Mediapark Jaarcongres sfeerimpressie

Click here to load reader

 • date post

  12-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  212
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Een uitgebreide beschrijving van het Mediapark Jaarcongres (event, bezoekers, partners etc) en een terugblik op de jubileumeditie van 2012.

Transcript of Mediapark Jaarcongres sfeerimpressie

 • Studio 21, Media Park Hilversum20 juni 2013

 • 2 3

  Me

  dia

  par

  k J

  aa

  rc

  on

  gr

  es st

  ud

  io 2

  1, H

  ilve

  rs

  uM

  , 20

  Jun

  i 2013

  DisclaimerDe teksten in deze publicatie zijn gebaseerd op door iMMovator verzamelde informatie die zo zorgvuldig moge-lijk is verwerkt. Als er desondanks toch wat is misgegaan of als er verzuimd is bij specifiek materiaal rechthebbende te vermelden, dan kunt u contact opnemen met iMMovator. Ondanks alle aan de samenstelling van de tekst bestede zorg kan noch de redactie, noch de uitgever aansprakelijk-heid aanvaarden voor eventuele schade die zou kunnen voortvloeien uit enige fout die deze uitgave zou kunnen voorkomen.

  In deze uitgave komen namen voor van gedeponeerde handelsmerken. Deze namen zijn in de tekst niet voorzien van een handelsmerksymbool, omdat ze slechts fungeren als aanduiding van de besproken producten of diensten. Hierbij wordt op geen enkele wijze getracht inbreuk te maken op de rechten van de handelsmerkhouder.

  Over Mediapark Jaarcongres .. . . . . . . . . . . . . . . 4

  Opzet .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5

  Programma .. . . . . . . . . . . . . . . 6

  Deelnemers.. . . . . . . . . . . . . . . 8

  Terugblik lustrum editie: MPJC2012 .. . . . . . . . . . . . . . . . 10

  Partners. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16

  #MPJC .. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18

  ContactMediapark JaarcongresPostbus 3151200 AH Hilversum

  Voor alle fotos, videos, presentaties en tweets over, door of van Mediapark Jaarcongres gaat u naar www.mpjc.nl

  Contact personen: Monique van Dusseldorp, samenstelling programma: [email protected]

  Sieneke Croes, sponsor en partner mogelijkheden: [email protected]

  Marlies Hakvoort, media partners en communicatie: [email protected]

  Colofon Inhoud

  IMMOVATOR CROSS MEDIA EXPERTISECENTRUM IS MEDE GEFINANCIERD MET STEUN VAN HET EUROPEES FONDS VOOR REGIONALE ONTWIKKELING VAN DE EUROPESE COMMISSIE

  2013 wordt het zesde jaar dat we het Mediapark Jaarcongres organiseren. Een dag die binnen de industrie inmiddels geldt als ht media event van het jaar. Een dag waarop de Nederlandse media industrie bij elkaar komt voor de nieuwste ontwikkelingen n om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

  Vanaf de eerste editie wordt MPJC gehouden in de stijlvolle ambiance van Studio 21 op het Media Park. Deze sfeervolle studio, met haar ronde tafels en show uitstraling is onderdeel ge-worden van ons congres. We zijn dan ook bijzonder blij dat RTL zich vanaf vorig jaar bij ons heeft aangesloten als partner. Want, MPJC is een congres van, voor maar vooral ook door de sector.

  Naast RTL hebben ook andere organisaties zich aan ons verbonden. Gemeente Hilversum en United zijn daar voorbeelden van. Mede dankzij hun steun, hetzij in financiering, hetzij in het leveren van diensten, kunnen we dit prachtige congres organiseren. Maar ook de bijdragen van talloze grote n kleinere organisaties zijn voor ons van groot belang. Samen tillen we dit event naar een hoger niveau!

  In dit boekje vindt u een impressie van het event dat MPJC is. Wie zijn de bezoekers? Wie zijn de sprekers? Uit welke onderdelen bestaat het programma? U kunt het hier allemaal terug lezen. En we hopen uiteraard dat u er, net als wij, enthousiast van wordt en zin krijgt in 2013 mee te werken aan dit prachtige event!

  Met vriendelijke groeten, de initiatiefnemers van MPJC: Vicky Kuyk (Media Academie), Ton van Mil (iMMovator) en Jan Mller (Beeld en Geluid)

  VoorwoordDe MPJC sfeerimpressie is een uitgave van iMMovator Cross Media Network, Beeld en Geluid en de Media Academie.

