UitinHasselt februari 2012

24
SUPERBODIES TRIËNNALE BEELDENDE KUNST, MODE EN DESIGN KROKUSFESTIVAL EN KROKUSKRIEBELS VOOR KINDEREN NR 63 WIN! boek SuperBodies en tickets film Polisse

description

UiTinHasselt februari 2012 evenementen agenda

Transcript of UitinHasselt februari 2012

Page 1: UitinHasselt februari 2012

SUPERBODIEStriënnale Beeldende kunst, mode en design KROKUSFESTIVAL En KROKUSKRIEBELSVoor kinderen

n r 6 3

WIn! boek

SuperBodiesen tickets

film Polisse

Page 2: UitinHasselt februari 2012

de keuze Van liesje reyskens 2

superBodies 3

muziek 6

film 10

krokusfestiVal 12

podium 14

eVent 16

puur Hasselt 17

sport 17

expo 18

agenda 20

adressen 24

2

De Limburgse fotografe Liesje Reyskens studeerde in 2007

af aan de media en Design Academie. Daarna werd ze

tweemaal geselecteerd voor de Canvascollectie. Ondertussen

heeft ze al enkele exposities in binnen- en buitenland op haar

palmares staan. Vanaf deze maand stelt ze tentoon in het cultuurcentrum in het kader

van de triënnale SuperBodies met 39 foto’s van ongeveer

2 meter hoog van hasseltse vrouwen van 1 tot 84 jaar.

Waar kijkt zij naar uit in februari:

Op vrijdag 10 februari speelt het Beijing Con-temporary Dance Theater in het cultuurcen-trum. Als dansliefhebber ben ik ze even gaan uitchecken op youtube en ik was onder de in-druk van deze hedendaagse dansers. Ik hou van de intensiteit en de overgave van deze Chinese performers. Ik kijk echt wel op naar dansers. Ze gebruiken hun lichaam als een

stuk speelgoed maar je mag niet vergeten dat ze daar heel veel tijd en werk moeten insteken om dat te bereiken. Voor mijn foto’s doe ik re-gelmatig én graag een beroep op dansers. Ze nemen zonder veel moeite mooie en sierlijke poses aan.

De fi lm Polisse (9 februari in Z33) handelt over de politie die elke dag bezig is met incest, pe-dofi lie en verkrachting. Een vrij zwaar emotio-neel thema, maar op de één of andere manier trekt het me toch aan. Het vraagt als kijker een groot inlevingsvermogen om te beseff en wat deze mensen allemaal meemaken. Een goed inlevingsvermogen is trouwens als fo-tograaf heel belangrijk als je iets specifi ek wil uitdrukken met een foto.

De laatste maanden was ik heel gefocust bezig met mijn eigen werk, ook met het werk dat ik voor SuperBodies klaar moest heb-ben. Maar uiteraard ben ik wel benieuwd wat er voor de rest te zien is op de triënnale. Vooral in het Modemuseum, omdat mode al-tijd mijn ding is geweest. Styling is superbe-langrijk voor mijn foto’s en geregeld werk ik samen met jonge ontwerpers. Ik ben onder meer benieuwd naar het werk van Christophe Coppens.

De keuze van

liesje reyskens

Page 3: UitinHasselt februari 2012

superBodies

VAn 4 FEBRUARI TOT En mET 27 mEI LOOPT SUPERBODIES, DE 3DE EDITIE VAn DE TRIënnALE VOOR BEELDEnDE KUnST,

mODE En DESIgn. DE TRIënnALE BIEDT TEnTOOnSTELLIngEn, LEzIngEn En

VOORSTELLIngEn In hET mODEmUSEUm, z33, CIAP, hET CULTUURCEnTRUm

En hET STADSmUS. DE ARTISTIEKE LEIDIng IS In hAnDEn VAn ARChITECT

En DAnSCRITICUS PIETER T’JOnCK.

Ilke Theeuwes

3alle recente info op www.uitinHasselt.Be

Page 4: UitinHasselt februari 2012

SuperBodies is de derde editie van Super, de Triënnale voor beeldende kunst, mode en de-sign. Vanaf de tweede editie focust de triënnale telkens op een specifiek thema. In 2009 richtte curator Koos Flintermans in Super Stories zijn aandacht op verhalen. De derde editie stelt het lichaam centraal. SuperBodies dus. Niet dat de voorstelling grossiert in extreme en fantastische lijven. De SuperBody waar hier de schijnwerpers opgericht wordt, is een heel gewoon lichaam. Zo gewoon dat iedereen er nauwelijks nog acht op slaat welke ongewone dingen dat lichaam allemaal stilzwijgend en als vanzelfsprekend voor ons doet.

Maar stel je maar eens voor wat we zouden zijn zonder dat lichaam. Hoe zouden we ons anders kunnen verhouden tot de dingen, tot de ande-ren. Hoe konden we tijd en ruimte beleven zon-der lichaam? Wat anders dan het lichaam houdt onze ervaringen en gedachten samen? Het ver-mengt in stilte alles wat we denken en doen, ge-loven, beminnen, zien. Meestal toch… Als we maar gezond zijn, die vaak uitgesproken wens, verraadt dat we maar al te goed beseffen dat al wat we doen en zijn het lichaam als drager vooronderstelt.

hOnDERDEn WERKEn Valt er een vorm van kunst te puren uit een re-flectie over of een voorstelling van deze nau-welijks merkbare lichaamsprocessen? Hoe verhouden die processen zich tot de manier waarop we bewust denken en voelen? Wat valt er dan te zien? Vele – toonaangevende – kun-stenaars hebben (een deel van) hun carrière aan deze vraag gewijd. Zij onderzochten de manier waarop we onze plaats in de wereld denken, de dingen zien en ervaren. Dingen die we dagelijks doen, zonder er ook maar even acht op te slaan, maar die ondenkbaar zouden zijn zonder ons lichaam.

Het mooie is dat deze kunstenaars dat vaak doen zonder het lichaam af te beelden. Ze maken kunst over de mens en zijn lichaam waarin het lichaam niet te zien is, maar toch de geheime sleutel tot het werk vormt. Ze lopen in een wijde boog om het concrete lichaamsbeeld heen zodat de kijker zich niet kan blindstaren op wat al te vanzelfsprekend lijkt. De omweg laat

toe om het ongewone, het wonderlijke tastbaar te maken. Op een verrassende manier komen ze daarbij vaak dicht in de buurt van de weten-schap: Hoe dieper ook die doordringt in de ge-heimen van het lichaam, hoe meer ook die stuit op de bijna onvoorstelbare complexiteit ervan.

SuperBodies is een interactieve tentoonstel-ling: honderden werken en installaties van na-tionale en internationale, wereldberoemde en opkomende kunstenaars, ontwerpers en vorm-gevers laten je met andere ogen kijken naar je eigen vege lijf.

SuperBodies is daarbij een tentoonstelling die zich aan hokjesdenken niets gelegen laat. Performance, dans, beeldende kunst, mode, design worden alle op gelijke voet en naast el-kaar getoond. Niet het medium, wel de verbeel-ding is hier aan de macht.

z33In Z33 worden je zintuigen en je verbeelding op scherp gesteld. Lygia Clark en Franz West laten je ervaren hoe voorwerpen je voorstelling van de werkelijkheid kneden. Anna Oppermann en Matt Mullican laten je binnen in hun universum waar droom en werkelijkheid onlosmakelijk ver-knoopt zijn. Eric Joris en Marloeke Van der Vlugt pluggen je in op technologische extensies van het lichaam. William Forsythe laat je dansen tus-sen spiegels. En dat is maar een greep uit het aanbod….

mODEmUSEUm hASSELTOok het Modemuseum is een feest voor de zin-tuigen, met veel aandacht voor textiel, mode en accessoires, al is de grens tussen mode en kunst vaak moeilijk te trekken. Lemm & Barkey tonen bijvoorbeeld films waarin ac-teurs hun wonderlijke kostuums tot leven bren-gen. Christophe Coppens maakt speciaal voor

SuperBodies een nieuwe installatie, een ‘ver-geten kamer’ waarin hij zijn kijk op het lichaam prijs geeft. Er zijn ontwerpen van Rei Kawakubo, Yunio Watanabe, Angelo Figus, Martin Margiela, Ginna Lee en accessoires en objecten van Naomi Filmer, Janneke Raaphorst en Hannah Joris. Maar daarnaast zijn hier enkele topwerken te zien van Louise Bourgeois, Kiki Smith en een belangrijke reeks tekeningen van Trisha Brown.

CULTUURCEnTRUm hASSELTHet aanbod in het cultuurcentrum is divers, maar vaak nauw verwant met podiumkunsten. Een reeks designobjecten illustreert de rela-tie tussen design en het lichaam. Danslegende Steve Paxton biedt je in een grote installatie een blik op de inzichten over het lichaam die hij le-venslang vergaarde. Christophe De Boeck die je laat luistervinken naar wat er in de rest van het gebouw gebeurt. Liesje Reyskens en Vincen Beeckman geven hun kijk op de bevolking van Hasselt. Kaisu Koski toont het lichaam van de medische wetenschap. Boris Charmatz voert je binnen in de leerprocessen van het dansende lichaam.

Het cultuurcentrum programmeert daarnaast, aansluitend op Superbodies, ook een hele reeks dansvoorstellingen. Meer info hierover en tickets kan je bestellen op www.ccha.be. Elke zater-dagnamiddag voeren dansers de performance Floor Of The Forest van Trisha Brown op. Zij be-

4 alle recente info op www.uitinHasselt.Be

William Forsythe

Steve Paxton

Page 5: UitinHasselt februari 2012

5alle recente info op www.uitinHasselt.Be

PRAKTISChE InFO

4 februari – 13*/27 mei 2012tentoonstellingen dinsdag t/m zondag, gesloten op maandag* de tentoonstellingen in Z33 en CIAP

lopen t/m 13/5

Info en de openingsuren op www.superstories.be

De toegang tot de tentoonstelling is gra-tis. Een optimale bezoekerservaring krijg je dankzij de bezoekersgids (verkrijgbaar voor 5 euro / 3 euro reductietarief op alle tentoonstellingslocaties) die achtergrond-informatie biedt bij de getoonde werken.Naar aanleiding van SuperBodies brengt uitgeverij Lido een boek met dezelfde titel uit. Dat boek is geen exacte weer-gave van de tentoonstelling, maar eerder een uitbreiding van de tentoonstelling. Het bestaat enerzijds uit een reeks beel-den van kunstwerken en objecten, en an-derzijds uit een reeks essays die elk een andere ingang bieden tot het thema van SuperBodies.

