Vosschemie Benelux catalogus

of 114 /114
: : INDUSTRIE CATALOGUS

description

 

Transcript of Vosschemie Benelux catalogus

Page 1: Vosschemie Benelux catalogus

: : INDUSTRIE CATALOGUS

Page 2: Vosschemie Benelux catalogus
Page 3: Vosschemie Benelux catalogus

Wij adviseren kunststof oplossingen

VOSSCHEMIE BENELUX heeft vele jaren ervaring in de behandeling van polyester en polyurethaan alsook van epoxy’s en siliconen. In deze productgebieden formuleren we een variëteit van verschillende oplossingen voor onze klanten, altijd gericht op de alsmaar stijgende eisen van de markt.

Als systeemleverancier vervolledigen wij ons assortiment met producten van bekende producenten van over de hele wereld. Ons productassortiment is aangevuld met hulpmaterialen, gereedschappen en verwerkingsmachines. Door middel van persoonlijk technisch advies verzekeren wij u dat onze klanten exact de producten ontvangen die geschikt zijn voor hun toepassing.

Ons recept voor een succesvol bedrijf.

Page 4: Vosschemie Benelux catalogus

COMPETITIEVE SPELER IN DRIE BEDRIJFSSEGEMENTEN

VAN PRODUCT-ONTWIKKELAAR NAAR

SYSTEEMLEVERANCIER

Opgericht in 1955, VOSSCHEMIE is vandaag een internationaal actieve

onderneming met 57 partners wereldwijd. De naam

Vosschemie representeert intelligente en praktische

oplossingen voor verschillende sectoren.

KWALITEIT VAN EIGEN ONTWIKKELING

Wij leveren producten van hoge

kwaliteit die gemaakt en ontwikkeld zijn in onze

faciliteiten. Vandaag bevat onze productlijn meer dan

1500 producten.

VOSSCHEMIE dient klanten

doorheen drie bedrijfs- segmenten die snelheid en

efficiëntie verhogen door het delen van technologie,

productie, marketing en andere middelen.

BS Industrie BS Automotief BS Retail

Page 6: Vosschemie Benelux catalogus

: : Index

Polyester ....................................................... 7 Versterkingsmaterialen................................ 27

Plamuren .................................................... 43

Polyurethaan............................................... 53

Epoxy.......................................................... 69

Silicone ....................................................... 77

Reinigings-, Onderhouds- & losmiddelen..... 83

Gereedschap & Accessoires........................ 97

Page 7: Vosschemie Benelux catalogus

: : POLYESTER

Page 8: Vosschemie Benelux catalogus

POLYESTER Verschillende types van UP harsen zijn beschikbaar: Algemene toepassingen lamineerhars, gelcoats, verzegelen en topcoats, zelfegaliserende bedekkingen, hechtende en ingiethars. Het label UP-SYSTEM staat voor een breed assortiment van polyester harsen van hoogstaande kwaliteit.

Eigenschappen Mechanische en elektrische eigenschappen De UP-SYSTEM types van harsen variëren van broos tot sterk en van stug tot flexibel. Door het gebruiken van versterkingsvezels kan de sterkte geëvenaard worden met die van constructiestaal en dit verleent een gunstige sterkte/gewicht ratio. Bij lage temperaturen zal de hars minder bros worden dan bij thermoplastics. Ze hebben een goede warmteresistentie. E-glass versterkte laminaten hebben goede elektrische isolatie eigenschappen en diëlectrisch gedrag zowel als een excellente geleiding of trekbelasting.

Chemische resistentie De UP-SYSTEM polyester hars beschikt in het algemeen over een goede chemische resistentie tegen verschillende chemicaliën met normale concentraties. In ons assortiment vindt u zeker de geschikte hars voor uw applicatie.

Behandeling • Ongevulde hars: als een koudhardende giethars voor elektronische inkapseling: in het algemeen

gieten en voor decoratieve inbedding.

• Plamuur met gesneden glasvezels: als plamuur en bindmiddelen. • Met vezel versterking: verwerkt door middel van hand lay-up of spray-up toepassing. Ze kunnen

ook worden gebruikt met folie/vacuüm systemen, vacuüm injectie alsook koud en warme persen.

• Holle delen: kan worden geproduceerd gebruikmakend van eindeloze vezels. • Rotatie gieten: gebruikmakend van het centrifugaal proces.

• Pultrusie: produceren van staven, buizen en andere profielen.

Page 9: Vosschemie Benelux catalogus

Toepassingen: Niet-versterkte harsen

• Het gieten van elektrische en elektronische componenten.

• Decoratieve inkapseling en duidelijke gietstukken.

• Produceren van mallen en patronen. Versterkte harsen

• Voor voertuigen productie: Carrosserieën, delen van carrosserieën zoals bumpers (spatborden), motorkappen, spoilers en kofferdeksel, scheepsrompen, in lambrisering voor vliegtuiginterieurs, treinen, containers voor zeetransport etc.

• Bouwwerkzaamheden: Doorschijnende dakplaten, coating van daken, externe gevelpanelen, shop fronts en schuilplaatsen, prestigieuze foyers in kantoren, luchthavens en andere terreinen etc.

• Hobby’s en sport: Figuren voor recreatie, pretparken, speeltoestellen op speelpleinen voor kinderen, glijbanen en whirlpools voor zwembaden etc.

• Installaties: Olietanks, tankwagens, transportcontainers, etc.. Met behulp van georiënteerde vezels worden buizen met een grote diameter geconstrueerd.

• Machine en gereedschap constructie: Vormstukken voor machines, maken van patronen voor mallen en reproductie van gereedschap etc.

• Vervaardigen van meubels:

Voor het vervaardigen van tafels, stoelen, buitenmeubilair etc. • Theater en filmstudio’s:

Het maken van een decor en speciale rekwisieten, figuren etc. • Vorming materialen:

Elektrisch isolerend hars wordt gebruikt in wikkelingen en inkapselen van elektronische componenten. Decoratieve vormen voor zowel het bureau als huishoudelijke toepassingen.

Page 10: Vosschemie Benelux catalogus

10 : : PO LYESTER LAMINEERHARS

Azur Standaard

> Beschrijving

Azur Standaard is een hars met een sterk verminderde styreenemissie. Het is een cobaltvoorversnelde, medium reactieve orthoftaalzure hars voor normale eisen. Deze lage viscositeit (500-600 mPa.s), thixotrope hars hardt met een lagere warmte-reactie en wordt verhard met MEKP. Azur Standaard bevat een kleurindicator die verandert van blauw naar groen nadat de verharder is toegevoegd. Wanneer de helft van de verwerking gebeurt is, zal de hars in een gele kleur veranderen. De hars is geschikt voor hand lay-up en spray-up toepassing.

> Toepassingsgebied Standaard gebruik is voor het lamineren van vormdelen en als een giethars: a) Glasvezel versterkt: - Elementen voor de bouwsector - Bootconstructie - Coating van koud watertanks - Covers voor machineonderdelen - Meubilair productie - Voertuigconstructie - Malconstructie

b) Met vulmaterialen: - Polyesterbeton - Omgeven van elektrische bedrading - Sculpturen/ oppervlakreliëf patronen

> Eigenschappen Verbruik: 1x hars, 3x mat gewicht Potlife: ca. 20-90 minuten afhankelijk van de laagdikte Verharder: 1-3 % MEKP Kleur: blauw (liquide); gelachtig (verhard)

Art. No. Specificatie

UPH01050211 1,0 kg

UPH01050209 10,0 kg

UPH01050208 20,0 kg

UPH01050219 225,0 kg

UPH01050218 1000,0 kg

Viscovoss KR

> Beschrijving

Viscovoss KR is een elastische, amine-voorversnelde, zeer reactieve orthoftaalzure-hars dat wordt verhard met BPO verharder. KR wordt met een glasvezelversterking specifiek gebruikt voor reparaties en geeft een goede hechting op hout en polyesterhars. Op metaal wordt polyesterplamuur gebruikt als hechtingslaag. Om een kleefvrij oppervlak te verkrijgen, moet het laminaat tijdens het uitharden bedekt worden met hostafaanfolie of achteraf worden bedekt met LT-lak of polyesterplamuur .

> Toepassingsgebied Voor snelle reparaties en bevestigingen voor metaal- en GVK-onderdelen, zelfs bij lage verwerkingstemperatuur: - Verbergen van roestgaten in metalen platen (bv. carrosserieën). - Reparaties aan glasvezel onderdelen die niet chemisch belast zijn. - Bevestigen van bevestiginsstrips op glasvezel onderdelen. - Snelle reparaties van kajaks, kano's en surfplanken. - Snelle reparaties van polyester onderdelen.

> Eigenschappen Verbruik: 1x hars, 3x mat gewicht Potlife: ca. 7 minuten Verharder: 2 % BPO pasta Kleur: geelachtig transparant

Art. No. Specificatie

UPH01100030 30,0 kg

Page 11: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYESTER 11

SPECIALE HARS

Viscovoss Flexitop

> Beschrijving Flexitop is een zeer flexibele (rek 70%), lage tot medium reactieve, orthoftaalzure gemodificeerde hars. Het is voorversneld, thixotroop, gepigmenteerd en UV-bestendig. Flexitop wordt altijd met Flexitop-bewapening versterkt wat tegelijk ook de controle van de laagdikte regelt. De hars wordt verwerkt met 2-3% BPO poeder en met de hand verwerkt, maar kan ook met een geschikte machine gespoten worden. Bij oppervlakken met een sterke helling wordt Flexitop aanvullend ingedikt.

> Toepassingsgebied Volgende ondergronden kunnen rechtstreeks en zonder primer bedekt worden: - Daken * - Roofing - Asbest cementplaten - Aluminium - Staal - PUR-schuim platen - Zink staal - Hout - Lood - Koper - Folies gebaseerd op: PVC*, EVA* ECB* (* In deze materialen mag G4 niet worden gebruikt) Andere materialen zoals beton, gasbeton of licht beton (minstens 4 weken oud en zonder waterdichte additieven) worden voorbehandeld met G4 als een hechtingsbemiddelaar. Deze ondergrondvoorbehandeling kan ook bij andere materialen leiden tot een verbetering van de hechting.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 3,5 kg/m² met bewapening Potlife: ca. 15-20 minuten Verharder: 2-3% BPO poeder Kleur: lichtgrijs

> Beschrijving

Glossfinish is een kleurloze, paraffine-vrije, hoogglanzende, voor "custommade" polyester surfplanken ontwikkelde finale afwerkingslak. Het kan gekleurd worden door toevoeging van 5-20% UP kleurpasta. De coating wordt uitsluitend verhard met MEKP FL 501/S en verhardt kleefvrij bij luchtcontact.

> Toepassingsgebied Hoogglanzende afwerkingslak voor onderdelen en componenten die onder invloed staan van het weer of die tijdelijk aan water zijn blootgesteld: - Zelfgemaakte surfplanken. - Reparatie van laminaten die beïnvloed zijn door weersomstandigheden.

> Eigenschappen Verbruik: 200-250 g/m² Potlife: ca. 10 minuten Verharder: 2 % MEKP Kleur: kleurloos

Viscovoss Glossfinish

Art. No. Specificatie

UPH01100086 1,0 kg

UPH01100061 5,0 kg

Art. No. Specificatie

UPH01100066 5,0 kg

UPH01100041 30,0 kg

UPH01100040 225,0 kg

Page 12: Vosschemie Benelux catalogus

12 : : PO LYESTER GIET- EN KUNSTMARMER

Viscovoss GTS/223 > Beschrijving

GTS is een licht gestabiliseerd, medium reactief orthoftaalzuur hars voor productie van gietvormen en starre vormdelen. Het is voorversneld, wordt uitgehard met MEKP FL-501/S en wordt gekenmerkt door zijn hoge transparantie. GTS kan ondoorzichtig worden gemaakt met behulp van UP kleurpasta's en doorschijnend met PUR tintpasta’s. De toepassing wordt uitgevoerd in mallen van kunststof, metaal of hout. GTS wordt in lagen van max. 20 mm hoog gegoten. De laatste laag wordt bedekt met hostafaanfolie om een kleefvrij oppervlak te verkrijgen. GTS kan met versterkingsvezels zowel als met lamineerhars gebruikt worden via hand lay-up.

> Toepassingsgebied Zeer transparante gietonderdelen, mallen en laminaten: - Grote transparante en gekleurde gietstukken. - Inbedding voor reclame. - Medische en geologische conservaties. - Kunstwerken. - Decoratieve onderdelen.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 1,12 kg/l Potlife: 20-50 minuten Verharder: 0,6-2% MEKP FL-501/GTS Kleur: transparant

HECHTINGSHARS

Viscovoss KL1 Polyester hechtingspasta

> Beschrijving

KL1 is een cobaltvoorversnelde polyester hechtingspasta op basis van orthoftaalzuur. Het bevat vulstoffen en heeft een pastaconsistentie. KL1 wordt gebruikt om te hechten en te vullen. Bij gebruik voor het hechten heeft het een goede slagvastheid en een goede bestendigheid tegen vocht en verschillende verdunde chemicaliën. Het product is verhard met 1-3 % MEKP.

> Toepassingsgebied Voor binding en vulling: - Uitgeharde polyester laminaten - Hout - Aluminium - Staal - Roestvrij staal - PVC en PUR schuim - Steen - Beton

> Eigenschappen Verbruik: 1.4 kg/l Potlife: ca. 9-24 minuten Verharder: 1-3 % MEKP Kleur: crème wit

Art. No. Specificatie

UPH01050229 5,0 kg

UPH01050200 20,0 kg

UPH01050199 220,0 kg

UPH01050338 1060,0 kg

Art. No. Specificatie

UPH01130030 30,0 kg

Page 13: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYESTER 13

> Beschrijving KL3 een vezelversterkte, cobaltvoorversnelde, transparante, orthoftaalzure polyester hechtingspasta. Het is goed bestand tegen vocht en veel verdunde chemicaliën. KL3 is met 1-3% MEKP verharder te mengen en heeft een hoge trekvastheid. Het wordt gebruikt in de boot, carrosserie-en bouwindustrie en waar hoge mechanische sterkte is vereist.

> Toepassingsgebied Voor hechten en vullen: - Uitgeharde polyester laminaten - Hout - Aluminium - Staal - Roestvrij staal - PVC en PUR schuim - Steen - Beton

> Eigenschappen Verbruik: 1.2 kg/l Potlife: ca. 18-65 minuten Verharder: 1-3 % MEKP Kleur: transparant

Viscovoss KL3 Polyester hechtingspasta

Art. No. Specificatie

UPH01130029 30,0 kg

> Beschrijving KL4 is een lichtgewicht, voorversnelde, koudhardende, polyester hechtingspasta op basis van orthoftaalzuur. Het hechtmiddel heeft een goede slagvastheid en een goede weerstand tegen vocht en veel verdunde chemicaliën. Het is met 1-3% MEKP te mengen en heeft een lage dichtheid (0,72 kg/l). KL4 wordt gebruikt voor het hechten van sandwichkernen in de boot, carrosserie-en bouwindustrie, voor bevestigingen en voor de modelbouw.

> Toepassingsgebied Voor hechten en vullen: - Uitgeharde polyester laminaten - Hout - Aluminium - Staal - Roestvrij staal - PVC, PUR, balsa sandwichkernen - Steen - Beton

> Eigenschappen Verbruik: 0.7 kg/l Potlife: 15 tot 45 minuten Verharder: 1-3 % MEKP Kleur: melk wit

Viscovoss KL4 Polyester hechtingspasta

> Beschrijving Hars met een hoge sterkte, goede temperatuurbestendigheid en verhoogde rekbaarheid (2-3,5%) op vinylester-basis. Door lage krimp vooral geschikt voor dikke lijm verbindingen.

> Toepassingsgebied Hoge trekvastheid en thermisch belaste verlijming van glasvezel met glasvezel: - Motor fundamenten - Motor liggers - Gebieden met een hoge temperatuurbelasting

> Eigenschappen Spec.-gewicht: 1,14 kg/l Potlife: 50 tot 60 minuten Verharder: 2 % MEKP Kleur: bruinachtig

UPS Hechtingspasta N°5

Art. No. Specificatie

UPH01130027 20,0 kg

Art. No. Specificatie

UPH01130031 5,0 kg

UPH01130024 20,0 kg

Page 14: Vosschemie Benelux catalogus

14 : : PO LYESTER

Viscovoss KL6 Polyester hechtingspasta

> Beschrijving Viscovoss KL6 is een pre-versnelde, semi-flexibele polyester hechtingspasta gebaseerd op orthoftaalzuur / isoftaalzuur, versterkt met glasvezels. Het hardt uit bij een kamertemperatuur (18-25 °C) met MEKP en is goed bestand tegen vocht en veel verdunde chemicaliën. Het bevat een blauwe kleur indicator die de controle van de katalysator toevoeging toelaat.

> Toepassingsgebied Viscovoss KL6 wordt vooral gebruikt voor de productie van radiussen, het verlijmen van polyester GVK-onderdelen en delen van andere materialen. Door de lage ontwikkeling van de interne warmte kan de toepassing aangebracht worden in dikke lagen.

> Eigenschappen Verbruik: 1.09 kg/l Potlife: ca. 15 minuten Verharder: 1-3 % MEKP Kleur: lichtblauw

Viscovoss KL7

Polyester hechtingspasta > Beschrijving

Viscovoss KL7 is een voorversnelde, soepele polyester hechtingspasta samengesteld met glasvezels. Het hardt uit bij kamertemperatuur (18-25 ° C) met MEKP en is goed bestand tegen vocht en veel verdunde chemicaliën. Het heeft een lage krimp en is geschikt voor vullen en hechten.

> Toepassingsgebied Viscovoss KL7 wordt gebruikt om GVK te verbinden waar een dikkere toepassing nodig is. KL7 kan snel worden toegepast zonder luchtinsluiting en vorming van blisters. De lage exotherme reactie verhindert de vervorming van het oppervlak.

> Eigenschappen Verbruik: 1.25 kg/l Potlife: ca. 15 minuten Verharder: 1-3 % MEKP Kleur: wit

Viscovoss KL8

Polyester hechtingspasta > Beschrijving

Viscovoss KL8 is een voorversnelde, zeer flexibele polyester hechtingspasta samengesteld zonder glasvezels. Het hardt uit bij kamertemperatuur (18-25 ° C) met MEKP. Het heeft een lage krimp en een hoge rek bij breuk. KL8 is geschikt voor vullen en hechten

> Toepassingsgebied - Voor het hechten van onverzadigde polyester GVK. - Voor het vullen van kleine gaatjes. - Voor dunne gewrichten bij het gebruik van polyurethaanschuim, balsa, etc.

> Eigenschappen Verbruik: 1.3 kg/l Potlife: ca. 30 minuten Verharder: 1-3 % MEKP Kleur: lichtblauw

Art. No. Specificatie

139.400 20,0 kg

Art. No. Specificatie

139.401 25,0 kg

Art. No. Specificatie UPH01130028 25,0 kg

Page 15: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYESTER 15

GEL- EN TOPCOATS

Sanding gelcoat (H), (S)

> Beschrijving

Sanding Gelcoat is een cobaltvoorversnelde polyester gelcoat met een uitstekende schuurbaarheid. De gelcoat kan worden voorzien met MEKP verharder en vervolgens worden gebruikt als een standaard gelcoat (spray of met de hand toegepast).

> Toepassingsgebied Speciale gelcoat met een uitstekende schuurbaarheid voor alle GVK-onderdelen die nadien geschilderd moeten worden en voor het maken van gietstukken gebruikmakend van de 2-folie-vacuüm-methode.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 0.6 kg/m² Potlife: ca. 15 minuten Verharder: 3 % MEKP Kleur: wit of grijs

Viscovoss G311 SB (H)

> Beschrijving Viscovoss G 311 SB is een cobaltvoorversnelde, licht gestabiliseerde gelcoat met een extreem hoge rek bij breuk (7,1%), hoge slagvastheid en krasbestendigheid. De gelcoat kan worden gekleurd met 10-25% (bij voorkeur 15%) UP pigment pasta. G 311 SB is verhard met MEKP.

> Toepassingsgebied Onderdelen blootgesteld aan verwering en water, onderdelen onderhevig aan vervorming, slijtage of lage temperaturen.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 0.6 kg/m² Potlife: ca. 15 minuten Verharder: 2-3 % MEKP Kleur: verwijzing naar de kaart

Art. No. Specificatie

UPH01040022 grijs / H / 30,0 kg

UPH01040024 grijs / S / 30,0 kg

UPH01040050 wit / H / 30,0 kg

UPH01040566 wit / S / 30,0 kg

Art. No. Specificatie

UPH01040001 kleurloos / 1,0 kg incl. harder

UPH01040613 RAL 9010 / 1,0 kg incl. harder

UPH01040003 kleurloos / 5,0 kg

124.907 RAL 9010 / 5,0 kg

124.887 kleurloos / 30,0 kg

124.888 RAL 9010 / 30,0 kg

Page 16: Vosschemie Benelux catalogus

16 : : PO LYESTER

Viscovoss G327 SB (H)

> Beschrijving G 327 SB is een cobaltvoorversnelde licht-gestabiliseerde isophtaalzure gelcoat met een goede weerstand tegen chemicaliën, water- en weersomstandigheden, voor de handmatige verwerking. De kleurloze gelcoat kan met 5-20% UP kleurpasta worden gekleurd. Het product wordt verhard met MEKP.

> Toepassingsgebied Delen met constante blootstelling aan verwarmd water, verdunde zuren en logen: - Container- en bassinbouw. - Zwembad tot 27 ° C. - Jacht- en botenbouw. - Deklaag voor vormen uit glasvezel.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 0,6 kg/m² Potlife: ca. 15 minuten Verharder: 3 % MEKP Kleur: kleurloos

G 35-0 Base H/S

> Beschrijving

G 35-0 is een cobaltversnelde licht-gestabiliseerde coating op basis van isoftaalzuur met een goede weersbestendigheid. G 35-0 is verkrijgbaar als hand of als verspuitbaar materiaal. AANDACHT!! Bij de bestelling moet u ervoor zorgen om de gewenste RAL kleur aan te geven.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 0.6 kg/m² Potlife: ca. 15 minuten Verharder: 1,3-2 % MEKP

Art. No. Specificatie

UPH01040012 5,0 kg

UPH01040029 30,0 kg

Art. No. Specificatie

UPH01040421 H / 20,0 kg

UPH01040422 S / 20,0 kg

UPH01040380 H / 30,0 kg

UPH01040430 S / 220,0 kg

UPH01040429 H / 230,0 kg

Page 17: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYESTER 17

G 35-1 Base H/S

> Beschrijving G 35-1 is een gelcoating met verminderde styreen emissie. Het is voorversneld, licht gestabiliseerd, gebaseerd op neopentylglycol-isoftaalzure hars en geeft een goede chemische-, weers- en UV-bestendigheid. AANDACHT!! Gelieve bij uw bestelling zeker de RAL kleurnummer mee aan te geven.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 0,6 kg/m² Potlife: ca. 15 minuten Verharder: 1,3 -2 % MEKP

Art. No. Specificatie

UPH01040480 S / 20,0 kg

UPH01040468 H / 20,0 kg

UPH01040431 H / 25,0 kg

UPH01040432 S / 220 kg

T 35-0 Base

> Beschrijving

T 35-0 Base is een cobaltvoorversnelde isoftaalzure afwerkingslak met sterk verminderde styreenemissie. Het heeft zeer goede verwerkingseigenschappen en hardt kleefvrij uit op het oppervlak. Het wordt met MEKP verhard. T35-0 is helder of gekleurd verkrijgbaar als schilderbaar (H) materiaal. AANDACHT!! Gelieve er voor te zorgen dat u bij bestelling de RAL kleur mee aangeeft. De spray-versie is verkrijgbaar vanaf een bestelling van 5 kg!

> Eigenschappen Verbruik: 200-300 g/m² Potlife: 15-25 minuten Verharder: 1,3 % MEKP

Art. No. Specificatie

UPH01120206 H / 5,0 kg

UPH01120170 H / 20,0 kg

UPH01120228 S / 20,0 kg

UPH01120196 H / 230,0 kg

T 35-1 Base H 960BE

> Beschrijving Is een topcoat op basis van isoftaal en neopentylgycol zuurhoudend polyesterhars, dat na uitharding goede chemische, UV- en uiterst waterbestendige eigenschappen heeft. Verkrijgbaar in 20 en 220 kg verpakkingen.

