New York 2012, deel 2

download New York 2012, deel 2

of 11

 • date post

  22-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

10-days visit in New York

Transcript of New York 2012, deel 2

 • New York 2012

  deel 2

 • We gingen naderhand eten in the Whole Foods Market waar je een grote variteit aan voeding vindt. Het was nodig de zinnen wat te verzetten. Eens we de emoties en het eten verwerkt hadden, trokken we naar Soho. Verschillende winkels hebben artikels in solden. We stapten heel wat af. We gingen later ook weer te voet over de Brooklyn Bridge terug, zo konden we genieten van het New York by night-zicht. We waren 12u weg en KeiMoe!

  memorial Twin Towers

  New York by night

 • Dinsdag, 25 september 2012 Ons startdoel vandaag was Union Square. In de metro zagen we een stand waar mensen zich konden registreren om te gaan stemmen. Das in Amerika niet verplicht. We maakten een kort praatje met de gemotiveerden. Toen ik zei: May the best win, voegde ik er in stilte maar duidelijk gearticuleerd OBAMA aan toe. Iedereen was tevreden. Het werd duidelijk geapprecieerd. Union Sqare is niks speciaals, zij het, dat het een plein is waar allerhande mensen verzamelen om hun ding te doen. Enkelen schaken, anderen verkopen er hun NY-fotos, anderen hangen gewoon wat rond. Van daar trokken we over Broadway av. Naar the Empire State Building. We passeerden weer enkele leuke vintage winkels. Daar niet ver vandaan bewonderden we de prachtige Flat Iron building. Toch maar weer een ongelooflijk prachtig gebouw. We stegen tot het 86ste verdiep in de ESB. Top of the bill!!! Wat een gebouw! Maar vooral, wat een uitzicht!!! Wat een STAD!!! Je geraakt er niet op uitgekeken. Vandaag werd ik voor de 1ste keer zo intens geraakt door een stad, zoals ik anders wordt geraakt door de natuur. Fenomenaal! Nadien wandelden we over 5th avenue. Daar staat the Public Library. Een gebouw dat Grieks aan doet met grote zuilen. Maar men had er doeken om gespannen wegens werken en daarom wilde ik geen fotos nemen. Binnen is het heel wat anders. Een stijl die Victoriaans lijkt. Grote zalen met mooie grote ramen, plafondschilderingen. Bewerkte houten tafels en verlichting die qua stijl een geheel vormt met het gebouw. Enorme grootse boekenrekken langs de muur, die me doen denken aan de nottebohmzaal in de Concience bibliotheek... maar wel wat groter... De subway genomen naar het Guggenheim, bij Central Park. Het is van Frank Lloyd Wright. Zeer knap gebouw. Het ronde centrum, noemt men hier the tower. De tentoonstelling was zeer beperkt, spijtig. De witte kleur van het gebouw met zn ronde vormen in combinatie met recht lijnen en hoeken deden me meer genieten dan de kunstwerken. Hoewel Monet, Picasso, Van Gogh, Degas ea nooit te versmaden zijn... Het was simpelweg niet voldoende. Er was een tentoonstelling van fotos van Rinneke Dijkstra. Daarvan was een overdaad. Niet mis, maar teveel van hetzelfde. Fotos van personnages op het strand.

 • Eens we dat alweer hadden gehad, trokken we weer naar Union Square om nog een keer in the Whole Foods Market lekker te gaan eten. Het smaakte fabuleus.

  Flat Iron

  NY & Empire State

 • Public library

  Guggenheim

  Guggenheim

 • Woensdag, 26 september 2012 Om 9u vertrokken we naar het Metropolitan per subway. Te voet door Central Park en genoten van de groene wandeling. Het was er veel rustiger dan tijdens het weekeinde. De eekhoorntjes dartelden (of huppelen ze?) vrolijk voor onze voeten. Er staat een echte obelisk Cleopatras Needle, naar het schijnt, door Egypte geschonken omdat de Amerikanen hen hielpen om het Suezkanaal te openen, jaren geleden. Het Metropolitan was, zoals verwacht, zeer de moeite. Alle grote namen hangen daar. We wandelden er een 4-tal uren rond. We zagen lang niet alles, das onmogelijk. Het gebouw zelf is ook prachtig. De collecties worden knap weergegeven. Naderhand trokken we richting financial district langs Broadway, Wallstreet naar de ferry voor Staten Island. We vaarden langs het vrijheidsbeeld. Het was een aangenaam tripje. Ook tof om Manhattan te zien van op het water. Eens we terug waren, trokken we naar de Dumbowijk. Zeer aangenaam om rond te kuieren. Hier zijn toffe boekenwinkels, design, vintage. We gingen naar de PS Bookshop, een winkel niet erg groot, maar knap materiaal. Spijtig genoeg zijn de prijzen ook ferm. Ondertussen werd het donker. We wandelden nog even langs de waterkant. Wat een romantische plek! Hier moest ik beslist nog enkele fotos nemen.