WIn! WIn! WIn!UiTinHasselt geeft 5 boeken van

SuperBodies weg, samen met de bezoekersgids.

Doe mee op onze website www.UiTinHasselt.be

wegen zich door een net van touwen en kle-dingstukken. Ze glippen in en uit de kledij ter-wijl ze zich voortbewegen. Op 4 februari is er om 16u een publiek gesprek tussen Steve Paxton en Pieter T’Jonck over diens carrière en inzichten. Paxton was één van de voortrek-kers van de ‘post-modern dance’ in de USA in de jaren 1960. SuperBodies toont een volledig herwerkte versie van zijn installatie Phantom exhibition. Toegang is gratis, maar reserveren is aangewezen.

CIAPIn CIAP presenteert SuperBodies een mo-nografi sche tentoonstelling over de Chinese kunstenaar Yang Zhengzhong. Zhengzhong peilt wat er achter de blikken en de woorden van mensen schuilt. Hij laat ze zeggen dat ze gaan sterven of hij laat ze uitbundig lachen en stralen van geluk. Maar wat vertelt dat beeld eigenlijk?

hET STADSmUSHet Stadsmus biedt in een notendop de krachtlijnen van SuperBodies. Martin Riches toont er zijn verbluff ende Walking Machines. Je kan er ‘converseren’ met Erwin Staches muzikale schuifl aden, of je blijven verwonde-ren over de zintuiglijke constructies van Ann-Veronica Janssens. Heel bijzonder is het werk van de Franse fotograaf en kunstenaar Jean-Luc Moulène. Hij toont hier o.a. de in brons gestolde bewegingen van een knoop die ge-legd wordt.

SPECIAL BORIS ChARmATzOp 7 april is er een éénmalige, unieke opvoe-ring van ‘Aatt enen tionon’ van Boris Charmatz in de sporthal van Kermt. Charmatz is op dit ogenblik onbetwistbaar één van de meest toonaangevende choreografen in Europa. Dit werk uit 1996 was nooit eerder in Vlaanderen te zien.

Anna-Nicole Ziesche

Yang Zhenzhong

Page 6: UitinHasselt februari 2012

6 alle recente info op www.uitinHasselt.Be

Singer-songwritergAVIn FRIDAy

Vorig jaar bracht Gavin Friday zijn vierde stu-dio-album Catholic uit. Maar deze Ier gaat natuurlijk al heel wat langer mee. Zijn verhaal start in 1977 met de post-punkgroep The Virgin Prunes. Hij houdt zich door de jaren ook bezig schilderkunst, schrijfwerk, cinema, soundtrack en theater. Bono van U2 mag hij tot zijn vrienden rekenen. Met hem maakte hij in de jaren negentig de soundtrack voor de fi lm In The Name of the Father.

woensdag 15 februari, 20uMuziekodroom, Bootstraat 9€ 28 / € 25 (vvk)011 23 13 13 – www.muziekodroom.be

FestivalThE AnImALS, FISChER-z, ThE FORTUnES, E.A.I LOVE 2 ROCK

Een concert vol pure nostalgie, met de rockers en de rockmuziek van weleer met onder meer The Animals en Fischer-Z. The Animals maakten deel van de Britse beatexplosie van het begin van de jaren zestig. Wie kent hun hits ‘House Of The Rising Sun’ en ‘We Gotta Get Out Of This Place’ niet. Na The Animals speelt Fischer-Z. In de tijd van de new wave op het eind van de jaren zeventig prijkte de Engelse rockband Fischer-Z in de hitparades met nummers als ‘Berlin’, ‘Marliese’, ‘So Long’ en ‘The Worker’.

Verder met The Eyes, The Sham, Iron Foundation, John Couglan’s Quo, Swinging’ Blue Jeans, The Tremeloes, The Fortunes en Clearwater.

zaterdag 18 februari, vanaf 15uGrenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70€ 35 / € 30www.ilove2rock.be

Pop

RAnDy nEWmAnSOLO

Artiesten als Randy Newman hebben amper een introductie nodig. De combinatie van één spot, één ‘Steinway en zonen’- vleugel en de charismaloze Randy staat altijd garant voor twee uur intens genot. De man beschikt immers over een immens oeuvre waaruit hij per optreden gemiddeld 35 parels selecteert. Zijn teksten bulken van de ironie en kunnen binnen één strofe ongegeneerd op de lachspieren werken en (even later) onverhoeds naar de keel grijpen.

Randy Newman komt voor drie soloconcerten naar België. In de jaren zeventig moest je hiervoor volgens Kris De Bruyne naar Amsterdam, maar nu zal men ook in Hasselt kunnen fl uisteren dat ‘zelfs Randy Newman daar ooit is geweest’. Er niet bij zijn, zou wel eens een historische vergissing kunnen zijn.

zondag 26 februari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 32011 22 99 33 – www.ccha.be

BluesVIDAR BURSK & hIS BUBBLE OF TROUBLE

De nieuwe band van Vidar Bursk noemt His Bubble Of Trouble. Ze spelen een jaren 50 energievolle retro mix van boogie woogie, country, swing en bebop blues met een ‘Stevie Ray Vaughan’-atitude. Zelf noemen ze het Rockabilly Blues.

Vidar Busk groeide op in Noorwegen maar ging reeds op 15-jarige leeftijd naar de States waar hij samen met de bluesband van Rock Bottom (die hij in Noorwegen had leren kennen) gedurende 4 jaar door de Zuidelijke staten reisde en deel uitmaakte van de band. Door het feit dat hij illegaal in de USA ver-toefde en problemen kreeg met de overheid ging hij terug naar Noorwegen. Hij vormde Vidar Busk & His True Believers en bracht in 1997 ‘Stompin our feet with Joy’ uit.

Op zijn eerste 3 albums speelde hij vooral op swing gebaseerde bluesrock. In 2001 met zijn album ‘Venus, Texas’ veranderde hij van stijl, de muziek werd veel zachter en gevoe-liger. Ook op de volgende cd’s ging hij meer experimenteren en fl irten met verschillende muziekstijlen, op een van deze cd’s deden zelf 2 rappers mee. De naam van de band wijzigde toen ook naar Vidar Busk & The Voo Doodz, maar nu staat hij dus in Hasselt met His Bubble Of Trouble.

donderdag 9 februari, 20uMuziekodroom, Bootstraat 9€ 12 / € 10 (vvk)011 22 41 61 – www.muziekodroom.be

The Animals

Page 7: UitinHasselt februari 2012

JazzSãO PAULO UnDERgROUnD FEAT. ROB mAzUREK / gLEnn JOnES

Kornettist Rob Mazurek komt met São Paulo Underground, zijn Braziliaans project met Guilherme Granado (percussie, elektronica), Maurício Takara (keyboards, elektronica) en Richard Ribeiro (drum). Op de gloednieuwe release ‘Três Cabeças Loucuras’ brouwen Mazurek en zijn São Paulo Underground een unieke en opvallend toegankelijke mix van kosmische jazz, elektronica en de ritmes en frasering van samba, maracatu, rock en freejazz.

Glenn Jones is voornamelijk bekend als de gitaarspelende bezieler van Cul de Sac. Maar ook solo is hij al een hele tijd aan de slag. Hij ontwikkelde een gitaarstijl die perfect past in de typische naar John Faheys cultlabel genoemde Takomaschool. Toch duurde het tot de dood van Fahey voordat Jones met zijn kunde naar buiten trad. Jones maakte zopas zijn eerste langspeler Wanting voor het Thrill Jockey-label.

zaterdag 18 feberuari, 20uKunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54 € 11 / € 10 (vvk)011 22 41 61 - www.kunstencentrumbelgie.com

7alle recente info op www.uitinHasselt.Be

JASOn mORAn & ThE BAnDWAgOn

Jason Moran is één van de belangrijkste ver-nieuwers van de hedendaagse jazzpiano en al een tijdje een rijzende ster. In 2010 beves-tigde hij die status zowel met zijn eigen trio, maar ook als sideman. Hij vierde dat jaar ook de tiende verjaardag van zijn eigen trio The Bandwagon met het prachtige Ten op Blue Note. Moeiteloos weet hij een logisch klinkend evenwicht te vinden tussen vernieuwing en de traditionele basis van zijn pianospel dat veel ragtime- en bluesinvloeden bevat.

Met zijn trouwe bondgenoten Tarus Mateen op bas en Nasheet Waits achter het drumstel houdt hij ervan straatritmes, vrije improvisa-tie, bop, klassiek en allerlei kleine geluiden te mengen. De adembenemende interactie tussen deze drie heren is een lust voor het oor en oog.

dinsdag 28 februari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 18 / € 16,50011 22 99 33 – www.ccha.be

Rock

LITTLE TROUBLE KIDS

Het geschifte noisepopduo Little Trouble Kids brengt intense live shows met één gitaar, één stompbox en twee harmoni-euze stemmen en zorgde al voor opval-lende passages in Botanique en AB. Ze releasen begin februari hun nieuwe plaat Adventureland, een donker en tege-lijk lieflijk universum met hondseerlijke songs, bulderende riffs en verpletterende ritmes, geproduced door Micha Volders (Vermin Twins).

vrijdag 17 februari, 20uMuziekodroom, Bootstraat 9 € 11 / € 8 (vvk) 011 22 41 61 – www.muziekodroom.be

BODy/hEAD

Sonic Youth-boegbeeld en stijlicoon Kim Gordon komt naar Hasselt. Ze brengt voor de gelegenheid gitarist Bill Nace (Vampire Belt, Northampton Wools, X.O.4...) mee, een van de spilfiguren uit de Northampton, Massachusetts noisescene. Samen vormen ze het noisecombo Body/Head. Recent nog verscheen er een pittige No Wave-versie van de klassieker ‘Fever’ op de Fever Compilation-LP van het Ultra Eczema-label en bracht Thurston Moore’s Ecstatic Peace-label de ultra gelimiteerde cassette ‘Fractured Orgasm’ uit.

vrijdag 24 februari, 20uKunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54€ 11 / € 10 (vvk)011 22 41 61 – www.kunstencentrumbelgie.com

Page 8: UitinHasselt februari 2012

8 alle recente info op www.uitinHasselt.Be

KlassiekDEFILhARmOnIEJOhAnnES BRAhmS & FRAnz SChUBERT

Johannes Brahms componeerde zijn viool-concerto in D in 1878 voor zijn vriend en viool-virtuoos Joseph Joachim die hem tijdens de compositie adviseerde. Elke vioolvirtuoos snakt er naar om het concerto te kunnen en te mogen spelen. Dit hoogtepunt uit de muziek-geschiedenis wordt nu gespeeld door een violiste van wereldformaat: Viktoria Mullova.

