2010 - Juni

8
juni 2010 nieuws Verkoop Telefoon: [026] 3190200 / Verkoop Fax: [026] 3190201 / E-mail: [email protected] / Website: www.gmi.nl 1 Abundant Life Ministries uit Groot-Brittannië (kortweg ALM UK) is een bediening waar aanbidding hand in hand gaat met hulp aan de naaste. De Abundant Life Church uit het Britse Bradford geldt als een van de snelst groeiende kerken in het Verenigd Koninkrijk en haar bewogenheid voor mensen is daarbij een grote aantrekkingskracht. Die liefde klinkt door in de aanbiddingsmuziek die uit de kerk voortkomt. ALM UK heeft een passie die niet geforceerd is, maar uit het hart komt. En ‘Name Above All Names’ is de CD die die passie wereldwijd bekend maakt. ‘Name Above All Names’ is de eerste CD van ALM UK onder het Integrity label. De band die beide organisaties gemeen hebben, is die van een roeping om mensen in Gods Aanwezigheid te brengen. Voor ALM UK zijn de liederen daarbij vaak een getuigenis van mensen die in haar kerk hun bestemming vinden. De gemeente is zeer actief in de opvang en begeleiding van mensen die ontspoord zijn. ‘Name Above All Names’ kent dan ook grootse, overtuigde songs als ‘Great And Glorious’, en het meeslepende titelnummer. Het is nieuwe aanbiddingsmuziek voor de komende jaren; een schitterend voorbeeld van hoe worship getuigt van Gods plan voor iedereen! Name Above All Names ALM UK CD – 47852 – Integrity Music - 17.90 SB - SB47857 - Integrity Music - 20.50 MODERN WORSHIP ANDERE TOPTITELS DEZE MAAND: PAGINA 2 33 Opwekkingsliederen PAGINA 3 Blink Revive PAGINA 4 Stories Addison Road

description

GMI Music Muzieknieuws juni 2010

Transcript of 2010 - Juni

Page 1: 2010 - Juni

juni 2010nieuws

Verkoop Telefoon: [026] 3190200 / Verkoop Fax: [026] 3190201 / E-mail: [email protected] / Website: www.gmi.nl

1

Abundant Life Ministries uit Groot-Brittannië (kortweg ALM UK) is een bediening waar aanbidding hand in hand gaat met hulp aan de naaste. De Abundant Life Church uit het Britse Bradford geldt als een van de snelst groeiende kerken in het Verenigd Koninkrijk en haar bewogenheid voor mensen is daarbij een grote aantrekkingskracht. Die liefde klinkt door in de aanbiddingsmuziek die uit de kerk voortkomt. ALM UK heeft een passie die niet geforceerd is, maar uit het hart komt. En ‘Name Above All Names’ is de CD die die passie wereldwijd bekend maakt.

‘Name Above All Names’ is de eerste CD van ALM UK onder het Integrity label. De band die beide organisaties gemeen hebben, is die van een roeping om mensen in Gods Aanwezigheid te brengen. Voor ALM UK zijn de liederen daarbij vaak een getuigenis van mensen die in haar kerk hun bestemming vinden. De gemeente is zeer actief in de

opvang en begeleiding van mensen die ontspoord zijn. ‘Name Above All Names’ kent dan ook grootse, overtuigde songs als ‘Great And Glorious’, en het meeslepende titelnummer. Het is nieuwe aanbiddingsmuziek voor de komende jaren; een schitterend voorbeeld van hoe worship getuigt van Gods plan voor iedereen!

