Magazine Wonen Limburg januari 2015

11
JANUARI 2015 IN DE BUURT VAN Zonnige toekomst voor duurzaam wonen PAGINA 6 Van bouwput naar prachtwoning PAGINA 4 PAGINA 10 De schouders eronder met bewonersbudgeen #12

description

Interviews voor bewonersblad van woningcorporatie Wonen Limburg, namens Point to Point Communicatie.

Transcript of Magazine Wonen Limburg januari 2015

Page 1: Magazine Wonen Limburg januari 2015

JANUARI 2015

IN DE BUURT VAN

Zonnige toekomst voor duurzaam wonen

PAGINA 6

Van bouwput naar prachtwoning

PAGINA 4

PAGINA 10

De schouders eronder met bewonersbudgetten

#12

Page 2: Magazine Wonen Limburg januari 2015

INHOUD

CULTUURPROJECT ‘IK-WEKEN’

VOORWOORD

VOORWOORD 3

GIJS-JAN, AANGENAAM 4

HET WONEN LIMBURG VAN VANDAAG 6

INTERACTIEPAGINA 9

WONEN IN LIMBURG 10

GIJS-JAN IS TROTS OP 14

EVEN TUSSENDOOR 16

BIJ GIJS-JAN IN DE STRAAT 18

PUZZEL 19

#12JANUARI 2015

GOED VOOR HET MILIEU ÉN VOOR UW PORTEMONNEE

Wonen Limburg staat voor belangrijke keuzes. Een woning gaat namelijk gemiddeld zo’n vijftig jaar mee. En een groot deel van onze huizen is gebouwd in de jaren vijftig, zestig en zeventig. Dat betekent dat we de komende jaren voor heel veel woningen moeten beslissen: Opknappen? Uitgebreid renoveren? Of zelfs slopen en nieuwbouw neerzetten?

Zo’n beslissing nemen we niet zomaar. We kijken heel goed naar de kwaliteit van de woning, naar de indeling en naar de kosten van een eventuele renovatie. Wat ook steeds belangrijker wordt: hoe energiezuinig is de woning? Energie wordt voor u een steeds grotere kostenpost. En een matig geïsoleerd huis van vijftig jaar oud warm stoken kost u behoorlijk veel geld.

Behalve voor uw portemonnee is een hoog energiegebruik ook slecht voor het milieu. Daarom vinden wij het extra belangrijk om te investeren in energiezuinige huizen en woongebouwen. Zoals in de Johanna van Meursstraat in Weert. Daar sloopten we de kleine, verouderde etagewoningen om er nieuwe, energieneutrale eengezins-woningen neer te zetten.

De huur van zo’n gloednieuw huis is wat hoger dan die van de oudere woningen. Maar de energierekening van de nieuwe bewoners is minimaal. Zo wordt een mooie nieuwbouwwoning opeens toch heel bereikbaar. Dat merktenbijvoorbeeld Hicham Ezzohari en zijn vrouw (zie pagina 18). Deze oud-bewoners van de Johanna van Meursstraat verhuizen straks terug naar een nieuw huis op hun oude stek.

Zo snijdt het mes aan twee kanten: bewoners huren voor een aantrekkelijk bedrag een heel comfortabele woning. En Wonen Limburg kan financieel verantwoord renoveren en nieuw bouwen. Een écht duurzame oplossing dus.

Wim HazeuBestuurder Wonen Limburg

3

Page 3: Magazine Wonen Limburg januari 2015

“ Ik zit er straks echt ‘warmpjes’ bij!”

AANGENAAM

VERBETERDE LEEFBAARHEID “De leefbaarheid in de Serviliusstraat is de afgelopen jaren sterk verbeterd, ik heb er met plezier gewoond. Er woont nu een mix van jongeren, sporters uit Amerika die hier tijdelijk huisvesting vinden, mensen met een beperking en Oost-Europese arbeidsmigranten. Veel bewoners zijn maatschappelijk betrokken.”

