Stokpaardje nr 2-2013

32

Click here to load reader

Transcript of Stokpaardje nr 2-2013

Page 1: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

1

VOORWOORD Van hot naar her. Een interessant artikel kwam ik tegen in de krant. Het ging over ouders, die stad en land afrijden voor hun kind met talent. Hebben we bij D.T.S. ook nog van die ouders, die er heel druk mee zijn? Natuurlijk, bij ons komen ook kinderen vanuit Glanerbrug, Hengelo en Haaksbergen naar ons toe. De ouders, die dit elke week voor elkaar krijgen, respect! Maar het aantal kinderen, dat vanaf D.T.S. naar afdelingstrainingen in Lochem gaat, is heel gering. Kinderen, die bijna dagelijks in Zwolle of Arnhem (Papendal) moeten trainen, hebben wij niet. Zolang je met tafeltennis geen dik belegde boterham kunt verdienen, krijgen we die waarschijnlijk ook niet. Dat is toch één van de nadelen van het wonen aan de oostgrens van Nederland; het ligt dan wel centraler in Europa, maar niet in Nederland. Dus als je naar de nationale tafeltennistop wilt, zul je al veel kilometers moeten maken. Verder stond er een aantal opvallende zaken in het artikel. Het blijkt namelijk dat ouders tegenwoordig 13,9 uur per week aan hun kinderen besteden, terwijl dat in 1980 nog maar 6,3 uur per week was. Ook is de sportdeelname toegenomen van circa 57% van alle kinderen in 1983 tot ongeveer 69% in de huidige tijd. Dat zou moeten betekenen, dat we de ouders van onze jeugdleden moeten zien tijdens de trainingen en de wedstrijden, maar dat is helaas in de praktijk niet altijd zo. Ook zou dat moeten betekenen, dat we nu meer jeugdleden zouden moeten hebben dan in de jaren ‘80 en dat is helaas ook niet zo. Verder was er nog één zinnetje dat me is opgevallen. “Laat als ouders merken, dat liefde en trots onvoorwaardelijk zijn en niet afhankelijk van prestaties”. Een mooie zin, die ik wel vind passen in dit voorwoord. Het is tevens een mooi bruggetje naar het gegeven, dat D.T.S. zich beschikbaar heeft gesteld voor de organisatie van een cursus tafeltennistrainer 1 bij D.T.S. in het komende najaar. Op deze korte cursus kunnen ouders van onze jeugdleden kennismaken met tafeltennis, de sport van hun kinderen. Ik zie jullie graag allemaal op de cursus dit najaar.

Page 2: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

2

Na de vakantie starten ook de jubileumactiviteiten. Om nog een paar centjes bij elkaar te sprokkelen zijn we naast de lege flessenactie ook nog gestart met de verkoop van stroopwafels en jubileumpennen. Maak ons los. Gezien het drukke najaarsprogramma hebben we wel besloten om de reünie een weekje te verplaatsen, de nieuwe datum is nu zaterdag 19 oktober. Alle andere data zijn wel hetzelfde gebleven, je vindt ze vast ergens in dit Stokpaardje. Rest mij niets anders dan iedereen een bijzonder zonnige zomervakantie toe te wensen. Evert de Vos, Voorzitter.

UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING

D.T.S.

donderdag 29 augustus 20.00 uur Bar Anton

Page 3: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

3

Basisscholentoernooi. Tot voor 2 jaar terug werd elk jaar in de krokusvakantie in de Diekmanhal het basisscholentoernooi georganiseerd. Dit succesvolle evenement voor alle basischolen kon geen doorgang meer vinden, omdat men niet meer aan genoeg tafels kon komen. Oud-D.T.S. er en onderwijzer Bert Posthuma van de lagere school de Molenbeek in Boekelo, Philip Bertram (kleindochter Kim is leerlinge op de Molenbeek) en Jurgen Schiphorst van de gemeente maakten het mogelijk om het toernooi op kleinere schaal te organiseren in de gymzaal bij D.T.S. Leerlingen van 3 basisscholen; de Molenbeek, de Regenboog en de Usselerschool konden zich inschrijven. Zo waren er 40 leerlingen, die in 6- en 7-kampen en in leeftijdscategorieën tegen elkaar speelden. Onder leiding van Philip en met hulp van Bert Posthuma en Roelof IJspeerd, werd het een groot succes. Het viel Philip op, dat niet alleen de kinderen enthousiast waren, maar dat er ook veel ouders en grootouders kwamen kijken. Entac hield een soort gelijk evenement met andere basisscholen. Een idee voor de toekomst is om een eindtoernooi te organiseren tussen de beste spelers van de 2 toernooien. Er komt nog een evaluatie met de gemeente of het een vast terugkerend evenement kan worden. Een goede promotie voor het tafeltennis is het zeker. D.T.S. heeft er in het verleden al een aantal leden aan overgehouden.

