Toekske Dec - Jan 2013 2014

24
1 Foto’s, massa’s foto’s op http://bit.ly/WK11YR Toekske 63 ste Scouts Vloeiende presenteert: Alle vergaderingen van december - januari 2013 - 14 Weer een verse column van onze vaste schrijver Nick Bollaert en een prachtig voorwoord van de groepsleiding Hij komt... Nieuwe lekkere Jin- wijnen! Zie pagina 13 voor alle info

description

Het twee maandelijks toekske is er weer, hoera! Het beste magazine van 63ste Scouts Zilverenhoek Hoogboom Kapellen.

Transcript of Toekske Dec - Jan 2013 2014

  • 1

    Fotos, massas fotos op http://bit.ly/WK11YRToekske

    63ste Scouts Vloeiende presenteert:

    Alle vergaderingen van december - januari 2013 - 14

    Weer een verse column van onze vaste schrijver Nick Bollaert en een

    prachtig voorwoord van de groepsleiding

    Hij komt...

    Nieuwe lekkere Jin-wijnen! Zie pagina 13 voor alle info

  • 2

    Leiding

    Voor alle andere informatie, laatste nieuwtjes en recentste updates, check regelmatig onze site

    Jens Milbau [email protected] 0484.91.21.39 Jonathan Goossens [email protected] 0475.21.43.93 Nick Bollaert [email protected] 0498.21.29.91

    Groe

    pslei

    ding

    Nick Bollaert [email protected] 0498.21.29.91

    Nick De Coster [email protected] 0496.12.39.83

    Jordy Hermans [email protected] 0496.84.57.95

    Lise Vermeulen l [email protected] 0493.62.42.16

    Lothar De Beckker [email protected] 0498.47.72.13 Stijn Povre [email protected] 0498.21.50.41 Jochem Van Hees [email protected] 0497.87.43.78

    Jong verkenners

    Job Borgonjon [email protected] 0498.71.81.61 Lex Derks [email protected] 0484.07.31.53 Jens Milbau [email protected] 0484.91.21.39

    Jonathan Goosens [email protected] 0475.21.43.93 Stijn Schouwaerts [email protected] 0472.55.32.31

    Verhuur Sam De Clerck [email protected] 04

    77.86.41.08

    Lex Derks [email protected] 0484.07.31.53

    Lothar De Beckker [email protected] 0498.47.72.13

    Sam De Clerck [email protected] 0477.86.41.08 Aaron Kenis [email protected] 0473.47.33.49 Joshi van de Perk [email protected] 0471.54.98.71

    Verk

    enne

    rsWe

    lpen

    KapoenenJins

    Verhuur

    Materiaal

    Toekske

    Toekske

    Scouts

    vloeie

    nd

    e

  • 3

    Voorwoord van de groepsleidingToekske

    Dag leden en ouders,

    e eerste maanden van het nieuwe scoutsjaar zijn voorbij gevlogen en 2014 staat al voor de deur. Aan dit jaar kunnen we veel goede herinneringen overhouden zo hebben we 2 goede buitenlandse kampen gehad, heeft er een gloednieuwe generatie leiding de takken van de leiding van generatie '89 overgenomen, zijn de kapoenen vanaf dit jaar samengegaan met de gidsen en kwamen op onze 2 etentjes de restaurantdag en de pizzaslag telkens meer dan 100 man!

    Maar we hebben ook heel wat vooruitzichten zo komt de Sint langs en komen de kerstfeesten er ook aan! Verder zien we ook al uit naar de sneeuw want niets is leuker dan in de sneeuw te spelen en een groot sneeuwballen gevecht te houden, maar december en januari hebben ook mindere kanten want voor de oudste leden zijn er examens in december en voor de leiding in januari. Dit brengt altijd rare toekskes met zich mee maar we proberen ze voor iedereen zo goed mogelijk te maken zo dat we nog een spetterend einde van 2013 kunnen maken en 2014 met stijl kunnen beginnen! Verder wensen we jullie alvast het beste voor volgend jaar en onze kindjes superveel spel plezier zodat we het 69-jarige levensjaar van onze scouts nog goed kunnen verder knallen! Een vriendelijke groet en 3 nieuwjaarskussen!

