Kwartaalupdate Foho jan-maart 2014

2
Inkomsten genereren Nieuws uit Uganda 4 keer per jaar brengen we je nieuws over de ontwikkelingen uit onze regio Masaka in Uganda. Door middel van deze digitale nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van de activiteiten en donatiebestedingen bij ons partnerproject FOHO. Deze keer over het eerste kwartaal van 2014: januari t/m maart 2014. FOHO Voortgang hostel Zoals je kon lezen in de vorige kwartaalupdate kan FOHO beginnen met de eerste fase van het hostel: de fundering. Maar na overleg hebben we met elkaar toch besloten om daar nog even mee te wachten. Als we nu een fundering zouden leggen die een tijd blootstaat aan de natuurelementen, komt dat niet ten goede van het toekomstige gebouw. Het is logischer om de fundering en fase 2, samen te starten. Met alleen een fundering kan FOHO namelijk ook niets, dus we wachten tot er genoeg geld is om fase 1 (de fundering) + fase 2 te financieren. Fase 2 is het eerste stukje van het hostel; een kantoor, computer lokaal, eetzaal en het eerste gedeelte van de slaapplaatsen. Een goede start voor het geheel, FOHO kan dan namelijk al gaan starten met de eerste activiteiten vanuit het Hostel. Vanuit verschillende hoeken komt er donatiegeld binnen voor dit mega mooie project. Zodra het geld er is voor fase 2 zal FOHO direct kunnen starten. Nog even geduld dus... april 2014 Natuurlijk is ook FOHO op zoek naar sponsoren en kunnen zij iedere donatie goed gebruiken. Maar ook FOHO zelf zorgt voor een inkomen. Iets dat voor Be More erg belangrijk is: een project moet onafhankelijk blijven van steun van specifieke partners. Voorbeelden zijn het enorme kippenproject van FOHO, het varkensproject en het kaarsenproject. Al deze inkomsten genererende projecten hebben - na een financiele bijdrage uit donaties van Be More - FOHO enorm geholpen Buiten activiteiten Kaarsen maken www.be-more.nl Uitnodiging! Be More is bezig een samenwerking op te zetten met Friends for FOHO (FFF). Deze stichting is opgericht door een oud-vrijwilliger ten bate van het Foho Hostel. Op 10 mei organiseert FFF in samenwerking met Be More een benefietetentje tbv het Hostel op het kantoor van Be More. Wil je ook komen of meer info? Mail dan naar [email protected] de eigen organisatie draaiende te houden. Zo kunnen zij blijven voldoen aan de behoefte van de straatkinderen zoals voedel-, medische zorg en andere algemene voedingsbehoeften zonder daar elke keer donatiegeld voor te gebruiken. Het kippenproject loopt goed. FOHO hoopt dat de kippen na ongeveer 4,5 maand eieren gaan leggen. Deze eieren kunnen weer verkocht worden en zo is de cirkel weer rond!

Transcript of Kwartaalupdate Foho jan-maart 2014

Page 1: Kwartaalupdate Foho jan-maart 2014

Inkomsten genereren

Nieuws uit Uganda

4 keer per jaar brengen we je nieuws over de ontwikkelingen uit onze regio Masaka in Uganda. Door middel van deze digitale nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van de activiteiten en donatiebestedingen bij ons partnerproject FOHO. Deze keer over het eerste kwartaal van 2014: januari t/m maart 2014.

FOHO

Voortgang hostelZoals je kon lezen in de vorige kwartaalupdate kan FOHO beginnen met de eerste fase van het hostel: de fundering. Maar na overleg hebben we met elkaar toch besloten om daar nog even mee te wachten. Als we nu een fundering zouden leggen die een tijd blootstaat aan de natuurelementen, komt dat niet ten goede van het toekomstige gebouw. Het is logischer om de fundering en fase 2, samen te starten. Met alleen een fundering kan FOHO namelijk ook niets, dus we wachten tot er genoeg geld is om fase 1 (de fundering) + fase 2 te financieren.

Fase 2 is het eerste stukje van het hostel; een kantoor, computer lokaal, eetzaal en het eerste gedeelte van de slaapplaatsen. Een goede start voor het geheel, FOHO kan dan namelijk al gaan starten met de eerste activiteiten vanuit het Hostel. Vanuit verschillende hoeken komt er donatiegeld binnen voor dit mega mooie project. Zodra het geld er is voor fase 2 zal FOHO direct kunnen starten. Nog even geduld dus...

april 2014

Natuurlijk is ook FOHO op zoek naar sponsoren en kunnen zij iedere donatie goed gebruiken. Maar ook FOHO zelf zorgt voor een inkomen. Iets dat voor Be More erg belangrijk is: een project moet onafhankelijk blijven van steun van specifieke partners.

