midden Maas en

Waal.

1998-1999

Opstart

herstructurering

Druten-West.

1999

Certi! cering

door het

Kwaliteitscentrum

Woningcorporaties

Huursector (KWH):

Kwaliteitslabel voor

dienstverlening.

2000

Fusiepoging met

Woningstichting

Beuningen, De

Gezonde Woning

en Oosterpoort.

Tijdsbalk:

AT Ú ZEGT

Wist u dat wij naast woningen

woningen

ij verkopen deze woningen vaak

nieuwbouwwoningen. In 2012

woningen wo-van vier

ters

woning? Bezoek dan de website

vindt u ook het huidige aanbod

A90_011397_contoeren.indd 7 29-04-13 17:14

Page 8: Jaarkrant Alphons Ariëns 2012

Beste mensen,

Ik heb eindelijk de stap gezet en mijn eerste woning gekocht! Ik vind het zo fijn dat het me gelukt is. Ik verhoe mijn drin de krant van Wting Alphons Ariëns zag ik een adverRenteren een afspraak gemaakt om mijn financiële mogelijkheden te besprDoorkon krijgen met behulp van deze rhele leuke woning in Deest ge-kocht. En ik houd mijn maand-lasten laag omdat de corporatie een deel van mijn maandlasten minimaal de komende 10 jaar voorschiet!

Ik raad iedereens te inforkopen van een woning. Er is veel meer mogelijk dan dat je denkt! Oh ja, je moet dan nu wel Standvast Womdat Alphons Ariëns niet meer bestaat. Kijk ook eens op hun website: wwwnen.nl.

Groetjes,Sophie

2000

Overstap naar

zogenaamde

tweelagenstructuur:

directie en

Raad van

Commissarissen.

2002-2003

Sloop en

nieuwbouw kantoor

Kerkeland 3.

Tijdelijk kantoor in

‘De Elshof’ aan de

Raadhuisstraat.

2003

Lancering

nieuwe

huisstijl.

2005

‘Dr.’ verdwijnt

uit de naam.

Naam luidt nu

Woningstichting

Alphons Ariëns.

2008

Alphons Ariëns heet

Joost welkom als

nieuwe huurder. Joost

laat regelmatig zijn

gezicht zien om beleid of

activiteiten te vertellen

aan andere klanten.

2012

Start energiecampagne

‘Energie besparen?

Een koud kunstje!’

Alphons Ariëns wil door

energiebesparende

maatregelen uit te voeren

al haar woningen van een

groen label voorzien.

2012

Verkoop kantoor

Kerkeland 3 en

verhuizing naar

Kerkeland 9L.

2012

Ondertekening ‘fusieakte’

met Standvast Wonen.

Per 1 januari 2013 zet

Standvast Wonen het

goede werk van

Alphons Ariëns binnen

de gemeente Druten op

energieke wijze voort.

Tijdsbalk:

Bijeenkomst gemeenteraad: drie sterren!

Erg geslaagd: Samen de wijk in!

Van onze recensent Op 19 januari 2012 woonde ik een bijeenkomst voor de gemeente-raadsleden van de gemeente Druten bij. Woningstichting Alphons Ariëns organiseerde deze avond, want de Drutense corporatie gaat regelmatig in gesprek met belanghouders zoals de gemeenteraad. De raadsleden kregen tijdens de avond een duidelijke presentatie over ontwikkelingen in de corporatiesector. Ook kregen zij antwoord op de vraag wat de consequenties hiervan zijn voor de Drutense markt. Alphons Ariëns en de gemeente namen ook de verschillende wijken en dorpen binnen de gemeentegrenzen onder de loep en zij bespra-ken per dorp en wijk wat nodig is en waar behoefte aan is. De raads-leden waren enthousiast over de bijeenkomst en over het optreden van de corporatie. Een veelgehoorde opmerking was dat het een erg zinvolle avond was: de raadsleden vinden het belangrijk om in ge-sprek met de corporatie te blijven.

Beoordeling: 3 sterren

Van onze recensent In mei 2012 werd in Druten-Zuid voor de eerste keer een wijkschouwgeorganiseerd. Tijdens deze wijk-schouw liepen vertegenwoordigers van Alphons Ariëns, gemeente Druten, Wijkraad Druten-Zuid, Jongerencentrum Place2be en een wijkagent samen door de wijk. Ook onze recensent liep mee tijdens de wijkschouw. De deelnemers keken hoe het aan-zien van de wijk en de leefbaar-heid verbeterd kon worden. Tij-dens de rondgang praatten de deelnemers ook over openbare voorzieningen als speeltuinen en verlichting en naar openbaar groen en het aanzien van tuinen. Ook verkeersveiligheid en socia-le veiligheid werden besproken. De beoordeling: Alle mensen

die meeliepen vonden het zeer prettig om eens met eigen ogen te zien wat er speelt in de wijk, een groot pluspunt van de wijk-schouw dus. Verbeterpunten wa-ren het slechte onderhoud van tuinen, rommel op diverse speel-plaatsen en zwerfafval. Een aan-tal zaken is inmiddels opgepakt, andere zaken worden op langere termijn opgelost. Het grote voor-deel van een wijkschouw is dat je meteen ziet wat er speelt in een wijk en daarnaast krijgen partij-en meer begrip voor elkaar. Het idee is om dit vaker toe te passen binnen de gemeente Druten: de 1e wijkschouw van 2013 is inmid-dels gepland in de Oranjebuurt in Druten!

