Nieuw 2014

17
1

description

Magazine of publishing House Novapres

Transcript of Nieuw 2014

Page 1: Nieuw 2014

1

Page 2: Nieuw 2014

2 3

Boeken komen en boeken gaan. Sommige boeken blijven echter jaar en dag en inspireren genera-

tie op gneratie. We verheugden ons onlangs in het verschijnen van de herdruk van ‘Verlangen naar

God’ van A.W. Tozer. Het is de vertaling van de klassieker ‘The Pursuit of God’ en dat boek staat al

sinds zijn verschijnen in de jaren 40 van vorige eeuw op de lijst van meest geliefde boeken aller

tijden. Verlangen naar God is de motivatie van ons werk. Ieder boek in de fondslijst van Novapres

drukt een stukje daarvan uit. Daarom zijn we ook zeer gelukkig met de herdruk van ‘De roep van

de ziel’ van Dan Allender, de psycholoog die al vele levens blijvend heeft geraakt met zijn bijzon-

dere inzichten in Bijbel en mens. In dit boek laat hij zien dat enkel het kennen van Jezus geluk en

voldoening geeft en we dat dan ook nergens anders hoeven te zoeken.

Ook Noor van Haaften trok onze aandacht met haar studie over het leven van Elia, de grote man

Gods die in zijn diepe verlangen naar zijn Heer bij zijn leven al werd opgenomen in Gods heerlijk-

heid.

Daarnaast vindt u uiteraard een geweldig aanbod van de betere boeken van dit moment. We wen-

sen u veel leesplezier!

Inhoud

Marcel Vaarmeijer - Spit 4

Bram de Blouw - Ik heb er soms zo genoeg van... 9

Noor van Haaften - Elia 4

Roel Poppema - Reisgenoten II 5

Bram de Blouw - Voordat je opnieuw JA zegt 6

Jan Meijerink - Waar is de Heilige Geest? 8

Wilhoit & Howard - Ontdek Lectio Divina 8

Chris Lautsbaugh - de dood van de moderne superheld 9

Inge Wijnen - Een! voor allen 10

Dr. Simon Franken - God en afgoden 11

A.W. Tozer- Verlangen naar God 12

Noor van Haaften - Geroepen om vrij te zijn 14

Marius Boven - De zotheid gekroond 4

Dan Allender - De roep van de ziel 19

Backlist 2014 20

Uitgeverij NovapresPostbus 187350 AA HoenderlooTel.: 055 5422584E-mail: [email protected]

©2014 NovapresWijzigingen voorbehouden

Geachte lezer,Bram de Blouw

[email protected]

T. 055 5422584F. 055 5425629

Lees er meer over op pagina 6

Page 3: Nieuw 2014

4 5

Over de auteurBram de Blouw (1954) werkt samen met zijn vrouw Helma bij ‘Family Ministries’ van Jeugd met een Opdracht/Heidebeek. Zij zetten zich door onderwijs en counseling in voor de Bijbelse uit-gangspunten van huwelijk en gezin. Zorg na echtscheiding is één van hun werkterreinen. Zij zijn ruim 35 jaar getrouwd en hebben drie getrouwde kinderen en vijf kleinkinderen. Zij werken en wonen in Amersfoort. Van Bram verscheen vorig jaar het goed ontvangen ‘Gebroken en toch heel’.

Wat is er over van eeuwige trouw en ‘tot de dood ons

scheidt’? Steeds vaker vinden huwelijkspartners dat ze er

‘zo genoeg’ van hebben dat ze er voor kiezen om uit het

huwelijk te stappen en een scheiding aan te vragen. En

Christenen vormen hierop geen uitzondering meer.

Dit boek geeft de lezer 10 redenen om juist dan bij elkaar te

blijven en goed na te denken over het huwelijk: Hoe heeft

God het bedoeld? Hoe groen is het gras bij de buren werke-

lijk? Wat staat me te wachten als ik scheidt? Wat betekent

‘committment’ eigenlijk? Wil ik gelukkig of heilig zijn?

Een boek om eerst 10 keer na te denken voor je die onom-

keerbare stap zou zetten!

Categorie: PastoraatISBN: 978-90-6318-241-0Prijs: ¤14,90Formaat: 13,5 x 21 cmPaperbackOmvang: 144 pagina’sOmslag: Studio Vuurdoorn

Ik heb er soms zo genoeg van Bram de Blouw

10 redenen om tochbij elkaar te blijven

Categorie: LiteratuurISBN: 978-90-6318-221-2Prijs: ¤13,90Formaat: 13,5 x 21 cmPaperbackOmvang: 196 pagina’sOmslag: HASH

Eva Doorman, een alleenstaande mensenschuwe vrouw van 36 jaar, belandt na een ongelukje op haar werk in de ziektewet. Voor het eerst maakt ze kennis met de kleurloze buitenwijk waar ze al twaalf jaar woont, en ontmoet ze drie buurvrouwen die ze al die jaren heeft vermeden. Omdat Eva vanwege de pijn in haar rug vrijwel niets kan, schieten de buurvrouwen haar te hulp. Aanvankelijk lijken hun intenties oprecht, tot Eva merkt dat de vrouwen langzaam maar zeker haar leven overnemen en ze van de buitenwereld wordt afgesloten. Machteloos moet Eva toezien hoe ze in het klassieke gezinspatroon wordt gedwongen. Dit roept pijnlijke herinneringen op uit haar jeugd, herinneringen die ze twintig jaar lang heeft verdrongen en die ze opnieuw ondergaat. Wanneer Eva verdoofd en gebroken haar einde ziet naderen, staat ze voor de keuze: toegeven of terugvechten.

Marcvel Vaarmeijer is een van de betere auteurs van Neder-land. Zijn boeken zijn uitgegeven door onder anderen Luit-hing Sijthof, Ad. Donker, Holkema en Warendorf, Gottmer, Boekerij en Novapres. Hij was columnist voor o.a. NRC en Charisma. Marcel woont en werkt in Amsterdam.

Het is een goed boek - Telegraaf

Spit Marcel Vaarmeijer

Page 4: Nieuw 2014

6 7

Categorie: BijbelstudieISBN: 978-90-6318-298-4Prijs: ¤9,95Formaat: 13,5 x 21 cmPaperbackOmvang: 198 pagina’sOmslag: HASH

Hij sprong in het diepe toen hij zijn vertrouwde leven in Gilead achter zich liet, de Jordaan overstak en de koning van Israël confronteerde met een harde boodschap van God. Na zijn eerste optreden aan het hof keerde hij nooit meer terug naar huis. Hij ervoer wat het is om je kruis op je te nemen, want hij kreeg te maken met eenzaamheid en afwijzing én hij werd bedreigd met de dood.

In zeventien hoofdstukken voert de bekende schrijfster Noor van Haaften de lezer mee langs hoogte- en dieptepunten uit het leven van de profeet Elia.We zijn getuige van momenten van stilte en vertrouwen, van moed en uitgelatenheid, van angst, depressie én van verwon-dering. De rode draad in deze fascinerende geschiedenis is de God van Israël, die niet loslaat wat zijn hand begon.

