Veldpost nr 2, 2010-2011

5
Veldpost 1 Beste allemaal De school draait in al zijn omvang inmiddels al weer 4 weken! En het bruist meteen van de activiteiten. In alle groepen zijn de laatste twee weken informatie avonden gehouden. Goed dat er een enthousiaste groep ouders is die de moeite heeft genomen om te komen. Dat vinden wij ook erg fijn voor het contact gedurende het jaar. Voor de komende periode staat de kinderboekenweek op de rol en gaan de kinderen van groep 7 en 8 weer kinderpostzegels verkopen. Wij wensen u weer veel leesplezier met deze Veldpost. De redactie Speelplaats Ongetwijfeld heeft u gezien dat het schoolplein bij de Bonte Berg opgeknapt is. In de grote vakantie heeft onze conciërge Elias onderhoudswerkzaamhed en verricht. De lijnen, spellen en betonnen bankjes zijn geschilderd. De firma Nijha heeft een nieuw speeltoestel geplaatst, een rode klimtoren, en heeft de valbodems onder de schommels en het duikelrek vernieuwd. Deze verbeteringen zijn bekostigd uit het spaarpotje dat er nog was na de inzamelingsactie van enkele jaren geleden. Hiermee kunnen de kinderen weer een flink aantal jaren vooruit. De voorgenomen acties voor het TRIO plein zijn, helaas, vertraagd. De gemeente heeft een aantrekkelijk plan gemaakt om verschillende speeltoestellen op dit plein te plaatsen. Het doel hiervan is dat deze toestellen ook buiten schooltijd voor de kinderen uit de wijk beschikbaar zijn. Maar het bestemmingsplan voor deze plek schrijft voor dat er een bouwvergunning moet worden afgegeven in verband met de historische waarde (Romeinse Weg). Tot deze procedure is doorlopen kan er geen definitief besluit over plaatsing worden genomen. Wij houden u op de hoogte. Kinderpostzegelactie 2010 Vanaf woensdag 29 september en de dagen daarna, is of wordt er weer bij u aangebeld. De kinderen uit groep 7 en 8 komen langs voor de verkoop van kinderpostzegels. U koopt ze toch ook en steunt zo het goede doel? Bedankt alvast voor de medewerking. Uitslag Drakenbootfestival Zondag 5 september gingen teamleden van Het Veldhuis in een Drakenboot de strijd aan met 33 andere bedrijven- en buurtteams. Vol enthousiasme stonden de eerste teamleden rond 10.30 uur bij de Haarrijnse plassen. Om 11.30 uur was het team compleet en werd er gestart met Zumba als waming-up. Vervolgens hebben we nog ‘droog’ geoefend en gingen we met 17 teamleden rond 12.30 uur de boot in. We hebben deze dag met gedrevenheid drie rondes gevaren. Bij iedere ronde moesten we tegen 2 andere teams strijden. Ouders en andere teamleden hebben ons vanaf de kant aangemoedigd. Aan het einde van de dag werd bekend dat wij uiteindelijk met ons team op de 26e plaats zijn geëindigd. Helaas hadden ze geen prijs voor best geklede team, want volgens de omroeper hadden we deze dan zeker gewonnen! Keerderberg 23, 3453 RD De Meern Telefoon (030) 666 66 01 Website www.hetveldhuis.nl E-mail [email protected] Jaargang 12, nummer 2 maandag 20 september 2010 Veldpost Veldpost

Transcript of Veldpost nr 2, 2010-2011

Page 1: Veldpost nr 2, 2010-2011

Veldpost 1

Beste allemaalDe school draait in al zijn omvang inmiddelsal weer 4 weken!En het bruist meteen van de activiteiten. Inalle groepen zijn de laatste twee wekeninformatie avonden gehouden. Goed dat ereen enthousiaste groep ouders is die demoeite heeft genomen om te komen. Datvinden wij ook erg fijn voor het contactgedurende het jaar.Voor de komende periode staat dekinderboekenweek op de rol en gaan dekinderen van groep 7 en 8 weerkinderpostzegels verkopen.Wij wensen u weer veel leesplezier met dezeVeldpost.De redactie

SpeelplaatsOngetwijfeld heeft u geziendat het schoolplein bij deBonte Berg opgeknapt is.In de grote vakantie heeftonze conciërge Eliasonderhoudswerkzaamheden verricht. De lijnen,spellen en betonnen bankjes zijn geschilderd.De firma Nijha heeft een nieuw speeltoestelgeplaatst, een rode klimtoren, en heeft devalbodems onder de schommels en hetduikelrek vernieuwd. Deze verbeteringen zijnbekostigd uit het spaarpotje dat er nog wasna de inzamelingsactie van enkele jarengeleden. Hiermee kunnen de kinderen weereen flink aantal jaren vooruit.