Name Above All Names

ALM UK

CD – 47852 – Integrity Music - € 17.90SB - SB47857 - Integrity Music - € 20.50

modern WorSHIP

andere toPtItelS deze maand:

PAGINA 2

33

Opwekkingsliederen

PAGINA 3

Blink

Revive

PAGINA 4

Stories

Addison Road

Page 2: 2010 - Juni

2

Er is een niet aflatende groeiende behoefte aan nieuwe liederen voor de kerk. En als iets een teken is van dat feit, dan is het wel de enorme belangstelling voor nieuwe Opwekkingsliederen. De bekende Opwekkingsbundel wordt met deel 33 verder uitgebreid met maar liefst 12 nieuwe liederen. Dit jaar viert Stichting Opwekking de bijzondere mijlpaal van 50 jaar. Het zijn 50 jaren waarin alweer meer dan 700 liederen werden geïntroduceerd die mensen een stem gaven om te aanbidden en te groeien in hun persoonlijk geloof. De waarde van Opwekkingsliederen is daarmee niet te onderschatten! De nieuwe liederen werden opgenomen tijdens het jaarlijkse zangfestijn, ditmaal in De Kroeze Danne in Ambt Delden. Eind mei zijn ze officieel gepresenteerd op de Pinksterconferentie. Ze zullen de komende maanden hun weg vinden in kerken, jeugdgroepen, stille tijd en conferenties. In korte tijd zullen liederen als ‘De God Die Eeuwig Leeft’ en ‘Zoals Een Hinde’ hun plek innemen in erediensten.

De Opwekkingsliederen voor kinderen reeks (Opwekking Kids) is alweer aan het 20e deel toe en laat kinderen op in hun geheel eigen beleving vrolijke en inhoudelijk sterke liedjes zingen. Voor jongeren verschijnt tegelijkertijd Life@Opwekking deel 13: ‘Saved’. De moderne worship serie van Opwekking laat met songs als ‘Ik Stop Niet’, ‘Nothing Is Impossible’ en ‘In The Highest’ weer horen hoe intens de geloofsbeleving van jongeren is in aanbidding.

En natuurlijk is er een update van de Opwekkingsliederen CD-ROM. Deze handige CD-rom bevat alle teksten van

de Opwekkingsliederen voor volwassenen, jongeren, kinderen, de Timotheüs kinderliedjes, de Joh. de Heer-bundel en de bundel van de Baptisten Gemeenten.

Deel 33

Opwekkingsliederen

CD – OPW20101 – Opwekkingsliederen – € 20.50

PraISe & WorSHIP

Kids deel 20

Opwekkingsliederen

CD – OPW20102 – Opwekkingsliederen – € 15.25

Opwekking

CD-ROM 2010-2011

CDROM – CDROMOPW20104 – Opwekkingsliederen – € 65.00

Deel 13

Life@Opwekking

CD – OPW20103 – Opwekkingsliederen – € 15.25

Opwekkingsliederen

Gold Collection 50 Jaar

4CD – OPW20105 – Opwekkingsliederen – € 29.90

Met het 50-jarig jubileum van Stichting Opwekking is ook een unieke 4CD box set uitgebracht in een schitterende, luxe uitvoering. De 4 CDs bevatten een dwarsdoorsnede van de Opwekkingsliederen die door de jaren heen een grote geestelijke impact hebben gehad op Nederland. Het verhaal van Stichting Opwekking en de liederen wordt verteld in het boekwerk dat in deze box zit. ‘The Gold Collection’ zal alleen verkrijgbaar zijn tijdens het jubileumjaar. Wees er dus snel bij!

reMinder

Page 3: 2010 - Juni

3

In een oogwenk werd het leven van de Australische band Revive veranderd toen ze in contact kwamen met Mac Powell van Third Day. Powell zag een veelbelovende, bevlogen jonge groep muzikanten die een duidelijk missie voor ogen hadden, en bracht ze naar Amerika. Sindsdien geldt Revive als een band die in rap tempo de harten van fans veroverd met hun authenticiteit en overtuigende, vriendelijk in het oor liggende rock. Het leverde Revive al een Dove Award nominatie op. Met de nieuwe CD ‘Blink’ heeft de band haar talent echt tot kunst verheven. ‘Blink’ is een CD die groei uitstraalt in alle opzichten. Het thema van ‘Blink’ draait om het najagen van dingen die afleiden van ‘het grote plaatje’ in het leven. Onze tijd, ons geld en onze energie wordt maar al te vaak gespendeerd aan dingen die er niet echt toe doen. De tijd die we kunnen gebruiken om Gods Liefde te ervaren in ons eigen leven en dit vervolgens door te geven aan anderen, is in een oogwenk voorbij. Muzikaal verpakt Revive dit in radiovriendelijke songs als ‘Almost Missed This Moment’ en ‘Blink’. Een album dat je gegarandeerd over de streep trekt!