Leonie.

Page 4: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

4

Jeroen Rakhorst Rick Knobben Tom Westendorp Linria Westentorp Jesse Heetebrij Timo EK Gebro Cicek Julian Wolters

Page 5: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

5

Clubkampioenschappen Senioren 2013. Op zondag 24 maart werden de clubkampioenschappen voor de senioren gehouden. Er deden 21 mensen aan mee. Het was weer een erg gezellig toernooi en de stemming zat er goed in. Het toernooi begon om 11.00 uur, maat wat schetst mijn verbazing, toen we om 10.00 uur binnen kwamen, werd er al door een aantal mensen gespeeld, die dachten dat we om 10.00 uur begonnen. Maar beter te vroeg dan te laat. Tussen de middag gingen de broodjes (gesmeerd door Rita, Marijke en Erno) er goed in en ook de goulashsoep en groentensoep waren snel op. Er werd in 3 klassen gespeeld, 0/2, 3 en 4/5 klasse. Deze worden met handicap gespeeld. 1 klasse verschil is 2 punten en 2 klassen verschil 3 punten. Daarnaast was er de S-klasse. Hier wordt geloot en speelt men zonder handicap. Ook werd er nog gedubbeld. De uitslag was: Klasse 0/2 Klasse 3 Klasse 4/5 1. Ben Schukkink 1. Jeroen Holterman 1. Jessica Evertzen 2. Khalil Sayed 2. Sjoerd Schutten 2. Roy Luppes 3. Michel v. Maarle 3. Karen de Vos 3. Jessica Bourseau 4. Emanuel Cossu 4. Anouk Broekhuizen 4. Joaquim Ruiz Lopez 5. Peter van Dijk 5. Jasper O.Agterhuis 5. Björn Antvelink 6. Evert de Vos 6. Mark Hobbelink 6. Marcel Bourseau 7. Patrick Wiggers 7. Gertjan v.d. Meulen 8. Peter Broekhuizen S-klasse 1. Ben Schukkink (clubkampioen) 2. Khalil Sayed 3. Patrick Wiggers Dubbel: 1. Anouk Broekhuizen – Khalyl Sayed 2. Peter Broekhuizen – Mark Hobbelink Het was een geslaagde dag met dank aan de toernooicommissie. Het zou echter leuk zijn, dat volgend jaar nog meer D.T.S.ers meedoen. Lydie.

Page 6: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

6

Walhofstraat 64a, 7522 BM Enschede Telefoon 053 – 4353081

Page 7: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

7

Wat houdt ons bezig tijdens de dinsdagavondtraining !? Alles wat met tafeltennis te maken heeft natuurlijk. Op deze foto werd dan ook zeer gebiologeerd naar de ingrediënten gekeken die nodig zijn om zelf salmiakki te maken.

STOKPAARDJE

Page 8: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

8

Afdelingskampioenschappen jeugd 25 mei 2013 Op zaterdagmorgen 25 mei rond kwart voor acht zijn de 17 jeugdleden bij D.T.S. Bijna iedereen is op tijd. Omdat ook de ouders van Rafael en Vikash meerijden hebben we ruim voldoende auto’s. In colonne rijden we deze vroege zaterdagochtend naar Zwolle. De ochtend begint voor bijna iedereen om half tien met de enkelspelen. Iedereen doet z’n uiterste best. We zien de nodige leuke en spannende wedstrijden. Helaas is er maar 1, die doorgaat naar de finale, Leandro. Deze finale laat nogal op zich wachten en begint uiteindelijk pas rond 19.00 uur.