  Tel: 035 623 87 81Fax: 035 623 89 [email protected]

 • Het doel van het media event van het jaar is om de bezoekers te informeren over en te inspireren door actuele trends in het medialandschap. MPJC brengt een kwalitatief hoogstaande en invloedrijke groep bezoekers bijeen; zon 700 deelnemers van grote en kleine bedrijven in Nederland uit de omroep, uitgeef-en nieuwe media/ICT sector. In de prachtige locatie Studio 21 laten deelnemers zich verrassen door bijzondere speeches, unieke acts en interessante ontmoetingen.

  Programma en sprekersMPJC biedt een breed, inhoudelijk sterk congresprogramma, afgewisseld met prikkelende videoquotes en verdiepende lunchsessies. Naast inspirerende, internationale keynotes brengt de Nederlandse mediatop haar primeurs op het congres. Tijdens eerdere edities hebben onder meer Henk Hagoort (NPO), Bert Habets (RTL), Jan-Willem Brggenwirth (538), Erik de Zwart (Mobilaria), Frank Volmer (Telegraaf), Dick Molman (Sanoma) en diverse ministers en beleids- makers een bijdrage geleverd aan het congresprogramma. Keynote speakers waren onder andere Gerd Leonhard (futurist), Erik Huggers (BBC), Gary Carter (Fremantle- Media), Kevin Slavin (Area/Code) en Alexander Bard (filosoof ).

  Belangrijke onderdelen in het format van MPJC:

  Congresprogramma. Plenair programma met internationale en Nederlandse keynote sprekers. Discussies en pitches van bedrijven en demonstraties van nieuwe mogelijkheden. Het congresprogramma is via een livestream te volgen.

  Lunchsessies. Partners van het MPJC bieden een serie lunchsessies aan, die ingaan op actuele onderwerpen: masterclasses en workshops, met praktische adviezen, toekomstvisies en nieuwe onderzoeksresultaten.

  Streven is om innovatie in de Nederlandse media en ICT wereld te bevorderen, zowel door grote bedrijven en organi-saties als door MKB bedrijven, en met name in het samen-spel tussen die twee. MPJC is de plek waar de Nederlandse mediawereld elkaar ontmoet, kennis opdoet over nieuwe ontwikkelingen en zich laat inspireren tot innovatieve diensten, producten en samenwerkingen.

  InitiatiefHet Mediapark Jaarcongres is een initiatief van het Neder-lands Instituut voor Beeld en Geluid, de Media Academie en het iMMovator Cross Media Netwerk. Het MPJC werkt samen met vele partners uit de media en ICT industrie zowel uit de publieke als de private sector. Daarmee is het een congres van, voor en door de sector.

  Het congres heeft geen winstoogmerk, wordt gerealiseerd vanuit een Stichting, en de toegangsprijs wordt bewust laag gehouden. Sponsoren uit bedrijfsleven, overheid en onder-wijs ondersteunen het event financieel.

  Demonstraties. Het Mediapark Jaarcongres biedt gedurende de hele dag partners de mogelijkheid om nieuwe media diensten de demonstreren aan de 700 bezoekers.

  Video Quotes. MPJC ondervraagt voorafgaand aan het event prominenten uit de Nederlandse media/ICT wereld. Hun uitspraken rond actuele onderwerpen worden getoond als introductie op de verschillende sessies.

  Pitches. Welke jonge bedrijven lanceren nieuwe diensten en producten die het media landschap veranderen? In 1, 2 of 3 minuten mogen zij vertellen hoe ze de wereld gaan veranderen.

  Over Mediapark Jaarcongres Opzet

  4 5

  Me

  dia

  par

  k J

  aa

  rc

  on

  gr

  es

  Boeiende presentaties

  Beeld en Geluid quizmasters

  st

  ud

  io 2

  1, H

  ilve

  rs

  uM

  , 20

  Jun

  i 2013

 • Tijdens de 6e editie kijken we terug en vooruit naar de enorme veranderingen in de media wereld. Welke verschuivingen zien we in media gebruik? Hoe gaan omroepen en uitgevers om met de nieuwe mogelijkheden? Welke kansen zijn er voor Nederlandse ondernemers?