WARME KNUFFELMUREN“Ik volg de bouw van mijn nieuwe huis in de Johanna van Meursstraat op de voet. Mooi om te zien hoe snel zo’n bouwput verandert in een mooie woning, zeker als het je eigen toekomstige thuis betreft. De woning is heel energiezuinig: de isolatie is uitstekend en er is driedubbel glas. Er zijn geen radiatoren, het huis wordt onder meer verwarmd door middel van ‘knuffelmuren’. Ik zit er straks dus ‘warmpjes’ bij.”

GIJS-JAN VAN DER MEULE (28), WEERT

4

Weert

LEES ALLES OVER ENERGIEZUINIG WONEN

Gijs-Jan verhuist naar de Johanna van Meursstraat in Weert: een mooi project met heel energiezuinige huizen. Dit hele magazine staat in het teken van die straat én onze andere energieprojecten!

In het voorjaar van 2011 kwam Gijs-Jan van der Meule in de Weertse Serviliusstraat wonen, via het project ‘Jongeren Actief in Keent’ (JAiK). In ruil voor voorrang op woonruimte deed hij mee aan diverse activiteiten om de leefbaarheid te verbeteren. Zoals een opruimactie, een kerstmarkt en een buitenbios voor de kinderen. In februari verhuist hij naar een gloednieuw huis in de Johanna van Meursstraat.

WIE IS GIJS-JAN?Leeftijd: Gezin:

Werk:

Hobby’s:

5

Page 4: Magazine Wonen Limburg januari 2015

6 7

Door nu slim te investeren in duurzame woningen, blijft wonen ook in de toekomst voor iedereen betaalbaar. Daar gaat en staat Wonen Limburg voor! Hoe werkt dit in de praktijk en wat betekent het voor u als huurder?

INVESTEREN IN ENERGIE

AMBITIEUS BELEID“We hebben een ambitieus energiebeleid”, vertelt Frank Kusters, energieadviseur bij Wonen Limburg. “In 2020 willen we dat al onze woningen gemiddeld energielabel B hebben of hoger. We voeren al veel standaardenergieprojecten uit, bijvoorbeeld het isoleren van vloeren en het installeren van een hoog rendement cv-ketel. Maar we gaan veel verder. Denk aan projecten als de Johanna van Meursstraat en Zonnig-Limburg.”

HET WONEN LIMBURG VAN VANDAAG

JOHANNA VAN MEURSSTRAAT IN WEERT

De typische witte huizen van de Johanna van Meursstraat worden vervangen door nieuwe energieneutrale woningen. Wist u dat deze huizen ‘knuffelmuren’ hebben? Dat is een duurzame vorm van wandverwarming. Toekomstige bewoners betalen weinig tot geen energiekosten, waardoor de totale woonlasten lager zijn dan bij een gewone woning.

DE STROOMVERSNELLING“Wonen Limburg doet ook mee aan het landelijke project De Stroomversnelling”, vervolgt Frank enthousiast. “Met vier bouwers en zes woningcorporaties gaat Wonen Limburg voor een zo laag mogelijk energieverbruik bij huurwoningen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. In testwoningen worden vernieuwingen eerst uitgeprobeerd. Vervolgens worden de woningen gerenoveerd tot ‘energiemeter op nul’-niveau.”

WAT GAAN WE DOEN?De vernieuwingen aan de woningen zijn onder meer:• betere isolatie• nieuwe installatie (denk aan een superzuinige cv-ketel)• zonnepanelen op het dak

En prettig om te weten: onder de streep kost zo’n comfortabel, energiezuinig huis u niks méér dan uw huidige woning!

ZONNIG-LIMBURG

De naam zegt het al: Wonen Limburg gaat aan de slag met zonnepanelen! Dat doen we samen met negen andere woningcorporaties. In drie jaar tijd willen we samen drieduizend daken voorzien van zonnepanelen. Meer informatie vindt u op zonnig-limburg.nl.

Page 5: Magazine Wonen Limburg januari 2015

8 9

U VINDT ONS STEEDS VAKER ONLINE

HUURDERSPORTAAL

In 2015 gaat ons huurdersportaal live. Daar kunt u heel veel huurzaken snel en eenvoudig zelf regelen.