Aangemoedigd door veel D.T.S-ers en gecoacht door zijn vaste coach van die dag, Mirjam, wint hij uiteindelijk de finale. Hij maakte het nog een beetje spannend, maar ging uiteindelijk wel met de beker naar huis. Tijdens het hele toernooi werd er door de vijf beste meisjes van het toernooi gestreden om een speciale bokaal. Helaas kwam Anouk te kort tegen een meisje, dat uiteindelijk met alle prijzen die voor haar te winnen waren, naar huis ging.

Page 9: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

9

Bij de jongens ging de bokaal naar de jongen, die het verst kwam in het toernooi. De prijs ging naar Roland. Heel goed gedaan. De middag begon met de dubbels. Ook hier werd om het hardst gestreden. Er zijn diverse duo’s van D.T.S. tot in de kruisfinale gekomen. Stefan werd in zijn klasse met zijn dubbelpartner van een andere club tweede en ging dus met een beker naar huis. Welmer zou met Wouter dubbelen, die uiteindelijk niet meeging naar het toernooi. Ter plekke is nog een dubbel van een andere vereniging voor hem geregeld. Hier heeft Welmer geen spijt van gehad. Samen kwamen ze tot aan de finale.

In de finale wonnen ze ogenschijnlijk gemakkelijk van hun tegenstanders met een mooie beker als resultaat. Als jeugdcommissie kijken we terug op een heel mooi toernooi. We hebben dan wel niet de verenigingsprijs gehaald, maar hebben wel mooi vier bekers in de wacht gesleept. Wij willen iedereen bedanken voor zijn/haar sportiviteit. Daarnaast alle ouders en begeleiders hartelijk bedankt voor het vervoer en de begeleiding. De jeugdcommissie Karen Karin Maaike Mirjam Christel

Page 10: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

10

Flessen actie !! In 2013 bestaat D.T.S. 50 jaar. Om hiervoor wat geld in te zamelen staat er een grote zak in Bar Anton om lege statiegeld flessen in te doen.

De tussenstand per 15 Juni is € 170,= !!!!!!!

Page 11: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

11

ACTIVITEITENKALENDER D.T.S.

2013 Vrij/zon 7/9 juni Jeugdkamp Zaterdag 22 juni Clubkampioenschappen jeugd Donderdag 29 augustus ALV Zaterdag 7 september Klimmiddag voor de jeugd. incl. BBQ i.v.m. 50-jaar jubileum Zaterdag 21 september Receptie D.T.S. i.v.m. 50-jaar jubileum

LET OP, datum is gewijzigd!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaterdag 19 oktober Reunie oud-leden D.T.S. met evt. toernooitje Zaterdag 23 november Feestavond in Bentelo

Page 12: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

12

Page 13: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

13

AKRIS-TOERNOOI. Jeroen Rakhorst, Roland Goudt en ik zijn 7 april 2013 naar Nijmegen gegaan voor het open Akris-toernooi. Het was erg gezellig. We zaten al om 8 uur ‘s ochtends in de trein. We begonnen daar om 10 uur met spelen. Ik en Roland zaten in de 3e en 2e klasse ingedeeld en Jeroen was in de 7e en 6e klasse ingedeeld. Voor mij en Jeroen was er helaas niet zo veel succes in de voorronde. Met een 5e plaats van de 6 gingen Jeroen en ik door naar de verliezersronde. Bij Roland ging het overigens een stuk beter. Hij werd 2e van de 6 en ging dus door naar de winnaarsronde. Na de voorrondes waren de dubbels aan de beurt. Ik en Roland speelden mee met de 3e klasse en hoger. Je speelde “de best of three” in een knockout-systeem. We zaten meteen in de 8e finale. Die hebben we met 2-1 gewonnen. In de kwartfinale kregen we het overduidelijk een stuk moeilijker. Daar verloren we met 2– 0. Jeroen kreeg Michel Ebben toegewezen als dubbelpartner. Zij speelden in de 4e klasse en lager. Zij begonnen in de 16e finale. Ook Jeroen wist helaas niet verder te komen. In de vervolgronde van de enkels was het voor mij en Jeroen al snel afgelopen. We lagen er alle twee na de kwartfinale meteen er weer uit. Roland daar en tegen deed het erg goed. Hij heeft de kwart- , halve- en de finale allemaal met een 5 setter weten te winnen. Een erg knappe prestatie. Gefeliciteerd Roland!!! Na de prijsuitreiking van 18.45 zijn we weer met het openbaar vervoer naar huis gegaan. Het was een geslaagde dag voor ons allen. Ik verheug me op volgend jaar. Sjoerd Schutten.

