PositivityTimes4 juni 2011

4
1 PositivityTimes4 is kwartaal uitgave. Gratis voor klanten en vrienden van JUST DO IT! stop met aarzelen. Kom in actie. De sleutel van succes is ACTIE. Deze uitgave van PostivityTimes4 gaat over gewoon DOEN. Vaak hoor ik mensen praten over wat ze willen doen, maar vaak vergeten we ACTIE aan onze woorden te koppelen. Een simpel voorbeeld is het voorbereiden van een presentatie. We besteden veel tijd aan het voorbereiden van de inhoud, wat we willen zeggen. Maar wanneer we eenmaal aan het presenteren zijn wordt het succes – of het ontbreken ervan – pas duidelijk! Mijn advies is meer dan alleen de woorden te oefenen. Positive thinking is sweet but Positive action gets the job done. Voordat je gedachten je knikkende knieën bezorgen en je jezelf kwelt met de vraag of je iets wel of juist niet moet doen….Just do it! Er zijn duizenden redenen om het niet te doen, maar er zijn net zo veel redenen om het wel te doen. Stel jezelf een belangrijke vraag: Waarom moet ik dit doen? En luister naar je antwoord. Iets om deze zomer over na te denken in het zonnetje. In deze uitgave vind je drie artikelen met ieder een PositivityNOW thema: Ondernemerschap Werken met Passie Mindfulness Allemaal gebaseerd op een solide basis van NLP. Daniel Pink’s nieuwste boek onthult nieuwe manieren om onszelf te motiveren. In dit artikel vind je drie van zijn strategieën. Voor alle ondernemende mensen, zelfstandig of in loondienst, is dit opzienbarende en belangrijke informatie! Nina Gijswijt laat zien hoe het moet! Nina gaf haar leven in Nederland op. Haar reislus bracht haar naar India. Nina is nu een gepassioneerd sociaal ondernemer en werkt aan het verbeteren van het leven van de bewoners van Pabekh, een klein dorpje in de uitlopers van de Himilaya. Drive, passie en een nuchtere aanpak zijn haar werktuigen. En een flinke dosis positiviteit. Thomas Brien (Ph.D.) deelt enkele Mindfulness wijsheden. In plaats je over te geven aan destructieve gedachten, die je tegenhouden, stelt hij voor je gedachten (met aandacht) te veranderen. Pluk de vruchten van het wieden van de tuin van je geest. Download mijn laatste aanbieding: “The A-Z of NLP -What you get when you play in your mind”. 26 Redenen om het NLP avontuur aan te gaan. Gratis voor een tweet! Heb plezier dit kwartaal en onthou: De actie hoeft niet groot te zijn, als je maar een stap zet. ‘Leap and the net will appear!’ POSITIVITYTIMES4 “One cannot lead a life that is truly excellent without feeling that one belongs to something greater and more permanent than oneself.” Mihaly Csikszentmihalyi. Image: Women go to War June 22, 2011

description

Kwartaal uitgave van PositivityNOW. Vier positieve artikelen, vier keer per jaar. Grais voor klanten en vrienden van PositivityNOW NLP.

Transcript of PositivityTimes4 juni 2011

1 PositivityTimes4 is kwartaal uitgave. Gratis voor klanten en vrienden van

JUST DO IT!stop met aarzelen. Kom in actie.

De sleutel van succes is ACTIE. Deze uitgave van PostivityTimes4 gaat over gewoon DOEN. Vaak hoor ik mensen praten over wat ze willen doen, maar vaak vergeten we ACTIE aan onze woorden te koppelen. Een simpel voorbeeld is het voorbereiden van een presentatie. We besteden veel tijd aan het voorbereiden van de inhoud, wat we willen zeggen. Maar wanneer we eenmaal aan het presenteren zijn wordt het succes – of het ontbreken ervan – pas duidelijk! Mijn advies is meer dan alleen de woorden te oefenen. Positive thinking is sweet but Positive action gets the job done. Voordat je gedachten je knikkende knieën bezorgen en je jezelf kwelt met de vraag of je iets wel of juist niet moet doen….Just do it! Er zijn duizenden redenen om het niet te doen, maar er zijn net zo veel redenen om het wel te doen. Stel jezelf een belangrijke vraag: Waarom moet ik dit doen? En luister naar je antwoord.

