Kermisboekje 2012

36
Stichting Oranjecomite Juliana www.oranjecomite.eu 15 t/m 23 september 2012

description

Kermisboekje 2012

Transcript of Kermisboekje 2012

  • Stichting Oranjecomite Juliana www.oranjecomite.eu

    15 t/m 23 september 2012

  • 1VoorwoordAan de inwoners van Roelofarendsveen en Oude Wetering.

    Voor U ligt het nieuwe programmaboekje van de Oranjefeesten! De 3e week van september nadert en dat betekent tijd voor een week van ontspanning en plezier

    in de Veense Kermisweek.

    Na het afscheid van Wil & Ren vorig jaar (nog-maals dank voor jullie jarenlange inzet!) heb-ben wij dit jaar gelukkig geen aftredende leden. Wel verwelkomen wij een nieuw lid, namelijk Ingmar van Klink. Ingmar, vanaf deze plaats veel succes!

    Ook dit jaar hebben wij een vertrouwd pro-gramma. Voor ieder wat wils, met als hoogte-punt het bloemencorso op zaterdag. Wij signa-leren al veel verenigingen en vriendengroepen die een kar aan het voorbereiden zijn, dus het beloofd weer een geweldige stoet te worden. Evenals vorig jaar kun je per SMS stemmen op jouw favoriete deelnemer. Bij deze een oproep aan alle kinderen (en ouders) om vooral mee te doen! Bloemen worden gratis verstrekt, dus wat let je? Meer informatie vindt je op pagina 65.

    Verder zal dit jaar op vrijdag na de ballonnen-optocht het kermisterrein al vanaf 11.00 uur geopend zijn. Een mooie mogelijkheid voor de allerkleinsten om al vroeg los te gaan!

    Speciale aandacht wil ik vragen voor de aankon-diging op de middenpagina, want het Oranje-comit Juliana viert haar 100-jarig jubileum in 2013! Het is een vooraankondiging van wat be-loofd een fantastisch jubileumfeest te worden, dat wij heel graag met U willen vieren. De festiviteiten zullen plaatsvinden op het ver-trouwde kermisterrein bij DOSR in het weekend van 26 30 april. Plan deze dagen alvast vrij in uw agenda. Zoals U van ons gewend bent zal er in de programmering voor ieder wat wils zijn. Om deze festiviteiten te bekostigen is uw hulp natuurlijk meer dan welkom

    Daarom kunt u in 2013 eenmalig officieel jubi-leumvriend worden van het Oranjecomit!Door een zelf te bepalen financile donatie in de bijgevoegde bruine enveloppe te doen steunt U de activiteiten die het Oranjecomit voor iedereen gaat organiseren tijdens dit ju-bileumweekend. De enveloppe wordt tussen 1 september en 7 September bij U opgehaald. U krijgt dan van ons een mooi collectes item. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw bijdrage!

    Op pagina 44 vindt U de afspraken die wij met Gemeente, Politie en Horeca hebben gemaakt. Afspraken die wij ook met U willen maken, om de werkelijk unieke sfeer van onze kermis te behouden. Voor velen de gewoonste zaak van de wereld, maar welke alleen mogelijk is door een goede samenwerking tussen alle partijen. Heeft U plannen of vragen? Schroom niet om het Oranjecomit of de Gemeente te raadple-gen.

    Facebook, twitterU noemt het en wij zijn erbij. Sluit U aan als vriend of volger en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond het Oranjecomit, de kermisweek en het jubileum.

    Tot slot wil ik alle adverteerders, bedrijven en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage en in-zet, het is elk jaar weer hartverwarmend! Na-mens het Oranjecomit wens ik iedereen een fantastische week!

    Jeroen van der GeestVoorzitter

  • 5Zaterdag 15 september t/m zondag 23 september Kermis Kiek Kampioenschappen 7

    Zaterdag 15 september12.00 uur Oranje Flower Power Painter Marathon Woonwijk de Bloemen 9

    Woensdag 12 september t/m zondag 23 september Etalagewedstrijd RAAK-Winkeliers 11

    Noordeinde NoordpleinNoordeinde NoordpleinNoordeindeNoordakkerdoor gehele dorp

    NoordeindeCaf de PepersteegEd de Burchtt Veen eten & drinken

    2e veld DOSRCaf de PepersteegTafeltennisvereniging de Treffers

    t Veen eten & drinken Leliestraat (voetbalveld)

    Rondgang door het dorp. Parkeerplaats DOSR

    De Kiem en Elckerlyc naar LeliestraatParkeerplaats DOSRt Veen eten & drinkenGerberastraatMaToCo, de Baan 55 Oude WeteringNabij Caf de HavenNoordeinde en Dotterbloem naar kermis

    Rondgang door het dorpParkeerplaats DOSR 1e veld DOSRWilgenstraatt Veen eten & drinkenDOSR-terrein

    t Veen eten & drinken

    TIJD EVENEMENT PLAATS BLZ.

    Zondag 16 september 12.00-17.00 uur13.00-17.00 uur12.30 uur14.30 uur17.00 uur

    Maandag 17 september19.00 uur19.00 uur19.00 uur20.00 uur

    Dinsdag 18 september19.45 uur20.00 uur 20.00 uur

    Woensdag 19 september14.00 uur14.00 uur

    Donderdag 20 september19.00 uur 20.00 uur

    Vrijdag 21 september10.00 uur 11.00 uur14.00 uur14.00 uur 14.00 uur16.00 uur20.00 uur

    Zaterdag 22 september10.00 uur11.00 uur13.30 uur14.00 uur15.00 uur22.30 uur

    Zondag 23 september09.00 uur

    ALGEMEEN

    Winkels geopend StraattheaterfestivalStraattoernooi Jeu de BouleDemonstratie RuitersportRolschaats Kroegentocht

    Oranjeloop Finale Oranje BiljartKermisschaaksimultaanOranje Darttoernooi

    TaptoeOranje Bridgedrive Kermis Tafelvoetbal Toernooi

    Kermistoernooi Sjoelen Rabo Luchtkussen Festival

    Verenigingen manifestatieKermisterrein geopend (na optocht)

    BallonnenoptochtKermisterrein geopendWandel/speurtochtViswedstrijd (jeugd)Senioren SchuurfeestCircus AvondroodLampionnenoptocht

    BloemencorsoKermisterrein geopendTonknuppelenTobbetje StekenDe KinderbandVuurwerkspektakel

    Ontnuchterings wandeltocht

    Informatie Oranjecomit + website

    *De roodgekleurde tekst betekent een wijziging ten opzichte van vorig jaar!

    1313151719

    21232525

    273131

    3345

    4749

    51495353554159

    614967697171

    73

    75

    Overzicht

  • 7Vroeger waren wij nog afhankelijk van enthousiaste burgers met een professio-neel fototoestel, maar ondanks dat deze topfotografen gelukkig nog steeds een

    groot gedeelte van onze fotogalerij vullen, heeft iedereen tegenwoordig wel iets op zak wat een mooie foto kan maken.

    Elk jaar hebben wij zon 100 fotos welke door jullie zijn ingezonden om mee te dingen naar de grote Kiekprijs. Alle ingezonden fotos leveren een fantastische bijdrage aan onze website en niet te vergeten dit Oranjeboekje. Daarom re-kenen wij weer op jullie en kijken er naar uit om jullie mooiste kermismomenten in onze mail-box te zien verschijnen. Na een heftig debat onder de OC leden welke tot diep in de nacht heeft geduurd, zijn de vol-gende winnaars van vorig jaar uit de bus komen rollen:

    Leukste kinder kermisfoto => Richard BakkerGezelligste kermisfoto (zie kaft) => Marjan KinkelMeest gewaagde kermisfoto => Aad Hoogenboom

    De winnende fotos staan op de kermispagina van onze site en hebben natuurlijk weer een prominente plaats in dit boekje gekregen. Wie gaat er dit jaar voor de leukste kinder kermis-foto? Of wordt het een hele gezellige of mis-schien wel hele gewaagde foto?

    Mail je mooiste foto(s) dus naar [email protected] met als onderwerp Kermis Kiek Kampi-oenschappen 2012. Geef tevens aan in welke van de drie categorien je wilt meedingen en van welke kermisactiviteit de foto is gemaakt. Vergeet ook niet je naam, adres en telefoon-nummer te vermelden.

    Kermis KiekKampioenschappen 2012Zaterdag 15 september t/m zondag 23 september

  • 9Zaterdag 15 september s morgens 12.00 uur Locatie: woonwijk de Bloemen

    Dit jaar staat ons een 10 jarig jubileum te wachten van dit geweldige evenement dat niet meer weg te denken is uit het programma van onze Oranjefeesten.

    Wij zijn de organisatoren van loopverening Plantaris dan ook zeer dankbaar dat zij dit elk jaar met zoveel enthousiasme organiseren.

    Het begon 10 jaar geleden met de Bien Sota-wee en elk jaar wisten zij wel weer een nieuw thema te bedenken. Dit jaar gaan wij back to the sixties met de Flower Power Paintermarathon. Het zal n grote peace party worden waarbij seks, drugs en rock and roll hoogtij zullen vie-ren. Er zijn afgelopen zomer al klachten binnen gekomen vanuit het lokale kappersgilde, om-dat iedereen zn haren wil laten groeien voor dit evenement. Zoals wij van de organisatoren gewend zijn kiezen zij heel zorgvuldig de loca-tie uit die het beste bij het thema past. Daarom gaan wij dit jaar lopen in de Bloemen. Vorig jaar liep het herenteam TGV-1 zich in 2 uur en 32 minuten naar een zuur verdiende 1e prijs bij de estafetteteams. Bij de dames waren de Oranje Spoor Stewardessen de golden ladies waar het gaat om het best verkleedde team. Bij de individuele marathonlopers wist Dennis van Berkel zn naam weer helemaal waar te maken door de ruim 42 km als snelste af te leggen in een tijd van 2 uur en 59 minuten. Jannet Lange liep bij de dames als een trein en ging er met het goud van door in een tijd van 3 uur en 44 minuten.

    Afstand: 42.195 m Individueel af te leggen of met team van 4 personen als estafette.