Onze huurders kiezen steeds vaker voor het gemak van online. Heel begrijpelijk, want zo hoeft u zich niks aan te trekken van openingstijden of wachtrijen. Wonen Limburg wil het u ook zo makkelijk mogelijk maken. Daarom kunt u voor steeds meer zaken terecht op wonenlimburg.nl. Maar we doen nog veel meer online:

TWITTER

Volg ons op Twitter voor snelle updates, nieuws en links: @wonenlimburg. En iedere buurtwinkel heeft een eigen Twitteraccount: @WL….. met hierachter de ‘plaatsnaam’, bijvoorbeeld @WLpanningen en @WLsittard.

YOUTUBE

Uw buurt, onze medewerkers en huurders, nieuwe projecten: u vindt het allemaal op ons YouTube-kanaal. Zoek op: WonenLimburg.

DOE MEE!

Krijgt u er energie van om actief mee te denken over energiegedrag in een klantenpanel? Geef u dan op via [email protected].

WAT KUNT U ZELF DOEN?• Verwarm en verlicht geen ruimtes die u niet gebruikt.• Gebruik liefst LED-lampen. Die verbruiken 75 procent minder energie dan gloeilampen!• Haal de oplader uit het stopcontact als uw telefoon opgeladen is. Anders blijft hij stroom verbruiken.• Zet de verwarming niet te hoog.• Ventileer regelmatig, ook in de winter. Het klinkt gek, maar zo krijgt u droge lucht in huis, en die is makkelijker te verwarmen.

Meer tips vindt u onder meer op de websites milieucentraal.nl, consumentenbond.nl en de site van uw energieleverancier.

“Het helpt alleen als onze huurders zich bewust zijn van hun gedrag.”

DRAAG UW STEENTJE BIJ

Een energiezuinig huis is mooi, maar uiteindelijk bepaalt u vooral zélf hoe hoog de energierekening uitvalt. Frank: “We maken onze bewoners bewust van hun omgang met energie. Wij kunnen als Wonen Limburg heel mooie dingen bedenken, maar als de huurder er niet in mee gaat, heeft het geen nut. Zo hebben we een energiecoach, die op aanvraag advies geeft.”

VRAGEN? Bent u benieuwd welke tips onze energiecoach voor u heeft? Of wilt u weten of uw huis in aanmerking komt voor energiebesparende maatregelen? Belt u dan met ons WoonAdviesTeam via 0800 – 1881.

FACEBOOK

Op onze Facebookpagina vindt u allerlei informatie over nieuwtjes en activiteiten in uw wijk, tips over van alles en Wonen Limburg-zaken die u als huurder wilt weten. Natuurlijk zijn we ook heel benieuwd naar uw eigen foto’s, vragen en opmerkingen.

8 9

Page 6: Magazine Wonen Limburg januari 2015

ZELF AAN DE SLAG MET BEWONERSBUDGETTEN

Wonen Limburg vindt het belangrijk dat bewoners zichzelf verantwoordelijk voelen voor een prettige en leefbare buurt. Heeft u een idee om uw buurt mooier te maken? En wilt u samen met uw buurtgenoten de schouders eronder zetten? Dan ondersteunen we u graag, onder meer met onze bewonersbudgetten.

10

WONEN IN LIMBURG

LANGLOPENDE PROJECTENWonen Limburg is altijd bereid om kleinschalige leefbaarheidsprojecten financieel te ondersteunen. Daarnaast zien we ook graag dat bewoners zich inzetten voor grotere, langlopende projecten. Daarvoor zijn de bewonersbudgetten. We ondersteunen u ook met kennis of menskracht als dat nodig is. Dat levert vaak pareltjes van projecten op!

“Ondersteuning met geld, kennis en menskracht.”

MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM LEUNENIn Leunen was het gemeenschapshuis dringend aan vervanging toe. Het dorp wilde weer een plek waar iedereen terecht kon voor een activiteit of gewoon voor de gezelligheid. De inwoners vonden een leegstaand pand en sloegen de handen ineen, vertelt voorzitter Wilma Manders van MFC Leunen.