De laatste symfonie van Franz Schubert krijgt het predicaat ‘groot’ opgeplakt. Het werk is een verrijking voor de symfonische orkestli-teratuur. Alle ingrediënten van Schubert zijn aanwezig: een verfijnde zangerigheid, drama-tiek, harmoniek en spanning.

donderdag 2 februari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 19 / € 17,50011 22 99 33 – www.ccha.be

LImBURgS ORKEST JEUgD En mUzIEK mET SOLISTEnJOng TALEnTEnCOnCERT

Zeven beloftevolle muzikanten werden via audities door een professionele jury gese-lecteerd en treden nu op onder begeleiding van het Limburgs Orkest Jeugd en Muziek met hun dirigent Pieter Schuermans. De gastsolisten zijn Lotte Bylois (viool), Saskia Duelen (piccolo), Bianca Hamaekers (dwars-fluit), Bert Maggen en Mathijs Ignoul (gitaar-duo), Jonathan Ponet (viool) en Andries Voets (piano).

zondag 12 februari, 15uKunstencampus, Kunstlaan 12€ 3 011 23 98 30 - [email protected]

KRyPTOS QUARTETmOzART & BORODIn

Het wellicht meest beroemde strijkkwartet van Mozart heeft de bijnaam Dissonanten, te danken aan de ongebruikelijke langzame inleiding. Het is het laatste in een reeks van zes kwartetten die opgedragen zijn aan zijn vriend en grote voorbeeld Joseph Haydn. Het tweede strijkkwartet van Alexander Borodin is gecomponeerd tijdens zijn verblijf bij zijn vriend (en componist) Nikolai Lodyzhensky. Het is net zoals zijn beroemd symfonisch gedicht In de steppen van Midden-Azië ont-staan in 1881.

Het Kryptos Quartet – met roots in Limburg en Polen - mag tien kaarsjes uitblazen en dat is voor hen reden genoeg om terug te keren naar het prille begin van een avontuur dat tot op vandaag meer dan geslaagd is.

zondag 12 februari, 11uStadhuis, Groenplein 1€ 12,50011 22 99 33 – www.ccha.be

PETER VAnDEVELDE En nADJA nEVOLOVITSChORgELCOnCERT

Organist Peter Van de Velde en stervioliste Nadja Nevolovitsch uit Sint-Petersburg spelen werken van onder andere J.S. Bach, J.H. Fiocco en W. De Fesch. Peter Van de Velde is afkomstig uit Doel waar hij als autodidact op 9-jarige leeftijd begon met orgelspelen. Na zijn studies werd hij aangesteld als organist-titularis van de Antwerpse kathedraal. Naast solist is hij een veelgevraagd begeleider voor koren, orkesten en solisten. Hij werkte reeds samen met De Filharmonie, Brussels Philharmonic, Jeugd- en Muziekorkest, Antwerp Festival Orchestra onder dirigen-ten als M. Brabyns, Y. Simonov, I. Venkov en S. van Steenberge. Nadja Nevolovitsch, geboren in Sint-Petersburg, begon met viool op 6-jarige leeftijd. In 2008 behaalde ze haar Meestergraad met grootste onder-scheiding aan het Koninklijk conservato-rium van Brussel. Momenteel bespeelt Nadja Nevolovitsch een viool uit 1731 van Camillus Camilli uit Mantua die ze in 2011 verkreeg als winnares van de stichting ‘Deutsche Stiftung Musikleben’ in Hamburg.

zaterdag 4 februari, 15uSint-Quintinuskathedraalgratis011 23 95 28 - [email protected]

Page 9: UitinHasselt februari 2012

9alle recente info op www.uitinHasselt.Be

hELIKOn EnSEmBLEhOmmAgE AAn DEBUSSy

Op zondag 26 februari brengt het Helikon Ensemble in zijn reeks aperitiefconcerten, nu al het 46ste jaar op rij, een hommage aan de 150 jaar geleden geboren Franse toondichter Claude Debussy. Zijn leven situeerde zich in de wereldstad Parijs, waar hij nauwe contac-ten onderhield met impressionistische schil-ders als Claude Monet en Auguste Renoir, en symbolistische schrijvers als Paul Verlaine en Stéphane Mallarmé.

Helikon zal op het concert een bloemlezing brengen van Debussy’s oeuvre dat zich oor-spronkelijk nog in laatromantische idealen wentelt en later evolueert naar de unieke klankwereld van het impressionistisch tijds-beeld. Achtereenvolgens brengt het ensem-ble Pianotrio in G, een van zijn eerste werken uit 1880, Petite Suite (4-mains) uit 1889, de Première Rhapsodie voor klarinet, gecom-poneerd in 1909. Six Epigraphes Antiques (4-mains) uit 1914 en tot slot de Cello Sonate, die dateert uit 1915. Het geheel wordt vakkun-dig begeleid door woordkunstenaar Michel Kempeners. Uitvoerders: Ann-Marie Beks en Marc Caluwaerts (piano), Jules Conings (viool), Vera Baliko (cello), Kris Vuylsteke (klarinet).

zondag 26 februari, 11uStedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans, Kunstlaan 12 € 10 / € 8 (60+ en UiTpas) / € 6 (studenten)089 61 10 58 - [email protected]

OperaInTERnATIOnALE OPERA PRO-DUCTIES DIE LUSTIgE WITWE

Deze operette van Franz Lehár is al van in het begin een pure blockbuster: in 1910 alleen al werd ze in niet minder dan tien talen opge-voerd. Deze Die lustige Witwe in een regie van Marc Krone is echter ook een verhaal over mensen van nu want door het ineenstorten van de bankwereld, het totale gebrek aan ver-trouwen in falende overheden en onze fixatie op het materiële is deze operette angstaanja-gend actueel.

woensdag 29 februari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 35011 22 99 33 – www.ccha.be

mAIKE zAzIE mATERn / JAn SWERTS / A WIngED VICTORy FOR ThE SULLEnPIAnO AnDERS

De laatste vijf jaar is er een opvallende herople-ving van pianomuziek. Pianomuziek geschre-ven door jonge klassieke en/of klassieken-geïnspireerde muzikanten/componisten. Dat was de aanleiding om in februari 2011 een eerste editie van Piano anders te organiseren. Een bijzonder geslaagde editie, zowel muzi-kaal, maar ook wat betreft de publieksbelang-stelling. Redenen om dit jaar verder te gaan en een tweede editie te organiseren. Op de affiche: de jonge Duitse Maike Zazie Matern, de Limburger Jan Swerts en A Winged Victory For The Sullen, het nieuwe project van/met Adam Wiltzie en Dustin O’Halloran.

De jonge Berlijnse Maike Zazie Matern componeert niet-alle-daagse pianostukken met lichte elektro-nica, omgevingsge-luiden en hier en daar flarden zang in het Duits en het Zweeds. Eind 2010 verscheen haar debuut Regen: Tropfen, deels opge-

nomen in de Durton studio van Nils Frahm, deels in de bossen rond Uppsala. Haar muziek is dromerig en nostalgisch en roept associaties op met artiesten als Nils Frahm, Peter Broderick en Dustin O’Halloran.

In de zomer van 2010 verscheen het debuut Weg van Jan Swerts (geboren in Sint-Truiden en woonachtig in Hasselt). Een weemoedige tocht doorheen donkere straten, begeleid door een minimalistische piano en een ijle stem. Intussen nam de Ancienne Belgique hem onder de vleugels als ‘artist in resi-dence’. Tijdens Piano anders alvast één van zijn eerste optredens in ruime bezetting.

A Winged Victory For The Sullen is het nieuwe volwaardige project van Adam Bryanbaum Wiltzie (Stars Of The Lid, Sparklehorse, Sleepingdog...) en Dustin O’Halloran (die vorig jaar speelde tijdens Piano_anders). Meditatief, sacraal, filmisch; het is alle-maal van toepassing op hun gelijknamige debuut net verscheen op Erased Tapes (zie ook Olafur Arnalds, Nils Frahm...).

zaterdag 25 februari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 18011 22 99 33 – www.ccha.be

Page 10: UitinHasselt februari 2012

La Féedominique aBel, fiona gordon, Bruno romyBelgië, 2011, 94’

Dom is nachtwaker in een klein hotel in Le Havre. Op een avond arriveert er een dame op blote voeten aan het onthaal. Ze heet Fiona. Ze zegt tegen Dom dat ze een fee is en dat hij drie wen-sen mag doen. De volgende dag zijn er twee gerealiseerd en is Fiona verdwenen. Maar Dom is verliefd geworden op de fee Fiona en wil haar terugvinden. La Fée is het verhaal van een amour fou vol slapstickacrobatieën, achtervolgingen en avonturen met bi-zarre figuren.

