TipTopTien April 2010

3
Jeugdboeken top 10 – april 2010 Openbare bibliotheek Kortrijk  April 2010  Mama’s nieuwe vriend  Anke Wagner Mama heeft een nieuwe vriend. Gijs wil liever alleen met mama blijven maar hoe maakt hij dat duidelijk aan mama? Wanneer Willem met Gijs naar het voetbalstadion gaat, beleeft hij een geweldige dag. Willem blijkt leuker te zijn dan hij dacht. Prentenboek vanaf 3 jaar. Pas op ! Beer slaapt Steve Smallman Het lentefeest is in aantocht en alle dieren zijn druk in de weer. Diep in het bos horen ze een rommelend geluid. Een enorme beer ligt een dutje te doen. Wanneer haas een ballon laat knallen wordt beer wakker. Een spannend prentenboek vanaf 3 jaar. Kippenvel Chih-Yuan Chen Een kuiken zonder veren breekt uit het ei. Hij ziet andere kuikens met veren een boottochtje maken maar hij mag niet mee. Hij versiert zich en gaat aan de waterkant staan zodat de anderen in de boot hem kunnen zien. Plots wankelt de boot en vallen de gevederde kuikens in het water. En wat blijkt? Zij zien er even naakt uit als hijzelf! Prentenboek vanaf 3 jaar.  Antoon & Mirabella Stefan Boonen Het leven van Antoon krijgt een andere wending wanneer Mirabella bij hem op school komt. De schuchtere Antoon wordt populair wanneer hij voor iedereen liefdesbrieven begint te schrijven. Tot hij zelf verliefd raakt op Mirabella. Voor romantische lezers vanaf 7 jaar.  

Transcript of TipTopTien April 2010

8/9/2019 TipTopTien April 2010

http://slidepdf.com/reader/full/tiptoptien-april-2010 1/3

Jeugdboeken top 10 – april 2010 Openbare bibliotheek Kortrijk

 April 2010 

Mama’s nieuwe vriend

 Anke Wagner

Mama heeft een nieuwe vriend. Gijs wil liever alleen met mama blijven maar hoemaakt hij dat duidelijk aan mama? Wanneer Willem met Gijs naar hetvoetbalstadion gaat, beleeft hij een geweldige dag. Willem blijkt leuker te zijn dan

hij dacht.

Prentenboek vanaf 3 jaar.

Pas op ! Beer slaaptSteve Smallman

Het lentefeest is in aantocht en alle dieren zijn druk in de weer. Diep in het boshoren ze een rommelend geluid. Een enorme beer ligt een dutje te doen.Wanneer haas een ballon laat knallen wordt beer wakker.

Een spannend prentenboek vanaf 3 jaar. 

KippenvelChih-Yuan Chen

Een kuiken zonder veren breekt uit het ei. Hij ziet andere kuikens met veren eenboottochtje maken maar hij mag niet mee. Hij versiert zich en gaat aan dewaterkant staan zodat de anderen in de boot hem kunnen zien. Plots wankelt deboot en vallen de gevederde kuikens in het water. En wat blijkt? Zij zien er evennaakt uit als hijzelf!

Prentenboek vanaf 3 jaar. 

 Antoon & Mirabella

Stefan Boonen Het leven van Antoon krijgt een andere wending wanneer Mirabella bij hem opschool komt. De schuchtere Antoon wordt populair wanneer hij voor iedereenliefdesbrieven begint te schrijven. Tot hij zelf verliefd raakt op Mirabella.

Voor romantische lezers vanaf 7 jaar. 

8/9/2019 TipTopTien April 2010

http://slidepdf.com/reader/full/tiptoptien-april-2010 2/3

Jeugdboeken top 10 – april 2010 Openbare bibliotheek Kortrijk

Raar

Tine Mortier

Paco heeft een bruine vader en een blanke moeder en woont al een tijdje in

België. Als er nieuwe jongens op school komen, kan hij het meteen goed methen vinden. Het valt hem op dat er weinig “gewone” gezinnen zijn. “Raar” is dusbest wel doodgewoon.

Lees ook “Bruin!”, het eerste boek over Paco.

Verhaal vanaf 7 jaar. 

Ver wegMilou van der horst De ouders van Liona besluiten te emigreren naar Oostenrijk. Daar kan ze echter

niet aan wennen. Uit protest neemt ze haar intrek in de schuur. Toch zal Lionaeen keuze moeten maken. Kiest ze voor het oude vertrouwde of voor het nieuweavontuur?

Vanaf 12 jaar. 

Ik lieg maar één keer

 Judy Blundell

Wanneer Evie’s vader Joe na de Tweede Wereldoorlog terugkeert van het frontpakt het hele gezin al snel de draad weer op. Op een dag verschijnt de knappeex-soldaat Peter die in Joe’s eenheid heeft gediend. Evie is op slag verliefd.

Maar welk geheim dragen Joe en Peter met zich mee?

Een oorlogsverhaal vanaf 14 jaar. 

Spiegeljongen

Floortje Zwigtman Londen, mei 1895. Na een romance met Vincent is Adrian terug waar hij ooitbegon: in de goot. Hij zwerft over straat met maar één gedachte: wraak nemenop de man die ooit van hem hield. Het laatste deel in de Groene Bloem-trilogie.

Verhaal vanaf 14 jaar. 

Hoi hier ben ik

Hoe kleine dieren groot worden

Lorrie Mack

Prachtig kijk- en infoboek over jonge dieren en hun ouders.

Mini-informatie tot 7 jaar.

8/9/2019 TipTopTien April 2010

http://slidepdf.com/reader/full/tiptoptien-april-2010 3/3

Jeugdboeken top 10 – april 2010 Openbare bibliotheek Kortrijk

 Waarom moet ik mijn tanden poetsen ?Louise Spilsbury

Een leerrijk boek over tandverzorging. Lees ook eens een ander boekje uit dereeks “De jonge onderzoeker”.

Infoboek voor kinderen vanaf 8 jaar.

De medewerkers van de jeugdbibliotheek van Kortrijk stellen elke maand de Jeugd

TipTopTien samen. Deze leuke en interessante tips zijn een greep uit het grote aanbod en vind je terug in de jeugdafdeling van de centrale bibliotheek, Leiestraat 30, Kortrijk.

Kijk hiervoor elke maand op de website www.kortrijk.be/bibliotheek.

Openbare bibliotheek Kortrijk - Leiestraat 30, 8500 Kortrijk | t 056 27 75 00 |

e [email protected]