Rondenbosmagazine juni 2010

4
G E M E E N T E B E E R S E L Rondenbos magazine NR. 129 • JUNI 2010 16 e Beerselse Kasteelfeesten - 26 en 27 juni

description

Gemeentemagazine

Transcript of Rondenbosmagazine juni 2010

Page 1: Rondenbosmagazine juni 2010

G E M E E N T E B E E R S E L

RondenbosmagazineNR . 129 • JUN I 2010

16e Beerselse Kasteelfeesten - 26 en 27 juni

Page 2: Rondenbosmagazine juni 2010

2

18 -19 u - THIN LEGEND CLUB

Thin Legend Club brengt pop met als rode draad meerstemmingheid en pure, aanstekelijke melo-dieën. TLC brengt een gevarieerde set met oprechte ballads én krachtige songs. De band werd opgericht in 2008 en herbergt muzikanten die elk hun weg reeds afl egden in de popscene. (Monza, Arsenal, Private Universe, Billy Barlow,.. )

19.45 - 21.00 u - DANNY WUYTS

3 topmuzikanten bezorgen Danny Wuyts de extra punch en ruimte voor meer inter-actie, verzoek-nummers en im-provisatie. Omdat deze formule echt à la minute wordt gemaakt, staat noch het volume, noch het repertoire vast en kan het nog steeds alle kan-ten op, uiteraard aangepast aan de behoefte v/h het moment. Zelfs als

er niet gedanst wordt, zorgen zij voor de juiste ambi-ance. De inspraak van de aanwezige gasten kan hier een grote rol in spelen.

21.45 – 23.00 u - LES TRUTTES

Sinds 1996 hebben de magatastische Les truttes ge-nadeloos toegeslagen op deze planeet. Overal gingen de armen in de lucht en iedereen ging down op de to-nen van YMCA! Niemand was echt goed voorbereid op die overrompelde discoinvasie. Het onschuldige publiek verwachtte een doordeweeks optreden van een groep die covers brengt van een paar oude hits. Maar nietsvermoedend en weerloos werd het over-geleverd aan een overdonderende glamouren glit-tershow! En gewillig, ja zelfs trots, noemden de fans zich Disco Trut!!!

Kasteelfeesten

Kasteelfeesten - artistiek programmaAangeboden door het gemeentebestuur van Beersel

Zaterdag 26 juni14 -18 u Namiddagprogramma, aange-boden door de cultuurraad Beersel

16e Beerselse Kasteelfeesten 26 EN 27 JUNI 2010

Ook dit jaar viert de Cultuurraad, tijdens de Kasteelfeesten het feest van de Vlaamse Gemeenschap met een familienamiddag, boordevol activiteiten voor jong en minder jong.Zoals vorig jaar wordt de weide van het kasteel van Beersel omgetoverd tot een middeleeuws dorp, vol ridders en jonkvrouwen, waar de verwijzing naar de “Gulden-sporenviering” nooit ver weg zal zijn.Een Beerselse fanfare vergast ons op een wandelconcert, de kinderen kunnen zich uitleven met oude volksspelen of in een creatieve work-shop (schminken, schilderen, …).’t Meiboompje uit Alsemberg stelt tentoon op de weide of binnen in het kasteel.De namiddag wordt afgesloten met een ballonwedstrijd en de traditionele Guldenspo-renworp… en wat de winnaar dit jaar krijgt, blijft een verrassing!

23.00 – 23.30 u - VUURWERK door de Vuurwerkmakers Vangelabbeek uit Lanaken. “The magic wonders of the world”Door de eeuwen heen heeft de mensheid verschillende gebouwen, prestaties, enz.. gerealiseerd: piramide van Cheops, Kokossus van Rhodosn Hangende tuinen van Babylon, Pharos van Alexandrië, Beeld van Zeus te Olympia, Chinese Muur, Machu Picchu, Taj Mahal, Paaseiland, Akropolis van Athene…Door middel van een magistraal vuurwerk brengen de vurrwerkmakers Vangelabbeek een ode aan deze verwezenlijkingen van de mensheid. Laat u verbazen door het samenspel van licht, geluid en muziek.