    Start: 12.00 uur. In Roelofarendsveen in de Bloemen. Onze marathon is niet snel maar o zo gezellig. Parcours: Het parcours voert door de nieuwste woonwijk van Roelofarendsveen waar vroeger de bloemenveiling was gevestigd. Hierna trekt de stoet door de schilderswijk. De bewoners van deze wijken kunnen genieten van een dagje sport en feest.Verzorging: Water, thee, sportdrank, fruit (elke ronde beschikbaar). Kleedruimte, douches en garderobe beschikbaar vlak bij de startplaats in het clubhuis van LVA Plantaris.Deelnemersaantal: Bezoek internet om te zien of er nog ingeschreven kan worden zie: www.plantaris.nl onder One en Only 2012.Kosten inschrijving: individueel 20, team 50.

    Prijzen: Iedere deelnemer ontvangt een fraaie herinnering. Voor de winnaar en winnares is er een bijzonder aandenken beschikbaar. Extra prijs voor het best verkleed estafetteteam.

    Oranje Flower Power

    PainterMarathon

  • 11

    Om de feestvreugde tijdens de kermisweek te verhogen is ook dit jaar weer aan de leden van Winkeliersvereniging RAAK gevraagd om hun etalages tijdens de Oranjefeesten te ver-sieren en zo mee te doen met de jaarlijkse eta-lagewedstrijd. Van 12 t/m 23 september zullen de etalages geheel in het teken staan van het (landen) thema Duitsland.

    Maar hoe vieren de Duitsers dan kermis? Heb-ben ze ook een Rollschuh-Kneipentour of zit-ten ze alleen maar aan lange tafels in een tent? Gaan ze ook op zaterdagmiddag Fass knpple bij de plaatselijke voetbalvereniging? Zou bij hen het hoogtepunt ook der Kinder Blhmen-Parade zijn? En zouden ze ook met elkaar aan de Suppe und Salat zitten op zaterdag? Hoe de winkeliers hier invulling aan geven kunt u tijdens de kermisperiode zien in de etalages van de RAAK winkeliers. Loop dus eens langs de etalages (en naar binnen) en bekijk hoe ieder-een er weer iets orgineels van gemaakt heeft. De etalages worden beoordeeld door een des-kundige, Duits georinteerde jury en zij zal de

    door RAAK beschikbaar gestelde prijzen toe-kennen.Ook u maakt kans op mooie prijzen tijdens de etalagewedstrijd! Tel alle oranje RAAK logos in de etalages en maak kans op een RAAK cadeau-bon. Geef het juiste antwoord met naam en telefoonnumer af bij een van de onderstaande winkeliers. De winnaars krijgen eind september bericht en de uitslag zal ook bekend worden ge-maakt op de Facebookpagina Winkelen in Roe-lofarendsveen.

    Deelnemende RAAK-winkeliers:

    Zondag 16 september s morgens 10.00 uur Locatie: Petruskerk

    OpeningsvieringDit jaar houden wij al-weer voor de 5de keer de Kermisviering in de Petruskerk. Wat is er niet mooier om de feest-week in eenheid en ver-bondenheid te begin-nen met een sfeervolle

    Eucharistieviering. U bent dan ook allen van harte uitgenodigd om mee te vieren. Het thema zal zijn: Leven vanuit ons geloof. Pastoor W.

    Broeders zal in deze speciale viering voorgaan en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door de koren; Faith, JUMP en Cadans. Voor de kin-deren is er een kinderwoorddienst. Trekt u iets oranjes aan om die eenheid en verbondenheid te laten zien. Daarna gaan wij onder de vrolijke noten van de Accordeon Fanfare DAF traditio-neel naar het Noordplein, waar koffie, thee en limonade klaar staat met natuurlijk iets lekkers erbij. Werkgroep Kermisviering

    Woensdag 12 september t/m zondag 23 september

    Kermis-etalagewedstrijd

    BeestenboelHennys RitsBoek- en kantoorvakhandel VeenerickKarweiAlkemade MakelaardijKeurslagerij van der MeerPimprint Klein OptiekCarlo Volwater BloemsierkunstJ.P Wetselaar Groenten en Fruit-specialist BikezoneMeester Bakker van MaanenDe KaaswereldPLUS van Dijk

    Drooger OptiekRob van der Geest Sport 2000Den Butter, de echte bakkerStyxxE.P. Berends Van der Meer adviesgroepEtos bij Schouten Versspecialist Van der Poel Globe ReisburoFirst Lady Verdel ICT & MediaPetras IdeeGall & Gall Club KappersDecorette Roelofarendsveen

  • 13

    Zondag 16 september vanaf 13.00 uur Locatie: Noordeinde / Noordplein

    UitkaikDe meest bizarre, te gekke, leuke, ontroerende, muzikale en meeslepende acts vindt je op Straattheaterfestival Uitkaik! Van 13.00 tot 17.00 uur treden op het

    Noordeinde en het Noordplein de zorgvuldig gekozen acts voor u op.

    Zorg dat u op tijd bent om niets te hoeven missen! Een kleine greep uit het programma van Straattheaterfestival Uitkaik 2012:

    Circus Carwash Met zijdezachte doeken poetsen de ijverige dames uw auto vol overgave spic en span. De klant is koning. Maar loop ze niet voor de voeten, want voor dat je het weet krijg je het met ze aan de stok en beland je tussen de borstels. Hoewel de dames stoer en enigszins lomp overkomen, dromen zij er stiekem van om net zo te zijn als het pin-up model op de Pirelli kalender aan de muur. Langzaam ontdoen ze zich van hun vuile overalls en komt de glitter en glamour naar boven. Circus Carwash is een voorstelling voor jong en oud met acrobatiek, dans, jongleren en theater. Hier krijgt uw auto wat hij verdient!

    De grote Perky & Fiddle show

    Perky & Fiddle zijn twee kabouters. Maar geen gewone kabouters, zij reizen rond met een waanzinnige, maar uiterst illegale show. Deze zeer ritmische en sexy show, waarbij het publiek

    wordt opgezweept, onthult een kant van het kabouterleven dat maar weinig mensen ooit te zien zullen krijgen. Maar goed opletten, ze zijn vermomd dus je zou ze zomaar over het hoofd kunnen zien. Martin Forget

    De Kofferman: een man, een koffer en een hoed. Samen lopen ze heel gezellig over straat als plotseling de koffer niet meer mee wil lopen.De Boodschapper: een man loopt met een stapel pakjes over straat: het zijn er meer dan hij van plan was te kopen. De Poetser: iedereen is blij met de poetser want hij maakt altijd de straat schoon. Maar de poetser is niet blij iedereen maakt de straat vies.

    Rik Rikken (Alleen voor jou... en alle andere kinderen)Een korte voorstelling waarin Rik (anti) kinderslaap-liedjes zingt. Dichters en schrijvers zijn gevraagd om nieuwe liedjes te maken rond het thema slapen gaan en daar is een prachtig muziekprogramma van gemaakt. Een bakfietskar, met daarin 4 poppen: de Hond, de

  • 15

    Bebie, Opa en Oma. De liefde voor kleinkind, opas en omas en ook de verliefdheid van opa en oma op elkaar zijn het onderwerp. En de hond .. ach, die zoekt alleen zijn bot.

    Stichting Status ApartOok dit jaar hebben mime-speler John Hoogenboom en zn vaste medespelers weer een prachtige premiere op de Uitkaik. Wat het worden zal is een geheim maar dat het weer een adembenemend schouwspel wordt dat is zeker! Maarrrrr.......gelooft u in kabouters????? En dan nog vrolijke kabouters ook????? Komt dat zien!

    Zeikwijven en kakmadammenDe dames nemen het publiek mee naar de wereld waar we meestal snel aan voorbij gaan: de wereld van het openbaar toilet en van de toiletjuffrouw. Ze laten het publiek kijken door een andere WC bril naar de WC rol van de vrouw. En confronteren de mensen met het denken in WC hokjes.

    Blote BadgastJeroen Bouwhuis wil een dagje naar het strand, maar het loopt allemaal wat anders dan dat hij had gehoopt. Als Blote Badgast in een zinken teil op hoogte kunnen de toeschouwers zijn pogingen aanschouwen. In een show waarin korte geluidsfragmenten achter elkaar zijn geplakt, krijgt hij uiteindelijk toch nog een Perfect day.

    Wij zien u graag op zondag 16 september. Ruim een week voor het straattheaterfestival is het volledige programma te verkrijgen bij alle RAAK-winkeliers. Uitkaik 2012 wordt georganiseerd door Stichting WIJ, Winkeliersvereniging RAAK en het Oranje Comit.

    Alweer voor de 13e keer in successie organi-seert onze plaatselijke jeu de boules vereniging De Boel de Boule het open kermis straattoer-nooi. Iedereen die in het bezit is van een licen-tie van de Nederlandse Jeu de Boules bond is welkom om aan dit gezellige buitenevenement mee te doen. Er zal gespeeld worden in een toernooi van 4 voorgelote partijen. Wie o wie wordt de nieuwe kampioen van 2012! Of gaan de winnaars van vorig jaar, Wim Verboon en Jan van Leijden voor de dubbel? Haal je boules uit de kast en kom gewoon meedoen, dan kunt u live getuige zijn van de strijd om de 1e plaats. Er wordt gespeeld op diverse opritten op het Noordeinde. (tussen Noordplein en Kerkweg) De locaties zijn gemarkeerd met vlaggetjes. De

    prijsuitreiking vindt naar verwachting plaats tussen 17.30 en 18.00 uur. Het is de bedoeling dat u uw auto parkeert buiten het Noordeinde in verband met het Straattheater Festival Uit-kaik.

    Zondag 16 september vanaf 12.30 uur Locatie: Noordeinde

    Kermis straattoernooi

    Jeu de Boule

  • 17

    Manege Hoogenboom Ruitersport zal ook dit jaar op de 1e zondag van de kermisweek 2012 aanwezig zijn. Vanuit de manege wordt er aangereden naar

    het terrein op de Noordakker in Roelofarendsveen, alwaar iedereen kan kennismaken met enkele mogelijkheden van de paardensport.