“Wij vinden dat elk dorp een centrale ontmoetingsplek moet hebben. Juist voor mensen die zijn aangewezen op een beetje hulp van anderen. Naast het oude gemeenschapshuis kwam een pand leeg. We hebben zelf plannen laten maken om het gebouw te laten renoveren. Het aftimmeren, schilderen en behangen hebben we als vrijwilligers zelf gedaan, net als de tuin en de bestrating.”

MFC LÉÉFT IN LEUNEN“We hebben ons niet alleen bezig gehouden met het gebouw zelf, maar ook met de activiteiten die we gaan aanbieden. Daarvoor hebben we met alle verenigingen in het dorp overlegd. Doordat zoveel mensen betrokken zijn bij het MFC, merk je dat de samenhang in het hele dorp groter wordt. Dat is misschien wel het mooiste: het lééft echt in Leunen.”

11

“Dit project vergroot de samenhang in het hele dorp.”

Page 7: Magazine Wonen Limburg januari 2015

BEWEEGTUIN EYGELSHOVEN

Het verschijnsel beweegtuin is niet nieuw: op een aantal plaatsen in Limburg zijn al plekken waar mensen samen kunnen bewegen en elkaar kunnen ontmoeten. De Beweegtuin in Eygelshoven gaat nog een stapje verder, vertelt adviseur wijkontwikkeling Sandra Offermans van Wonen Limburg.

“Studenten van Zuyd Hogeschool hebben onderzoek gedaan in Eygelshoven: hoe helpen we ouderen langer zelfstandig wonen? Twee aanbevelingen uit dat onderzoek: laat mensen meer (samen) bewegen en daardoor meer met elkaar in contact komen. Daar past een beweegtuin natuurlijk heel mooi bij.”

IEDEREEN IS WELKOM

“De beweegtuin in Eygelshoven is binnen, in het gebouw De Laethof. Daardoor kunnen mensen er ook bij slecht weer terecht. Bovendien zijn het twee ruimtes: een ontmoetingsruimte en een beweegruimte. We werken voor dit initiatief samen met de MeanderGroep. Hun zorgmedewerkers zijn elke dag aanwezig om mensen te helpen. Én een vrijwilligster van Radar zorgt ervoor dat iedere bezoeker hartelijk ontvangen wordt met een kopje koffie en ook de gemeente Kerkrade en het Laurafonds hebben een bijdrage geleverd. Een mooie voorziening dus, waar heel Eygelshoven welkom is!”

BEWONERSBUDGET AANVRAGEN?

Heeft u een idee? Of wilt u meer weten over de bewonersbudgetten? Onze leefbaarheidsmedewerkers vertellen u graag meer. U kunt hen bereiken via ons WoonAdviesTeam, telefoonnummer 0800 – 1881.

“MENSEN ZIJN VOOR ONS HET BELANGRIJKST”

Bestuurder Ger Peeters van Wonen Limburg:

“De laatste tijd zegt de regering vaak dat woningcorporaties zich meer moeten richten op hun belangrijkste taak. Daarmee worden dan stenen en huizen bedoeld. Maar wij vinden de mensen die in die huizen wonen het belangrijkst. Die mensen zorgen er samen voor dat hun buurten en dorpen de moeite waard zijn. Ze wonen er graag en voeden er hun kinderen op. Onze huurders verzinnen vaak de prachtigste dingen om hun eigen omgeving nóg mooier te maken. Daar willen ze graag samen de schouders onder zetten. We zijn er trots op dat we ze met de bewonersbudgetten een stukje op weg kunnen helpen.”

13

LANGER ZELFSTANDIG IN FATIMAIn de Weertse wijk Fatima denken Wonen Limburg en Stichting Land van Horne na over nieuwe manieren om ouderen te ondersteunen bij het langer zelfstandig wonen. Samen dagen we inwoners en bedrijven uit om met ons mee te denken.

Ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Dat is niet alleen een zorg van de maatschappij, maar ook een kans. Nieuwe diensten en initiatieven zijn namelijk niet alleen een steun in de rug voor de ouderen, maar ook een mooie mogelijkheid voor sociaal ondernemerschap.

EEN NIEUWE WOONZORGMARKTDe boodschappendienst, de kapper aan huis en de maaltijdservice zijn maar een paar mogelijke voorbeelden van dit sociaal ondernemerschap. Samen met inwoners en bedrijven in Fatima willen we nog veel meer van dit soort initiatieven aanzwengelen. Gezamenlijk gaan we voor een nieuwe woonzorgmarkt!

Zelf een goed idee voor Fatima? Stuur een e-mail naar [email protected].

“Kansen voor sociaal ondernemerschap.”

“Bewegen én met elkaar in contact komen.”

12

Page 8: Magazine Wonen Limburg januari 2015

14 15

GIJS-JAN IS TROTS OP

“Zelfs een ‘Tukker’ als ik voelt zich hier thuis!”

BETER IMAGO“Vroeger hingen hier jongeren rond die overlast veroorzaakten. In dat opzicht ken je de Serviliusstraat niet meer terug. We werken er hard aan om het imago nog verder op te schroeven. Er wordt veel georganiseerd, bijvoorbeeld samen met de basketbal- en de volleybalvereniging in de buurt. Komend jaar organiseren we een aantal activiteiten voor de jongeren en kinderen. Ook met de verschillende culturen hier gaat het hartstikke goed. Je kunt elkaar aanspreken en corrigeren, dat wordt geaccepteerd.”

BUURMAN HENK BOES, 47

MOESTUINEN BIJHOUDEN“Ik had jarenlang een gezellig café in Weert, ‘Ut Ingelke’. Vanwege mijn gezondheid kan ik momenteel niet werken, maar gelukkig wel vrijwilligerswerk doen. Zoals de moestuinen bijhouden in de Lamershof, als mensen ziek zijn of met vakantie. Dat is vlakbij de Serviliusstraat, waar ik nu anderhalf jaar woon. Ik heb regelmatig contact met Gijs-Jan, die een paar deuren verderop woont.”

SOCIALE CONTROLE“Ik zit in de bewonersgroep van de Serviliusflat. Samen met Wonen Limburg en Punt Welzijn bespreken we eventuele problemen. Tot nu toe konden we alles goed oplossen. Een voorbeeld zijn de huisnummers. Die waren vanaf de straatkant moeilijk zichtbaar. Nu zijn de nummers goed verlicht. Dat is ook belangrijk voor hulpdiensten. We streven naar een goede sociale controle. Toen onlangs een alleenwonende buurman overleed, werd dat snel ontdekt.”

“In 1986 kwam ik vanuit Hengelo naar Weert. Sindsdien ben ik drie keer koning geweest van Stadsgilde Sinte Catharina 1480. En dat als ‘Tukker’! Ik voel me hier echt thuis.”

“Je kent de straat niet meer terug”

Page 9: Magazine Wonen Limburg januari 2015

16 17

Tip: schrijf u in op thuisinlimburg.nl

Leuk en lekker: thuisafgehaald.nl

EVEN TUSSENDOOR

Houdt u van koken? Of juist niet? Online platform Thuisafgehaald biedt voor ieder wat wils. Buurtgenoten maken gebruik van elkaars kookkunsten en delen gezellig maaltijden met elkaar. Er komt een ware kookrevolutie op gang!

Nieuwsgierig geworden? Ga snel naar thuisafgehaald.nl, lees hoe het werkt en meld u gratis aan!

Schrijf u gratis in via thuisinlimburg.nl voor een woning die bij u past. Ook als u nu niet op zoek bent of wilt verhuizen. Dat u al bij ons huurt, betekent namelijk niet dat u ingeschreven bent. Inschrijving voorkomt lange wachttijden als u een ander huis nodig heeft. Wel zo prettig, toch?