    Tot op de scouts! Jonathan & Jens

    D

  • 4

    ERROR 404Toekske

    Pagina niet gevonden.

    xoxo- Zwarte Piet

  • hjkjhjhj

    5

    Ramp, Oh ramp! U ziet het hier naast, een lege pagina in het toekske! De inhoud is gestolen door de zwarte pieten! Momenteel is het ideaal als kladblad voor een

    mooie tekening of je huiswerk op voor te bereiden, maar dit is geen permanente oplossing! Heb jij iets dat nog in het toekske moet? Een idee, een manifest,...

    eenderwat! Want een lege pagina is een verloren pagina! Uw voorstel is altijd welkom op [email protected]

    In de kijker

    Toekske

    Onze Jins proberen ook dit jaar weer ergens in het buitenland te geraken, maar dat kost natuurlijk geld. Hoe geraken ze aan de nodige centen? Door acties te doen uiteraard!

    Zoals daar zijn: wijnverkoop (neem eens een kijkje in het midden van het toekske) ideaal voor de eindejaarsperiode. Ook zal je ze kunnen aanschouwen op de jaarlijkse kerstboom verbranding op het marktplein in kapellen, daar zullen ze ongetwijfeld zorgen voor lekkere hapjes en/of drankje, maar vooral heel veel gezellige sfeer!

    Je zag het waarschijnlijk al op de cover, Hij is er weer. De Goed Heilig Man heeft in deze drukke periode weer een gaatje gevonden om samen met

    zijn trouwe Zwarte Piet even langs te komen op onze scouts. Ja, 1 december worden alle brave scouts kindjes bedolven onder allerlei

    lekkernij. En de iets minder brave kindjes krijgen dan weer de roe, of worden in de zak gestopt, of beide. Tip: wees

    braaf en luister naar jullie leiders!

    De Sint

    Jins acties

    Meer kampfotos? http://goo.gl/csgPkN

    Toekske

    ?

  • Dag Kapoenen. We zijn het jaar goed gestart maar we zijn er nog lang niet. Het is voor de leiding soms nog wat wennen voor de twee locaties te zitten maar dat komt allemaal wel goed. De periode van december t.e.m. januari is iets kalmer en kouder maar we gaan er het beste van maken. Tot zondag!

    1/12 - Sinterklaas - Gidsen - 10u - 12u30 Vandaag komt onze goedheilige man op bezoek. Want het is weer die tijd van het jaar. Jammer genoeg niet op 6 december maar dat is een vrijdag en dan heeft de Sint het nogal druk. Dus hebben we aan hem en zijn pieten gevraagd om iets vroeger te komen. We hopen dat jullie braaf zijn geweest dit jaar!

    8/12 Grote-Boze-Wolf-Vergadering Gidsen - 10u - 12u30 De boze wolf is en blijft een gemeen dier. Het wordt dringend tijd om er eens verandering in te brengen. De tijden van verderf en ongeluk zullen hierna voorbij zijn. We gaan ons eerst wapenen op de scouts en erna trekken we het bos in om de boze wolf te verslagen. Geweld zal hier het minste van pas komen, inzicht en tactiek zullen van belang zijn. Want d wolf is een sterk maar dom dier.

    15/12 Het Geheim van de Dwaaltuin - Gidsen - 10u - 12u30 De dwaaltuin is een virtuele wereld die slechts via 1 ingang toegankelijk is en toevallig is deze in Kapellen! We duiken er in en treden in een fantasie volle wereld waar we verschillende objecten moeten gaan verzamelen. Eens we deze hebben samengebracht kunnen we het geheim ontrafelen dat de dwaaltuin al eeuwen geheim houdt.

    22/12 Geen Vergadring - Bij je Thuis De leiding wil er even tussen uit. Vandaar dat je vandaag niet naar de scouts hoeft te komen. Je mag doen wat je wil, vakantie gaan, uitslapen, vroeg opstaan, mama of papa lastig vallen. Kies maar! Zolang je de leiding maar even met rust laat.

    29/12 GeenVergadering- Bij je Thuis Hetzelfde als vorige week. Geen scouts! Sorry kinderen... De leiding is volop in voorbereiding voor het nieuwe jaar, 2014. We zijn dan zo druk in de weer met van alles en nog wat dat scouts er niet zal inzitten. Nogmaals onze excuses maar we wensen jullie wel het allerbeste voor het nieuwe jaar een een aangename vakantie.

    6

    KapoenenToekske

  • 5/01 Driekoningen zingen - Vloeiende - 9u45 - 12u15 Zoals de titel het zegt gaan we zingen vandaag. Kleed je netjes aan en dan gaan we samen op pad langs de straten in de buurt en op jacht naar alle lekkers die de mensen hopelijk voor ons klaar hebben staan. Smeer die stembanden maar al in!