Iets om deze zomer over na te denken in het zonnetje.

In deze uitgave vind je drie artikelen met ieder een PositivityNOW thema:• Ondernemerschap• Werken met Passie• MindfulnessAllemaal gebaseerd op een solide basis van NLP.Daniel Pink’s nieuwste boek onthult nieuwe manieren om onszelf te motiveren. In dit artikel vind je drie van zijn strategieën. Voor alle ondernemende mensen, zelfstandig of in loondienst, is dit opzienbarende en belangrijke informatie! Nina Gijswijt laat zien hoe het moet!Nina gaf haar leven in Nederland op. Haar reislus bracht haar naar India. Nina is nu een gepassioneerd sociaal ondernemer en werkt aan het verbeteren van het leven van de bewoners van Pabekh, een klein dorpje in de uitlopers van de Himilaya. Drive, passie en een nuchtere aanpak zijn haar

werktuigen. En een flinke dosis positiviteit.Thomas Brien (Ph.D.) deelt enkele Mindfulness wijsheden. In plaats je over te geven aan destructieve gedachten, die je tegenhouden, stelt hij voor je gedachten (met aandacht) te veranderen. Pluk de vruchten van het wieden van de tuin van je geest.

Download mijn laatste aanbieding:“The A-Z of NLP -What you get when you play in your mind”. 26 Redenen om het NLP avontuur aan te gaan. Gratis voor een tweet! Heb plezier dit kwartaal en onthou: De actie hoeft niet groot te zijn, als je maar een stap zet. ‘Leap and the net will appear!’

POSITIVITYTIMES4

“One cannot lead a life that is truly excellent without feeling that one belongs to something greater and more permanent than oneself.” Mihaly Csikszentmihalyi.

Image: Women go to War

June

22,

201

1

2 PositivityTimes4 is kwartaal uitgave. Gratis voor klanten en vrienden van

E-Book: The A-Z of NLPgratis te downloaden!Ik ben een grote fan van NLP, dus het was een genoegen voor mij het in 26 stukjes te verdelen en precies te onderzoeken wat NLP mij heeft gebracht in mijn leven. Door mij geschreven en geïllustreerd biedt dit boekje letterlijk het A tot Z van de soms verrassende bijwerkingen van een NLP ervaring. Ik "deed" NLP in 2006, op een moment dat ik van richting wilde veranderen in mijn carrière. Ik dacht dat ik in mijn studie de middelen leerde om andere

mensen te helpen. Ik was dan ook verrast toen mijn eigen problemen opdoken. Na jaren van strijd, depressie en een verlammend gebrek aan zelfvertrouwen, vond ik mezelf terug met behulp van de NLP tools. Die hielpen me - en helpen me nog steeds – de delen die mij hinderen in mijn werk-leven - te vervangen voor iets veel beters. Dat is waarom ik een NLP fan ben. Iedere dag ‘speel’ ik in mijn hoofd en ik ben steeds beter in wat ik doe. NLP werkt. Ik werk met NLP. Denk je dat dit ook voor jou kan werken? Lees dan eerst dit boekje. (English)

ondernemingslustdrie strategieen om je motivatie op te wekkendoor Daniel Pink

In zijn nieuwste boek "Drive", stelt Daniel Pink dat zelfmotivatie wordt gemaakt, niet geboren. Ons streven is meer 'autonomie, beheersing en doel' in ons werk en leven te brengen. De oude manier van belonen en straffen werkt niet meer. Mensen motiveren zichzelf en willen zelf aan het stuur zitten. Hier zijn een paar oefeningen om weer de regie te krijgen