Page 14: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

14

Duo-Toernooi D.T.S.

Op zondag 14 april werd met groot succes het Duo-toernooi gehouden. 24 koppels hadden zich hiervoor ingeschreven. 12 jeugdleden met moeder, vader, oom, tante, vriend, vriendin, of andere verwantschappen en 12 seniorleden met dezelfde combinaties. Beiden werden in twee zeskampen ingedeeld. De spelers zelf hadden een handicap naar competitieklasse en de niet-spelers begonnen gewoon bij 0-0. Er moesten 3 games gespeeld worden. Iedere wedstrijd bestond dus uit: speler tegen speler, niet-speler tegen niet-speler en er werd gedubbeld. Hiervan werden de punten bij elkaar geteld en aan het einde van de dag, had diegene met de hoogste score de prijs gewonnen.

Het was een erg gezellige dag en er werd veel gelachen en tijdens het spelen werd er zeer serieus punten gescoord om maar te proberen om in de prijzen te vallen. Ook tussentijds werd er in de bar het nodige gedronken en gegeten en praatte men nog over de verloren kansen. Ook de niet-tafeltennissers hadden veel plezier, ondanks de grote verschillen. Je kunt heel goed zien wie voor jaren terug getafeltennist heeft en wie nog nooit een batje in de handen heeft gehad. Maar het belangrijkste is het plezier, dat iedereen heeft gehad en dat is bij dit toernooi het belangrijkste. Ook is men

Page 15: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

15

bij dit toernooi zeer flexibel. Daar kan Jessica over meepraten. Ze speelde ‘s morgens met Monique, ’s middags met Rob en toen ze zelf uitviel nam Kim haar plaats in, zodat Rob ook weer verder kon spelen. En Vikash had ook twee medespelers, die om de beurt wisselden. Zo zie je maar: in noodgevallen kan veel geregeld worden. Hopelijk krijgt dit toernooi volgend jaar weer zo’n grote deelname. Bardienst en Toernooicommissie hartelijk bedankt voor het organiseren van dit Duo-toernooi.

Uitslag: Jeugd met dubbelpartner: 1. Rami Al-Jibouri – Saad Al-Jibouri (494 punten) 2. Lotte Altemühl – Christel Broekhuizen (491 punten) 3. Gianluca Cossu – Richard Beunk (474 punten) Senioren met dubbelpartner: 1. Karen de Vos – Edwin Beernink (483 punten) 2. Karin van Laar – Mischa Westendorp (473 punten) 3. Emanuel Cossu – Rene Hermsen (463 punten)

Page 16: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

16

Reünie D.T.S. zaterdag 19 oktober 2013 Op zaterdag 19 oktober organiseert tafeltennisvereniging Door Training Sterk (D.T.S.) een reünie in verband met haar 50-jarig jubileum. Al onze leden en oud-leden zijn van harte welkom in onze Bar Anton aan de Mina Krusemanstraat 104 in Enschede. D.T.S. is ontstaan in september 1963 door een fusie tussen de twee tafeltennisclubs Oosterveld en C.J.V. Al snel bleek de zaal aan de H.B. Blijdesteinlaan te klein en vertrok men naar de Borneostraat en ook hier bleek al snel dat de club meer ruimte nodig had. De volgende verhuizing was naar de Varviksweg alwaar we samen met tafeltennisvereniging Entac de beschikking kregen over een gymzaal. Ook hier groeide D.T.S. weer uit zijn jasje. In september 1980 verhuisden we naar onze huidige locatie. In maart 1981 werden de kantine (tegenwoordig Bar Anton) en gymzaal aan de huidige locatie officieel geopend. Nu al meer dan 30 jaar speelt D.T.S. aan de Mina Krusemanstraat. Velen onder ons zullen alleen deze locatie kennen. Hopelijk zullen ook velen onder ons de weg vinden naar D.T.S. op zaterdag 19 oktober voor deze reünie. D.T.S.; de club die inmiddels 17 keer de Twentse Kampioenschappen heeft georganiseerd, maar ook organisator was van Afdelingskampioenschappen, het Nationale Wintercircuit, de Nationale top 10 en Top 12 toernooien en al 38 x het jaarlijkse Veteranentoernooi heeft georganiseerd. Daarnaast organiseert de club handicaptoernooien, duo-toernooien, combitoernooien, clubkampioenschappen, kaarttoernooien, sjoeltoernooien, mens-erger-je-niet- toernooien en wat al nog niet meer. D.T.S.; een club vol gezelligheid niet alleen nu maar ook de afgelopen 50 jaar. D.T.S. een club waar iedereen van harte welkom was en nog steeds is. Een club waar je recreatief een balletje kan slaan, maar ook een club waar je terecht kunt om hogerop te komen. Want al die jaren worden onze trainingen verzorgd door gediplomeerde trainers en dat is toch iets waar we trots op zijn.