    Dit jaar zal er een demonstratie carrouselrijden worden verzorgd: een kr op muziek gereden door een team van een 12- of 16-tal combina-ties waarbij de oefeningen en figuren synchroon en gericht worden uitgevoerd. Door de vele ver-schillende en in elkaar overlopende figuren is het een boeiend geheel om naar te kijken! Beide teams van carrouselvereniging Hoogen-boom Ruitersport zijn dit jaar geindigd als 1e op de Nederlandse Kampioenschappen 2012 Carrousel B-poule, respectievelijk in de pony- en paardencategorie, en dus mogen zowel het pony- als paardenteam zich Nederlands Kampi-oen 2012 noemen.

    Zondag 16 september s middags 14.30 uur Locatie: Noordakker

    Demonstratie

    Ruitersport

    Na de demonstratie zullen de kinderen de mo-gelijkheid krijgen om kennis te maken met de ponys. Dit jaar zal er een stoelendanswedstrijd met de ponys zijn, waaraan iedereen mag mee-doen! Kaartjes hiervoor zijn af te halen tijdens de demonstratie bij de veewagen, waar de mu-ziek in is opgesteld. De verschillende winnaars van de rondes zullen het aan het einde tegen elkaar opnemen en voor de beste is er uiteraard een prijsje. Natuurlijk zal dit alles gebeuren on-der deskundige begeleiding en wordt hier hulp bij geboden.

    Vanaf het centrum, waar de Uitkaik wordt ge-organiseerd, loopt u richting Noordakker, (te-genover garage Verhaar); bij goed weer zullen vanaf 14.30 uur de activiteiten beginnen en na-tuurlijk bent ook u van harte welkom!!!

  • 19

    Wat zagen wij vorig jaar veel blije koppies toen maar liefst 240 rollende kroegtijgers door de straten van ons dorpscentrum heen schaatsten. De 6

    kroegbazen hadden weer enorm hun best gedaan om een supergezellige sfeer neer te zetten met in elke kroeg een mooi stukje live-muziek van eigen bodem.

    En wat is een half uurtje dan snel voorbij als de toeter weer gaat om de reis in te zetten naar de volgende kroeg. Wij hebben de skeelers weer besteld en gaan er samen met de plaatselijke kroegen helemaal voor om er wederom een groots festijn van te maken. Effe lekker rock en rollen, grappen en grollenn en elke kroeg uit mogen rollen. Wij kijken er naar uit en kunnen bijna niet wachten om jullie pootje over te zien gaan.

    Iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Besef wel dat je direct na afloop van de tocht persoonlijk verantwoordelijk bent voor het inleveren van jouw skeelers bij de kroeg waar je gestart bent (tenzij ze natuurlijk al van jezelf waren). Wij willen natuurlijk graag alle skeelers weer terug zien, zodat dit evenement nog jaren voort kan.

    Natuurlijk verwachten wij niet alleen veel men-sen op de skeelers, maar nog veel meer mensen langs het parcours om onze skeeleraars aan te moedigen!

    Deelnemende bedrijven: - Caf de Haven - Caf-bar de Pepersteeg - t Veen eten & drinken - Caf Hogenboom - Caf Jan Punt - Ed de Burcht

    Inschrijving heeft inmiddels plaatsgevonden, maar misschien is er ergens nog een plaatsje vrij gekomen. De moeite waard om even te in-formeren.

    Wij vragen de deelnemers om uiterlijk 16.30 uur aanwezig te zijn in het caf waar ingeschre-ven is.

    Iedere deelnemer ontvangt een prachtig T-shirt.

    Zondag 16 september s middags 17.00 uur Locatie: Roelofarendsveen

    Rolschaats

    Kroegentocht

  • 21

    Vorig jaar ruim 600 deelnemers, is dat niet supervet! Het Noordeinde wordt bijna te klein voor dit ongekend populaire onderdeel van de kermisweek.

    Alle trainingsvelden van het lokale vereniginsleven bleven leeg, want iedereen moest en zou met de Oranjeloop meedoen.

    Natuurlijk verwachten wij dit jaar ook een grootse opkomst. Daarom is weer besloten om vanuit veiligheidsprincipes de kinderenloop van 2 km 5 minuten eerder te laten starten. Je hoeft helemaal niet hard te gaan. Het is al geweldig kicken als je voor zoveel publiek je hardloop-kunsten mag vertonen en alle aanmoedigingen in ontvangst mag nemen. Dex van Egmond was vorig jaar bij de jongens op de 2 km de snelste roadrunner en Puck van Heiningen liet op deze afstand alle meisjes achter zich. De 6 km werd het snelste afge-legd door Daan de Jong en bij de dames was het Karin Legemate die beslag legde op de 1e plaats. De langste afstand is 10 km. Onze eigen Veender Jan Kortekaas wist de 5 ronden in een supersnelle tijd van 34,19 minuten als eerste te vervolmaken. Bij de dames ging Sonja van Zeelt er op deze afstand met de beker vandoor.

    Meedoen is veel belangrijker dan winnen. Daar-om wordt er elk jaar een prijs uitgereikt aan de mooist verkleedde en mooist geschminkte deelnemer. Vorig jaar werd Esme van Berkel door de jury uitgekozen als leukst geschminkte deelneemster en waren de Divas verreweg het leukst gekleed.

    Je kunt kiezen uit de afstanden: 2, 6 of 10 kilometer.

    Let op: als je ouder bent dan 12 jaar mag je niet meer met de wedstrijd van de 2 kilometer mee-doen.

    Aan de finish is er voor alle deelnemers een herinnering en voor de jeugdige deelnemers een verfrissende traktatie.

    Inschrijven vanaf 18.00 uur in caf Jan Punt.Inschrijfgeld: 1 Euro per persoon.De start is om 19.00 uur.

    Het parcours loopt vanaf de Noordhoek-Noordeinde-keerpunt bij de Arendshorst en weer terug via het Noordplein. Noordhoek en Noordeinde zullen voor het verkeer worden af-gesloten.

    Maandag 17 september s avonds 19.00 uur Locatie: Noordeinde

    Oranjeloop

  • 23

    Dit is het enige kermisevenement dat al ruim voor de zomervakantie is begonnen. De finale haal je niet zomaar. Je zult eerst de poulewed-strijden moeten zien te overleven, waarna als kers op de slagroom de finalepartij in de kermis-week gespeeld mag worden.

    Het beloofd een zeer hoogwaardige finale te worden. Het deelnemersveld was dit jaar na-melijk zo sterk dat zelfs het team van het Oran-jecomit de finale niet wist te bereiken.

    Mocht je nog net een gaatje in je kermisagenda open hebben staan dan is het zeker de moeite waard om even een kijkje te gaan nemen bij de gringos van het groene laken.

    Maandag 17 september s avonds 19.00 uur Locatie: Caf de Pepersteeg

    Finales Oranje Biljart

    Kampioenschappen 2012

    Alle kleuren dire

    ct leverbaar met

    kleurcomputer

    Finale Driebanden tussen:Fictie Fictie: Martien Hogenboom JR, Carl vd Meer, Niels Verdel3 Van Veenen: Jan van Veen, Piet van Veen, Harry van Veen Finale Libre tussen:Broodje Bal:Remy van Dommelen, Martien Hogenboom SR, Domien Koek, Hein DisseldorpDe Goudzoekers:Loek Turk, Loek Olijerhoek, Karel Kwakermaat, Sjef Koot

    Wij zijn zeer verheugd om te kunnen vermelden dat de bekers dit jaar wederom beschikbaar zijn gesteld door Sjaak de Haas.

    Wij bedanken natuurlijk ook weer Caf Bar de Pepersteeg en Caf Hogenboom die al jaren de uitstekende organisatie voor hun rekening ne-men.

  • 25

    Pijltjes gooien in de kermisweek, dat kan elk jaar op maandagavond in de Dart Arena van t Veen. Een avond voor jong en oud. Het maakt niet uit of je geoefend bent of niet. Je hoeft na-melijk helemaal geen hoge ogen te gooien, als je maar niet in ogen gooit!

    Als je geen pijlen hebt, is het ook geen pro-bleem, want Niels heeft zeker nog wel wat setjes liggen. Als je wel goed bent en geen van Veen heet, kom dan zeker want die van Veenen kunnen wel wat tegenstand gebruiken.

    Na Sjors en Jan was het vorig jaar Ferry van Veen die als 3e van Veen in rij de 1e plaats bin-nen sleepte na een klinkende overwinning op Jan van Veen. Ernst de Jong mocht zichzelf de

    beste verliezer noemen omdat hij de verliezers-ronde op zijn naam schreef. Kom dus maan-dagavond naar t Veen om gezellig een pijltje te gooien.

    Er worden prijzen door het Oranjecomit be-schikbaar gesteld voor zowel de winnaars- als verliezersronde.

    Vanaf 19.00 uur zijn spelers en supporters van harte welkom.

    Plaats: t Veen eten & drinkenInschrijfgeld: 2,50 Euro p.p.Inschrijven vanaf: 19.00 uurVoor meer informatie:t Veen eten & drinken 071- 3314585

    Natuurlijk gaan wij weer simultaan schaken op de maandagavond in de kermisweek. In het Olympisch schaakstadion Ed de Burcht kan jong en oud het opnemen tegen Dennis Bouwmees-ter de huidig clubkampioen van Utile Dulci. Dennis heeft ons al laten weten dat hij zeker niet van plan is om zichzelf schaakmat te laten zetten en heeft daarom de hele zomer doorge-traind. U kunt Dennis met maximaal 10 tegen-standers tegelijk uitdagen. Het festijn gaat om 19.00u beginnen en er kan tot uiterlijk 21.30u worden aangeschoven.

    Vorig jaar wist jeugdkampioen en megatalent Bryan Habig de toenmalige clubkampioen Jan Borst als enige te verslaan. Dit jaar verwach-ten wij dat ze het Dennis minimaal net zo lastig gaan maken. Ook toeschouwers zijn weer van harte welkom in Ed de Burcht.