> Toepassingsgebied Wordt voornamelijk toegepast voor de afwerking van een laminaat bij bouwelementen, sanitaire vormstukken of botenbouw; daar waar vormstukken een verhoogde water- en chemische bestendigheid dienen te bekomen.

> Eigenschappen Viscositeit: 150-1000 mPa’s Soortelijk gewicht: ca. 1.5 gr/cm³ Verbruik: 500 gr/m² Kleur: kleurloos, ingekleurd

Art. No. Specificatie

UPH01120210 5,0 kg

UPH01120169 25,0 kg

Page 18: Vosschemie Benelux catalogus

18 : : PO LYESTER

Viscovoss G323 (H), (S)

> Beschrijving

Viscovoss G 323 is een cobaltvoorversnelde polyester gelcoat op basis van iso-ftaalzuur die weerbestendig is en die een goede chemische bestendigheid heeft tegen lage concentraties van zuren en logen. De transparante gelcoat is beschikbaar voor spray- en handgebruik en kan gekleurd worden door toevoeging van 5-20% UP pigment pasta. De gelcoat is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren bij het bestellen van meer dan 200 kg. G 323 is te verwerken met MEKP verharder.

> Toepassingsgebied Viscovoss G 323 is geschikt voor verschillende toepassingsgebieden, o.a. sanitair, marine, tanks, etc. Het is uitermate geschikt voor alle toepassingen die een goede water- en weersbestendigheid vereisen.

> Eigenschappen Verbruik: 0.6 kg/m² Potlife: ca. 10-20 minuten Verharder: 1.5 % MEKP Kleur: transparant

Art. No. Specificatie

UPH01040596 HB / 30,0 kg

UPH01040595 H / 1000,0 kg

Viscovoss N35 BT

> Beschrijving

N 35 BT is een cobaltvoorversnelde verzegelingshars die wordt toegepast in twee (gekleurde) lagen voordat de topcoat wordt aangebracht. De laagdikte wordt dus aangevuld en de kleurondoorzichtigheid van de toplaag wordt verbeterd. N 35 BT wordt verhard met MEKP en kan gekleurd worden met 3-10% van het gewicht UP pigmentpasta.

> Toepassingsgebied Wordt gebruikt samen met de topcoat LT 35 SB voor GVK coatings. N 35 BT is geen vervanging van de laatste deklaag met LT lak!

> Eigenschappen Verbruik: 200 g/m² per coat Potlife: ca. 15 minuten Verharder: 2-3 % MEKP Kleur: helder

Viscovoss T40 BT

> Beschrijving

T 40 BT is een cobaltvoorversnelde voorverzegelingshars. Het vult de laagdikte van de Viscovoss LT 40 SB topcoat aan. T 40 BT wordt verhard met MEKP en kan gekleurd worden met 3-10% van het gewicht UP pigmentpasta. Het wordt in twee lagen aangebracht op de kleverige of geschuurde laminaat voor dat de LT lak wordt aangebracht.

> Toepassingsgebied Wordt gebruikt met Viscovoss LT 40 SB topcoat voor GVK coatings. Viscovoss T 40 BT is geen vervanging voor de laatste deklaag met LT lak!

> Eigenschappen Verbruik: 200 g/m² per coat Potlife: ca. 15 minuten Verharder: 2-3 % MEKP Kleur: helder

Art. No. Specificatie

UPH01100059 1,0 kg incl. harder

UPH01100055 5,0 kg

UPH01100056 10,0 kg

UPH01100057 30,0 kg

Art. No. Specificatie

UPH01100032 5,0 kg

UPH01100131 10,0 kg (zwembad grijswit)

UPH01100130 20,0 kg (zwembad grijswit)

UPH01100003 30,0 kg

UPH01100034 225,0 kg

Page 19: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYESTER 19

Viscovoss LT30 SB

> Beschrijving LT 30 SB is een cobaltvoorversnelde, licht gestabiliseerde topcoat. Het geeft uitstekende prestaties bij extern gebruik en verhardt tot een kleefvrij en mat oppervlak. LT 30 SB wordt verwerkt met MEKP en kan gekleurd worden door toevoeging van 5-20% van het gewicht UP pigmentpasta.

> Toepassingsgebied Vooral voor aan het weer blootgestelde GVK laminaten: - De achterzijde van alle soorten GVK gegoten onderdelen die onderhevig zijn geweest aan lage blootstelling van chemische stoffen. - Coatings beïnvloed door de weersomstandigheden.

> Eigenschappen Verbruik: 200 g/m² Potlife: ca. 15 minuten Verharder: 2-3 % MEKP Kleur: helder

Viscovoss LT35 SB

> Beschrijving LT 35 SB is een cobaltvoorversnelde, licht gestabiliseerde topcoat. Het heeft een goede weerstand tegen chemicaliën en verhardt tot een kleefvrij en mat oppervlak. LT 35 SB wordt verhard met MEKP en kan gekleurd worden met 5-20% van het gewicht UP pigmentpasta. Met DMA als een versneller is het ook mogelijk om LT 35 SB bij lage temperaturen te gebruiken.

> Toepassingsgebied GVK laminaten met orthoftaal- en isoftaalzuur hars: - Achterzijde van GVK gegoten onderdelen. - Coating van zwembaden met een watertemperatuur tot 27°C. - Sandwich delen. - Collectie tanks blootgesteld aan chemicaliën. - Chemische bekken.

> Eigenschappen Verbruik: 200 g/m² Potlife: ca. 15 minuten Verharder: 2-3 % MEKP Kleur: helder

Art. No. Specificatie

UPH01100046 1,0 kg incl. harder

UPH01100042 5,0 kg

UPH01100043 10,0 kg

UPH01100044 30,0 kg

UPH01100036 225,0 kg

Art. No. Specificatie

124.778 30,0 kg

124.779 225,0 kg

Page 20: Vosschemie Benelux catalogus

20 : : PO LYESTER Viscovoss LT 40 SB

> Beschrijving

LT 40 SB is een cobaltvoorversnelde, licht gestabiliseerde topcoat. Het heeft een zeer goede weerstand tegen chemicaliën en verhardt tot een kleefvrij, mat oppervlak. LT 40 SB wordt verhard met MEKP en kan gekleurd worden met 5-20% van het gewicht UP pigmentpasta.

> Toepassingsgebied GVK laminaten met terephtaal zuur en neopentylglycol-terephtaalzuur harsen: - Achterkant van GVK laminaten. - Zwembad coatings met een watertemperatuur tot 30 °C. - Sandwich onderdelen en de mantel van boten. - Chemische tanks die een hoge chemische bestendigheid vereisen.

> Eigenschappen Verbruik: 200 g/m² Potlife: ca. 15 minuten Verharder: 2-3 % MEKP Kleur: helder

HARDERS MEKP FL505G MEKP Harder

> Beschrijving

FL 505G wordt gebruikt voor snelle uitharding van cobaltvoorversnelde polyesterhars en gelcoat. MEKP FL 505 is een 50% oplossing in een stabiliserende weekmaker.

> Toepassingsgebied Een verharder die snelle gelering en goede harding van cobaltvoorversnelde polyester en vinylester harsen veroorzaakt: - Lamineerhars - Casting harsen - Afdichtingsharsen - LT lakken - Gelcoats

> Eigenschappen Toe te voegen hoeveelheid: 1-3 % Kleur: helder

Art. No. Specificatie

HUL36170043 20 g

HUL36170049 100 g

Art. No. Specificatie

UPH01100053 1,0 kg incl. harder

UPH01100050 5,0 kg

UPH01100133 10,0 kg zwembad pastelblauw

UPH01100134 10,0 kg zwembad wit

UPH01100105 20,0 kg zwembad lichtbeige

UPH01100101 20,0 kg zwembad lichtgrijs

UPH01100103 20,0 kg zwembad pastelblauw

UPH01100104 20,0 kg zwembad signaalgrijs

UPH01100100 20,0 kg zwembad wit

UPH01100048 30,0 kg

UPH01100035 225,0 kg

Page 21: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYESTER 21

> Beschrijving

UPS Harder wordt gebruikt voor snelle uitharding van cobaltvoorversnelde polyester en gelcoat harsen voor de hand lay-up methode. UPS Harder is een 50% oplossing van methyl ethyl ketone peroxide in een stabiliserende platicizer.

> Toepassingsgebied Een verharder die snelle gelering en goede verharding van cobaltversnelde polyester en gelcoat harsen veroorzaakt: - Lamineer harsen - Giet harsen - Afdichting harsen - LT lakken - Gelcoats

> Eigenschappen Toe te voegen hoeveelheid: 1-3 % Kleur: helder

UUPS Harder MEKP 50-VB

> Beschrijving BPO (benzoyl peroxide) is een peroxide voor de snelle verharding van aminevoorversnelde polyesterharsen en plamuren. Het leidt tot een snelle verharding, zelfs bij lage temperaturen. Bij hoge temperaturen (80-100 °C) kan de verharder gebruikt worden zonder versneller. BPO is verkrijgbaar als een pasta of een poeder, elk met 50% stabilisator.

> Toepassingsgebied - Polyester plamuren. - Hars die een snelle verwerking vereist, of bij lage temperaturen. - Lage reactie hars.

> Eigenschappen Toe te voegen hoeveelheid: 1-3 % Kleur: rood of wit

BPO-harder poeder / pasta

Art. No. Specificatie

HUL36170076 1,0 kg

HUL36170098 5,0 kg

HUL36170096 25,0 kg

Art. No. Specificatie

HUL36170065 Poeder / 500 g

HUL36170019 Poeder / 5 kg

HUL36170079 Poeder / 25 kg

HUL36170024 Tube/ rood / 50 g

HUL36170027 Tube/ wit / 50 g

Page 22: Vosschemie Benelux catalogus

22 : : PO LYESTER ADDITIEVEN UP

Cobalt Versneller 1% > Beschrijving

Cobalt versneller wordt gebruikt als versneller voor koudhardende polyesterhars met peroxiden (MEKP, AAP, CHP), voor het verlenen van een medium tot lange potlife. Cobalt versneller CO 01-1 heeft een metaal gehalte van 1%.

> Toepassingsgebied Koudhardende polyester en vinylester hars: - Laminaathars - Gelcoats - Sealants - Topcoats

> Eigenschappen Toe te voegen hoeveelheid: 0,3-2,0 % Kleur: paars

Cobalt Versneller 10 %

DMA Versneller 10 % Amine versneller

> Beschrijving CO 10-1 wordt gebruikt als versneller voor koudhardende polyesterhars met peroxiden (MEKP, AAP, CHP), voor het verlenen van een medium tot lange potlife. Cobalt Versneller CO 10-1 heeft een metaal gehalte van 10%. Vanwege de kleine hoeveelheid die is toegevoegd, is het alleen geschikt voor het versnellen van 30 kg en grotere blikken. Voeg alleen de juiste hoeveelheid toe.

> Toepassingsgebied Koudhardende polyester en vinylester hars: - Laminaathars - Gelcoats - Sealants - Topcoats

> Eigenschappen Toe te voegen hoeveelheid: 0.03-0.2 % Kleur: paars

> Beschrijving

DMA 10-1 wordt gebruikt voor snelle verharding van polyesterhars met benzoyl peroxide poeder of pasta en resulteert in een korte potlife. DMA 10-1 is een 10% oplossing die ook kan worden gebruikt als een versneller voor cobaltvoorversnelde polyester en vinylester hars (bijvoorbeeld bij lage temperaturen). De amine verandert de hars in een iets lichtere gele kleur. Dit product wordt uitsluitend gebruikt voor industriële doeleinden.

> Toepassingsgebied Versneller voor snelle verharding van polyester en vinylester hars in combinatie met BPO verharder; promotor voor het cobalt / MEKP verharding systeem: - Reparatiehars - Lamineerhars - Elastische dakbedekkinghars - Deklagen

> Eigenschappen Toe te voegen hoeveelheid: tot 3 % Kleur: geelachtig helder

Art. No. Specificatie

HUL36400014 0,5 kg

HUL36400009 1,0 kg

HUL36400034 5,0 kg

HUL36400011 10,0 kg

HUL36400013 25,0 kg

HUL36400016 200,0 kg

Art. No. Specificatie

HUL36400020 5,0 kg

Art. No. Specificatie

HUL36400025 1,0 l

HUL36400026 25,0 l

Page 23: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYESTER 23

> Beschrijving

Is een speciale versneller gedeeltelijk gebaseerd op kobalt in een solvent, voor een kortere polymerisatietijd en dit voor polyesterharsen zowel in combinatie met een MEKP als een BPO-hardersysteem. Verkrijgbaar in 100 gr, 1 kg en 25 kg verpakkingen.

> Toepassingsgebied Als speciale versneller specifiek in gevulde polyester- of vinylesterharsen.

> Eigenschappen Viscositeit: 240 mPa’s Soortelijk gewicht: ca. 109 gr/cm³ Verbruik: 0,15-4% gewichtsdelen

Kleur: paars

Cobalt 383 Cobalt amine versneller

> Beschrijving P1 wordt gebruikt om de potlife van de versnelde polyesterhars te verlengen. Met P1 is het mogelijk hars te post-stabiliseren om de houdbaarheid te verlengen bij normale temperaturen.

> Toepassingsgebied Om de potlife van voorversnelde polyesterhars te verlengen alsook om hun houdbaarheid te verbeteren: - Harsen voor vacuüm en wikkelen processen. - Post-stabilisatie van hars in warme klimaten. - Polyester plamuren.

> Eigenschappen Toe te voegen hoeveelheid: ca. 1 % om de potlife te verdubbelen. Kleur: helder

Inhibitor P1

Art. No. Specificatie

HUL36210001 1,0 l

HUL36210005 10,0 l

PL 5-1

Paraffine oplossing > Beschrijving

De paraffine oplossing is een 5% oplossing van vloeibare paraffine in styreen. Het wordt toegevoegd aan polyesterhars om een kleefvrij oppervlak te verkrijgen. PL 5-1 heeft alleen effect bij een omgevingstemperatuur van 18 tot 25 °C. Als een verdere harslaag wordt aangebracht, moet de paraffinelaag goed worden afgeschuurd.

> Toepassingsgebied Een additief om de verhardingsoppervlakte van polyesterhars te verbeteren: - Topcoats - Kleefvrij verharden van lamineerhars

> Eigenschappen Toe te voegen hoeveelheid: 2,5-3,0 % Kleur: helder

Art. No. Specificatie

HUL36400004 1,0 kg

HUL36400003 25,0 kg

Art. No. Specificatie

HUL36280001 1,0 l

130.832 20,0 kg

Page 24: Vosschemie Benelux catalogus

24 : : PO LYESTER

Thixotropiepoeder > Beschrijving

Thixotropiepoeder wordt gebruikt voor het verdikken van polyesterharsen om drainage op verticale oppervlakken te voorkomen. Het poeder moet grondig worden gemengd met de polyesterhars.

> Toepassingsgebied Thixotropiemiddel voor polyester harsen: - Lamineerharsen - Sealants - Gelcoats - Dakharsen

> Eigenschappen Toe te voegen hoeveelheid: 0,5-3,0 % per gewicht Dichtheid: ca. 50 g/l Kleur: witachtig

AerocellLicht gewicht vulmateriaal

Talkpoeder

> Beschrijving Aerocell is een vulmateriaal dat uit micro ballonnen bestaat. Het wordt gebruikt om een lichtgewicht vulmiddel voor epoxy- en polyesterhars te produceren. Door toevoeging van 10% (per gewicht) wordt er een pasta van lage thixotropy gemaakt terwijl door een toevoeging van 20-30% de hars sterk thixotroop wordt gemaakt. Het harsmengsel heeft een witachtige kleur.

> Toepassingsgebied Om een lichtgewicht vulmengsel uit epoxy en polyester hars te produceren: - Gaten en kleine holtes vullen. - Reparatie van schuimkernen van surfplanken. - Om hechtinghars, gebruikt voor het bouwen van houten boten, te vullen.

> Eigenschappen Toe te voegen hoeveelheid: 10-30 % per gewicht Dichtheid: 130 g/l Kleur: wit

> Beschrijving

Talk wordt gebruikt om polyester-en epoxyhars te vullen om o.a. kunststeen en artificiële steen te produceren. Talk vermindert het krimpen tijdens het verharden. Het verbetert de schuurbaarheid van vulstoffen maar vermindert de hydrolytische bestendigheid. Talk bevat geen asbest of kwarts.

> Toepassingsgebied Een poeder vulstof voor polyester-en epoxyhars: - Vermindert de krimp van harssystemen. - Verbetert de mechanische eigenschappen. - Verdikt hars.

> Eigenschappen Bepaalde dichtheid: ca. 700 g/l Consistentie: poeder Kleur: grijs - wit

Art. No. Specificatie

HUL36380005 0,1 kg

HUL36380002 5,0 l

HUL36380004 10,0 l

HUL36380003 10,0 kg

Art. No. Specificatie

HUL36490005 5,0 kg

HUL36490004 10,0 kg

HUL36490001 25,0 kg

Art. No. Specificatie

HUL36010001 0,2 kg

HUL36010002 1,0 kg

HUL36010003 11,5 kg

HUL36010004 4,0 kg

Page 25: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYESTER 25

> Beschrijving

UPS pigmenten zijn 50% pigment pasta's in een styreenarm bindmiddel met een goede houdbaarheid. Witte kleur pasta wordt - behalve in 200g- en 1kg verpakkingen - styreenhoudend geleverd. UP kleur pasta's worden gebruikt voor de ondoorzichtige kleuring van polyester harsen.

> Eigenschappen Maximale toevoeghoeveelheden: - UP gelcoat 10-25% - LT-lak bij belaste topcoat 5% - LT-lak bij osmose reparatie 3% - LT-lak bij laminaatachterzijde 15-20% - Verzegelingshars bij coating-bestanddeel 10% - Verzegelingen bij onderwater gebruik 3%

UPS-Pigmenten

Tinten van de UPS pigmenten

Verpakkingen Specificatie 200 g 1 kg 5 kg 20 kg Kleur Kleur-Code Art.-Nr. Art.-Nr. Art.-Nr. Art.-Nr. Licht ivoor RAL 1015 125.038 125.037 125.036 125.035 Koolzaad geel RAL 1021 125.042 125.041 125.040 125.039 Geel oranje RAL 2000 125.047 125.046 125.045 125.043 Bloedappelsien RAL 2002 125.051 125.050 125.049 125.048 Vuurrood RAL 3000 125.055 125.054 125.053 125.052 Purperrood RAL 3004 125.060 125.059 125.058 125.056 Ultramarine blauw RAL 5002 125.064 125.063 125.062 125.061 Gentiaanblauw RAL 5010 125.069 125.068 125.067 125.065 Lichtblauw RAL 5012 125.073 125.072 125.071 125.070 Bladgroen RAL 6002 125.077 125.076 125.075 125.074 Mosgroen RAL 6005 125.081 125.080 125.079 125.078 Resedagroen RAL 6011 125.085 125.084 125.083 125.082 Wit groen RAL 6019 125.090 125.089 125.088 125.087 Zilvergrijs RAL 7001 125.095 125.094 125.093 125.092 Ijzergrijs RAL 7011 125.100 125.099 125.098 125.096 Lichtgrijs RAL 7035 125.104 125.103 125.102 125.101 Koperbruin RAL 8004 125.109 125.108 125.107 125.106 Kastanjebruin RAL 8015 125.113 125.112 125.111 125.110 Crèmewit RAL 9001 125.117 125.116 125.115 611.792 Diepzwart RAL 9005 125.027 125.026 125.025 125.024 Puur wit RAL 9010 125.023 125.022 125.021 125.020 Turquoise 125.127 125.126 125.125 125.124 Zeeblauw 125.122 125.121 125.120 125.118

Page 26: Vosschemie Benelux catalogus
Page 27: Vosschemie Benelux catalogus

: : VERSTERKINGS- MATERIALEN

Page 28: Vosschemie Benelux catalogus

VERSTERKINGSMATERIALEN

VERSTERKINGSVEZELS VOOR KUNSTSTOF De meeste thermohardende kunststoffen, alsook polyester-en epoxyharsen, worden aanzienlijk verbeterd in hun mechanische eigenschappen en hittebestendigheid door vezelversterkingen. De vezelversterkingen (glasmatten, weefsels, unidirectionele, biaxale vezels) worden met hars in een vloeibare toestand doordrenkt. Eens uitgehard, ontstaat een verbinding waarvan de mechanische eigenschappen afhankelijk zijn van het type glasvezel, de vezellengte, de hoeveelheid en de richting van de vezel. De gewicht gerelateerde stevigheid van deze composieten is hoog.

Glasvezel-Kunststof Ze worden vanwege hun gunstige prijs verreweg het meest toegepast. Vooral als het om hoge trek- en drukstandvastigheid bij ondergeschikte stijfheid gaat, worden ze gebruikt.

Carbonvezel-Kunststof Ze worden vooral in het geval van hoge trek- en drukstandvastigheden hoge stijfheid en hoogvaste structuren gebruikt. Door de lage thermische uitzetting, de elektrische geleidbaarheid en hun stevigheid ontwikkelen ze meer en meer toepassingen in de transportsector en ruimtevaart.

Aramidevezel-Kunststof Ze hebben een hoge trekstandvastigheid, bij een lagere druk-en buigsterkte. Door de goede gewicht-gerelateerde stijfheid, zijn ze zeer interessant voor zuiver trek belastende onderdelen. Hun lage thermische uitzetting en hoge trekvastigheid maakt de aramidevezels interessant voor vele constructieve eisen in de licht gewicht bouw bereik.

Soorten versterkingsmaterialen Het basiselement van glasvezelversterking is het zogenaamde Filament (Ø 10-30 μ), dat wordt verkregen door het trekken van gesmolten glas door een platina spuitkop. Meerdere filamenten worden gecombineerd tot een garen. Er is garen met: 204 Filamenten: Gewicht 40 – 50 tex = 40 – 50 g/1000 m 102 Filamenten: Gewicht 20 tex = 20 g/1000 m 51 Filamenten: Gewicht 10 tex = 10 g/1000 m Een lagere textuur zorgt voor een gladder oppervlak van het stuk; glasmat met een hogere textuur zijn echter met hars makkelijker te impregneren. Rovingsvezel Zestig (dertig) niet-getwiste garen worden gecombineerd in een Roving voor de spray-up toepassing of wikkelroving. Rovings beschikken over een versterkingsmateriaal en een gewicht van meestal 1200 of 2400 tex.

Rovingweefsel Om deze versterking te produceren, worden rovingsvezels op een weefgetouw, vergelijkbaar met textielvezels, verwerkt. Er komen verschillende weefsels in vraag, waarbij vandaag voornamelijk de lijnwaad en de 2/2-Keper van economisch belang zijn.

Legsels Hun materiaalstructuur is gemaakt uit losse lagen. De draden zijn niet geweven. Elke laag is in een richting gelegen (0°, 90° of zelfs 45° en -45°). De verschillende lagen zijn aan elkaar gestikt. Door de rechte (uni- of bi-axiaal) draden zijn de met-lagen-gebouwde vormdelen bijzonder stijf.

Gesneden glas Gesneden glasvezels (geknipt glas) worden verkregen uit rovingstrengen en in lengtes van 3 tot 13 millimeter gesneden en worden vaak in andere vezelharsen en hechtinspasta’s (vaak samen met andere vulstoffen) gebruikt.

Page 29: Vosschemie Benelux catalogus

Matten Mat is gevormd uit gesneden rovingsstrengen van 25 of 50 mm draadlengte (normaal of gesneden mat) voor het hand lay-up proces, of onbeperkte draden, die zijn gerangschikt op een willekeurige wijze op het oppervlak (onbeperkte matten) voor de machinale productie. Het wordt gebruikt voor het persen, folie-vervaardigen, injecties- en vacuüminjecties, waarbij de hars weinig stromingsweerstand geeft. De draden van de glasmatten worden door een styreenlicht-oplosbare (voor handmatige methode) of een in styreen moeilijk of niet oplosbaar bindmiddel (voor persmethode) samengehouden. Als bindmiddel wordt een verharde polyesterhars in poedervorm gebruikt en getypeerd als poederbinding. Poedergebonden matten hebben een duidelijke impregnatie in transparante hars en hebben in de meeste gevallen een goede waterbestendigheid. Anderzijds kunnen de draden worden gebonden aan elkaar door een polyvinylacetaat / water-emulsie. Men spreekt dan over een emulsiebinding. Deze matten kunnen voordelen bieden tijdens de verwerking. Het emulsie bindmiddel geeft echter op transparante laminaat een melkachtige vezelvoorstelling en in de meeste gevallen een verminderde waterbestendigheid van laminaten. Matten zijn - afhankelijk van het type – sterk vormbaar. Sommige eigenschappen kunnen door verhitting voorgevormd worden (thermoplastisch bindmiddel). Door hun goede vervormbaarheid kunnen matten ook op bolvormige gebogen oppervlakken kreukvrij worden aangebracht.