Page 17: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

17

Kortom, D.T.S. is een club waar genoeg over te zeggen valt. Was jij gedurende die afgelopen 50 jaar een onderdeel van deze club, dan ben ook jij van harte welkom op zaterdag 19 oktober. Naast de reünie willen we op deze dag ‘s morgens vanaf 10.00 uur een toernooitje organiseren voor een aantal van onze oud-leden. We willen wel eens zien of onze oud-leden het tafeltennis nog steeds beheersen of toch al hebben verleerd. Er zijn nu vast al oud-leden bij wie het nu al begint te kriebelen. Wil je meedoen aan het toernooi geef je dan op voor 1 oktober a.s. via de e-mail [email protected] Wil je alleen langskomen op de reünie (vanaf 15.00 uur) wat natuurlijk ook prima is, meld je dan ook even aan op dit e-mail adres. Graag tot ziens op zaterdag 19 oktober a.s. bij tafeltennisvereniging D.T.S. aan de Mina Krusemanstraat 104 in Enschede.

Page 18: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

18

Page 19: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

19

Hoofdprijs voor Sjoerd Schutten. Toernooitijger Sjoerd Schutten deed mee aan het EDR-toernooi, dat jaarlijks wordt gehouden in Klazinaveen. Het 3-daagse toernooi vond plaats op hemelvaartsdag 9 mei j.l en de 2 dagen daarna. De vrijdag speelde Sjoerd de sterren van de hemel. Als 3e klasser won hij ook van de in de 1e klasse spelende deelnemers en had iedereen het nakijken. Zo streek hij de 1e prijs van € 100,- op. Sjoerd gefeliciteerd. Je vele trainingsarbeid is beloond. Leonie

Nieuwe leden uitge Jeroen Rakhorst (34 jaar) wilde, naast zwemmen en fitness, ook aan een teamsport gaan doen. Het werd tafeltennis. Vroeger speelde Jeroen wel eens op de camping. Via google kwam hij bij D.T.S. terecht. Jeroen woont vanaf z’n 18e in Enschede vanwege z’n studie informatica op de UT. Aanvankelijk wilde hij wel weer terug naar Nijkerk, waar z’n ouders wonen, maar dat kwam er niet van. Jeroen is freelance programmeur en werkt nu bij Thales. Komend seizoen gaat hij competitie spelen in de 6e klasse

Page 20: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

20

Juli 02 Bert Bouman 02 Patrick Brüggemann 02 Hendrik Stuiver 03 Roland Goudt 03 Barry Wachtmeester 04 Jarno Lansink 08 André Wiggers 10 Rob Altemühl 15 Mirjam Reuver 17 Kim van der Noordt 18 Koen Reuver 20 Rick Knobben 22 Ellis Schukkink 24 Hans Nieuwenhuis 24 Robert Mulder Augustus 24 Moniek Vergeer-Eertink 01 Hans Jansen 25 Luc Spronk 01 Dennis Wiggers 27 Hans Lomans 03 Roy Luppes 31 Tini Wiggers 06 Koen de Best 31 Stefan Holwerda 08 Franck van Hout 15 Wim Muller 16 Peter Stegehuis 18 Welmer Goudt 21 Jasper Olde Agterhuis 24 Bea Mulder 24 Gerrit Schukkink 25 Frans Smeding 25 Linria Westendorp September 28 Joop Olde Hartman 02 Jessica Evertzen 03 Marinke Altemühl 24 Gosse Oppers 27 Fred Almoes 27 Thijmen Bergman 28 Vikash Ramsoende 28 Joaquim Ruiz Lopez