    12/01 Sneeuwspelletjes - Vloeiende - 9u45 - 12u15 Dit is de dag dat er echt wel sneeuw moet liggen op onze scouts. Waarom? Als er geen sneeuw is wordt deze vergadering zandspelletjes. Oei Oei. Dat is minder. Zandballen gevecht klinkt al veel minder leuk, zandmannen maken al helemaal onmogelijk. Dus... vingers kruisen voor de sneeuw. Als er geen sneeuw is moet iedereen maar een blok piepschuim meenemen om zelf je sneeuw te maken. Tot sneeuws!

    19/01 Maak een sneeuwman zonder sneeuw - Vloeiende - 9u45 - 12u15 Knuuuuutselen. Ojaa. Nog niet veel gedaan. De opdracht is eenvoudig. Maak een sneeuwman zonder sneeuw. We verdelen onszelf in twee ploegen en wie de beste kan maken zonder sneeuw wint! Hoeza! Wat win je? Zul je wel zien! Neem dus best wat knutsel materiaal mee, de leiding zal ook wat voorzien. O, jongens en meisjes! Het beloofd super spannend te worden!

    26/01 De Jaarlijkse Analytisch Vermogen Test - Vloeiende - 9u45 - 12u15 Soms is de leiding een beetje vol van zich zelf en kiezen ze voor zon gekke en moeilijke titel. Highbrow heet dat. Maar van waar komt dat nu juist en wat is de echte betekenis? Dat kom je misschien vandaag wel te weten in onze kwis! Ok, zon vragen zullen het niet zijn, waarschijnlijk meer aangepast aan jullie niveau. Begin al maar te blokken!

    Een Mini Pink,

    De kapoenen Leiding

    ikm, oyrdj, knic & sile

    Ohnee! De zwarte pieten hebben alle letters van de namen door elkaar geplaatst! Zet jij ze terug op de juiste plek?.

    7

    KapoenenToekske

  • 1 december, 9.45u 12.15u, Sinterklaas Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint-Nicolaas ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer, hoe waaien de wimpels al heen en al weer.

    Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe: "Wie zoet is krijgt lekkers,wie stout is de roe! "Och lieve Sint Niklaas, kom ook eens bij mij, en rijd toch ons huisje niet stilletjes voorbij.

    8 december, 9.45u 12.15u, balspelen Elke bal die gebruikt wordt in het grote aanbod balspelen gaan we gebruiken vandaag. We beginnen bij de allerkleinste, zoals de golfballetjes en de tennisballen. Daarna gaan we naar de grotere ballen, zoals de voetbal en de rugbybal. Maar ook vreemde ballen komen aan bod, zoals de watermeloen en de ton.

    15 december, 9.45u 12.15u, n tegen allen De leiding daagt jullie uit! Een serie moeilijke opdrachten die jullie allen in teamverband kunnen uitvoeren. Maar wij, de leiding, zijn ervan overtuigd dat jullie deze uitdaging niet aankunnen. Bewijs ons het tegendeel en verdien ons eeuwig respect en misschien ook een kleine beloning.

    22 december, 9.45u 12.15u, kerstbrunch Dit jaar geen kerstfeestje maar een kerstbrunch! We gaan ons een hele voormiddag volsteken met lekkernij om helemaal in de kerststemming te komen. Als jullie zelf een echte kerstlekkernij willen meenemen mag dat altijd.

    8

    WelpenToekske

  • 29 december, geen vergadering

    5 januari, 9.45u 12.15u, driekoningen zingen Het nieuwe jaar is gekomen en de drie koningen gaan op pad. Verkleed je als een rasechte oosterse koning. Een koning waar zelfs Caspar, Melchior en Balthasar jaloers op zouden zijn. Eenmaal we onze klederdracht aangetrokken hebben, gaan we goud en specerijen verzamelen.

    12 januari, 9.45u 12.15u, Olympische winterspelen De olympische winterspelen zijn gearriveerd op onze scouts. Dus hopelijk zijn jullie goed getraind in het bobsleen, curling en om ter verste sneeuwballen gooien. Als jullie niet getraind zijn zullen we maar voor de aanmoedigingsprijs moeten gaan.

    19 januari, 9.45u 12.15u, travestietenvergadering Haal jullie meest vrouwelijke kant boven want vandaag zijn we even geen jongensscouts maar een meisjesscouts. We gaan praten over wie de mooiste jurk heeft en wie zijn haar het beste ligt. Of over hoe lang we s morgens voor de spiegel hebben gestaan. Het wordt dus een echte topvergadering.

