Twitterhandboek Locatie Amersfoort - To Tweet or not to Tweet

Click here to load reader

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  223
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Samen maken we Amersfoort bekend als relevante destinatie voor meetings & events. Ook op Twitter. Gebruik dus eens @LocatieAfoort en #WhereMindsMeet in uw tweets.

Transcript of Twitterhandboek Locatie Amersfoort - To Tweet or not to Tweet

 • to Tweetor not to TweetSocial media & Locatie Amersfoort

 • Inhoud Uitblinken in Social Media Twitternetiquette 8 tips in succesvol zakelijk twitteren Meer retweets in 10 stappen

 • InleIdIngMet haar centrale ligging, goede bereikbaarheid en hoog-waardige faciliteiten biedt Amersfoort veel mogelijkheden voor congressen, vergaderingen, beurzen en andere zakeli-jke evenementen. Het imago van Amersfoort als zakelijke bestemming blijft echter nog achter bij de werkelijkheid. Daarom start Stichting Citymarketing Regio Amersfoort een grootscheepse campagne, genaamd Locatie Amersfoort, where minds meet om Amersfoort onder de aandacht te brengen van het bedrijfsleven en de associatiemarkt.

  Het gebruik van social media is niet meer weg te denken in het bedrijfsleven. In dit handboek vindt u handigte tips over het gebruik van Twitter en hoe we Locatie Amersfoort sa-men tot een succes kunnen maken!

 • uITblInken In SocIal MedIa

  Wees Authentiek Mensen doen zaken met mensen, niet met logos. Authenti-citeit is een zeer belangrijk ingredint voor social media, ook op zakelijk gebied.

  Wees RelevantZorg voor relevante informatie. Voeg waarde toe.

  Dialoog aangaanSocial media wil zeggen het dialoog aangaan. Verschillende social media best-practices hebben bewezen dat dit punt heel belangrijk is om succes te scoren.

 • Maak tijd Wat voor tijd kost dat wel niet?. Deze vraag beantwoord ik meestal met de volgende vraag: Hoeveel uren netwerk je face to face in een week? en krijg dan dikwijls te horen dat het ongeveer 2 avonden in beslag neemt met een laag rendement. Kortom je moet er tijd voor vrijmaken. Zoals alle sociale activiteiten kosten social media tijd. Volhardend zijn Om ervoor te zorgen dat je online inspanningen resultaten krijgen is het verstandig om regelmatig aanwezig te zijn in de sociale media wereld en er deel aan te nemen. Dat betek-ent niet dat je 24-7 vast geplakt moet blijven zitten aan je smartphone of laptop.

  Vertel verhalen Mensen houden er van om een kijkje te nemen in het leven van andere mensen. Verzorg de lezer ook met inside infor-matie. Kijk alleen wel uit dat je niet iets deelt wat je een ongemakkelijk gevoel geeft. Je bent en blijft je eigen Big Brother.

 • Omhels kritiek Weinig mensen houden van negatieve feedback, maar kan met deze terugkoppeling je onderneming wel helpen en verbeteren. Het slechtste dat je kan doen wanneer iemand reageert met negatieve feedback is hem volledig te negeren. Grote kans dat de persoon graag een reactie wil en dat er ook iemand helpt om zijn eigen problemen op te lossen.

  Luister goed Om even voort te borduren op het voorgaande punt, wees je bewust van wat mensen over je merk of bedrijf zeggen. Een gratis en gemakkelijke manier om dit te doen is om een ac-count aan te maken op Google Alerts. Daarnaast nog het feit dat mensen ook graag naar hun vrienden luisteren.

  Creer een beleid Social media zijn niet te zien als alleenstaand social media instrument, wel als een aanvulling aan de marketing-mix. Aangezien social media snel zal blijven groeien en inmid-dels meer dan 400 miljoen mensen wereldwijd aan Face-

 • book deelnemen, is het nu een goede tijd voor je bedrijf om een social media beleid te ontwikkelen. Dit document kan je team helpen zodat het duidelijk is waarover wel en niet gesproken kan worden als het gaat om de werkgever en hoe men zou kunnen reageren op verschillende situaties en wie de diverse social media kanalen binnen de organisatie be-heert. Investeer ook in jonge talenten binnen jouw organisa-tie.

  Maak plezierHoewel de technologie constant, evolueert en vaak frus-treert, zijn er veel prachtige kansen in het social media mi-lieu. De meest creatieve en originele ideen de beste kans van slagen. Social media best-practices bewijzen dat men ook voornamelijk met wedstrijdelementen succes kan be-halen. Think different!

 • TWiTTeR NeTiqueTTe

  Een inspanning van een ander kan waarde hebben voor anderen.

  Kritiek is een waardevol geschenk.