Het Belgisch-Canadese regisseurs-duo Dominique Abel en Fiona Gordon hanteert een heel eigen filmisch universum van felle kleu-ren, clowneske personages en fysieke humor in de stijl Jacques Tati en Charlie Chaplin waar het koppel een vleugje nostalgische romantiek aan toevoegt. La Fée is, na Rumba en L’Iceberg al hun derde burleske komedie in die stijl.

dinsdag 7 februari, 20uFilmMagie, Kinepolis Hasselt, Via Media€ 5 (leden) / dagprijs (niet-leden)0477 38 06 42

Restlessgus Van santVs, 2011, 91’

De knappe, jonge en uiterst charmante Annabel Cotton is een terminale kankerpatiënte. Ze houdt van het leven, de wereld rondom haar en de natuur. Enoch Brae daarentegen verloor alle zin voor het leven toen zijn ouders hem ontvielen na een onge-luk. Hij tekent graag kalklijnen rond zijn lichaam en crasht liever begrafenisplechtigheden dan feestjes of huwelijken. Tijdens een toevallige ontmoeting op een begrafenis ontdekken deze twee buitenbeentjes heel wat begrip voor elkaars unieke levensvisie. Voor Enoch, wiens beste vriend de geest van een kamikazepiloot uit de oorlog is en voor Annabel, die gefascineerd is door Charles Darwin en door alle levende wezens, betekent dit het begin van een bijzondere relatie. Als Enoch te weten komt dat Annabel wel-dra zal sterven, stelt hij voor haar te helpen. Samen gaan ze in haar laatste dagen volledig uit de bol en dagen het lot, de tra-dities en zelfs de dood uit... Gus Van Sant doorspekt dit drama, zonder de clichés te schuwen, met een bijzondere luchtigheid en meeslepende romantiek.

zaterdag 4 februari, 20uKunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54€ 8 / € 7 (vvk)www.kunstencentrumbelgie.com

1010 alle recente info op www.uitinHasselt.Be

Page 11: UitinHasselt februari 2012

11alle recente info op www.uitinHasselt.Be

Polisse

maïwenn le Bescofrankrijk, 2011, 127’

‘Papa heeft mijn billen gekrabt’, vertelt een klein meisje. Een vrouw probeert haar ertoe te brengen om uit te leggen wat het kind daar precies mee bedoelt. Het Franse politiedrama Polisse mag dan zijn generiek opleuken met een deuntje dat ‘Le jardin des enfants’ heet, je snapt meteen dat de ironie niet ver weg is. De mannen en vrouwen van de Parijse politiedienst BPM, die zich bezig houdt met de bescherming van minderjarigen, worden dag na dag geconfronteerd met situaties en misdrijven die de rest van de wereld liever negeert. Scenarist/regisseur Maïwenn (de voor-malige wederhelft van Luc Besson en actrice uit o.a. The Fifth Element en Haute Tension) die zelf ook de rol van een fotografe voor haar rekening neemt, wil in Polisse een doorgedreven rea-listisch en volledig beeld schetsen van hoe die agenten door het leven stappen. Maïwenn verzamelde tijdens de research een kar-renvracht details en verhalen die als een soort pervers buffet aan de kijker worden voorgeschoteld.

donderdag 9 februari, 17u en 20u15Z33, Zuivelmarkt 33€ 5011 29 59 60 – www.zebracinema.be

WIn! WIn! WIn!UiTinHasselt geeft 5x2 tickets weg

van de film Polisse. Doe mee aan de wedstrijd opwww.UiTinHasselt.be

The Artist

micHel HazanaViciusfrankrijk / Vs, 2010, 100’

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. En dat geldt zeker voor The Artist, de film van Michel Hazanavicius. De film is niet alleen een hommage aan de geluidloze cinema, het is een meeslepende tragikomedie die op tien minuten meer vondsten uit zijn mouw schudt dan de meeste andere op twee uur. Als je geen beroep kunt doen op geluid word je gedwongen om je verhaal vi-sueel te vertellen, legt Hazanavicius zijn liefde voor de stille film uit, en hij voegt de daad bij het woord. Van bij de eerste scène speelt hij de troeven uit waarmee hij zijn publiek de volgende hon-derd minuten in de ban zal houden: een uitmuntende hoofdacteur, een aanstekelijk gevoel voor humor, betoverende zwartwit-foto-grafie en een speelse camera.

In het kader van deze film is er dezelfde dag om 19 uur een film-seminarie met de titel The Sight and Sound of Silents. The Artist is een variant op A Star is Born en gaat over de filmster George Valentin, die zijn carrière in elkaar ziet storten als in Hollywood plots films met geluid kunnen worden gemaakt. In een tijd van 3D en special effects, grijpt regisseur Michel Hazanavicius terug naar een stille filmstijl die tachtig jaar geleden haast volledig verdween. Reden genoeg voor docent Karel Deburchgrave om in dit semina-rie de stille filmtaal onder de loupe te nemen.

donderdag 23 februari, film: 17u en 20u15seminarie: 19uZ33, Zuivelmarkt 33€ 5011 29 59 60 – www.zebracinema.be

Page 12: UitinHasselt februari 2012

15de editie KrokusfestivalKrokusvakantie, dat betekent ook traditiegetrouw tijd voor het Krokusfestival. Dit jaar is het een speciale editie want het festival mag 15 kaarsjes uitblazen.

Het Krokusfestival wil ook dit jaar opnieuw kinderen, jongeren en hun (groot)ouders kennis laten maken met kwalitatieve (inter)nationale familievoorstellingen die verma-ken, verrassen, verbeelden, vertragen, verwonderen. De hele familie, kinderen van alle leeftijden, zowel de allerkleinste vanaf 2 jaar, als jongeren vanaf 12 jaar, kunnen 9 dagen lang genieten van dans, theater, vertellingen, figuren, muziek en workshops in zijn/haar ruimste vorm.

Aan drie gezelschappen werd gevraagd om iets ‘speciaal’ te doen: FroeFroe, Laika en Stella Den Haag. Laika nodigt je uit op

een culinaire muziektheaterreis, FroeFroe loopt van stapel rond en in het gebouw en Hans van den Boom van Stella Den Haag schrijft en regisseert exclusief voor het festival Vroeger had je ossengal. In totaal treden 22 gezelschappen op, naast Bel-gische ook enkele Nederlandse, een Ita-liaans, Frans en Deens. 9 stukken gaan hier in première bovenop nog eens 6 Bel-gische premières.

Naast de vele voorstellingen zijn er ook boeiende workshops en gratis activiteiten waar (groot)ouders en kinderen samen van kunnen genieten.

Meer info vind je in de programmabro-chure of op www.krokusfestival.be.

In het bijzonder nodigt het cultuurcen-trum iedereen uit op zondag 20 februari voor leuke voorstellingen en andere acti-viteiten, maar zeker ook voor het spranke-lende feestconcert SLAGROOM door Tri-atu+ 1 en een heuse verrassing.

woensdag 15 t/m donderdag 23 februaricultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5www.krokusfestival.be

krokus Voor de kinderen

12 alle recente info op www.uitinHasselt.Be

Page 13: UitinHasselt februari 2012

13alle recente info op www.uitinHasselt.Be

KrokuskriebelsNaast het krokusfestival zijn er nog heel wat andere dingen te beleven tijdens de krokusvakantie: Ouders, grootouders, kin-deren en kleinkinderen… rep je naar de musea in Hasselt voor krokuskriebels en geniet er van uitdagende rondleidingen, spetterende animaties, creatieve work-shops, zinderende zoektochten, meesle-pende vertellingen te beleven.

In het Stadsmus zoeken kleuters samen met hun (groot)ouders en met Sus de mus naar de schatten van het museum, terwijl gezinnen met kinderen van 6 tot 12 jaar met een mussenkussen aan de slag gaan. In het Modemuseum gaan gezinnen met kleuters op Supertocht. Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is er de Superkijkwij-zer. Of wil je een Superworkshop volgen? Ga dan op 22 of 24 februari met een gids door de tentoonstelling ‘SuperBodies’ in het Stadsmus of op 21 of 23 februari in het Modemuseum en maak daarna je eigen Superkunstwerk. Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

In Z33 ontdekken kinderen de tentoon-stelling SuperBodies met een zoek-en-puzzelspel en krijgen ze een zelfgemaakte button mee naar huis.

In het Literair Museum kunnen kinde-ren toveren met stoff en o.l.v. Anita Eve-nepoel op woensdag 22 februari. Mode-ontwerpster Anita Evenepoel heeft samen met een team naaisters de sprookjeskle-ren gemaakt voor de lopende expo De kle-ren van de keizer. In de workshop Het ge-heim van de keel van de nachtegaal o.l.v. Carll Cneut op zondag 26 februari staan illustraties centraal. Tijdens de workshop vertelt hij over het belang van kleding in (sprookjes)illustraties en maken de kin-deren zelf een sprookjesachtig kunst-werkje. Het Literair Museum is tijdens de krokusvakantie uitzonderlijk open op zon-dag 19 en zondag 26 februari, telkens van 14 tot 17 uur.

Van 18 tot 26 februari tijdens de openings-uren van de musea. Meer info over de work-shops, de prijzen en hoe je kan inschrijven vind je op www.krokuskriebels.be

Piet Piraathet geheim van de verzonken stad

Alle hens aan dek! Of toch niet? Steven Stil is op familiebezoek en de piraten moe-ten zonder hem vertrekken. Dit keer varen ze ook niet uit met de Scheve Schuit, maar met een duikboot. Tijdens de wonderbaar-lijke reis onder water leidt de betoverende stem van een zeemeermin de piraten naar de verzonken stad Atlantis en de gouden drietand van Neptunus.

Als ze Arivle de zeemeermin willen redden, dreigen de piraten hun duikboot te verliezen en voor eeuwig en altijd achter te blijven in de stad. Zullen ze dit onderwateravontuur overleven? En is Arivle wel een echte zeemeermin? Ontdek het in dit 3D-spektakel.

zaterdag 18 februari, 13u en 15u15 Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70€ 23011 29 94 99 – www.grenslandhallen.be

Page 14: UitinHasselt februari 2012

14 alle recente info op www.uitinHasselt.Be

TheaternTgEnTnERO

De geschiedenis heeft Nero afgeschilderd als een paljas, een man die zo graag dichter had willen zijn, een verwijfde lafaard die niet eens zelfmoord kon plegen. Een wrede keizer ook die christenen als fakkels gebruikte en die zijn geliefde stad Rome als brandend decor wilde voor zijn gezangen.