    26 januari, 9.45u 12.15u, verrassingsvergadering Wat suiker, wat zout en dingen waar je van houdt. De perfecte ingredinten voor het creren van een perfecte verrassingsvergadering. Maar de leiding voegde per ongeluk een verkeerd element aan het brouwsel toe. Element X! ...

    9

    WelpenToekske

  • 1/dec : sinterklaas vergadering: 9u45/12u15 De zak van Sinterklaas,Sinterklaas, Sinterklaas,De zak van Sinterklaas, o jongens, jongens. 't is zo'n baas! Daar stopt hij, daar stopt hij,daar stopt hij blij van zin. De hele, de hele,de hele wereld in!De zak van Sinterklaas,Sinterklaas, Sinterklaas,De zak van Sinterklaas, o jongens, jongens. 't is zo'n baas! Vergeet zeker niet jullie mooie tekeningen voor de sint mee te nemen !

    8/dec : maffia vergadering Vandaag gaan we het park van Kapellen ongeveilig maken door het verkopen van wapens en medicijnen! Pas maar op dat je niet gepakt wordt door de politie. We spreken wel nog eerst af op de scouts dus kom zeker met de fiets!

    15/dec : schaatsen 11u/1u Vandaag mogen jullie 1 uurtje langer slapen want de schaatspiste in Kapellen gaat pas open om 11u. Wat heb je allemaal nodig om te schaatsen? HANDSCHOENEN!, inkom geld is 5 euro maar met 10 beurten kaart maar 4 euro of met jacobi checks.

    22/dec : kerstvakantie Vakantie voor iedereen, zelfs de scouts

    29/dec : nieuwjaar Sorry maar helaas de leiding heeft teveel stress voor het nieuwjaar en kan zo niet komen.

    5/jan: driekoningen 9u45/12u15 Melchior, Balthasar en Casper. Onze driewijzen die goud, wierrook en mirre brachten bij de geboorte van Jezus. Kom allemaal verkleed, wie het best verkleed wordt krijgt een snoepje van de leiding! Een zelf gemaakt ster levert sowieso extra punten op !

    10

    Jong-verkenners

    Toekske

  • 12/jan: wintervuurvergadering 9u45/12u15 Vandaag gaan we in deze koude tijden toch vuur proberen te maken. We zullen onze beste technieken moet bovenhalen want zonder vuur zal het een frisse vergadering worden. Vergeet zeker geen zakmes mee nemen en bottinen aan te doen voor u eigen veiligheid!

    19/jan : het grote sneeuwbalspel 9u45/12u15 Ja u ziet het goed sneeuwbal, geen IJSBAL! We spreken af aan de katkesberg om 9u45. Doe goed veel kleren, vergeet geen handschoenen aan te doen ! Je mag altijd indien je dit thuis hebt liggen een slee meenemen!

    26/jan : Laddercompetie 9u45/12u15 Tijd voor nog eens een vergadering vol met de leukste scoutspseltjes en hoe kunnen we dat beter doen dan met een ladder competitie? Hieruit zal blijken wie de sterkste en slimste is. moge de beste winnen!

    xoxo - Uw Jongverkennerleiders

    11

    Jong-verkenners

    Toekske

  • 12

    Op de scouts dragen we met trots het welbekende uniform, maar we vergeten gemakkelijk hoe dat nu weer juist exact eruit zou moeten zien. Geen nood want, net als op de site, is hier alles te vinden over d onverslijtbare outfit van een zondagmorgen.

    Kapoenen hebben geen voorgeschreven uniform, maar wij raden wel het gebruik van een kapoenentrui aan. Het basisuniform is eventueel ook in kapoenenmaten beschikbaar.

    Het basisuniform is voor welpen, jongverkenners, verkenners, jins en leiding hetzelfde:

    Beige hemd, Groene of bruine broek (lang of kort) GEEN BLAUWE JEANS Das (en dasring), Groene trui (eventueel), Stevig schoeisel (vooral Jong- en verkenners)

    63ste Scouts Vloeiende- Weest Paraat - Sinds 1945

    Het UniformToekske

  • 13

    Trley Chapel Hill Origine: Balatonboglar (Hongarije)

    Druivensoort: Pinot Grigio Jaar: 2012 | Kelder: 2 jaar

    Een typische Pinot Grigio, met zijn fris, fruitig en kruidig karakter. Rijpe citrus en groene appel

    gekoppeld aan fijne zuren en een rond en vol palet. Gastronomie: Aperitief, schaal en schelpdieren en

    pasta's.