Page 21: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

21

Oktober 05 Gertjan van de Meulen 06 Ben van Zeben 07 Monique Altemühl-Booltink 11 Mark Hobbelink 13 Stef van Woudenberg 17 Nadia van Voorst 19 Bjorn Antvelink 20 Leonie Ruepert 21 Wael Hanna 23 Teun Lassche 28 Marianne Barelds 30 Peter van Dijk November 02 Taede Jan Boringa 08 Ans Bertram 17 Pauline Jansen 21 Barend Visser 24 Kim Schukkink 25 Niels Nijmeijer 27 Rafael Ruiz Lopez December 29 Alan Vodden 01 Gerard Booltink 29 Sjoerd Zandstra 04 Jolanda Altena-Lanssink 07 Jesse Heetebrij 08 Irma van Welij 09 Stijn Oosterholt 09 Joyce van Goor 15 Alwies Meijer 15 Manon Tiehuis 21 Bert Bierman 21 Evert Huf 23 Andre de Ruiter 24 Peter Broekhuizen 26 Liesbeth Rave 28 Jan Wachtmeester 31 Henk Mouw

Page 22: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

22

NJK 2013 Altijd leuk , als ze je vragen om een stukje te schrijven. Alleen is het misschien handig, dat je ook weet wat je moet vertellen. Ik had echt geen idee meer hoe iedereen het op het NK gedaan had. dus heb ik ze het zelf maar gevraagd. Iedereen heeft een stukje over zichzelf gemaakt en ik zou het dan verwerken in mijn verhaal. Nou bij deze: Stefan was kort maar krachtig. Hij vertelde: “Poule waren ze te sterk, maar toch nog 1 gewonnen en daarna verliezersronde meteen eruit”. Ook Rami had niet veel te vertellen: “Ik was eerste in de poule en daarna er gelijk uit”. Pepijn vond het erg leuk om te helpen een stukje te schrijven. Toen ik hem naar zijn stukje vroeg, zei hij dat hij er wel eerst even voor moest gaan zitten hoor! Pepijn’s verhaal: “Het begon met de poule, die ik won. Daarna moest ik vervolgrondes spelen, maar ik dacht, dat ik in een ronde verder zat dan dat ik was. Dus ik dacht, dat toen ik in de kwartfinale zat, ik in de halve finale zat. Die wedstrijd verloren. Ik vond het wel heel erg leuk en gezellig en ik vond het een geslaagde dag” . Kim vond, zoals zij het zei “super makkelijk” (ik gebruik maar even een wat nettere taal hè Kim?). Haar verhaal was: “Nou ik had net 4 dagen Berlijn erop zitten. Ongeveer de hele week paar uur slaap gehad. Ik was echt doodmoe. Verwachtte helemaal niks van het toernooi, maar het ging buitengewoon goed. Lekkere wedstrijdjes gespeeld en daarna kwartfinale eruit. Tevreden! Nou en dan mist alleen mijn stukje nog. In de poule speelde ik echt heerlijk. Speelde eindelijk een keer de spinballen, die ik echt veel vaker moet slaan en die dan ook echt goed zijn . Ik werd 1e in de poule en kon door naar de volgende ronde. Hier werd ik zo ongeveer kansloos van tafel geslagen. Maar ach, ik speelde in de poule heerlijk en ik kan zeggen, dat ik van de nummer 1 verloren heb. Net zoals Pepijn zei: Het was een geslaagde dag ! Anouk.

Page 23: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

23

Bezoekadres Postadres Het Lentfert 31 Postbus 1325, 7500 BH Enschede Telefoon: 053 – 4321239 E-mail: [email protected] Telefax : 053 – 4317593 Internet:www.devosdiensten.nl

Page 24: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

24

TOERNOOIKALENDER

2013 JEUGD

06 juli NTTB-Jeugdcup Papendal op uitnodiging

2013 SENIOREN Zie agenda op site WWW.NTTB.NL

Page 25: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

25

Zit U op Facebook en bent U een vriend of vriendin van D.T.S.? Ik heb er een aantal interessante filmpjes op gezet van het afgelopen WK in Parijs. Niet alleen interessant voor spelers, maar ook voor trainers en coaches. Veel plezier en in onze zaal mag je het nadoen. Gerrit Schukkink.