Voorbeelden zijn het enorme kippenproject van FOHO, het varkensproject en het kaarsenproject. Al deze inkomsten genererende projecten hebben - na een financiele bijdrage uit donaties van Be More - FOHO enorm geholpen

Buiten activiteiten

Kaarsen maken

www.be-more.nl

Uitnodiging!

Be More is bezig een samenwerking op te zetten met

Friends for FOHO (FFF). Deze stichting is opgericht door een oud-vrijwilliger ten

bate van het Foho Hostel. Op 10 mei organiseert FFF in samenwerking met Be More een benefietetentje tbv het Hostel op het kantoor van Be More.

Wil je ook komen of meer info? Mail dan naar

[email protected]

de eigen organisatie draaiende te houden. Zo kunnen zij blijven voldoen aan de behoefte van de straatkinderen zoals voedel-, medische zorg en andere algemene voedingsbehoeften zonder daar elke keer donatiegeld voor te gebruiken.

Het kippenproject loopt goed. FOHO hoopt dat de kippen na ongeveer 4,5 maand eieren gaan leggen. Deze eieren kunnen weer verkocht worden en zo is de cirkel weer rond!

Page 2: Kwartaalupdate Foho jan-maart 2014

Wist je dat...

Houtskool briketten, een project dat ook door

FOHO wordt uitgevoerd,een bijdrage levert

aan een beter milieu? Houtskool briketten zijn

gemaakt van organische materialen die worden

gedroogd, gehakt, gecarboniseerd en

daarna zelfs kan worden gemengd met cassave

pap als bindmiddel?

Bedankt!

be morePostbus 1300, 6501 BH Nijmegen, Nederland | +31 (0) 24 360 48 49

+32 (0) 38 083 882 (België) | rek. 12.17.74.228 | [email protected]

Voor FOHO is het erg belangrijk dat jongeren onderwijs volgens: geen een kind zou volgens hen een goede opleiding mis hoeven te lopen. Voor vele jongeren is dit echter onmogelijk, omdat er geen of weinig geld voor is in de families. FOHO helpt deze gezinnen bij de opvoeding van deze kinderen. FOHO helpt bijvoorbeeld door het verstrekken van schoolmaterialen voor de wees- en kwetsbare kinderen. Het is FOHO gelukt om in Bukakata sub-land schoolmaterialen aan te bieden aan kinderen met een handicap. In februari waren het 39 kinderen en in maart 14.

Dat FOHO praktijkvaardigheden aanbiedt is bekend. Maar weet je ook dat FOHO extra aandacht heeft voor de tienermoeders? Veel (jonge) vrouwen worden geconfronteerd met seksueel gerelateerde problemen wat een gevolg kan hebben voor de gezondheid. Het steeds hard werken in het

Mooie resultaten

bemore_nl bemore.uganda fohouganda

#bemore_nl #bemore.uganda #foho_uganda

Volg Be More & onze partners op social media!

Wil je vaker iets van ons en onze partnerprojecten horen, meld je aan voor onze nieuwsbrief, lees de weblogs van huidige vrijwilligers en volg ons op social media!

www.be-more.nl

Helaas in de start van het nieuwe jaar geen vrijwilligers voor FOHO. Maar afgelopen periode heeft Jos Bos zich twee maanden ingezet voor de FOHO. En ook Steffy Rouwenhorst heeft zich regelmatig nuttig gemaakt bij FOHO. Jos en Steffy bedankt!

Tijdens een huisbezoek Wil je dit project financieel (blijven) steunen? Neem vrijblijvend contact op via [email protected] of doneer o.v.v. FOHO aanStichting Be More, 17RABO0121774228of online via be-more.nl/direct-doneren

Wil je specifiek doneren aan het hostel, vermeld dan ‘FOHO hostel‘ in de opmerkingen. Of wordt vaste donateur!

huishouden, leven in armoede en slechte hygiëne breekt hen vaak op. FOHO helpt hen door het starten van vrouwengroepen die een eerste stap kunnen maken in de landbouw. Denk daarbij aan het zaaien van bonen of koffieplantjes planten. Zij kunnen deze verkopen zodat er een klein (gezins)inkomen gegenereerd wordt.Vooral kwetsbare vrouwen waren geselecteerd voor de training afgelopen periode (vrouwen met vaak een verleden in seksueel geweld, mede veroorzaakt door de armoede thuis). In totaal zijn 37 vrouwen er in geslaagd bonen te oogsten, wel 75 kg in totaal. Een gedeelte van deze bonen wordt na de oogst weer terug gegeven aan FOHO, zodat ook andere vrouwen kunnen deelnemen aan deze training.