Vacaturekrant 2012

10
vacature krant2012 24 uur Stefanie Thomas vertelt met steun van de Vlaamse gemeenschap

description

bekijk welke leuke uitdagingen er nog allemaal voor jou zijn bij de Chiro.

Transcript of Vacaturekrant 2012

Page 1: Vacaturekrant 2012

vacaturekrant2012

24 uur Stefanie

Thomas vertelt

met steun van de Vlaamse gemeenschap

Page 2: Vacaturekrant 2012

ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] 03

ThomaS roepT op@thomasappelmans

Ich bin ein vrijwilliger. Ik dacht: ik geef aan mijn Chirogroep terug wat ik van mijn leiding heb gekregen al die jaren. En voor je het weet, ben je gebeten; je komt in contact met het gewest via IK en afdelingsdagen, met het verbond, diensten en commissies op Startdagen en SB. Telkens word je geconfronteerd met de ongeloof-lijke motivatie en het onuitputbaar enthousiasme. Ze vormen ploeg, maken spel en amuseren zich te pletter. Daar wilde ik bij zijn.Ja hoor, ook een nationaal voorzitter van de Chiro is een vrijwilliger. Ik geloof in de kracht van vrijwilligers, ben er bijzonder trots op en kies er ook zeer bewust voor. Als er iets beweegt in de Chiro, dan is dat volledig te danken aan de inzet van duizenden vrijwilligers, leiders en leidsters, en ook jongeren die ervoor kiezen om de structuur te ondersteunen en de nationale werking mee vorm te geven. Zij kiezen voor inzet, vriendschap en engagement en zijn trots op de verschillende ini-tiatieven en activiteiten die Chiro maken tot wat het vandaag is. Inzet, vriendschap, warmte, verbondenheid en betrokkenheid zijn maar enkele van de drijfveren die ervoor zorgen dat de Chiro in beweging blijft. Chiro maken is het gevoel om met je ploeg aan iets te werken, lief en leed te delen en achteraf samen te genieten van het resultaat.

Page 3: Vacaturekrant 2012

ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] 05

19.00 uurIk kom aan in Heidepark, er is nog niet zoveel volk maar dan kun je aan ieder-een goeiedag gaan zeggen. We spelen een spel: een variant van Kubb met nummers (number Kubb, n.v.d.r.). Heel ontspannend en een goed spel. Ik heb gewonnen! Vind ik ook leuk: winnen.

20.00 uurIedereen begint toe te stromen. Met regio Oost-Vlaanderen staan we in voor de animatie, dus zetten we een en ander klaar, samen met de werkgroep Jaarthema. En dan vliegen we erin: een introductie, en daarna bespreken we de documenten. Dat is wel wat spannend, het is de eerste keer dat ik op zo’n Planning ben.

23.00 uurNa de documenten komt het leukste: de laver. Daar leer je iedereen infor-meel kennen. Het animatieteam en het jaarthemateam hebben nog iets te vertellen: het plan voor het volgende jaarthema is een grote uitdagingsweb-site waar Chirogroepen elkaar con-stant kunnen uitdagen en zo punten verdienen. We starten er vanavond al mee.

2.00 uurWe bouwen met de aanwezigen van regio Oost-Vlaanderen een levende piramide. Er zijn ondertussen al heel wat uitdagingen gebeurd. De dans-vloer openen bijvoorbeeld, of onze beroepskracht die poseert in badpak. Het wordt hier een vet feestje. Rond de nationale Planning hangt een saai sfeertje, maar daar is nu niets van te merken.

7.30 uurGoed geslapen: kort, maar goed. Geen idee hoe laat ik erin lag. Mijn collega Evelien zei dat het oké is: “Ge moet al-tijd in blokken van drie slapen.” Dus ik denk dat het vannacht een blok van drie geworden is. (grijnst) Ontbijt: heerlijk vers brood met smeerkaas en speculaasjes en een chocomelk.