Wie zich in dit boek verdiept, leert niet alleen een belangrijke bijbelse figuur kennen, maar ook zichzelf. En bovenal de God van de Bijbel, die mensen uitdaagt om hun grenzen te verleg-gen, maar nooit zonder Zelf mee te gaan. In een samenleving die in toenemende mate los van Hem opereert, zoekt Hij ook vandaag ‘Elia’s’: mensen die bereid zijn om in zijn Naam tegen de stroom in te gaan.

De vragen aan het eind van ieder hoofdstuk nodigen uit tot persoonlijke bezinning en zijn bovendien geschikt als ge-spreksstof voor kringen.

Noor van Haaften, voormalig programmamaker bij de EO, schreef eerder ‘Een woning voor mijn hart’, ‘Sterren van de hemel’ en ‘Geroepen om vrij te zijn’. Haar boeken zijn in diverse talen vertaald. Sinds 2002 houdt zij zich voorna-melijk bezig met schrijven en het houden van lezingen in binnen- en buitenland.

Elia - de man die de moed had om tegen de stroom in te gaanNoor van Haaften

Reisgenoten II [het wonder van verandering]Majoor Roel Poppema

Categorie: GetuigenissenISBN: 978-90-6318-138-3Prijs: 9,95Formaat: 12,5 x 20 cmPaperbackOmvang: 256 pagina’sOmslag: HASH

Het wonder van verandering

Na het uitkomen van mijn eerste boekje, Reisgenoten, kwam al snel de vraag naar een vervolg.

In dit boekje treft u opnieuw een aantal ontroerende verhalen van oud-bewoners van De Wending, het ontwenningscentrum van het Leger des Heils, en daarnaast ook getuigenissen van recenter datum en uit andere hoek.

U leest verhalen van mensen die heel anders in het leven staan/stonden dan de gemiddelde burger. Hun confronterende en vaak ontroerende verhalen werden ook wel afgedrukt in ons blad De Buitenwijk, in de rubriek ‘Vreemdeling op aarde’. Ook een paar door mij geschreven verhalen die ooit in de Strijdkreetstonden, zijn opgenomen.

Mijn diepste wens is u in aanraking te laten komen met ‘de vreemdeling van Galilea’.

Majoor Poppema (1933) heeft in zijn leven zeer actief invulling gegeven aan het spreken over het koninkrijk van God. Als korps-officier, oprichter en directeur van ontwenningscentrum “De Wending” en als pastoraal werker ontmoette hij allerlei men-sen in zeer uiteenlopende maatschappelijke situaties. Eerder schreef hij ‘Reisgenoten, een vreemdeling op aarde’ en gaf dat in eigen beheer uit.

Page 5: Nieuw 2014

8 9

Over de auteurBram de Blouw (1954) werkt samen met zijn vrouw Helma bij ‘Family Ministries’ van Jeugd met een Opdracht/Heidebeek. Zij zetten zich door onderwijs en counseling in voor de Bijbelse uit-gangspunten van huwelijk en gezin. Zorg na echtscheiding is één van hun werkterreinen. Zij zijn ruim 35 jaar getrouwd en hebben drie getrouwde kinderen en vijf kleinkinderen. Zij werken en wonen in Amersfoort. Van Bram verscheen vorig jaar het goed ontvangen ‘Gebroken en toch heel’.

Voordat je opnieuw JA zegtBram de Blouw

Hertrouwen na een echtscheiding geldt als controversieel in de christelijke wereld. Mag het Bijbels gezien wel of niet? Zegenen we het huwelijk wel of niet in? Tegelijkertijd zien we het aantal tweede huwelijken onder christe-nen stijgen. In de discussie worden vaak de direct betrokkenen die zich willen voorbe-reiden op een tweede huwelijk vergeten. Dit boek geeft hun stof tot nadenken als zij willen besluiten om opnieuw ‘JA’ te zeggen. Vragen over partnerkeuze, huwelijksvoorbereiding en het samenvoegen van twee gezinnen worden besproken. Meer dan de helft van de tweede huwelijken eindigt helaas opnieuw in een scheiding. Een reden te meer om samen met je partner goed voorberied te zijn als je een dergelijke stap zet.

Bram slaagt er in dit boek (opnieuw) in om alle aspecten van het thema eerlijk onder ogen te zien. Hij gaat daarbij ook de moeilijke vragen en mogelijke obstakels voor een tweede huwelijk niet uit de weg. Zonder voor te schrijven wat de keuzes moeten zijn, helpt hij om alle aspecten te overzien.Daarbij wijst hij voortdurend naar de persoonlijke verantwoordelijkheid in de vertrouwelijke omgang met God om eigen wegen te zoeken en vinden. Een aanrader voor ieder die de pijn van een echtscheiding achter de rug heeft en open staat voor een nieuwe relatie.Wieger Sikkema, PaStor Zorgbeleid Vrije baPtiStengemeente bethel, drachten

“Een boek waaruit ervaring en een pastoraal hart voor gescheiden broeders en zusters spreekt. Van harte aanbevolen!” dS. m.d. geuZe, emerituS Predikant Van de ProteStantSe kerk in nederland te nunSPeet.

HEARTWORK helpt (echt)paren met de uitdagingen binnen de relatie. Het bouwen van sterke rela-

ties is alleen mogelijk als je bereid bent om in die relatie te investeren: door er tijd aan te besteden,

door het respecteren van je partner en door open en eerlijk te zijn.HEARTWORK is beschikbaar om

te helpen aan die relatie te werken door samen met de paren mee op te lopen. Als echtpaar zul je de

Bijbelse inzichten voor relaties ontdekken en nieuwe manieren vinden om met relatieproblemen om

te gaan. Om dit te bereiken zul je er beiden hard aan moeten werken. Daarom heet het ook HEART-

WORK; het gaat om je hart, maar een relatie onderhouden is ook hard werk.

HEARTWORK is gespecialiseerd in huwelijkscoaching en huwelijks-voorbereiding. Met meer dan 34

jaar persoonlijke huwelijkservaring en meerdere jaren ervaring op het gebied van coaching in bin-

nen- en buitenland biedt HEARTWORK het volgende aan:

• Huwelijkscoaching

• Relatiecoaching

• Huwelijksvoorbereiding

• Familiecoaching

• Huwelijkscursussen (als stel of groepsgewijs)

• Huwelijksvoorbereidingscursussen (als stel of groepsgewijs)

• Cursus: ’Hoe bouw ik een sterke familie’

• Zorg na Scheiding (individueel of groepsgewijs)

Echt en oprecht!

Categorie: PastoraatISBN: 978-90-6318-299-1Prijs: ¤16,90Formaat: 13,5 x 21 cmPaperbackOmvang: 218 pagina’sOmslag: Studio Vuurdoorn

Eerder verscheen:

Gebroken en toch heelDe weg van herstel na een echtscheiding

ISBN 9789063182953 / ¤16,90

Page 6: Nieuw 2014

10 11

Ontdek Lectio DivinaJames Wilhoit and Evan Howard

Categorie: Lectio DivinaISBN: 978-90-76596-08-2Prijs: ¤14,90Formaat: 13,5 x 20,5 cmPaperbackOmvang: 152 pagina’sOmslag: Arend Ripping

Lectio divina staat weer volop in de belangstelling. Het is een gees-telijke manier van bijbellezen die gericht is op de ontmoeting met God in zijn Woord. De praktijk gaat terug op een aloude klooster-traditie, maar ook de reformator Luther was overtuigd van de grote waarde ervan. Hoewel Lectio divina vele vormen kent, belichten de auteurs vijf elementen: lezen, mediteren, bidden, contempleren en handelen. Wanneer we mediteren, ‘herkauwen’ we aandachtig de gelezen passage en letten hierbij op gedachten en vragen die in ons opkomen. We zetten de woorden die we lezen om in gebed en komen tot rust in Gods aanwezigheid tijdens momenten van cintemplatie. We handelen niet alleen naar Gods Woord door zijn leefregels toe te passen, maar ook door zijn woorden van verge-ving en bemoediging te ontvangen.