Glasvezel-weefsel Glasvezel-weefsel is gemaakt van verweven glas (gedraaid garen), draden (door omwenteling verbonden garen) of rovingstrengen. Het kan in beide draadrichtingen dezelfde hoeveelheid glasfilament (symmetrische weefsel) of in inslagrichting minder draadgewicht bekomen. Weefsel met materiaal in ketting en inslag worden ook als bi-directioneel weefsel getypeerd. Bij afwezigheid van de inslagdraden, spreekt men van unidirectionele draden voor specifieke versterking in een richting. Deze stoffen worden bij elkaar gehouden door korte dunne kruisdraden (bindgarens) of samengehouden met tape. Bidirectioneel weefsel kan ook bestaan uit verschillende materialen, zoals koolstof en aramide (hybride weefsel).

Complex Tweelaagse complexen bestaan uit een glasmat en rovingweefsel of rovinglagen. Hun binding wordt gemaakt door het naaien (binding draad van ongeveer 10 g/m2). Gebruikelijke complexen hebben laaggewichten van 600-1200 g/m2. Drielaagse complexen bevatten als derde laag gewoonlijk 50 g/m²-Vlies, om een goede interlaminaire afschuifsterkte te verzekeren aan beide zijden van de versterkingsmiddelen. Complexen verlagen de toesnijdings- en drapeerkosten van het vormbouwdeel. Een bijzondere vorm is de vlies-complex. Hier wordt een vlieslaag met meestal 230g/m² tussen 2 gesneden matten of een gesneden mat en weefsel aangebracht. Deze combinaties beschikken in een vervormde toestand over een uitgesproken drapeervermogen. Buigt men deze in een rechte kant aan, blijven deze zo staan. Ze zijn ook (tweemaal) gehecht. Hun gewichten liggen tussen de 800 en 1500 g/m². Ze worden ook mee gebruikt in het vacuümproces.

Uitrusting van het dradenoppervlak

Glasvezel Voor de textiel verwerking, worden de filamenten uitgerust met een textiele finish (bescherming tegen beschadiging). Voor matten en rovingstrengen is deze finish voorzien van een bindmiddel (hechtingsmiddel bevattend of kunststof finish). Weefsels worden na het weven herschikt (meestal thermisch) en met een primer uitgerust. Volgende hechtingsmiddelen kunnen worden ingezet: • Amino-silaan voor epoxyharsen. • Epoxy-silaan. • Gemodificeerde Volan-A.

Koolvezel Ze bereiken bij de vezelproductie een kunststof finish op basis van epoxy. Hiermee kunnen ze met epoxyhars, maar ook met vinylester en enkele polyesterharsen verwerkt worden.

Aramidevezel Ze worden zonder uitrusting aan de oppervlakte met epoxyharsen, maar ook met vinylester- en polyesterharsen verwerkt.

Page 30: Vosschemie Benelux catalogus

30 : : VERSTERKINGSMATERIALEN GLASVEZELMATTEN - POEDERVERBINDING

Glasmat PB-VB 30-TEX Rolwaren

> Beschrijving

PB-VB 30 TEX is een poedergebonden E-glasmat uit gesneden vezels. Het onderscheidt zich door goede impregneereigenschappen en een homogene oppervlakteverdeling.

> Toepassingsgebied Hand-lamineer-vervaardigen met polyester- en vinylesterharsen.

> Eigenschappen Standaardbreedte: 125 cm Rolgewicht: ca. 45,5 kg

Art.Nr. Specificatie

VER31100056 300 g/m² / Rol met ca. 45 kg

VER31100057 450 g/m² / Rol met ca. 45 kg

VER31100108 600 g/m² / Rol met ca. 45 kg

Glasmat PB-VB 15 TEX Rolwaren

> Beschrijving

Gesneden of eenzijdig gesneden E-Glasmat met in styreen licht oplosbaar poederbindmiddel.

> Toepassingsgebied Weersbelaste onderdelen en coatings, waterbelaste onderdelen en coatings, transparante onderdelen: het materiaal heeft bijzonder fijne vezels, die geschikt zijn voor een goede, homogene oppervlakteverdeling bij laag gewicht.

> Eigenschappen Vezellengte: 50 mm Standaardbreedte: 125 cm Rolgewicht: ca. 45 kg

Glasmat poeder 250g – 300g -450g Rolwaren

> Beschrijving

Gesneden, E-glasmat met in styreen licht oplosbaar poederbindmiddel. Binder op basis van silaan. Gemakkelijk verwerkbaar, goed drapeerbaar, makkelijk te ontluchten.

> Eigenschappen Vezellengte: 50 mm Standaardbreedte: 125 cm Rolgewicht: ca. 45 kg

Art.Nr. Specificatie

VER31100058 225 g/m² / Rol met ca. 45 kg

VER31100117 300 g/m² / Rol met ca. 45 kg

Art.Nr. Specificatie

VER31100001 250 g/m² / 1,0 m²

VER31100002 250 g/m² / 5,0 m²

VER31100003 250 g/m² / 10,0 m²

VER31101003 300 g/m² / 1,0 m²

VER31100008 300 g/m² / 5 m²

VER31100009 300 g/m² / 10,0 m²

VER31100105 450 g/m² / 1,0 m²

VER31100020 450 g/m² / 5,0 m²

VER31100021 450 g/m² / 10,0 m²

Page 31: Vosschemie Benelux catalogus

: : VERSTERKINGSMATERIALEN 31

> Beschrijving EM 30 TEX is een emulsiegebonden E-glasmat uit gesneden vezels. Het wordt gekenmerkt door zijn goede impregneereigenschappen en een homogene oppervlakteverdeling.

> Toepassingsgebied Hand-lamineer-vervaardigen met polyester- en vinylesterharsen.

> Eigenschappen Standaardbreedte: 127 cm Rollengewicht: ca. 50 kg

Glasmat EM 30 TEX Rolwaren

GLASWEEFSEL - KEPERBINDING

> Beschrijving Symmetrisch glaszijdeweefsel met keperbinding. De weefsels hebben een finish op epoxy-silaan-basis met zeer goede impregneereigenschappen.

> Toepassingsgebied De weefsels kunnen in handlay-up, folie- en andere lagedrukmethoden met polyester- of epoxyharsen op laminaten met goede transparantie, verwerkt worden.

> Eigenschappen Rolbreedte: 100 cm; 127 cm

Glasweefsel Keper Rolwaren

Art.Nr. Specificatie

31.11.006 160 g/m² / 125 m²

> Beschrijving Symmetrisch glaszijdeweefsel met keperbinding en een finish op basis van epoxy-silaan met zeer goede impregneereigenschappen.

> Toepassingsgebied Het wordt in de hand lay-up, folie- en andere lagedrukmethoden met polyester- of epoxyharsen op laminaten met goede transparantie verwerkt.

Glasweefsel Keper 160 g

SB-verpakkingen

Art.Nr. Specificatie

31.10.0052 300 g/m² / Rol met ca. 45 kg

31.10.0053 450 g/m² / Rol met ca. 45 kg

31.10.0097 600 g/m² / Rol met ca. 45 kg

Art.Nr. Specificatie

VER31110110 160 g/m² / 1 m²

VER31110002 160 g/m² / 5 m²

VER31110003 160 g/m² / 10 m²

Page 32: Vosschemie Benelux catalogus

32 : : VERSTERKINGSMATERIALEN GLASWEEFSEL - POEDERVERBINDING Glasweefsel 45g

> Beschrijving

Lijnwaadweefsel is een fijn E-glasweefsel met lijnwaadbinding en beschikt over een finish op basis van epoxy-silaan.

Glasweefsel 80g

> Beschrijving

Glasweefsel 80g is een symmetrisch E-glaszijdeweefsel met lijnwaadbinding en bezit een finish op basis van epoxy-silaan.

> Toepassingsgebied Verwerking in de hand lay-up en persmethode met polyester- of epoxyharsen op laminaten met goede transparantie.

> Eigenschappen Rolbreedte: 1 m

Art.Nr. Specificatie

VER31110028 Rol met ca. 100 m²

Glasweefsel 350g > Beschrijving

Symmetrisch rovingweefsel uit E-glas-rovingsvezels met lijnwaadbinding.

Glasweefsel 580g

> Beschrijving

Symmetrisch rovingweefsel uit E-glas-rovingsvezels met lijnwaadbinding.

Art.Nr. Specificatie VER31110010 1 m²

Art.Nr. Specificatie

VER31110014 580 g/m² / Rol met ca. 45 kg

Art.Nr. Specificatie

VER3110022 580 g/m² / Rol met ca. 50 kg

Page 33: Vosschemie Benelux catalogus

: : VERSTERKINGSMATERIALEN 33

Glasweefsel

> Beschrijving Symmetrisch rovingweefsel uit E-glas rovingvezels met lijnwaadbinding.

GLASWEEFSEL, CARBON- & SPECIAALWEEFSEL

Carbon

> Beschrijving Symmetrisch carbonvezel-weefsel met lijnwaadbinding en keper.

> Eigenschappen Rolbreedte: 120 cm

Carbon tape

> Beschrijving Carbon Tape in lijnwaadbinding kenmerkt zich door schone geweven randen, waardoor een schoon laminaat gemaakt kan worden en de na-arbeid geminimaliseerd wordt

> Eigenschappen Rollengte: 100 m Oppervlaktegewicht: 118 g/m²

Art.Nr. Specificatie

VER31030007 2 cm breedte

VER31030013 3,5 cm breedte

VER31030015 5 cm breedte

VER31030011 10 cm breedte

Aramide tape

> Beschrijving

Is een versterkingsmateriaal dat gebruikt wordt voor de opbouw van laminaten met polyester, epoxy en vinylester.

> Toepassingsgebied Voor vormstukken in alle toepassingen o.a. boot, auto, bouw en industrie. Bestaat in verschillende breedtes. Deze vezels kenmerken zich in het bijzonder door een verhoogde E-modulus (betere slagvastheid). Bestaat in verschillende afmetingen: 20-30-50-80 mm. Rollengtes van 50 lm.

> Eigenschappen Kleur: geel Soortelijk gewicht: ca. 1,44gr/cm³

Art.Nr. Specificatie

144.061 290 g/m²

Art.Nr. Specificatie

VER31110045 45g/m² / 1 m²

VER31110029 80g/m² / 1 m²

31.11.0016 350 g/m² / 1 m²

31.11.0017 350 g/m² / 5 m²

31.11.0018 350 g/m² / 10 m²

Art.Nr. Specificatie VER31030061 93 g/m² VER31030053 200 g/m² VER31030049 204 g/m² VER31030019 400 g/m² VER31030027 600 g/m²

Page 34: Vosschemie Benelux catalogus

34 : : VERSTERKINGSMATERIALEN

Carbon glasband

Carbon-Kevlar-weefsel

> Beschrijving

De Carbon glasband is een unidirectioneel carbonvezel-weefsel met glasvezel verbonden draad van 280g/m² en met een breedte van 3,5 cm.

Art.Nr. Specificatie

125.376 Carbon glasband 3,5cm 280g/m²

> Beschrijving

Carbon-Kevlar-weefsel is een bidirectioneel carbon-/aramidevezel-weefsel met 165 g/m². Carbon- en aramidevezels draaien in schering- en inslagrichting. Lijnwaadbinding.

Gitterweefsel VC1

> Beschrijving Het materiaal is een gitterweefsel met kunststof-bedekt E-glas met een gewicht van 165g. Rollenbreedte: 120 cm

Basaltweefsel

> Beschrijving Basaltweefsel wordt uit doorgaande basalt-vezels geproduceerd. Het product voldoet aan de eisen van ISO 9001 en aan de ISO-specificaties 2113.

> Eigenschappen Gewicht: 290 g/m² Breedte: 100 cm Rollengte: 100 m

Art.Nr. Specificatie

144.061 290 g/m²

Art.Nr. Specificatie

VER31140009 Rol VER31140010 10 m² VER31140011 5 m² VER31140012 1 m²

Art.Nr. Specificatie

144.061 290 g/m²

Page 35: Vosschemie Benelux catalogus

: : VERSTERKINGSMATERIALEN 35

SPUITROVING

Spuitroving 2400 TEX

> Beschrijving Goed snijdbare E-glas-spuitroving met silaangladmaker. 2400 tex. ASV = air splice verbonden.

Art.Nr. Specificatie

VER31190003 Spuitroving 2400 TEX

VER31190010 Spuitroving 2400 –VB1

WEEFSEL COMPLEX- EN LAGEN

Glas complex

> Beschrijving Tweelaags versterkingsmateriaal met garenbinding uit weefsel en mat. Deze ordening bespaart confecties- en impregneerinzet. Er is een certificaat (Det Norske Veritas) voor.

Art.Nr. Specificatie VER31040006 600 gr. M300 / W300

VER31040008 720 gr. M300 / W420

VER31040004 1100 gr. M300 / W88

Glas Multiax

> Beschrijving Versterkingsmiddel uit Rovingvezels, dat in elk niveau: 0°, +45°, -45° en 90° gericht is en met elkaar geweven zijn.

> Eigenschappen Voor componenten met extreme buig- en omwentelingsstijvigheidseisen : - Rotorbladen voor windturbines - Scheepsrompen

Art.Nr. Specificatie

VER31110094 175 / 175 / M1005 17 cm

Page 36: Vosschemie Benelux catalogus

36 : : VERSTERKINGSMATERIALEN Revy mat 300/500/300

> Beschrijving Tweelaags versterkingsmiddel met garenbinding uit weefsel en mat. Deze ordening spaart confectie- en impregneerinzet.

Art.Nr. Specificatie

VER31110077 Revy mat 300/500/300 125 cm

GESLOTEN SYSTEMEN sphere.ax IP

> Beschrijving sphere.ax IP betreft een multiaxiaal legsel, bestaande uit gevolumiseerd E-glasvezel (sphere.strand) +/- 45°, die in het midden een extra laag polypropylenvlies (flowmedium) heeft. De harsimpregnering, ook van de tegenliggende glasdeklagen, wordt over het flowmedium in de kern uitgevoerd. Het materiaal is drapeergeschikt en past zich op gecompliceerde vormdelen aan. De dikten variëren van 2-5 mm.

flow.mat > Beschrijving Is een dubbelzijdige glasvezelmat verwoven met een polypropylenvlies (flowmedium) in het midden. flow.mat heeft een extreem hoge drapeer- en rekbaarheid in combinatie met een snelle impregneertijd, een optimale harsopname en –verdeling. Het is leverbaar voor dikten van 2-6 mm met een mogelijk gewicht van maximaal 2000g/m². > Eigenschappen Rolbreedte: 127 cm

Art.Nr. Specificatie

143.156 150/180/150 76 m²

148.733 270/250/270 38 m²

Art.Nr. Specificatie

VER31110065 300/180/300 / 60 kg

VER31110067 450/180/450 / 70 kg

143.151 450/250/450 / 66 kg

143.096 600/250/600 / 75 kg

Page 37: Vosschemie Benelux catalogus

: : VERSTERKINGSMATERIALEN 37

sphere.core SBC IP

> Beschrijving Is een pre-gecomprimeerde verweven glasvezelmateriaal, welke door inbedding van thermoplastische microsferen gevolumiseerd wordt. sphere.core SBC IP is een kern met een extra polypropylenvlies (flowmedium) gemaakt. Geschikt voor productie van stabiele en gelijktijdige, lichte, homogene laminaten. Een ideaal materiaal voor sandwichconstructies. Dit product is in de dikten 6mm, 8mm en 10mm verkrijgbaar en wordt met glaslagen (legsel, weefsel, glasmat) in de buitenlagen gecombineerd. De harsimpregnering, ook van de aanliggende glasdeklagen, gebeurt over het flowmedium in de kern.

flow.mat PAN

> Beschrijving flow.mat PAN is een combinatieproduct van twee glasvezelmatten geweven met een vloeibaar medium in het midden. Bovendien is de gelcoat gerichte zijde met een PAN-vlies uitgerust, waardoor vezeldoorslag op de oppervlakte vermeden wordt.

> Toepassingsgebied Als versterkingsvezel in gesloten procedures. Afhankelijk van het gewicht kan de flow.mat diktes van 2 - 5,5 mm per laag bereiken. Het wordt vooral gebruikt wanneer een bijzonder goede oppervlaktekwaliteit gewenst is.

> Eigenschappen Rolbreedte: 147.093 en 146.218 = 127 cm 145.014 = 254 cm

Art.Nr. Specificatie

148.628 6 mm dikte / Rol met ca. 45 m²

146.976 8 mm dikte / Rol met ca. 38 m²

VER31060005 10 mm dikte / Rol met ca. 32 m²

Art.Nr. Specificatie

147.093 450/180/450/60PAN / 70 kg

146.218 600/250/600/60PAN / 62 kg

145.014 600/250/600/60PAN / 115 kg

Page 38: Vosschemie Benelux catalogus

38 : : VERSTERKINGSMATERIALEN sphere.ax C IP

Unifilo U 816

> Beschrijving

sphere.ax IP is een multiaxiale laag, bestaande uit gevolumiseerde E-glasvezel (sphere.strand) +/- 45°, die in het midden een extra laag polypropylenvlies (flowmedium) heeft. De harsimpregnering, ook van de aanliggende glasdeklagen, gebeurt over het flowmedium in de kern. Het materiaal is drapeerbaar en past zich aan gecompliceerde vormdelen aan. De dikten variëren van 2-5 mm.

Art.Nr. Specificatie

VER31060004 300/180/175/300 / 57 m²

> Beschrijving

U 816 is een glasmat uit 25tex-draden aan de buitenkant en 50tex-draden in de kern in styreen slecht oplosbaar mattenbinder. De mat is uit eindeloze kronkelige draden gemaakt. Het komt overeen met de eisen van DIN 61853. Het kan in koude-, warmte- en in lagedruk methoden ter versterking van polyester-, epoxy-, en vinylesterharsen en op PUR-schuimversterking worden toegepast.

> Toepassingsgebied Alleen in pers, vacuüm-of injectie-toepassingen gebruiken. Gemakkelijk bewerkbare mat met goede impregneereigenschappen en met goede oppervlakte-eigenschappen. Geschikt voor panelen en vormstukken met een lage tot gemiddelde vervorming.

KERNWERKSTOFFEN

sphere.core SP

> Beschrijving Een polyestervezelmateriaal, welke door inbedding van thermoplastische microsferen gevolumiseerd wordt. Zeer elastisch en goed drapeerbaar in een natte toestand. Vergelijkbaar met Coremat, Upica etc.

Art.Nr. Specificatie

VER31070004 300 g/m² / Rol met ca. 60 kg

VER31070005 450 g/m² / Rol met ca. 70 kg

Art.Nr. Specificatie

143.150 1 mm dikte / rol met 100 m²

VER31050008 2 mm dikte / rol met 70 m²

VER31050019 3 mm dikte / rol met 50 m²

VER31050018 4 mm dikte / rol met 40 m²

136.855 5 mm dikte / rol met 35 m²

Page 39: Vosschemie Benelux catalogus

: : VERSTERKINGSMATERIALEN 39

sphere.core SBC

> Beschrijving Een pre-gecomprimeerde, verweven glasvezelmateriaal, welke met een inbedding van thermoplastische microsferen gevolumiseerd wordt. Bijzonder geschikt voor nat-in-nat toepassing voor de productie van stabiele en gelijktijdige lichte, homogene laminaten. De uitstekende eigenschappen resulteren in een volledige doordrenking tot ongeveer 40 vol.% van dezelfde hars waarmee de buitenste lagen zijn gelamineerd.

> Toepassingsgebied Dit lamineerbare sandwichmateriaal vervangt balsahout, PVC schuim en andere kernmaterialen en heeft ook het voordeel van zich aan te passen aan een 3-dimensionele vorm.

Art.Nr. Specificatie

143.147 6 mm dikte / rol met 40m²

143.148 8 mm dikte / rol met 35m²

143.149 10 mm dikte / rol met 30m²

sphere.core S

> Beschrijving Een glasvezel materiaal dat door inbedding van thermoplastische microsferen gevolumiseerd wordt. Ideaal voor het nat-in-nat laminaten. Door de lage harsopname en lichte gewicht, bijzonder geschikt voor producten met dunne wanden. Uitstekende afdruk eigenschap en laminaat homogeniteit. Hogere buigstijfheid en trekvastheid als een materiaal op basis van polyester.

Art.Nr. Specificatie

144.925 1 mm dikte rol met 100 m²

143.802 2 mm dikte rol met 70 m²

144.926 3 mm dikte rol met 50 m²

144.927 4 mm dikte rol met 40 m²

144.928 5 mm dikte rol met 35 m²

sphere.tex / sphere.tex SN

> Beschrijving Een uit E-glasvezel bestaand weefsel dat door inbedding van thermoplastsiche microsferen gevolumiseerd wordt. Vanwege goed drapeervermogen, lage harsopname en hoge vastheidseigenschappen bij een gelijktijdig, laag gewicht, is het ideaal voor high-tech glasvezel producten, ook in combinatie met carbon- en aramidevezel. De SN kwaliteit wordt ook mechanisch na-bewerkt, waardoor het materiaal flexibeler wordt en een betere drapeerbaarheid bekomt.

Art.Nr. Specificatie

143.153 sn 3,0 300g / 63 m²

143.152 2,0 170g / 88 m²

guncore

> Beschrijving Deze roving is samengesteld uit verschillende vezelgevolumiseerde E-glas garen. Verwerking is mogelijk met gebruikelijke vezelspuitapparatuur of snijapparatuur. Het maakt de nat-in-nat productie mogelijk van glasvezelonderdelen met de eigenschappen van een lichte sandwichlaminaat en een perfecte homogeniteit van vaste laminaten. De dikte van de kernen kan flexibel worden aangepast.

Art.Nr. Specificatie

143.158 2 kg rol

Page 40: Vosschemie Benelux catalogus

40 : : VERSTERKINGSMATERIALEN

Komplex sphere.tex-Mat > Beschrijving

Een weefsel bestaande uit E-glasvezel dat door inbedding van thermoplastsiche microsferen gevolumiseerd wordt. Vanwege het goede drapeervermogen, de lage harsopname en hoge vastheidseigenschappen bij gelijktijdig laag gewicht is het ideaal geschikt voor high-tech glasvezel producten, ook in combinatie met carbon en aramidevezel. Het materiaal is met een mat (150-600 g/m²) gestikt.

GESNEDEN GLAS Gesneden glaszijde

> Beschrijving

Glasvezel met silaanfinish van 3 mm lang gesneden.

AFSCHUURWEEFSEL

Afschuurweefsel Rolwaren

> Beschrijving Polyamide weefsel dat kan worden verwijderd van de polyester en epoxylaminaat en zorgt voor een geschikte ruwheid bij verlijmingen. > Toepassingsgebied Het weefsel wordt als eerste of laatste laag aangebracht op het laminaat en eerst kort voor het verkleven van het uitgeharde laminaat met andere delen, teruggetrokken. Het afschuurweefsel resulteert in een gelijkmatig, ruw oppervlak en elimineert het slijpen van het klevende oppervlak voor het verder lamineren.

