Uitval web 2014

8
UITVALSCHERMEN

description

Brochure uitvalschermen sunmaster

Transcript of Uitval web 2014

Page 1: Uitval web 2014

UITVALSCHERMEN

Page 2: Uitval web 2014

Uitvalschermen zijn niet alleen zeer functioneel, maar ook nog eens karakteristiek aan de gevel.

In deze brochure maakt u kennis met de verschillen-de typen uitvalschermen die Sunmaster fabriceert. De meest toegepaste versie is het IQ uitvalscherm, welke in de modellen 80 en 90 geleverd kan wor-den.

Uitvalschermen worden toegepast bij ramen waar geen doorloop langs het raam nodig is. Afhankelijk van de gekozen doeklengte kunnen de uitvalarmen haaks op de muur staan of iets doorval hebben. In het laatste geval wordt de laagstaande zon beter geweerd.Doordat u bij uitvalschermen dezelfde rijke doek-keuze heeft als bij knikarmschermen, kunt u er rus-tig van uitgaan dat uw specifieke uitvalscherm he-lemaal naar uw eigen smaak vormgegeven is. Of dat nu in harmonie met de omgeving moet zijn, of juist extra opvallend, met contrasterende kleuren.

Qua bediening hebt u het voor het zeggen: hand-bediening buiten of binnen, of een comfortabele motorbediening. Kiest u voor een motor, dan hebt

Het verschil zit in de details

u de keuze uit een aantal versies. De traditionele motoren met draaischakelaar, de motoren met in-gebouwde RTS ontvanger en bijbehorend hand- of wandzender, of de intelligente io motor van Somfy. Die laatste is met toevoeging van de Somfy Tahoma box geschikt om te bedienen met uw iPhone, iPad, Android smartphone of Android tablet.

Uitvalschermen staan van de gevel af en geven daardoor een beschutte uitkijk naar buiten. In com-binatie met uw favoriete doekkleur levert dat al snel een gezellige sfeer op! Het uitvalscherm op de voor-zijde van deze brochure en hiernaast afgebeeld is het type IQ80.

Een uitvalscherm lijkt zo eenvoudig, als we naar de techniek en het design kijken echter, dan is het tegenovergestelde waar.

Goede kwaliteit verloochent zich niet. De wanddikte van het aluminium, de dikte van de anodiserings- of laklaag op het aluminium, de toegepaste RVS on-derdelen.. het zijn allemaal stille getuigen van een doordacht design en de wens om de beste kwaliteit te leveren die er mogelijk is.

Een uitvalscherm moet volgens ons niet alleen de zon tegenhouden, maar moet ook betrouwbaar uit kunnen hangen als het weer plotseling is omgesla-gen. Een middagje fietsen en schuilen voor de re-gen ergens mag nooit gepaard gaan met zorgen over de zonwering thuis. Onze selectie windvaste armen zorgt daarvoor.

Op de afbeelding hiernaast ziet u de sierlijke afwer-king van het armprofiel van de IQ serie. Geheel in stijl met de omkasting. Uniek en esthetisch!

Page 3: Uitval web 2014

Karakterisitiek en efficiënt

Kiest u voor electrische bediening, dan krijgt u een Somfy motor in uw scherm. Naar keuze met draaischakelaar, afstandbediening, of als u het nog comfortabeler wenst: bediening via uw iPhone, iPad, Android smartphone of tablet.

Aluminium omkasting verkrijgbaar in diverse modellen, afhankelijk van het door u gekozen type uitvalscherm. Standaard kleuren verschillen per type scherm. Tegen geringe meerprijs in elke gewenste RAL-kleur leverbaar (langere levertijd).

De schermen hebben diverse typen windvaste armen. De modellering van de arm hangt af van het scherm wat u kiest. Hier wordt de IQ80 / IQ 90 arm getoond, met sierlijk afgeronde hoeken.

Coconut Cream Mystical Silver

Standaard kleuren omkasting

Cold Lava Fresh Coral Sparkling Iron

Structuurlak (zie achterpagina)

Alleen bij Vantage Series uitvoering

Acryldoek van Dickson, Sattler en Tibelly, Sunvasdoek van Swela.. kiest u maar! Sunmaster stikt al haar doeken met het ultra bestendige, doorzichtige Tenara garen! Alle doeken zijn kleurecht, rot- en schimmelvrij en behandeld tegen vuil.