Lectio divina verandert het bijbellezen in een intiem gesprek met onze Vader. Alleen wanneer wij ons regelmatig open stellen voor dit gesprek, zullen wij bloeien als een boom geplant aan stromend water.

“In dit boek worden de verschillende elementen van de lectio divina op een heldere en liefdevolle manier beschreven, met gebruikmaking van heel veel wijsheid uit de volle breedte van de christelijke traditie.” Jos Douma (predikant en auteur)

“Lectio divina gaat over ontdekken. We ontdekken hoe geweldig en genadig God is, maar ook wie we zelf zijn en hoe onze ervarin-gen het lezen van de Bijbel beinvloeden. Dit boek daagt je uit om de Bijbel opnieuw te leren lezen. Van harte aanbevolen!” Ernst Haagsman en Lucas Boersma (organisatoren Navigator stilteweekenden)

Met voorwoord vanJos Douma!

De dood van de moderne superheldChris lautsbaugh

Categorie: PastoraatISBN: 978-90-6318-Prijs: ¤11,90Formaat: 13,5 x 21 cmPaperbackOmvang: 197 pagina’sOmslag: Mariano Magno & Brian DiehlOmslagillustratie: Kyle Walters

Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet goed genoeg was in Gods ogen?

Men zegt dat we:Een goed christen moeten zijn.Een liefhebbende echtgenoot(ote).Een zorgzame en betrokken vader of moeder.Actief moeten zijn in onze omgeving en maatschappij.... en ga zo maar door.

Krijgen we dat ooit voor elkaar? Zijn we wel goed genoeg? Heb-ben we het gevoel dat we het nooit zullen maken in het leven, tenzij we een superheld zijn met superheldenkrachten?

Genade zet al deze eisen die de cultuur en maatschappij aan ons stelt op z’n kop. God geeft ons bij onze redding een ca-deau. Het is een cadeau dat er voor zorgt dat we voldoen aan Gods norm van perfectie. Hij is blij met ons. We hoeven ons niet langer in te spannen om onszelf te bewijzen, om daarna al-leen maar weg te zakken in frustratie en mislukking. Nu mogen we leven vanuit genade. Genade geeft ons een nieuw leven van vertrouwen en vrede.

‘De dood van de superheld’ duikt dieper in deze dilemma’s en geeft praktische oplossingen om je denken te veranderen en aan te passen aan de realiteit van Gods Waarheid.

Chris Lautsbaugh is getrouwd met Lindsey. Hij heeft twee zo-nen, Garett en Thabo. Hij geeft al bijna 20 jaar les en is betrok-ken bij zendingswerk. Momenteel woont en werkt hij in Zuid-Afrika. Hij heeft een serie van 24 discipelschap-overdenkingen uitgebracht in La Biblia del Discipulado (The Discipleship Bible). Dagelijks staat Chris erbij stil dat hij geen superheld hoeft te zijn, maar dat hij mag leven in afhankelijkheid van de genade van Godwww.nosuperheroes.com

Genade breekt wet!

Page 7: Nieuw 2014

12 13

God en afgodenDr. Simon Franken

De schrijver groeide voor de tweede oorlog op en werd

gefascineerd door het werk van Albert Schweitzer die Duits-

land verliet om in Afrika medisch werk te verrichten.

Na de afloop van de oorlog en voltooiing van zijn medische

opleiding kon dat verlangen werkelijkheid worden door het

verrichten van werk voor de zending op Nieuw Guinea. De

ontmoeting met onbegrepen oogziekten deed hem beslui-

ten te specialiseren in de oogheelkunde.

Zo heeft hij in India in een christelijke medische opleiding

een afdeling oogheelkunde kunnen opzetten. Die opleiding

hoort nu tot de beste in India.

Na een interim periode als hoogleraar oogheelkunde aan

de universiteit van Groningen ging hij weer terug naar werk

als zendingsarts in Afghanistan en Somalië om daar artsen

voor bestrijding van blindheid op te leiden. Ook verrichtte

hij werk voor de Wereld Gezondheidsorganisatie. Na terug-

keer naar Nederland gaf hij cursussen en schreef na zijn

tachtigste verjaardag het eerste opstel. Pas later volgden

er meer. Eerst in 2013 vatte de gedachte post om de hier

gepresenteerde opstellen te bundelen. Het bundeltje is

niet een boek in de gewone zin, maar elk van de opstellen

houdt verband met de bron van zijn leven.

Prof. Dr. Simon Franken (geb. 1919) was zendeling in Nieuw

Guinea. Hij is specialist in de oogheelkunde. Hij was hoog-

leraar oogheelkunde aan de universiteit van Groningen.

Ook werkte hij als zendingsarts in Afghanistan en Somalië

om daar artsen voor bestrijding van blindheid op te leiden.

Daarnaast verrichtte hij o.a. werk voor de Wereld Gezond-

heidsorganisatie. Momenteel woont hij in Nederland met

zijn vrouw Ans.

Categorie: EssaysISBN: 978-90-70048-86-0Prijs: ¤14,90Formaat: 12,5 x 20 cmOmvang: 178 pagina’sOmslag: HASH

100 jaar ervaring tussen twee flappen!

Nieuw leven, en nu?Peter Verburgh

Categorie: DiscipelschapISBN: 978-90-6318-614-2Prijs: 16,50Formaat: 12,5 x 20 cmOmvang: 355 pagina’sOmslag: PV

Een inleiding tot discipelschap

Nieuw leven:wat is het, hoe krijg je het, maar vooral: hoe leef je het? Je bent vol goede moed begonnen aan je ‘christelijke’ leven, en vervol-gens merk je dat het allemaal niet zo geweldig gaat als je eerst had verwacht. Ben jij de enige met deze worstelingen?Nee, er blijken algemene principes te schuilen achter deze strijd! Dit boek is bedoeld als hulp bij het leggen van een stevig fundament voor je geloofsleven. Wie is God? Wie ben ik? Wat betekent het om kind van God te zijn? Waarom zondig ik steeds weer? Welke invloed heeft mijn omgeving op mij? Wie is de vijand? Wat mag ik verwachten van mijn nieuwe leven?In het eerste deel maak je kennis met dit soort thema’s. Het tweede deel besteedt aandacht aan de toepassing hiervan in het dagelijks leven. Wat is Gods verwachting van mijn leven? Hoe ga ik om met zonde en strijd? Wat kan ik zelf, wat mag ik aan God overlaten? Hoe kan ik God meer ervaren in mijn leven?Ten slotte komt in het laatste deel de Bijbel aan bod. Er blijken verbazend veel redenen te vinden waarom die een belangrijke plaats verdient in je nieuwe leven. Je leert dan ook een handige manier om die oude tekst toe te passen in je leven van vandaag. Hierdoor blijkt de Bijbel toch minder saai dan je altijd dacht!Achter ieder hoofdstuk staan gespreksvragen voor verwerking. Voor een grondige Bijbelse onderbouwing staan de eindnoten bol van de verwijzingen naar Bijbelteksten. Door deze extra diepgang kan dit boek niet alleen voor persoonlijke studie gebruikt worden, maar kan ook uitstekend dienen als werkboek voor een groep.Of je nu al langer bij de ‘club’ behoort of nog maar kort: dit boek geeft je de mogelijkheid om vertrouwd te raken met de Bijbel en je geloof stevig te laten wortelen in Gods Woord! Het is praktisch, opbouwend en zeer toegankelijk geschreven; en voelt zich thuis in iedere boekenkast!

