Offline web editie 13 2014

8
2 + 2 = 5 # 13/Lente.vel Out of the box DEZE OFFLINE STAAT BOORDEVOL VERNIEUWENDE EN VERRASSENDE ONDERWERPEN. WANNEER BINNEN DE GEIJKTE KADERS GEDACHT ZOU ZIJN ZOU DEZE OFFLINE UIT ALLEEN MAAR LEGE PAGINA’S BESTAAN. JE ZOU DUS KUNNEN ZEGGEN ER IS OUT-OF-THE-BOX GEDACHT. NIETS IS MINDER WAAR. HOE KAN HET ANDERS DAT ER EEN NIEUWE ACTIVITEIT GEÏNTRODUCEERD IS BIJ JG AALTEN, OF DAT EEN JONGERE VAN 19 AL VOORZITTER IS VAN EEN JONGERENVERENIGINGEN. OOK WORD JE GESTIMULEERD OM OUT-OF-THE-BOX TE DENKEN; HEB JIJ WELEENS GEDACHT AAN VRIJWILLIGERSWERK IN HET BUITENLAND, IN DE ZON, AAN DE SANGRIA IN ZUID-SPANJE LOPEND MET BEJAARDEN? WANNEER JE VERDER DENKT DAT DE GEIJKTE KADERS DIE ‘ALGEMEEN MAATSCHAPPELIJK AANVAARD’ WORDEN, GAAT ER LETTERLIJK EN FIGUURLIJK EEN WERELD VOOR JE OPEN! HIGHLIGHTS +Voorzitterstalk met Jan-Pieter Willemsen +Uitgelicht: Zeepkistenrace +Internationaal + Vrijwilligerserkenning offline ledenblad voor gelderse plattelandsjongeren

description

 

Transcript of Offline web editie 13 2014

Page 1: Offline web editie 13 2014

2 + 2 = 5

#13/Lente.vel

Out of the box

DEZE OFFLINE STAAT BOORDEVOL VERNIEUWENDE EN VERRASSENDE ONDERWERPEN. WANNEER BINNEN DE GEIJKTE KADERS GEDACHT ZOU ZIJN ZOU DEZE OFFLINE UIT ALLEEN MAAR LEGE PAGINA’S BESTAAN. JE ZOU DUS KUNNEN ZEGGEN ER IS OUT-OF-THE-BOX GEDACHT. NIETS IS MINDER WAAR. HOE KAN HET ANDERS DAT ER EEN NIEUWE ACTIVITEIT GEÏNTRODUCEERD IS BIJ JG AALTEN, OF DAT EEN JONGERE VAN 19 AL VOORZITTER IS VAN EEN JONGERENVERENIGINGEN. OOK WORD JE GESTIMULEERD OM OUT-OF-THE-BOX TE DENKEN; HEB JIJ WELEENS GEDACHT AAN VRIJWILLIGERSWERK IN HET BUITENLAND, IN DE ZON, AAN DE SANGRIA IN ZUID-SPANJE LOPEND MET BEJAARDEN? WANNEER JE VERDER DENKT DAT DE GEIJKTE KADERS DIE ‘ALGEMEEN MAATSCHAPPELIJK AANVAARD’ WORDEN, GAAT ER LETTERLIJK EN FIGUURLIJK EEN WERELD VOOR JE OPEN!

HIGHLIGHTS+Voorzitterstalk met Jan-Pieter Willemsen+Uitgelicht: Zeepkistenrace+Internationaal+ Vrijwilligerserkenning

offlineledenblad voor gelderse plattelandsjongeren

Page 2: Offline web editie 13 2014

pagina 2 offline #13 LENTE offline #13 LENTE pagina 3

Voorzitterstalk/Jan-Pieter Willemsen

Naam: Jan-Pieter WillemsenLeeftijd: 19Hoe lang voorzitter: 2,5 maandHoe lang lid PJS: 3 jaarStudie: Bijna klaar met VWO, daarna ga ik de studie Bodem, Water en Atmosfeer op de Universiteit van Wageningen doen.