> Eigenschappen Rolbreedte: 160 cm

Art.Nr. Specificatie

143.154 2 mm dikte 300 g / 88 m²

143.155 2 mm dikte 450 g / 88 m²

Art.Nr. Specificatie

VER31090001 3 mm vezellengte / 1,0 kg

VER31090003 3 mm vezellengte / 10,0 kg

VER31090013 3 mm vezellente / 20,0 kg

Art.Nr. Specificatie

HUL36310001 Rol

HUL36310002 5 m²

Page 41: Vosschemie Benelux catalogus

: : VERSTERKINGSMATERIALEN 41

OPPERVLAKTEVLIES

sphere.skin

> Beschrijving Is een glasvezelmateriaal dat door inbedding van thermoplastische microsferen gevolumiseerd wordt. Ideaal als oppervlaktemateriaal op laminaat vanwege de lage harsopname en het lage gewicht. Het perfecte oppervlak is geassocieerd met een goede laminaathomogeniteit en goede mechanische vastheid. Overlappingen of rijzen van het materiaal verslechtert de oppervlakte van het laminaat niet. Het wordt na gelcoat/ barrier coat of voorgelamineerde glasmat droog uitgelegd en bij de IP-procedure met hars doordrenkt.

Art.Nr. Specificatie

VER31060001 1,3mm dikte / rol met 100 m²

Oppervlaktemat 30 g

> Beschrijving Bijzonder fijndradig C-glasvlies met in styreen oplosbare binding. C-glas heeft een verbeterde chemicaliënbestendigheid en is voorzien van een dradenuitrusting op basis van silaan.

> Toepassingsgebied Verwerking in de pers-, hand- en lagedruk toepassing voor de optische en chemische verbetering van de oppervlakte (chemische beschermlaag) met polyester, epoxy en vinylesterharsen voornamelijk bij eenzijdig gewelfde vormdelen.

> Eigenschappen

Rolbreedte: 1m

SYNTHETISCH VLIES

> Beschrijving Het synthetisch vlies is een synthetisch oppervlaktevlies voor de productie van chemische beschermlagen in de vorm van een uiterst harsrijke laag. De polyacrylonitril (PAN) vezels zijn oplosbaar in styreen. Dit vlies met polyester- en vinylesterharsen wordt gebruikt voor alle doeleinden, naar aanleiding van de hogere chemicaliënbelasting zijn speciale beschermlagen voorgeschreven.

> Toepassingsgebied Rolbreedte: 910 mm Verbruik: ca. 0,2 kg/m²

Synthetisch vlies PAN 22 g/m²

Art.Nr. Specificatie

125.333 22 g/m² / rol met 227 m²

Flexitop-Vlies

> Beschrijving Flexitop-vlies dient ter versterking en ter laagdiktecontrole van dakbedekkingslagen met Flexitop-polyesterhars. Het materiaal is hoog elastisch en goed doordringbaar.

> Eigenschappen Oppervlaktegewicht: 110 g/m² Breedte: 105 cm (voor 1 m gebruikte oppervlakte + 5 cm overlapping)

Art.Nr. Specificatie

VER31080002 1m² stuk

VER31080003 5m² stuk

VER31080004 10m² stuk

VER31080001 rol met 52,5 m²

Art.Nr. Specificatie

VER31170002 1 m²

VER31170003 5 m³

VER31170004 10 m²

VER31170007 Rol met 300 m²

Page 42: Vosschemie Benelux catalogus
Page 43: Vosschemie Benelux catalogus

: : PLAMUREN

Page 44: Vosschemie Benelux catalogus

PLAMUREN

Polyester Plamuren Polyester plamuren worden al meer dan 50 jaar geproduceerd door VOSSCHEMIE GmbH. Gedurende deze tijd is VOSSCHEMIE GmbH uitgegroeid tot één van de toonaangevende producenten, zowel in Europa als in het buitenland, van autoreparatie plamuren. Dit is bereikt door het ontwikkelen van nieuwe soorten plamuren en door het voortdurend verbeteren van bestaande formules. Onze plamuren worden hoofdzakelijk gebruikt voor autoreparaties. Onder het label UP-SYSTEM (UPS) hebben we plamuren ondergebracht die vooral worden gebruikt voor de productie van patronen en vormstukken, voor oppervlakte-afwerking van GVK vormstukken vòòr het verven of voor het repareren van GVK onderdelen. Daarnaast bieden wij aan grootverbruikers verdeelinstallaties voor plamuren en BPO verharders in industrie cartouches alsook geschikte plamuren die zijn ondergedompeld in water, voor GVK-reparaties en voor het produceren van vormen en modellen.

Eigenschappen Als gevolg van de toenemende arbeidskosten zijn al onze plamuren opgesteld om makkelijk te gebruiken en te schuren evenals een oppervlakte te verstrekken die klaar is om te schilderen. Deze eigenschappen worden zeer gewaardeerd door de mensen die met deze materialen dagelijks werken. Bijna al onze polyester plamuren (98%) die we produceren zijn verhard met Benzoyl Peroxide (vooral rode) pasta. Door de rode kleur is het makkelijk om gelijkmatig te mengen aangezien autoplamuur een korte verhardingstijd vereist, dit wil zeggen dat deze schuurbaar is na 15-20 minuten. Wij zijn ervan overtuigd dat u zeker de juiste plamuur voor uw specifieke eisen uit ons assortiment zal kunnen selecteren.

Technische gegevens Polyester plamuren bevatten doorgaans 30-40% polyesterhars die amine-versneld is. Het is verhard door toevoeging van 1-5% BPO verharder (meestal 2-3%). Plamuren bevatten ook minerale vulmaterialen en pigmenten. Hiertoe behoren talk en titaniumdioxide.

Page 45: Vosschemie Benelux catalogus
Page 46: Vosschemie Benelux catalogus

46 : : PLAMUREN

UPS FEW Polyester afwerkingsplamuur

> Beschrijving

UPS FEW is een schuurbare, thixotropische oppervlakteplamuur die een zeer glad en dicht oppervlak verschaft. Het wordt gebruikt voor fijne of oneffen oppervlakken en voor het gladmaken van verschillende materialen. UPS FEW wordt verhard met BPO en is schuurbaar na 15 minuten.

> Toepassingsgebied Vult zowel ondiepe en diepe deuken, fillers voor verhardingen voor algemene doeleinden: - Als een polyester stopper voor oppervlakte fillers vóór het verven. - Op deuren, ramen zowel hout als metaal vóór het verven. - Bootreparaties boven de waterlijn.

> Eigenschappen Verbruik: 1,8 kg/l Potlife: ca. 4 minuten Verharder: 1-3 % BPO pasta Kleur: crème wit

Art. No. Specificatie

UPP02090044 1,0 kg incl. harder

UPP02090045 2,0 kg incl. harder

UPP02090006 2,3 kg incl. harder

UPP02090001 9,8 kg

UPP02090007 3,0 kg incl. harder

HUL36170015 310 g BPO harder rood

UPS KK-Plast Polyester vulplamuur

> Beschrijving

UPS KK-Plast is een thixotropische plamuur voor algemene doeleinden. Het materiaal heeft een hoge vulkracht en zijn voornaamste doel is het glad maken van ingedeukte metalen. UPS KK-Plast is met BPO te verharden en kan worden geschuurd na 15 minuten.

> Toepassingsgebied Gelijkmaken van diepe deuken en depressies op metaal, hout, GVK, beton etc: - Carrosserieherstellingen. - Vulmateriaal om schade of scheuren in hout en beton te repareren. - Herstellen van GVK laminaten.

> Eigenschappen Verbruik: 1,8 kg/l Potlife: 4 minuten Verharder: 2-3 % BPO pasta Kleur: grijs

Art. No. Specificatie

143.789 0,5 kg incl. harder

UPP02020002 1,0 kg incl. harder

UPP02020003 2,0 kg incl. harder

144.033 40,0 kg excl. harder

124.617 1,0 kg BPO harder helder

Page 47: Vosschemie Benelux catalogus

: : PLAMUREN 47

> Beschrijving UPS Lightplast is een thixotropische plamuur met een lage relatieve dichtheid (0,7 kg/l). Het materiaal is eenvoudig te gebruiken en kan worden genageld of geschroefd. UPS Lightplast is ook een zeer effectieve plamuur voor hout, inclusief MDF, dankzij de zeer eenvoudige schuur- en snij eigenschappen. Het aanvaardt eveneens normale houtvlekken. UPS Lightplast wordt verhard met BPO en kan worden geschuurd na 20 tot 30 minuten.

> Toepassingsgebied Het vullen en het contouren van onderdelen van lichtgewicht of waar bijzonder gemakkelijk vormgeven vereist is, hout etc: - Vul-, egaliserend- en gietmateriaal voor lichtgewicht toepassingen en voor modelbouw. - Reparatie plamuur voor bouwelementen van lichtgewicht. - Reparatie materiaal voor de kernen van sandwich-laminaten (behalve piepschuim). - Giet- en afwerkplamuur in de orthopedie.

> Eigenschappen Verbruik: 0,7 kg/l Potlife: ca. 5 minuten Verharder: 2-4 % BPO pasta Kleur: gebroken wit

UPS Lightplast Polyester lichtgewicht plamuur

> Beschrijving UPS V-11 is een thixotropisch, vul- en hechtingsmengsel met toegevoegde glasvezel. Het materiaal heeft een lage krimp en een grotere sterkte dan een normale filler. V-11 wordt verhard met BPO en moet worden bedekt met een andere plamuur of topcoat vanwege zijn kleverige oppervlak. Als V-11 wordt toegepast op metaal, is het noodzakelijk om het oppervlak te bedekken met een polyester plamuur.

> Toepassingsgebied Het vullen en egaliseren van beschadigd metaal, het sluiten van grotere ruimtes en gaten, het lijmen van hout: - Versterking van gecorrodeerde metalen oppervlakken (met een hechtprimer). - Lijmen van hout en GVK onderdelen waar een grotere sterkte vereist is. - Het vullen en repareren van beschadigd hout.

> Eigenschappen Verbruik: 1,35 kg/l Potlife: ca. 4 minuten Verharder: 1-3 % BPO pasta Kleur: bruinachtig geel

UPS V-11 Polyester glasvezel plamuur

Art. No. Specificatie

UPP02110004 700 g incl. harder

UPP02110001 11 l

Art. No. Specificatie

143.790 400 g incl. harder

UPP02160009 1,3 kg incl. harder

Page 48: Vosschemie Benelux catalogus

48 : : PLAMUREN UPS Ferro-Faser Polyester glasvezel plamuur

> Beschrijving

UPS Ferro-Faser is een thixotropische plamuur met gesplitste glasvezelstrengen. Het materiaal heeft een lage krimp en een grotere sterkte dan een normale plamuur. Het kan gebruikt worden voor het sluiten van roestgaten en voor het vullen van diepe indrukkingen. UPS Ferro-Faser wordt gehard met BPO. Ferro-Faser wordt aangebracht op een geschuurd oppervlak dat moet worden voorbehandeld met een gewone vulplamuur. Om een kleefvrij oppervlak te verkrijgen moet Ferro-Faser worden bedekt met een andere polyesterplamuur of afgeveegd worden met oplosmiddelen of geschuurd worden.

> Toepassingsgebied Voor het vullen en egaliseren van deuken, gaten en brede voegen op metaal, GRP, hout, etc.: - Repareren van gecorrodeerde metalen (met hechtprimer). - Gelijkmaken van diepe deuken. - Contouren van modellen.

> Eigenschappen Verbruik: 1,36 kg/l Potlife: 3 tot 4 minuten Verhardingspasta: 2 tot 3 % BPO pasta Kleur: geel

UPS Ferro-Glas Polyester versterkte glasvezel plamuur

UPS Ferro-Multi Polyester multifunctioneel plamuur

> Beschrijving

UPS Ferro-Glas is een verdere ontwikkeling van glasvezelplamuur. - Verbeterde schuurkenmerken. - Verspreiding meer soepel en homogeen. - Sterk geconcentreerde filler. - Hechting op metaal basis. - Voor het repareren van kleine roestplekken

> Toepassingsgebied Voor het vullen van grote onvolkomenheden en deuken.

> Eigenschappen Verbruik: 1,78 kg/l Potlife: ca. 4 minuten Verharder: 2-3 % BPO pasta Kleur: groen

Art. No. Specificatie

UPP02030002 2,2 kg incl. harder

> Beschrijving

UPS Ferro-Multi is een multifunctioneel plamuur met een goede hechting op verzinkt staal, aluminium, staal en licht metaal oppervlakken. Het is eenvoudig aan te brengen en vult kleine gaten en andere onvolkomenheden.

> Toepassingsgebied Dankzij zijn vastheid kan het zowel worden gebruikt voor algemene vuldoeleinden, als voor zeer fijne toepassingen.

> Eigenschappen Verbruik: 1,76 kg/l Potlife: 3-5 minuten Verharder: 2-3 % BPO pasta Kleur: beige

Art. No. Specificatie

UPP02160001 7,34 kg

UPP02160008 29,0 kg

Art. No. Specificatie

UPP02070043 2,3 kg incl. harder

UPP02070001 9,5 kg incl. harder

Page 49: Vosschemie Benelux catalogus

: : PLAMUREN 49

> Beschrijving

UPS Ferro-Spray is een thixotrope spray filler met hoog vullend vermogen voor metaal, GVK en hout. Het wordt aangebracht met een spuitpistool (2.5 mm spuitkop). UPS Ferro-Spray wordt verdund met max. 5% Spray-Thinner alvorens de laatste laag aan te brengen, om de viscositeit te verlagen en een zeer glad oppervlak te verlenen zodat het schuren kan worden geminimaliseerd. Vóór het schuren, zou het oppervlak gedurende 3-5 uren moeten kunnen verharden of gedurende 30 minuten bij een post-verharding van max. 60°C. Het oppervlak moet worden bedekt met een op acryl gebaseerde plamuur, voorgaande van het lakken.

> Toepassingsgebied Voor vullen en egaliseren van metaal, GVK en hout: - Carrosserie delen - GRP-onderdelen - Houten mallen - Spaanplaat en MDF (medium dichtheid vezelplaat)

> Eigenschappen Verbruik: 1,7 kg/l Potlife: 25 minuten Verharder: 3.5 % CHP harder Kleur: grijs

UPS Ferro-Spray Polyester spray plamuur

> Beschrijving UPS Ferro-Alu is een vullend en verspreidend plamuursel dat aluminium bevat. - Zeer eenvoudig aan te brengen. - Bijzondere viscositeit waardoor het in verschillende gewenste laagdikten kan worden toegepast.

> Toepassingsgebied Voor het vullen van grote onvolkomenheden en deuken.

> Eigenschappen Verbruik: 1,76 kg/l Potlife: ca. 4-5 minuten Verharder: 2-3 % BPO pasta Kleur: zilver

Art. No. Specificatie

UPP02100001 2,3 kg incl. harder

> Beschrijving Is een 2 componenten, grijze vulplamuur op polyesterbasis met een goede schuurbaarheid en universeel in toepassing. Is een speciaal aangepaste versie v/d autoplast, met name in de basisviscositeit. Verkrijgbaar in verpakkingen van 2,3 kg en 11 lt. (kokers zonder harder).

> Toepassingsgebied Als vulmassa voor hout, kunststof, beton, metaal en polyester. Afwerken van beschadigde polyester of carrosseriedelen. Kan afgewerkt worden met een aangepast laksysteem.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van toepassing Viscositeit: 40.000 mPa’s Soortelijk gewicht: ca. 1,87 gr/cm³ Kleur: grijs

UPS Ferro-Alu Polyester vulplamuur

UPS Ferro-Fix 11 lt.

Polyester vulplamuur

Art. No. Specificatie

UPP02010006 11 l

Art. No. Specificatie

UPP02150003 1,5 kg incl. harder

HUL36300001 transparant / 1.0 l spuitplamuur verdunner

Page 50: Vosschemie Benelux catalogus

50 : : PLAMUREN UPS Ferro-Top Polyester kwastbare plamuur

> Beschrijving

UPS Ferro-Top is een thixotrope plamuur voor het vullen van ondiepe, oneffen of gebogen oppervlakken of voor het omhullen van glasvezel patroon. Het kan worden toegepast op metaal, GVK en houten oppervlakken. Ferro-Top is verhard met BPO pasta en is schuurbaar na 15 minuten. Om een dicht, gatenvrij oppervlak te verkrijgen kan Ferro-Top worden aangebracht met een borstel.

> Toepassingsgebied Voor het vullen van kleine onvolkomenheden op metaal, GVK of houten oppervlakken: - Voor egaliseren van body plamuren voor algemene doeleinden. - Afvlakking van oppervlakken op prototypes en modellen.

> Eigenschappen Verbruik: 1,6 kg/l Potlife: ca. 5 minuten Verharder: 2 % BPO pasta Kleur: beige

UPS Model Filler Polyester mesplamuur

Orthoplast Polyester schoenleesten plamuur

> Beschrijving

UPS Model plamuur is een roodbruine hoge viscositeitsplamuur. Het is eenvoudig aan te brengen en heeft een lage relatieve dichtheid. Het is ontwikkeld voor het produceren van patronen en vormen, zowel grote als kleine. Als de plamuur wordt geschilderd moet eerst een afwerkingslaag of sprayfiller worden gebruikt. De plamuur is gemengd met BPO pasta en kan bewerkt worden na 15 minuten.

> Toepassingsgebied Maken, contouren en repareren van modellen en patronen: - Modellen voor gereedschapsproductie. - Ontwerpen voor autoprototypes. - Reparaties aan houten patronen.

> Eigenschappen Verbruik: 1,2 kg/l Potlife: ca. 10 minuten Verharder: 1-3 % BPO pasta Kleur: roodbruin

Art. No. Specificatie

UPP02200003 2,5 kg incl. harder

> Beschrijving

Is een nieuwe generatie van 2 componenten reparatie- en constructiemassa op polyesterbasis met een verminderde styreenemissie die voldoet aan de vos-reglementering sinds 2007. Zeer lichte massa waar in gespijkerd of geschroefd kan worden, specifiek voor de orthopedische sector. Verkrijgbaar in 5 kg verpakking.

> Toepassingsgebied Opvullen en herstellen van orthopedische leesten en modellen. Kan tot 10 cm dik in één keer aangebracht worden. Goed schuurbaar en zeer goede hechting op metaal, hout, kunststoffen en PUR-schuimen.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van laagdikte Viscositeit: 40.000 mPa’s Soortelijk gewicht: ca. 1,05 gr/cm³ Kleur: gebroken wit

Art. No. Specificatie

UPP02140003 1,5 kg incl. harder

Art. No. Specificatie

UPP02130010 5,0 kg incl. harder

Page 51: Vosschemie Benelux catalogus

: : PLAMUREN 51

> Beschrijving UPS Zink plamuur is een multifunctionele hechtende polyesterplamuur. - Hechting op verzinkt staal. - Hechting op aluminium en staaloppervlakken. - Hechting op lichtmetalen oppervlakken. - Zeer hoge concentratie. - Zeer makkelijk en gatenvrij bij gebruik. - Uitstekende schuureigenschappen.

> Toepassingsgebied Vanwege de uitstekende hechtingseigenschappen is UPS Zink een multifunctionele plamuur en kan het worden gebruikt als een oppervlak- en fijne plamuur.

> Eigenschappen Verbruik: 1,8 kg/l Potlife: ca. 4-5 minuten Verharder: 2-3 % BPO pasta Kleur: beige

UPS Zink Plamuur Polyester multifunctioneel plamuur

Art. No. Specificatie

UPP02170002 250 g incl. harder

> Beschrijving UPS Fill is een zeer viskeuze body plamuur waarmee dikke lagen kunnen worden toegepast op zowel verticale als horizontale vlakken. Het verhardt snel tot een kleefvrij oppervlak en schuurt makkelijk.

> Toepassingsgebied Voor het vullen van deuken en gerepareerde ruwe metaaloppervlakken.

> Eigenschappen Verbruik: 1,9 kg/l Potlife: ca. 4 minuten Verharder: 2-3 % BPO pasta Kleur: grijs

Art. No. Specificatie

UPP02080023 2,0 kg incl. harder

> Beschrijving Dit product is een multifunctionele polyester plamuur, die directe hechting garandeert aan verzinkt, aluminium en plaatstaal oppervlak zonder de behoefte aan het gebruik van een primer. Door zijn romige samenstelling is dit product de optimale plamuur voor zowel algemene vuldoeleinden als voor het vullen van zeer fijne, gladde, kleine gaten en kleefvrije toepassingen. Dit vulmiddel bespaart werktijd want het droogt snel en is zeer snel en makkelijk te schuren.

> Toepassingsgebied Voor het vullen van deuken en gerepareerde metaaloppervlakken.

> Eigenschappen Verbruik: 1,6 kg/l Potlife: ca. 4 minuten Verharder: 1-3 % BPO pasta Kleur: lichtgrijs

UPS Fill 21-1 Polyester body plamuur

UPS Ferro-Multi-Plus

Polyester multifunctioneel plamuur

Art. No. Specificatie

UPP02070002 2,0 kg incl. harder

Page 52: Vosschemie Benelux catalogus
Page 53: Vosschemie Benelux catalogus

: : POLYURETHAAN

Page 54: Vosschemie Benelux catalogus

POLYURETHAAN Duroplast polyurethanen (PUR) zijn één en twee component coating-, giet- en schuimmaterialen. De twee component gietmaterialen bezitten variërende mechanische eigenschappen zoals elasticiteit, oppervlaktehardheid en hoge scheursterkte.

Eigenschappen - Behandeling - Toepassing Polyurethaan heeft een goede weerresistentie maar verandert meestal naar lichtgeel. De bestendigheid tegen vele chemicaliën is bekend maar het veiligste is om eerst een praktische test uit te voeren. Polyurethaan is onder meer niet bestand tegen de volgende chemicaliën: aceton, veel organische zuren (vb. azijnzuur), ammoniak, methanol, methylene chloride, hoge geconcentreerde minerale zuren (nitraat, zwavel-, zout, fosforzuur).

Polyurethane bedekkingen Eén component bedekkingen zijn taai, hebben goede kleefkracht en een hoge slijtageresistentie. Het materiaal bevat gewoonlijk een oplosmiddel dat wordt aangebracht met een rol of spuitpistool (gebruikmakend van een luchtbeschermingsmasker). Na verdamping van het oplosmiddel treedt er een reactie op met het vocht (in de lucht of substraat) die leidt tot een duroplastische kruiskoppeling. Het één component polyurethaan wordt gebruikt als een betonlaag of als bindmiddel voor GVK op hout, minerale materialen en staal - geen roestvrij staal. Het wordt ook gebruikt als een verflaag op deze materialen. Gepigmenteerd polyurethaan heeft een goede slijtage- en chemische bestendigheid en wordt gebruikt als vloercoating in magazijnen, productiehallen, ateliers, garages en als bescherming voor beton op voedercontainers en draagbare silo's in de agrarische markt. De mechanische eigenschappen van de twee componenten coatings kunnen worden veranderd door toevoeging van vulmaterialen aan het A component. De viscositeit neemt geleidelijk toe. Het materiaal wordt gebruikt als giet- of bedekkingsmiddel en wordt toegepast met de hand of met een machine. Ze worden gebruikt voor gietproducten of kernen in de beton- en elektronische industrie en als gietvorm componenten op technisch gebied. Ze kunnen worden aangebracht als een dikke laag om metalen te beschermen tegen slijtage of corrosie en polystyreenschuim tegen mechanische en chemische aantasting. Zelf-gelijkmakende coating systemen worden gebruikt voor industriële vloeren, blootgesteld aan hoge spanning.

Polyurethaanschuimen Polyurethaanschuim (PUR-schuim) kan hard, gemiddeld hard of flexibel zijn, met of zonder huid. Ze zijn verkrijgbaar als één of twee componenten schuim, elk met een andere dichtheid, starttijd en mechanische eigenschappen.

Page 55: Vosschemie Benelux catalogus

Eén component schuimen hebben een dichtheid van 22 tot 30 kg/m³ en kunnen een drukkracht tot 1 kg/cm² weerstaan. Ze zijn verkrijgbaar in drijfmiddelen die een CFC-vrij schuimmiddel bevatten. Eén component schuimen verharden door de luchtvochtigheid (net als de 1 component coatings). 1 component schuimen zijn gecertificeerd als B2 als een bouwmateriaal volgens DIN 4102 en worden overheersend gebruikt voor het lijmen en vastzetten van deuren, vensterkaders en rond leidingen.