Blink

revive

CD – ER10917 – Essential Records - € 17.90

roCK

PraISe & WorSHIP SoUtHern GoSPel

Al meer dan 30 jaar is Sue Dodge als zangeres een invloedrijke stem in het southern gospel genre. Ze is lid van de beroemde Speer familie, en is met haar familieleden of als solo zangeres een veel geziene en gewaardeerde gast bij de Homecoming concerten van Bill & Gloria Gaither. Wie Sue Dodge hoort en ziet, ziet een stralende persoonlijkheid met een krachtige stem die haar publiek als geen ander mee weet te voeren langs de situaties in ons leven.

Op ‘The Best Of Sue Dodge’ zijn haar meest aangevraagde liederen verzameld. De mooiste opnamen uit de Homecoming concerten waar zij aan meewerkte, vormen zo samen een southern gospel ervaring als geen ander.

The Best Of Sue Dodge

Sue dodgeCD – SHD2731 – Gaither Music

€ 14.50

FUSeBOX SerieS: de ideale manier om zo snel mogelijk je verzameling van de beste aanbiddingsleiders compleet te hebben: de Fuse Box Series. Twee Cds voor de prijs van één!

Stuart Townend is een van de meest aansprekende schrijver van moderne hymns. Met de albums ‘Lord Of Every Heart’ en ‘Monument To Mercy’ raakten Townend’s hymns bekend bij een groter publiek, en deze CDs zijn nu gebundeld.

Lord Of Every Heart / Monument of Faith

Stuart Townend2CD – KM3085 – Kingsway Music – € 19.50

Twee van de meest geliefde albums van de Britse aanbiddingsleider die onder andere ‘In Christ Alone’ schreef. Inclusief ‘We Bow Down’ en ‘How Deep The Father’s Love For Us’.

Personal Worship / Say The Word

Stuart Townend2CD – KM2627 – Kingsway Music – € 17.90

Jaarlijks biedt Soul Survivor jongeren wereldwijd de gelegenheid om de live aanbidding van haar Britse festival opnieuw te beleven. Met deze nieuwe uitgave in de Fuse Box series zijn twee recente live aanbidding CDs gebundeld!

Glimpses Of Glory / Anthem Of The Free

Soul Survivor2CD – SUR5186 – Survivor Records – € 17.90

reMinder

reMinder

DVD - DVDSHD4790 - Gaither Music

€ 17.90

Page 4: 2010 - Juni

4

Als er een band is die een verhaal te vertellen heeft over de laatste jaren van haar bestaan, dan is het Addison Road wel. De groep heeft pieken (succes met haar song ‘All That Matters’) gekend, maar ook diepe dalen: haar tourbus brandde kort geleden volledig uit en de bandleden verloren hun instrumenten en veel persoonlijke bezittingen. Het werd uiteindelijk het verhaal van hun fans, omdat zij in de bres sprongen voor Addison Road en met donaties de groep weer op de rit holpen. Dat is precies waar Addison Road voor staat: kwetsbaar zijn in een gemeenschap; ons leven met elkaar delen. De verhalen van de mensen om ons heen zijn met elkaar verbonden in Het Grote Verhaal: dat van Gods redding en hoop voor de mensheid. Wij zijn in die zin Gods verhaal. Met die gedachte is ‘Stories’, de tweede CD van Addison Road, nu verschenen. De band liet op het Xnoizz Flevo Festival al een uitstekende indruk achter en werd snel favoriet. Met dit nieuwe album zullen die kersverse fans zeker in hun sas zijn. Opgewekte pop/rock met steeds weer opvallende arrangementen en verhalen die uit het leven gegrepen zijn, maken van Addison Road een band die nooit saai is. En van die muziek kun je niet genoeg krijgen!