Jan-Pieter Willemsen is de nieuwe voorzitter van Steenderen, daarnaast is hij een van de jongste voorzitters, misschien wel dé jongste. Hij is in deze functie beland doordat de vorige voorzitter op buitenlandse stage ging. Hij was degene die al een jaar had meegedraaid als algemeen bestuurslid en er dus al veel over wist. Ook zochten ze iemand die voor langere tijd in deze functie wilde blijven. Hoe zie jij jouw rol als voorzitter?Mijn voornaamste functie is om na te gaan of de bestuursleden doen wat ze moeten doen. Daarnaast is het mijn taak om te kijken wat er gedaan moet worden en hoe dat gedaan moet worden. Gelukkig is de rest van het bestuur ook erg meedenkend. Maar het allerbelangrijkste is om overzicht te houden, anders kom je nergens.

Hoe zie jij de toekomst van PJ Steenderen?We proberen om nieuwe activiteiten op te zetten en om bestaande activiteiten aantrekkelijker te maken voor onze leden. Het is ons doel om de vereniging en de omgeving levendig te houden voor jonge mensen. Natuurlijk zijn wij niet enorm invloedrijk, maar we kunnen wel activiteiten organiseren zodat je, je vrienden in het echt ziet in niet via je mobiel. Dat maakt de sfeer toch een stuk anders.

Voor welke opgave staan jullie?In onze omgeving begint langzaamaan de krimp van het aantal jongeren zichtbaar te worden; voetbalverenigingen moeten fuseren, evenals de basisscholen. De gemeente doet daar nog een schepje bovenop door de privatisering van openbare gebouwen.

Dit lijkt natuurlijk lastig, en dat is het ook, maar dit biedt ook volop mogelijkheden. Door de verhoging van de mini-mum leeftijd voor alcohol is het voor ons moelijker jongeren naar een tentfeest te krijgen. Een draaiboek voor een andere activiteit voor die doelgroep ligt nog niet klaar. Op dit moment is een commissie van mensen uit ons bestuur samen met vrijwilligers van de jeugdsoos Flophouse bezig om voor die jongeren iets leuks te organiseren. Het begin is niet vlekkeloos, maar met een lange adem en nog veel open mogelijkheden geven we de moed niet op.

Page 3: Offline web editie 13 2014

pagina 4 offline #13 LENTE offline #13 LENTE pagina 5

inFo.pjg/

zakenopkantoorAlgemene Ledenvergadering

In april heeft de algemene ledenvergadering van de PJG weer plaats gevonden in Didam, dit keer een andere locatie dan normaal. In deze vergadering werden verschillende zaken aan de orde gesteld. Er werd verteld over de aansprakelijkheid van de voorzitters en informatie gegeven over hoe het er allemaal voor staat.

Wij zijn verhuisd

Zoals jullie vast niet ontgaan is, is de PJG verhuisd. Van het oude adres in Velp naar het nieuwe adres op de Zeelandsingel in Arnhem waar we een beter uitzicht hebben en een deel van de eerste etage in beslag nemen. We zitten hier o.a. samen met Scouting Gelderland en Lava, waar we al enkele jaren mee samenwerken onder de naam Huis van de Jeugd. Door de gezamenlijke huisvesting wordt verder vorm gegeven aan deze samenwerking.

Nieuwe stagiaire

Sinds half april loopt Esther Mulder stage bij PJG. Esther is eerstejaars student Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en loopt een aantal dagen in de week mee op kantoor en zal mee gaan naar verschillende bijeenkomsten. Misschien hebben jullie haar al gezien of misschien komt dat nog. Ze blijft nog tot midden juni.

In de zomervakantie voor

school bezig met een project

Ghana. En ja hij is echt...

Page 4: Offline web editie 13 2014

pagina 6 offline #13 LENTE offline #13 LENTE pagina 7

Inpiratie.internationaal/

Midpointmeeting

Sinds wanneer ben je begonnen

met klootschieten?

Vanaf dat ik een jaar of 7 was ging ik al met mijn ouders en broer mee naar het klootschieten. Vanaf mijn 9de ben ik officieel lid geworden van de klootschietvereniging ’t Trefpunt in Steenderen. In 1996 zijn we met de jeugd van de afdeling KFY (klootschiet federatie IJsselstreek) naar het EK klootschieten in Nederland geweest. Dit was mijn eerst kennismaking met de topsport kant van de sport. In 2000 ben ik met mijn ouders en broer naar het EK in Duitsland geweest. Daar heb ik tegen mijn ouders gezegd dat ik hier ook graag aan mee zou willen doen en 4 jaar later heb ik dit gerealiseerd.

En waarom klootschieten en geen

voetbal of andere sport?