1) GIVE YOURSELF A “FLOW TEST”Zet een herinnering op je computer of op je mobiele telefoon voor veertig willekeurige tijdstippen in een week. Iedere keer dat het alarm af gaat, schrijf je op wat je doet en hoe je je voelt en of je in de "flow" bent. Noteer je variaties op je gedrag, kijk en overweeg de volgende vragen: 1) welke momenten zorgden voor gevoelens van 'flow'? Waar was je? Wat was je mee bezig? Met wie was je? 2) Zijn bepaalde tijden van de dag meer flow-vriendelijker dan andere? Hoe zou je je dag inrichten op basis van je bevindingen? 3) Hoe zou je het aantal optimale ervaringen kunnen vermeerderen en de momenten waarop je je uitgeschakeld voelde of afgeleid was kunnen verminderen? 4) Als je twijfelt over je baan of carrière, wat zegt deze oefening je over je ware bron van intrinsieke motivatie?

2) ASK A BIG QUESTION..."Een groot man is één opmerking". Abraham Lincoln's bijdrage was: "hij introduceerde de vakbond en bevrijdde de slaven." De zin die bij Franklin Roosevelt hoort is: "Hij tilde ons uit een grote depressie en hielp ons de oorlog te

winnen." Wat is jouw bijdrage? Is het een krachtige zin, of zijn het losse woorden? Wie je ook bent, groot of klein, een manier om je leven te oriënteren in de richting van een groter doel, is het samen te vatten in één zin. Misschien is het: "Hij bracht vier kinderen ter wereld die later gelukkig en gezonde volwassenen werden." Of: "Ze bedacht een apparaat om mensen het leven gemakkelijker te maken." Of: “Ze sloot mensen aan op hun eigen energie" (die hoort bij mij!). Als je je eigen doelstelling overweegt, begin dan met de grote vraag: wat is jouw zin?

3) KEEP ASKING SMALL QUESTIONSDe grote vraag is noodzakelijk, maar niet voldoende. Echte prestaties gaan niet over één nacht ijs. Je besteedt veel meer tijd aan moeilijke taken dan je koestert in applaus. Om jezelf gemotiveerd te houden, vraag jezelf dan af of je vandaag beter was dan gisteren. Deed je meer? Heb je het goed gedaan? Je hoeft foutloos te zijn. Ga in plaats daarvan op zoek naar kleine punten van verbetering. Jezelf eraan herinneren dat niet een meester hoef te zijn in Dag 3 is de beste manier om ervoor te zorgen dat je een meester wordt op Dag 3000. Dus, voordat je elke nacht gaat slapen, stel jezelf dan kleine vragen: "Was ik vandaag beter dan gisteren?"

Hulp nodig bij de GROTE vraag? Daarvoor kun je een aantal tools gebruiken die je productiviteit en je plezier verbeteren.

De NLP toolbox is onmisbaar voor elke ondernemer!

Het geheim van goede prestaties en tevredenheid- op het werk, op school, en thuis - is de diep liggende behoefte om ons eigen leven in eigen regie te houden. We willen nieuwe dingen leren, en het beter doen, voor onszelf en onze wereld.

De Entrepreneur@work bedrijfsworkshop van PositivityNOW stimuleert medewerkers om te handelen als ondernemers. Het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen carrière ontwikkeling en meer te halen uit je werk-leven. "Je bent al zelfstandig ondernemer ... wanneer ga je je ook zo gedragen?"