    Maandag 17 september s avonds 19.00 uur Locatie: Ed de Burcht

    Kermis

    Schaaksimultaan

    Maandag 17 september s avonds 20.00 uur Locatie: t Veen

    Oranje

    Dartstoernooi

  • 27

    Dit evenement staat al jaren als een huis en gelukkig zien wij nog steeds enorm veel mensen op de taptoe af komen. De taptoe hoort gewoon bij de Veense Kermisweek

    en eigenlijk mag je pas echt kermis gaan vieren nadat je de taptoe gezien hebt.

    Mede door de financile ondersteuning van hoofdsponsor Univ hebben wij voor dit jaar weer een echte topper kunnen vastleggen. Niemand minder dan de Rijnmondband uit Schiedam zal voor een weergaloze show gaan zorgen. Kom allemaal kijken, want iedereen is welkom en de toegang is gratis.

    Ook onze eigen Liefde voor Harmonie mag tra-ditioneel niet ontbreken deze avond. Zij zullen o.a. met hun drumband een fraai stukje muziek ten gehore brengen. De muziekstukken worden evenals vorig jaar aan elkaar gepraat door onze eigen master speaker Arjan Bakker.

    Dinsdag 18 september s avonds 19.45 uur Locatie: DOSR-terrein

    Taptoe

    RIJNMONDBAND SCHIEDAM

    De Rijnmondband is al jarenlang een vernieuwende factor binnen de muziekwereld. De club van

    jonge mannen en vrouwen van de Rijnmondband is constant op zoek naar muzikale en show-

    technische grenzen, om die vervolgens weer te overschrijden.

    De band heeft meerdere gezichten. Zo oogt zij tijdens een streetparade als een traditioneel En-

    gels orkest om vervolgens met gemak over te schakelen naar een bigbandachtige sound. Maar

    ook voor een gevarieerd zitconcert draaien de muzikanten hun hand niet om.

    De Rijnmondband verzorgt jaarlijks ongeveer 25 optredens, zowel in binnen- als buitenland en

    bloeit als nooit tevoren. Zo werd in november 2006 deelgenomen aan de prestigieuze Lord

    Mayors Show in Londen, die live wordt uitgezonden op de BBC en waar 500.000 toeschouwers

    langs de kanten van de weg staan, en heeft de band in 2007 deelgenomen aan het hoofdpro-

    gramma van de Nationale Taptoe en aan The Denmark Military Tattoo in het Deense Herning.

  • 29

    Tijdens dit evenement presenteert de Rijn-mondband haar show getiteld Chess, the game of strategy, die is opgebouwd uit verras-sende, vernieuwende en spectaculaire elemen-ten, zowel qua choreografie als wat betreft de muziek. Tijdens de mars- en showwedstrijden in het Belgische Hamont, werd met deze show, tijdens de afgelopen pinksterdagen, met een puntenaantal van 91,60 op 100 punten, de titel Kampioen der Lage Landen veroverd.

    Naast de hoogste molens ter wereld en de wereldberoemde jenever heeft Schiedam dus nog een wereldtopper in de gelederen: de Rijn-mondband. Dat de Rijnmondband uit Schie-dam, een uniek, herkenbaar en muzikaal veel-zijdig korps is wil ze u graag laten zien tijdens deze taptoe.

    LIEFDE VOOR HARMONIELiefde voor Harmonie neemt al 99 jaar deel aan de Veense kermis !Muziekvereniging LVH bestaat in 2013 (volgend jaar) 125 jaar. Vanaf het begin van het bestaan van het Oranjecomit is LVH betrokken bij de Veense kermis, de samenwerking tussen deze twee jubilarissen is al 99 jaar uitstekend omdat zij allebei hetzelfde doel nastreven namelijk:De Veense bevolking vermaken en in het geval van LVH met muziek.

    Met veel liefde voor muziek neemt LVH ieder jaar weer graag deel aan een week Veense ker-mis . Van Taptoe naar Openingsoptocht, Lampi-onnenoptocht en natuurlijk het Corso waar LVH traditioneel de optocht opent. De taptoe zal dit jaar niet zoals gebruikelijk door het voltallige korps van LVH worden geopend maar door de slagwerkgroep, een groep jonge goed opgeleide slagwerkers die op deze manier eens in de schijnwerpers willen komen. In de finale treedt LVH zoals te doen gebruikelijk ge-zamelijk op met de Rijnmondband.

    Plaats: 2e veld DOSRDe taptoe wordt dit jaar natuurlijk weer tot in de puntjes verzorgd door onze eigen

    LIEFDE VOOR HARMONIEIn samenwerking met RIJNMONDBAND SCHIE-DAM

    Wij wensen u veel kijk en luisterplezier.

    Deze taptoe wordt zoals elk jaar mogelijk ge-maakt door UNIV verzekeringen

    Univ Zuid-Holland

    Kantoren in: Delft, Zoetermeer,Roelofarendsveen, Gouda,Capelle aan den IJssel

    Tel. (015) 274 24 24

    E-mail: [email protected]

    www.unive.nl

    In een goede relatie komt het van twee kantenEn tussen Univ en haar klanten zit het wel goed!

    Univ is voor de tweede keer op rij uitgekozen

    tot de meest klantvriendelijke verzekeraar

    van Nederland. Univ scoort hoog op de vijf

    belangrijkste factoren van klantvriendelijkheid.

    Aandacht voor de klant, het nakomen van

    afspraken en lage premie en service hebben

    een rol gespeeld in de beoordeling. Natuurlijk

    zijn wij erg blij met zoveel waardering. Vanuit ons

    motto Persoonlijk en Dichtbij staat de relatie

    met de klant centraal. En zoals het hoort in een

    relatie, komt de liefde blijkbaar van twee kanten!

  • 31

    Inmiddels ingeburgerd in de kermisweek: het 4e tafelvoetbaltoernooi bij tafeltennisvereniging de Treffers. Om alle narigheid van het EK weg te spelen, zal op dinsdag 18 september gestreden worden om de felbegeerde titel: Kermis tafel-voetbalkampioenen 2012. Een unieke titel die niemand je meer afpakt. Dit jaar is voor de ta-feltennisvereniging een speciaal jaar vanwege het 75 jarige bestaan van de club. Binnen de vereniging zijn al diverse trainingen afgewerkt (achter gesloten deuren) om de wisselbeker het gebouw niet te laten verlaten. Om de uitdaging zo groot mogelijk te maken, wordt eenieder uit-gedaagd mee te strijden om deze felbegeerde titel.

    Lukt het om de titelhouders van vorig jaar, Ruud Volwater en Patrick van der Meer, van de troon te stoten? Komt allen. Er is plaats voor jong en oud, man en vrouw. Je speelt in duo verband, dus geef jezelf en jouw vriend(in) zo snel moge-lijk op ([email protected] of via de website www.tvdetreffers.nl). Het toernooi wordt dus gehouden bij TTV de Treffers, gelegen aan het rustieke sportpad op nummer 2. We starten om 20:00 en de finale staat op het programma rond 0:00. Er wil nog wel eens iemand te laat komen in de Veen, dus er worden geen garanties afgegeven betreffen-de het tijdschema. Gaarne aanmelden voor 17 september. De kosten bedragen 5,- per duo.

    Zoals de woensdagavond meestal stierenavond is, laat de dinsdagavond zich altijd gelden als bridge avond. Het is soms zo muisstil tijdens het spel, dat je letterlijk iedereen zn hersenen hoort kraken. Wie wil er nu niet kermiskampi-oen bridgen worden en met de prachtige wis-selbokaal pronken. Maar wees niet bang, het is ook altijd beregezellig hoor en tussen de

    ronden door wordt best wel eens een schuine bak getapt. Ria Hogenboom en Tiny van Ruiten wis-ten vorig jaar met 63,96% de wisselbe-ker mee naar huis te

    nemen. Deze prachtige wisselbeker zal keurig opgepoetst worden meegenomen om op zoek te gaan naar een nieuw baasie voor een jaar.Caf De Pepersteeg aan het Noordeinde 167 te

    Roelofarendsveen zal zoals te doen gebruikelijk hun locatie omtoveren tot een mooie bridge locatie en de inwendige mens hoeft zich zeker ook geen zorgen te maken.Er kunnen maximaal 64 paren meedoen. Ieder-een is welkom, je hoeft dus niet per s lid te zijn van de bridgeclub. De uitslag zal direct na het laatste spel beschikbaar zijn en bekend ge-maakt worden. Ook is er na afloop voor ieder paar een persoonlijke uitdraai. Er wordt gespeeld in 4 lijnen waarbij reke-ning wordt gehouden met ervaren en niet er-varen bridgers. In iedere groep krijgen de win-naars een flesje wijn. Het inschrijfgeld bedraagt 3 Euro per paar. De inschrijving sluit vrijdag 14 september of bij het bereiken van het maximum aantal paren.Voor informatie en/of opgave kunt u contact opnemen met Thea de Jong, tel. 071 3312090, e-mail [email protected]

    Dinsdag 18 september s avonds 20.00 uur Locatie: De Pepersteeg

    Oranje

    Bridgedrive

    Dinsdag 18 september s avonds 20.00 uur Locatie: De Treffers

    Kermis

    Tafelvoetbaltoernooi

  • 33

    Noem eens n goede reden op waarom u deze middag niet effe lekker zou gaan sjoelen in t Veen. Weet u inderdaad geen reden te bedenken, pak dan de fiets en laat de sjoelstenen hun werk doen. Dit keer mag u uw sjoelbak gewoon thuis laten want Sjoelvereniging Alkemade zorgt voor de bakken en de stenen.

    Sjoelen is leuk, eenvoudig, spannend en bo-venal erg gezellig. Sjoelmaster Lex gaat deze middag weer als een geliede machine laten lopen dus stel hem niet teleur en zet uw beste sjoelmuts op.

    Het wordt tijd dat er nieuw talent zich zal la-ten zien, want het team Le Lo Ja won vorig jaar voor de 3e keer de wisselbeker en mag hem nu terecht houden. Het Oranjecomit zal dit jaar een nieuwe wisselbeker ter beschikking stellen en uw naam kan hier als eerste op prijken als u deze middag mee doet.

    Jong en oud: iedereen is welkom, maar kom wel op tijd!