Tot mijn 19e heb ik het klootschieten gecombineerd met voetbal. Hierna moest ik op zondag gaan voetballen bij de senioren en omdat klootschieten hoofdzakelijk ook op zondag is, was dit niet meer te combineren. Op dat moment zat ik al in de kernploeg van Nederland en heb ik besloten om volledig voor het klootschieten te gaan.

Welke vooroordelen hebben

mensen over de sport?

De meeste mensen kennen de sport van een gezellig bedrijfsuitje of familiedag. Met een bolderkar vol drank een gezellig rondje lopen en af en toe een balletje gooien. Voor mij is het totaal anders. Zeker in aanloop naar een EK of andere internationale wedstrijd. In de anderhalf jaar voor een grote wedstrijd train ik ongeveer 3 dagen in de week en daarnaast ga ik dan ook nog 2 a 3 dagen per week

naar de sportschool. We hebben in samenwerking met een sportfysiotherapeut een trainingsschema opgesteld.

In hoeveel landen beoefenen ze deze sport? Er zijn 4 landen aangesloten bij de IBA (International Bowlplaying Association) Ierland, Duitsland, Italië en Nederland. Daarbuiten wordt het onofficieel gespeeld in verschillende landen waaronder Polen, België, Spanje, Australië, USA en Canada.

Aan welke internationale wedstrijden

heb je deelgenomen?

2004 EK Westerstede Duitsland (Junioren)2006 onofficieel WK Skibbereen Ierland2008 EK Cork Ierland2012 EK Pesaro Italië

Welke titels heb je zelf al binnen gesleept? Meervoudig afdeling- en Gelderskampioen,2x Nederlands kampioen4e individueel bij de EK junioren in Duitsland 20048e individueel bij de EK senioren in Italië 2012 Welke droom wil je nog behalen

met klootschieten?

In 2016 worden de Europese Kampioenschappen in Nederland gehouden, graag zou ik hier een podiumplaats willen behalen op het onderdeel straat. Daarnaast zou ik graag nog een keer deel willen nemen aan de King and Queen of the Roads wedstrijd in Ierland. Dit is het ‘Wimbledon’ van het klootschieten.

offlinebook/

Jos-Bert AalbersPlaats: Baak, Functie: Oud-bestuurder Plattelands Jongeren Steenderen, Leeftijd: 27 jaar

profiel bewerken

Delen: >status >foto >link >video

Wat ben je aan het doen?

Sinds jaar en dag worden er in Gelderland Midpointmeetings georganiseerd door plattelandsjongerenverenigingen. Ook in 2014 staat er weer één op het programma, georganiseerd door Jong Gelre Vorden/ Warnsveld en Jong Gelre Steenderen.

De Midpointmeeting is een ‘uitwisseling’ waarbij jongeren uit de hele wereld die in Nederland een agrarische stage lopen een gezellig weekend met elkaar en met plattelandsjongeren hebben. Elk jaar wordt er weer een verrassend programma neergezet met onderdelen als: klootschieten, bezoeken van een typische Nederlands boerderij, sinterklaasavond (in de lente/ zomer!?), feestavond en een echte Nederlandse fietstocht. De jongeren overnachten en ontbijten bij gastgezinnen in de omgeving.

Voor de Nederlandse plattelandsjongeren is de Midpointmeeting de ideale manier om verschillende culturen te leren kennen, mensen uit verschillende landen met verschillende zienswijzen te ontmoeten en om je talenkennis en organisatietalent bij te schaven.

Wil je zelf een internationale ervaring opdoen?

Dan zijn er diverse mogelijkheden, je kan natuurlijk een stage lopen in het buitenland of gewoon lekker op vakantie gaan. Maar er zijn nog meer mogelijkheden:

European Voluntary Service (EVS)

EVS geeft jou de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Je draagt bij aan het dagelijks werk van organisaties in sectoren als het jongerenwerk, kunst en cultuur, milieu en duurzaamheid, sociaal-cultureel werk, zorg en welzijn, en cultureel erfgoed.

EVS-projecten hebben een looptijd van 2 tot 12 maanden en zijn bedoeld voor jongeren tussen de 17 en 30 jaar. Voor jongeren in achterstandssituaties (individueel of in een groep) zijn ook aanvragen mogelijk voor kortlopende projecten vanaf 2 weken.