9.00 uurDe grote brok: we bespreken alle do-cumenten, een overzicht van alles wat alle ploegen het afgelopen jaar deden en de planning voor volgend jaar. Er worden veel voorstellen gedaan. In de documenten zijn de experts aan het woord. En dan geven wij daar allemaal commentaar op, soms heel kritisch en cru, soms heel lovend. Soms moeten er wel knopen doorgehakt worden.

14.30 uurMoe? Bwa, een beetje. We zijn nu vier uur bezig: vanmorgen drie uur en na de middag een uur. Het hoogtepunt was tot nu toe de ijscokar die verbond Reinaert geregeld had. Dat ijsje heeft mij ook wel een klopke gegeven: als je veel eet, gaat er te veel energie naar je maag, dus toen kon ik niet zo goed op-letten.

16.30 uur De koffie heeft mij goed gedaan. Ik vond het heel interessant om de com-missie Diversiteit een keer te bekijken. Dat leunt dicht aan bij mijn werk (JES, n.v.d.r.) en ik zie daar wel mogelijkhe-den.

18.30 uurTijd voor een aperitiefmoment. Ik heb hier en daar wat restjes gevonden om hapjes mee te maken. Ik vind dat wel tof: met z’n allen in het zonnetje iets drinken en iets eten en straks barbe-cueën. Ik vond het eigenlijk een heel plezante Planning: er was een leuke sfeer, met opbouwende discussies en een tof feestje gisteren. Straks ga ik nog naar een tuinfeestje van kamera-den. En maandagavond staan we er weer, voor een vergadering over Pop-eiland en de Chiro.

“Bij het verbond gaan was de beste beslissing van mijn leven.” – Vero –

0

10

20

30

40

50

Uit onderzoek blijkt dat ... .... mensen in Chirokleren aantrekkelijker bevonden wor-den dan scouts..... 40 % spaghetti het lekkerst vindt als ze gekookt wordt ‘op Kipdorp’.

• Secretariaat Gent 30 %, • Secretariaat Brussel 10 %, • Secretariaat Antwerpen 40%, • Andere vergaderplaatsen 20%

... 20 % van de verbonders blindelings hun weg kent in Waasmunster.

Dit vind ik het leukst aan mijn kaderengagement

• 50 % vrienden, • 20 % groepen ondersteunen, • 10 % nieuwe dingen leren, • 2 % gratis eten, • 18% mee Chiro maken

Kleine ploegen heBBen meer goeSTing

“Een kleine leidings-ploeg heeft het voor-deel dat iedereen supergemotiveerd is, wat wel heel veel doet!” Dat vertelde Thijs van Chiro Dol-fijn en Chiro Avel-gem vorig jaar in Dubbelpunt. Voor leiding die er al een paar jaar heeft op-

zitten, is een nieuwe Chirogroep een mooie uitdaging. Bijvoorbeeld in een Chirogroep met weinig leiding. Dikwijls zijn dat groepen in steden, soms ook daarbui-ten. De kick die je krijgt door met een paar mensen een Chirogroep draaiend te houden, geeft enorm veel voldoening. Meer weten? [email protected].

24 UUr in heT leven van STefanie nachTergaeleJust another day

Page 4: Vacaturekrant 2012

ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] 07

“heidepark: samen staan we stark.”

1979Supporting chirogroepen since

Chiro is meer dan je eigen groep: ge-westen, verbonden, Commissies en vele andere vrijwilligers onder-steunen je werking. gewest hout-land, bijvoorbeeld.

WaT iS geWeST hoUTland?Rippe: “Met een vijftiental mensen uit de leiding en oud-leiding van onze twaalf Chirogroepen vormen we een overkoepelende beweging voor de leiding en – in mindere mate – de leden van diezelfde groepen.”Hanne: “Officieel is onze taak vooral de ondersteu-ning van leidingsploegen, en een aanspreekpunt zijn voor al hun vragen. Daarnaast proberen we een aantal ontspannende activiteiten aan te bieden, zoals een ge-westquiz, een nieuwjaarsreceptie of een ontspannings-weekend. Op die manier hopen we de leiding meer te ontmoeten en voor meer uitwisseling te zorgen tussen de verschillende groepen.”