Wim Opbrouck speelt de kleine Nero, de jongen die bezeten is van de muziekjes die overal hoorbaar zijn. Het jongetje dat in zijn eigen stad op zoek gaat naar iemand die met hem wil spelen. Het jongetje dat in het donker zingt om zijn angst te bezweren. De jongen die dieren uit nieuwsgierigheid open snijdt. Uit liefde. Altijd op zoek naar iets warms, iets liefs, iets zachts. Hij speelt, danst en zingt zich als de kleine Nero de ziel uit zijn lijf in een verrassende enscenering.

zaterdag 4 februari, 20ucultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 14 / € 12,50011 22 33 99 – www.ccha.be

ThEATER ARTEmIS & ThEATER AnTIgOnEWOESTE hOOgTEn

Emily Bröntes vuistdikke klassieker Wuthering Heights geldt nog altijd als een li-terair hoogtepunt. Daar theater van maken vraagt om veel lef. Maar auteur Jeroen Olyslaegers heeft het liefdesverhaal prach-tig afgestoft. In het weidse decor komt de tijdloze strijd tussen verstand en verlangen meeslepend tot leven. Want kiezen, is dat niet het meest verscheurende in het leven?

Het echte vuurwerk komt vooral van de zes acteurs. Hun energieke, haast ongeremde spel zorgt ervoor dat het drama je tot in elke vezel in je lijf raakt. Dit is een voorstelling die mikt en keihard raakt. Dat type is niet dik ge-zaaid, maar Woeste hoogten is er alleszins eentje uit die categorie. Kortom: heftig en fascinerend toneel. Terecht bekroond met de Gouden Krekel voor ‘meest indrukwek-kende productie’.

dinsdag 7 februari, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5 € 14 / € 12,50011 22 99 33 – www.ccha.be

Page 15: UitinHasselt februari 2012

15alle recente info op www.uitinHasselt.Be

DansBEIJIng COnTEmPORARy DAnCE ThEATERhAzE

Hedendaagse dans is in China een jonge dis-cipline, maar sinds 2008 is er het Beijing Con-temporary Dance Theater met negentien uit-stekende dansers. In Haze bewegen zij zich op de muziek van Górecki en Biosphere in een nevelige ruimte. Een enorme sponsach-tige mat fungeert als dansvloer waardoor de dansers in staat zijn te duikelen, te rollen en in volle vaart tegen de vloer te smakken. Cho-reografe Wang Yuanyuan ensceneerde eer-der ook de openingsceremonie van de Olym-pische Spelen in Beijing.

vrijdag 10 februari, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 22 / € 20011 22 99 33 – www.ccha.be

TOnEELgROEP CEREmOnIAOnWAARSChIJnLIJK nORmAAL EInDIgEnD VERhAAL

Dit stuk voert Johan Knuts, Ineke Nijssen en Hendrik Van Doorn op in een familieverhaal en een veelheid van rollen. Een broeierig verhaal vanuit zeven perspectieven, een meervoudige evoca-tie van een aloud thema: ‘vrouw en minnaar vergiftigen echtgenoot.’

Het sobere decor, de geschminkte gezichten en een kleurige belichting, het is zo kenmerkend voor Ceremonia. Hier is het gezelschap dan ook op zijn best: grotesk en surrealistisch, her-kenbaar en volks, humoristisch maar met dat genante gevoel dat het misschien beter is niet te schateren. Eric De Volder is niet meer. Maar zijn theater zal altijd blijven zijn.

maandag 27 februari, 20u cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5€ 14 / € 12,50011 22 99 33 – www.ccha.be

musicalAnUBIShT gEhEIm VAn DE VERLOREn zIEL

Voor de eerste keer in de geschiedenis staan de Vijf van het Magische Zwaard en de Club van de Oude Wilg samen op het podium. Zon-der het van elkaar te weten worden de huidige en voormalige bewoners bij elkaar geroepen in het bekendste huis van de lage landen: het Huis Anubis. Sterre, Marcel, Raphael en Pim maar ook Amber, Fabian en Patricia krijgen de opdracht een ultiem mysterie te ontrafe-len. Alleen wanneer ze samenwerken en met de hulp van het publiek kunnen ze de op-dracht tot een goed einde brengen. Een be-levenis vol mysterie, avontuur, humor en na-tuurlijk de swingende Anubis-hits.

zondag 19 februari, 14u en 17uGrenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70€ 25011 29 94 99 – www.grenslandhallen.be

Page 16: UitinHasselt februari 2012

16 alle recente info op www.uitinHasselt.Be

Baby en mamaOp Baby en Mama vinden (bijna)ouders, grootouders of opvoe-ders antwoorden op alle vragen die ze hebben over kinderen. De exposanten tonen de nieuwste producten en diensten rond zwan-gerschap en kinderen: geboortekaartjes, inrichting van de kinder-kamer, baby-uitzet, zwangerschapskleding, sociale info, diverse diensten ... Baby en Mama schenkt dit jaar extra aandacht aan meerlingen. Je gaat naar huis met een heleboel goede raad, tips én cadeautjes.

zaterdag 4 en zondag 5 februari, 10u -17u30 Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70€ 7www.babyenmama.be

Bouwinnovatie 2012

Bouwinnovatie is de beurs voor bouwen en verbouwen in Limburg. Ze brengt alle informatie, producten en diensten uit de sector onder één dak. In 2012 bestaat de beurs 30 jaar. Gedurende drie decennia heeft deze beurs voor bouwen en verbouwen zich alleen maar uitgebreid. Deze editie staat in het teken van vernieuwing, uitbreiding en trends.

vrijdag 3 februari, 15u – 23u, zaterdag 4, zondag 5, vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 februari, 10u – 19uGrenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70€ 8 / gratis (kinderen)www.bouwinnovatie.be

Kunst- en Antiekbeurs

De Kunst- en Antiekbeurs in de Grenslandhallen behoort tot de top in ons land. De standhouders komen van heinde en verre om hun stukken te presenteren. 80 gespecialiseerde antiekhandelaars en kunstgalerieën uit binnen- en buitenland etaleren een gevarieerd aanbod. Om de kwaliteit te garanderen keuren experten de stuk-ken al voor de opening. Bovendien staat tijdens de beurs een ex-pert van de Art & Antiques Experts International Association ter beschikking om potentiële kopers te adviseren en te begeleiden. Dinsdag 28 februari is het traditioneel Ladies Day en mogen de dames gratis binnen.

Enkele topstukken die te bewonderen vallen: Olie op doek, toege-schreven aan Jean François Eliaerts en zijn atelier, erotisch brons van Bruno Zach uit Wenen, een Brussels slingeruurwerk, verguld en met gepatineerd brons, en Strandzicht, olieverf op doek van Frans Smeers.

van 25 februari tot 4 maart, 14u – 19u (ma-vr), 11u – 19u (za-zo)Grenslandhallen Hasselt, Gouverneur Verwilghensingel 70 € 10 / gratis (-15)www.hasselt-artanticfair.com

16 alle recente info op www.uitinHasselt.Be16 alle recente info op www.uitinHasselt.Be

Page 17: UitinHasselt februari 2012

Opendoendag

Op zaterdag 11 februari houden de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten en het Ste-delijke Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans hun opendoendag.

Alle ateliers zetten hun deuren open en no-digen iedereen uit om de leerlingen aan het werk te zien. Kinderen van 6 tot 12 jaar en jon-geren van 12 tot 18 jaar kunnen actief deelne-men. Zo staan onder meer de workshops ani-matiefilm, druktechnieken en kleur bekennen in glas op het programma. Oud-leerkrachten begeleiden een extra workshop voor oud-leerlingen om een canvas te schilderen voor de viering van 150 jaar academie later dit jaar.

Ook in het muziek-, woord- en dansonderwijs loop je de verschillende klassen vrij in en uit. Vanaf 10 uur starten in klassen, gangen, bal-letklas, auditorium en academiegalerie aller-lei verrassende optredens voor jong en oud.

zaterdag 11 februari, 10u - 17uKunstencampus Hasselt, Kunstlaan 12 gratis011 23 98 40 - [email protected]

Toneelgroep EénhoornBoste

Richard, toneelauteur, schrijft een mo-derne versie van de Griekse mythe over Or-pheus en Euridice. Maar hij heeft het las-tig. Hij wordt voortdurend afgeleid en kampt met relatieproblemen, een puberende doch-ter maar vooral met een tekort aan inspira-tie en zelfvertrouwen. De realiteit en waan-beelden in zijn hoofd beginnen door elkaar te lopen. Boste is een stuk van de hedendaagse Vlaamse schrijver Arne Sierens. In een regie van Wouter Vermeiren

17, 18, 21, 24, 25, 28 februari, 2 en 3 maart, 20u15Theatercafé ‘t Schuurtje, St.-Lambrechtsherkstraat 69€ 10 / € 9 (UiTpas)0476 69 52 47 - [email protected]

17alle recente info op www.uitinHasselt.Be

hesselse LochPak néû …

Moeten de Hasseltse politici al beginnen te bibberen? De Hesselse Loch pakt in februari immers weer uit met hun politiek cabaret in het Hessels en enkel en alleen over Hasselt.

Lom Pesjeu, de enige politiek correcte véûl méûl van Hasselt en omstreken, weet het op-treden van de Hasseltse politici en de al dan niet klokkenluidende politieagenten echt niet te smaken. Pure satire en het wordt weer la-chen met de eigen miserie of/en huilen met de pet op. Bovendien gaan met Pak néû… de ge-meenteraadsverkiezingen pas echt van start. Het gezelschap onderwerpt de Hasseltse po-litici aan een stresstest, zodat de Hasselaren weten bij wie hun stem veilig is.