  Innovatie en beleidTelecom, internet en media industrie overlappen en dat vraagt om een nieuwe inrichting van toezicht en regelgeving.

  internationaal te verkopen? Hoe zien internationale partijen de Nederlandse markt? Aan de hand van ondernemers, investeerders, beleidsmakers en media strategen gaan we in op de kansen en mogelijkheden van een Nederlandse media valley.

  YouTube economieYouTube is de plek waar televisie opnieuw uitgevonden wordt. Korte clips kunnen door persoonlijke aanbevelingen in enkele dagen miljoenen kijkers trekken, kijkers spelen hun favoriete programmas na, videodagboeken verbinden artiesten met hun fans. YouTube is inmiddels een partner programma gestart, waarbij het direct samenwerkt met rechthebbenden en de inkomsten ook met hen deelt. Wat levert dat op?

  DatastromenSociale netwerken vormen een voorbode van een hele nieuwe serie media diensten die draaien op real time data. Wie is waar, wat doet men, wat vindt men? De nieuwe media diensten worden gevormd door enorme datastromen. Infor-matie uit sociale netwerken, uit mediagebruik, verkeers- en weer informatie, 3Dsensing en nog veel meer databases worden de wereld van media en diensten ingetrokken. Hoe zullen datastromen het medialandschap van de toekomst definiren?

  Het nieuwe innovatiebeleid voor de creatieve industrie be-noemt media en ICT als relevante sector. Een nieuw kabinet ontwikkelt nieuwe plannen. In deze sessie wordt samen met mensen uit het vak ingegaan op diverse beleidszaken die elke media professional aangaan.

  Hollands GlorieEr is speciale aandacht voor de internationale mogelijkheden voor de Nederlandse media industrie. Hoe doen wij het internationaal? Welke bedrijven slagen erin hun diensten

  Programma

  6 7

  Me

  dia

  par

  k J

  aa

  rc

  on

  gr

  es

  Koffie! Aangeboden door Gemeente Hilversum

  Jubileum cupcakes

  Upload Cinema oprichter Dagan Cohen

  st

  ud

  io 2

  1, H

  ilve

  rs

  uM

  , 20

  Jun

  i 2013

 • MPJC brengt een kwalitatief hoogstaande en brede groep bezoekers bijeen; zon 700 deelnemers van grote en kleine bedrijven in Nederland uit de omroep, uitgeef- en nieuwe media/ICT sector. Een interessante groep media-professionals met uiteenlopende werkvelden. Maar ook een invloedrijke groep, waarvan bijna de helft aangeeft op managementniveau over hoger werkzaam te zijn.

  Met onder andere de volgende functies: algemeen management (25%) manager/teamleider (16%) marketing/communicatie (9%) consultant (6%) student/stagiair (6%) projectleider (5%) research & development (5%) beleidsmedewerker (3%) docent (2%) juridisch (2%)

  Wie waren de MPJC bezoekers in 2012? zakelijke dienstverlening (13%) publieke omroep/commercile omroep (12%) media en branche organisaties (10%) av-industrie (8%) online (8%) onderwijs (7%) kabel/telecom/satelliet (6%) reclame/marketing/PR/communicatie (6%) overheid (4%) uitgeverij (4%) productie (3%)

  Deelnemers

  8 9

  Me

  dia

  par

  k J

  aa

  rc

  on

  gr

  es

  NetwerkenMPJC = netwerken

  En nog eens netwerken

  st

  ud

  io 2

  1, H

  ilve

  rs

  uM

  , 20

  Jun

  i 2013

  Partner Civolution in de foyer van Studio 21

 • 21 juni 2012 werd het vijfde Mediapark Jaarcongres georga-niseerd in Studio 21 op het Media Park. Om 9.30 opende de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes het congres.

  The next big thingGary Carter, COO van het internationaal succesvolle Fremantle-Media, ging tijdens de eerste keynote speech dieper in op de vraag: wat wordt de next big thing in de televisie-industrie? Niemand weet het precies, maar een ding is duidelijk: de

  cijfers gerelateerd zijn. Alex Terpstra (Civolution) deelde zijn ervaringen met second screen-toepassingen in het buitenland.