Twee component schuimen zijn CFC-vrij en hebben een dichtheid van 10kg/m³ (schuimverpakking) tot 700 kg/m³. Hun eigenschappen zijn dan ook zeer verschillend. Ze worden gemengd met de hand of mechanisch geroerd en worden gegoten in een gietvorm of holte. PUR schuimen kunnen ook gespoten worden op het oppervlak dat moet worden bekleed of geïsoleerd. Schuimen met een dichtheid tot 20 kg/m³ worden gebruikt voor schuimverpakking en isolatie. Harde schuimen met 40 tot 60 kg/m³ worden gebruikt voor isolatie, zowel voor thermische als geluid en hoog drijfvermogende kamers in boten en drijvende steigers. Sandwichkernen worden gebruikt voor GVK of aluminiumpanelen. Een spuitschuim met ten minste 39 kg/m³, gecertificeerd als B2, kan worden gebruikt in de bouwindustrie. Harde schuimen van 60 kg/m³ en hoger, kunnen worden belopen en worden gebruikt op daken (alleen diegene die worden toegepast in de bouwsector) en als vulmiddel voor drijfvermogende kamers. Zelfdragende kleine gietstukken en patronen kunnen worden gemaakt van harde schuimen die een dichtheid van 75 kg/m³ (structurele schuim) hebben. Een schuim met een dichtheid van 200 kg/m³ en hoger kan worden genageld of geschroefd en wordt gebruikt in de orthopedische sector. De druksterkte van de zachte schuimen kan worden veranderd door het aanpassen van de dichtheid. Ze worden gebruikt als structurele schuimdelen in de bekleding en de auto-industrie (zitkussen).

Page 56: Vosschemie Benelux catalogus

56 : : PO LYURETHAAN SCHUIMEN

B Component Type II Polyurethaan B component

> Beschrijving

B component Type II bevat diphenylmethaan-4.4'-diisocyanate (MDI) en wordt gebruikt om 2 component polyurethaanschuimen en -systemen te behandelen. Het is belangrijk om te werken volgens de mengverhouding die gegeven staat bij het bijhorende A component om zo de producteigenschappen te verkrijgen en om vrije isocyanaat of polyol deeltjes in het uitgeharde product te voorkomen.

> Toepassingsgebied Om 2 comp. polyurethaan schuimen te verharden: - Unizell HR-AT / HR77-AT / H 40 B2 - Structural Foam H50-AT / H75-AT - Structural Foam H200-AT / H400-AT

2 comp. polyurethaan systemen: - Elastocoat C6770/1 - Elastocoat C6781 - Elastocoat C6782 - Flexovoss K14

> Eigenschappen Kleur: bruin

Art. No. Specificatie

PUS17010045 1,0 kg

PUS17010046 5,0 kg

PUS17010047 10,0 kg

PUS17010049 200,0 kg

HR-AT Polyurethaan vul en isolatie schuim

> Beschrijving

HR-AT is een CFK-vrij, tenminste 91% geslotencellig, 2 componenten hard schuim op basis van polyurethaan met een dichtheid van ca. 50 kg/m³. Het heeft een lange reactietijd en kan worden gemengd en gegoten met de hand, zelfs in grote hoeveelheden tot ca. 10 kg. Mechanische bewerkingen verminderen de dichtheid en de starttijd. HR-AT is gemengd met het B-component type II en is bestand tegen verdunde zuren, basen en water.

> Toepassingsgebied Harde geslotencellige schuim componenten en vullen van gaten: - Thermische isolatie - Diepgevroren isolatie - Drijfvermogende kamers in boten - Vullen van kleine boeien en zwemgordels (onzinkbaar) - Sandwichkernen - Verstrekken van stijfheid - Isolatie tegen geluid

> Eigenschappen Verbruik: ca. 50 g/l Starttijd: ca. 37 seconden Mengverhouding A:B = 100:145 delen op gewicht Kleur: geelachtig

Art. No. Specificatie

PUS17010079 0,7 kg

PUS17010020 3,5 kg

PUS17010036 10,0 kg

PUS17010035 200,0 kg

Page 57: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYURETHAAN 57

> Beschrijving Is een 2 componenten elastisch integraalschuim met gesloten celstructuur. Dient steeds in combinatie met B-component verwerkt te worden. Na uitharding bekomt men een taai-elastisch product met een huidvorming en een densiteit van 60 kg/m³. Bestand tegen chemicaliën en verdunde zuren. Verkrijgbaar in 1 kg, 5 kg, 10 kg en 200 kg verpakkingen (A-comp.)

> Toepassingsgebied Voor het opvullen van holle ruimte-isolatie, geluidsisolatie, zitkussens, matrassen en maskers die duurzaam en elastisch moeten blijven. Is overschilderbaar en kan ingekleurd worden met 5% PU pigment. Blootstelling aan het zonlicht zal het materiaal verkleuren. Opgelet! Geeft geen homogene kleuren.

> Eigenschappen A-comp. B-comp. Verbruik: 60 kg/m³ Viscositeit: 600 mPa’s 130 mPa’s Soortelijk gewicht: ca. 1 gr/cm³ ca. 1,23 gr/cm³ Kleur: geel-transparant bruin

PUR Schuim E60 A+B Polyurethaan gatenvuller en isolerende

schuim

Art. No. Specificatie

PUS17010087 1,0 kg

PUS17010026 5,0 kg

PUS17010062 10,0 kg

> Beschrijving PU Pigmenten zijn intens gekleurde pigmentpasta’s in polyolen. Met deze pasta’s kunnen twee-componenten polyurethaan gietharsen en –schuimen worden getint. De kleuren blauw, rood en groen worden gebruikt voor doorschijnende (transparante) inkleuring van epoxyhars of polyester giethars. Het (gezamenlijk) gebruik van de kleuren wit, zwart en geel geeft de genoemde harsen een dekkende kleur.

> Toepassingsgebied Doorzichtige of ondoorzichtige kleuring van polyester –gietharsen en epoxyharsen, inkleuring van 2-componenten polyurethaan composities en -schuimen.

> Eigenschappen Toevoeging: - 2-componenten polyurethaan composities en -schuim: maximaal 3%. - UP- en EP-hars: maximaal 1%.

PU Pigmenten

Art.No. Specificatie PUH16090009 wit / 10 g 126.675 wit / 200 g PUH16090002 wit / 1 kg PUH16090003 geel / 10 g 126.694 geel / 200 g PUH16090010 geel / 1 kg PUH16090007 rood / 10 g 126.684 rood / 200 g PUH16090013 rood / 1 kg PUH16090005 groen / 10 g 126.700 groen / 200 g 126.699 groen / 1 kg PUH16090001 blauw / 10 g 126.689 blauw / 200 g PUH16090004 blauw / 1 kg PUH16090012 zwart / 10 g 126.680 zwart / 200 g PUH16090014 zwart / 1 kg

Page 58: Vosschemie Benelux catalogus

58 : : PO LYURETHAAN H75-AT Polyurethaan structuurschuim

> Beschrijving

H75-AT is een CFK-vrij, geslotencellige 2 componenten hardschuim die verhardt tot een niet-poreus oppervlak wanneer het in een vorm wordt gegoten. Het heeft een dichtheid van ca. 75 kg/m³ en kan worden gemengd en gegoten met de hand, aangezien het een lange starttijd heeft. Mechanisch mengen vermindert de dichtheid en starttijd. Indien een grote hoeveelheid in een gesloten gietvorm wordt gegoten zullen de dichtheid en de druk, uitgeoefend op de gietvorm, toenemen. H75-AT is gemengd met B-component type II en is bestand tegen verdunde zuren, basen en water.

> Toepassingsgebied Harde en vormbare componenten met een niet-poreus oppervlak: - Deksels - Mantels - Reliëfs - Figuren - Decoratieve onderdelen - Materiaalvulling voor gebruik in taxidermie - Modellen - Onderdelen voor precisiegietstukken

> Eigenschappen Verbruik: ca. 75 g/l Starttijd: ca. 60 seconden Mengverhouding A:B = 100:145 delen op gewicht met B component Type II Kleur: geelachtig

Art. No. Specificatie

PUS17010007 0,7 kg

PUS17010008 3,5 kg

126.302 10,0 kg

PUS17010034 200,0 kg

H200-AT Polyurethaan structuurschuim

> Beschrijving

H200-AT is een CFK-vrij, geslotencellige, 2 componenten hardschuim. Het verhardt tot een niet-poreus oppervlak wanneer het gegoten wordt in een gietvorm. Het schuim heeft een dichtheid van ca. 200 kg/m³, goede mechanische sterkte en kan worden genageld of geschroefd. Het kan worden gemengd en gegoten met de hand, aangezien het een lange starttijd heeft. Mechanisch roeren vermindert de dichtheid en de starttijd. Indien een grote hoeveelheid in een gesloten gietvorm gegoten wordt, neemt de dichtheid en de druk, uitgeoefend tegen de gietvorm, toe. H200-AT wordt gebruikt met B-component type II en is bestand tegen verdunde zuren, basen en water.

> Toepassingsgebied Vormbare onderdelen onderhevig aan hoge spanning en een niet-poreus oppervlak: - Deksels - Deuren - Armstoel omhulsels - Omhulsels voor machines en andere apparaten - Autocarrosserie onderdelen - Modellen

> Eigenschappen Verbruik: ca. 200 g/l Starttijd: ca. 65 seconden Mengverhouding A:B = 100:100 delen op gewicht met B component Type II Kleur: geelachtig

Art. No. Specificatie

PUS17010009 1,0 kg

PUS17010006 10,0 kg

PUS17010010 200,0 kg

Page 59: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYURETHAAN 59

> Beschrijving H400-AT is een CFK-vrij, geslotencellige, 2 componenten hardschuim die uithardt tot een niet-poreus oppervlak bij het gieten in een vorm. Het schuim heeft een dichtheid van ca. 400 kg/m³ en een zeer goede mechanische sterkte. Door zijn lange reactietijd kan het makkelijk worden gemengd en gegoten met de hand. Mechanisch roeren vermindert de dichtheid en de starttijd. Indien een grote hoeveelheid gegoten wordt in een gesloten gietvorm neemt de dichtheid en de druk uitgeoefend op de vorm toe. H400-AT wordt gebruikt met B-component type II en is bestand tegen verdunde zuren, logen en water.

> Toepassingsgebied Mechanisch vervormbare elementen met een niet-poreus oppervlak die kunnen worden blootgesteld aan hoge spanning: - Orthopedische onderdelen - Deksels - Deuren - Armstoel omhulsels - Omhulsels voor apparaten

> Eigenschappen Verbruik: ca. 400 g/l Starttijd: ca. 70 seconden Mengverhouding A:B = 100:100 delen op gewicht met B component Type II Kleur: geelachtig

H400-AT Polyurethaan structuur schuim

Art. No. Specificatie

PUS17010057 1,0 kg

PUS17010064 10,0 kg

PUS17010083 200,0 kg

VASTE SYSTEMEN - GIET SYSTEMEN

> Beschrijving K6 is een twee component, zelfnivellerend (S) of thixotropisch (T) product. Het is elastisch (65% rek bij breuk), goed bestand tegen verdunde zuren, basen en water. K6 bevat geen plasticizer. Het B component is K6 S-T-H. Het verhardt met lage krimping en kan gebruikt worden tot -20 ° C wanneer het is uitgehard.

> Toepassingsgebied Ruw, elastisch gietvormmateriaal: - Elektronische inkapseling - Machine onderdelen Bedekking van: - Polystyreen en PUR-schuim - Hout (met G4 primer) - Metaal (met G4 primer) - Cement (met G4 primer) - Thermoplasten (beperkt) - Glasvezel kunststoffen Taai, elastisch gietvormen voor: - Stortklaar beton - Betonnen platen

> Eigenschappen Verbruik: 1.5 kg/l Potlife: ca. 30 minuten Mengverhouding A:B = 100:25 delen op gewicht met K6 S-T-H B comp. Kleur: grijs/beige

> Behandelingsuitrusting K6 wordt aangebracht met een kwast of wolroller, K6s met een spuitpistool, gebruikmakend van ademhalingsbescherming.

Flexovoss K6S & K6T Polyurethaan giet, coating en vorm

materiaal

Art. No. Specificatie

PUH16060010 K6-S / 1,0 kg incl. harder

PUH16060011 K6-S / 5,0 kg incl. harder

PUH16060013 K6-S / 30,0 kg incl. harder

PUH16060014 K6-T / 1,0 kg incl. harder

PUH16060015 K6-T / 5,0 kg incl. harder

PUH16060017 K6-T / 30,0 kg incl. harder

Page 60: Vosschemie Benelux catalogus

60 : : PO LYURETHAAN Flexovoss K6H Polyurethaan coat

> Beschrijving

K6H is een 2 component thixotropisch product. Het verhardt met minimale krimping, heeft een hoge chemische resistentie (stookolie, diesel) en bevat geen plasticizer. Het B component K6 S-T-H wordt gebruikt. K6H wordt aangebracht met een kwast of wolroller.

> Toepassingsgebied Stookolie-bestendige bedekking voor: - Stookolie- en dieseltanks van staal, aluminium (beperkt) en GVK (aanvullende binnenkant bedekking). - Verzamelen opvangbakken voor milieubescherming doeleinden.

> Eigenschappen Verbruik: 1,6 kg/m² voor 2 coats Potlife: ca. 40 minuten Mengverhouding A:B = 100:25 delen op gewicht met K6 S-T-H B comp. Kleur: grijs

Flexovoss K7 Polyurethaan giet en coating materiaal

> Beschrijving

K7 is een twee component, zelf nivellerend, slijt-en impactbestendig product met een ruw oppervlak. Het is bestand tegen verdunde zuren, basen, water, minerale olie en bevat geen ontharder. K7 is behandeld met K7 B component en wordt aangebracht met een kwast of wolroller.

> Toepassingsgebied Hoge slijtresistente onderdelen: - Prototypes voor zandgietingen Coating: - Metaal (met G4 primer) - Hout (met G4 primer) - Beton (met G4 primer) - Piepschuim

> Eigenschappen Verbruik: 1,8 kg/m² Potlife: ca. 30 minuten Mengverhouding A:B = 100:20 delen op gewicht Kleur: rood bruin

Flexovoss K9 N Polyurethaan vorm en giet materiaal

> Beschrijving

K9 N is een permanent elastisch (ca. 100% rek bij breuk), lage krimp, twee componenten gietmassa die ontharder bevat. Het is behandeld met K9 N B component en is bestand tegen water, verdunde zuren en basen.

> Toepassingsgebied Elastische patronen en gietvormen voor: - Betonbekleding - Betononderdelen - Gietvorm polyurethaan en polyester (kleine oplagen)

> Eigenschappen Verbruik: 1,4 kg/l Potlife: ca. 50 minuten Mengverhouding A:B = 100:11 delen op gewicht Kleur: grijs

Art. No. Specificatie

PUH16060022 1,0 kg incl. harder

126.491 10,0 kg incl. harder

PUH16060025 30,0 kg incl. harder

Art. No. Specificatie

PUH16060006 1,0 kg incl. harder

PUH16060007 5,0 kg incl. harder

PUH16060009 30,0 kg incl. harder

Art. No. Specificatie

126.477 1,0 kg incl. harder

PUH16060020 5,0 kg incl. harder

PUH16060001 30,0 kg incl. harder

Page 61: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYURETHAAN 61

> Beschrijving K10 is een gemodificeerd, twee component, zelfnivellerend vormmateriaal met zeer lage krimping en goede dimensionele stabiliteit. Het is bestand tegen water, verdunde zuren en basen. K10 is behandeld met K10 B component. Alleen voor industrieel gebruik.

> Toepassingsgebied Gietvormen en kernen die uitermate bestand zijn tegen basen: - Patronen voor blootgestelde betononderdelen. - Elastische mallen voor betongietstukken.

> Eigenschappen Verbruik: 1.1 kg/l Potlife: ca. 25 minuten Mengverhouding A:B = 100:10 delen op gewicht Kleur: geel

> Beschrijving

K14 is een oplosmiddelvrij, twee component gietvorm- en gietmassa mengsel op basis van polyurethaan die een korte potlife, een korte voorbereidingstijd en een verminderde verhardingsperiode heeft. K14 bevat lichtgewicht vulmaterialen. Hierdoor zijn de behandelingseigenschappen van het verhard materiaal gelijk aan hardhout. Het product wordt gebruikt met B component type II.

> Toepassingsgebied - Productie van middelgrote mallen, geschikt voor serieproductie. - Gieten van lichtgewicht onderdelen.

> Eigenschappen Potlife: ca. 8 minuten bij 20°C Relatieve dichtheid: A-comp. 0,8 kg/l; B-comp. 1,22 kg/l Mengverhouding A:B = 100:50 delen op gewicht Behandelen met: B component Type II Kleur: geelachtig

Flexovoss K 10 Polyurethaan vorm en giet

substantie

Flexovoss K 14 Polyurethaan vorm en giet

component

Elastocoat C 6698/50

> Beschrijving C 6698/50 is een twee component giet- en vormpolyurethaanhars voor hand- en automatische toepassingen. Het product bevat geen plasticizers en oplosmiddelen. Het verharde materiaal is zeer elastisch (300% rek bij breuk). Het is behandeld met C 6698 B-component en is bestand tegen water, verdunde zuren en basen.

> Toepassingsgebied Elastische patronen en gietvormen voor: - Betonbedekking - Elastische betonnen vormdelen - Gietvormonderdelen

> Eigenschappen Verbruik: 1,0 kg/l Potlife: ca. 15 minuten Mengverhouding A:B = 100:20 delen op gewicht Behandelen met: Elastocoat C 6698 B-component Kleur: ivoor

Art. No. Specificatie

126.606 5,0 kg incl. harder

Art. No. Specificatie

PUH16060002 5,0 kg

143.498 15,0 kg

Art. No. Specificatie

126.507 1,0 kg

126.508 5,0 kg

126.417 200,0 kg

Page 62: Vosschemie Benelux catalogus

Art. Specificatie

PUH16100003 1,0 kg

PUH16100004 5,0 kg

126.506 30,0 kg

62 : : PO LYURETHAAN Elastocoat C 6698/70

> Beschrijving

C 6698/70 is een twee component vorm en gietpolyurethaanhars voor hand- en automatische toepassingen. Het product bevat geen plasticizers en oplosmiddelen. Het verharde materiaal is zeer elastisch (200% rek bij breuk). Vergeleken met C 6698/50 is het iets harder en heeft het een Shore-A-hardheid van 70. Het is behandeld met C 6698 B-component en is bestand tegen water, verdunde zuren en basen.

> Toepassingsgebied Elastische patronen en gietvormen voor: - Blootgestelde betonbedekking. - Elastische mallen voor betonsecties. - Gietvormdelen.

> Eigenschappen Verbruik: 1,0 kg/l Potlife: ca. 15 minuten Mengverhouding A:B = 100:26 delen op gewicht Behandelen met: Elastocoat C 6698 B-component Kleur: ivoor

Art. No. Specificatie

PUH16100001 5,0 kg

PUH16100002 30,0 kg

126.419 200,0 kg

Elastocoat C 6698 B-component

Elastocoat C 6770/1

> Beschrijving

C 6698 B-component is een prepolymer op basis van diphenylmethaan-diisocyanaat (MDI) en wordt gebruikt om de twee component vorm en gietpolyurethaanhars C 6698/50 en C 6698/70 te behandelen. Voor optimale resultaten en vrije poly delen in het behandelde product te voorkomen, moet de mengverhouding exact worden gevolgd.

> Beschrijving

C 6770/1 is een twee componenten polyurethaan systeem. Het wordt gebruikt voor bedekkingen en harde onderdelen of starre mallen, voor het produceren van polyurethaan- of epoxygietvormen. Door de lange arbeidstijd en langzame uithardingssnelheid, is het geschikt voor verwerking met de hand en verhardt, ook in dikke lagen, met weinig warmte en lage krimp. Het is gemakkelijk te gebruiken omdat het over een lage viscositeit beschikt. C 6770/1 hardt uit bij kamertemperatuur met het B-component type II.

> Eigenschappen Verbruik: 1.2 kg/l Potlife: ca. 30 minuten Mengverhouding: 100:90 delen op gewicht Kleur: geel

Art. No. Specificatie

141.385 5,0 kg

141.386 30,0 kg

141.389 200,0 kg

Page 63: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYURETHAAN 63

Elastocoat C 6781 > Beschrijving

C 6781 is een twee component vormingsysteem op basis van polyurethaan dat vulmaterialen bevat. Het product bevat geen oplosmiddelen of plasticizers. Na uitharding is het permanent elastisch (rek bij breuk ca. 30%) en is het resistent tegen verdunde zuren, basen en water. C 6781 hardt uit bij kamertemperatuur met het B component type II.

> Toepassingsgebied Taaie, elastisch gietvormen: - Elektronische inkapseling. - Kleine onderdelen en signaalapparaten voor schakelaars en tracks in de spoorwegsector.

> Eigenschappen Verbruik: 1,9 kg/l Potlife: ca. 4-7 minuten Mengverhouding: 100:14 parts op gewicht Kleur: zwart

Art. No. Specificatie

PUH16100006 5,0 kg

PUH16100007 30,0 kg

126.397 200,0 kg

Flexovoss PUR Gietvloer NEW

> Beschrijving

Is een 2 componenten oplosmiddelvrije PU-gietcoating voor het zelfegaliserend opgieten van vloeren in bedrijfsruimtes en aanhangwagens. Uiterst krasvast en bestendig tegen verdunde zuren en logen. Verkrijgbaar in 12 kg en 25 kg verpakkingen. Leverbaar in verschillende Ral kleuren. Standaard leverbaar de kleuren; Ral 7000, 9001 en 5015.

> Toepassingsgebied Als gietcoating voor het zelfegaliserend opgieten van vloeren bestaande uit hout, beton (mits gebruik van een primer). Ideale coating voor vrachtwagens die in vlees- en levensmiddelenvervoer gebruikt worden, daar deze na uitharding fysiologisch neutraal is. Indien de vloer antislip moet worden, kan men in de toplaag (Flexodur Topcoat of Estovoss) een karburandumkorrel strooien. Niet toepassen bij transpalletgebruik.

> Eigenschappen Verbruik: 3-4.5 kg/m² - afhankelijk van de toepassing bij 2-3 mm dikte. A-comp. B-comp. Viscositeit: 7000 mPa’s ca. 250 mPa’s Soortelijk gewicht 20°C: ca. 1,66 gr/cm³ ca. 1,18 gr/cm³ Kleur: grijs of RAL kleur donker amber

> Beschrijving

Is een 2 componenten polyurethaan gietsysteem, niet-gevuld met geringe reukontwikkeling en een snelle uitharding, die kan gemengd worden met verschillende vulstoffen. De viscositeit van de twee componenten is bijzonder laag gehouden om deze zodoende te kunnen vullen met de vulstoffen. Verkrijgbaar in 2 kg verpakkingen.

> Toepassingsgebied Universeel toepasbaar voor alle soorten mallen en modellen. Multicast is eenvoudig in gebruik, heeft een zeer goede uitharding ook in dunne lagen. Zéér snelle uitharding; hoge temperatuurbestendigheid.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van toepassing A-comp. B-comp.(Iso 3) Viscositeit: 35 mPa’s 75 mPa’s Soortelijk gewicht: 0,9 gr/cm³ 1,10 gr/cm³ Kleur: crème geelachtig

PUR MC 5 A+B

Art. No. Specificatie

PUH16200016 2,0 kg

PUH16200017 20,0 kg

Art. No. Specificatie

EPH06080005 15,0 kg

Page 64: Vosschemie Benelux catalogus

64 : : PO LYURETHAAN

PUR MC 12

> Beschrijving

Is een 2 componenten polyurethaan gietsysteem, niet-gevuld, met een geringe reukontwikkeling. Heeft een snelle uitharding, kan gemengd worden met verschillende vulstoffen. De viscositeit van de twee componenten is in het bijzonder laag gehouden om deze zodoende te kunnen vullen met de vulstoffen. Verkrijgbaar in 2 kg en 20 kg verpakkingen.