Wie eerder voorstellingen van Hesselse Loch bijwoonde is vertrouwd met de originele toe-gangskaarten. Het exemplaar van 2012 wordt een echt hebbedingetje.

14, 15, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24 en 25 februari, 20u15Gildenzaal, Joris van Oostenrijkstraat € 13 / € 12 (UiTpas)www.hesselseloch.be

Cyclo Cross mastersHet veldritseizoen wordt afgesloten in de Ethias Arena. Alle toppers strijden mee voor de laat-ste overwinning op het parcours met spectaculaire hindernissen (zandbak, wasbord, tribu-nes op- en afrijden, balkjes, schansen,…). Haalt ook dit jaar Stybar de zege binnen of kan de Belgische delegatie daar een stokje voor steken?

Na de jeugdinitiatie in de namiddag staat ‘s avonds een tijdrit, een aflossingswedstrijd met gemengde teams en de wedstrijden Elite Dames en Elite Heren geprogrammeerd. Het slot-feest met onder andere een optreden van NYNIX luidt het definitieve einde van het veldrit-seizoen in.

woensdag 22 februari, 15u30 – 01uEhias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70€ 20 - € 15 / € 15 – 10 (vvk)011 45 99 00 - www.cyclocrossmasters.be

Page 18: UitinHasselt februari 2012

18 alle recente info op www.uitinHasselt.Be

Page 19: UitinHasselt februari 2012

Eduardo ‘BAyO’ FloresSchilderijen en tekeningenDe Texaan Eduardo ‘BAYO’ Flores stelt tot 4 maart tentoon in Artishox. Bayo heeft voor de expositie volledig nieuw werk gemaakt. Zowel schilderijen in acryl op doek als tekeningen op papier. Zijn nieuw werk toont veelal personen ondergedompeld in een non-stop gevecht van energie tussen goed en kwaad.

tot 4 maart, 12u - 17u (vrij + zat) en 13 - 17u (zon)ARTISHOX Art Gallery, Witte Nonnenstraat 18gratiswww.artishox.be

EXPO FEBRUARItoegepast 16 – Les Nouveaux, t/m 5 februari, 11u – 18u (di-za), 14u – 17u (zo), Z33, Zuivelmarkt 33, gratis, 011 29 59 60, www.z33.be

Very BritisH – Michael Craig Martin, Damien Hirst, Marc Quinn, Julian Opie en Gary Hume, tot 5 februari, 12u – 18u (do, vr, za) en 14u – 18u (zo), Eastmen Gallery, Zuivelmarkt 50, 011 74 06 68, www.eastmengallery.be

in tHe wHite room – met werk van Jan Henderikse, Herbert Zangs, Lucio Fontana, Jan Schoonhoven en Lawrence Carroll, 4 februari tot 18 maart, 12u – 18u (do, vr, za) en 14u – 18u (zo), Eastmen Gallery, Zuivelmarkt 50, www.eastmengallery.be

tiana VerHassselt en lisette sauViller - schilderijen en keramiek, 5 februari tot 29 februari, 10u – 18u (di, wo, do, vr, za) en 14u – 18u (zo), Galerie De Oude Barrier, Luikersteenweg 773, 011 72 93 28, www.galeriedeoudebarrier.be

superBodies, 4 februari t/m 27 mei, diverse locaties, www.superbodies.be, zie p. 3

trekVogels / oiseaux Voyageurs – audiovisuele installatie, 17 t/m 25 februari, vanaf 19u (vr+za), kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

joke driesen en coco meesen – beelden, kunstjuwelen en schilderijen, tot 29 mei, ma t/m do + za: 8u – 18u en vr: 8u – 20u, Huis Pricken2, Diesterstraat 7, 011 22 24 35

de kleren Van de keizer, tot 20 oktober, 14u – 17u (wo-za + elke eerste zondag van de maand), Literair Museum, Bampslaan 35, € 2,50 / € 2, 011 22 26 24, 011 23 22 97, www.literairmuseum.be

19alle recente info op www.uitinHasselt.Be

Danny VliegenFeelings through facesWie af en toe aan de voetgangerstunnel aan de Boomkensstraat in Runkst passeert, heeft ongetwijfeld al werken van Danny Vliegen zien hangen. Geschilderde karikaturen van Tommy Cooper, Tom Boonen, e.a. staan er in de etalage. Deze werken van de Hasse-laar kan je nu ook bezichtigen op de expo ‘Feelings trough face’. Danny Vliegen: ‘Ik speel graag met de werkelijkheid van wat men zich werkelijk voorstelt van de realiteit (karikaturen). Naast de ka-rikaturen stel ik vrije werken tentoon over gevoelens die men terug ziet in expressieve gezichten.’

zaterdag en zondag 4 en 5, 11 en 12 februari, 13u30 – 18uzaal Onder de Toren, Thonissenlaan 15gratis0477 42 40 [email protected]

Page 20: UitinHasselt februari 2012

20 alle recente info op www.uitinHasselt.Be

mUz muziek POD podium SPO sport KDS kids PhA puur Hasselt FLm film EVT eVent

puur Hasselt

WOEnSDAg 1 FEBRUARI

FLm upload cinema - Zebra Deluxe, 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5, 011 29 59 60, www.zebracinema.be

DOnDERDAg 2 FEBRUARI

FLm les gÉants - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5, 011 29 59 60, www.zebracinema.be

POD gÉsine HackenBerg - Contemporary Jewellery & Objects, 19u, Campus Elfde Linie Gebouw D, Elfde Liniestraat 25, inschrijven, [email protected], www.mad-fac.be

mUz defilHarmonie o.l.V. pHilippe HerrewegHe en solist Viktoria mulloVa - Johannes Brahms & Franz Schubert, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 19, 011 22 99 33, www.ccha.be

VRIJDAg 3 FEBRUARI

EVT BouwinnoVatie 2012, 15u - 23u, Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 8, 011 29 94 99, www.bouwinnovatie.be

FLm for 80 days, 19u30, De Madam, Kuringersteenweg 179, € 3, 011 25 22 94, www.demadam.be

SPO initiatie curVe Bowling senioren - Fifty-Fit, 20u - 22u, Sporthal Elckerlyc, Pastorijstraat 4, gratis, 011 23 94 50

zATERDAg 4 FEBRUARI

EVT BaBy en mama - baby- en kinderbeurs, 10u - 17u30, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 7, 014 26 48 41, www.babyenmama.be

EVT BouwinnoVatie 2012, 10u - 19u, Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 8, 011 29 94 99, www.bouwinnovatie.be

SPO sHorttrack speculaascup, 11u - 20u, Bloso ijshal De Schaverdijn, Gouverneur Verwilghensingel 13, gratis, 0478 76 62 12, www.yds-hasselt.be

EVT Hasseltse prentkaartencluB - ruildag, 12u - 15u, Schutterslokaal, Ten Hove gratis, 0477 89 01 69, www.hpc2000.be

EVT muntenruildag - Numismatische Kring Hasselt, 13u - 17u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 1, 011 27 39 27

EVT tedxeutroplis - Ideas Worth Spreading, 9u - 18u, Muziekodroom, Bootstraat 9, gra-tis, inschrijven op www.tedxeutropolis.eu

mUz peter VandeVelde en nadja neVoloVitscH - Orgelconcert, 15u, Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt, gratis, 011 23 95 28, [email protected]

EVT Hasselt folies - galabal Rotaract Club, 18u30, PHL Hasselt gebouw D, Elfde Liniestraat 24, € 75 / € 25 / € 20 / € 15, www.hasseltfolies.be

PhA Het Hasselts toneel - The Beauty Queen of Leenane, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

POD ntgent - Nero, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14, 011 22 99 33, www.ccha.be

FLm restless, 20u, Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 8 / € 7, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

zOnDAg 5 FEBRUARI

EVT numismatica edelweissje - maandelijkse ruilbeurs, 08u30, zaal Sint-Katarina, Nicolaas Cleynaertslaan 1, € 1, 011 21 11 89

SPO sHorttrack speculaascup, 08u30 - 14u30, Bloso ijshal De Schaverdijn, Gouverneur Verwilghensingel 13, gratis, 0478 76 62 12, www.yds-hasselt.be

EVT BaBy & mama - baby- en kinderbeurs, 10u - 17u30, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 7, 014 26 48 41, www.babyenmama.be

SPO tafeltennis jeugdBeker Van Herckenrode - Provinciaal jeugdtornooi, 10u - 18u, Tafeltennislokaal TTK Herckenrode, Roverstraat, gratis, 0478 65 31 11

EVT BouwinnoVatie 2012, 10u - 19u, Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 8, 011 29 94 99, www.bouwinnovatie.be

EVT dag Van de amBacHten - juweelontwerpers Pauwels Spaenjers, 10u30 - 17u, Galerie Multiple, Maastrichterstraat 64-66, gratis, www.dagvandeambachten.be

DInSDAg 7 FEBRUARI

FLm la fÉe - FilmMagie Hasselt, 20u, Kinepolis Hasselt, Via Media, € 5 (leden) / dagprijs (niet leden), 0477 38 06 42, 011 27 12 30

PhA Het Hasselts toneel - The Beauty Queen of Leenane, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

POD star strategies + arcHitecture - A-Z lezing, 20u, Z33, Zuivelmarkt 33, gratis, 011 29 59 85, www.zebracinema.be

Page 21: UitinHasselt februari 2012

POD tHeater artemis en tHeater antigone - Woeste hoogten, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14, 011 22 99 33, www.ccha.be

DOnDERDAg 9 FEBRUARI

FLm polisse - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5, 011 29 59 60, www.zebracinema.be

mUz Vidar Bursk & His BuBBle of trouBle, 20u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 12, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

VRIJDAg 10 FEBRUARI

EVT BouwinnoVatie 2012, 10u - 19u, Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 8, 011 29 94 99, www.bouwinnovatie.be

POD Beijing contemporary dance tHeater - Haze, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 22, 011 22 99 33, www.ccha.be

PhA Het Hasselts toneel - The Beauty Queen of Leenane, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

zATERDAg 11 FEBRUARI

SPO internationaal jeugdtornooi VolleyBal - dames, 9u - 19u, Sporthal KA2, Koning Boudewijnlaan 12, gratis, [email protected], www.dvhasselt.be