Beoordeling: 5 sterren

Van onze recensent De corporatie uit Druten vindt het belangrijk om regelmatig in gesprek te gaan met diverse bewonerscommissies, om op de hoogte te blijven van wat er speelt in een complex of buurt. Hierdoor kunnen partijen elkaar ondersteunen bij activi-teiten in de wijk of bij andere zaken. Inmiddels zijn er al elf actieve bewonerscommissies binnen de gemeente Druten waarmee de corporatie struc-tureel overleg heeft. In 2012 is naar aanleiding van de klanta-rena in de wijk Wilgenland in Deest een nieuwe commissie opgericht. “Geweldig om te zien hoe actieve wijkbewoners zich inzetten voor een prettige en leuke wijk! De bewoners zien ook de effecten van een gezamenlijke aanpak en maken elkaar enthousiast,” aldus onze recensent.

Beoordeling: 5 sterren voor alle actieve bewonerscommissies

Maximale score voor actieve bewoners-commissies!

✸ ✸

✸ ✸ ✸

Samenwerken levert hoge score op!Van onze recensent Na het grote succes van de wijkschouw in Druten-Zuid, is in okto-ber 2012 ook een wijkschouw georganiseerd in de wijk Wilgenland in Deest. Vijf bewoners liepen, samen met vertegenwoordigers van Alphons Ariëns, politie, Stichting Voormekaar en gemeente, door de wijk. Ook de recensent van deze krant liep mee. De wijkschouw in Deest werd georganiseerd naar aanleiding van de klantenarena van eerder in het jaar. Voorafgaand aan de wijkschouw was een zo-genaamde voorschouw, waarbij bewoners bespraken wat in ieder ge-val aan de orde moest komen tijdens de daadwerkelijke wijkschouw. Aandachtspunten in deze wijk waren parkeren, de slechte staat van sommige achterpaden en trottoirs, maatregelen tegen te hard rijden

en het aanzien van de wijk. Ook in Deest zijn de bewoners zelf aan de slag gegaan met de aandachtspunten. Zo is bijvoorbeeld een groepje bewoners uit de Wilgenstraat al bij elkaar gekomen om samen met de gemeente na te denken over hoe hun straat verbeterd kan wor-den. Het professionele oordeel: “Een succesvolle aanpak, die punten scoort!”

Beoordeling: 5 sterren

✸ ✸ ✸ ✸ ✸

> RECENSIE

> RECENSIE

> RECENSIE

✸ ✸ ✸ ✸ ✸

A90_011397_contoeren.indd 8 29-04-13 17:14

Page 9: Jaarkrant Alphons Ariëns 2012

Woningstichting

Alphons Ariëns

> WAT Ú ZEGTBeste mensen,

Ik heb eindelijk de stap gezet en mijn eerste woning gekocht! Ik vind het zo fijn dat het me gelukt is. Ik vertel jullie graag hoe mijn droom is uitgekomen: in de krant van Woningstich-ting Alphons Ariëns zag ik een advertentie over de Starters Renteregeling. Meteen gebeld en een afspraak gemaakt om mijn financiële mogelijkheden te bespreken. En wat bleek? Doordat ik net wat meer budget kon krijgen met behulp van deze regeling, heb ik nu een hele leuke woning in Deest ge-kocht. En ik houd mijn maand-lasten laag omdat de corporatie een deel van mijn maandlasten minimaal de komende 10 jaar voorschiet!

Ik raad iedereen aan om ook eens te informeren naar het kopen van een woning. Er is veel meer mogelijk dan dat je denkt! Oh ja, je moet dan nu wel Standvast Wonen bellen, omdat Alphons Ariëns niet meer bestaat. Kijk ook eens op hun website: www.standvastwo-nen.nl.

Groetjes,Sophie

t 024 - 382 01 00e [email protected] www.standvastwonen.nl

Kansen voor iedereenWij willen een variatie aanbieden in woonomgeving, woningtype en (huur)prijs met kansen voor iedereen. In het bijzonder werken wij aan het vergroten van de keuzevrijheid voor mensen die niet of nauwelijks kunnen kiezen hoe en waar ze wonen. Met durf en overtuiging zetten wij ons daarvoor in. Natuurlijk kunnen we dit niet alleen bereiken. Daarom werken we actief samen met partners en bewoners in onze wijken. Standvast Wonen verhuurt 9.000 woningen in de gemeenten Beuningen, Druten en Nijmegen.

Ondertekening ‘fusieakte’

Samen de wijk in!het zeer

prettig om eens met eigen ogen de wijk,

groot pluspunt van de wijk-Verbeterpunten wa-

ren het slechte onderhoud van rommel op diverse speel-

Een aan-opgepakt,

e zaken worden op langere grote voor-

dat je in een partij-. Het

passen Druten: de

inmid-Oranjebuurt

deling: 5 sterren

ert hoge score op!aan de

groepje Wilgenstraat al bij elkaar gekomen om samen met

d kan wor-professionele oordeel: “Een succesvolle aanpak, die punten

deling: 5 sterren

A90_011397_contoeren.indd 9 29-04-13 17:14

Page 10: Jaarkrant Alphons Ariëns 2012

A90_011397_contoeren.indd 10 29-04-13 17:14