Waar zijn jUllie Te vinden?Sofie: “In de kern van het Meetjesland, en dat bevindt zich ongeveer tussen Brugge en Gent. De Houtlandse Chirogroepen zijn te vinden van Maldegem tot Slei-dinge – ofte: Houtland: land van je dromen.”Roos: “Als gewestploeg hebben we geen specifieke lo-catie waar je ons altijd kunt vinden. Meestal verga-deren we bij iemand thuis. Onze activiteiten zijn ook niet op een vaste plaats, maar altijd op het plein of in de lokalen van een van onze Chirogroepen.”

WaT maaKT jUllie zo Bijzonder?Sofie: “Wijzelf, natuurlijk!”Rippe: “Maar alle gekheid op een stokje: ook de verschillende achtergronden van de gewestmedewerkers. Als je die samen-brengt, krijg je de typische Houtlandchemie.”Hanne: “En dan vergeten we nog ons muzikaal talent, dat we te danken hebben aan onze helden van de Backstreet Boys. Gewest Houtland kent maar één cd, en dat is er een van de Backstreet Boys. Zij geven ons sterkte, moed en licht in donkere tijden.”

WaT Kan de chiro van jUllie leren?Roos: “Oei! De songteksten van de Backstreet Boys – dat vooral. (lacht)” Rippe: “Wat we tijdens onze laatste evaluatie gemerkt hebben, is dat sommige mensen denken dat ze een soort superleider of superleidster moeten zijn om bij het gewest te mogen, iemand die sterk is in organiseren, voorbereiden, animeren, enzovoort. Maar dat klopt niet: in Houtland heeft iedereen zijn of haar ei-gen specialiteit, maar we beschikken allemaal wel over een meer dan gezonde dosis enthousiasme.”

(uit: Dubbelpunt, september 2011)

heT geWeST: ideale doorgroei-joB!

Wat? - Leiding bijeenbrengen op activiteiten- Groepen en leiding ondersteunen op maat- Een IK organiseren- Ledenactiviteiten zoals ketiweekend, titodag en gewestdag uitwerken- Groepsleiding en VB’s bijeenbrengen en ondersteunen

PraktIsch? Er zijn 73 gewesten – er is er dus altijd wel een in jouw buurt. Meedoen? [email protected]

Page 5: Vacaturekrant 2012

ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] 09

vacatures Meer weten? neeM contact op via chiro.be/ikwilMeer of Mail naar [email protected].

“de fijnste bestemming is zonder twijfel Spoor zeS.” – sandrien –

don’t ask what the Chiro Can do for you

ask what you Can do for the Chiro!

geef dit kind een bivak

commiSSie diverSiTeiT

wat? - Nadenken over hoe we groepen, commissies, enz. diverser kunnen maken- Concrete workshops uitwerken om groepen te helpen die met vragen zitten over diversiteit: omgaan met pesten, hoe pas ik een spel aan voor iemand met een handicap, enz. - Workshops geven op SB’s, verbonden en gewestavonden

praktisch? - Eén vergadering per maand, plaats afhankelijk van de leden- Af en toe een workshop gaan geven

Win-Win-Win Win alle afdelingsboeken tegelijk!

Hoe? Heel eenvoudig. Schrijf een gedicht van minstens 6 woorden. Het onderwerp: de Chiro. Mail het voor 15 oktober naar [email protected] en wie weet word jij wel de gelukkige eigenaar van een stapel boeken.

Page 6: Vacaturekrant 2012

ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] 011

Meer weten? neeM contact op via chiro.be/ikwilMeer of Mail naar [email protected].

Eén tEam, 3000 kEEr GoEstink

Van 25 tot 30 augustus vindt er weer een Krinkel plaats. daarvoor zijn wij op zoek naar veel helpende handen. We hebben hiervoor een uitgebreid gamma aan vacatures, zowel betrekkingen van korte als van lange duur.

deeltijdse betrekkingen van 1/9 tot 30/8:

Coördinatie van de krinkelVerwacht: organisatietalent, sterk in ideeën uitwerken, inhoud van de Krinkel mee vorm gevenwerkgroep logistiekVerwacht: organisatietalent met logistieke kennis, sterk in logistieke problemen oplossen werkgroep slot:Verwacht: creatief talent met originele ideeën om het slot van de Krinkel mee uit te werkenwerkgroep workshopnamiddag: Verwacht: organisatietalent, creatieve ideeën om er een leuke namiddag van te makenwerkgroep vormgeving en jaarthema: Verwacht: creatief talent, goed in ideeën bedenken en uitwerken

voltijdse betrekkingen van 25/8 tot 30/8

begeleiding op krinkel:je begeleidt een leefgroep, samen met je medebegeleid(st)er. Je werkt een programma uit voor je leefgroep en bereidt de Krinkel van je verbond mee voor.logistieke ploeg op krinkel: je zorgt voor de logistieke ondersteuning op Krinkel. Je bent handig en goed in logistieke problemen creatief oplossen.ehbo: je bevolkt de ehBo-post tijdens de Krinkel. Je dient gewonde deelnemers de eerste zorgen toe.Cookie: samen met je collega-cookies maak je vier keer per dag een maaltijd klaar voor ongeveer 500 personen.

solliciteren kan via mail naar [email protected] of bel 03-231 07 95.

Page 7: Vacaturekrant 2012

ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] 013

vacatures Meer weten? neeM contact op via chiro.be/ikwilMeer of Mail naar [email protected].

“dankzij de Speelclubcommissie vond ik de man van mijn leven.” – maaiKe –

Verbond zoekt all-rounder: voltijds of halftijds Wat?

Gewesten ondersteunen en activiteiten voor gewesten organiseren SB, KIC en andere vorming organiseren Mee beslissen over de nationale werking en visie van de Chiro Nationale Startdag, Krinkel en Aspitrant mee organiseren

Praktisch? We vergaderen ongeveer twee keer per maand. Er zijn vaak aparte werkgroepen voor vorming of steun op maat, of om een bepaalde activiteit te

organiseren.

Springplank naar een IT-job

boeiende Vacature Voor gedreVen specialisten. maak de websiteploeg compleet!

Wat?- Je maakt en onderhoudt de Chirosites.- Je kent wat van websites, bij voorkeur van drupal.- Je wilt al doende veel leren, terwijl je korte projecten of onderdelen aanpakt.- ook goede ideeën zijn altijd welkom!

Praktisch? - eén vergadering per maand- regelmatig contact tussendoor via mail of Facebook- af en toe een hele dag ‘websiten’, soms eens een weekend vol it-clichés met barbecue

Wat? Elke maand artikels schrijven voor leiding, en arti-

kels van anderen nalezen Mensen interviewen en foto’s maken Bepalen hoe Dubbelpunt eruit moet zien

Wij zoeken redacteurs en redactrices, regionale con-tactpersonen, informanten, cameramensen, twitte-raars, facebookers, interviewers, undercoverjournalis-ten, oorlogsreporters: iedereen die zich geroepen voelt om een tijdschrift voor en door Chiroleiding te maken.

OF

Om de twee maanden een tijdschrift voor keti’s en aspi’s in elkaar steken

Brainstormen, op reportage gaan, artikels schrijven en nalezen, je gaat geen onderwerp uit de weg maar doet het op maat van de keti’s en aspi’s

Je schrijft graag en je weet wat jongeren bezighoudt en interesseert. Je slaagt erin om met woorden een glimlach op het gezicht van de lezer te toveren. Je bent enthousiast en gemotiveerd om met andere taal- en tekstfanaten samen te werken. Je wilt heel Vlaanderen doorkruisen op zoek naar de mooiste Chiroverhalen. Je wilt een goed verhaal vertellen. Een nieuw en verras-send Chiroavontuur: dat is Kramp!

Praktisch? Eén vergadering per maand, meestal in Antwerpen. Tussendoor schrijf je en lees je de artikels voor elke

deadline. Je gaat op reportage bij Chirogroepen.

Redactie zoekt m/v met oveRdosis nieuwsgieRigheidde dubbelpuntRedactie/de kRampRedactie

Page 8: Vacaturekrant 2012

ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] 015

vacatures Meer weten? neeM contact op via chiro.be/ikwilMeer of Mail naar [email protected].

“darta: je komt er , je blijft er.”

Bepaal de ruggengraat van de Chiro met de werkgroep Informatica

Wat? Bepaal mee het informaticabeleid van de Chiro. Ondersteun de Chiro-informatici en -gebruikers. Bepaal de prioriteiten voor de komende jaren. Volg de lopende informaticaprojecten op (leden-

administratie, intranet, enz.). Bestudeer de netwerkinfrastructuur van de Chiro. Denk mee na over nieuwe technologieën voor de

Chiro, De Banier, de Chirohuizen en Zin-d’erin(g). Wees bereid om jaarlijks te barbecueën. :)

Praktisch? Je moet niet van alle aspecten van informatica op

de hoogte zijn om mee te kunnen praten. Je kunt wel een hoop ervaring opdoen op een heel scala van ICT-onderwerpen. We vergaderen om de zes weken in Antwerpen.

Kleurrijke persoonlijkheid gezocht voor afdelingscommissies

Wat? - Je verdiept je in de leefwereld van de ribbels, speelclubbers, rakwi’s, tito’s, keti’s of aspi’s.- Je verzint geweldige activiteiten voor de afdelingen.- Je organiseert en begeleidt de Afdelingsboost voor leiding.- Je geeft workshops voor leiding op de SB’s.- Je werkt maandelijks mee aan een artikel voor Dubbelpunt.

Praktisch? - Eén vergadering per maand.- Twee keer per jaar gaan we met alle afdelingscommissies op weekend.

GroepsleidinGscommissie: consultancy en manaGement

Verwachtingen - Je hebt ervaring als groepsleiding of VB in een leidingsploeg.- Je kunt verder denken dan je eigen Chironeus lang is.- Je kunt goed methodieken uitwerken.

Opdracht- Je ondersteunt groepsleiding en VB’s.- Je antwoordt op vragen van groepsleiding en VB’s.- Je bepaalt mee het aanbod voor groepsleiding.- Je organiseert Groepsleidingsweekend en de VB-dag.- Je begeleidt workshops op SB, gewestavonden, enz.

Praktisch?- Eén vergadering per maand- Meewerken aan VB-dag of Groepsleidingsweekend

Preventiearts met toekomstvisie voor commissie continuïteit

Wat?

Je verzamelt en verspreidt kennis en inzichten over Chirogroepen versterken. Je houdt je bezig met Steun Op Maat (SOM), het netwerk van onze

groepen en alles wat met groepen ondersteunen te maken heeft. Een goede leidingsverdelingsmethodiek bedenken, een oud-

leidingsnieuwsbrief maken of een leidraad schrijven om een nieuwe groep op te richten? Allemaal voor jou!

Enkel en alleen omdat we onze groepen enorm graag zien. Jij?Natuurlijk draag je groepen, gewesten en verbonden een warm hart toe.Je denkt dat je een idee hebt van wat SOM betekent, je bent geweldig creatief en vergadert graag met een lach erbij.

Praktisch?

Eén vergadering per maand

“proud to be chiro.”

Page 9: Vacaturekrant 2012

ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] 017

vacatures Meer weten? neeM contact op via chiro.be/ikwilMeer of Mail naar [email protected].

Maak leiding sterker, met de commissie Vorming Wat? >>

Coördineer mee het volledige cursusaanbod binnen de Chiro. Vernieuw het cursusaanbod. Werk mee aan het Hoofdanimatorweekend, het workshopweekend, KIC 2 en KIC1/3 en de Hoofdinstructeurscursus.

Ga je graag mee een cursus begeleiden? En denk je dat de Chirovorming nog beter kan?

Praktisch? >>

Eén vergadering per maand , we eten meestal samen voor de vergadering. Eén keer gaan we ook op ‘24 uur van de commissie’ om eens goed door te bomen en minstens evenveel te ontspannen.

Vecht mee met de commissie Jeugdbeleid Wat? ➔ Je ondersteunt groepen, gewesten en verbonden zo goed mogelijk in alles wat met jeugdraden, fuiven en lokalen te maken heeft.➔ Je geeft vorming op gewestbijeenkomsten, begeleidt groepen met lokalenproblemen en vertaalt jeugdbeleid op maat van Chirogroepen.➔ Je vecht tegen bureaucratie, regelgeving en betutteling.

PraktisCh? ➔ Eén vergadering per maand➔ Enkele keren per jaar vorming op sB’s, gewest- of verbondsavonden

“ik zweet voor de chiro.” “volg je goesting, daar kan geen gps tegenop.”

Wat? - Je wilt nieuw Chiroaanbod in De Banier bedenken en uitwerken: Chirokleren, geschenkartikelen, kentekens, gadgets, enz.- Je bent enthousiast om Chiroartikelen te promoten.

Praktisch? - Enkele keren per jaar vorming op SB’s, gewest- of verbondsavonden- Zeswekelijkse vergaderingen op een dinsdag, in het centraal magazijn van De Banier in Borgerhout

Commercieel talent gezocht voor de Assortimentscommissie

Expressieve young potentials gezocht voor DArtA

Wat? - Je organiseert mee expressieve workshops op IK’s, SB’s en andere initiatieven, over beeld, beweging, drama, improvisatie, muziek of een mix van dat alles.- Om de twee jaar werk je mee aan het spektakel voor de nationale Startdag.- Organiseer mee het jaarlijkse, spetterende Expressieweekend! (maart/april)- Je staat graag voor een groep, je hebt hier ervaring mee en je hebt heel veel zin om met expressie bezig te zijn.

Praktisch? - Eén vergadering per maand, afwisselend in Gent, Brussel of Antwerpen- Drie workshops per jaar begeleiden- Drie weekends per jaar: het Startweekend, het voorbereidingsweekend voor Expressieweekend en het Expressieweekend zelf

Page 10: Vacaturekrant 2012

ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] ik wil meer | voor m/v met talent | [email protected] 019

vacatures Meer weten? neeM contact op via chiro.be/ikwilMeer of Mail naar [email protected].

X-peditie X-treem in de Chiro: Dienst Avontuurlijke activiteiten

Wat? ❤ Je hebt zin in een avontuurtje en begeleidt graag Chiroploegen. Werk mee binnen een werkgroep of de kernploeg.❤ Je organiseert mee tochtenbivak en/of techniekendag.❤ Je begeleidt Lesse- en/of team-weekends.❤ Je geeft workshops aan aspi-, lei-dings- en kaderploegen.

Praktisch? ❤ infomoment voor nieuwe begelei-ding - 31/8 ‘s avonds, locatie binnen-kort bekend op de website.❤ startweekend voor alle Daa-bege-leiding - 5-7/10, inschrijven is nood-zakelijk.❤ kernploeg: één vergadering per maand, de plaats spreken we onder-ling af.❤ technische kennis is leuk, maar niet noodzakelijk (we ‘scholen’ ons-zelf voortdurend bij).❤ Meer info vind je op daa.chiro.be of mail naar [email protected].