EVT opendoendag - Beken Kleur, 10u - 17u, Stedelijke Academie voor Schone Kunsten Hasselt, Kunstlaan 12, gratis, 011 23 98 40, www.kunstencampushasselt.be

EVT BouwinnoVatie 2012, 10u - 19u, Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 8, 011 29 94 99, www.bouwinnovatie.be

PhA kunst en erfgoed in de kijker - Carnaval in Hasselt, 15u - 16u30, Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, gratis, 011 23 98 90, www.hetstadsmus.be

POD sofie palmers & Benny ceupens - Geen Helden, 20u, Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 11 / € 10, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

PhA Het Hasselts toneel - The Beauty Queen of Leenane, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

PhA de Banneuxkes - Ginne seks op Saint-Marie, 20u, Kindercampus Mozaïek, Kiewitstraat 101, € 7 / € 7,50, 011 87 37 49, www.debanneuxkes.be

POD reBecca lenaerts + kÖHn - Trekvogels / Oiseaux Voyageurs, 21u30, Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 11 / € 10, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

mUz outBack xl, 20u30, zaal Biekaar, Sint-Jozefsplein 8, € 5, www.coverbandoutback.be

zie p. 10

FLm la piel que HaBito - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5, 011 29 59 60, www.zebracinema.be

POD Het Banket - Vaders & eieren (Krokusfestival), 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

PhA Hesselse locH - Pak néû, 20u15, Gildenzaal, Joris van Oostenrijkstraat 65, € 13 / € 12 (UiTpas), www.hesselseloch.be

VRIJDAg 17 FEBRUARI

PhA Herdenking oVerlijden alBert i, 15u, Virga Jessebasiliek, gratis, 011 27 29 40

POD laika en muziektHeater transparant - Opera buffa (Krokusfestival), 19u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14, 011 22 99 33, www.ccha.be

mUz little trouBle kids, 20u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 11, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

FLm lipHiring VecHt terug, 20u, Kunsten-centrum BELGIE, Burgemeester Bollen-straat 54, gratis, inschrijven 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

PhA Het Hasselts toneel - The Beauty Queen of Leenane, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

PhA de Banneuxkes - Ginne seks op Saint-Marie, 20u, Kindercampus Mozaïek, Kiewitstraat 101, € 7 / € 7,50, 011 87 37 49, www.debanneuxkes.be

PhA Hesselse locH - Pak néû, 20u15, Gildenzaal, Joris van Oostenrijkstraat 65, € 13 / € 12 (UiTpas), www.hesselseloch.be, (Uitverkocht)

PhA toneelgroep eenHoorn - Boste, 20u15, Theatercafé ‘t Schuurtje, Sint-Lambrechts-Herkstraat 69, € 10 / € 9, 0476 69 52 47, [email protected]

mUz dirk Vanderlinden trio, 20u30, Hassotel, Sint Jozefsstraat 2, € 8, 0497 18 52 49

zOnDAg 12 FEBRUARI

SPO internationaal jeugdVolleyBaltornooi dames, 9u - 18u, Sporthal KA2, Koning Boudewijnlaan 12, gratis, [email protected], www.dvhasselt.be

EVT BouwinnoVatie 2012, 10u - 19u, Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 8, 011 29 94 99, www.bouwinnovatie.be

mUz kryptos quartet - Wolfgang Amadeus Mozart & Alexander Borodin, 11u, stadhuis, Groenplein 1, € 14, 011 22 99 33, www.ccha.be

PhA de Banneuxkes - Ginne seks op Saint-Marie, 14u, Kindercampus Mozaïek, Kiewitstraat 101, € 7 / € 7,50, 011 87 37 49, www.debanneuxkes.be

mUz jong talentenconcert - solisten met Limburgs Orkest Jeugd en Muziek, 15u - 17u, Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans Hasselt, Kunstlaan 12, € 3, 011 23 98 30, 011 22 22 63

mAAnDAg 13 FEBRUARI

POD reportage namiBië - Guido en Mia Vervoort, 19u30, OC Rapertingen, Luikersteenweg 395, 011 27 08 64, www.vtbkultuur.be

DInSDAg 14 FEBRUARI

PhA Herdenking Vlotramp godsHeide, 10u, parochiekerk Godsheide, 011 23 96 47

FLm mon pire caucHemar - FilmMagie Hasselt, 20u, Kinepolis, Via Media, € 5 (leden) / dagprijs (niet leden), 011 27 12 30

POD scHiepers en Broekx - A-Z lezing, 20u, Z33, Zuivelmarkt 33, gratis, 011 29 59 85, www.a-zlezingen.be

PhA Hesselse locH - Pak néû, 20u15, Gildenzaal, Joris van Oostenrijkstraat 65, € 13 / € 12 (UiTpas), www.hesselseloch.be (Uitverkocht)

WOEnSDAg 15 FEBRUARI

mUz gaVin friday, 20u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 28, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

KDS goB squad en campo - Before your very eyes (Krokusfestival), 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14, 011 22 99 33, www.ccha.be

PhA Hesselse locH - Pak néû, 20u15, Gildenzaal, Joris van Oostenrijkstraat 65, € 13 / € 12 (UiTpas), www.hesselseloch.be (Uitverkocht)

DOnDERDAg 16 FEBRUARI

KDS laika en muziektHeater transparant - Opera Buffa (Krokusfestival), 13u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14, 011 22 99 33, www.ccha.be, (Uitverkocht)

21alle recente info op www.uitinHasselt.Be

Laika en Muziektheater Transparant

Page 22: UitinHasselt februari 2012

KDS teater refleksion & teater my - Himmelsänge / Hemelse Klanken (Krokusfestival), 11u + 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

SPO zwemwedstrijd, 14u - 18u, Stedelijk Overdekt Zwembad, Elfde Liniestraat 21, 089 35 01 34, www.vzfplim.be

POD anuBis - het geheim van de verloren ziel, 14u + 17u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 25, 011 29 94 99, www.studio100.be

KDS tHeater froe froe - Tropoi (Krokusfestival), 14u + 17u30, op locatie, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

KDS tmg lap - Nestel (Krokusfestival), 16u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

mUz triatu + 1 - Slagroom (Krokusfestival), 16u45, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, gratis, 011 22 99 33, www.ccha.be

KDS stella den Haag - In de nesten (Krokusfestival), 14u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

mAAnDAg 20 FEBRUARI

KDS joris Van oosterwijk & sHanti strauB - De boom en de jongen 1&2 (Krokusfestival), 16u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

KDS kaBinet k - I see you (Krokusfestival), 19u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

PhA postzegelkring de gerlacHe - Ruilvergadering, 20u, Klein Centrum, Hollandsveldlaan 32a, 011 21 34 42

KDS faBuleus - César mijn broer is een paard (Krokusfestival), 20u, op locatie, Tuinwijkschool, Lazarijstraat 120, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

KDS piccoli principi - BA BA (Krokusfestival), 11u + 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

DInSDAg 21 FEBRUARI

PhA Hijsing carnaValsmascotte Hendrik, 14u30, Grote Markt, 011 23 95 56

KDS Het laB utrecHt / alma sÖderBerg - Alles (Krokusfestival), 14u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

KDS tHeatergroep max. - Maanvirus (Krokusfestival), 16u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

KDS faBuleus - César mijn broer is een paard (Krokusfestival), 18u30 + 21u30, op locatie, Tuinwijkschool, Lazarijstraat 120, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

22 alle recente info op www.uitinHasselt.Be

FLm de Heineken ontVoering - FilmMagie Hasselt, 20u, Kinepolis Hasselt, Via Media, € 5 (leden) / dagprijs (niet leden), 0477 38 06 42, 011 27 12 30

PhA Hesselse locH - Pak néû, 20u15, Gildenzaal, Joris van Oostenrijkstraat 65, € 13 / € 12 (UiTpas), www.hesselseloch.be

PhA toneelgroep eenHoorn - Boste, 20u15, Theatercafé ‘t Schuurtje, Sint-Lambrechts-Herkstraat 69, € 10 / € 9, 0476 69 52 47, [email protected]

KDS Het laB utrecHt / alma sÖderBerg - Alles (Krokusfestival), 11u + 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

WOEnSDAg 22 FEBRUARI

KDS Barre weldaad - t Zit Zo (Krokusfestival), 14u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

SPO cyclocross masters, 15u30 - 1u, Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 20 / € 15 / € 10, 011 45 99 00, www.cyclocrossmasters.be

POD compagnie adrien m - Cinématique (Krokusfestival), 16u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 12, 011 22 99 33, www.ccha.be

KDS faBuleus - César mijn broer is een paard (Krokusfestival), 18u30, op locatie, Tuinwijkschool, Lazarijstraat 120, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

PhA Hesselse locH - Pak néû, 20u15, Gildenzaal, Joris van Oostenrijkstraat 65, € 13 / € 12 (UiTpas), www.hesselseloch.be

KDS sprookjes en zo - Het rode visje (Krokusfestival), 11u + 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

DOnDERDAg 23 FEBRUARI

SPO dansnamiddag senioren - Fifty-Fit, 13u30 - 17u, Stedelijke sporthal Alverberg, Herkenrodesingel 33, gratis, 011 23 94 50, [email protected]

KDS krokusfestiVal & festiVal jong - EXIT, 14u + 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

KDS faBuleus & krokusfestiVal - Kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor, 16u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 5, 011 22 99 33, www.ccha.be

PhA Het Hasselts toneel - The Beauty Queen of Leenane, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

FLm tHe artist - Zebracinema, 17u + 20u15, Z33, Zuivelmarkt 33, € 5, 011 29 59 60, www.zebracinema.be

POD de kolonie mt - Lap. (Krokusfestival), 11u + 15u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

zATERDAg 18 FEBRUARI

POD piet piraat - Het Geheim Van de Verzonken Stad, 13u + 15u15, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 23, 011 29 94 99, www.studio100.be