Stories

Addison road

CD – 48422 – INO Records - € 17.90

PoP

UrBan PoP

Het kwartet Kithara, vier getalenteerde jonge vrouwen die alle vier gitaar spelen, werd in 2001 opgericht. Sinds die tijd treedt het viertal zeer

regelmatig op en bracht ze enkele mooie CDs uit. Op hun tweede album ‘Closer’ staan een aantal opwekkingsliedjes en klassieke composities in een unieke mix van klassieke gitaar en lichte popmuziek. Door de hechtere band die het viertal door de jaren heen met God en met elkaar kreeg ontstond de titel.

Onlangs was Kithara nog te horen in het EO radioprogramma Praise Op Zaterdag over hun derde CD ‘Joy’. Deze titel geeft iets weer van de blijdschap die Kithara ervaart in het zingen en musiceren voor de Heer. De 19 composties op dit album zijn ook een mooie mix van opwekkingsliederen en enkele klassieke tracks.

Closer

KitharaCD – HMN05427 – Ecovata -

€ 15.00

Lions & Liars

Sho BarakaCD – RR8146 – Reach Records - € 17.90

Hip hop artiest Sho Baraka pakt stevig uit met zijn nieuwe CD ‘Lions & Liars’. En niet alleen in aantallen. Maar liefst 21 tracks vullen het album, dat er ook in haar statement geen gras over laat groeien. Sho Baraka kijkt in zijn muziek met een kritische blik naar de cultuur om hem heen en geeft in zijn songs een niet mis te verstane boodschap: laat je niet misleiden door de boodschap van deze wereld als je met God wil leven! Sho Baraka vergelijkt het met een leeuw; hij bakent zijn territorium af door een niet mis te verstaan signaal te geven naar zijn omgeving. Op ‘Lions & Liars’ werken verschillende collega artiesten mee, waaronder Lecrae, R-Swift en Trip Lee.

Joy

KitharaCD – HMN09425 – Ecovata -

€ 15.00

Page 5: 2010 - Juni

Fabian Willems is een getalenteerd aanbiddingsleider, zanger, tekstschrijver/componist en arrangeur. In samenwerking met Henk Pool produceerde hij zijn nieuwste CD ‘Freedom’, waarvan

de opnames zijn gemixed in Nashville. Zijn muziek is een mengeling van Amerikaanse mainstream pop, symforock, soul en black gospel. Freedom is een veelbelovend album, geschreven met veel passie voor God.

Freedom

Fabian Willems

CD – EGP203 – Ecovata - € 17.95

Onder hun vorige bandnaam Newsong stonden de leden van LEV in de finale van de Xnoizz Band en waren ze te zien op het Xnoizz Flevo Festival. Lev is Hebreeuws voor ‘hart’, want: woorden zijn niet genoeg

om God te aanbidden; God verlangt ons hart. Wilkin de Vlieger produceerde dit mooie album, met 7 eigen composities waaronder het Nederlandstalige nummer ‘Ren Naar Het Kruis’.

Words Are Not Enough

LeV

CD – LEV01 – Ecovata - € 9,90

PoP PraISe & WorSHIP

5

Als achtergrondzanger voor artiesten als Celine Dion, Kurt Carr en John P. Kee bouwde DeWayne Woods al een indrukwekkend resumé op. De nieuwe solo CD van de zanger met

de gloedvolle soulstem is zijn meest persoonlijke tot nu toe. Een heuse gospel topper!

My Life’s Lyric

dewayne Woods

CD – VR53263 – Verity Records -

€ 17.90

Sinds 2007 maakt Gendro samen met zijn 6-koppige band zijn droom waar, namelijk muziek maken en zijn hart en passie voor God & Zijn liefde voor mensen delen met het

publiek. Op ‘By Your Grace’ hoor je een lekkere mix van pop en stevige rock met creatieve arrangementen.