    Aanvang inschrijven 14.00 uur totdat het vol is. Teams bestaan uit 3 personen met maximaal 1 clubspeler.

    Individueel inschrijven is ook mogelijk, er wordt dan voor een team gezorgd.

    3 Teams met de hoogste score ontvangen een beker voor elk teamlid. De hoogste teamscore ontvangt tevens de wis-selbeker.

    Alle deelnemers ontvangen een aandenken.

    Inschrijfgeld: 3 Euro per persoon Plaats: t Veen eten & drinken

    Voor de liefhebber is er een extra tussendoortje de paardenbakcompetitie De prijzen hiervan worden verloot en voor de hoogste score is er een extra prijs.

    Woensdag 19 september s middags 14.00 uur Locatie: t Veen eten en drinken

    Kermistoernooi

    SjoelenVEENERICK

    BOEK-

    HANDEL

    enKANTO

    ORVAK

    Noordplein 4 - 2371 DA Roelofarendsveen - 071 3316033 - www.veenerick.nl

    ..... niets meer te lezen tijdens de kermis. .. bestel dan via WWW.VEENERICK.NL (vandaag besteld, morgen gratis thuisbezorgd)

  • 3838

    Nostalgische kermis

    Hoek!

    Veens koffi econcert

    Stambomenmiddag

    top DJs

    Klavan Gadj

    Komen Lopen

    Grootse vrijdagmiddagborrel

    Super kinderfestival

    Frisfeest

    vijf dagen feest op het kermisterrein vijf dagen feest op het kermisterrein

    26 t/m 30 april 2013Oranjecomit Juliana

    100 jaar

    Hoek!

    Uitreiking 1e exemplaar prachtig jubileumboek

    Nostalgische kermis& feesttent

    oranje100jaar-jh06.indd 2-3 13-08-12 21:17

  • 3939

    Nostalgische kermis

    Hoek!

    Veens koffi econcert

    Stambomenmiddag

    top DJs

    Klavan Gadj

    Komen Lopen

    Grootse vrijdagmiddagborrel

    Super kinderfestival

    Frisfeest

    vijf dagen feest op het kermisterrein vijf dagen feest op het kermisterrein

    26 t/m 30 april 2013Oranjecomit Juliana

    100 jaar

    Hoek!

    Uitreiking 1e exemplaar prachtig jubileumboek

    Nostalgische kermis& feesttent

    oranje100jaar-jh06.indd 2-3 13-08-12 21:17

  • 44

    Goed

    om te weten...Ook tijdens deze Veense Kermis moet je mini-maal 16 jaar oud zijn voor het drinken van licht alcoholische drank zoals bier, wijn etc. Gemeen-te, Politie, Horeca en Oranje Comit hanteren daarom wederom Kermis Identificatiebandjes. Ben je 16, 18 jaar of heb je een jonge look en moet je jezelf altijd legitimeren? Door het dra-gen van het bandje is een eenmalige identifica-tie voldoende. Bandjes zijn gratis af te halen bij de plaatselijke horeca, Ed de Burcht en DOSR.

    Er is al enige tijd vanuit de overheid een Alco-hol Preventie Team actief en zij hebben aan-gekondigd dat zij wederom tijdens de Veense Kermis zeer streng zullen controleren op al-coholgebruik onder minderjarigen. Hierbij zal ook gecontroleerd worden op het nuttigen van alcohol op de fiets.

    Enkele jaren geleden heeft het Oranjecomit besloten om van het Noordeinde e.o. na het bloemencorso een wandelgebied te maken. Dit is vooral gedaan voor de veiligheid van de ver-plaatsende feestgangers en de terugkerende corsokarren.

    Aan het wandelgebied zijn echter de nodige randvoorwaarden verbonden. Zo moet de straat altijd worden vrijgehouden voor hulpdiensten en is glaswerk op de openbare weg (dat is ook de stoep) verboden. Tuinfeestjes moeten be-perkt blijven tot het privterrein. Er mag geen alcohol worden verstrekt op commercile basis en er mag geen geluidsoverlast worden veroor-zaakt. Deze regels gelden ook voor de terugke-rende corsokarren die over de Langeweg en het Noordeinde rijden.

    Mochten mensen na herhaaldelijk verzoek toch overlast blijven ondervinden dan kan er gebeld worden met de meldkamer van de politie op nummer 0900-8844.

    Verkeersmaatregelen tijdens de kermisweek 2012:Er dient rekening te worden gehouden met de volgende afsluitingen waarbij gemotoriseerd verkeer de omleidingroutes dienen aan te hou-den:

    Zondag 16 septembertussen 12.00 en 24.00 uur:- Het Westeinde tussen Stationsstraat en het Hofland

    - De Stationsstraat tussen de rotonde en het Westeinde

    - De Langeweg tussen het Noordeinde en de kruising met

    de Essenweg

    - Het Noordeinde tussen Westeinde en de kruising met de

    Kerkweg

    Zaterdag 22 septembertussen einde corso en 02.00 uur:Zie hierboven, zondag 16 september + extra afsluiting van

    de Wilgenstraat tussen Populierenstraat en Essenweg i.v.m.

    het Tobbetje Steken. Na het corso is het Westeinde ge-

    woon bereikbaar.

    Personen die tussen de genoemde tijdstippen met een gemotoriseerd vervoermiddel het Zuideinde e.o. willen bereiken, dienen over de Alkemadelaan te rijden en vervolgens via de rotondes en het Westeinde de Floraweg te pakken. Via de Kerkweg kan vervolgens het Zuideinde worden bereikt (geldt niet tijdens de bloemencorso!). Personen die juist het Zuideinde met een gemotoriseerd voertuig wil-len verlaten dienen de boven beschreven route andersom te volgen.Oude Wetering en het gedeelte van Roelofa-rendsveen ten noorden van de Alkemadelaan zijn gewoon bereikbaar via de Alkemadelaan. Ambulances, politieautos en brandweerwa-gens hebben uiteraard overal toegang.

    Wij wensen u een plezierige kermisweek.Het Oranjecomit

  • 45

    Dit is een programma voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Net als vorig jaar heeft het Oranjecomit in samenspraak met de Rabobank besloten om dit jaar weer

    het Rabo Luchtkussenfestival te organiseren.

    De plaats waar dit spektakel zal gaan plaats-vinden is het voetbalveld achter het oude post-kantoor. (Leliestraat is tijdens dit evenement afgesloten)

    LUCHTKUSSENFESTIVAL.......is een terrein vol met luchtkussens voor diverse leeftijden met o.a.:

    kindersupersurvival ratrace superglijbaan Tarzan kindertrampo oerwoudpret spiderman dino speelpark clown Maxi en nog meer.

    De kinderen kunnen het hele parcours uitpro-beren van leuke springkussens tot de survival-baan, lekker spannend en hoog. Voor de aller-kleinsten is er oerwoudpret waar ze zich niet zullen vervelen.Muziek zorgt voor een passende sfeer, een ter-ras verzorgd door De Schelp en de enthousiaste begeleiding maakt van dit luchtkussenfestival een leuk feest!

    Locatie : Voetbalveld achter het oude postkantoor (Leliestraat)Tijdstip : Van 14.00 uur tot 17.00 uur.Leeftijd : van 6 tm 12 jaarKosten : niets

    Woensdag 19 september s middags 14.00 uur Locatie: Leliestraat

    Het Rabo

    Luchtkussen festival

  • 47

    s Middags vanaf 14.00 uur zetten onze bejaarde medemensen van Huize Jacobus hun jaren-lange traditie voort door in hun eigen kantine een heuse spelenkermis te houden. Het is een enorm gezellig gebeuren waarbij veel oud-hollandsche spelen staan opgesteld en waar voor een luttel bedrag leuke prijzen mee te behalen zijn. Het Oranjecomit verzorgd elk jaar een heerlijke traktatie voor bij de koffie. Kom gerust een kijkje nemen!

    Donderdag 20 september s middags 14.00 uur Locatie: Zorgcentrum Jacobus

    Ouderenspelen

    Donderdag 20 september s avonds 19.00 uur

    Verenigingen

    ManifestatieWist u eigenlijk al dat deze 3e donderdag van september bij onze dorpelingen

    veel populairder is dan de 3e dinsdag van september?

    En dat ons koffertje met rittenkaarten (zie foto) veel meer waard is dan dat koffertje op 3e dins-dag omdat dat koffertje meestal meer geld kost dan oplevert? Honder-den blije kinderen die al

    dagen zitten te wachten totdat het kermister-rein eindelijk open gaat gaan al zingend in ver-enigingstenue achter de korpsen aan op weg naar het kermisterrein. Nu is de kermis pas echt begonnen!

    De muzikale medewerking wordt deze avond verzorgd door de volgende muziekkorpsen:Liefde voor Harmonie, RoelofarendsveenDoor Gunst Verkregen, Nieuwe WeteringMavileo, LeimuidenDice Musica, Ter Aar

    De deelnemers worden getrakteerd op enkele rittenkaarten voor de kermisattracties.

    Route: opstellen Westmeerlaan-Zuideinde-Noordeinde-Noordhoek-Sotaweg-Middenweg-Rembrandt van Rijnsingel-Populierenstraat-Kermisterrein.

  • 49

    Het kermisterrein wordt al vele jaren verzorgd door de familie Boesveld en ook nu staan zij weer graag voor u klaar met fantastische attrac-ties. Dit jaar is door het Oranjecomit besloten om de kermis op vrijdag evenals op zaterdag al om 11.00 uur te openen. Dat betekent nog meer tijd voor vertier en je favoriete attractie. In onderstaand overzicht staan alle attracties en kramen die garant zullen staan voor een spet-terend gezellig kermisterrein!

    Openingstijden Kermisterrein

    Donderdag: na de optocht Vrijdag en zaterdag : vanaf 11.00 uur

    De kermisexploitanten wensen u

    een gezellige feestweek toe.