KDS teater refleksion & teater my - Himmelsänge / Hemelse Klanken (Krokusfestival), 14u + 16u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

mUz tHe animals, fiscHer-z, tHe fortunes, e.a. - I love 2 Rock, 15u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 35 / € 30, www.ilove2rock.be

mUz Vanna, 18u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 12, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

POD laika en muziektHeater transparant - Opera Buffa (Krokusfestival), 19u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14, 011 22 99 33, www.ccha.be

PhA Het Hasselts toneel - The Beauty Queen of Leenane, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

PhA de Banneuxkes - Ginne seks op Saint-Marie, 20u, Kindercampus Mozaïek, Kiewitstraat 101, € 7 / € 7,50, 011 87 37 49, www.debanneuxkes.be

POD stella den Haag - Vroeger had je ossengal (Krokusfestival), 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 12, 011 22 99 33, www.ccha.be

mUz sao paulo underground feat. roB mazurek / glenn jones, 20u, Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 11 / € 10, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

PhA Hesselse locH - Pak néû, 20u15, Gildenzaal, Joris van Oostenrijkstraat 65, € 13 / € 12 (UiTpas), www.hesselseloch.be, (Uitverkocht)

PhA toneelgroep eenHoorn - Boste, 20u15, Theatercafé ‘t Schuurtje, Sint-Lambrechts-Herkstraat 69, € 10 / € 9, 0476 69 52 47, [email protected]

SPO wandeling - Winter in Bokrijk, 8u, Ontmoetingscentrum De Hazelaar, Merellaan 17, € 1, 011 25 14 22, www.dragonders.be

zOnDAg 19 FEBRUARI

KDS tHeatercompagnie defdef - Operatie BFF* (Krokusfestival), 11u + 14u, Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, € 8, 011 22 99 33, www.ccha.be

Page 23: UitinHasselt februari 2012

23

COLOFOnUIT In hASSELT

editie Februari 2012 eindredactie Davy Steegmans agenda Hilde Bogaerts layout www.magnifik.be druk Corelio Printing oplage 48.000 ex recycleerbaar papier Vu Hilde Claes Groenplein 1 3500 Hasselt adres Uit In Hasselt Lombaardstraat 3 3500 Hasselt telefoon 011 23 95 47 email [email protected] weBsite www.uitinhasselt.be

www.facebook.com/uitinhasselt www.twitter.com/uitinhasselt

© Uit dit magazine mag, mits bronvermelding, gedupliceerd worden.

FLm we need to talk aBout keVin, 20u, Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 8 / € 7, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

PhA Het Hasselts toneel - The Beauty Queen of Leenane, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

PhA de Banneuxkes - Ginne seks op Saint-Marie, 20u, Kindercampus Mozaïek, Kiewitstraat 101, € 7 / € 7,50, 011 87 37 49, www.debanneuxkes.be

PhA Hesselse locH - Pak néû, 20u15, Gildenzaal, Joris van Oostenrijkstraat 65, € 13 / € 12 (UiTpas), www.hesselseloch.be, (Uitverkocht)

PhA toneelgroep eenHoorn - Boste, 20u15, Theatercafé ‘t Schuurtje, Sint-Lambrechts-Herkstraat 69, € 10 / € 9, 0476 69 52 47, [email protected]

SPO scHermtornooi ‘t Borrelmenneke, 8u30 - 17u, Stedelijke Sporthal Spalbeek, Spalbeekstraat 64, gratis, 0485 18 85 01, www.schermkringherckenrode.be

zOnDAg 26 FEBRUARI

EVT kunst- en antiekBeurs, 11u - 19u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 10 / gratis (-15 jaar), 0495 64 05 59, www.artanticfair.com

mUz Helikon aperitiefconcert - Hommage aan Debussy, 11u, Stedelijk Conservatorium voor Muziek, Woord en Dans Hasselt, Kunstlaan 12, € 10, 089 61 10 58

SPO midwinterjogging, 13u - 14u30, Stedelijk sportcentrum Kiewit, Tulpinstraat 42, € 6, 011 72 79 95, 011 22 38 07, www.avthasselt.be

SPO indoor frisBee - Belgisch Kampioenschap, 13u - 17u30, Sporthal KA2, Koning Boudewijnlaan 12, gratis, 0476 78 28 06, www.diabolicheaven.be

SPO winterwandeling, 14u - 17u, Kapel van Wideux, Grote Roost 2, gratis, 011 31 24 21, www.natuurpunthasseltzonhoven.be

mUz randy newman - Solo, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 32, 011 22 99 33, www.ccha.be

POD toneelgroep ceremonia - Onwaarschijnlijk normaal eindigend verhaal, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 14, 011 22 99 33, www.ccha.be

mAAnDAg 27 FEBRUARI

EVT kunst- en antiekBeurs, 14u - 19u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 10 / gratis (-15 jaar), 0495 64 05 59, www.artanticfair.com

mUz jason moran & tHe Bandwagon, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 18, 011 22 99 33, www.ccha.be

DInSDAg 28 FEBRUARI

EVT kunst- en antiekBeurs, 14u - 19u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 10 / gratis (-15 jaar), 0495 64 05 59, www.artanticfair.com

FLm suBmarine - FilmMagie Hasselt, 20u, Kinepolis Hasselt, Via Media € 5, 0477 38 06 42, 011 27 12 30

POD raumlaBorBerlin - A-Z-lezing, 20u, Z33, Zuivelmarkt 33, gratis, 011 29 59 85, www.a-zlezingen.be

PhA toneelgroep eenHoorn - Boste, 20u15, Theatercafé ‘t Schuurtje, Sint-Lambrechts-Herkstraat 69, € 10 / € 9, 0476 69 52 47, [email protected]

POD internationale opera producties - Die lustige Witwe, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 35, 011 22 99 33, www.ccha.be

WOEnSDAg 29 FEBRUARI

EVT kunst- en antiekBeurs, 14u - 19u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 10 / gratis (-15 jaar), 0495 64 05 59, www.artanticfair.com

PhA Hesselse locH - Pak néû, 20u15, Gildenzaal, Joris van Oostenrijkstraat 65, € 13 / € 12 (UiTpas), www.hesselseloch.be, (Uitverkocht)

mUz get infected tour - Caliban, All Shall Perish, Eyes Set To Kill, We Butter The Bread With Butter & Attila, 19u, Muziekodroom, Bootstraat 9, € 16, 011 23 13 13, www.muziekodroom.be

VRIJDAg 24 FEBRUARI

POD Bart cannaerts - Waar is Barry?, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 16, (Uitverkocht)

PhA toneelgroep eenHoorn - Boste, 20u15, Theatercafé ‘t Schuurtje, Sint-Lambrechts-Herkstraat 69, € 10 / € 9, 0476 69 52 47, [email protected]

PhA pak nÉÛ - Hesselse Loch, 20u15, Gildenzaal, Joris van Oostenrijkstraat 65, € 13 / € 12 (UiTpas), www.hesselseloch.be, (Uitverkocht)

PhA Het Hasselts toneel - The Beauty Queen of Leenane, 20u, zaal Centrum, Hollandsveldlaan 32, € 10 / € 9, 011 23 95 40, www.hethasseltstoneel.be

PhA de Banneuxkes - Ginne seks op Saint-Marie, 20u, Kindercampus Mozaïek, Kiewitstraat 101, € 7 / € 7,50, 011 87 37 49, www.debanneuxkes.be

mUz Body / Head - Kim Gordon & Bill Nace, 20u, Kunstencentrum BELGIE, Burgemeester Bollenstraat 54, € 11 / € 10, 011 22 41 61, www.kunstencentrumbelgie.com

mUz piano anders - met Maike Zazie Matern, Jan Swerts & A Winged Victory For The Sullen, 20u, cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, € 18, 011 22 99 33, www.ccha.be

zATERDAg 25 FEBRUARI

EVT kunst- en antiekBeurs, 11u - 19u, Grenslandhallen, Gouverneur Verwilghensingel 70, € 10 / gratis (-15 jaar), 0495 64 05 59, www.artanticfair.com

Jan Swerts

Page 24: UitinHasselt februari 2012

Adressenlijst uit in Hasselt

toerisme HasseltLombaardstraat 3011 23 95 [email protected]

cultuurcentrum HasseltKunstlaan 5011 22 99 [email protected]

Het stadsmusGuido Gezellestraat 2011 23 98 [email protected]

japanse tuinGouverneur Verwilghensingel 23011 23 52 00 (1 april - 31 oktober)011 23 95 40 (1 november - 31 maart)[email protected]

kinepolis 0900 00 555 (programmatie fi lmaanbod) www.kinepolis.com

kunstencentrum BelgieBurgemeester Bollenstraat 54011 22 41 [email protected]

literair museumBampslaan 35011 26 17 87 – 011 22 26 [email protected]

modemuseum HasseltGasthuisstraat 11011 23 96 [email protected]

muziekodroomBootstraat 9011 23 13 [email protected]

nationaal jeneVermuseumWitte Nonnenstraat 19011 23 98 [email protected]

proVinciale BiBliotHeek limBurgMartelarenlaan 17011 29 59 [email protected] www.limburg.be/pbl

grenslandHallen / etHias arenaGouverneur Verwilghensingel 70011 29 94 99info@grenslandhallen.bewww.grenslandhallen.bewww.ethiasarena.be

academiegalerieStedelijke Academie voor Schone KunstenKunstlaan 12011 23 98 [email protected]

stedelijke BiBliotHeek HasseltJoris van Oostenrijkstraat 55011 24 43 [email protected] www.hasselt.be

stedelijk conserVatorium Voor muziek, woord en dansKunstlaan 12011 23 98 [email protected]

zeBracinemaZuivelmarkt 33011 29 59 85www.zebracinema.be

z33Zuivelmarkt 33011 29 59 [email protected]

park natuur & cultuurRunksterkiezel 113011 76 66 61011 27 31 [email protected]

aBdijsite HerkenrodeHerkenrodeabdij 4011 23 96 [email protected]

ciapArmand Hertzstraat 21/1011 22 53 [email protected]

Villa BastaSchipperstraat 13011 72 77 77www.villabasta.be