Op de vooravond van de kasteelfeesten... vrijdag 25 juni BARBEQUE-fuif De examenbeslommeringen vergeten op de laatste dag van het schooljaar. Een megafuif op de parking van het kasteel van Beersel in een organisatie van Chiro Esperanto. Aanvang 21 uur … voorafgegaan door lekkere barbecue vanaf 17 uur.

HET KASTEEL BEZOEKEN … KAN OOK

Op zondagnamiddag stellen de streekgidsen Zuidwest Brabant graag hun ervaring ter beschikking en leiden groepjes geïnteresseerden om het half uur doorheen de site. Bijeenkomst aan de toerismestand op de speelwei-de. Gidsbeurten van 14 uur 30 tot 18 uur (met inbegrip van de tentoonstelling archeologische vondsten in het kader van de actuele restauratie van het kasteel).

Page 3: Rondenbosmagazine juni 2010

Rondenbos magazine 3

Kasteelfeesten

Zondag 27 juni13.30 – 15.00 u -

OPTREDEN BALLETGROEP PIROUETTE

15.00 – 16.20 u - ZWAARDRIDDERS VAN SINT JORIS –

middeleeuwse steekspelen te paard

De Zwaardridders van Sint Joris VZW is de enige pro-fessionele toernooivereniging in België. De Zwaardrid-ders hebben als doel verschillende aspecten van de Middeleeuwse cultuur te doen herleven, en een deel van ons cultureel erfgoed in stand te houden. Onder de vorm van een heus Middeleeuws steekspel herleven de ridders te paard, de jonkvrouwen, de zwaardvech-ters en de minestrelen, dit alles binnen het decor van een Middeleeuws tentenkamp. Historische authenti-citeit wordt nauwgezet nagestreefd, zowel op het vlak van klederdracht, gevechtskunst en heraldiek. De grote fl exibiliteit qua inzetbaarheid van zowel ridders, rui-ters en paarden is, naast het kwalitatief hoogstaand spektakel, hun sterkste troef. Hoogtepunten tijdens

de voorbije seizoenen waren ondermeer de kasteel-feesten te Thy-Le-Chateau, Lavaux-St-Anne, Haillot, Ingelmunster, Beersel (1997, 2000 en 2008), Zele, Wortegem-Peteghem, Ekeren, Antwerpen, Schilde en Braine-Le-Chateau, en de Middeleeuwse dagen in de landcommanderij van Alden Biezen.

17.00 – 18.00 u - DE CHOCO GANG

Na bijna 10 jaar heeft duizendpoot Eric Baranyanka een punt gezet achter zijn carrière bij de Ketnetband om vol-op te kunnen gaan voor zijn eigen nieuwe kidsproject: een bende gekke muzikanten die dol zijn op chocolade. De naam voor dit muzikale project luidt dan ook volle-dig naar deze lekkernij: De Choco Gang! “Chocolade maakt gelukkig”, zegt Eric, “vooral als je er mee morst!” Vandaar hun kreet: “Het morst je goed!” 6 topmuzikan-ten, zanger Eric Baranyanka, en niemand minder dan zangeresactrice - presentatrice Anneke van Hooff ne-men de kids gedurende 75 minuten mee op muzikale én instrumentale wereldreis.Het repertoire van De Choco Gang is eindeloos, en gaat van meezingers als Spring, Plop, Mega Mindy en Piet Piraat via High School Musical naar eigentijdse en overbekende radiohits.

18.45 – 20.00 u - DE ROMEO’SWat ooit begon als een uit de hand gelopen grap, blijkt nu één van de meest succesvolle acts! De meest aanste-kelijke juke-box met de leukste hits. De tofste covers in een vlot maatpak.

Een bruisende live band met een complete sound. Kort-om: De Romeo’s = een feest!5 jaar houden ze dit reeds vol... Een aangepast, onuit-puttelijk repertoire staat weer klaar om Vlaanderen, en zelfs ver daarbuiten, te overspoelen. ‘Good Feeling’ hits van de bovenste plank! En wacht maar, want er is nog meer, nog veel meer...!Levi, Gilles en Van Tongelen staan er als een huis! 3 bloedsbroeders die weten wat entertainen is. Live overtuigen ze iedereen met hun allomvermaarde med-leys. Als een levende discobar walsen ze je feest plat. Een live juke-box als geeneen.