Peter Verburgh (1968) is ooit begonnen als fysiotherapeut, maar werkt nu als pastoraal en psychosociaal hulpverlener in zijn eigen praktijk, zie www.anapausis.nl. Daarnaast probeert hij mensen op gepaste wijze bekend te maken met het evangelie.Eerder verscheen van hem ‘De Bijbel, wat moet ik er mee...?’.

Page 8: Nieuw 2014

14 15

Categorie: EschatalogieISBN: 978-90-6318-611-0Prijs: ¤12,90Formaat: 12,5 x 20 cmOmvang: 140 pagina’sOmslag: HASH

Iedereen die Christus terugkomst verwacht, heeft er een bepaald beeld bij. Maar soms is dat beeld verontrustend vaag. Want ja, wat moeten we ons er nu precies bij voorstellen? Ik bedoel: concreet? Ook heerst er (en dit moeten we helaas toe-geven) totale verwarring over een aantal onderwerpen. Zal ereen geheime opname van gelovigen zijn? En wanneer dan? Gaan we naar het hemelse Jeruzalem, of naar het aardse? Heeft Israël een andere bestemming dan de gemeente? Waar zijn eigenlijk de doden voorafgaand aan de opstanding? Wat moeten we ons voorstellen bij de hel? Wie de moed heeft zich te verdiepen in de profetieën wordt ‘beloond’ met ingewik-kelde constructies en een scala aan tegengestelde visies. Is er iets van orde te vinden in de chaos?

Zeker als de dageraad kijkt een aantal van deze vragen eerlijk in de ogen en tracht tot duidelijke antwoorden te komen. Wat gebeurt er met de levende gelovigen? Wat gebeurt er met de doden in Christus? Wat gebeurt er met de aarde? En, niet in de laatste plaats, is er een verklaring voor alle verwarring?

David-Jan Groot, woonachtig te Zwolle, heeft aan het Zwolse conservatorium compositie gestudeerd. Hij is liedschrijver en pianist van de band Open the Gate en actief lid van een evangelische gemeente. Eerder schreef hij het goed ontvangen Aanbidding; een verplicht nummer? en het spraakmakende boek Het raadsel van de Antichrist.

Verlangen naar GodA.W. Tozer

Zeker als de dageraadDavid-Jan Groot

A.W. Tozer schreef Verlangen naar God in zijn coupé tijdens een treinreis van Chicago naar McAllen in Texas. Het werd al snel een bestseller en ontving zowel de ECPA Gold en Plati-num Book Awards. Het boek werd geschreven in 1948, maar wordt nog steeds herdrukt en opnieuw ontdekt door nieuwe generaties. Het is een dringende oproep geen compromis te sluiten met de wereld en volledig overgegeven aan God te leven.

“De weg om God beter te leren kennen leidt door de eenzame

dalen van armoede van de ziel en de verloochening van alle

dingen. De gezegenden die Gods koninkrijk bezitten, zijn

zij die alle uitwendige dingen hebben afgewezen en die dat

verlangen naar bezit met wortel en tak uit hun hart verwijderd

hebben. Dat zijn de ‘armen van geest’. Zij hebben een innerlij-

ke gesteldheid gekregen die vergelijkbaar is met de uiterlijke

omstandigheden van de gewone bedelaars in de straten van

Jeruzalem. Dat wordt in wezen bedoeld met het woord ‘arm’,

zoals Jezus het hier gebruikt. Deze gelukkige armen zijn niet

langer slaaf van de tirannie van de dingen. Ze hebben het juk

van de verdrukker verbroken; en dat hebben ze niet voor el-

kaar gekregen door te vechten, maar door zich over te geven.

Hoewel ze dus bevrijd zijn van die bezitsdrang, bezitten ze in

werkelijkheid alle dingen. ‘Hunner is het Koninkrijk der heme-

len.’” [ uit Verlangen naar God]

Aanbidding? Een verplicht nummer?

ISBN 9789063182861 / ¤9,90

Het raadsel van de antichrist

ISBN 9789063186104 / ¤11,90

Eschatologie van zeldzame klasse!

Categorie: PastoraatISBN: 978-90-6318-154-3Prijs: ¤9,90paperbackFormaat: 13,5 x 21 cmOmvang: 95 pagina’sOmslag: HASH

Page 9: Nieuw 2014

16 17

De zotheid gekroondMarius Boven

Geroepen om vrij te zijnNoor van Haaften

Categorie: BijbelstudieISBN: 978-90-6318-351-6Prijs: ¤9,95Formaat: 13,5 x 21 cmOmvang: 198 pagina’sOmslag: HASH

Hemelbewoners raken de weg kwijt in een tijdmachine. Zullen

zij ooit nog terug kunnen keren van hun reis door de eeuwig-

heid?

In vervolg op de debuutroman van Marius Boven, Pion van

de Hemel, beleeft een groep mensen en engelen in De zotheid

gekroond een avonturenreis, die doet denken aan zowel Dante,

Mulish als Doris Lessing.

Grote psychologische thema’s worden op speelse wijze be-

handeld. De Vader – Zoonrelatie stond centraal in De Pion van

de Hemel. Het verhaal is een voortzetting van de theologische

discussie van een vader met zijn zoon.

In De zotheid gekroond gaat het in de eerste plaats om het grote

broer syndroom. Gaandeweg het boek komt de vrouw aan bod;

de moeder, zussen en vriendinnen. Ze blijken een cruciale rol te

spelen in de overwinning op het kwaad.

Loodzware thema’s, maar door de vele tactische wendingen in

het eigenzinnige taalgebruik blijft deze roman van het begin tot

het eind boeien.

Het boek is moeilijk in een literair genre te vangen. Het is zeker

een avonturenroman. Relifictie in de traditie van C.S. Lewis zou

een goede omschrijving kunnen zijn.

Op de renbaan van het leven worstelen heel wat mensen met ongemakken die een vrij lopen in de weg staan. Eén groot probleem verbindt hen: ze zijn te zwaar belast. Er is niemand die geen rugzak draagt en de meeste rugzakken zitten vol.

In ‘Geroepen om vrij te zijn’ klinkt de uitnodiging van Jezus: ‘Komt tot Mij, allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven’. Hij, onze Leidsman, wil ons hel-pen bij het (steeds opnieuw) verwijderen van ballast zoals zonden, zorgen, een negatief levensmotto, een overvolle agenda, wroeging of pijn over dingen uit het verleden, teleurstelling, wrok of angst voor God.

Een diepgaand, eerlijk en praktisch boek dat ook ge-schikt is voor gebruik door (bijbel-)kringen.