    Kinder ZweefmolenBuggy Booster Maxxx (korting met vrijkaart)American SkeeballGrilltorenHoeplaBalco Rotor PalaceGrijpkranen + Big oneVoetbalspelWalking Street

    BussensportAutoscooterGolden BullitFuture DanceSuikerspin/Popcorn GebakkraamLijntreksportPusherX FactorySuiker/NougatkraamKamelenrace

    Snack Counter Trampoline *Lucky DuckAqua BlastaTurbo PolypWalking WaterballsBig BambooDraaimolenRollo

    LET OP: Rittenkaarten (alleen voo

    r

    kinderen t/m 12 jaar) zijn niet

    geldig bij de attracties aangeduid

    met een * en alleen geldig op

    donderdag tot 23.00 uur en vrijd

    ag

    en zaterdag tot 19.00 uur.

    Donderdag 20 september na de optocht Locatie: Parkeerplaats DOSR

    Opening

    Kermisterrein

  • 51

    Hebben jullie allemaal goed geslapen? Zijn de oliebollen van gisterenavond goed verwerkt en ben je ook niet misselijk geworden van de kinderzweefmo-

    len? Pak dan je vader of moeder bij de arm en kom een ballon halen bij de Gogherweide (Oude Wetering) of bij de Kiem (Roelofarendsveen).

    Duizenden ballonnen wachten op jullie om voorzien te worden van een kaartje met jullie naam en te beginnen aan een hele verre reis. Het is te hopen dat jouw ballon met het super-gas van Hillebrand Techniek niet zo ver gaat dat hij door de dampkring heen vliegt. Anders moeten wij vragen of Andr Kuipers even zijn collega astronauten wil bellen zodat het kaartje wel op tijd terug gestuurd wordt. Kom s mor-gens met je kroost een ballon halen en probeer die prachtige prijzen binnen te slepen. Ballon-nen genoeg! Bryan Verdel uit Roelofarendsveen was vorig jaar de gelukkige winnaar. Bryan had denk een raket in zijn ballon gedaan want die werd helemaal in Tjechi gevonden op 855 km. Senne Verheij en Femke van Rijn waren 2e en 3e geworden, omdat hun ballon helemaal in Duitsland was gevonden. Op de foto zien jul-lie de trotse prijswinnaars staan. Wie wil dit nu niet?

    De kinderen krijgen enkele dagen voor de op-tocht de ballonkaart op school uitgedeeld. Vul deze thuis in en neem hem op de dag van de optocht mee om hem dan aan een ballon te binden. De ballonnen worden weer beschik-baar gesteld door winkeliersvereniging RAAK.Voor de aller kleinsten zijn er nog enkele kaar-ten bij de start van de optocht. Het uitdelen van de ballonnen begint om: 9.30 uur.

    De kinderen van de Kiem en de Roelevaer krij-gen bij de Kiem hun ballon, en gaan met de ge-zellige klanken van de Aarebeieplukkers en een draaiorgel naar het veldje aan de Leliestraat.Route: Noordeinde - Noordhoek - Sotaweg -Leliestraat.

    De kinderen van de scholen: Elckerlyck, Gerar-dus en de Schakel, krijgen hun ballon op het plein bij de Gogherweide. Begeleid door de Blumenlnder Musikanten, een geluidswagen en een draaiorgel, gaan zij ook op weg naar het veldje aan de Leliestraat.Route: Rembrandt v. Rijnsingel - Middenweg - Sotaweg - Lupinestraat - Chrysantsingel - Le-liestraat.

    Op de sirene van de politie gaan alle ballon-nen gelijktijdig de lucht in. Hierna worden alle deelnemende kinderen door het Oranjecomit getrakteerd op een ijsje! De kaarten die terugkomen moeten vr 20 ok-tober worden ingeleverd bij een van de Oranje-comit leden. (voor adressen zie informatiepa-gina in dit boekje).Prijswinnaars krijgen omstreeks 1 november bericht, waarna iedereen zn ingeleverde kaart-je weer terug krijgt.

    Vrijdag 21 september s morgens 10.00 uur

    Ballonnenoptocht

  • 53

    Zijn jullie al moe? Nee toch, want er moet nog gewandeld en gespeurd worden hoor... Waar wij dit jaar de boel onveilig gaan maken? Kom gewoon kijken en jullie zullen zien dat wij weer een fantastisch stukje dorp hebben uitgekozen. Liggen er dit jaar weer boten klaar? Wij weten het niet neem dus voor de zekerheid je zwem-broek mee. Scoor genoeg punten met de spe-len en win misschien ook nog een cadeaubon! Vorig jaar wist superman Tim Verdel iedereen te slim af te zijn bij de kinderen 0 t/m 5 jaar. Supergirl Britt van Haastrecht dacht bekijk het allemaal maar, ik word gewoon even 1e bij de kinderen 6 t/m 9 jaar! En alleskunner Geoffry

    van der Meer wist de eeuwige roem op te strij-ken door 1e te worden bij de kinderen 10 t/m 12 jaar. Tijdens de tocht ontvangen de deelnemers lek-kere traktaties, zodat ze genoeg energie hebben om alle spelletjes te kunnen doen.

    Inschrijfgeld: gratisPrijzen in de week na de kermis thuis bezorgdStart: bij t Veen eten & drinken tussen 14:00 en 14:30 uurFinish: bij DOSR tot 16:30 uur

    Voor alle jongens en meisjes t/m 15 jaar. De mannen van Visclub t Looze Vissertje staan al jaren op de steigers om in de kermisweek alle vistalenten te ontvangen voor een echte vis-wedstrijd. Ook voor de Viskampioen van 2012 hebben zij weer een fantastische prijs in petto. De vissen in de Gerberastraat hebben ons een brief geschreven waar wij de laatste jaren ble-ven, dus hebben wij besloten om ze maar weer eens met een bezoek te vereren. Heb je een tak met touwtje, kurk en haakie kom dan gezel-lig vissen. Als je een echte hengel hebt, ben je natuurlijk ook van harte welkom. Sam van der Hoorn was vorig jaar de van Amsterdammetjes

    te slim af en wist met 312 cm vis de 1e prijs in de wacht te slepen. Dylan en Roxanne van Am-sterdam (jawel) waren goede 2e en 3e met res-pectievelijk 256cm en 153cm vis. Kom dus dit jaar allemaal naar de Gerberastraat en laat die vissen weten dat wij er weer zijn! Er mag op alle soorten vis worden gevist. Er mag gevist worden met brood, kaas, aardappel en witte maden. Zoals altijd zijn er weer leuke prijzen te verdie-nen voor de beste vissers.

    Inschrijfgeld: gratisTijdstip : 14:00 uurLocatie : Gerberastraat

    Vrijdag 21 september s middags 14.00 uur Locatie: t Veen eten en drinken

    Vrijdag 21 september s middags 14.00 uur Locatie: Gerberastraat

    Wandel- speurtocht

    Met verrassingen

    Viswedstrijd

  • 55

    Voor alle inwoners van 60 jaar en ouder.Locatie: hal van MaToCo op de Baan 55 in Oude Wetering

    Bent u al een beetje op leeftijd en wilt u voor een appel en een ei een geweldige volledig verzorgde middag entertainment? Dan moet u deze middag echt op de Baan 55 in Oude Wete-ring zijn. Het Senioren Schuurfeest, dat ook dit jaar weer bij de familie Olijerhoek van kwekerij MaToCo op de Baan gehouden mag worden, staat al jaren garant voor op en top gezelligheid en uitstekende artiesten. Wij zijn zeer verheugd om te kunnen melden dat wij dit jaar voor dit evenement een schen-king van maarliefst 600,- euro hebben gekregen van het Nationaal Ouderenfonds. (zie foto).

    Mede dankzij deze financile ondersteuning is het ons gelukt om ook dit jaar weer met een Nederlandse topper op de proppen te komen, want dat bent u immers al wat jaartjes van ons gewend. Na o.a. Ronnie Tober, Lenny Kuhr, Sas-kia & Serge, Ben Cramer en Anneke Grnloh hebben wij dit jaar niemand minder dan Conny Vink voor u vast weten te leggen. Ook Conny woont tegenwoordig in het buitenland, maar komt graag naar ons kikkerlandje toe om u een fantastische middag te bezorgen.

    U zult wel den-ken, hoe krijgen die gasten dit nu weer voor el-kaar. Echter niets is ons te gek om ook uw kermis-feest onvergete-lijk te maken. Wie de naam Conny Vink zegt of hoort denkt meteen aan De Toeteraar, Bossa Nova Boy, De Pianoles, Maak je niet dik, In Moskou of aan de hutsie Klutsie. Maar naast haar platen-repertoire is het zingen voor radio en tv haar niet onbekend. Deze enthousiaste artieste kan dan ook putten uit een internationaal reper-toire. Een dynamische, maar vooral sympathieke vrouw met een enorme uitstraling, een ras ar-tieste, die het vak van entertainen al een groot aantal jaren uitoefent. Ca. 45 minuten lang weet Conny het seniorenpubliek te boeien met een zeer uitgebreid repertoire. Uiteraard wordt het publiek verrast met liedjes uit hun jeugd. Ge-zellige meezingers maar ook mooie evergreens van o.a. Vera Lynn, Edit Piaff etc.

    Conny heeft o.a. naast Andr van Duin en Frans van Dusschoten een seizoen lang in de revue Blij Blijven geschitterd. Zowel in het land, als op de tv is zij een graag geziene gast in vele programmas. Deze enthousiaste zangeres die eens zei, geen eendagsvlieg te willen zijn, heeft bewezen door keihard werken er nog altijd te zijn...en hoe!!

    Vrijdag 21 september s middags 14.00 uur Locatie: Matoco, de Baan 55

    Senioren

    Schuurfeest

  • 57

    Wij wensen u een creatieve kermis!

    Stationsstraat 2b2371 SH Roelofarendsveentel: 071 3317433www.free-design.nl

    Wij hebben naast Conny natuurlijk weer een paar andere toppers die u maximaal zullen gaan vermaken:

    Trio El en Niek. Een select gezelschap van lo-kale rasmuzikanten gaat u een onvergetelijk muzikaal moment bezorgen dat u niet snel zult vergeten. Meer kunnen wij echt niet vertellen, kom maar gewoon dan zult u het zelf zien en horen.....