    Bodega La Rural San Felipe Origine: Mendoza (Argentini) Druivensoort: Malbec, Merlot Jaar: 2012 | Kelder: 2 jaar Intense wijn met aroma's van jonge rood fruit als kers, framboos en cassis. Een zachte soepele aanzet met nadruk op het rode fruit. De afdronk en een licht kruidige toets maken van deze zachte jonge wijn toch een stevige metgezel. Gastronomie: Een begeleider bij de BBQ, fijn voor elke dag!

    Chateau La Jalgue Bordeaux Blanc sec Origine: Bordeaux (FR) | Wnhuis: Chteau La Jalgue

    Druivensoort: Sauvignon Blanc, Semillon Jaar: 2011 | Kelder: 3 jaar

    Bleekgele, droge witte wijn. Neus van groene appelen en kruisbes. In de mond vallen eerst de zuren op, waarna het witte fruit naar voor komt,

    daarna een bittertje in de afdronk. Gastronomie: Als apero, bij oesters en mosselen.

    Firriato Branciforti Nero dAvola Origine: Sicili (IT) | Wnhuis: Firriato Druivensoort: Nero dAvola Jaar: 2011 | Kelder: 3 jaar Toegankelijke lichtrode wijn op basis van een typische Siciliaanse rode druivensoort: Nero dAvola. Hinten van kersen, vlierbes en cassis in combinatie met aardse kenmerken en kruiden, toetsen van drop. Gastronomie: Easy drinking en goede metgezel bij tal van gerechten.

    Origine: Spanje | Streek: Penedes Wnhuis: Mont Maral | Kelder: 1 jaar Cava uit de Pnedes, methode traditionelle, 9 maanden sur lattes. Lichtgele aanblik. Correcte, persistente belletjes. Mooi aroma van appel, geel fruit, bloesems, wat brood- en gisttonen en limoen. Goed droog, met een strak middengedeelte waar het fijne fruit een tandje bijsteekt. Gastronomie: Heerlijke aperitief.

    Mont Maral Cava Palau Brut

    Type Aantal flessen Prijs Aantal dozen Prijs Totale prijs

    WitTorley Chapel Hill 5,5 33Chteau La Jalgue 7,5 45

    RoodBodega La Rural 6,0 36Branciforti Nero DAvola 7,5 45

    Cava Palau 8,5 51

    Ros Terres de Feu Cinsault 5,5 33

    Totaal =

    Ik, bestelde fles(sen) wijn en/of cava bij 63e Scouts Zilverenhoek en betaal bij afhaling / bij bestelling* en dit via overschrijving / contant*. Ik kocht deze wijn van (naam verkoper):

    (*) schrappen wat niet past

    Wijn Informatie

    Terres de Feu Cinsault Ros Origine: Pay dOc (FR) | Wnhuis: Terre de Feu

    Druivensoort: Cinsault Jaar: 2012 | Kelder: 2 jaar

    Een frisse en goed gebalanceerde wijn met aroma's van grenadine en framboos. Fruitig en levendig met

    hinten van aardbeien en aangename zuren. Ideaal voor op een terrasje of bij een salade.

    Gastronomie: Als apero, bij charcuterie, salades en aziatische gerechten.

    Rekeningnummer: BE59 7310 2061 7626 Vermelding: Wijn + naam + aantal flessen

    Of cash aan iemand van de jinleiding

    Voor meer informatie of vragen, contacteer ons op [email protected].

    Betalings-info

  • Zondag 1 december : Sint Vergadering Hij komt, hij komt, de lieve goede sint. Mijn beste vriend, jouw beste vriend de vriend van ieder kind! Zoals je leest komt de sint vandaag langs! # yolo # zakvansinterklaas

    Zaterdag 7 december: Filmvergadering 20u-22u Omdat jullie examens hebben, zorgen wij voor een rustige vergadering. Neem allemaal een dvd of video mee naar behoeven zodat jullie veel keuze hebben en goed kunnen ontspannen.

    Vrijdag 13 december: Game vergadering 20u-22u Teveel wiskunde, frans, Engels, fysica, koken of landbouw geleerd? Geen probleem! Bij ons kan je even stoom aflaten. De leiding zorgt voor een projector en een scherm. Een gamecube staat al op de scouts en spelletjes of controllers mogen hier altijd voor meegebracht worden!