  Connected TVNa de pauze ging MPJC door met innovatie van media- bedrijven en Connected TV. Henk Hagoort (Voorzitter Raad van Bestuur Publieke Omroep) werd door Hella Hueck (RTL-Z) genterviewd over de rol van de Publieke Omroep bij de ontwikkeling van nieuwe diensten. Vervolgens gaf Barbara Schouten gericht inzicht in het bezit en gebruik van digitale schermen. Ze presenteerde de laatste cijfers rondom het gebruik van connected tv en de stappen die nodig zijn om dit succesvol te maken. Als laatste spreker voor de pauze blikte Lara Ankersmit (NOS) vooruit op de drukke sportzomer die zou komen. Met de nieuwe NOS-Sport app biedt de NOS de bezitters van Connected TVs en tablets veel extras.

  Beeld en Geluid QuizAls uitsmijter voor de lunchpauze presenteerde Beeld en Geluid een interactieve quiz. Cabaretiers Jochen Otten en Roel Bloemen namen de deelnemers mee langs de Neder-landse media historie met fragmenten rondom het thema Humor. Hoe heet de acteur die de supermarktmanager speelt in de Albert Heijn reclames? Welke uitspraak is van Van Kooten en de Bie?

  kijker beslist. In een helder betoog gaf Carter zijn visie op de toekomst van de televisie-industrie, op basis van trends in heden en verleden.

  Second ScreenIn 2012 zagen veel mensen second screen en social media als belangrijke ontwikkelingen die de toekomst van de televisie gaan bepalen. Twee presentaties gingen hier voor de koffiepauze op in. Mark van de Crommert van Remotely.tv onthulde de sociale rankings van programmas en omroepen (grote winnaar is RTL4) en concludeerde dat tweets en kijk-

  Terugblik lustrum editie: MPJC2012

  10 11

  Me

  dia

  par

  k J

  aa

  rc

  on

  gr

  es

  Hella Hueck (RTL-Z)

  st

  ud

  io 2

  1, H

  ilve

  rs

  uM

  , 20

  Jun

  i 2013

  Gary Carter (FremantleMedia)

  Mark van de Crommert (Remotely.tv)

  Henk Hagoort (NPO)

 • In de lunchpauze hadden de MPJC-bezoekers verschillende opties. Ze konden kiezen om deel te nemen aan een van de negen lunchsessies in Villa Heideheuvel (Media Academie), of ze konden genieten van een lange lunchpauze, een be-zoek brengen aan de partners met een demo in de foyer of netwerken met de andere gasten.

  LunchsessiesLunchsessies worden aangeboden door partners van MPJC. Tijdens de lunchsessie van de Gemeente Hilversum kon men kennis maken met de activiteiten van het Hilversumse games-bedrijf Spil Games en de plannen rondom de Spil Games Campus die Spil Games later in 2012 opende. Advocatenkantoor Bird & Bird zorgde voor verdieping op het gebied van collectief rechtenbeheer. Mobiel betalen kwam aanbod in de lunchsessie van CM en 3DNL nam de bezoekers mee naar Beeld en Geluid voor een rondleiding en uitleg over de Andr van Duin 3D tentoonstelling.

  VideoquotesNaast de lunchsessies zijn ook de videoquotes een speciaal onderdeel van het Mediapark Jaarcongres. In de weken voorafgaand aan het congres hadden FC Klap en United diverse Nederlandse media-ondernemers genterviewd over uiteenlopende stellingen. Tijdens het congres werden deze minidocus getoond ter introductie van de onderwerpen.

  Met bijvoorbeeld Joris van Heukelom die het wegdoen van zijn televisie tot een van zijn betere beslissingen rekent, Bert Habets over de second screen strategie van RTL en Sjoerd Demaret over de rol van social media bij de beleving van Talpa programmas. Er zijn acht minidocus gemaakt over de onderwerpen: social tv, second screen, connected tv, veranderend media-gebruik, toekomst van adverteren, crossmedia platforms, Nederland internationaal en mediabeleid. Personen die mee hebben gewerkt aan de videoquotes zijn onder andere:

  Laurens Drillich (Endemol), Jeroen Elfferich (EX Machina), Jacques Kuijf (FM Media-groep) Shula Rijxman (NPO), Georgette Schlick (SBS) en Sander Stallinga (Nu.nl).

  De videoquotes zijn te bekij-ken op de MPJC website en via deze QR code.