> Toepassingsgebied Universeel toepasbaar voor alle soorten mallen en modellen. Multicast is eenvoudig in gebruik, heeft een zeer goede uitharding en een zéér lage viscositeit. Snel giethars met een lange potlife en zéér lage krimp.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van toepassing A-comp. B-comp. (Iso 2) Viscositeit: 140 mPa’s 75 mPa’s Soortelijk gewicht: 0,95 gr/cm³ 1,10 gr/cm³ Kleur: melkachtig geelachtig

SOLID SYSTEMEN - COATING SYSTEMEN

G4 Hechtingslaag en verzegelingslaag

> Beschrijving G4 is een 1 component polyurethaan die chemische verbindingen kruist nadat het oplosmiddel is verdampt. Het product heeft een goede slijtageresistentie, een hoge chemische weerstand dat veel afvalproducten omvat en is een ruw bindend materiaal en grondbedekker. Het hecht uitzonderlijk goed en heeft een goede krasbestendigheid. Het verbetert de hechtingskracht van GRP coatings. G4 vergeelt onder UV-licht. Met droog kwartszand of zaagsel kan G4 gebruikt worden als bindmateriaal voor reparaties.

> Toepassingsgebied -Hechtende primer voor GRP of PUR op: hout, beton, steen, staal, glas (beperkt). - Primer of hechtingslaag voor: hout, beton, cement, gips, klei. - Bindmiddel voor: dunne lagen van hars, mortel of houtstof.

> Eigenschappen Verbruik: ten minste 200 ml/m². Kleur: doorzichtig bruin.

> Behandelingsuitrusting G4 wordt aangebracht met een kwast, wolroller of spuitpistool (met ademhalingsbescherming). Voor de spray toepassing en om doordringing in de ondergrond te verbeteren, kan G4 worden gebruikt met polyurethaan verdunners.

Art. No. Specificatie

PUH16070001 1,0 l

PUH16070002 5,0 l

PUH16070003 10,0 l

PUH16070004 30,0 l

PUH16070007 200,0 l

Art. No. Specificatie

PUH16200023 2,0 kg

PUH16200112 20,0 kg

Page 65: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYURETHAAN 65

> Beschrijving G8 Super is een goede verwerings-, één component, vochthardende polyurethane heldere coating die niet vergeelt. Het heeft een zeer goede bestendigheid tegen vele chemicaliën.

> Toepassingsgebied Slijt- en UV-bestendige heldere coating voor: hout, beton, metaal, epoxy en polyester laminaten.

> Eigenschappen Hoeveelheid per coat: 200-300 ml/m² - afhankelijk van de porositeit. Kleur: helder

> Behandelingsuitrusting G8 Super wordt aangebracht met een kwast, wolroller of spuitpistool (met ademhalingsbescherming). Polyurethaan verdunners kunnen worden gebruikt om de stroming en doordringing van G8 Super te verbeteren.

G8 Super Heldere coating

Art. No. Specificatie

PUH16080001 1,0 l

PUH16080002 5,0 l

PUH16080003 10,0 l

126.424 200,0 l

Estovoss Standaard

> Beschrijving Estovoss Standard is een één-component polyurethaan die over een goede slijtage- en chemische bestendigheid beschikt (ook wanneer gebruikt voor agrarische doeleinden). Het kleurt lichtgeel bij blootstelling aan UV licht. Het materiaal is bestand tegen verdunde zuren, basen, water, vet en olie op kamertemperatuur. De oplosmiddelen verdampen en Estovoss reageert op de luchtvochtigheid. Na verven met G4 en na een interval van 2 tot 4 uur wordt een dun laagje Estovoss Standaard tweemaal aangebracht met een kwast of wolroller.

> Toepassingsgebied Een laag die goed hecht, ruw is en een goede chemische bestendigheid heeft, voor binnenbeton en cementen vloeren: - Garages - Kelders - Opslag en productiehallen - Stallen

> Eigenschappen Hoeveelheid per coat: 300-350 ml/m² (2 coatings) Kleur: grijs

Art. No. Specificatie

PUH16040014 1,0 l

PUH16040015 5,0 l

PUH16040011 10,0 l

PUH16040009 30,0 kg

Page 66: Vosschemie Benelux catalogus

66 : : PO LYURETHAAN

Estovoss Super

> Beschrijving Estovoss Super is een één component polyurethaan primer die een goede slijtage-, chemische en UV-bestendigheid heeft (ook wanneer gebruikt voor agrarische doeleinden). Het is bestand tegen verdunde zuren, basen, vet, oliën en water. Wanneer de oplosmiddelen verdampt zijn, verhardt het met vocht. Na verven met G4 en een interval van 2 tot 4 uur, wordt een dunne laag Estovoss Super tweemaal aangebracht met een kwast of wolroller.

> Toepassingsgebied Een laag die goed hecht, een goede chemische, UV en slijtageresistentie heeft, voor binnen- en buitengebruik: - Garages, kelders, hobbyruimtes - Opslag- en productiehallen - Transport silos - Voederbakken

> Eigenschappen Verbruik: 300-350 ml/m² (2 coatings) Kleur: grijs, kiezelgrijs (groen en zandgeel op aanvraag)

Art. No. Specificatie

PUH16040001 grijs / 1,0 l

PUH16040002 grijs / 5,0 l

PUH16040020 grijs / 10,0 l

PUH16040004 grijs / 30,0 kg

PUH16040006 groen / 5,0 l

PUH16040019 kiezelgrijs / 5,0 l

126.469 kiezelgrijs / 30,0 kg

PUH16040021 zand geel / 5,0 l

126.514 zand geel / 30,0 kg

ADDITIEVEN PU

Polyurethaan Verdunner Verdunner en reiningingsmiddel

> Beschrijving

Polyurethaan Verdunner wordt gebruikt voor G4 en G8 Super. Het verbetert de stroming en doordringing van G4/G8 Super coatings. Polyurethaan verdunners worden ook gebruikt als reinigingsmiddel voor instrumenten om deze materialen te behandelen.

> Toepassingsgebied Verdunner of materiaalreiniger voor: G4 of G8 Super.

> Eigenschappen Toe te voegen hoeveelheid: - G4 tot 200 % - G8 Super tot 50 % - Estovoss Standaard en Super tot 10 % Kleur: helder

Art. Specificatie

HUL36140005 0,5 l

HUL36140001 1,0 l

HUL36140002 5,0 l

HUL36140003 10,0 l

126.383 200,0 l

Page 67: Vosschemie Benelux catalogus

: : PO LYURETHAAN 67

PUR Versneller

> Beschrijving PUR Versneller wordt gebruikt om de reactiesnelheid van verscheidene Flexovoss producten te verhogen. Het wordt toegevoegd aan het A en B componentmengsel kort voordat het gemengd is. Alleen geschikt voor industrieel gebruik.

> Toepassingsgebied Vermindert de potlife, de gietvorm-vrijgavetijd en de verhardingsperiode: - Flexovoss K6S & K6T - Flexovoss K6H - Flexovoss K7 - Flexovoss K9N - Flexovoss K10 - Flexovoss K14 - Elastocoat producten

> Eigenschappen Toe te voegen hoeveelheid: 0,1-0,5 % (0,15 % halveert de potlife) Kleur: helder

Art. No. Specificatie

HUL36400019 1,0 l

Page 68: Vosschemie Benelux catalogus
Page 70: Vosschemie Benelux catalogus
Page 71: Vosschemie Benelux catalogus

EPOXY Epoxyhars is verkrijgbaar als giet-, coat- en lamineerhars, gietvormmateriaal of als prepregs (vooraf-geïmpregneerde geweven vezels met hars). De hars wordt gebruikt voor de volgende doeleinden: Gietonderdelen met E-glas, R-glas, aramide, carbon en basaltvezels; coatings met en zonder glasvezelversterkingen voor bescherming tegen corrosie; gietvormmateriaal met glasvezelversterkingen en metalen inlegsels; polymeerbeton voor componenten die een chemische weerstand hebben; vloeren gebaseerd op polymeercement als een slijtbestendige toplaag; vorm-, verzadigings- en inbeddingsharsen voor het elektronische veld; lak harsen (thermoplasten en duroplasten); hechtingsharsen.

Mechanische en elektrische eigenschappen

EP hars zorgt voor een hoge hechtingskracht aan de versterkingsvezels en voor een minimale krimping. Versterkte gietmaterialen hebben goede resterende sterkte, zelfs wanneer ze onderhevig zijn aan oscillerende stress. De mechanische eigenschappen hangen sterk af van het vezelgehalte, de vezelrichting en het vezeltype. Afhankelijk van de structuur variëren de materialen van stijf naar elastisch, zeer taai, hard, slijtvast resistent, dimensioneel en warmtestabiel. Zeer goede isolerende eigenschappen.

Chemische resistentie Epoxy heeft meestal een betere weerstand tegen alkalische oplossingen dan polyesterhars. Ze zijn, afhankelijk van het type, bestand tegen verschillende zuren en chemicaliën zoals styreen, xyleen, benzine, white spirit, petroleum, diesel en stookolie.

Behandeling EP hars kan worden verwerkt door koude of warmte uitharding. Bij uitharding met warmte zullen ze duidelijk betere mechanische eigenschappen ontwikkelen. Koude uitharding komt voor bij het gieten van constructiedelen, de hand lay-up en vacuüm processen. Vooraf-geïmpregneerde geweven vezels (40 tot 60% glas-inhoud) zijn bewerkt tot hoge sterke componenten op een persmachine onder vacuüm of in autoclaven. Holle onderdelen worden in het wikkelproces met vooraf-geïmpregneerde rovings van glas, aramide of carbonvezels geproduceerd. Glasvezel EP onderdelen kunnen worden gevormd en gebonden. In de praktijk, is het materiaal in een uitgeharde toestand, fysiek onschadelijk.

Page 72: Vosschemie Benelux catalogus

Toepassing • Gieten van elektrische en elektronische componenten:

Onderdelen voor elektromotoren; isolatoren; hoogspanning cabines. Basispanelen voor elektronische schakelaars.

• Voertuigconstructie:

Zweefvliegtuigen en machtzweefvliegtuigen; bouwcomponenten en lambrisering voor grote vliegtuigen (sandwich constructie). Structurele onderdelen voor UL (ultra light) vliegtuigen; covers tegen warmteblootstelling, motorkappen en spoilers op sportwagens; panelen voor raceauto's, racejachten en -boten, surfplanken, high performance masten, surfmasten, wishbooms, lijmen van hout op moderne boten, racefietsen, tennisrackets.

• Gereedschapsconstructie: Gietproducten, meestervormen, gietvormen, vacuüm gereedschappen, schuimvormen, gereedschap voor het spuitgieten.

• Bouwnijverheid: Reconstructie en hechten van cementdelen, oppervlaktebescherming, vloeren op basis van cementsamenstellingen.

Page 73: Vosschemie Benelux catalogus

72 : : EPOXY LAMINEREN & GIETEN

Epoxy BK Epoxy lamineer, giet en bindhars

> Beschrijving

BK is een lage viscositeit (ca. 1000 mPa.s), oplosmiddelvrije epoxyhars die verwerkt kan worden op kamertemperatuur en kleefvrij zal verharden. Het kan worden gebruikt als coating-, giet- en lamineerhars en als bindmiddel. De hars is behandeld met BK verharder (amine) en kan met glas, carbon of kevlarvezels worden behandeld in het hand lay-up proces.

> Toepassingsgebied Een, voor alle doeleinden, epoxyhars voor het lamineren, gieten en binden: - Vocht bestendige coating voor goten, buizen en tanks gemaakt van beton en andere materialen. - Inkapseling van de elektronische bedrading. - Lamineerhars voor modelbouw, voor panelen en motorkappen van voertuigen en apparatenindustrie. - Voor hout reparaties als een bindmiddel voor vulstoffen of lijmen. - Binder voor zandmengsels gebruikt om vloeren te herstellen. - Binder voor lichtgewicht vulmaterialen die worden gebruikt als basis en fijne filler.

> Eigenschappen Verbruik: 3x mat, 1x gewoven doek; 1,1 kg/l Potlife: ca. 30 minuten Mengverhoudig A:B = 100:60 delen op gewicht Verharden met: BK harder Kleur: transparant

Epoxy BN Epoxy coating en giet mengsel

> Beschrijving

BN is een koudhardende, licht gevulde epoxyhars die kan worden verwerkt bij kamertemperatuur en hardt uit tot een kleefvrij oppervlak. Het is van medium viscositeit (2700 mPa.s) en bevat geen oplosmiddelen. BN is geschikt als coating- en gietmassa voor onderdelen onderhevig aan hogere spanning.

> Toepassingsgebied Coating en gietmassa: - Waterdichte coating op poreuze en vlakke ondergronden bv goten, buizen, beton, stalen tanks enz. - Gietmengsel voor scheuren of gebreken in beton en andere materialen. - Inkapseling van elektronische bedrading.

> Eigenschappen Verbruik: 1,7 kg/l Potlife: ca. 40 minuten Mengverhouding A:B = 100:25 delen op gewicht Verharden met: BN harder Kleur: licht grijs

Art. No. Specificatie

EPH06020008 0,5 kg incl. harder

EPH06020001 1,0 kg incl. harder

EPH06020002 5,0 kg incl. harder

EPH06020004 30,0 kg incl. harder

Art. No. Specificatie

EPH06020009 0,5 kg incl. harder

EPH06020005 1,0 kg incl. harder

EPH06020006 5,0 kg incl. harder

EPH06020007 30,0 kg incl. harder

Page 74: Vosschemie Benelux catalogus

: : EPOXY 73

> Beschrijving

Super Epoxy is een twee-componenten multifunctionele lijm op basis van epoxyhars. Het is geschikt voor hoog belastbare, doorzichtige hechtingen die zorgvuldig gepositioneerd en drukloos uitgevoerd moeten worden. Het bereikt al na een korte verhardingstijd een hoge kleefkracht. Super Epoxy is bestand tegen water (zeewater), olie, verdunde zuren en logen en heeft een goede temperatuurbestendigheid.

> Toepassingsgebied Verbindingen met goede hechting van: - Hout, metaal - Glasvezelkunststof - Porselein, steen (-goed) - Beton - Glas - Leer, harde rubber

> Eigenschappen Potlife: ca. 10 minuten Mengverhouding 1 : 1 vol. - deel Kleur: transparant

Super Epoxy

> Beschrijving

Is een 2 componenten zwart ingekleurde epoxy gelcoat met een verhoogde slijtvastheid, temperatuurbestendigheid en goede nabewerkingseigenschappen. Verkrijgbaar in 1 kg verpakkingen.

> Toepassingsgebied Als beschermlaag voor epoxylaminaten waar slijtvastheid en temperatuurbestendigheid van belang zijn. Heeft een goede hechting tussen de onderlinge lagen.

> Eigenschappen Verbruik: 500 gr/m² A-comp. B-comp. Viscositeit: 200 mPa’s 150 mPa’s Soortelijk gewicht: ca. 2,8 gr/cm³ ca. 1,1 gr/cm³ Kleur: zwart kleurloos

O-Pasta Zwart

Art. No. Specificatie

EPH06020023 30 gr

Art. No. Specificatie

EPH06030001 1 kg

Page 75: Vosschemie Benelux catalogus

74 : : EPOXY Epoxy O-Pasta Alu

> Beschrijving

Is een 2 componenten aluminium gevulde epoxygelcoat met een zeer glad oppervlak en een verhoogde temperatuurbestendigheid. Verkrijgbaar in 1,1 kg en 10 kg verpakkingen.

> Toepassingsgebied Als beschermlaag voor epoxylaminaten waar het oppervlak nog gepolijst moet worden en bestendig dient te zijn tegen verhoogde temperaturen, alsook nog eenvoudig na te bewerken valt.

> Eigenschappen Verbruik: 500gr/m² A-comp. B-comp. Viscositeit: 3800 mPa’s 150 mPa’s Soortelijk gewicht: ca. 1,6 gr/cm³ ca. 1,1 gr/cm³ Kleur: grijs (alu) kleurloos

Art. No. Specificatie

EPH06030003 1,1 kg

Epoxy Hars VG Alu Epoxy lamineer-, giet- en hechtingshars

> Beschrijving

Is een 2 componenten gebruiksklaar epoxy giethars voor het gieten van pluggen of mastermodellen waarop men kan vacuümvormen. Door de hoge vullingsgraad is dit materiaal slagvast, krimp-arm en zeer gebruiksvriendelijk.

> Toepassingsgebied Als gietsysteem voor het vervaardigen van mallen voor PUR schuimen. Alsook voor toolingblokken waarop men wenst te vacuümvormen.

> Eigenschappen A-comp. B-comp. Kleur: alu transparant-geel Viscositeit: 60.000 100 Soortelijk gewicht: 1,8 0,95

Art. No. Specificatie

EPH06040025 10,0 kg

Page 76: Vosschemie Benelux catalogus

: : EPOXY 75

COATINGS

> Beschrijving Glosscoat is een koudhardende, oplosmiddelvrije, transparante, gemakkelijk vloeiende hars. Het is behandeld met Glosscoat verharder. Decoratieve afbeeldingen, collages en bedekkingen met een glad, hoogglanzend oppervlak kunnen hiermee worden gemaakt. De kleuren kunnen worden gescheiden door draadinlegsels (vergelijkbaar met looddraad) of kunnen in elkaar overvloeien. Een coating van Glosscoat versterkt het effect van houtnerf.

> Toepassingsgebied - Decoratieve coatings, collages op hout en andere materialen. - Hoogglanzende, transparante lagen op verschillende materialen zoals hout, kunststoffen, metalen etc.

> Eigenschappen Verbruik: 200 g/m² Potlife: ca. 40 minuten Mengverhouding: 100:40 delen op gewicht Kleur: transparant geel

Glosscoat Epoxy coatinghars

Art. No. Specificatie

EPH06020017 1,0 kg incl. harder

EPH06020025 14,0 kg incl. harder

> Beschrijving Speedcoat SC is een koudhardende, thixotropische, oplosmiddelvrije, hoogglanzende gelcoat en toplaag gebruikt om een ondergrond van fijn geweven mat (viscositeit 4700 mPa. s) af te platten. Het is behandeld met Speedcoat verharder en kan worden toegepast door middel van het hand lay-up proces. SC kan worden gekleurd met EP pigment pasta's. Indien nodig kan een lichtstabiele PUR lak worden gebruikt als laatste laag.

> Toepassingsgebied Hoogglanzende, langdragende gelcoat of toplaag voor: - Op maat gemaakte planken. - Negatieve glasvezel epoxyharsvormen. - Finale laag voor houten boten gebouwd door middel van de epoxy houtbindingsmethode die bedekt moet worden met een lak. - Stalen vormen voor artificiële productie.

> Eigenschappen Verbruik: 200 g/m² Potlife: ca. 25 minuten Mengverhouding: 100:40 Kleur: transparant

Speedcoat SC Epoxycoat

Art. No. Specificatie

EPH06020022 1,0 kg incl. harder

EPH06020028 5,0 kg incl. harder

Page 77: Vosschemie Benelux catalogus
Page 79: Vosschemie Benelux catalogus

: : SILICONE

Page 80: Vosschemie Benelux catalogus

SILICONE Silicone rubber heeft een hoge elasticiteit wat het een nuttig materiaal maakt voor verschillende toepassingen. Eén component siliconen hechten goed op vele ondergronden, twee component siliconen hebben goede zelflossende eigenschappen voor vele materialen.

Eigenschappen Het één component silicone verhardt met de luchtvochtigheid tot een permanent elastisch afdichtingsmiddel. Twee component siliconen rubbers worden gebruikt als giet- en bedekkingsmiddelen. Het materiaal heeft een lage krimp, gemiddelde mechanische sterkte, hoge hittebestendigheid (boven 300 °C gedurende een korte periode zonder grote veranderingen in de mechanische eigenschappen), lange verwerkings- en uithardingstijden, is in praktische termen fysiek onschadelijk (exclusief bepaalde verharders) en heeft een goed elektrisch isolatievermogen. Zeer nauwkeurige en flexibele gietvormen worden geproduceerd met 2 component silicone. Het materiaal heeft een hoge elasticiteit en één stuk vormen kunnen vaak gemaakt worden waar er gewoonlijk twee vormen nodig zouden zijn. Objecten met ondersnijdingen kunnen ook worden gereproduceerd. Silicone is zelflossend van vele materialen. Oplossingen voorkomen het binnendringen van water maar laten nog steeds damptransmissie binnen.

Behandeling Silicone rubbers worden bewerkt door te gieten, te borstelen of te sprayen. De oplossingen worden toegepast door een spray, roller of borstel.

Toepassing Gietvormmateriaal: elastische mallen met een hoge scheurresistentie voor het reproduceren van onderdelen. Voor machinebouw, automobielconstructie, fabricage van decoratieve onderdelen, prototypes en sculpturen. Fijnmechanica: een afdichtmiddel met een hoge warmte- en waterbestendigheid. Elektronisch veld: gietmassa voor elektronische inkapseling, gelamineerde platen voor elektronische onderdelen. Carrosserie productie, sanitaire ruimtes, voegen in de bouw: permanent elastisch afdichtmiddel dat een hoge hittebestendigheid heeft en schimmelgroei remt. Siliconen zijn bestand tegen: verdunde minerale zuren en basen, glycol, zeewater, methanol. Ze zijn niet bestand tegen: geconcentreerde zuren en basen, aromatische hydrocarbons en de meeste oplosmiddelen.

Page 81: Vosschemie Benelux catalogus
Page 82: Vosschemie Benelux catalogus

80 : : SILICONE Sicovoss NL Silicone vorm- en gietmateriaal

> Beschrijving

NL is een elastisch vorm- en gietmateriaal dat zelf-bevrijdend is van vele materialen. Het hardt uit bij kamertemperatuur na toevoeging van het uithardingsmiddel NL. Met een lage krimping wordt het gebruikt voor het reproduceren van complexe oppervlakken met lichte ondersnijdingen. Na een aantal toepassingen wordt een lossingsmiddel geadviseerd. NL kan worden gebruikt voor het gieten van: polyesterhars, gieten van hout, polyurethaan, pleister en was.

> Toepassingsgebied Mallen voor onderdelen met een ingewikkelde oppervlaktestructuur en lichte ondersnijdingen en als gietmassa: - Meubeldecoraties - Reliëfs (munten, wapenschilden) - Decoratieve stukken - Kaarsen - Sieraden figuren - Modelspeelgoed - Kleine productieruns

> Eigenschappen Verbruik: 1,1 kg/l Potlife: 90-120 min. Verharden met: 5 % NL verhardingsmiddel Kleur: blauw

Sicovoss RF Hoge sterkte silicone vormmateriaal

> Beschrijving

RF is een scheurbestendige, zeer elastisch vorm- en gietmateriaal (600% rek bij breuk) en is zelf-bevrijdend van vele materialen. Het hardt uit bij kamertemperatuur na toevoeging van het RF hardingsmiddel. Deze lage krimp siliconenrubber (0,2-0,5% lineaire krimp) wordt gebruikt voor het vormen van diepe ondergesneden delen. RF gietvormen kunnen worden blootgesteld aan hoge spanning, ze hebben een uitstekende scheurresistentie en stabiliteit. Doordat het materiaal een hoge elasticiteit heeft, worden er vaak ééndelige vormen gemaakt in plaats van tweedelige vormen. Wanneer de vorm herhaaldelijk wordt gebruikt, wordt er een lossingsmiddel aanbevolen. Rf kan aangedikt worden met Silastic Thixo Additief zodat het niet kan afdruipen op verticale oppervlakken of plafonds. RF kan gebruikt worden voor het gieten van: polyurethaan gietmaterialen, polyurethaanschuimen, polyesterhars, gieten van hout, beton, was en pleister.

> Toepassingsgebied Gietvormen en delen met zeer complexe vormen en diepe ondersnijdingen: - Figuren (naadloze één deel vormen) - Decoratieve en constructie elementen - Kaarsen - Tuinversieringen - Modelspeelgoed

> Eigenschappen Verbruik: 1,2 kg/l Potlife: 90-120 min. Verharden met: 5 % RF verhardingsmiddel Kleur: wit

Art. No. Specificatie

SIR12010020 0,5 kg

SIR12010021 1,0 kg

SIR12010022 5,0 kg

SIR12010030 30,0 kg

Art. No. Specificatie

SIR12010012 0,5 kg incl. harder

SIR12010007 1,0 kg incl. harder

SIR12010008 5,0 kg incl. harder

SIR12010033 30,0 kg incl. harder

Page 83: Vosschemie Benelux catalogus

: : SILICONE 81

> Beschrijving Is een 2 componenten polycondensatie uithardend, elastisch, zelflossend vormmateriaal op basis van siliconen die na toevoeging van de verharder reageert. Deze rubber heeft een verhoogde temperatuurbestendigheid (250°C). Verkrijgbaar in 1,3 kg en 5,25 kg verpakkingen en 26,25 kg.