    Vrijdag 20 december: Schaatsvergadering uren worden later meegedeeld Zoals jaarlijkse gewoonte staat de schaatsbaan in de kerstperiode in Kapellen. Omdat de leiding zo graag schaatst mogen jullie ook eens onze pret ervaren! Gelieve 5 harde euris mee te nemen (enkel in de vorm van een briefje)!

    14

    VerkennerToekske

  • Zondag 29 december: Geen vergadering vandaag ! Zondag 5 januari: Drie koningen Drie koningen, drie koningen, geef mij een nieuwe hoed. Je raadt het al, we gaan vandaag zingen voor snoepgoed en centjes om leuke dingen mee te doen op kamp! Dus verkleed jullie allemaal als Melchior!!

    Zondag 12 januari: Vuurvergadering Brrr, wat is het koud zeg! Ooh, maar dan maken we toch even een vuurtje om het warm te krijgen? Dan worden jullie vuurmaaktechnieken ook ineens getest! Joepie!

    Zondag 19 januari: Sneeuwpretvergadering Frank Deboosere heeft vandaag (19 november) aangekondigd dat het vanaf morgen gaat sneeuwen! Daarom vonden we het wel leutig om een sneeuwpretvergadering in te plannen! Verwacht je aan een supermegakeivet sneeuwballen gevecht en het maken van een iglo!

    Zondag 26 januari: De slimste verkenner ter wereld vergadering Het seizoen van de slimste mens is al lang gedaan, maar een slimste verkenner ter wereld is nog nooit gekozen! Bereid je zeker voor want de winnaar krijgt deze titel eeuwig mee en krijgt een oorkonde om boven zijn bed te hangen.

    De leiding heeft trouwens een weekend gepland in februari! Het zal plaatsvinden van 15 tot 17 februari! Meer info volgt nog.

    Peace out, bros!.

    15

    Verkenner Toekske

  • 1/12 : Sinterklaas + beslissing land Na de zeer hevige discussie van de week ervoor proberen we alle neuzen in dezelfde richting te krijgen om zo tot een finale beslissing van onze kampbestemming te komen. Oh ja de Sint komt ook langs dus wees braaf kinders!

    7/12: chill avond Het zijn examens dus ideaal om gewoon eens goed te hangen / brainstormen / plezier te maken.

    14/12: film avond En we blijven in de 'chill-sferen'

    20-22/12 : geen vergadering

    28/12: kerstfeestje met cadeau's Hoera nog een extra kerstfeest. Hoe, wat, waar , wanneer dat beslissen jullie zelf maar.

    16

    JinsToekske

  • 6/1: driekoningenzingen Tijdens het kerstfeestje maken we tijd om ons eigen liedje te schrijven zodat we op driekoningen zelf kunnen gaan zingen om zo extra kampcentjes te verzamelen.

    11/1: kerstboomverbranding We baten naar jaarlijkse traditie een kraampje uit op de kerstboomverbranding. We verkopen jenever en nog iets om te eten. Verdere info volgt dan wel want er zal geweirkt moeten worden ;).

    17-19/1: iets Wat zien we dan wel!

    24-26/1: weekend Kan mogelijk verplaatst worden aangezien er nog een iemand van de leiding 1 examen moet afleggen en nu nog niet weet wanneer dit zal zijn.

    17

    JinsToekske

  • 18

    Toekske

    Foto van de dag

    Axel en Luka door het dolle heen na het verslagen van het monster van Bochelt. Het teisterde ons al heel het kamp, stal ons eten en

    maakte heel veel lawaai. Al een geluk waren de kapoenen zo dapper en sterk genoeg om het monster te verslagen!

    Kapoenenkamp 2013

    Stoere Ridders

    63ste Scouts Vloeiende- Weest Paraat - Sinds 1945

    Meer fotos op http://goo.

    gl/csgPkN

  • 19

    Dier van de dag: Bagheera Kiplingi Deze vrolijke spin is genoemd naar de zwarte panter in Jungle Book en de schrijver ervan, maar het meest bijzondere is dat het de enige (voornamelijk) vegetarische spin is! Ze eten voornamelijk kleine zaadjes en andere plant deeltjes. Wil je dit schattig diertje in het echt zien? Reis dan naar de regio Mexico, Costa Rica, Guatemala.