  12 13

  Me

  dia

  par

  k J

  aa

  rc

  on

  gr

  es

  Lunchsessie De stand van 24i Media

  st

  ud

  io 2

  1, H

  ilve

  rs

  uM

  , 20

  Jun

  i 2013

 • te weeg brengt in het medialandschap en de mediaconsump-tie. Arno Otto presenteerde de visie van RTL Nederland, die met zijn digitale strategie de consument een totale beleving rond het merk wil bieden. Bram de Wijs, drummer van Only Seven Left, bood tijdens MPJC een inkijkje in het YouTube-kanaal van de Hilversumse band. Aan de hand van kijkers-data die door YouTube verstrekt wordt kan de Wijs nauw-keurig zien wat wel en niet werkt in een video. Upload Cinema oprichter Dagan Cohen doet het andersom: hij brengt de beste webvideos op het grote doek in de bios-coop. Met reeks bijzondere, grappige en ontroerende serie internetfilmpjes liet Cohen zien dat deze filmpjes een grote impact hebben op de hele (film)industrie.

  Na de pauze werd het publiek wakker geschud door de energieke presentatie van Zweedse artiest, filosoof en inter-netsocioloog Alexander Bard. Met een wervelend betoog toonde hij aan dat de internetrevolutie n van de meest ingrijpende veranderingen van de moderne tijd is. Je ego is niet belangrijk meer in deze maatschappij, maar je netwerk, de dingen die je deelt met anderen. Communities dus, en als je als (media)bedrijf geen contact met communities legt, heb je eigenlijk geen toekomst.

  Online videoVervolgens gingen drie Nederlandse ondernemers in op de veranderingen die internet, en dan met name online video,

  PitchesDe laatste sessie stond in het teken van startende bedrijven en samenwerking tussen verschillende mediabedrijven. Vijf jonge ondernemers presenteerden zichzelf in een flit-sende pitchsessie aan het publiek. YEL (Your Emotions Live), EU1 (online platform voor makers die steun zoeken voor hun idee), Flogs (app die je tv-gids synchroniseert met je agenda), We want cinema (zelf bepalen wat er draait in de bioscoop) en Small Town Heroes (realtime data van tweede scherm visualiseren) zijn bedrijven waar u nog van gaat horen!

  SamenwerkingDagvoorzitter Joost Karhof interviewde tijdens MPJC AVRO-directeur Willemijn Maas over de samenwerking met RTV Noord-Holland en Het Parool rond de Amsterdamse lokale omroep AT5. In deze crossmediale samenwerking versterken de omroepen en kranten elkaar. Jan-Willem Brggenwirth maakte een primeur bekend: Radio 538, Radio 10 Gold en JuizeFM verliezen de radio-aanduidingen in hun naam. De oude grenzen tussen media bestaan niet meer. Omdat je een band hebt met een merk en niet met een mediumtype is de tijd van media-aanduiding voorbij.

  14 15

  Me

  dia

  par

  k J

  aa

  rc

  on

  gr

  es

  Alexander Bard (filosoof, auteur)

  Joost Karhof interviewt Willemijn Maas (AVRO)

  Pitchers

  Arno Otto (RTL Nederland)

  st

  ud

  io 2

  1, H

  ilve

  rs

  uM

  , 20

  Jun

  i 2013

 • Het Mediapark Jaarcongres werkt samen met een groot aantal media-, netwerkpartners en sponsoren.

  Partners en SponsorenHet MPJC kan niet bestaan zonder de steun van partners en sponsoren. Deze partijen zien stuk voor stuk de meerwaarde in van dit event en samen zorgen we ervoor dat de toegangs-prijs laag blijft, we kunnen zitten waar we zitten, het event live kunnen volgen als we andere verplichtingen hebben, achteraf kunnen nagenieten en de dag nog waardevoller maken dan ie al was!

  Sponsor zijn van ht media event betekent niet alleen een bijdrage leveren, je krijgt er minstens zoveel voor terug. Benieuwd hoeveel? Neem dan contact op met: Sieneke Croes [email protected] 06 27 32 40 52

  Media partnersWilt u bijdragen aan MPJC als media- of netwerkpartner? Neem dan contact op met Marlies Hakvoort via [email protected]

  Een selectie uit de partners van 2012:

  Broadband TV Nieuws, internationale nieuwsbrief met veel Nederlandse lezers rond digitale TV

  Broadcast Magazine, vakblad voor radio, televisie en multi-media

  Dutch Cowboys/Style Cowboys, populaire Nederlandse weblogs over sociale media en marketing

  Emerce, mediaplatform voor online business en marke-ting, tijdschrift, site en events