> Toepassingsgebied Voor het vervaardigen van negatiefmallen met een eenvoudige vormgeving met lichte insnijdingen. Is vloeibaar en kan eenvoudig gegoten worden. Men kan er vloeibare tin of lood ingieten. Kan na uitharding toegepast worden tot + 250°C.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van toepassing A-comp. B-comp. Viscositeit: 11000 mPa’s 25 mPa’s Soortelijk gewicht: ca. 1,45 gr/cm³ ca. 1,10 gr/cm³ Kleur: rood kleurloos

Silicone HT RTV - 17

Art. No. Specificatie

SIR12020066 B / 30 gr

SIR12020002 A+B / 1,03 kg

SIR12020009 A+B / 5,15 kg

> Beschrijving Is een vloeibaar verdikkingsmiddel voor de siliconenrubber type Sicovoss NL-1. Na vermenging bekomt men een thixotrope uitvoering zonder afbreuk te doen aan de eigenlijke kwaliteit van de rubber zelf. Verkrijgbaar in 50 gr. verpakkingen. Omverpakking: 6 stuks

> Toepassingsgebied Als verdikker voor deze siliconenrubber. Men behoudt de kwaliteit van de rubber, maar maakt deze dikker voor het borstelen en uitplamuren in meerdere lagen of voor werkzaamheden boven het hoofd. Nooit alleen gebruiken maar altijd in combinatie met een siliconenrubber.

> Eigenschappen Verbruik: 2-3% Viscositeit: 310 mPa’s Soortelijk gewicht: ca. 1,04 gr/cm³ Kleur: transparant

VB Sicovoss NL Indikker

Art. No. Specificatie

HUL36170138 50 gr

HUL36170137 250 gr

Page 84: Vosschemie Benelux catalogus
Page 85: Vosschemie Benelux catalogus

: : REINIGINGS-,

ONDERHOUDS- & LOSMIDDELEN

Page 86: Vosschemie Benelux catalogus

84 : : REIN IG INGS, ONDERHOUDS & LOSMIDDELEN REINIGING

Formula Five Cleaner

> Beschrijving

Formula Five ® Cleaner is een polijstmiddel, dat de levensduur verlengt van de gietvorm. Het verwijdert fijne krasjes en geeft een hoogglanzend oppervlak voor de toepassing van de loslatende hars. Het is aanbevolen om de Formula Five ® Cleaner te gebruiken in combinatie met de Formula Five ® Wax.

> Toepassingsgebied Reinigt en polijst: - Vormen behandeld met Formula Five ® Wax. - Vormen bedekt met andere losmakende was.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 15 g/m² Kleur: helder

Art. No. Specificatie

HUL36340008 950 ml

TR-905 Malreiniger

> Beschrijving

TR-905 is een mengsel van oplosmiddelen. Het verwijdert was, olie en andere verontreinigende stoffen uit GVK gereedschappen en harde gietvormoppervlakken.

> Toepassingsgebied TR-905 wordt aangebracht met een schone katoenen doek (gebruik geen gemengd textiel) op het droge vormoppervlak. Het oppervlak moet nat blijven tijdens het aanbrengen zodat de overblijfsels van het lossingsmiddel grondig worden verwijderd.

Art. No. Specificatie

HUL36270047 3,785 l

Page 87: Vosschemie Benelux catalogus

: : RE IN IGINGS, ONDERHOUDS & LOSMIDDELEN 85

ONDERHOUD & POLIJSTEN

> Beschrijving M-50 is een medium fijne, krachtige polijstpasta voor versterkte polyester-en epoxyhars vormen. Na nat schuren, wordt M-50 aangebracht met een polijstmachine voor het bereiken van een goede eerste glazige afwerking.

> Toepassingsgebied Verwijdert natte schuursporen op GVK-vorm oppervlakken.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van de situatie Kleur: wit

Art. No. Specificatie

HUL36330024 1,0 kg

> Beschrijving M-100 is een fijne, schurende polijstpasta, machinaal aangebracht op vormen na het gebruiken van M-50, of apart. Realiseert een diepe glazige afwerking.

> Toepassingsgebied Herstelt en geeft een goede glansafwerking.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van de situatie Kleur: wit

Art. No. Specificatie

HUL36330025 1,0 kg

> Beschrijving M-200 is een polijstvloeistof dat een sterk schurende en reinigende werking op polyester- en epoxyhars mallen heeft. Na nat schuren wordt M-200 toegepast met de hand of machine om de eerste goede glans te bereiken.

> Toepassingsgebied Verwijdert natte schuursporen op GVK-vorm oppervlakken.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van de situatie Kleur: wit

M-50 Polijstpasta

M-100 Polijstpasta

M-200 Liquide polijstpasta

Art. No. Specificatie

126.074 2,5 l

Page 88: Vosschemie Benelux catalogus

86 : : REIN IG ING, ONDERHOUDS & LOSMIDDELEN M-300 Polijst liquide

> Beschrijving

M-300 is een polijst die een schurende en reinigende werking heeft. Het wordt toegepast na M-200 of afzonderlijk in een aantal stappen, manueel of machinaal. Biedt een verbeterde glans.

> Toepassingsgebied Herstelt en zorgt voor een goede glans op GVK vormoppervlakken.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van de situatie Kleur: wit

Art. No. Specificatie

126.079 2,5 l

M-400 Polijst emulsie

> Beschrijving

M-400 is een fijne, siliconen vrije polijst dat een hoogglanzend gietoppervlak biedt. M-400 wordt toegepast na M-100 of M-200, als een laatste gietvormpreparaat. Aangebracht met de hand of polijstmachine (max. 2100 R.P.M).

> Toepassingsgebied Om een hoogglanzende afwerking op GRP gietoppervlakken te garanderen.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van de situatie Kleur: wit

Art. No. Specificatie

HUL36330073 2,5 l

TR-303

> Beschrijving

Heavy Duty Cleaner is een reiniger voor vervuilde en uit was opgebouwde mallen. Eenvoudig in gebruik en brengt de mal terug in de originele staat.

> Toepassingsgebied Als reinigingsmiddel voor vervuilde polyestermallen. Verwijderd oude waslagen. Na gebruik van deze reiniger dient men de mal wel terug te voorzien van een geschikt losmiddel.

> Eigenschappen Kleur: beige Viscositeit: 8.000 Soortelijk gewicht: 1,1 Consistentie: vloeibaar

TR-311 Super polijst mengsel

> Beschrijving

TR-311 Super Duty Buffing verwijdert schuurplekken en zorgt voor een glad en krasvrij oppervlak. TR-311 is speciaal ontwikkeld voor gebruik in het GVK gebied.

> Toepassingsgebied TR-311 herstelt en verbetert GVK gietoppervlakken.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van vormen

Art. No. Specificatie

137.110 3,785 l

Art. No. Specificatie

HUL36270033 3,785 l

Page 89: Vosschemie Benelux catalogus

: : RE IN IGINGS, ONDERHOUDS & LOSMIDDELEN 87

> Beschrijving Buff 880 A is een lang dragende polijst pad met gebogen randen gebruikt voor de eerste polijst. Het heeft een 14 mm-Ø-houder met een conische stamschroef (haakse polijstmachine).

> Eigenschappen Diameter: 20 cm Materiaal: 1005 lamswol Kleur: wol wit

Buff 880 A Polijst pad

Art. No. Specificatie

GER41370001 Ø 20 cm

LOSMIDDELEN

> Beschrijving W2 is een oplossing van harde was gemengd met perchlorethylene en gebruikt voor het ontvormen van GVK onderdelen. Het is geschikt voor laminaten aangetast door water en kan worden gebruikt samen met een losmakend lak.

> Toepassingsgebied Een apart of aanvullend lossingsmiddel voor GVK en metalen mallen bij de productie van: - GVK delen uit UP en EP hars.

> Eigenschappen Verbruik per laag: 50-60 g/m² Droogtijd: ca. 10 minuten Kleur: helder

W2 Loswax

Art. No. Specificatie

125.742 0,1 l

HUL36270068 0,5 l

HUL36270069 1,0 l

HUL36270070 5,0 l

HUL36270071 10,0 l

Page 90: Vosschemie Benelux catalogus

Art. Specificatie

125.457 0,5 l

125.458 1,0 l

HUL36270020 5,0 kg

126.208 20,0 kg

88 : : REIN IG INGS, ONDERHOUDS & LOSMIDDELEN Release Spray

TRENN > Beschrijving

Release Spray is een lossingsmiddel voor alle doeleinden, dat een alternatief blaasmiddel bevat en kan worden toegepast op vele materialen zoals GVK, glas, resopal en siliconenrubbermallen. Het wordt dun en gelijkmatig gespoten op een afstand van 30 cm en wordt gepolijst met een zachte doek.

> Toepassingsgebied Release spray voor alle doeleinden voor GVK en silicone gietvormen gebruikmakend van: - PUR gietmengsels - PUR schuimen - Polyester - Epoxy

> Eigenschappen Verbruik: 25-50 g/m² Droogtijd: ca. 15 minuten Kleur: helder

Art. No. Specificatie

125.459 400 ml Losmiddelvloeistof Groen

Losmiddelvloeistof Helder

> Beschrijving Losmiddelvloeistof groen is een oplossing van polyvinylalcohol in water. Het materiaal wordt vooral gebruikt in combinatie met (gepolijste) lossingswas om een betere lossing te verkrijgen. Losmiddelvloeistof groen wordt dun en gelijkmatig aangebracht met een spons en is droog na 30 minuten. Het kan worden verwijderd met warm water.

> Toepassingsgebied Op niet-poreuze vormen (metaal) wordt het gebruikt als een extra antikleefmiddel op andere vormen bovenop antikleefwas, gebruikt voor GVK vormdelen.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 50 g/m² Droogtijd: ca. 30 minuten Kleur: groen

> Beschrijving

Zie losmiddelvloeistof groen.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 50 g/m² Droogtijd: ca. 30 minuten Kleur: helder

Art. No. Specificatie

125.456 0,1 l

HUL36270016 0,5 l

HUL36270012 1,0 l

HUL36270013 5,0 kg

HUL36270040 20,0 kg

Page 91: Vosschemie Benelux catalogus

: : RE IN IGINGS, ONDERHOUDS & LOSMIDDELEN 89

> Beschrijving M-500 is een losmakende was voor continue productie. Het reinigt overtollige was uit het maloppervlak en versterkt de basis waslaag M-700 of M-800 op versleten plaatsen en verbetert het oppervlak van het gietcomponent. Samen met M-700 of M-800 biedt het een constante kwaliteit van het oppervlak bij lage onderhoudskosten. Opmerking: M-500 kan niet afzonderlijk worden gebruikt.

> Toepassingsgebied Losmakende was voor continu productie met een schoonmakend effect voor versterkte polyester en epoxyhars vormen.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van vormen Kleur: geelachtig

Art. No. Specificatie

HUL36270039 2,5 l

> Beschrijving M-700 is een zeer effectieve, gemakkelijk te gebruiken losmakende was die niet opbouwt. Het is vrij van siliconen en behaalt een zeer goede glans op vormdelen. Toegepast als een basis was voordat de mal gebruikt wordt.

> Toepassingsgebied Een basis was voordat de mal gebruikt wordt: - Nieuwe en bijgewerkte mallen gemaakt van versterkt polyester of epoxyhars.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 10 g/m² Kleur: geelachtig

M-500 Loswax

M-700 Loswax

Art. No. Specificatie

HUL36270072 425 g

> Beschrijving M-800 is een hittebestendige was die een pasta consistentie heeft, gemaakt voor bijvoorbeeld voorverwarmd aluminium, nikkel, polyester en epoxy mallen of vormstukken met een hoge exotherme reactie. Gebruik M-800 met een doek en verspreid in circulaire bewegingen. Polijsten, onder lichte druk.

> Toepassingsgebied Losmiddelen voor GRP onderdelen: - Polyestervormen - Epoxy vormen - Aluminium vormen - Nikkel vormen

> Eigenschappen Verbruik: ca. 15 g/m² Kleur: geelachtig

M-800 Hoge temp. loswax

Art. No. Specificatie

126.141 400 g

Page 92: Vosschemie Benelux catalogus

90 : : REIN IG INGS, ONDERHOUDS & LOSMIDDELEN Formula Five Wax

TR-102 Gewone loswas

TR-104 Hoge temp. loswas

> Beschrijving

Formula Five ® is een geconcentreerd, hoogwaardig, harde was mengsel. Dit veelvoudig losmiddel (verschillende lossingen zijn mogelijk met een laag van Formula Five ®) heeft goede hervormeigenschappen en is geschikt voor GRP gegoten onderdelen geproduceerd in plastic en metalen mallen. Formula Five ® wordt verwijderd met de Formula Five Cleaner.

> Toepassingsgebied Multifunctioneel losmiddel voor GVK en metalen mallen voor polyester vormdelen.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 2-5 g/m² Droogtijd: ca. 15 minuten Kleur: helder

Art. No. Specificatie

HUL36270010 340 g

> Beschrijving

TR-102 kan snel en gelijkmatig worden toegepast, is sneldrogend en makkelijk te polijsten. De release was is gebaseerd op carnauba. Het wordt gebruikt op koudhardende GRP-onderdelen, aangebracht met een spons en gepolijst met een zachte wollen doek.

> Toepassingsgebied Een losmiddel gebruikt om GVK vormdelen te produceren in GVK-negatieve mallen.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 15 g/m² Kleur: witachtig

Art. No. Specificatie

125.526 396 g > Beschrijving

TR-104 wordt hetzelfde toegepast als TR-102, maar voor dikkere GRP laminaten die een hogere exotherme temperatuur hebben en gebruikt op warme uitharding GVK componenten. Het kan dun worden aangebracht en biedt een bovengemiddeld aantal ontvormingen per aanvraag. De lossingswas wordt met de hand of met een polijstpad toegepast.

> Toepassingsgebied Voor de productie van GRP vormdelen in: - Stalen mallen - Aluminium mallen - Dikkere laminaten

> Eigenschappen Verbruik: ca. 15 g/m² Kleur: lichtblauw

Art. No. Specificatie

HUL36270026 396 g

Page 93: Vosschemie Benelux catalogus

: : RE IN IGINGS, ONDERHOUDS & LOSMIDDELEN 91

> Beschrijving TR-108 is een mix van wassen die een harde en diepere was-basislaag produceert . Het geeft een diepe wasbasis en duurzame afwerking en het is compatibel met PVA en maskerende vereisten. Het is uitstekend geschikt voor de opstart van nieuwe mallen.

> Toepassingsgebied Aanbevolen voor alle glasvezel ondergronden, formica en andere harde ondergrond mallen.

> Eigenschappen Verbruik: ca. 20 g/m² Kleur: beige

Art. No. Specificatie

HUL36270066 396 g

> Beschrijving TR-900 is een hoge temperatuur semi-permanente losmakende coating die snel droogt bij kamertemperatuur. Het laat een ultra dunne losmakende folie op de malondergrond. TR-900 is een uitstekend veelzijdig losmiddel voor vele polyester vormdelen en andere vezelversterkte kunststoffen.

> Toepassingsgebied Een effectief veelzijdig losmiddel voor GRP en andere polyester vormdelen met behulp van de volgende toepassingsmethodes: - Open vormingen - Compressie - Injectie - Vacuüm zak - Resin transfer moulding (RTM)

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van vormen Potlife: ca. 10 minuten Kleur: transparant

TR-108 Basis loswas

TR-900 Vloeibaar losmiddel

Art. No. Specificatie

HUL36270041 3,785 l

> Beschrijving TR-920 is een hoge temperatuur semi-permanent veelzijdig losmiddel dat snel droogt bij kamertemperatuur. Het laat een ultra dunne folie op het vormoppervlak. TR-920 is geschikt voor polyester, epoxy, polyamide, SMC, BMC en ander glas- en carbonvezel versterkte laminaten bouw laminaten en gietvormen.

> Toepassingsgebied Losmiddel voor gebruik met volgende toepassingsmethoden: - Hand lay-up of spray - Compressie - Injectie - Vacuüm - Resin transfer moulding (RTM)

> Eigenschappen Verbruik: ca. 15 g/m² Potlife: ca. 20 minuten bij kamertemperatuur Kleur: transparant

TR-920 Vloeibaar losmiddel

Art. No. Specificatie

HUL36270060 3,785 l

Page 94: Vosschemie Benelux catalogus

92 : : REIN IG INGS, ONDERHOUDS & LOSMIDDELEN TR-910 Malprimer

> Beschrijving

TR-910 is een elastische basislaag voor het afdichten van het maloppervlak voor het aanbrengen van de TR-900 producten. TR-910 verhardt met vocht en vormt een film.

> Toepassingsgebied TR-910 wordt toegepast op GVK, metaal of andere samengestelde materialen voor de toepassing van de losmiddelen TR-900, 920 en 930. - Bestand tegen temperaturen tot 480 °C. - Beschermt tegen styreen aanval en maximaliseert de efficiëntie van de TR-900 permanente losmiddelen . - Afsluitingsporiën. - Vocht verharding. - Hecht goed op het maloppervlak. - Compatibel met de meeste losmiddelen.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van vormen Potlife: ca. 20-30 minuten Kleur: transparant

Art. No. Specificatie

HUL36270014 1 gallon APW Losmiddel

AFH-1 Losmiddel

> Beschrijving

APW is een mengsel van zachte wassen in de vorm van pasta gebruikt om harde polyurethaan schuimen en gietmaterialen los te maken van mallen die ingewikkelde en poreuze oppervlakken hebben. Het wordt aangebracht met een spons of doek. APW kan met AFH-1 als eerste losmiddel gebruikt worden.

> Toepassingsgebied Voor GVK, hout en siliconen mallen die ingewikkelde of poreuze maloppervlakken hebben: - PUR hardschuim - PUR gietmaterialen

> Eigenschappen Verbruik per laag: ca. 50 g/m² Droogtijd: 15-60 minuten Kleur: helder

Art. No. Specificatie

HUL36270009 0,5 kg

HUL36270005 1,0 kg

HUL36270008 20,0 kg > Beschrijving

AFH-1 is een oplossing dat een harde was mengsel bevat, hoofdzakelijk gebruikt om oppervlakken te lossen wanneer zachte en integrale schuim gegoten wordt. Het wordt ook gebruikt voor het gieten met andere kunststoffen. AFH-1 wordt aangebracht met een doek of spons. Goed polijsten na het drogen. Dit product is uitsluitend bedoeld voor industrieel gebruik.

> Toepassingsgebied Voor GVK, aluminium en stalen mallen voor het gieten van: - Zacht en integraal schuim - Hard en structureel schuim - Polyurethaan - Polyester

> Eigenschappen Verbruik per laag: ca. 50 g/m² Droogtijd: 15-60 minuten Kleur: helder

Art. No. Specificatie

HUL36270043 1,0 l

126.522 5,0 l

126.523 30,0 l

Page 95: Vosschemie Benelux catalogus

: : RE IN IGINGS, ONDERHOUDS & LOSMIDDELEN 93

Hostafaanfolie

> Beschrijving Hostafaanfolie is een herbruikbaar, hoge-sterkte folie gebruikt om kleefvrije polyester en epoxyhars oppervlakken te verkrijgen. De folie wordt ook gebruikt als losmiddel voor enkele gebogen vormen. De folie kan niet vacuüm worden getrokken.

> Toepassingsgebied Voor polyester-en epoxyharsen: - Losmakende folie op vlakke oppervlakken. - Een dekking om een kleefvrije keerzijde van laminaten en gelcoats te verkrijgen.

> Eigenschappen Dikte: 0,05 mm

Art. No. Specificatie

HUL36180002 1 m²

HUL36180003 10 m²

Latex Vormrubber

> Beschrijving Latex is een lage viscositeit natuurrubbersamenstelling die uithardt met de lucht en een elastische laag vormt. In mallen gemaakt van latex kunnen duplicaten van polyester, zellaan, gips of andere materialen worden gemaakt. Het vormgevende object wordt meermaals in het vloeibare rubbercomponent gedompeld of ermee bedekt, totdat een voldoende sterke laagdikte bereikt is. De afgewerkte vorm zal een steunmal van zellaan of gips verkrijgen. Met Latex indikker kan het vormmateriaal aangedikt worden, zodat deze in een kwartier een grotere laagdikte kan verkrijgen.

> Toepassingsgebied Mallenbouw: - Productie van flexibele mallen voor de reproductie van figuren. Theater en maskers voor grimmagetechnieken. - Productie van flexibele maskers en bewegende delen van figuren en coulissen.

> Eigenschappen Verbruik: 1,9 kg/m² bij een laagdikte van 2mm. Wachttijd tussen twee lagen 15-20 minuten. Kleur: geel - bruin

Art. No. Specificatie

HUL36260005 0,5 l

HUL36260001 1,0 l

HUL36260006 208,0 kg

Page 96: Vosschemie Benelux catalogus

94 : : REIN IG INGS, ONDERHOUDS & LOSMIDDELEN Latex indikker

Karburandum Korrel 1-2 mm

Kwarts zand

> Beschrijving

Latex indikker is een aanvulling op het latex vormrubber, met rubber Verdikt, er kan dus per kwartier een sterkere laagdikte aangebracht worden. De kwaliteit en de mechanische standvastigheid van het vormmateriaal worden hiermee verminderd. Bij gebruik van de Latex indikker moet tussen de afzonderlijke lagen een wachttijd van 20-25 minuten worden gerespecteerd.

> Toepassingsgebied Indikken van Latex vormrubber.

> Eigenschappen Aanvulling: tot 50% voor Latex vormrubber. Kleur: bruinachtig transparant.

Art. No. Specificatie

HUL36250005 0,5 l

HUL36250006 1,0 l

HUL36250002 20,0 kg

> Beschrijving

Is een siliciumhoudende korrel met zéér hoge slijtweerstand. Bestaat in verschillende korreldiktes: 0,6 - 0,7 mm, 1-2 mm en 2-4 mm. Verkrijgbaar in 1 kg, 5 kg, 10 kg en 25 kg verpakkingen.

> Toepassingsgebied Ideaal als antislip-granulaat voor vloeren in zowel polyester-, epoxy- als polyurethaanharsen. Kan tevens als schuurmiddel gebruikt worden, b.v. in aardappelschilmachines. Voor toepassing op vrachtwagens, loopbruggen, trappen, etc.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van toepassing Viscositeit: niet van toepassing Soortelijk gewicht: ca. 1,6 gr/cm³ Kleur: zwart/grijs

> Beschrijving

Is een gewassen en gedroogd siliciumzand met goede mengeigenschappen voor de verwerking met polyester-, epoxy- of polyurethaanharsen. Verkrijgbaar in 1 kg, 5 kg, 10 kg en 25 kg verpakking.

> Toepassingsgebied Ideaal als zandsteenimitatie of in de verwerking van polybeton. Kan het best in combinatie met kwartsmeel gebruikt worden.

> Eigenschappen Verbruik: afhankelijk van toepassing Viscositeit: niet van toepassing Soortelijk gewicht: ca. 2,65 gr/cm³ Kleur: beige

Art. No. Specificatie

HUL36220001 1,0 kg

HUL36220003 5,0 kg

HUL36220002 10,0 kg

HUL36220004 25,0 kg

Art. No. Specificatie

HUL36240001 1,0 kg

HUL36240004 25,0 kg

Page 97: Vosschemie Benelux catalogus

: : RE IN IGINGS , ON DERH OUD S & LOSMIDD ELEN 95

Reiniger A

> Beschrijving Reiniger A is een zeer licht ontvlambaar reinigingsmiddel met een zeer goede oplosbaarheid bij vervuiling van gereedschappen in de polyester- en polyurethaan verwerking.

> Eigenschappen Spec.-Gewicht: 0,79 kg/l Ontvlambaarheidspunt: -19° C Kleur: kleurloos

> Verwerking Reinigingsmiddel in de polyester- en polyurethaanverwerking voor: - Gereeschappen - Vormen - Mallen

Art. No. Specificatie

HUL36340011 1,0 l

HUL36340014 5,0 l

HUL36340012 10,0 l

HUL36340013 25,0 l

HUL36340016 153 kg / vat

Page 98: Vosschemie Benelux catalogus
Page 99: Vosschemie Benelux catalogus

: : GEREEDSCHAP & ACCESSOIRES

Page 100: Vosschemie Benelux catalogus

98 : : GEREE DSCHAP & ACCESSOIRES MEET & MIX UITRUSTING

Speciale schaar

> Beschrijving

Speciale schaar voor aramide, carbon, geweven glas en glasmat. 8 inch.