    Aardrijkskundig weetje Iedereen kent Alaska wel, de 49ste en de grootste staat van

    heel de Verenigde Staten van Amerika. Dit is niet altijd zo geweest, op 30 maart 1867 kochten de VS het voor een prikje van Rusland. 3,5 euro per vierkante kilometer, 5,31 miljoen euro voor land iets kleiner dan 3 keer Frankrijk. Wat een koopje! Rusland heeft daar door 29 vulkanen en 3 miljoen meren minder. Je vind er ook 50% van alle gletsjers in de wereld. In

    december is het er gemiddeld -6C, toch nog net iets frisser als hier!

    Willekeurige Weetjes

    En verse rubriek, vol met verrukkelijk verrassende vakkennis en intellectueel interessante informatie. Want wie wil er nu geen Willekeurige Weetjes weten ?

    Dwergplaneet van de dag: Pluto Niet de vrolijke Disney hond van Mickey Mouse, maar wel een dwerg planeet die tegen 4,7km/s rond onze zon slingert. Dwerg is wel opzijn plaats want deze koude (gemiddeld -230C) jonge is kleiner en kouder dan Rusland! Hij ligt gemiddeld ook 39 482 keer verder dan Rusland van zon (zon 5,9 miljoen km ver).

    Toekske

    Een dodelijk weetje Wat is het gevaarlijkst: 1000 bananen, een halve liter wijn, 1,4

    sigaretten of 2 dagen in New York? Wel ze zijn blijkbaar allemaal even gevaarlijk! Allemaal verhogen ze je kans op spontaan sterven met

    1 op 1 miljoen. Dus je hoeft niet bang te zijn. Waarom bananen zo gevaarlijk zijn komt omdat ze heel lichtjes radioactief zijn. Probeer trouwens ook geen duizend bananen in n keer op te eten, want dat is fysisch niet mogelijk en

    dan zou je ook spontaan sterven.

    Leider van de dag: Jonathan Goossens Deze Openhartige Aardeekhoorn is een ijverige jongeman en dat komt wel

    van pas als n van de groepsleiders. Altijd druk in de weer, na een

    bachelor in de politieke wetenschappen , heeft hij ook (bijna) een master

    in de organisatie en het management en is bezig vastgoed studies terwijl

    hij ook al vollop bezig is bij Vastgoed 03. Huis kopen of verkopen? En naam: Jonathan Goossens

  • 20

    Ochtend. Middag. Avond. John had eigenlijk geen idee welke van

    de drie het was, laat staan welke dag. God mag het weten. Wat hij wel kon vaststellen was dat hij niet in zijn eigen bed ligt maar in de zetel en de telefoon veel te luid afgaat. John zwiert zijn arm om en grijpt naar zijn gsm op de salontafel. Buck valt er te lezen op het scherm. Met een diepe zucht neem John de telefoon op. John! Verdorie, ik heb je al tienduizend keer proberen te bellen! Kom zo snel mogelijk naar de Blackbirdlane in Chapelle. We zitten met een C34A81 Nog voor John kon antwoorden was de telefoon al ingehaakt. Waarom hebben we ooit toegestemd op die ingewikkelde codes vroeg hij zich af. John kroop overeind, zijn rug kraakte nog harder dan zijn grootmoeders zaliger houten trap van 1800. Hij keek even rond in zijn huis. Wat een pacht. Hij haalde zijn schouders op, pakte zijn holster en gsm van de tafel, broek van een stoel en sleurde zich naar buiten. Zijn auto stond zo scheef als maar zijn kan op de oprit. De zijkant was ingebeukt en vol krassen. John keek er even naar, schudde zijn hoofd en mompelde zorgen voor later. Hij stapte de auto in en startte de motor. De muziek sprong op. Born To Be Wild sprong op. Jeetje, dacht John. Wat heb ik gisteren weer uitgestoken? Hij zette de muziek zachter en reed naar het adres dat Buck had gegeven. Daar aangekomen stond Buck er met zijn pik zwarte sport Corvette er al. John had geen idee welk model, auto s interesseerde hem niet. Er stond ook een ziekenwagen en een p o l i t i e w a g e n . J o h n p a r k e e rd e i n e e n

    ommezwaai en ging het huis binnen waar Bucks auto voor stond. Ah, John! brulde Buck. Wat zie jij er weer beneveld uit Met een grijns van hier tot achter zijn oren. Dit waren de momenten waar John Buck wel kon slagen, wekelijks eigenlijk maar hij had het echt eens nodig. Maar het is en blijft zijn baas, dus ja. Wat kon hij er aan doen? Wat moet je? Vroeg John. Hij was blijven stilstaan voor een man die klaarblijkelijk dood op de grond lag. Moorden zijn toch niet mijn afdeling? Nee, nee. Klopt Sprak Buck kalm. Maar dit is een