Kom en geniet van onze streekproductenDoorlopend op zaterdag 26 juni van 14.00 u tot middernacht en op zondag 27 juni van 13.30 tot 21 u.

STEM Beersel tot ambassadeur van Vlaanderen Lekkerland.Elke stem telt en kan beslissend zijn. Tot september kan u uw stem uitbrengen op

www.nieuwsblad.be/vlaanderenlekkerland.De gemeente Beersel is één van de 5 laureaten van Vlaams-Brabant in de campagne “Word ambassadeur van Vlaanderen Lekkerland”. Dit initiatief van Tafelen in Vlaanderen vzw wil de culinaire troeven van de gemeente op toeristisch vlak uitspelen. Op 16 september wordt de ambassadeur voor de provincie bekend gemaakt voor een periode van één jaar van september 2010 tot september 2011. De ambassa-deur wordt deels gekozen door een vakjury, maar het publiek kan ook een stem uitbrengen voor de gemeente.

Middenstanders uit Beersel, Zennevallei en Pajottenland komen opnieuw naar de waterburcht afgezakt en zullen u hun producten voorstellen. U kunt er naar hartelust genieten van alle mogelijke soorten streekspecialiteiten. Met dit initiatief steunt en stimu-leert de gemeente Beersel de lokale economie en de aanpak van dynamische middenstanders. Alle tentoongestelde producten zijn ook ter plaatse te koop aan democratische prijzen.Hoeve Cuvry, J. Hauwaertstraat 42, 1653 Dworp – tel 02 380 33 91 (Kesterbeekse witte en zwarte pensen – paté - balletjes - droge worsten

– varken aan het spit (alles huisgemaakt) • Brasserie – restaurant Boelekewis, Alsembergsesteenweg 856, 1653 Dworp – tel 02 380 44 14 (Karbonnade met geuze – vol-au-vent – artisanale kaas- en garnaalkroketten – grill - streekgerechten e n streekbieren) • Streekproductencentrum, Poststraat 3 A, 1500 Halle – tel 02 361 31 90 (Streekproducten Groene Gordel – Servaisbier) • Geitjesweelde, Zwartschaapstraat 10, 1755 Gooik – tel 054 56 65 26 (Geitenkazen – melkijs – Mekkertaartjes – Kaastaartjes – likeur – Guuks gatje – Guuks bokje) • Brouwerij Boon, Fonteinstraat 65, 1502 Lembeek – tel 02 356 66 44 (Kriek, geuze, faro en lambik Boon – donker Duivelsbier) • Alsput Hotel taverne restaurant, Alsputsweg 108, 1500 Halle – tel 02 356 76 47 (Alsputse tapas – Alsputse karbonaden met kriek Boon – Alsput aperitief) • Theo Quality Products - Jeannine Ampe – Roobaert, A. Denystraat 66, 1651 Lot – tel 02 331 00 07 (Met honing gebakken beenham “conviva” – warme barbecueworst) • Hanssens Artisanaal, Vroenenbosstraat 15, 1653 Dworp – tel 02 380 31 33 (Oude geuze en kriek - oudbeitje – coulis van geuze en kriek – wulken in geuzesoep – geuzepaté en geuzeconfi tuur, alles ambachtelijk huisbereid) • Patcha Mama, Sollenberg 3, 1654 Huizingen – tel 02 356 77 09 (Artisanaal roomijs met bio-melk en bio-room, pannenkoeken, wafels) • Brouwerij 3 Fonteinen – bvba AD bieren, Hoogstraat 2 A, 1650 Beersel – tel 02 306 71 03 (Oude geuze en oude kriek op ambachtelijke wijze gebrouwen en gestoken in de plaatselijke huisbrouwerij, gerijpt in eiken vaten in eigen kelder. Beersel blond – lambik 3 Fonteinen) • De Lambiekstoempers vzw, H. Consciencestraat 2, 1600 Sint-Pieters-Leeuw – tel 02 331 42 12 (Bierproeversvereniging die deelneemt aan projecten om biercultuur in stand te houden. Op de Kasteelfeesten met boerke, oude geuze en kriek, lambik) • Belgoobeer, Oude Postweg 39, 1652 Alsemberg – tel 0475 69 24 60 (Artisanale hooggistingsbieren – Belgoo Magus (4 granen) en Belgoo Luppo (2 granen) • Brouwerij Oud-Beersel bvba, Laarheidestraat 230, 1650 Beersel – tel 0486 36 58 43 (Bersalis-bier en Bersalis kadet – oude geuze en kriek – lambik) • Streekproducten Vlaams-Brabant + Streekproductenwinkel Grimbergen, Provincieplein 1, 3010 Leuven (Promotie streekproducten – kraslotenwedstrijd (enkel op zaterdag) • Vzw Toerisme Pajottenland & Zennevallei, Grote Markt, 1500 Halle (Infostand toerisme)