Art. No. Specificatie

GER41200002 8‘‘

Pipet

> Beschrijving Maatpipet om kleine hoeveelheden verharder of versneller te meten.

Art. No. Specificatie

GER41090015 3 ml met 0,5 ml schaal

Maatfles

> Beschrijving Plastic fles om vloeibare peroxiden of versnellers te meten. Inhoud: 1l.

Art. No. Specificatie

GER41100001 1 l

Maatcilinder

> Beschrijving Handige maatcilinder uit PP voor het doseren van de MEKP harder of kobalt versneller. Bestand tegen de meeste verdunde zuren en logen alsook de oplosmiddelen zoals aceton of verdunners.

> Toepassingsgebied Bestaat in verschillende maten, 10, 25, 50 en 100 ml.

Art. No. Specificatie

GER41090001 25 ml

GER41090002 50 ml

GER41090003 100 ml

Page 101: Vosschemie Benelux catalogus

: : GEREEDSC H AP & ACCESSOIRES 99

Maatbeker

> Beschrijving Maatbeker om MEKP verharder of kobaltversneller te meten. 500 ml met 10 ml schaal of 2000 ml met 100 ml schaal.

Manuele doseerpomp

> Beschrijving Eenvoudige methode voor het meten van vloeistoffen zoals hars, lakkers, peroxiden en vele andere pompbare vloeistoffen rechtstreeks uit de container. De zuiger wordt bewogen door een hefarm of een kruk. De maathoeveelheid kan worden afgelezen op de schaal van de glazen cilinder. De pomp is gemaakt van glas, roestvrij staal, aluminium, PTFE, PVDF of PP. Het is goed bestand tegen oplosmiddelen en hun preparaten. De pomp is niet bestand tegen zuren en basen. Deze moeten gemeten worden met pompen van PP of PVDF.

> Eigenschappen - Geen wegingen . - Hoge veiligheid en hygiëne op het werk. - Lage materiële schade. - Geen energievoorziening vereist.

Multi-Mix

> Beschrijving

Hoge kwaliteit wegwerp mixbeker voor schone en nauwkeurige menging van alle verfmaterialen.

> Eigenschappen Transparante beker met een mixschaal van 1:1 tot 5:1.

Art. No. Specificatie

GER41090005 2000 ml met 100 ml schaal

GER41090004 500 ml met 50 ml schaal

GER41090003 100 ml

Art. No. Specificatie

137.578 1000 ml PP

137.770 100 ml HV-50

GER41060026 100 ml NV-PP

GER41060015 500 ml PP

Art. No. Specificatie

GER41090040 Lid / 0,385 l

GER41090017 Lid / 0,75 l

GER41090029 Lid / 2,3 l

GER41090024 Lid / 1,4 l

GER41090039 Beker / 0,385 l

GER41090018 Beker / 0,75 l

GER41090026 Beker / 2,3 l

GER41090023 Beker / 1,4 l

Page 102: Vosschemie Benelux catalogus

Art. Specificatie

GER41090031 0,385 l

GER41090032 0,75 l

GER41090033 1,4 l

GER41090034 2,3 l

Art. Specificatie

GER41090042 500

Art. Specificatie

GER41090011 Poly Cup rood

100 : : GEREE DSCHAP & ACCESSOIRES Dispenser Multi Mix

PE Coated Beker papier

> Beschrijving

Hoge kwaliteit dispenser voor Multi-Mix bekers.

Poly Kom

> Beschrijving

Mix- en roerbeker om epoxy en polyesterhars te verwerken en vooraf te meten, 484 ml volume.

Verfbak Mini

> Beschrijving

Flexibele, herbruikbare kom.

> Beschrijving

Handige verfbak uit PP voor gebruik van 1 en 2 componenten verven en lakken. Bestand tegen de meeste oplosmiddelen zoals aceton en verdunners.

> Toepassingsgebied Nadat de verf gemengd is geworden in een afzonderlijke mengbeker, overgieten in de verfbak mini. Dankzij de handige structuur kan men de verf goed uitrollen.

Art. No. Specificatie

GER41430001 1,0 l

Page 103: Vosschemie Benelux catalogus

: : GEREEDSC H AP & ACCESSOIRES 101

Verfbak Maxi 7-14lt > Beschrijving

Handige verfbak uit PP voor gebruik van 1 en 2 componenten verven en lakken. Bestand tegen de meeste oplosmiddelen zoals aceton en verdunners.

> Toepassingsgebied Nadat de verf gemengd is in een afzonderlijke mengbeker, overgieten in de verfbak maxi. Dankzij de handige structuur kan men de verf goed uitrollen.

Art. No. Specificatie

GER41430003 7,0 l

GER41430002 14,0 l

Houten Roerstokjes

> Beschrijving Lengte: 15 cm Verpakkingseenheid: 500 stuks.

Art. No. Specificatie

127.471 Lengte 15 cm

Roerstokjes

> Beschrijving Om kleine hoeveelheden te roeren, 23 cm en 30 cm lengte.

Dissolver Mixer

> Beschrijving Een zeer effectieve mixer voor het roeren van vulmaterialen, zoals aluminium hydroxide, talk, thixotropisch poeder, etc. Voor machines tot 4000 rpm; montage van bovenste deel onder de spinner.

Art. No. Specificatio GER41120018 Ø 120 mm, as 60 cm

136.230 Ø 90 mm, as 60 cm

136.232 Ø 145 mm, as 100 cm

Art. Specificatie

126.007 Lengte 23

GER41120014 Lengte 30

Page 104: Vosschemie Benelux catalogus

102 : : GEREE DSCHAP & ACCESSOIRES Frictional Mixer

> Beschrijving

Om PUR schuimen snel en goed te mengen.

Art. No. Specificatie

GER41120021 Ø 45 mm, as 32,5 cm

125.512 Ø 65 mm, as 33 cm

GER41120005 Ø 90 mm, as 34 cm Screw Mixer

> Beschrijving

Om vaste materialen te roeren.

Art. No. Specificatie

GER41120008 Ø 75 mm, as 38 cm

Mixing Propeller

> Beschrijving

Om viskeuze PUR componenten te mixen.

Art. No. Specificatie

GER41120020 Ø 100 mm, as 40 cm Propeller Mixer voor vaten

> Beschrijving

Past door de 2 inch (50mm) prop. De centrifugale kracht zorgt ervoor dat de messen automatisch geopend worden, Ø 230 mm in uitgespreide toestand. Het heeft een schacht van 110 cm lang.

Art. No. Specificatie

GER41120009 Ø 230 mm, as 110 cm

Page 105: Vosschemie Benelux catalogus

: : GEREEDSC H AP & ACCESSOIRES 103

Vatsleutel

> Beschrijving Past op beide tapgaten van de 200 liter vaten van 3/4‘‘ en 2‘‘ Ø.

Art. No. Specificatie

GER41300001 Voor 3/4‘‘ en 2‘‘ tapgaten

Vatenbok

> Beschrijving Mobiel vaten gestel. Ideaal om een vat te transporteren en op te slaan. De vatinhoud kan worden gemengd door het vat te roteren op het gestel.

Art. No. Specificatie

125.672 Vat gestel

Polyethylene Vat Tap

> Beschrijving 3/4‘‘: Past op de kleine opening van polyesterhars vaten. Met oplosmiddelen heeft het slechts een beperkte weerstand tegen lekkage. 2‘‘: Past op de grote opening van het vat. Gebruik voor het vullen van viskeuze vloeistoffen.

Art. No. Specificatie

139.811 Ø 3/4‘‘

127.454 Ø 2‘‘

> Beschrijving Handbediende en draagbare dispenser voor filler en verhardende cartridges. Het verdeelt in de gewenste mengverhouding. De verharder toevoeging kan gecontroleerd worden door het aanpassen van de verharder controle-arm.

> Toepassingsgebied Draagbare, handige dispenser voor 3 kg cartouches. Handbediening.

Dualmatic 32 EXV-AV Dispenser voor fillers - manueel

Art. No. Specificatie

GER41060008 Voor 3 kg cartridges

Page 106: Vosschemie Benelux catalogus

104 : : GEREE DSCHAP & ACCESSOIRES Dispenser Dispenser voor fillers - pneumatisch

Uniflex Gun Hand-toepassings pistool

Pomp Spray Verstuiver onder druk

> Beschrijving

Een pneumatische dispenser dat het vulmiddel en verharder netjes en in een set mengverhouding aflost, besparing op verspilling.

> Toepassingsgebied Pneumatisch bediend, wand dispenser: A3C = voor 3 kg cartridges. A10C = voor 10 kg cartridges

Art. No. Specificatie

GER41060003 A 3C

GER41060001 A 10C

136.912 Onderdeelset A 3C/A 10C

> Beschrijving

Classic: voor cartridges. Top: voor cartridges en aluminium zakken.

Art. No. Specificatie

GER41160023 Classic voor 310 ml

GER41160024 Top tot 400 ml

> Beschrijving

Voor het aanbrengen (verstuiven) van vloeistoffen op een gelijkmatige en consistente manier. Solventbestendig vanwege de Viton-afdichtingen.

Art. No. Specificatie

137.744 1 l

Page 107: Vosschemie Benelux catalogus

: : GEREEDSC H AP & ACCESSOIRES 105

ROLLERS, BORSTELS & VERSPREIDERS

Nylon Roller

> Beschrijving Voor laminaten met een groot oppervlakgebied. De roller kan worden verwijderd en een langere schacht kan worden gebruikt.

Art. No. Specificatie

125.501 Breedte 180 mm met houder

125.502 Rol met 180 mm breedte

137.567 Lange as 60 cm

137.568 Lange as 130 cm

> Beschrijving Vervangroller voor de Nylon Roller. Oplosmiddelbestendig.

Vervangroller Voor de nylon roller

Mini Wolroller

> Beschrijving

Voor laminaten met een klein oppervlakgebied. Gemaakt van synthetisch materiaal. De roller kan worden verwijderd.

Art. No. Specificatie

137.562 Lange houder

137.560 Rol 100 mm wit

Art. Specificatie

139.902 Breedte 140 mm

Page 108: Vosschemie Benelux catalogus

106 : : GEREE DSCHAP & ACCESSOIRES Gelcoat Borstel

Ronde Borstel

> Beschrijving

Speciale borstel voor het gelijkmatig aanbrengen van gelcoats, verzegelingen en topcoats, 10 cm breed.

> Beschrijving

Beschikbaar in maat: - No. 2: 15 mm Ø - No. 4: 20 mm Ø - No. 8: 30 mm Ø - No. 12: 40 mm Ø

Art. No. Specificatie

125.492 Ø 15 mm

125.493 Ø 20 mm

125.494 Ø 30 mm

125.495 Ø 40 mm

Platte Borstel

> Beschrijving

- Platte kwast - Houten as

Art. No. Specificatie

129.389 Breedte 25 mm

129.390 Breedte 35 mm

129.391 Breedte 50 mm

129.392 Breedte 60 mm

129.393 Breedte 75 mm

Vlakmakende Borstel

> Beschrijving

Concurrentieel geprijsde borstel voor bv. impregneringen, 3 cm x 10 cm breedte.

Art. No. Specificatie

125.491 Breedte 100 mm

Art. Specificatie

GER41040003 Breedte 100 mm

Page 109: Vosschemie Benelux catalogus

Art. Specificatie

125.503 120

: : GEREEDSC H AP & ACCESSOIRES 107

Plastic Spreader

> Beschrijving Zeer sterk en bestand tegen oplosmiddelen. 12 cm breedte.

Profi Cutter

> Beschrijving 18 mm met metalen schijfdrager.

Art. No. Specificatie

137.575 Cutter 18 mm

Wheel Cutter

> Beschrijving Wheel Cutter om meerlaagse versterkte glas- of carbonvezel te snijden. De Wheel Cutter is uitgerust met een spanning verstelbare hendel en een veilige afscherming. De schijven zijn gemaakt van SKS-7 Tungsten staal.

Art. No. Specificatie

GER41010006 Wheel Cutter

140.220 Reserve

Flexibel Wedge

> Beschrijving Ontmalling.

Art. No. Specificatie

GER41620017 1 1/2“ x 4“

GER41620018 2 1/4“ x 6“

GER41620019 3“ x 10“

Page 110: Vosschemie Benelux catalogus

108 : : GEREE DSCHAP & ACCESSOIRES

Medflex Wedge

> Beschrijving Ontmalling.

Art. No. Specificatie

GER41620020 1 1/2“ x 4“

GER41620021 3“ x 10“

Standaard Wedge

> Beschrijving Ontmalling.

Art. No. Specificatie

137.588 1 1/2“ x 4“

GER41620016 2 1/4“ x 6“ ONTLUCHTINGSROLLER

Metalen Disc Roller

> Beschrijving

Metalen disc roller voor ontluchten. Voor alle hand lay-up en spray-up laminaten.

Art. No. Specificatie

GER41130005 Ø 15 mm, breedte 80 mm

GER41130007 Ø 40 mm, breedte 120 mm

GER41130006 Ø 40 mm, breedte 65 mm

Page 111: Vosschemie Benelux catalogus

: : GEREEDSC H AP & ACCESSOIRES 109

Finned Roller

> Beschrijving Hoge kwaliteit Delrin ® roller.

Flexiroller Klein

> Beschrijving

Flexibele ontluchtingsroller. Voor kleine gebogen doorsnedes, Ø 26 mm x 90 mm roller breedte, 32 wikkelingen in 3 mm doorsnede.

Art. No. Specificatie

GER41130002 Ø 26 mm, breedte 90 mm

Flexiroller Groot

> Beschrijving Flexible ontluchtingsroller. Geschikt voor gebogen doorsnedes, Ø 40mm x 130 mm roller breedte, 25 wikkelingen in een 5 mm doorsnede.

Art. No. Specificatie

GER41130001 Ø 40 mm, breedte 130 mm

Metal Disc Edge Roller

> Beschrijving Ontluchtingsroller voor randen; Ø 50 mm x 8 mm.

Art. No. Specificatie

GER41130004 Ø 50 mm, breedte 8 mm

Art. No. Specificatie

GER41280011 Ø 10 mm, breedte 50 mm

GER41280002 Ø 10 mm, breedte 80 mm

GER41280003 Ø 15 mm, breedte 40 mm

GER41280004 Ø 20 mm, breedte 80 mm

GER41280006 Ø 25 mm, breedte 135 mm

GER41280005 Ø 30 mm, breedte 90 mm

GER41280007 Ø 30 mm, breedte 195 mm

GER41280001 Ø 50 mm, breedte 8 mm

GER41280024 Ø 15 mm, breedte 80 mm

Page 112: Vosschemie Benelux catalogus

110 : : GEREE DSCHAP & ACCESSOIRES Spiked Roller

> Beschrijving

Ontluchtingsroller. Verwijdert luchtbubbels van dikke giet- en bedekcomponenten. Pieklengte 15 mm, roller breedte 23 cm.

Art. No. Specificatie

139.809 Breedte 23 cm

Aluminium Roller

> Beschrijving

Kruisgegroevde ontluchtingsaluminium roller.

Disc Roller voor ontluchting

> Beschrijving

Geschikt voor grote, gebogen en oneven doorsnedes.

Art. No. Specificatie

GER41410026 Ø 21 mm, breedte 70 mm

GER41410008 Ø 21 mm, breedte 135 mm

GER41410027 Ø 40 mm, breedte 70 mm

GER41410003 Ø 40 mm, breedte 135 mm

125.590 Ø 40 mm, breedte 170 mm

Art. No. Specificatie

GER41280013 Ø 40 mm, breedte 120 mm

GER41280012 Ø 40 mm, breedte 60 mm

136.933 Ø 40 mm, breedte 14 mm

Page 113: Vosschemie Benelux catalogus

111

Quickfinder > A Aerocell ......................................... 24 AFH-1 ............................................ 92 Afschuurweefsel ............................ 40 Aluminium Roller .......................... 110 APW .............................................. 92 Aramide tape ................................. 33 Azur Standaard.............................. 10

> B Basaltweefsel ................................ 34 B Component Type II .................... 56 Beker papier ................................. 100 BPO-harder poeder/pasta ............. 21 Buff 880 A ...................................... 87

> C Carbon ........................................... 33 Carbon glasband ........................... 34 Carbon-Kevlar-weefsel .................. 34 Carbon tape ................................... 33 Cobalt 383 ..................................... 23 Cobalt Versneller 1 % .................. 22 Cobalt Versneller 10 % ................. 22

> D Disc Roller voor ontluchten .......... 110 Dispenser ..................................... 104 Dispenser Multi Mix ...................... 100 Dissolver Mixer ............................ 101 DMA-Versneller 10 %.................... 22 Dualmatic 32 EXV-AV ................. 103

> E Elastocoat C 6770/1 ...................... 62 Elastocoat C 6781 ......................... 63 Elastocoat C 6698 ......................... 62 Elastocoat C 6698/50 .................... 61 Elastocoat C 6698/70 .................... 62 Epoxy BK ....................................... 72 Epoxy BN ....................................... 72 Epoxy Hars VG Alu ........................ 74 Epoxy O-Pasta Alu ........................ 74 Estovoss Standaard ...................... 65 Estovoss Super .............................. 66

> F Finned Roller ............................... 109 Flexibele wedge ........................... 107 Flexiroller Klein ............................ 109 Flexiroller Groot ........................... 109 Flexitop-vlies .................................. 41 Flexovoss K6H ............................... 60 Flexovoss K6S & K6T .................... 59 Flexovoss K7 ................................. 60 Flexovoss K9 N .............................. 60 Flexovoss K10 ............................... 61 Flexovoss K14 ............................... 61 Flexovoss PUR Gietvloer .............. 63 Formula Five Cleaner .................... 84 Formula Five Wax ......................... 90 Flow.mat ........................................ 36 Flow.mat PAN ................................ 37 Frictional Mixer ............................ 102

> G G4 .................................................. 64 G8 Super ....................................... 65 G 35-0 Base H/S ............................ 16 G 35-1 Base H/S ............................ 17 Gelcoat Borstel ............................ 106 Gesneden glaszijde ....................... 40 Gitterweefsel VC1 .......................... 34 Glas complex ................................. 35 Glas Multiax ................................... 35 Glasmat EM 30 TEX ...................... 31 Glasmat PB-VB 15-TEX ................ 30 Glasmat PB-VB 30-TEX ................ 30 Glasmat poeder ............................. 30 Glasweefsel ................................... 33 Glasweefsel 45g ............................ 32 Glasweefsel 80g ............................ 32 Glasweefsel 350g .......................... 32 Glasweefsel 580g .......................... 32 Glasweefsel Keper ........................ 31 Glasweefsel Keper 160 g .............. 31 Glosscoat ....................................... 75 Guncore ......................................... 39

> H H75-AT ........................................... 58 H200-AT ......................................... 58 H400-AT ......................................... 59 Hostafaanfolie ................................ 93 Houten roerstokjes ........................ 101 HR-AT............................................. 56

> I Inhibitor P1 .................................. 23

> K Karburandum Korrel 1-2 mm ......... 94 Komplex sphere.tex-Mat ............... 40 Kwartszand..................................... 94 > L Latex Indikker ................................ 94 Latex Vormrubber ........................ 93

> M M-50 ............................................... 85 M-100 ............................................. 85 M-200 ............................................ 85 M-300.............................................. 86 M-400 ............................................. 86 M-500 ............................................. 89 M-700 ............................................. 89 M-800 ............................................. 89 Maatcilinder ................................... 98 Maatfles ......................................... 98 Manuele doseerpomp .................... 99 Medflex wedge ............................ 108 MEKP FL505G .............................. 20 Metale Disc Edge Roller .............. 109 Metale Disc Roller ....................... 108 Mini Wol Roller ............................ 105 Mixing Propeller ........................... 102 Multi-mix ......................................... 99

> N Nylon Roller ................................. 105

> O O-Pasta zwart ................................ 73 Oppervlaktemat ............................ 41 Orthoplast ..................................... 50

> P Pipette ........................................... 98 PL 5-1 ............................................ 23 Plastic spreader ........................... 107 Platte borstel ................................ 106 Polyethylene Vat Tap .................. 103 Poly kom ...................................... 100 Poly maatbeker .............................. 99 Polyurethaan Verdunner ................ 66 Pomp spray .................................. 104 Profi cutter ................................... 107 Propeller mixer voor vaten........... 102 PU Pigmenten ................................ 57 PUR MC 5 A+B .............................. 63 PUR MC 12 .................................... 64 PUR Schuim E60 A+B ................... 57 PUR Versneller .............................. 67

> R Reiniger A ...................................... 95 Release Lacquer Clear ……........... 88 Release Lacquer Green …….......... 88 Release Spray …………….............. 88 Revy mat 300/500/300 .................. 36 Roerstokjes .................................. 101 Ronde borstel .............................. 106

> S Sanding Gelcoat (H), (S)................. 15 Screw mixer ................................. 102 Sicovoss NL ................................... 80 Sicovoss RF ................................... 80 Silicone HT RTV-17 ....................... 81 Speciale schaar ............................. 98 Speedcoat SC ................................ 75 Sphere.ax C IP .............................. 38 Sphere.ax IP .................................. 36 Sphere.core S ................................ 39 Sphere.core SBC ........................... 39 Sphere.core SBC IP ...................... 37 Sphere.core SP ............................. 38 Sphere.skin .................................... 41 Sphere.tex/sphere.tex SN ............. 39 Spiked roller ................................. 110 Spuitroving 2400 TEX .................... 35 Standaard wedge ........................ 108 Super Epoxy .................................. 73 Synthetisch vlies PAN 22g/m² ....... 41

> T T 35-0 Base ........................................ 17 T 35-1 Base H 960BE ...................... 17 Talkpoeder ....................................... 24 Thixotropiepoeder ............................ 24 TR-102 ............................................. 90 TR-104 ............................................. 90 TR-108 ............................................. 91 TR-303 ............................................. 86 TR-311 ............................................. 86 TR-900 ............................................. 91 TR-905 ............................................. 84 TR-910 ............................................. 92 TR-920 ............................................. 91

> U Unifilo U 816 .................................... 38 Uniflex Gun ..................................... 104 UPS Ferro-Alu .................................. 49 UPS Ferro-Faser .............................. 48 UPS Ferro-Fix 11lt. ........................... 49 UPS Ferro-Glas ................................ 48 UPS Ferro-Multi ................................ 48 UPS Ferro-Multi-Plus ........................ 51 UPS Ferro-Spray .............................. 49 UPS Ferro-Top ................................. 50 UPS FEW ......................................... 46 UPS Fill 21-1 ..................................... 51 UPS Harder Mekp 50-VB .................. 21 UPS Hechtingspasta N° 5 ................. 13 UPS KK-Plast .................................... 46 UPS Lightplast ................................... 47 UPS Model Filler ................................ 50 UPS-Pigmenten ................................. 25 UPS V-11 ........................................... 47 UPS Zink Plamuur .............................. 51

> V Vatenbok ………………………….. 103 Vatsleutel …………………………. 103 VB Sicovoss NL indikker …….….. 81 Verfbak Mini …………………...…. 100 Verfbak Maxi …………………...… 101 Vervangroller …………………..… 105 Viscovoss Flexitop ………………. 11 Viscovoss Glossfinish …………… 11 Viscovoss G311 SB (H) …………. 15 Viscovoss G323 (H), (S) ………… 18 Viscovoss G327 SB (H) …………. 16 Viscovoss GTS/223 ……………… 12 Viscovoss KL1 ……………………. 12 Viscovoss KL 3 …………………… 13 Viscovoss KL 4 …………………… 13 Viscovoss KL 6 …………………… 14 Viscovoss KL 7 …………………… 14 Viscovoss KL 8 …………………… 14 Viscovoss KR ……………………... 10 Viscovoss LT30 SB ………………. 19 Viscovoss LT35 SB ………………. 19 Viscovoss LT40 SB ………………. 20 Viscovoss N35 BT ………………... 18 Viscovoss T40 BT…………………. 18 Vlakmakende borstel …………..... 106

> W W2 ............................................... 87 Wheel cutter ……………………… 107