De voorgenomen acties voor het TRIO pleinzijn, helaas, vertraagd. De gemeente heefteen aantrekkelijk plan gemaakt omverschillende speeltoestellen op dit plein teplaatsen.Het doel hiervan is dat deze toestellen ookbuiten schooltijd voor de kinderen uit de wijkbeschikbaar zijn. Maar het bestemmingsplanvoor deze plek schrijft voor dat er een

bouwvergunning moet worden afgegeven inverband met de historische waarde(Romeinse Weg). Tot deze procedure isdoorlopen kan er geen definitief besluit overplaatsing worden genomen. Wij houden u opde hoogte.

Kinderpostzegelactie 2010Vanaf woensdag 29 septemberen de dagen daarna, is ofwordt er weer bij uaangebeld.De kinderen uit groep 7 en 8komen langs voor de verkoop vankinderpostzegels. U koopt ze toch ook ensteunt zo het goede doel?Bedankt alvast voor de medewerking.

Uitslag DrakenbootfestivalZondag 5september gingenteamleden vanHet Veldhuis ineen Drakenbootde strijd aan met33 anderebedrijven- enbuurtteams. Volenthousiasme stonden de eerste teamledenrond 10.30 uur bij de Haarrijnse plassen. Om11.30 uur was het team compleet en werd ergestart met Zumba als waming-up.Vervolgens hebben we nog ‘droog’ geoefenden gingen we met 17 teamleden rond 12.30uur de boot in. We hebben deze dag metgedrevenheid drie rondes gevaren. Bij iedereronde moesten we tegen 2 andere teamsstrijden. Ouders en andere teamleden hebbenons vanaf de kant aangemoedigd. Aan heteinde van de dag werd bekend dat wijuiteindelijk met ons team op de 26e plaatszijn geëindigd. Helaas hadden ze geen prijsvoor best geklede team, want volgens deomroeper hadden we deze dan zekergewonnen!

Keerderberg 23, 3453 RD De MeernTelefoon (030) 666 66 01Website www.hetveldhuis.nlE-mail [email protected]

Jaargang 12, nummer 2maandag 20 september 2010

VeldpostVeldpost

Page 2: Veldpost nr 2, 2010-2011

Veldpost 2

Iedereenbedankt voordeze gezelligedag! Volgendjaar gaan wevoor de 25eplek!

Blaasmuziek is Cool!Muziekproject voor groep 4 en 5Even voorstellen; mijn naam is BelénKerkhoven. Ik ben 24 jaar en afgestudeerdDocent Muziek aan het koninklijkconservatorium te Den Haag. Het instrumentdat ik bespeel is de klarinet.De komende maanden ga ik eenmuziekproject geven in de groepen 4 en 5;‘Blaasmuziek is Cool’.Het project laat de leerlingen in 10 weken opeen speelse manier kennis maken met dewereld van de blaasmuziek. Zo gaan weliedjes zingen, knutselen, proberen tedirigeren, allerlei muziekinstrumenten lerenkennen en natuurlijk ook samen muziekmaken. Dit allemaal in samenwerking metharmonie orkest De Bazuin uit De Meern.Zij zijn de drijvende kracht achter het projecten zij zullen bij afloop ook een spetterendconcert geven samen met de leerlingen.Met veel enthousiasme geef ik vanafmaandag 6 september muziekles op HetVeldhuis.Een muzikale groet!

Nieuws over personeelIn de vorige Veldpost hebben zich al eenaantal collega’s aan u voorgesteld.In deze veldpost stellen juf Stefanie, jufYvonne, juf Inge, juf Miriam en meester Davezich aan u voor:

Mijn naam is StefanieSpelbos en ik ben 21jaar jong.Mijn hobby’s zijn turnlesgeven en naar musicalsgaan.Vorig schooljaar heb ikop Het Veldhuis mijneindstage van de PABOgelopen en ditschooljaar begint voormij dan het ‘echte’ werk. Met veelenthousiasme ben ik in groep 5a begonnen.

Ik ben Inge de Waal (geen foto).Dit jaar sta ik voor groep 7a. Ik werk fulltimeop een aantal adv dagen na.Vóór Het Veldhuis heb ik drie jaar in groep 7gewerkt op een school in Vinkeveen.Ik woon in Woerden samen met mijn vrienden konijn. In mijn vrije tijd doeik aan Zumba, fitness en werelddansen.Verder houd ik van lezen enborduren.Ik kijk erg uit naar dit jaar en heb erontzettend veel zin in.