Wonen Limburg ontzorgt

Wist u dat u voor een klein bedrag per maand een Serviceabonnement Huurdersonderhoud kunt afsluiten? Dan doen wij allerlei kleine werkzaamheden aan uw woning. Denk aan het schoonmaken van de dakgoot en het vegen van de schoorsteen.

Bel voor meer informatie met ons WoonAdviesTeam via het gratis telefoonnummer 0800 – 1881. Of word direct abonnee via wonenlimburg.nl.

Spiegel, spiegel aan de wand…

Welk beeld heeft u van Wonen Limburg? Daar zijn wij erg benieuwd naar en daarom starten wij in januari met een onderzoek. U helpt ons enorm door de vragenlijst in te vullen.

Meer dan 50 jaar huurder?

Dan hebben wij een welverdiende verrassing voor u: een maand huur cadeau! Bent u zo’n gelukkige jubilaris? Of weet u iemand die meer dan 50 jaar bij Wonen Limburg huurt? Kom dan langs in één van onze buurtwinkels of neem contact op met ons WoonAdviesTeam via 0800 -1881.

NIET

VERGETEN!thuisinlimburg.nl

TIPwonenlimburg.nl

Winterpret en schone stoep

Het is winter! Het seizoen van sneeuwpret, maar ook van de uitglijders op de stoep. Hoe kunt u ervoor zorgen dat iedereen geniet van winterwonderland?

EENGEZINSWONING: ZELF VEGEN EN SCHEPPENDan bent u zelf verantwoordelijk voor het ijs- en sneeuwvrij houden van opritten en stoepen die bij uw woning horen.

FLATGEBOUW (ZONDER VERENIGING VAN EIGENAREN): SAMEN AAN DE SLAG De wijk- en complexbeheerder zorgt er samen met vrijwillige bewoners voor dat de ingang vrij is van sneeuw en ijs. Wonen Limburg levert middelen om de gladheid te bestrijden. Verder houdt u de gezamenlijke galerij samen met uw buren sneeuw- en ijsvrij.

UW MENINGTELT!

Page 10: Magazine Wonen Limburg januari 2015

18 19

PUZZELWoordzoeker

Onderstaande woorden zijn in alle mogelijke richtingen in het diagram verborgen. De letters mogen meer dan eenmaal gebruikt worden. De overgebleven letters vormen, horizontaal, regel voor regel van boven naar beneden gelezen, de oplossing.

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

ACTIEFACTIVITEITENBETROKKENBEWEGENBOUWBUURTDORPENERGIEETENFOCUSGROEPGEZELLIGGLADHEID

IMAGOINITIATIEFISOLATIEJONGERENKNUFFELMUURKOOKREVOLUTIEMILIEUONDERHOUDOUDERENPROJECTRENOVERENSNEEUW

SOCIAALTOEKOMSTVEILIGWELKOMWINTERZELFSTANDIG

PUZZEL MEE EN WIN EEN MAND VOL BOODSCHAPPEN!

De gezellige decembermaand zit er weer op, we beginnen fris aan het nieuwe jaar! Wonen Limburg is gaan shoppen voor de winnaars: zij ontvangen een mand vol boodschappen. Praktisch én lekker! Stuur uw oplossing vóór vrijdag 13 februari naar de redactie van ‘In de buurt van…’. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden.

PER E-MAIL

[email protected]

PER POST

Wonen Limburg Postbus 12546040 KG Roermond

HOOFDREDACTIE

Wonen Limburg

REDACTIE EN INTERVIEWS

Point to Point Communicatie

ONTWERP EN EINDREDACTIE

Edhv

FOTOGRAFIE

Maartje van Berkel, Marcel de Buck, Merel van Beukering

DRUKWERK

Weemen Drukwerk & Communicatie

COPYRIGHT

© januari 2015, Wonen Limburg Niets uit deze uitgave mag op enige wijze worden verveelvoudigd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Wonen Limburg.