    Wim Loos presenteert De Veen in liedjes. Wim zingt een paar nieuwe nummers over ons geliefde dorp en de Veense Kermis. Deze liedjes zijn speciaal geschreven voor t Veens Songfesti-val in 2011 en 2012. Natuurlijk komen de feest-gangers ook aan bod, want we gaan met het publiek zingen onder begeleiding van Wim. Dit keer liedjes over de Veen die iedereen mee kan zingen, want wie zegt dat tulpen uit Amsterdam komen? Nee, we zingen gewoon Tullepe uit De Veen, en andere succesnummers!

    De Blumenlnder Musikanten zijn om het jaar onze vaste afsluiters om dit geweldige festijn muzikaal ten einde te brengen met hun prach-tige blaasinstrumenten.

    Om deze middag mogelijk te maken vragen wij wederom van u een kleine bijdrage van 5,00 Euro. Voor dit zachte prijsje krijgt u een hele middag gezelligheid en vermaak die weer vol-ledig is verzorgd!Kaarten zijn verkrijgbaar bij: Primera Domien Koek, Kantoorboekhandel Veenerick en op vrij-dagmiddag aan de deur.

    Natuurlijk is er weer een grote groep vrijwil-ligers om u van een hapje en een drankje te voorzien.

    Is het vervoer voor u een probleem ? Geen zorgen. Om 13.00 uur vertrekt er voor de mensen uit Oude Wetering een bus vanaf Kerk-straat 112 en gaat via Veerstraat-Plantage-Gog-herweide naar De Baan. Uit Roelofarendsveen vertrekt de bus om 13.30 uur vanaf de Zuid-hoek. Op een teken van u zal de bus stoppen, en u naar De Baan brengen.

    U kunt er van uit gaan dat wij u weer de ser-vice zullen bieden die u van ons gewend bent. Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u altijd even bellen naar het informatienummer verderop in dit boekje (blz. 75).

  • 59

    Wij hebben weer kersverse nieuwe leden in onze subcommissie Lampionnen-optocht, dus dat dit een toppertje gaat worden is een zekerheidje!

    Zorg er voor dat je een goede lampion hebt, want het is best pikkie donker als jullie achter de korpsen aan de wandel gaan. Maar dat is natuurlijk juist spannend en daarom moet je dit een keer meemaken. En wat is er nog mooier dan dat papa en mama jullie nog even mee naar het kermisterrein nemen om nog wat leuke at-tracties te bezoeken. We starten dit jaar daarom weer vanaf de Dotterbloem onder begeleiding van muziekvereniging Door Gunst Verkregen.

    Route Noord: Dotterbloem Watergang Saskia van Uylenburglaan R. van Rijnsingel Rotonde Populierenstraat Meerkreuk Europaweg Iepenstraat Populierenstraat - Lunapark

    De Zuidelijke route start gelijktijdig maar dan vanaf de parkeerplaats bij de Kiem. Ook dit jaar zal het carillon van het gemeentehuis een toontje lager spelen om de vrolijke klanken van muziek-vereniging Liefde voor Harmonie, die deze tocht begeleid, te kunnen horen. Na het onderhoud aan route Noord 2 jaar geleden, heeft route Zuid er dit jaar ook aan moeten geloven en is deze iet-wat gewijzigd:

    Route Zuid: parkeerplaats De Kiem/Brede School Kerkweg Noordeinde Noordhoek Stati-onsstraat Wilgenstraat Dijkstraat Lijster-besstraat Iepenstraat Populierenstraat Lu-napark.

    Vrijdag 21 september s avonds 20.00 uur

    Lampionnenoptocht

    Hypotheken - Verzekeringen - Pensioenen

    Ambachtsplein 18, Hazerswoude-dorp, 0172 200010www.kruse-lampo.nl - Bob Verhaar, 06 10238840

  • 61

    En daar zijn wij weer aangekomen bij het evenement waar ons kermisfeest zo beroemd om is. Van heinde en verre komen er mensen naar ons dorpie om te

    genieten van de fantastische creaties van onze eigen lokale dorpelingen.

    Verenigingen, scholen, vriendengroepen, re-clame autos, maar vooral ook de individuele kinderen met fietsjes en kleine karretjes ma-ken deze 3 km lange stoet tot een kippevel ge-vende gebeurtenis. Vorig jaar zijn wij voor de publieksprijs begonnen met sms stemmen in combinatie met de traditionele formulieren. Omdat wij honderden stemmen via sms binnen kregen, gaan wij er dit jaar mee door. Dit jaar krijgen de deelnemers van ons bij inschrijving een formulier welke zij op hun fiets/kar kunnen bevestigen met daarop het nummer waarop ge-smst kan worden. Omdat deze formulieren voor de grote karren op A3 formaat zijn, vragen wij jullie om hier een prominente plaats voor te reserveren op jullie kar. Wij zijn natuurlijk heel erg trots en blij met alle deelnemers en waarde-ren de tijd en energie die hierin gestoken wordt enorm. Toch zouden wij iedereen met klem wil-len vragen om te proberen het wel een optocht te houden en keurig te blijven aansluiten zodat de toeschouwers vanaf de Middenweg ook kun-nen genieten van die prachtige stoet.

    Vorig jaar hadden wij iets minder fietsjes en kleine karren in de optocht en dat maakt juist

    deze corso al jaren zo speciaal. Daarom willen wij zo veel mogelijk kinderen oproepen om met een mooie versierde fiets of kar mee te doen. Het kost niets en je krijgt naast een mooie be-ker ook nog een medaille en vrijkaartjes. Wij helpen u vrijdag voor de corso graag aan extra bloemen en geven u advies hoe de fiets versierd zou kunnen worden.

    Via deze weg willen wij onze 3 hoofdsponsors Bloemveiling Flora Holland, de Rabobank en J. van de Put Fresh Cargo Handling wederom ontzettend bedanken voor hun bijdragen. Zij dragen dit evenement al jaren een zeer warm hart toe.

    Van de 5 kleine praalwagens wist de Donder-wolk met Slechte Zomer vorig jaar beslag te leg-gen op de Wisselbeker. Een fantastische pres-tatie mede omdat deze beker de laatste jaren steevast naar de familie Stockman ging. Bij de grote praalwagens hadden wij met 10 deelnemers een record te pakken! En wat zaten er weer schitterende wagens tussen. Uiteinde-lijk was het Peter Ubbink met Alles draait om kennis die van de vakjury de wisselbeker kreeg toegewezen. Deze vriendengroep wist erg goed

    Zaterdag 22 september s morgens 10.00 uur

    Jeugd

    Bloemencorso

  • 63

    gebruik te maken van de social media hype waar wij op dit moment in zitten. Al ruim voor de kermis lanceerden zij Peter Ubbink al via Fa-cebook. Dat het zon succes zou worden, had-den ze waarschijnlijk niet gedacht! De wissel-beker bij de verenigingen werd opgeist door de kersverse 4e klas kampioen S.V. Alkmania die met een fraai versierde en half open touringcar de tocht eer aan deed. De Familie Klein deed gelukkig ook weer mee en dat ze van zich lieten spreken met hun once upum a time in de Veen act was wel duidelijk, want voor de 2e keer op rij pakten zij de zo fel begeerde publieksprijs. Gelukkig werd ook de Holland Groep door met name het jongere publiek gewaardeerd voor al het werk dat ze in die fantastische Onderwater kar hebben gestoken. Zij kregen namelijk de Kinderpublieksprijs.

    Hierbij nog even een korte opsomming van de belangrijkste spelregels:

    De politie zal weer blaastesten afne-men bij de chauffeurs van de gemotoriseerde voertuigen. Houd er rekening mee dat overma-tig alcoholgebruik van de vorige avond ook van invloed is.

    Zorg er voor dat je goed blijft aanslui-ten bij je voorganger in de optocht. Zeker bij sommige acts vallen soms te grote gaten.

    Zorg er voor dat de kar inclusief steek-werk niet breder dan 4 meter is.

    Zorg dat het voertuig goed verzekerd is. Dit is op eigen verantwoordelijkheid! Houd hierbij rekening met het feit dat het voertuig voor een ander doeleinde wordt gebruikt dan waarvoor het waarschijnlijk verzekerd is.

    Als u een aggregaat op uw kar hebt, zorg dan ook voor een brandblusser.

    Zorg ervoor dat uw (aanhang)wagen in goede staat verkeerd. Met de diverse bruggen in het parcours zijn de risicos groter dat er iets mis kan gaan.

    Natuurlijk willen wij niets aan het karakter van de corso af doen, maar veiligheid gaat boven al-les. Met zoveel blije kinderen in de optocht wil toch niemand dat er ongelukken gebeuren.

    Via deze weg willen wij onze 3 hoofdsponsors Bloemveiling Flora Holland, de Rabobank en J. van de Put Fresh Cargo Handling wederom

    ontzettend bedanken voor hun bijdragen. Zij dragen dit evenement al jaren een zeer

    warm hart toe.

  • 65

    Via deze weg doen wij een oproep aan alle bloemenkwekers of handelaren om bloemen beschikbaar te stellen, zodat zoveel mogelijk kinderen hun step of fiets of kar zo mooi mogelijk kunnen versieren. U kunt hiervoor contact op-nemen met de comitleden: Marco Ho-genboom (tel 071-3317672) of Rick Ho-genboom (tel 071-5013822). Zij maken met u een afspraak zodat u uw bloemen kan komen brengen.

    Muzikale medewerking wordt dit jaar verleend door:Liefde voor Harmonie, RoelofarendsveenDoor Gunst Verkregen, Nieuwe WeteringMavileo, LeimuidenDrumfanfare TTH, Kouderkerk

    Route: Westmeerlaan-Zuideinde-Noordeinde-Noordhoek-Sotaweg-Middenweg-Rembrandt van Rijnsingel-Meerkreuk.

    Wilt U er aan meewerken de corsoroute auto-vrij te houden?

    Deelnemers aan het corso vragen wij dringend zo vroeg mogelijk, doch uiterlijk 9.00 uur, bij het startpunt van het corso, aan de Westmeerlaan, aanwezig te zijn. Zo krijgt de jury de gelegen-heid alle wagens goed te jureren.