Jongerenuitwisseling

Bij een jongerenuitwisseling leren jongeren uit verschillende landen elkaar en elkaars achtergrond en cultuur kennen. Jongeren leren van elkaar en meer over zichzelf. De deelnemers zijn actief betrokken bij het opzetten en uitvoeren van de uitwisseling, waarvoor zij ook zelf het thema kiezen. Centraal staan de kennismaking met andere culturen en de ontwikkeling van vaardigheden door middel van niet-formele leermethoden. De uitwisselingen duren minimaal 5 en maximaal 21 dagen en moeten worden opgezet door minimaal twee verschillende organisaties uit Europese landen. De activiteit vindt plaats in het land van een van de deelnemende organisaties.

Voor beide activiteiten zijn subsidieregels vanuit Brussel. Meer informatie is te vinden op http://www.erasmusplusjeugd.nl of neem contact op met het PJG kantoor!

Jos-Bert Aalbers speelt klootschieten. Op internationaal niveau. Een sport die bij de meeste vooral bekend is van familiedagen maar wel degelijk een goed georganiseerde sport is. En daar willen wij meer van weten…

Page 5: Offline web editie 13 2014

pagina 6 offline #13 LENTE offline #13 LENTE pagina 7

Inpiratie.internationaal/

Midpointmeeting

Sinds wanneer ben je begonnen

met klootschieten?

Vanaf dat ik een jaar of 7 was ging ik al met mijn ouders en broer mee naar het klootschieten. Vanaf mijn 9de ben ik officieel lid geworden van de klootschietvereniging ’t Trefpunt in Steenderen. In 1996 zijn we met de jeugd van de afdeling KFY (klootschiet federatie IJsselstreek) naar het EK klootschieten in Nederland geweest. Dit was mijn eerst kennismaking met de topsport kant van de sport. In 2000 ben ik met mijn ouders en broer naar het EK in Duitsland geweest. Daar heb ik tegen mijn ouders gezegd dat ik hier ook graag aan mee zou willen doen en 4 jaar later heb ik dit gerealiseerd.

En waarom klootschieten en geen

voetbal of andere sport?

Tot mijn 19e heb ik het klootschieten gecombineerd met voetbal. Hierna moest ik op zondag gaan voetballen bij de senioren en omdat klootschieten hoofdzakelijk ook op zondag is, was dit niet meer te combineren. Op dat moment zat ik al in de kernploeg van Nederland en heb ik besloten om volledig voor het klootschieten te gaan.

Welke vooroordelen hebben

mensen over de sport?

De meeste mensen kennen de sport van een gezellig bedrijfsuitje of familiedag. Met een bolderkar vol drank een gezellig rondje lopen en af en toe een balletje gooien. Voor mij is het totaal anders. Zeker in aanloop naar een EK of andere internationale wedstrijd. In de anderhalf jaar voor een grote wedstrijd train ik ongeveer 3 dagen in de week en daarnaast ga ik dan ook nog 2 a 3 dagen per week

naar de sportschool. We hebben in samenwerking met een sportfysiotherapeut een trainingsschema opgesteld.

In hoeveel landen beoefenen ze deze sport? Er zijn 4 landen aangesloten bij de IBA (International Bowlplaying Association) Ierland, Duitsland, Italië en Nederland. Daarbuiten wordt het onofficieel gespeeld in verschillende landen waaronder Polen, België, Spanje, Australië, USA en Canada.

Aan welke internationale wedstrijden

heb je deelgenomen?

2004 EK Westerstede Duitsland (Junioren)2006 onofficieel WK Skibbereen Ierland2008 EK Cork Ierland2012 EK Pesaro Italië

Welke titels heb je zelf al binnen gesleept? Meervoudig afdeling- en Gelderskampioen,2x Nederlands kampioen4e individueel bij de EK junioren in Duitsland 20048e individueel bij de EK senioren in Italië 2012 Welke droom wil je nog behalen

met klootschieten?

In 2016 worden de Europese Kampioenschappen in Nederland gehouden, graag zou ik hier een podiumplaats willen behalen op het onderdeel straat. Daarnaast zou ik graag nog een keer deel willen nemen aan de King and Queen of the Roads wedstrijd in Ierland. Dit is het ‘Wimbledon’ van het klootschieten.

offlinebook/

Jos-Bert AalbersPlaats: Baak, Functie: Oud-bestuurder Plattelands Jongeren Steenderen, Leeftijd: 27 jaar

profiel bewerken

Delen: >status >foto >link >video

Wat ben je aan het doen?

Sinds jaar en dag worden er in Gelderland Midpointmeetings georganiseerd door plattelandsjongerenverenigingen. Ook in 2014 staat er weer één op het programma, georganiseerd door Jong Gelre Vorden/ Warnsveld en Jong Gelre Steenderen.