DE PRIJSWINNAARS VAN DE OKTOBER-PUZZEL

De juiste oplossing van de puzzel uit het vorige magazine is: langer zelfstandig wonen. Deze drie winnaars hebben de poffertjesplaat al thuis ontvangen:

Mevrouw A. van Benthum uit VenrayMevrouw A. Janssens uit WeertDe heer P. Jochems uit Roermond

Colofon

BIJ GIJS-JAN IN DE STRAAT

HICHAM EZZOHARI

Oplossing:maak uw buurt mooier

Onderstaande woorden zijn in alle mogelijke richtingen in het diagram verborgen. De letters mogen meer dan eenmaal gebruikt worden. De overgebleven letters vormen, horizontaal, regel voor regel van boven naar beneden gelezen, de oplossing.

Woordzoeker

ACTIEF

ACTIVITEITEN

BETROKKEN

BEWEGEN

BOUW

BUURT

DORP

ENERGIE

ETEN

FOCUSGROEP

GEZELLIG

GLADHEID

IMAGO

INITIATIEF

ISOLATIE

JONGEREN

KNUFFELMUUR

KOOKREVOLUTIE

MILIEU

ONDERHOUD

OUDEREN

PROJECT

RENOVEREN

SNEEUW

SOCIAAL

TOEKOMST

VEILIG

WELKOM

WINTER

ZELFSTANDIG

© Sanders puzzelboeken, Vaassen

W K S N E G E W E B M I A G G

E N B O U W I A T K N U K L I

L U W B C N U C U I E O N A L

K F A C T I E F T I O R E D L

O F T E Z J A I T K U E K H E

M E R S O E A A R R D N K E Z

O L T R M T L E L G E O O I E

G M P M I O V F I N R V R D G

A U O E S O K L S E E E T E U

M U F I L O I E I T N R E N E

I R W U E E N S O E A E B E I

A C T I V I T E I T E N E R L

R I F O C U S G R O E P D G I

E O N D E R H O U D O R P I M

N E R E G N O J B U U R T E G

“Bewust in de buurt gebleven”

“Ouderwets sfeervol, maar ruim en modern.”

EERSTE HUISJE“Het huis in de Johanna van Meursstraat was ons eerste huisje. We zijn er ook getrouwd, dus dat gaf het wel iets speciaals. Bovendien was de sfeer van ons hofje heel gemoedelijk. Toen we verhuisden naar een ruimere woning zijn we bewust in dezelfde buurt gebleven.”

VERTROUWDE SFEER, NIEUW JASJE“We waren aardig gesetteld in ons nieuwe huis en we dachten dat we voor de komende jaren goed zaten. Toen kregen we bericht van Wonen Limburg: In de Johanna van Meursstraat werden nieuwbouwwoningen gebouwd. Ze bleken betaalbaar en ouderwets sfeervol. Maar wel ruimer, met driedubbele beglazing en zonnepanelen. Wij gaan dus terug naar onze oude stek!”

Hicham Ezzohari verhuisde van de Weertse Johanna van Meursstraat naar een mooie, ruimere woning in de buurt. Maar toen hij de kans kreeg een nieuwbouwwoning in zijn oude straat te huren, twijfelde hij niet lang.

Page 11: Magazine Wonen Limburg januari 2015

RICK EN DE IK-WEKEN IN WEERT

Samen met Het Kwadrant en Wonen Limburg organiseerde Het Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie (Rick) eind vorig jaar het bijzondere cultuurproject de ‘Ik-weken’ voor vmbo-scholieren. Op de foto zijn Kwadrant-leerlingen druk met het thema ‘Ik en mijn familie’. Met zang en dans en creatieve workshops dachten de leerlingen vier weken lang na over hun eigen identiteit. Een mooie manier om over je plek in jouw buurt te filosoferen!

WONEN LIMBURG

WENST U EEN

GELUKKIG ÉN

DUURZAAM 2015

APostbus 12546040 KG Roermond

T 0800 – 1881

E [email protected]

Wwonenlimburg.nl

De bezoekadressen van onze buurtwinkels in Venray, Horst, Panningen, Weert, Roermond, Urmond, Sittard en Heerlen vindt u op onze website.

Volg ons op: