Update Roze Netwerk Zorg en Welzijn, februari 2015

2
Update bericht Roze Netwerk Zorg en Welzijn, februari 2015 Initiatieven Op het thema LHBT hulpverlening, is een werkgroep actief bestaande uit Bauke Kortleve (Prisma praktijk), Marianne Steijnis (Rotterdam V & COC Haaglanden), Stefan van Veldhoven (COC Haaglanden) en Jos Holweg (Regenboog Groep, i-psy, Veilige Haven). De werkgroep richt zich op professionals die in de (uitvoerende) hulpverlening met LHBT cliënten werken. Het accent ligt op kennisdelen en thematische uitwisseling. De werkgroep heeft in oktober jl. een 1 e bijeenkomst georganiseerd, en is voornemens hier binnenkort weer een vervolg aan te geven. Meer informatie is te verkrijgen bij een van de hierboven genoemde personen. In Amsterdam is door het platform Mokum Roze een discussie middag georganiseerd over de toekomst van de LHBT ouderenzorg in het licht van de transities die er gaande zijn. Ook werden de uitkomsten van een enquête onder roze ouderen gepresenteerd over het willen bieden van en zelf kunnen rekenen om mantelzorg. Besproken werd wat er nodig is, en hoe lokaal beleid – bijv. via de WMO-raden beïnvloed kan worden. Een verslag komt binnenkort – ook via deze LinkedIn groep – beschikbaar. 2 e landelijke bijeenkomst Door de Initiatiefgroep zijn thema’s geïnventariseerd en is een voorlopige datum geprikt. De vorm van de middag is nog niet bepaald, en naar budget wordt nog gezocht. We denken aan een korte inleiding, gevolgd door themagroepen en een plenaire terugkoppeling, met aansluitend netwerkborrel. Bij de invulling hopen op een actieve inbreng vanuit het netwerk zelf, bijv. met korte presentaties over het thema, de discussie leiden e.d. Voorlopige datum 2 e landelijke bijeenkomst Roze Netwerk Zorg en Welzijn: vrijdag 29 mei 2015, Utrecht; van 14 – 17 uur met aansluitend borrel. Thema’s: Aanmelding/intake/behandelplan: hoe rekening houden met seksuele diversiteit Pesten, discriminatie, uitsluiting (in onderwijs, in de wijk) Jeugdzorg, jongerenwerk (sensitief maken voor LHBT) Participatie, WMO, mantelzorg en zorgorganisaties Borgen van LHBT beleid, kwaliteit hulp- en dienstverlening

Transcript of Update Roze Netwerk Zorg en Welzijn, februari 2015

Page 1: Update Roze Netwerk Zorg en Welzijn, februari 2015

Update bericht Roze Netwerk Zorg en Welzijn, februari 2015

InitiatievenOp het thema LHBT hulpverlening, is een werkgroep actief bestaande uit Bauke Kortleve (Prisma praktijk), Marianne Steijnis (Rotterdam V & COC Haaglanden), Stefan van Veldhoven (COC Haaglanden) en Jos Holweg (Regenboog Groep, i-psy, Veilige Haven). De werkgroep richt zich op professionals die in de (uitvoerende) hulpverlening met LHBT cliënten werken. Het accent ligt op kennisdelen en thematische uitwisseling. De werkgroep heeft in oktober jl. een 1e bijeenkomst georganiseerd, en is voornemens hier binnenkort weer een vervolg aan te geven. Meer informatie is te verkrijgen bij een van de hierboven genoemde personen.

In Amsterdam is door het platform Mokum Roze een discussie middag georganiseerd over de toekomst van de LHBT ouderenzorg in het licht van de transities die er gaande zijn. Ook werden de uitkomsten van een enquête onder roze ouderen gepresenteerd over het willen bieden van en zelf kunnen rekenen om mantelzorg. Besproken werd wat er nodig is, en hoe lokaal beleid – bijv. via de WMO-raden beïnvloed kan worden. Een verslag komt binnenkort – ook via deze LinkedIn groep – beschikbaar.

2e landelijke bijeenkomstDoor de Initiatiefgroep zijn thema’s geïnventariseerd en is een voorlopige datum geprikt. De vorm van de middag is nog niet bepaald, en naar budget wordt nog gezocht. We denken aan een korte inleiding, gevolgd door themagroepen en een plenaire terugkoppeling, met aansluitend netwerkborrel. Bij de invulling hopen op een actieve inbreng vanuit het netwerk zelf, bijv. met korte presentaties over het thema, de discussie leiden e.d.

Voorlopige datum 2e landelijke bijeenkomst Roze Netwerk Zorg en Welzijn:

vrijdag 29 mei 2015, Utrecht; van 14 – 17 uur met aansluitend borrel.

Thema’s: Aanmelding/intake/behandelplan: hoe rekening houden met seksuele diversiteitPesten, discriminatie, uitsluiting (in onderwijs, in de wijk)Jeugdzorg, jongerenwerk (sensitief maken voor LHBT)Participatie, WMO, mantelzorg en zorgorganisatiesBorgen van LHBT beleid, kwaliteit hulp- en dienstverleningBi-culturele en religieuze LHBT

Heb je feedback op de thema’s (kloppen ze, missen we een belangrijk thema), of wil je een bijdrage leveren (bijv. in de voorbereiding van een thema, het leiden van een themagroep etc.) maak dit dan snel aan ons kenbaar door een mail te sturen naar: [email protected].

Page 2: Update Roze Netwerk Zorg en Welzijn, februari 2015