By Your Grace

Grendro

CD – EGP205 – Ecovata -

€ 9.90

GoSPel PoP

Sinds haar begin brengt het Oslo Gospel Choir zowel Engelstalige als Nederlandstalige CDs uit. De nieuwe Noorstalige CD van het Oslo Gospel Choir is een bijzondere aangelegenheid; hij is samengesteld als een complete liturgische zangdienst.

‘Credo’ betekent letterlijk: ‘ik geloof’. De term wordt dan ook vooral gebruikt om een geloofsbelijdenis aan te duiden in bijvoorbeeld een liturgie. De liederen op dit album, zoals ‘Kyrie’, ‘Agnus Dei’ en ‘Laudamus’ passen allemaal in deze traditionele aanpak en het resultaat is een schitterende CD, gezongen in het Noors en Latijn. Wie genoten heeft van een album als ’Gloria’ van het Oslo Gospel Choir, mag ‘Credo’ zeker niet missen!

Credo

Oslo Gospel ChoirCD – MA21252 – Mudi As – € 17.90

Liederen die gezongen worden in een kerk zijn niet altijd met dat doel geschreven. In de meeste gevallen komen ze uit het hart van de schrijver

en vonden ze een groot publiek dat zich herkent in de boodschap. De dubbel CD ‘Open The Eyes Of My Heart’, die enkele jaren geleden verscheen, zette de beste voorbeelden van de afgelopen jaren op een rij. Songs als ‘Word Of God Speak’, ‘God Of Wonders’ en ‘You Are God Alone’ bijvoorbeeld. De dubbel CD werd een weergaloos succes en nu verschijnt ze dan ook als ‘Platinum Edition’ met een extra CD toegevoegd. Drie CDs voor de prijs van één dus, vol songs die laten horen dat muziek in de gemeente niet aan één stijl gebonden is.

Various Artists

Open The eyes Of My Heart: Platinum edition

3CD – 48662 – INO Records - € 17.90

PraISe & WorSHIP PoP

Page 6: 2010 - Juni

6

PraISe & WorSHIP PraISe & WorSHIP

SoUtHern GoSPel

Various Artists

Ton Of Worship 25CD – KM3104 – Kingsway

Music - € 20.50

‘Een karrevracht aan aanbiddingsmuziek’ klinkt wellicht als een vreemde omschrijving, maar het dekt in zekere zin de omvangrijke lading. Want omvangrijk, dat is het! Maar liefst 100 liederen, verspreid over 5 CDs zijn hier bijeengebracht. De liederen zijn in de afgelopen jaren wereldwijd bekend geworden en het is muziek van niet de minste artiesten. Matt Redman, Delirious?, Martyn Layzell, Godfrey Birtill, Geraldine Latty, Kate Simmonds en Stuart Townend, om er maar enkelen te noemen. De prijs is dan ook bijzonder en maakt dit tot een wel heel geschikt kado. ‘A Ton Of Worship 2’ is in ieder geval een ultieme verzameling!

Awakened

ian McintoshCD – BC30432 – Bethel Church

€ 17.90

Als artiest betrokken bij de Bethel Church en haar populaire Jesus Culture stroming, is Ian McIntosh eigenlijk al bekend bij velen; zonder dat ze het misschien weten. In zijn muziek gebruikt hij het keyboard vaak als muzikaal anker, en dat levert moderne aanbiddingsliederen op die anders dan anders klinken; een fris, vernieuwend geluid. Ian’s stijl op zijn nieuwe CD ‘Awakened’ laat zich evenmin vangen in een patroon. Het leent zich uitstekend voor persoonlijke ervaring, maar ook voor wie van mening is dat aanbiddingsmuziek artistiek vooruitstrevend zou moeten zijn. Een bijzonder artiest: dat staat met dit album opnieuw vast!