Noor van Haaften, voormalig programmamaker bij de EO, schreef eerder ‘Een woning voor mijn hart’, ‘Sterren van de hemel’ en ‘Geroepen om vrij te zijn’. Haar boeken zijn in di-verse talen vertaald. Sinds 2002 houdt zij zich voornamelijk bezig met schrijven en het houden van lezingen in binnen- en buitenland.

Categorie: LiteratuurISBN: 978-90-6318-613-5Prijs: ¤18,90Formaat: 13,5 x 21 cmOmvang: 352 pagina’sOmslag: HASH

Eerder verscheen van Marius Boven: Pion van de hemelIsbn 9789063186029Prijs: 15,90

Page 10: Nieuw 2014

18 19

DE BOODSCHAP VAN JOËL, MICHA EN HABAKUKDavid Prior

VerschenenCategorie: ExegeseISBN: 978-90-6318-308-0Prijs: 24,90Formaat: 13,5 x 21 cmOmvang: 384 pagina’sVertaling: A. WassenaarOmslag: HASH

Joël, Micha and Habakuk

- deze oude profeten zijn

ongekend relevant voor de

gemeente van nu. Zij leggen

grote nadruk op het belang

van het luisteren naar wat God

zegt in tijden van tegenspoed,

ongehoorzaamheid en ramp.

Joël, kijkend naar de brokstuk-

ken om zich heen, profeteert

van een tijd waarin de Geest

van God wordt uitgestort.

Micha verklaart dat Gods

straf voor de ongerechtigheid

van de mens een feit is, maar

dat zij die Hem trouw blijven

gespaard zullen worden.

Oog in oog met de verwoesting

van het land, de heilige stad

en het volk spreekt Habakuk

van God en het plan met de

mensheid dat Hij uitwerkt.

Deze profeten spraken tot het

volk op straat en op de markt

en spoorden mensen aan God

te gehoorzamen en te dienen.

David Prior gelooft dat de

gemeente haar boodschap en

haar waarden naar de mensen

moet brengen. Dit zal hoop

brengen aan een land dat

onder Gods oordeel staat.

De boodschap van GenesisDe morgenstond der scheppingDavid Atkinson

De boodschap van RuthVleugels om onder te schuilenDavid Atkinson

De boodschap van JobLijden en genadeDavid Atkinson

De boodschap van PredikerEen tijd om te rouwklagen en een tijd om te dansenDerek Kidner

De boodschap van JesajaOp arendsvleugelenBarry Webb

De boodschap van HoseaLiefde voor de liefdelozenDerek Kidner

De boodschap van de BergredeEen christelijke tegencultuurJohn Stott

De boodschap van MarcusHet geheim van het geloofDonald English

De boodschap van RomeinenGods goede nieuws voor de wereldJohn Stott

De boodschap van GalatenMaar één wegJohn Stott

De boodschap van 2 TimoteüsBewaar het evangelieJohn Stott

De boodschap van JakobusDe beproevingen van het geloofAlec Motyer

De boodschap van OpenbaringIk zag de hemel geopendMichael Wilcock

De serie de Bijbel Spreekt Vandaag is een serie verklaringen van gedeelten uit het

Oude en Nieuwe Testament. Het doel van deze verklaringen is tweeledig: de tekst

van de Bijbel zo nauwkeurig mogelijk uitleggen en de boodschap van de Bijbel

verbinden met het leven van alledag. De serie is goed leesbaar voor een breed

publiek, want zij vermijdt bewust de theologische vaktaal. Zij staat onder redactie

van John Stott en Alec Motyer.

Page 11: Nieuw 2014

20 21

De roep van de zielDan Allender & Tremper Longman III

Eén voor allenInge van Wijnen

Categorie: PastoraatISBN: 978-90-76596-02-0Prijs: ¤16,90Formaat: 13,5 x 20,5 cmVertaling: Margreet de GraaffOmvang: 282 pagina’sOmslag: HASH

Categorie: ToerustingISBN: 978-90-6318-612-8Prijs: ¤18,50Formaat: 15 x 23 cmLuxe paperbackOmvang: 420 pagina’sOmslag: HASH ism IVWS

Pastorale parel!Een Hommage aanGods vermogen

Emoties als taal van onze binnenkant

Vaak vinden we onszelf gevangen tussen twee uitersten. Of we voelen teveel of we voelen niets. We proberen ons gevoel te negeren of we vechten ertegen alsof het onze vijand is. Maar alle emotie, zowel positief als negatief, kan ons inzicht geven in Gods karakter.

We willen onze negatieve emoties en verborgen wensen onder controle houden. God wil dat wij ze herkennen als een roep van onze ziel, zodat wij Hem beter leren kennen.

Allender en Longman onderzoeken de Psalmen om te ontdekken wat de Schrift zegt over onze verborgen emoties. Zij onthullen dat onze pogingen emoties onder controle te houden in wezen rebellie tegen God is of een poging om van Hem weg te vluchten.

Bij Navigator Boeken verschenen er diverse boeken van Dan Allender, waarvan hij er een aantal samen met Tremper Longman III schreef.

Dan Allender is momenteel professor in counseling aan de Wes-tern Seminary Seattle in Kirkland, Washington. Dan en zijn vrouw Rebecca hebben drie kinderen en wonen vlakbij Seattle in de staat Washington.

Dr Tremper Longman doceert Oude Testament aan het Westmont College in Santa Barbara in Californie. Hij en zijn vrouw Alice heb-ben drie zoons.

✓ Zal Gods liefde bij machte zijn zelfs de grootste zondaar tot berouw te brengen?

✓ Zal God uiteindelijk alle doelmissers redden uit het volmachtsgebied van de duisternis en overzetten in het Koninkrijk van de Zoon van Zijn liefde?

✓ Zal de hemelse Vader alle slaven van het verderf vrijmak-en, om hen tot overweldigende heerlijkheid te brengen?

✓ Zal God het al tot erkenning van de waarheid brengen? ✓ Zal alle vijandschap overwonnen worden en zal de laatste

vijand – de dood – buiten werking worden gesteld?✓ Zal de hemelse Vader, naar Wie iedere vaderlijke verwant-

schap in de hemelen en op aarde genoemd wordt, uitein-delijk alles in allen worden?

Is God vermogend Zijn Eigen wil waar te maken in Zijn schepping

of hebben we te maken met een God Die feilbaar is?

Geestelijk denken zet God, Die liefde is en liefde doet, in het middelpunt. De liefde ligt niet in het feit dat wij God liefhebben, maar in het feit dat Hij ons liefheeft. Door Eén voor allen te geven heeft God Zelf ‘dé Daad bij Zijn Woord’ gevoegd!

‘Want de liefde van Christus dringt ons,daar wij tot het inzicht gekomen zijn,

dat Eén voor allen gestorven is.’

2 Korintiërs 5 vers 14 en 15

Page 12: Nieuw 2014

22 23

Onvoorwaardelijke liefdeAnna Vos

Categorie: PastoraatISBN: 978-90-6318-616-6Prijs: ¤11,90Formaat: 13,5 x 21 cmLuxe paperbackOmvang: 140 pagina’sOmslag: Art den Boer

Tip voor iedereen!

Achterom kijken heeft geen zin.Vooruitkijken is de enige optie.