  Metropolitan

 • We besloten naar Coney Island te rijden. Das toch een rit van een klein uur. We dachten dat de kermisattracties op Coney Island wel knap zouden zijn met kleurrijke verlichting, maar de boel was zo dood als wat. Niks te beleven. Hier en daar hingen wel wat hmm... figuren rond. We besloten om niet verder te gaan. Donkere straten of plaatsen te vermijden. Ik voelde me niet zo op mn gemak. Dus trokken we maar weer naar Brooklyn. Tegen 22u waren we thuis.

  Coney Island

  Statue of Liberty

  Dumbo by night

 • Donderdag, 27 september 2012 Stilaan moeten we ons voorbereiden op het eind van onze NY-10-daagse. We besloten om een shoppingday te houden. Ieder zou zn eigen weg gaan. Wij vertrokken eerst. Greet had me een adres van Century 21 aan de hand gedaan. Het zou de moeite zijn. Ok, wij er dus op af. We hadden het gistermiddag ook al geprobeerd, maar het was Jom Kipoer. Blijkbaar is deze keten van Joden en de boel was dus toe. Vandaag dus eerst op het internet via de tv op ons appartement, gekeken en de winkel zou open zijn. Groot, met hier en daar iets leuks, maar niet echt bijzonder. Hoewel beredruk. Ik kocht er wel n en ander voor de 4 kids. Verder trokken we naar Soho en West Greenwich om langs winkels te kuieren. Enkele leuke adressen genoteerd. Zoals het supertoffe piepkleine boekenwinkeltje Owow. We zagen echt wel knappe winkelinrichtingen. We gingen naar de creatieve Kiosk die zich op het 2de verdiep bevindt. Moet je langs een smalle trappenhal vol grafitti, echt wel leuk. De grote namen (mode) vind je allemaal in Soho, maar kopen doe je niet. Tenzij je net de lotto won. En dan was er nog de muziekwinkel waar we effe binnen liepen. Toen ik vroeg of dit 2de hands instrumenten waren, mocht ik van de verkoper achter in de werkplaats gaan kijken. Ze repareren en maken hier gitaren. Het hout lag ook in de winkel. Keinijg! Ik mocht fotos nemen. We liepen nog maar eens langs Washinton Square en Bleekerstreet. Men deed een cakeverkoop voor Obama. k Heb natuurlijk gesponsord en een muffin (superzoet) gegeten. Dan besloten we het Bowery museum te zoeken. Het is een nieuw museum met moderne kunst. Een knap gebouw. Precies bouwblokken los en nochalant op mekaar gezet. Toevalllig was er vanavond een free ticket evening. De laatste voor deze tentoonstelling. We besloten dus om lekker maar eens weer mee aan te schuiven in de rij. En content dat we zijn, dat we deze tentoonstelling nog hebben kunnen meepikken. Het was geweldig. Enkele bekende namen zoals Paul Bury, Keith Haring, Kapur en Vasarelly, maar ook vele onbekenden voor ons. Toch, zeer de moeite waard. Op een gegeven ogenblik sprak een jonge vrouw me aan. Ze wilde me fotograferen want vond dat ik er chique uitzie met mn sjaaltjes. Gohhh... mn ego is ferm gestreeld. We hadden maar weer een superdag.

 • Kiosk

  Owow

  Obama cakesale

 • Vrijdag, 28 september 2012 Als afsluiter hadden we regen. Wij gingen om te beginnen naar Macys in de 34th street. Ik kocht er rubber laarsjes. Daarna wandelden we nog wat downtown. We wandelden nog eens langs de Flat Irondbuilding en de Empire State building en hielden een stop om te eten aan Union Square. Nadien regende het pijpenstelen en moesten we regelmatig schuilen. We kochten uit noodzaak een paraplu. Vanaf dan regende het niet meer. Typisch... we hebben het pluutje dus niet moeten gebruiken. Op een gegeven ogenblik was ik gewoonweg kapot. Ik stelde voor om naar het appartement te gaan om even te rusten. Maar we hadden pech in de metro en kwamen veel later thuis dan verwacht. Maar een kwartier kunnen rusten. We wilden naar het Dumbo festival gaan dat vanavond is begonnen. We hadden chanse, het bleef droog en we genoten van nog een reeks kunst in de Dumbowijk. We hadden daar afgesproken met Greet en Luc, maar zijn elkaar mislopen. Ook zij waren bekaf huiswaarts gekeerd. Eens thuis, aten we licht en pakten we onze valiezen. Moegestreden naar bed.

  Artfestival Dumbo

 • the end