THE A-Z OF NLP: WHAT YOU GET WHEN YOU PLAY WITH YOUR MIND. Dit boekje geeft persoonlijke inzichten in de NLP reis en biedt 26 dwingende redenen voor het ondernemen van de NLP studie.

www.positivitynow.nl

PO

SIT

IVIT

YTIMES

4 Ju

ne 2

2, 2

011

3 PositivityTimes4 is kwartaal uitgave. Gratis voor klanten en vrienden van

Ik ontmoette Nina tijdens haar bezoek in Nederland om fondsen voor haar schoolproject in India te werven. Haar bezoek aan Nederland duurde tien maanden. Ze liet haar "normale" leven in India achter om de nodige inkomsten te verzamelen. En dan bedoel ik niet dat ze met de pet rondging. Oh, nee! Deze ongelooflijk energieke en gepassioneerde powerdame ontwikkelde in Nederland projecten om het bewustzijn te verhogen over de omstandigheden voor de Indiase kinderen bij haar thuis in Pabekh, een dorp in de uitlopers van de Himilaya.

Een Amsterdammer van geboorte, een Indiase door keuze. Nina leerde Nederlandse kinderen in Nederland te mediteren en leerde ze over mindfulness. Ze organiseerde ook projecten op school om geld in te zamelen - en dit alles terwijl ze daarnaast fulltime werkt in de gehandicaptenzorg!

Over ‘gewoon doen’ gesproken!

Nina's project in India zorgt voor creatieve onderwijs aan de kinderen van haar dorp. In de school die Nina bouwt is ieder kind welkom: rijk, arm en kinderen met een handicap. Naast het leren, moeten kinderen een plek hebben om te spelen. In haar bouwplan staan dan ook klimrekken, glijbanen, schommels, een zandbak - en fietsen! In de toekomst ziet Nina Pabekh steeds meer als een plek waar oost en west elkaar zullen inspireren. Eenvoudige huizen worden gebouwd voor westerse vrijwilligers die kunnen komen en kunnen helpen met agrarische projecten, of met Nina's Women's Project.

In ruil kunnen vrijwilligers genieten van de overvloedige, ongerepte natuur en deelnemen aan yoga-oefeningen, of leren mediteren.

Pabekh is een dorp op een van de mooiste plaatsen ter wereld. Niet aangetast door de industrie, is de historie van Pabekh gebaseerd op de oer oude natuur vol met flora en fauna. Met behulp van natuurlijke materialen, moedigen Nina en haar man Poona, de dorpelingen aan om projecten te ondernemen om economisch actief zijn, zoals:• het vrouwenproject, gespecialiseerd in het maken van mooie sieraden van glaskralen (binnenkort verkrijgbaar in de winkel PositivityNOW - opening in november) • het planten en dan bouwen van bamboekassen, door mannen en vrouwen, om wilde zwijnen en apen weg te houden van belangrijke voedingsgewassen.

Donaties zijn dringend nodig om deze projecten te ondersteunen. Nina ontvangt geen financiële steun van hulporganisaties. Ze steunt op de goodwill van particulieren en bedrijven die haar doel ondersteunen. Voor meer informatie over Nina's projecten of een donatie aan “India on the move”, bezoek haar site.

www.indiaonthemove.webklik.nl

“India on the move is een project die kleine dorpjes ondersteunt. IOTM geeft ondersteuning en inspiratie. Dit doen we door ideeen en middelen te bijdragen aan de dorpsmensen zelf.”

Nina Gijswijt

gepassioneerde mensenNina Gijswijt is in beweging!door Jane Bredius

PO

SIT

IVIT

YTIMES

4 Ju

ne 2

2, 2

011

Sociaal ondernemer. Nina (links) met haar dochter Dina en (rechts) een deel van de kinderen die worden ondersteund door Nina’s schoolproject in Pakbekh.

why

bot

her

to li

ve a

n un

happ

y lif

e?

4 PositivityTimes4 is kwartaal uitgave. Gratis voor klanten en vrienden van

Positivity AgendaNLP OpleidingenNLP Practitioner (Nederlands)Blok 1: 22, 23, 24 september 2011Blok 2: 6, 7, 8 oktober 2011Blok 3: 28 oktober 2011 Aantal dagen: 7 Locatie: PositivityNOW, Soest, Utrecht Kosten: €2250,- ex BTW. Schrijf je in voor 22 juli en ontavng €300,- korting.