 • Ga de dialoog aan

  Geef meer dan je ontvangt

  Voeg waarde toe

  Ga niet andermans pogingen ondermijnen

  Bouw kwalitatieve relaties op

  Niet pushen

  Heb respect voor de mores van de gemeenschap

  Luister naar anderen

  Neem je verantwoordelijkheid

  Wees aardig

  Wees internationaal

 • 8 Tips OM suCCesVOL zAkeLijk Te TWiTTeReN

  Kijk of er berhaupt wordt getwitterd over jouw merkAls je Twitter wil gebruiken, eerst kijken of iemand over jouw merk praat. Via tools zoals tracebuzz kun je achter-halen hoe over jouw merk wordt gesproken en welke key-words men gebruikt.

  1. Hou het persoonlijk! - Twitter werkt het beste wanneer er een dialoog op gang komt. - Gebruik het op een slimme manier, je kan nogsteeds informatie ver- spreiden als je antwoord op de vragen van mensen. - Bij het zenden van een tweet hangt en valt alles met de relevantie van de tweet. Jouw staan maximaal 140 tek-ens ter beschikking. Wees kort, maar krachtig.

 • 2. kijk en leer! - Humor helpt altijd! - Leuke tweets lokken reacties uit. - Kijk bij grote,bekende tweeps (Twitter people-peeps) hoe die het doen.

  3. Beheer je Twitter vanaf je desktop! - TweetDeck is een twitter applicatie voor je computer. - Het werkt makkelijk en snel. - Je kan er van alles aan linken.

  4. Twitter onderweg! - Bij een evenement? Tweet! - Twitter onLocation - Foursquare

 • 5. Weet! -Met TweetBurner (Zit in TweetDeck) kun je zien wie er op jou links klikken. Handig om te weten! - Via tools zoals tracebuzz kun je achterhalen hoe over jouw merk wordt gesproken en welke keywords men gebruikt.

  6. Volg & Wordt gevolgd - Antwoord op mensen die naar jou tweeten is essentieel. Zorg ook voor een goede balans tussen partijen die je volgt en andersom.

 • 7. integreer Twitter zoveel mogelijk! - Facebook, Hyves, Myspace, LinkedIn. De meeste social media van tegewoordig heeft wel een manier om je twit-ter te linken. - TwitterFeed werkt andersom, je kan via een blog/RSS Feed je blog/RSS laten tweeten. - Let wel op, pas dit niet blindelings toe. Het kan al snel als vervelend worden ervaren als je al je sociale netwerken gebruikt om jou (commercile) boodschap te verspreiden.

  8. Verstuur spontante Tweets.- Maar wees voorzichtig. Als mensen een (onjuiste) tweet direct oppakken kan het een vliegwiel worden. - Probeer in het Engels te twitteren Als je tweets in het Engels stuurt is de kans hoger dat meer mensen jouw tweet oppakken en volgen. Zo kunnen ook internationale organisaties betrokken raken bij jouw bedrijf.

 • suCCesVOLLe TWiTTeRTReNDs/TAgs VOOR LOCATie AMeRsfOORT eN CiTy-MARkeTiNg#LocatieAmersfoort #Wheremindsmeet#Locatietour #Zekersteweten #Goeiemorgen (algemeen) #Amersfoort #Vergadering (algemeen) #Wintertijd #Zomertijd

  Blijf op de hoogte van actuele trends: www.twirus.nlGa eens #durftevragen gebruiken Als je twittert over of met Locatie Amersfoort gebruik dan de eerste 2 tags (#locatieamersfoort en #wheremindsmeet) in je tweets. Retweet de tweets van Locatie Amersfoort (WhereMinds-Meet) zo veel mogelijk zodat we tweeps (mensen) zo breed mogelijk bereiken in de hele regio!

 • zOekTeRMeN Vergaderen (algemeen)

  Vergaderen Amersfoort Vergaderruimte Amersfoort

  Conferentie Amersfoort

  Congres Amersfoort

  Evenement Amersfoort Wintertijd Zomertijd Kijk ook eens op www.trendsmap.com.

 • MeeR ReTWeeTs iN 10 sTAppeN

  1. Timing is belangrijk Tweet in een drukke tijd (17.00 is de drukste tijd) of tweet als mensen vrij zijn.

  2. Mensen houden van linkjes delen Kort je linkjes in met bijv. tinyurl of bit.ly Dus doe eens lief en deel!

  3. Houd het persoonlijk Betrek mensen in je tweets - Op de gevoelige momenten moet je er zijn

  4. Niet te veel Te veel kan ook. Mensen kunnen dat als vervelend bes-chouwen. Niet alleen informatieve tweets.

 • 5. Tweets over twitter genereren meer retweets. Het is leuk jouw volgers allemaal aan een touwtje te hebben

  6. Hashtags kunnen helpen Trendy topics! De #....

  7. spoor mensen aan tot actie Lees dit! Must Read! Kan mensen uitdagen om te kijken/retweeten.

  8. please RT Doe dit niet te veel. Maar een keertje kan wel.

  9. Laat wat ruimte over Als je een pakkende tekst schrijft voor je tweet laat dan ruimte over zodat mensen hem binnen hun netwerk kunnen retweeten.

  10. Bijvoegelijke naamwoorden Mocht je meer peper door de headline willen, dan zou ik hem gewoon even herschrijven. Je eet toch geen flauw gerecht!