Sinds het nieuweschooljaar sta ik samenmet Manon voor groep7b. Hoog tijd dus ommij even voor te stellen.Mijn naam is YvonneJanmaat-van Rooijen.Ik woon met mijn gezinin Woerden. Ik heb driekinderen die vanaf ditjaar allemaal op hetmiddelbaar onderwijszitten.

Voordat ik in het onderwijs kwam heb ik 8jaar gewerkt met lichamelijk gehandicaptenmensen in een activiteiten centrum. Nu werkik alweer heel wat jaartjes in het onderwijsen heb ervaring in met name de bovenbouwgroepen.Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag.De rest van de week is voor mijn gezin enmijn hobby’s; zwemmen en lezen.Ik heb het erg naar mijn zin op Het Veldhuisen hoop dat het een goed en gezellig jaarwordt.

Mijn naam is Davevan der Geer en sinds1 augustus ben ik denieuwe teamleiderBovenbouw op HetVeldhuis. Ik ben 38jaar en woon in DeMeern, samen metmijn vrouw Bianca enzoon Niels (6). In mijnvrije tijd maak ik graagmuziek.Voordat ik op Het Veldhuis kwam werken benik veertien jaar werkzaam geweest op deWillibrordschool in Vleuten. Daar heb ik aanbijna alle groepen les gegeven. De laatstezeven jaar werkte ik in groep 8. Naast hetlesgeven heb ik het ook altijd leuk eninteressant gevonden om me bezig te houdenmet taken die meer ‘schoolbreed’ zijn. Zo ben

Page 3: Veldpost nr 2, 2010-2011

Veldpost 3

ik een tijd ICT coördinator geweest,schoolcoach en bouwcoördinator.Werken op Het Veldhuis betekent een nieuweuitdaging voor mij. Eentje waar ik ongelooflijkveel zin in heb. Inmiddels heb ik ook al in eenaantal groepen les gegeven. Heel leuk en ikbegin het gevoel te krijgen dat ik de kinderenvan de bovenbouw al een beetje leer kennen.Het lesgeven zal ook één van mijn taken hierblijven. Dit jaar doe ik de cv vervanging vooreen aantal bovenbouw collega’s. Opwoensdag ben ik vrij, maar op alle anderedagen doe ik de deur open van het Triogebouw om de kinderen binnen te laten. Wieweet kom ik ook ú daar nog eens tegen.Graag tot ziens

Mijn naam is MiriamSouren. Sindsaugustus ben ikwerkzaam op HetVeldhuis in groep 8a.Hiervoor ben ik eenaantal jarenwerkzaam geweestals leerkracht opmeerderebasisscholen. Ik bengehuwd en moedervan twee studerendekinderen in de leeftijd van 18 en 20 jaar.Van oorsprong kom ik uit de sociale sector enben jarenlang werkzaam geweest op eenkinderdagverblijf. Vervolgens heb ik deleraren opleiding handvaardigheid gevolgd enben op het creatieve vlak altijd actiefgeweest. Op dit moment is dat de fotografie.Op latere leeftijd heb ik de PABO gevolgd enben sindsdien werkzaam in het onderwijs. HetVeldhuis is een gezellige school en ik hoophier nog een aantal jaren met veel plezier temogen werken.Miriam Souren ( foto plaatsen)

Van de oudervereniging…Het is alweer een paar weken geleden dat weeen oproep aan alle ouders hebben gedaanom zich aan te melden voor een van deactiviteitencommissies dit jaar. We zijn ergblij met alle reacties die we tot nu toe hebbenontvangen. Fijn dat u zich allemaal zobetrokken voelt bij de school en onzeoudervereniging! We gaan nu alleinschrijvingen inventariseren en zullen, zodrawe de commissies hebben ingedeeld,iedereen een berichtje sturen. Ook op devraag voor nieuwe bestuursleden is goedgereageerd. Inmiddels hebben wij contact

gehad met de ouders die zich hiervoorhebben aangemeld en hen uitgenodigd dekomende vergadering van de ouderverenigingbij te wonen. Wij hopen dat we tijdens dekomende jaarvergadering (datum volgt) eenenthousiast, nieuw bestuur aan u kunnenvoorstellen. Mocht u zich nog willeninschrijven voor een commissie of heeft uinteresse in een bestuursfunctie dan kunt uzich hiervoor nog aanmelden [email protected].