Al kijkend naar de toekomst hoop ik dat onze kinderen uiteindelijk zullen zeggen: “ondanks dat jullie gescheiden

zijn, hebben wij het goed gehad!” Dat is mijn diepste wens.

Onvoorwaardelijke liefde is een levensverhaal. Anna Vos beschrijft haar ervaring hoe het is om als christen een echt-scheiding mee te maken. Zij heeft met veel vragen gewor-steld, met veel afwijzing gevochten en is die eenzame en trieste weg gegaan. Anna neemt de lezer mee door het dal van echtscheiding waar steeds meer christenen doorheen lijken te gaan en laat zien dat God echt betrokken is, dat het ook Hem raakt en dat Hij echt een Helper en Trooster is.

Anna is hertrouwd. In ‘Onvoorwaardelijke liefde’ schrijft ze ook wat het betekent om een samengesteld gezin te hebben.

Met verwondering en respect dit boek gelezen. Er zitten herken-bare punten in voor iedereen en het is oprecht en open geschreven. Om met de woorden van de schrijfster te spreken: “kwetsbaarheid geeft ook mooie dingen”! Tip voor iedereen: lezen!! - Marinca

Waar is de Heilige Geest?Jan Meijerink

Categorie: PneumatologieISBN: 978-90-6318-615-9Prijs: ¤4,95Formaat: 12,5 x 20 cmOmvang: 64 pagina’sOmslag: HASH

De reden voor het schrijven van dit boekje is, naast een innerlijke indruk van de Geest, mijn grote bezorgdheid over onze kerken. Want hoe velen onder ons zien vandaag de dag nog echt hoe het lichaam van Christus er in ons land voor staat? Onderscheiden wij nog wel waar het op aankomt?

Van Jezus mochten zijn leerlingen onder geen beding zonder deze Geest in actie komen. In dit boekje hoop ik te laten zien waarom.

“Waar is de Heilige Geest?” In dit boek weet Jan Meijerink ons kort en bondig te inspireren, om dieper op zoek te gaan naar de bron van kracht in de dagelijkse wandel. Een thema dat belangrijk is voor de hele gemeente van Jezus Christus, of we nu lang of kort onderweg zijn. De Heilige Geest blijft de basis voor onze wandel in de juiste kennis, wijsheid en kracht. Een schitterend boek.Jofrey Leito, regionale voorganger Europa van Victory Outreach International

Jan Meijerink is voorganger van de Volle Evangelie Gemeente Diemen. Het is zijn grote verlangen om zo veel mogelijk mensen

bekend te maken met het verlossingswerk van Jezus.

Ook verschenen van Jan Meijerink:

Dit verzin je niet!

978-90-6318-607-4 / ¤9,95

Als God bestaat...

978-90-7004-882-2 / ¤7,95

Page 13: Nieuw 2014

24 25

Wanhopig afhankelijkMax Davis

Categorie: PastoraatISBN: 978-90-6318-173-4Prijs: ¤14,90Formaat: 13,5 x 21 cmOmvang: 190 pagina’sOmslag: HASH

Uitgelicht!

VOEL JE JE SOMBER? VERSLAGEN? OPGEBRAND?

Vat dan moed! Het zou zomaar kunnen dat je ophet punt staat een doorbraak te beleven!

Wanneer we de keus zouden hebben, zouden de meesten van ons niet bereid zijn om een punt te bereiken waarop ze wanhopig afhankelijk zijn, van wie dan ook. Maar wanneer we wanhopig afhankelijk zijn van God, kan dat een zeer unieke belevenis worden. We zullen ontdekken hoe geïnteresseerd God werkelijk is in alle onderdelen van ons leven - in het bijzonder op geestelijk, emotioneel en relationeel gebied. In Wanhopig afhankelijk openbaart Max Davis op liefdevolle wijze hoe onze teleurstellingen en fouten omgekeerd kunnen worden, zodat we God zullen ervaren op manieren die we nooit voor mogelijk gehouden hadden. Wanhopig afhankelijk zal je relatie met God een nieuwe dimensie geven, waarin elke persoonlijke uitdaging je kan aanzetten tot geestelijke en emotionele groei - in Hem.

Wanhopig afhankelijk - het punt waarop we kunnen stoppen met leven uit eigen kracht en Gods ultieme doel met ons leven ervaren!

Max Davis is fulltime schrijver en spreker. Hij heeft een graad in de journalistiek, behaald aan de Universiteit van Missis-sippi en een graad in de theologie, behaald aan het American Christian College and Seminary. Hij woont samen met zijn vrouw Alanna en hun drie kinderen in Greenwell Springs, Los Angeles.