Heb je iets leuks te vertellen of wil je iets anders kwijt in dit blad? Stuur dan je verhaal en/of afbeelding naar de redactie, deze komen in het stokpaardje van december.

E-mail: [email protected] Doe dat dan wel vóór 1 december 2013 Er komt na de zomer een speciale jubileumuitgave van het Stokpaardje!

Page 26: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

26

Tafeltennisweetjes

In het kader van dit jubileumjaar volgt hier het afsluitende deel over de geschiedenis van het tafeltennis: - Het eerste deel was in het Stokpaardje van december 2012 – en het tweede deel in het Stokpaardje van maart 2013 te lezen.- De wereldkampioenschappen tafeltennis werden voor het eerst in 1926 in Londen gehouden. Daar bleek, dat tafeltennis allang geen exclusief Brits spelletje meer was. Onder meer dankzij Engelse militairen, die het spel mee hadden genomen naar alle uithoeken van de wereld, werd er ook in vele andere landen inmiddels druk getafeltennist. In de vroegere jaren van de tafeltennissport waren het vooral de Hongaren die de toon aangaven, hoewel de drievoudige Engelse Wimbledon-winnaar Fred Perry (later is hij gaan tennissen) in 1929 in het hol van de leeuw — de Hongaarse hoofdstad Boedapest — nog wel de wereldtitel in de wacht wist te slepen. Na de Tweede Wereldoorlog namen de Aziatische landen al gauw het roer over. In de jaren '50 domineerden de Japanners achter de tafeltennistafel en in de loop van de jaren '60 ontwikkelde China zich tot toonaangevende pingpongnatie.

Page 27: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

27

Tot de dag van vandaag weten de Chinezen vast te houden aan hun dominantie in deze sport, die zich sinds 1988 Olympisch mag noemen. De Nederlandse Tafel- tennisbond werd in 1935 opgericht en vanaf dat jaar werden er Nederlandse kampioen- schappen gehouden. Enkele bekende Nederlandse tafeltennissers uit verleden en heden zijn: Cor du Buy, Bert van der Helm, Henk van Spanje, Paul Haldan, Danny Heister, Trinko Keen. Huidig Nederlands kampioen is Casper ter Luun en bij de dames Li Jiao. Bettine Vriesekoop heeft door haar prestaties meer aandacht voor de tafeltennissport weten te vestigen. Bettine Vriesekoop is in 1992 - en Li Jiao in 2007 Europees kampioen geworden. De Europese top 12 werd door Nederland 7 keer gewonnen; In 1982 en 1985 door Bettine Vriesekoop; in 1991 door Mirjam Hooman-Kloppenburg en in 2006, 2007, 2010 en 2011 door Li Jiao. Bettine Vriesekoop werd ook nog 5 keer 2e en Li Jie 2x 2e

Bettine Vriesekoop in 1986

Page 28: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

28

Page 29: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

29

Getekend door Francis Dierink-Schulte in juli 1988

Page 30: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

30

D.T.S.- E-mailadressen. Alle uitslagen bekijken www.dtsenschede.nl Tussenstanden competitie? www.dtsenschede.nl Laatste nieuws? www.dtsenschede.nl Heb je iets te melden? Ga naar het forum op www.dtsenschede.nl Algemene informatie nodig? www.dtsenschede.nl Wist u dat het bestuur bereikbaar is via: [email protected] [email protected] [email protected] voor vragen of opmerkingen over de competitie of teams: [email protected] Iets leuks voor in het stokpaardje? [email protected] Heb je nog op- of aanmerkingen of een leuk verhaal, nieuwsfeit, leuke foto’s etc voor op de website? [email protected]