  Entertainment Business, tijdschrift over home-entertain-mentsoftware

  Frankwatching, crossmedia platform voor marketing, communicatie, social media,

  InCT, tweemaandelijkse uitgave over innovatief uitgeven Marketingfacts, populaire marketing weblogs over inter-actieve digitale marketing

  Mediafacts, ht vakblad voor de uitgeverbranche in Nederland

  Telecompaper, uitgever van vakinfo voor telecom branche Totaal TV, informatie over digitale televisie en programmas

  Netwerk partners 3DNL, 3DNL brengt organisaties en bedrijven samen rond 3D produkties

  CMBO, kennisvereniging rond trends binnen de communi-catiemedia

  Dutch Guild of Multi-Media Engineers, club van technici in de mediawereld

  GOC, netwerk voor personeelsontwikkeling in de creatieve en grafische industrie

  IAB, brancheorganisatie voor de online advertising en interactieve marketing industrie

  MEDIA Desk Nederland, informatiedesk MEDIA Programma van de Europese Commissie

  MWG, branchevereniging commercile communicatie sector

  NBF, beroepsvereniging van film- en televisiemakers

  Partners

  16 17

  Me

  dia

  par

  k J

  aa

  rc

  on

  gr

  es st

  ud

  io 2

  1, H

  ilve

  rs

  uM

  , 20

  Jun

  i 2013

  MPJC = registratie en livestream

 • Tv-kijkers mogen er dan wel uitzien als couch potatoes, ze zijn allesbehalve passief in het mediagebruik. Niet onderschatten dus. #mpjc

  Cyril Snijders - 21 juni 2012 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Gary Carter geeft een geweldige speech uit zijn hoofd. wow #mpjc #mpjc 12Pablo Meegdes - 21 juni 2012

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Gary Carter, socialization of television bij #mpjc. Wat een interessante spreker. 2e screen is geen vervanging maar een aanvulling op Tv.

  Dana Ghazzi - 21 juni 2012--- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  De meest spraakmakende Nederlandse zender op sociale media is #rtl4. #mpjc bit.ly/LDkgQ3

  De Volkskrant - 21 juni 2012--- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Toch wel indrukwekkende sync van 1st en 2nd screen door @Civolution via audio water-marking. Ik zie mogelijkheden. #mpjc

  Rafal de Visser - 21 juni 2012

  Voor.alle.fotos,.videos,.presentaties.en.tweets.over,.door.of.van.Mediapark.Jaarcongres.gaat.u.naar..www.mpjc.nl

  [email protected]

  In 2013 heeft de helft van de Nederlandse huishoudens een #connectedtv. #mpjc bit.ly/Mx2huc

  De Volkskrant - 21 juni 2012 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Goede lunchsessie #mpjc met @matthijswolff en @doucet over 2e scherm ontwikkelingen.Ralf Verhoef - 21 juni 2012

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Alexander Bard: Internet kills all the other media. Homo interactivus is the new species on earth #mpjc2012

  Ad Hofstede - 21 juni 2012 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Bard is fantastisch. #mpjc veel food for thoughtDavid Huijzer - 21 juni 2012

  --- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -Good vibes all around at Mediapark Jaarcongress in Hil-

  versum today. Holland is ready for the next step in the internet revolution. #mpjcAlexander Bard - 21 juni 2012

  --- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Mr dan geweldig verhaal van Alexander Bard over paradigma-shift van industrie- georienteerde wereld naar connected

  society. #mpjc Martijn Vroom - 21 juni 2012 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  tegenwoordig heeft een 13 jarige in africa gemiddeld meer informatie in zijn broekzak dan de FBI in totaal 10 jaar geleden #arnootto

  #MPJCwebshoppresentator - 21 juni 2012 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  drummer of band only seven left: youtube is nice way to connect fans to everything we do not a marketing channel. refreshing! #mpjc

  Micha Zwaaf - 21 juni 2012--- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  Mediapark Jaarcongres was top! #mpjc #fontysaci binnenkort de keynotes terug te kijken! De creatieve sector groeit en wij doen

  het goed!Erik Frey - 21 juni 2012 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

  #MPJC MPJC [email protected] #MPJC

  18 19

  Me

  dia

  par

  k J

  aa

  rc

  on

  gr

  es st

  ud

  io 2

  1, H

  ilve

  rs

  uM

  , 20

  Jun

  i 2013

 • Initiatiefnemers:

  ww

  w.M

  pJc

  .nl MPJC 2013

  20 JUNI

  BE THERE!