Page 4: Rondenbosmagazine juni 2010

16e B

eers

else

Kas

teel

fees

ten

ALG

EMEN

E IN

FO B

EER

SELS

E K

AST

EELF

EEST

EN t

el. 0

2 3

59

17

80

- i

nfo

@b

eers

el.b

e of

ww

w.b

eers

el.b

e

26 –

27

jun

i 20

10op

zat

erda

g 26

jun

i van

14.

00

u to

t mid

dern

ach

t en

op

zon

dag

27 ju

ni v

an 1

3.0

0 to

t 21

u.

Doo

rlop

end

str

eekp

rod

uct

enm

arkt

Zat

erd

ag 2

6 ju

ni

Va

naf

18.

00

u

• TH

E TH

IN L

EGEN

D C

LUB

(18.

00

u)

• DA

NN

Y W

UYT

S (1

9.45

u)

• LES

TRU

TTES

(21.

45 u

)

• MU

ZIK

AA

L V

UU

RW

ERK

“TH

E M

AGIC

WO

ND

ERS

OF

THE

WO

RLD

” (2

3.00

u)

Zo

nd

ag 2

7 ju

ni

V

anaf

13.

30 u

ur

• O

PTR

EDEN

DA

NSC

ENTR

UM

PIR

OU

ETTE

• MID

DEL

EEU

WSE

STE

EKSP

ELEN

TE

PA

AR

D

doo

r d

e “Z

waa

rdri

dd

ers

van

Sin

t-Jo

ris”

(15.

00

u)

• DE

CH

OC

OG

AN

G

- met

Eri

c B

aran

yan

ka e

n A

nn

eke

Van

Hoo

f (17

.00

u)

• DE

RO

MEO

’S (1

8.45

u)

De

Bee

rsel

se c

ult

uu

rraa

d p

rese

nte

ert

zat

erda

g tu

ssen

14.

00

en

18.

00

u:

Mid

dele

euw

s do

rp -

Ou

de v

olks

spel

en –

dem

onst

rati

e ou

de v

olks

amba

chte

n –

w

ande

lcon

cert

- te

nto

onst

ellin

g –

ballo

nw

edst

rijd

- c

reat

ieve

wor

ksh

ops

- G

uld

ensp

oren

wor

p

Toeg

ang

grat

is

(aan

iede

re b

ezoe

ker o

ude

r dan

12

jaar

w

ordt

wel

een

bijd

rage

van

1 e

uro

gev

raag

d te

n b

ate

van

het

rest

aura

tief

onds

van

het

kas

teel

).

Een

org

anis

atie

van

het

gem

een

teb

estu

ur

van

Bee

rsel

, in

sam

enw

erki

ng

met

de

Bee

rsel

se C

ult

uu

rraa

d e

n o

nze

par

tner

s:

Verantwoordelijke uitgever: college van burgemeester en schepenen, Alsembergsteenweg 1046, 1652 Alsemberg

Foto® Hugo Casaer