De Midpointmeeting is een ‘uitwisseling’ waarbij jongeren uit de hele wereld die in Nederland een agrarische stage lopen een gezellig weekend met elkaar en met plattelandsjongeren hebben. Elk jaar wordt er weer een verrassend programma neergezet met onderdelen als: klootschieten, bezoeken van een typische Nederlands boerderij, sinterklaasavond (in de lente/ zomer!?), feestavond en een echte Nederlandse fietstocht. De jongeren overnachten en ontbijten bij gastgezinnen in de omgeving.

Voor de Nederlandse plattelandsjongeren is de Midpointmeeting de ideale manier om verschillende culturen te leren kennen, mensen uit verschillende landen met verschillende zienswijzen te ontmoeten en om je talenkennis en organisatietalent bij te schaven.

Wil je zelf een internationale ervaring opdoen?

Dan zijn er diverse mogelijkheden, je kan natuurlijk een stage lopen in het buitenland of gewoon lekker op vakantie gaan. Maar er zijn nog meer mogelijkheden:

European Voluntary Service (EVS)

EVS geeft jou de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Je draagt bij aan het dagelijks werk van organisaties in sectoren als het jongerenwerk, kunst en cultuur, milieu en duurzaamheid, sociaal-cultureel werk, zorg en welzijn, en cultureel erfgoed.

EVS-projecten hebben een looptijd van 2 tot 12 maanden en zijn bedoeld voor jongeren tussen de 17 en 30 jaar. Voor jongeren in achterstandssituaties (individueel of in een groep) zijn ook aanvragen mogelijk voor kortlopende projecten vanaf 2 weken.

Jongerenuitwisseling

Bij een jongerenuitwisseling leren jongeren uit verschillende landen elkaar en elkaars achtergrond en cultuur kennen. Jongeren leren van elkaar en meer over zichzelf. De deelnemers zijn actief betrokken bij het opzetten en uitvoeren van de uitwisseling, waarvoor zij ook zelf het thema kiezen. Centraal staan de kennismaking met andere culturen en de ontwikkeling van vaardigheden door middel van niet-formele leermethoden. De uitwisselingen duren minimaal 5 en maximaal 21 dagen en moeten worden opgezet door minimaal twee verschillende organisaties uit Europese landen. De activiteit vindt plaats in het land van een van de deelnemende organisaties.

Voor beide activiteiten zijn subsidieregels vanuit Brussel. Meer informatie is te vinden op http://www.erasmusplusjeugd.nl of neem contact op met het PJG kantoor!

Jos-Bert Aalbers speelt klootschieten. Op internationaal niveau. Een sport die bij de meeste vooral bekend is van familiedagen maar wel degelijk een goed georganiseerde sport is. En daar willen wij meer van weten…

Page 6: Offline web editie 13 2014

Zeepkistenrace, een activiteit waarvan het idee wat ontstaan is tijdens een van de bestuursvergaderingen. Er werd door één van de heren geopperd een zeepkistenrace te organiseren, direct werd besloten dit idee uit te voeren. Een vernieuwde activiteit in Aalten.

Activiteit.uitgelicht/

Zeepkisten-race

pagina 8 offline #13 LENTE offline #13 LENTE pagina 9

De zeepkistenrace is ontstaan door een Amerikaanse zeepfabrikant, hij had de grootste lol met zeepkistjes die hij ombouwde tot zijn eigen mini-autootjes. Al snel stuurde hij tekeningen en verbindingsstukken mee met de zeepkisten zodat iedereen de autootjes kon maken. De verkoop van zijn zeep schoot de lucht in, want de zeepkisten werden razend populair! In 1934 werd de eerste zeepkistenrace georganiseerd door een journalist, er kwamen zo’n 40.000 toeschouwers op af. Een nieuwe amusementsvorm was geboren. De Amerikaanse bevrijders introduceerde de zeepkistenrace in Nederland.

De zeepkistenrace in Aalten zal anders zijn dan activiteiten die ze eerder georganiseerd hebben. Aan de zeepkistenrace mogen namelijk ook basisschoolleerlingen meedoen. De deelnemende teams worden ingedeeld in twee categorieën: tot en met 12 jaar en 13 jaar en ouder. De prijzen die bij deze beide categorieën te winnen zijn voor: de snelste en de origineelste zeepkist en de pechprijs.