    uitzondering. Het slachtoer is hoogstwaarschijnlijk vermoord m a a r i n n o g a l b i z a r r e omstandigheden. We hebben een videocassette gevonden met een vreemd logo op, deze is al verstuurd naar het labo. Het zelfde logo vonden we naast de voordeur. Zul je niet hebben gezien zeker? John

    knikte. Wandelde naar buiten en bekeek het logo. Het was een 6 met daar rond 4 pijlen, elk in een andere richting. Mmh, Bizar. John streek zijn vinger er over en het was nog nat. Ik stel voor dat je nu naar het Labo rijd en die video eens bestudeerd. Beveelde Buck. Terwijl John naar huis reed viel hem plots te binnen dat hij zijn badge thuis had gelaten en zo niet in het labo binnen kon. Hij keerde terug. Hij zette zijn auto op de oprit. Ging richting de voordeur en voor hij binnen ging viel hij iets op. Dezelfde 6 met vier pijlen naast zijn deur! Je zag er verf nog drogen. John keek rond maar zag niemand. Wordt vervolgd

    Weer een nieuwigheidje in het toekske! Vanaf nu elke keer een pracht column neergepend door onze eigen Nick Bollaert. Lees en wees verbaast over de gedachtengang en de avonturen uit de wereld van deze jongeman. Vandaag: John & veel vijven en zessen.

    Toekske

    Door Nick BollaertDe Column

    ...en hij mompelde

    zorgen voor later

  • 21

    Toekske

    Extra kerstmissig doolhof omdat het zo goed past bij

    het seizoen. Vindt de weg, of verdwaal voor eeuwig.

    Doolhof

    KleurplaatDe mooiste tekening krijgt extra snoepjes van de sint!

  • Onze scouts stelt zijn materiaal ter beschikking van iedereen. Hieronder vindt u een shortlist van wat we verhuren, de volledige lijst is beschikbaar op onze website ! Wilt u graag iets van ons huren, contacteer ons via [email protected] of Sam De Clerck.

    22

    Gasvuur Grote gasvuren inclusief grote gasbidon. Aantal: max. 6 stuks Prijs: overeen te komen

    Feestservies Het servies bestaat uit borden, soepborden, tassen, ondertassen, soepkommen en bestek Aantal: 50 stuks Prijs voor 3 dagen: overeen te komen

    Houten klapstoelen Ra-ra-ra wat zou dit zijn? Aantal: +/- 70 prijs: overeen te komen

    VerhuurSc

    an m

    ij m

    et jo

    u sm

    artp

    hone

    en

    ontd

    ek a

    l onz

    e ve

    rhuu

    r-pro

    duct

    en

    Grote of Kleine Grote Tent Makkelijk op te zetten legertent ( 1 6 x 6 m o f 1 0 x 5 m ) , m e t verwijderbare zijwanden.

    3 dagen: 100 euro (klein) 155 euro (groot)

  • 23

    Toekske

    Organigram

    Vanaf september 2013 zullen niet enkel de Jins een geme

    ngde tak meer zijn in

    onze scouts. Ook bij de Kapoenen zullen we een samenwerk

    ing opstarten met de

    23ste St-Jacobus Gidsen van Kapellen. Hiermee hopen we

    een betere werking en

    meerwaarde te creren voor de Kapoenentak in het bi

    jzonder en voor beide

    scoutsen in het algemeen.

    Wel vermelden we erbij dat het bij de Kapoenen zal blijven

    , we zijn en blijven 2

    onafhankelijke scoutsen, een jongens en een meisjes scout

    s!

  • 24

    Sam De Potter www.pizzazz.be

    Pizzazz.be is een mobiele pizzeria die verse pizzas bereiden in traditionele, Italiaanse houtovens. Doordat deze pizzas live worden bereid en gebakken ontstaat er een authentieke sfeer op jou feest of evenement! Meer info op www.pizzazz.be!

    Nog spullen nodig voor het nakende kamp? Vergeet dan je lidkaart niet

    mee te nemen naar den Hopper (voormalige scouts-shop) en de Banier,

    om daar al het nodige te vinden !

    alles over onze scouts op Scoutsvloeiende.be

    Iets gekocht bij A.S. Adventure? Vermeld dan onze groepsnaam, 63ste Scouts Vloeiende. Per vermelding krijgen wij 10% van u aankoop bedrag, Waarmee wij een keer per jaar nieuw scouts-materiaal kunnen kopen ! Dank u.

    Tot Zondag!