GAiTHer TWO FOr One SerieSSteeds meer mensen ontdekken de warmte van de Homecoming CDs. Het is een beleving geworden die mensen doorgeven aan elkaar. En wie het eenmaal gehoord heeft; gaat op zoek naar meer! Met de ware schatkist aan CDs en DVDs kan het dan lang zoeken en verzamelen zijn. Een Homecoming concert bestaat inmiddels traditiegetrouw al uit meerdere CDs.

Nu komt Gaither Muziek u te hulp met de ‘Two For One’ serie: twee Homecoming CDs gebundeld, wat de ervaring –en uw Gaither verzameling- voordelig compleet maakt!

2CD – SHD6056 – Gaither Music - € 14.50 2CD – SHD6058 – Gaither Music - € 14.50

2CD – SHD6057 –Gaither Music - € 14.50 2CD – SHD6069 – Gaither Music - € 14.50

5Cd BOX!

Page 7: 2010 - Juni

77

Come & WorSHIP

DEZE MAAND NIEUW IN DE

COME & WORSHIP-FAMILIE

47852

MA21252

BC30432

ANDERE COME & WORSHIP TITELS:

48012 46232 47152

BeKend VAn jeSUS CULTUre

Page 8: 2010 - Juni

2

3

4

5

1

kinderen

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

pop

2

3

4

5

6

7

9

10

8

praise & worship

Drukfouten en prijswijzigingen voorbehouden.

toPPers

1

remco hAkkertDiCHT BiJ u sha08

chAseNTHAT WAS THEN, THiS iS NOW 47092

leelANdLOVE iS ON THE MOVE er10905

stellAr kArtEVERYTHiNG iS DiFFERENT NOW 48062

cAstING crowNsTHE ALTAR AND THE DOOR bsr10117

brIAN doerkseN (boek/cd)MAKE LOVE, MAKE WAR GDbK9272

oslo GosPel choIrCOME LET uS SiNG ime1304

oPwekkINGslIedereNDEEL 32 opw20091

delIrIous?FAREWELL SHOW sur5174

oPwekkINGslIedereNDEEL 31 opw20081

1

FIreProoF the moVIeVARiOuSDVDproV10033

2

3

4

5

delIrIous?FAREWELL SHOW DVDsur5193

so GlAd 2VARiOuS ARTiSTS DVDshD2009

delIrIous?FAREWELL SHOW (BLuRAY) blrsur5175

GAIther VocAl bANdREuNiTED DVDshD6027

GMI Music - Geograaf 42 - 6921 EW Duiven - Postbus 4 - 6920 AA DuivenRabobank Didam - 63.97.46.705 - Postbank - 35.88.929Handelsregister - 09067766 - BTW nr. NL 007941316B01

Websitewww.gmi.nl

[email protected]

Verkoop Fax[026] 3190201

Verkoop Telefoon[026] 3190200

cAstING crowNsuNTiL THE WHOLE WORLD HEARSbsr10135

cArlos whIttAkerRAGAMuFFiN SOuL47152

oPwekkINGslIedereN DEEL 33 opw20101

oPwekkING joNGereNDEEL 13opw20103

mIchAel w. smIthTHE SECOND DECADErra10080

Guy PeNrodBREATHE DEEPshD6052

VItAmINs 4lIFeVARiOuS ARTiSTSip004

come & worshIP: choose A hAllelujAhVARiOuS ARTiSTSime1301

Adem INVARiOuS ARTiSTSime1303

mIchAel w. smIthA NEW HALLELuJAHrra10133

oPwekkING kIds DEEL 20 opw20102

cd Vol VrolIjke kINderlIedjesMuziEK = COOL (DEEL 8) Gmi1293

cd Vol VrolIjke kINderlIedjesGELOVEN = GAAF (DEEL 7) Gmi1260

cd Vol VrolIjke kINderlIedjes GOD = GOED (DEEL 3) Gmi1265

cd Vol VrolIjke kINderlIedjes BELOOFD = BELOOFD (DEEL 2) Gmi1266