Backlist 2014Auteur(s) Titel Prijs ISBN

978-90-6318-

Alcorn Deadline 18,90 074-4

Alcorn Het territorium 20,50 151-2

Alcorn Op het randje van de eeuwigheid 18,90 145-1

Alcorn In het licht van de eeuwigheid 11,95 183-3

Alcorn Brieven van heer Foulgrin 18,90 186-4

Alcorn Het Ishbane complot 17,95 249-6

Alcorn Bedrog 19,95 174-1

Alcorn De kloof 14,90 294-6

Arthur Breekpunt 16,90 268-7

Barrs Bruggen bouwen voor de boodschap 8,90 234-2

Begg 10 kenmerken van een vitaal geloofsleven 13,90 168-0

Blouw Gebroken en toch heel 16,90 295-3

Blouw Voordat je opnieuw JA zegt 16,90 299-1

Blouw Ik heb er soms zo genoeg van 14,90 241-0

Borst Lijnen naar de eindtijd 16,95 261-8

Boom Corrie ten Boom omnibus 14,50 058-4

Bos Op vaste grond 15,90 296-0

Boven De zotheid gekroond 18,90 613-5

Bridges Verlangen naar heiliging 8,90 091-1

Bridges Heer, U bent mijn doel 11,90 086-7

Brouwer Bloedwraak 15,90 108-6

Brouwer Dubbele helix 15,90 080-5

Brouwer Erfgoed 15,95 277-9

Brouwer Zoeken naar Jezus 10,00 198-7

Cloud/Townsend Grenzen in het huwelijk 17,50 188-8

Coleman Evangelisatie, Gods plan van aanpak 6,90 709-5

Davis Wanhopig afhankelijk 14,90 173-4

Dekker Hemelbestormer 18,90 247-2

Dekker Wanneer de hemel huilt 19,90 271-7

Dekker Vuur uit de hemel 18,90 282-3

Dok, van-Mak Hart en ziel 11,50 181-9

Dok, van-Mak Help, ik kan het niet alleen 12,95 162-8

Dok, van-Mak Help, ik kan het nog steeds niet alleen 11,95 167-3

Eareckson Een plaats van genezing 19,90 291-5

Facius Zitten aan de voeten van Jezus 9,90 136-9

Franken God en afgoden 14,90 978-90-70048-86-0

Gaukroger Gods reddingsoperatie: Ga ervoor! 8,95 142-0

Page 14: Nieuw 2014

26 27

Graham Billy Graham ‘Just as I am’ zijn autobiografie 18,90 109-3

Greenaway Hells Angel 11,90 274-8

Groot Aanbidding; een verplicht nummer? 9,90 286-1

Groot Het raadsel van de Antichrist 11,90 610-4

Groot Zeker als de dageraad 12,90 611-1

Haaften van Geroepen om vrij te zijn 9,95 351-6

Haaften van Sterren van de hemel 11,90 178-9

Haaften Elia 9,95 298-4

Haaften van Zomaar 8,90 269-4

Haaften van Opnieuw 8,90 285-4

La Haye Het wonder tussen man en vrouw 13,90 032-4

Lautsbaugh De dood van de moderne superheld 11,90 218-2

Lucado Als Jezus terugkomt 13,90 280-9

Lucado Daarom noemen ze Hem de Verlosser 13,90 083-6

Lucado Een God van wonderen is Hij. Nog steeds! 13,90 137-6

Lucado En de engelen zwegen 13,90 263-2

Lucado Hij deed dit speciaal voor jou (pakket van 3 ex.) 5,00 738-5

Lucado Hij koos de pijn 13,90 245-8

Lucado Hij noemt je bij je naam 13,90 082-9

Lucado In de greep van genade 13,90 148-2

Lucado Net als Jezus 13,90 117-8

Lucado Thuis bij God 13,90 180-2

Lucado Zes uur, één vrijdag 13,90 166-6

MacArthur Dichter bij Hem (bijbelstudie-dagboek) 21,50 064-5

Marjon De blauwe hel 18,90 290-8

Marjon De toonbank 15,00 293-9

Martinéz Gebedsleven 9,90 251-9

Martinéz Op zoek naar de regenboog 13,95 288-5

Mastebroek Elfenkind 15,90 265-6

Mastebroek Huis van de Wind 15,90 281-6

Mastebroek Tussen twee werelden 17,95 287-8

Mastebroek Het kind en de engel 17,95 297-7

Mastebroek De doler 5,00 119-2

McGrath Leidraad bij de Bijbel 22,90 105-5

McIlaney Verstrikt 14,90 160-4

McQuaid Zvi 11,50 170-3

Meijerink Waar is de Heilige Geest 4,95 615-9

Meijerink Als God bestaat... 7,95 978-90-70048-82-2

Meijerink Dit verzin je niet! 9,95 607-4

Myers Eli 9,90 195-6

Myers Het Genodyne-experiment 9,90 118-5

Myers Gevarenzone 9,90 120-8

Myers Vuurregen 9,90 190-1

Myers Soultracker 9,90 283-0

Nee Een tafel in de wildernis 14,95 225-0

Nee Basislessen (6 delen)