Page 31: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

31

BESTUUR Voorzitter Evert de Vos 053-4613820 Secretaris Irma van Welij 06-54673377 Penningmeester Barry Wachtmeester 053-4306792 Algemeen Lid Karin van Laar 06-29219011 Willie Kerver 053-4773696 Peter Broekhuizen 053-4778819 SPONSORCOM. ACTIVITEITENCOM. FINANCIELE Evert de Vos Peter Broekhuizen ACTIESCOM. Rob Roelofs Koen Reuver Evert de Vos Barry Wachtmeester Robert Scheggetman Mark van der Horst Annemiek Mulder Robert Mulder Helga van Voorst TOERNOOICOM. TRAINERSCOM. ONDERH.COM. Willie Kerver Evert de Vos Barry Wachtmeester Gerard Booltink Philip Bertram Philip Bertram Joop Broek Roelof IJspeerd Harry Fahner Erno Broekhuizen Annemiek Mulder Edward Hams Roelof IJspeerd Gerrit Schukkink Roelof IJspeerd Theo Vos Hannie Schukkink Jan Wachtmeester Barry Wachtmeester Herman Wigbels CLUBBLADCOM. JEUGDCOM. BARCOM. Karin van Laar Karin van Laar Willie Kerver Lydie Broekhuizen Christel Broekhuizen Alwies Meijer Koen Reuver Mirjam Reuver Hendrik Stuiver Leonie Ruepert Maaike Scheggetman Jan Wachtmeester Karen de Vos FIN.CONTR.COM. TEAMCOM. Bjorn Antvelink Irma van Welij Gerard Booltink Peter Broekhuizen Mark Hobbelink Helga van Voorst Leonie Ruepert Karen de Vos Helga van Voorst Wedstrijdsecretaris Jeugd / Senioren : Karen de Vos Tel. 053-4613820 E-mail [email protected]

Page 32: Stokpaardje nr 2-2013

’t Stokpaardje, clubblad van ttv D.T.S.

32

’t Stokpaardje, clubblad van t.t.v. D.T.S. Onder redactie van: Lydie Broekhuizen, Leonie Ruepert, Karin van Laar en Koen Reuver. Redactie-adres: Veldkerslaan 308, 7534 JS Enschede. Tel.053-4354908. Kopij: Inleveren bij redactie, of mailen naar

[email protected] Tafeltennisvereniging D.T.S. (DOOR TRAINING STERK), opgericht 1 september 1963, telt ongeveer 120 senior- en 50 jeugdleden. Kamer van Koophandel: Nr. 40073975 Internetsite: www.dtsenschede.nl Secretariaat: Irma van Welij, Boekelose Stoomblekerij 142. 7548 EH Boekelo E-mail: [email protected] Contributie: Senioren € 11,50, jeugd € 10,50 per maand. (korting van € 0,50 bij meerdere leden per gezin). Bij lidmaatschap € 17,50 / 13,50 inschrijfgeld. Contributie via automatische incasso. Voor vragen omtrent contributie kunt u bij Evert de Vos terecht. Opzegging: Schriftelijk 1-maand vooruit bij de secretaris. SPEELGELEGENHEID: Gymzaal Mina Krusemanstraat 104 te Enschede. Tel. 053-4301792. Bij geen gehoor en in noodgeval: Zaal 053-4337759. SENIORENCOMPETITIE en VRIJ TRAINEN: Maandag-, Donderdag- en Vrijdagavond van 19.45 - 22.45 uur. JEUGDTRAINING ONDER LEIDING: Maandag 17.30-19.30 uur o.l.v. Roelof IJspeerd Tel. 074-2777416 Annemiek Mulder Tel. 053-4617896 Dinsdag 17.00-18.30 uur o.l.v. Philip Bertram Tel. 053-4319309 Woensdag 16.15-17.45 uur regio training o.l.v. Tel. 074 2772139 18.00-19.30 uur Gerrit en Hannie Schukkink Vrijdag 17.00-19.45 uur o.l.v. Evert de Vos Tel. 053-4613820 Barry Wachtmeester Tel. 053-4306792 SENIORENTRAINING ONDER LEIDING: Dinsdag 18.30–20.00 uur o.l.v. Philip Bertram Tel. 053-4319309 20.00–21.30 uur JEUGDCOMPETITIE: Zaterdags 10.00 - 14.00 uur JEUGDCOMP + LAND. COMP: Zaterdags 14.00 - 18.00 uur