Veldwerk uit de groepenMuziekprojectVorige week zijn wij begonnen aan hetmuziekproject. Er komt speciaal eenmevrouw op school om ons les te geven. Hetproject gaat over blaasmuziek en oververschillende orkesten.Over 10 weken hebben wij een voorstellingmet een harmonieorkest. Wij hebben er veelzin in!Noah Inge en Kayleigh

Kom op voor jezelf.Wij hebben in groep 8 kom op voor jezelf.De meisjes gaan dan met een vrouw mee ende jongens met een man.Wij krijgen dan les hoe je moet opkomenvoor jezelf.Wij doen dan allemaal leuke spelletjes.Zoals land rovertje. We doen niet alleenleuke spelletjes maar we moeten ook lerenvechten.Wij krijgendan ookeenhuiswerkboekje enbesprekendan onshuiswerk.Wij krijgen12 x komop voorjezelf lessen.Wij vinden het heel leuk om te doen en wehebben er elke week weer zin in.Groetjes, Aniek en Mila uit groep 8a!

Page 4: Veldpost nr 2, 2010-2011

Veldpost 4

Kom op voor jezelfBij kom op voor jezelf leer je jezelf tebeheersen.Je leert omgaan met andere kinderen en hungevoelens.Je leert er ook om niet zomaar op iemand inte rammen.Ook doe je er allemaal dingen en testen omje zelf te beheersen.De jongens met een leraar en de meiden meteen juf.Ook moet je leren elkaars grenzen tekennen.Ook krijg je huiswerk mee,dat bespreek je deweek daarna.Nick enJesse uit groep 8b

Wijzer door… in groep 5aIn groep 5 krijgen de kinderen voor het eerstWijzer door…Je hebt wijzer door de wereld, wijzer door detijd en wijzer door de natuur.Nu zijn we aan het werk met wijzer door denatuur.We hebben het gehad over de indeling vandieren.Er zijn amfibieën, reptielen, zoogdieren,vissen en vogels.Ben heeft een boekje met quizvragen overdieren meegenomen.Dit zijn drie vragen uit het boekje:

1. Welk zoogdier kan vliegen?a. vleermuisb. veldmuisc. spitsmuisAntwoord a is juist.

2. Wat is het grootste zoogdier dat op landleeft?a. nijlpaardb. neushoornc. olifantAntwoord c is juist.

3. Welke hagedis heeft het snelheidsrecordbij de reptielen?a. schildhagedisb. boomhagedisc. renhagedisAntwoord c is juist.

Nieuws uit groep 5bWe zitten nu ongeveer 5 weken in groep 5b.Het is heel leuk. Je krijgt allemaal nieuwedingen. We kregen een rode multomap eneen kladblok We mochten een nieuwe penkiezen. Je kon kiezen uit een stabilo en eenlamy.

Ook hebben we nieuwe vakken in groep 5. Jekrijgt namelijk wijzer door de natuur, wijzerdoor de wereld en wijzer door de tijd. Wehebben lessen gehad over kaartlezen en overplantjes en dieren.Van rekenen hebben we nu een blok af endaar hebben we ook een toets al van gehad.Van taal hebben we zelfs al twee toetsengemaakt.O, ja en nog een tip van ons: Als juf Maaikeziet, doe haar dan de groeten van ons, wantzij is onze juf.Groetjes van Eskil Lars, groep 5b

Van de olifanten groepIn de olifantengroep zittenallemaal kunstenaars! Dezeweek hebben wekunst gemaakt met verf, hetis heel mooi geworden.Elke dag komen er weernieuwe kunstwerken bij,het lijkt wel alsof we eententoonstelling in deklas hebben. We leren ook allemaal nieuwewoorden zoals 'het palet', 'hetschildersdoek' en 'de schildersezel'."

Wist u dat…� Er op 2 oktober in de Azotod een feest is…� Er dan ook heel veel leerkrachten komen…� Er zelfs leerkrachten zijn die daar gaan

optreden...U komt toch ook?

Page 5: Veldpost nr 2, 2010-2011

Veldpost 5

Agenda20 september Veldpost nr. 2 gaat mee27 september Informatie avond voor de ouders van groep 8 over “Kom op voor jezelf”. Van 19.00 tot 21.00 uur29 september Start verkoop Kinder- postzegels voor groep 7 en 8

1 oktober De groepen 1/2 zijn vrij4 oktober Veldpost nr. 3 gaat mee Start kinderboekenweek13 oktober Veldfuif6 oktober Studiedag. Alle kinderen zijn vrij8 oktober De groepen 1 t/m 4 zijn vrij Dag van de techniek15 oktober Speelgoedochtend voor de groepen ½

Herfstvakantie 16 t/m 24 oktober

28 oktober Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur Info avond over het VO voor de ouders van groep 7 en 8

5 november Rapport 1 voor groep 8 gaat mee8 november Veldpost nr. 4 gaat mee

Extra brieven:� Voor de kinderen van groep 7 en 8

over de typcursus� Voor alle kinderen de namenlijst van

de groep..