Er zijn echter nog wel wat regels waar de zeepkistbouwers zich aan moeten houden bij het bouwen van deze kisten en waar ze aan moeten denken tijdens de race. Zo mag de kist niet langer dan drie meter en niet breder dan anderhalf meter zijn en moet de kist met minimaal drie wielen de grond raken. Ook mogen de deelnemers de grond niet aanraken en mogen er geen aandrijvingen aan de kist zitten tijdens de wedstrijd, hierdoor kunnen ze uit de run worden gehaald.Voor dit evenement is een vergunning nodig aangezien het deels plaatsvind op de openbare weg en er nogal wat publiek verwacht wordt.

Zeepkistenrace:

18 mei 2014

Start race:

11.30 uur

Page 7: Offline web editie 13 2014

Vrijwilligerserkenning/

EuropassAls vrijwilliger bij een vereniging doe je ontzettend veel ervaring op maar je krijgt er geen diploma voor. Doe je vrijwilligerswerk bij een plattelandsjongerenvereniging? Dan kun je via PJG aanspraak maken op een officieel Europees ervaringscertificaat, genaamd de Europass.

De europass is een Europees ervaringscertificaat wat in Nederland gesteund wordt door onder andere UWV, stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, MBO Raad, Dienst Uitvoering Onderwijs en Vereniging Hogescholen. Binnen al deze instellingen is jou europass ook wat waard. Zo kun je hem inzetten om jouw ervaringen met bepaalde competenties aan te tonen bij sollicitaties en studie.

Hoe vraag je een Europass aan?

De Europass kun je vanaf nu digitaal aanvragen via de website www.pjacademy.nl. Op de website vind je een formulier waar je kunt aangeven met welke competenties je ervaring gaat op doen of al hebt opgedaan. Vervolgens schrijf je per competentie een kleine verantwoording waarin je ingaat op de situatie, je uitgevoerde taak, wat je bereikt hebt en hoe je terug kijkt op je ervaring. Zodra de medewerkers van PJG jouw aan hebben ontvangen word deze gecontroleerd op volledigheid en betrouwbaarheid.

Aan het eind van het seizoen worden de Europassen uitgereikt tijdens een bijeenkomst aan degene waarvan de aanvraag is goedgekeurd.

Voor deelnemers

Een aantal jongeren hebben zich al in een vroegtijdig stadium aangemeld voor de Europass. Ook zij zullen gevraagd worden het nieuwe formulier in te vullen op www.pjacademy.nl voordat over wordt gegaan tot uitreiking van de Europass.

Kortom; Wil jij aan het eind van het seizoen een officieel Europees ervaringscertificaat ontvangen voor de ervaringen die jij hebt opgedaan tijdens je vrijwilligerswerk voor een plattelandsjongerenvereniging?

MEER INFORMATIE VIND JE OP WWW.PJACADEMY.NL

pagina 10 offline #13 LENTE offline #13 LENTE pagina 11

Page 8: Offline web editie 13 2014

Offline is een uitgave van

Plattelands Jongeren Gelderland

Oplage: 1150

Samenstelling: Uit bijdragen van

lidverenigingen, PJG-bestuurders &

beroepskrachten

Eindredactie: Jasper Nickmann

Vormgeving:

Dennis Leidelmeijer, Mull2media

DRUK / Advertenties: Zvorm zetterij + media

Redactieadres:

Zeelandsingel 40, 6845 BH Arnhem

T: 085 – 7820 380

E: [email protected]

Website: www.pjgelderland.nl

Twitter: @pjgelderland

Facebook: facebook.com/pjgelderland

Plattelandsjongeren

Gelderland

Colofon

Do 12 juni Regiovergadering Oost-Achterhoek Ruurlo

Di 23 sept Regiovergadering West-Achterhoek & IJsselvallei

Di 2 dec Regiovergadering West-Achterhoek & IJsselvallei

Do 9 okt Regiovergadering Oost-Achterhoek

Do 11 dec Regiovergadering Oost-Achterhoek

Daarnaast vergadert het PJG bestuur elke eerste donderdag van de maand. Wil jij hier een keer bij aanschuiven

om te kijken hoe het daar aan toe gaat of wil je wat inbrengen op de agenda? Neem contact op met het bestuur

via [email protected].

Ook worden in het nieuwe seizoen weer verschillende expertmeetings en inspiratiebijeenkomsten georganiseerd. De

data en onderwerpen worden nog bekend gemaakt.

Whats.happening/ingelderland