Gratis KENNISMAKINGSAVOND! 12 september 2011 om 19h00.

WorkshopsBedrijfsworkshops met de volgende thema’s zijn beschikbaar voor jouw evenement. • Ondernemerschap@work: breng de

ondernemersgeest naar werk. In deze dagen van Porfessionalisering en empowerment, heeft deze workshop een belangrijke boodschap voor alle ondernemers.

• Positivity@work: plug into your passion, pak positiviteit, doe wat werkt - en geniet!• MindFUNness@work: ont-stress je team.

Mindfulness met een knip-oog.

“De spanning die je voelt na het horen van goed nieuws of het bereiken van een doel is vluchtig, maar het ware geluk - het warme gevoel van diepe tevredenheid en vreugde - is blijvend, en het kan van jou zijn op ieder moment. The Buddha's Way of Happiness is een gids voor het opzij zetten van zorgen over de toekomst, spijt over het verleden, en het constante verlangen om je leven te verbeteren en ware leven te omarmen. "

Thomas Brien (Ph.D.)

Als je je bloementuin met de hand besproeit, zorg je ervoor dat je bloemen het water krijgen en geef je het onkruid geen water. Zo gaat het ook met je bewustzijn. U kunt leren om selectief de positieve zaden en bloemen te laten groeien. Er is genoeg onkruid, je hoeft het niet te stimuleren om te groeien. Hoe stimuleer je je positieve mentale status? Zoek positieve ervaringen en geef geen aandacht aan schadelijke gedachten. Wanneer je iets positiefs en heilzaams tegenkomt, stop even en schijn er met je lamp van opmerkzaamheid op en probeer van het moment te genieten en het te koesteren. Als je bijvoorbeeld de heerlijke geur van de regen opmerkt, ga er dan niet snel aan voorbij, maar sta er even bij stil. Pauzeer even en laat je echt even raken door de ervaring van de geur van de regen. Word je getroffen door het blauw van de hemel, sta er even bij stil en adem aandachtig in, waarbij je de prachtige blauwe kleur in je opneemt. Haast je niet voorbij aan deze prachtige ervaringen, en behandel ze niet als onbelangrijk. Als je de kleine dingen niet waardeert zie je op een gegeven moment ook de waarde van jezelf niet meer.

This is your life: enjoy it!

We geven soms onbewust het onkruid in ons water. We stellen ons vrijwillig bloot aan negatieve invloeden en destructieve dingen. Wanneer je verdrietig bent, heb je de neiging om het verdriet te voeden door droevige muziek te draaien, te veel te drinken, te blijven malen over je droevige gedachten en vertellen we ze aan iedereen die het kan verdragen om naar ons te luisteren. Bescherm jezelf tegen ervaringen die je bewustzijn schaden ... het is belangrijk op te merken hoe de dingen je eigenlijk beïnvloeden en niet om hen te laten groeien in je bewustzijn. Er zijn veel mooie dingen in de wereld. Waarom besteed je dan zo veel aandacht aan de potentieel destructieve gedachten? Van The Buddha’s Way of Happiness door Thomas Bien, Ph.D.

Op zoek naar een leuke en aandachtige bedrijfsworkshop?De MindFUNness workshop. Mindfulness met een knipoog.

MINDFULNESShet weer is niet meer dan het weerBy Thomas Brien Ph.D.

PO

SIT

IVIT

YTIMES

4 Ju

ne 2

2, 2

011

Voor meer informatie, om jouw plek te reserveren voor een NLP Opleiding, of om een bedrijfsworkshop in te plannen, bezoek mijn website (www.positivitynow.nl) or call 035 609 0194 (Jane).

Ont

wer

p: A

pple

. Red

actie

: Jan

e B

redi

us (w

ww.

posi

tivity

now.

nl) .

Ver

taal

d do

or P

atty

van

Ale

beek

(ww

w.pa

ttyv

anal

ebee

k.nl

)