deel 1 Een levend offer 7,50 732-3

deel 2 De goede belijdenis 7,50 733-0

deel 3 Onze samenkomsten 7,50 734-7

deel 4 Niet ik, maar Christus 7,50 735-4

deel 5 Doe alles tot eer van God 7,50 736-1

deel 6 Heb elkander lief 7,50 737-8

Oeveren Dochter van twee moeders 11,90 200-7

Packer Fundamentalisme en het Woord van God 11,90 717-0

Packer God leren kennen 13,90 068-3

Packer Groeien in Christus 13,90 065-2

Packer Wandelen door de Geest 14,90 093-5

Peretti De bezoeking 18,90 158-1

Peretti De duisternis aanwezig 18,90 043-0

Peretti De eed 18,90 079-9

Peretti De profeet 18,90 055-3

Peretti Licht door de duisternis 18,90 046-1

Peretti Angst-academie 15,90 259-5

Peretti De vloek van Abel Frye 15,90 248-9

Pex Doorwandel het land 18,90 289-2

Poot Jozef: een Messiaanse geschiedenis 15,90 165-9

Poot Christelijk heidendom en het evangelie 13,90 254-0

Poppema Reisgenoten 2 9,95 138-3

Richardson De eeuwigheid in hun hart 15,90 199-4

Richardson Vredeskind 12,95 252-6

Richardson Heersers van de aarde 19,90 270-0

Rietkerk In dubio 13,90 246-5

Sinton Hoe kan ik anderen vergeven? 2,90 129-1

Sittser Verborgen genade 12,90 260-1

Sproul De heiligheid van God 11,90 217-5

Sproul De Bijbel leren kennen 9,90 115-4

Stott Christelijk leiderschap 11,95 273-1

Stott De Bijbel: Gods woord voor vandaag 5,90 720-0

Stott Eenheid, integriteit en trouw 11,95 272-4

Stott Het kruis van Christus 18,90 085-0

Stott Uitdagingen van deze tijd in bijbels perspectief 22,50 163-5

Stott Waarom ik een christen ben 12,95 284-7

Page 15: Nieuw 2014

28 29

Stott De Bijbel begrijpen 16,90 110-9

Stott Radicaal discipelschap 12,90 292-2

Teijlingen Er zijn hier geen christenen 5,00 742-2

Teijlingen Ik hoop maar dat ze gelijk hebben 5,95 743-9

Teijlingen Is het gras bij christenen echt groener? 6,90 744-6

Vaarmeijer Spit 11,90 xxx-x

Velema Achter de schermen 7,95 278-6

Verburgh De Bijbel, wat moet ik ermee...? 12,50 609-8

Verburgh Nieuw leven, en nu... 16,50 614-2

Visser Hardliners 7,95 275-5

Vos Onvoorwaardelijke liefde 11,90 616-6

Warren De weg van vrede 2,90 123-9

Warren Wat heeft ’t voor zin? 4,50 740-8

Wijnen Een voor allen 18,50 612-8

Winston Vrouwen in de gemeente van Christus (ing.) 19,95 094-2

Wright Jezus leren kennen door het OT 17,90 143-7

SerIe:DeBIjBelSPreekTvANDAAg 978-90-6318-

Atkinson De boodschap van Genesis 1-11 13,90 313-4

Atkinson De boodschap van Job 12,90 306-6

Atkinson De boodschap van Ruth 11,90 304-2

Kidner De boodschap van Prediker 11,90 301-1

Kidner De boodschap van Hosea 11,90 305-9

English De boodschap van Marcus 15,90 309-7

Stott De boodschap van de Bergrede 15,90 302-8

Stott De boodschap van 2 Timoteüs 11,90 300-4

Stott De boodschap van Galaten 15,90 314-1

Stott De boodschap van Romeinen 23,90 310-3

Motyer De boodschap van Jakobus 13,90 303-5

Prior De boodschap van Joël, Micha & Habakuk 24,90 308-0

Webb De boodschap van Jesaja 16,90 307-3

Wilcock De boodschap van Openbaring 15,90 312-7

NovAPreSklASSIekerS

1. Fee De heilige Geest in de gemeente 18,90 153-6

2. Narramore De waarde van zelfrespect 11,90 016-4

3. Nee Het Hooglied 12,90 144-4

4. Stott De christen als tijdgenoot 22,90 077-5

5. Nee De vrijmaking van de geest 9,90 724-8

6. Stott Doop en vervulling met de heilige Geest 12,90 116-1

7. Tozer Verlangen naar God 9,90 154-3

NovAPreSTryouT

Boer Pure toewijding aan Jezus Christus 14,90 605-0

Boven Pion van de hemel 15,90 602-9

Fraaij Lijkt u dat wat? 12,50 600-5

Fraaij Dat zou best kunnen 12,50 601-2

Fraaij Is dat even gezellig 12,50 603-6

Jong Simply Single 11.90 608-1

Maan Daten met God 15,90 606-7

Niemeyer Niet bemind, toch geliefd 14,90 604-3

WoNDerProjecT 978-90-6318-

Atroa Wonder Brown 14,95 411-7

Atroa Wonder Black 14,95 412-4

Atroa Wonder White 14,95 413-1

Atroa Wonder Pink 14,95 414-8

jeugDBoekeN 978-90-6318-

Brouwer CyberQuest 17,95 196-3

Donkersgoed Een Afrikaans jongetje 1,50 978-90-70048-71-6

Donkersgoed Het moeilijke plan 1,50 978-90-70048-72-3

Donkersgoed Kiprotich 2,00 978-90-70048-80-8

Donkersgoed De kleine herder 1,50 978-90-70048-73-0

Donkersgoed De lange reis die toch... 1,50 978-90-70048-74-7

Donkersgoed Mbwake 1,50 978-90-70048-76-1

Donkersgoed Roberto 1,50 978-90-70048-75-4

Donkersgoed Schoenpoetsertje en... 1,50 978-90-70048-77-8

Donkersgoed Van een meisje en haar hondje 1,50 978-90-70048-78-5

Donkersgoed Venster in de hemel 1,50 978-90-70048-79-2

Julian C.T. Studd, sportman en zendeling 2,25 978-90-70048-43-3

Peretti De deur in de Drakenbek 6,90 050-8

Peretti Ontsnapping van het eiland Aquarius 6,90 049-2

Peretti De grafkamers van Enak 6,90 051-5

Peretti Gevangen op de bodem van de zee 6,90 048-5

Peretti Het geheim van de Steen in de woestijn 6,90 098-0

Peretti De dodelijke vloek van Toco-Rey 6,90 099-7

Peretti De legende van Annie Murphy 6,90 101-7

SuPerNovA-PockeTS

Lahaye De Geest en ons temperament 6,90 700-2

Morris Hij kwam bij ons heel gewoon 5,90 712-5

Packer Evangelisatie en de soevereiniteit van God 4,90 704-0

Page 16: Nieuw 2014

30 31

Stott De basis van het bijbelse geloof 6,90 703-3

Stott Christen worden / christen zijn 2,90 710-1

978-90-70656-

Ideeënboek voor kleine groepen 11,95 47-8

Allender Voor het leven getekend? 16,50 978-90-6318-203-8

Allender Het leven omarmen 17,50 978-90-76596-22-8

Allender/Longman Roep van de ziel 16,90 978-90-76596-02-0

Allender/Longman Samen sterk 17,50 978-90-76596-11-2

Borst Houd mij vast 14,50 978-90-76596-23-5

Bridges Genade (met werkboek) 13,95 978-90-6318-204-5

Bridges Inzet en genade 13,95 978-90-6318-216-8

Bridges Je leven delen 15,00 978-90-76596-61-7

Callaway Wat stinkt hier toch zo? 17,50 978-90-76596-13-6

Callaway Vroeger had ik antwoorden 14,50 978-90-76596-43-3

Cline/Fay Opvoeden met liefde en logica 17,90 96-6

Crabb Bemoedigen doet goed 9,95 978-90-6318-206-9

Crabb Bouwen aan een gelukkig huwelijk 12,50 978-90-6318-207-6

Crabb Het sterke geslacht? 13,95 978-90-6318-214-4

Crabb Man en vrouw 14,50 978- 90-6318-209-0

Crabb Mensen begrijpen 13,95 978-90-6318-215-1

Crabb Van binnenuit (met werkboek) 14,95 978-90-6318-213-7

Evans/Wilhoit Ontdek lectio Divina 14,90 08-2

Groom Van moeten naar mogen 14,50 79-9

Hicks De veelzijdige man 21,95 978-90-76596-52-5

Huggins Ouders en pubers 15,95 978-90-6318-210-6

Jabbour Anders leren kijken 17,90 978-90-76596-05-1

Johnson Bedoeld leven 17,50 978-90-76596-21-1

Johnson Genieten van Gods nabijheid 12,50 978-90-6318-219-9

Johnson Luisteren naar God 14,95 91-1

Johnson Stil worden voor God 16,50 978-90-76596-91-4

Karssen Gaandeweg genoteerd 11,95 978-90-76596-04-4

Karssen Geleend bezit 9,50 978-90-76596-83-9

Keyes Achter je identiteit komen 19,90 978-90-76596-31-0

Kreeft De deugden in ere hersteld 19,50 978-90-76596-32-7

Lovejoy Moeder zijn... en het nog leuk vinden ook! 16,90 978-90-76596-93-8

Manning Kind aan huis 14,00 978-90-76596-41-9

Manning Onder de indruk van Jezus 14,95 978-90-76596-63-1

Manning Het zwerversevangelie 17,95 978-90-76596-42-6

Miller Halfbewolkt met hier en daar zorgen 14,95 978-90-76596-34-1

Miller, Paul Liefde in levende lijve 14,90 978-90-76596-54-9

Myers Geen dag zonder aanbidding 14,90 48-5

Ogden Discipelschap met impact 17,95 978-90-76596-44-0

Peel Van droom tot doel 14,50 97-3

Petersen/Shamy De insider 17,50 978-90-76596-64-6

Peterson Een zaak van lange adem 16,50 71-6

Rinehart Seks zonder spijt 16,95 07-5

Schee, van der Alleen voor vaders 8,50 978-90-6318-230-4

Schee, van der Meer voor vaders 9,50 978-90-76596-53-2

Shriver Een tweede kans 14,95 978-90-76596-34-1

Stanley Iedereen een mentor 16,95 978-90-76596-72-3

Visser De cirkel doorbreken 27,95 978-90-76596-03-7

White Als kinderen geen kinderen meer zijn 16,50 978-90-76596-81-5

White Gevarenzones voor mannen 16,50 978-90-76596-01-3

White Vrijblijvendheid voorbij 12,90 94-2

Wilhoit/Evans Ontdek lectio Divina 14,90 08-2

Willingham Onderweg naar vrijheid 16,90 978-90-76596-73-0

Woudenbergh, van Leef zoals jij bedoeld bent 9,90 978-90-76596-14-3

Yeakley Koninklijk karakter 16,90 978-90-76596-06-8

NAvIgATorWerkBoekeN

Bijbelstudiecursus

3. Wandel met Christus 3,60 03-4

6. Groei in dienstbetoon 3,60 06-5

8. Leven vanuit de gemeenschap 3,60 08-9

D’r zit groei in

1. Een nieuw begin 3,60 31-7

4. Anders in de wereld 3,60 34-8

Dijken In gesprek met... 3,60 36-2

Dijken Onderweg 5,40 42-3

Dijken Opklaring - De Bijbel tot leven 4,50 978-90-297-1071-8

Dijken Opklaring - Gebed aan huis 4,50 978-90-297-1072-5

Dijken Opklaring - Gezin en geloofsgemeenschap 4,50 978-90-297-1073-2

Doornenbal Ontplooiing 8,60 16-4

Twee worden één 5,40 18-8

Mieras Gespreksstof voor jongeren

Hoop of luchtbel 3,60 52-2

Met onbekende bestemming 3,60 53-9

Jezus, ongekend bekend 3,60 54-6

Je geld en je leven 3,60 55-3

Waardenburg Een plus een wordt drie 3,20 44-7

Page 17: Nieuw 2014

32

Kijk snel op pagina 10 of op

www.novapres.nl

Ontdek Lectio Divina