inTernaTionale carrière voor open geeSTen: dienST inTernaTionale acTiviTeiTen

wat? Stap mee in één van de werkgroepen of de kernploeg. Werkgroep Activiteiten: je werkt activiteiten uit in Vlaan-deren en volgt de activiteiten op die door Fimcap of onze partners in het buitenland georganiseerd worden. Werkgroep DIA-projector: je bedenkt hoe het ‘internati-onale’ naar de Chirogroepen gebracht kan worden. Je denkt na over workshops, internationale spelen en promotie. Werkgroep Bivak en Partnerschap: je werkt het aanbod uit voor groepen die op buitenlands bivak willen. Je geeft hen mogelijkheden om op uitwisseling te gaan met een andere groep en daarnaast volg je het partnerschap op. De DIA-kernploeg overkoepelt de werkgroepen.

praktisch?Eén vergadering per maand

een schiP vaart niet alleen: de Pedagogische leiding

WAt? Zin om twee keer per maand mee te discussiëren over Chirothema’s? Zin om de grote Chiro mee onder handen te nemen? Dan ben je voorbestemd voor de PL! Dat is een ploegje Chiromensen die het inhoudelijk beleid van de Chiro mee uitstippelen.

PrAktiSCh? twee vergaderingen per maandUitvinders gezocht

voor werkgroep Jaarthema wat? - Gedurende een jaar het komende jaarthema voorbe-reiden- Figuurtjes, een verhaal en een lied bedenken- De visie verduidelijken en uitschrijven- Het kader informeren - Creatieve impulsen verzinnen om het jaarthema een heel jaar levend te houden bij alle leden en de leiding- Spelen ontwikkelen

praktisch? Eén vergadering per maand

Maak van de chiro een nog leukere Plek Met sPoor Zes Wat? - Werkgroep Lagereschoolproject: je kriebelt juffen en meesters van de basis-school om aan Chiro te doen in de klas, voor de thema’s armoede en solidariteit met het Zuiden- De stuurgroep: stuurt als een goeie machinist de werkgroepen van Spoor ZeS in de richting van nog meer Chiroplezier.- De werkgroep Methodieken: voor sfeermakers en bedenkers van fijne mo-mentjes die goesting in Chiro geven.- Werkgroep Jongerenspel: voor leiding die zich wil onderdompelen in andere culturen en daar een fijn Chirospel van kan maken voor tito’s, keti’s en aspi’s.- Werkgroep Tekstenboekje: snedige teksten verzinnen en verzamelen in kleine, fijne tekstenboekjes.

Stuurgroep: één vergadering per maandWerkgroep Lagereschoolproject: vijf vergaderingen per project (elk project neemt drie maanden in beslag: van september tot eind november, en van februari tot mei)Werkgroep Tekstenboekje: drie vergaderingen per boekjeWerkgroep Methodieken: één keer per maandWerkgroep Jongerenspel: vijf keer per spel (elk spel neemt drie maanden in beslag: van september tot eind november, en van februari tot mei)

www.chirohuizen.beWat? - Huizencommissies:Elk Chirohuis heeft zijn eigen commissie. Die ploeg kent het huis goed, denkt mee na over de dagelijkse werking en zoekt manieren om het Chirohuis nog te verbeteren.- Beheersgroep HuizenHet financieel beleid, het personeelsbeleid en de grote lijnen uitzetten van de Chirohui-zen, dat komt hier aan bod. Niet altijd een-voudige materie, een engagement van meer dan één jaar is daarom sterk aangewezen.- WeekendresidentSamen met enkele andere vrijwilligers neem je voor een weekend of vakantieperiode de dagelijkse werking van het huis over. Je kookt voor de verblijvende groepen en zorgt dat ze een aangenaam verblijf hebben.

een job in vast-goed, écht goed: de chirohuiZen

Praktisch? - Kijk snel op chirohuizen.be voor de contactgegevens van het Chirohuis van je keuze.- Eén vergadering per maand.- Weekendresidenten bepalen hun engagement zelf.