Page 4: Uitval web 2014

IQ80 IQ90Max breedte 4500 mm 6000 mm

UitvalschermIQ 80 / IQ 90

Uitvalarmen verkrijgbaar in de maten 950 mm 1150 mm 1350 mm 1500 mm

Glijarmen verkrijgbaar in de maten 1400 mm 1700 mm 2000 mm(alleen IQ90) 2200 mm

Page 5: Uitval web 2014

Max breedte ongekoppeld 4600 mmMax breedte gekoppeld 2-dlg 9200 mmMax breedte gekoppeld 3-dlg 13800 mm

Suncar 80Max breedte ongekoppeld 4600 mmMaximale breedte gekoppeld 2-dlg 9200 mmMaximale breedte gekoppeld 3-dlg 13800 mm

Suncar 90Max breedte ongekoppeld 6000 mmMaximale breedte gekoppeld 2-dlg 12000 mm

UitvalschermSunproject 95

UitvalschermSuncar 80 / Suncar 90

Uitvalarmen verkrijgbaar in de maten 950 mm 1150 mm 1350 mm 1500 mm

Glijarmen verkrijgbaar in de maten 1400 mm 1700 mm

Uitvalarmen verkrijgbaar in de maten 950 mm 1150 mm 1350 mm 1500 mm

Glijarmen verkrijgbaar in de maten 1400 mm 1700 mm 2000 mm(alleen Suncar 90) 2200 mm

Page 6: Uitval web 2014

Uitval armen

A: Windvaste armB: Windvaste gasveerarmC: Glijarm

Een aluminium armconstructie met schoor bestaan-de uit een geëxtrudeerde achterloper van U-profiel, een geëxtrudeerde aluminium uitvalarm van U-profiel en een schoor van aluminium staf. De schoor loopt d.m.v. nylon wielen in de achterloper, waarin (A) een roestvast stalen trekveer (B+C) een gasveer is ingebouwd, die de uitvalarm naar beneden drukt. De arm wordt d.m.v. een console in het onderprofiel geschoven en gefixeerd. De arm is zodanig gecon-strueerd, dat de draaipunten en verbindingen van de armonderdelen visueel verborgen liggen.

765

A

765

B

C

3030

75 72

Armprofielen1 IQ 80 / IQ 90

2 Sunproject 95 Suncar 80 Suncar 90

1 2

Page 7: Uitval web 2014

Sunmaster past alleen de beste materialen toe, in de zwaarste kwaliteit. U koopt dan ook niet zomaar een zonwering, indien u besluit om de Sunmaster uitvalschermen aan te schaffen. Met de keuze voor deze schermen, kiest u voor onze filosofie dat alleen het beste goed genoeg is. Wij zijn trots op onze pro-ducten en dragen dit graag uit.

Onze zonweringen zijn gecertificeerd en voldoen aan de geldende CE- normering, in dit geval de EN13561. Uw veiligheid staat daarbij voorop.

Sunmaster zonwering is verder HR(+) Ready gecer-tificeerd. HR staat voor Hoog Rendement.Aangezien goede zonwering bij kan dragen aan een lager energieverbruik op alle fronten (minder gefor-ceerde koeling nodig en minder stookkosten), is het belangrijk om goede zonwering te kunnen herken-nen. Fabrikanten die volgens de HR(+) certificering werken, mogen na strenge keuring hun schermen HR(+) Ready noemen.

Sunmaster is lid van ROMAZO, een overkoepelende, onafhankelijke brancheorganisatie met een onpar-tijdige geschillencommissie.

Zekerheid en vakmanschap

Sunmaster NL, EN 13561Postbus 1091, 3860 BB

Page 8: Uitval web 2014

Waar standaard design stopt, gaat Vantage Series verder. Het beste wordt nog mooier, door de toepas-sing van exclusieve structuurlakken, spraakmakende doekdessins en nog nooit eerder vertoonde opties.Vantage Series uitvalschermen zijn gebaseerd opIQ 80 en IQ 90 uitvalschermen en altijd windvast!

Vantage Series: de vertrouwde techniek, maar in een exclusief jasje. De schermen in deze serie zijn stan-daard voorzien van structuurlak. De kleuren Cold Lava, Fresh Coral en Sparkling Iron spreken tot de verbeelding.

U kunt kiezen voor zijkappen in dezelfde structuur-lak als de profielen, of u laat uw Vantage Series uit-valscherm uitvoeren met de exclusieve Silver Side zijkappen: chroom gemoffeld, voorzien van een transparante laklaag.

www.sunmaster.nl www.zen-zon.nl www.vantageseries.nl

Naar keuze kan elk Vantage Series uitvalscherm ge-leverd worden met een afstandbediende Somfy io motor. Dat houdt in, dat u uw zonwering, met toe-voeging van de Somfy Tahoma box, kunt bedienen met uw iPhone, iPad, Android smartphone of Tablet!

Cold Lava Fresh Coral Sparkling Iron