    Stel strenge eisen aan je voertuig, want met pech langs de kant komen te staan is voor je zelf niet leuk en het houdt het corso enorm op.De politie maakt ons erop attent, dat motor-

    voertuigen verzekerd en goedgekeurd dienen te zijn. Elke deelnemer is zelf aansprakelijk voor zijn/haar voertuig.Het Oranjecomit behoudt het recht, wagens te verwijderen welke afbreuk doen aan het corso.

    De prijsuitreiking is om 13.15 uur (direct na het corso) op het parkeerterrein bij de Water-toren of in Ed de Burcht. (bij slecht weer) Kom uw prijs ophalen anders moeten wij misschien gaan besluiten om ze niet meer te verstrekken en dat zou toch zonde zijn!

    Deelnemers aan het corso vragen wij hun ver-sierde wagen, karretje of fiets, deze zaterdag en zondag op een goed zichtbare plaats langs de weg te plaatsen. Vele mensen maken een rondje door het dorp om, waar mogelijk, de corsowagens nog eens goed te bekijken. Houd er svp wel rekening mee dat wegen niet geblok-keerd raken.

    Evenals voorgaande jaren zijn er weer bloemen beschikbaar voor diegenen die nog wat bloe-men te kort komen of nog wat advies willen hebben. Hierbij denken wij vooral aan de aller-kleinsten met hun fietsjes en kleine karretjes. Kom vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur naar Fa. Turk, Noordeinde 242a. (vanuit het Noordeinde voor de Veilingbrug rechts; Parkeren kan bij de Oude Veiling of het parkeerterrein bij de Ignati-usschool). Deskundige mensen zijn hier aanwe-zig om je met raad en daad bij te staan.

  • 67

    Jazeker, natuurlijk gaat er weer geknuppeld worden! Dit oud hollandsche spel waar oerkrachten los komen zoals je ze nog nooit

    beleefd hebt mag in ons zeer gevarieerde programma van dekermisweek zeker niet ontbreken.

    Metaalhandel Broersen heeft evenals vorig

    jaar aangeboden dit evenement financieel te

    ondersteunen. Ik zou maar snel volger van ons

    worden op facebook, want daar kun je het vol-ledige productieproces van onze tonnen tot op

    de voet blijven volgen! Je kunt beter maar een beetje voorbereidt zijn. Alle knuppels verzame-len op deze kermiszaterdag en gooien totdat je

    er bij neer valt! Voetbalvereniging DOSR is zoals

    bekend onze gastheer en zij gaan er alles aan doen om er weer n grote gezellige boel van te maken.

    Het prijzengeld is wederom als volgt vastge-steld: 5 Euro voor het eerste gat (er moet mi-nimaal een luciferdoosje door heen kunnen!) en 10 Euro als de bal uit de ton geknuppeld

    wordt.

    Inschrijfgeld: 10,00 Euro per persoon(voor alle tonnen!!)Plaats: Oefenhoek D.O.S.R.

    Tonknuppelen is dit jaarmede mogelijk gemaakt door:

    Zaterdag 22 september s middags 13.30 uur Locatie: DOSR

    Tonknuppelen

  • 69

    Het Tobbetje Steken is helemaal terug van weggeweest! Eigenlijk leek het wel alsof het nooit weg was geweest. Bijna 40 koppels

    streden deze middag om de hoofdprijs en wat was het toch weer ouderwets gezellig op de dijk in de Wilgenstraat.

    Aan de prachtige fotos kun je wel zien dat het niet altijd meeviel om het pak droog te houden, maar het publiek wil natuurlijk ook wat. Met zn tween in een houten ton op wieletjes van een schans af en de speer door het ringetje steken. Het lijkt zo simpel, is o zo moeilijk, maar wel enorm leuk om te doen. Dit zou je nou echt leuk met een vriendengroep kunnen doen. Eens kij-ken wie er nog het helderste uit zn ogen kan kijken na een paar daagjes kermis vieren. Kom het gewoon proberen! Niet alleen het Tobbetje Steken was terug, maar ook de laatste winnaars

    Alex Klein en Arjan van der Meer. En ja hoor, in een zinderende finale wisten zij heel knap de 1e prijs toch weer te bemachtigen. Ongelofelijk toch? Wie gaat hun dit jaar van de troon stoten?

    Inschrijfgeld: 2,50 euroLeeftijd: vanaf 16 jaarPlaats: Wilgenstraat

    Zaterdag 22 september s middags 14.00 uur Locatie: Wilgenstraat

    Tobbetje steken

    Voor al uw elektrische installaties,zowel particulier als bedrijf.

    RZ installaties Oude Wetering www.rzinstallaties.nl 06-158 323 44

    Licht- en krachtstroominstallaties Verlichtingsystemen, waaronder LED Installaties in de tuinbouw Installaties in de woningbouw Renovatie Eigen storingsdienst 24/7 Periodiek onderhoud op maat

  • 71

    De muzikanten van de Kinderband hebben al ja-renlange ervaring in diverse nationale en inter-nationale bands/acts. In 2006 begon het idee te spelen bij zanger Maurice voor een echte band voor kinderen. Hij schreef liedjes en besloot deze met zijn band op te nemen.

    Sinds die tijd is alles in een stroomversnelling gegaan: een prachtig landelijk verschenen boek met cd is het resultaat geworden. Ook heeft de Kinderband al gespeeld op en bij onder andere AJOC fes-tival, Opkikkerdagen, Zeehel-denfestival, Cap Gemini, Jonge Gezinnenbeurs, Sluis- en brug-genfeest, ING, speelparadijzen, diverse landelijke dagverblijven, zorginstellingen, scholen, diverse theaters door Nederland en Bel-gie, ziekenhuizen en veel andere locaties ... Ook is de Kinderband al meerdere keren te horen ge-weest bij Schatkamer TV (Efte-

    ling) ...en de lijst wordt steeds langer. Dit jaar komt zelfs de Veense Kermis er bij!

    Een optreden van de Kinderband is voor de kin-deren vaak een eerste kennismaking met (live) popmuziek en alles wat ermee samenhangt. Zo wordt er gezongen, gedanst en kunnen kinde-ren ervaren hoe het is om mee te spelen in een band. Het stimuleert ouders om hun kinderen vaker van livemuziek te laten genieten. Het

    geeft hen ook een sterke impuls om zelf weer (meer) naar con-certen te gaan het liefst na-tuurlijk van de Kinderband !Tot zaterdagmiddag!

    Plaats: t Veen eten & drinken

    Maurice van Tol : Zanger en gita-rist, Frans Molenaar : Gitaren en zang , Alwin Hofman : Basgitaar en zang, Peter Kahmann : Drums en zang.

    Zaterdag 22 september s middags 15.00 uur Locatie: t Veen eten en drinken

    De

    Kinderband

    Vuurwerkspektakel

    Ook dit jaar is besloten om op zaterdagavond wederom alle kermisfestiviteiten feestelijk af te sluiten met een geweldig vuurwerkspektakel. Het vuurwerk wordt afgestoken op het DOSR-

    terrein wat bereikbaar is via het kermisterrein. Kom allen weer kijken, want zulk vuurwerk zie je zelden!

    Zaterdag 22 september s avonds 22.30 uur Locatie: Kermisterrein

  • 73

    Is het dan nooit genoeg? zult u vragen. Wij hebben inderdaad moeite om een punt te zetten achter zon schitterende

    feestweek. Maar u ook, want al jaren zien wij het aantal deelnemers toenemen bij de ontnuchteringswandeltocht.

    Terwijl een deel van het Comit het dorp feest-weekvrij maakt gaat de rest er nog n keer tegenaan. Natuurlijk niet alleen (ook wij lopen op onze achterste benen) maar met Wandelver-eniging de Wandelende Tak van Plantaris die wij weer erg dankbaar zijn voor het uitzetten van een heerlijke wandeltocht.

    Voor degenen die nog niet bekend zijn met de therapeutische werking van de ontnuchte-ringstocht zouden wij willen zeggen: probeer het een keer. Gegarandeerd mooi weer, frisse lucht, ruimte en rust aan je hoofd. Dus geen Hoempapamuziek, geen lucht van verschraalt bier, geen schurende mensen in je rug, geen halve bledden bier die in je nek kieperen. Niets van dat alles maar wel de gelegenheid om effe lekker met elkaar na te praten en te constateren dat het weer een prachtig feest was. Kortom de ideale overgang tussen de kermisweek en de rest van het jaar.

    En natuurlijk laten wij u weer niet gaan zonder een onvergetelijk hebbedingetje. (Overigens zijn wij reuze benieuwd hoe het u is vergaan met de badparels van vorig jaar).

    Afhankelijk van uw toestand kunt u kiezen uit drie afstanden: 5, 10 of 15 kilometer.

    Starten voor 10 en 15 kilometer:van 9.00 tot 10.00 uur

    Starten voor 5 kilometer: van 9.00 tot 11.00 uur

    Locatie: t Veen eten & drinken Inschrijfgeld: 2,50 euro

    Tot zondagochtend.

    Zondag 23 september s morgens 09.00 uur Locatie: t Veen eten en drinken

    Ontnuchterings-

    Wandeltocht

  • 75

    www.oranjecomite.eu

    Oranje

    InfoWilt u een extra programmaboekje voor uw verre familie of omdat het boekje per ongeluk tussen het oud papier terecht is gekomen ? Dit kunt u vanaf begin september afhalen bij:

    > Boekhandel Veenerick in Roelofarendsveen> Primera te Oude Wetering> Slijterij Warmerdam in Rijpwetering

    Het programma is ook op het internet via onze website te bekijken op

    www.oranjecomite.eu

    Voor inlichtingen kunt u terecht bij de leden van het Oranjecomit.

    (ook voor het inleveren van ballonkaartjes):

    Jeroen van der Geest (vrz.) Noordkade 12a Harold Straathof (secr.) Aak 75 Bob Verhaar (pen.) Sotaweg 114 Ed Hoogenboom Waterrijk 72Ivo van Klink Sterrenkroos 24Eef van Haastrecht Voorweg 30Ren Koek Sotaweg 118Marco Hogenboom Schoener 82Coen Boers Lupinestraat 12Niels Verdel Waterlelie 134 Joris Koek Barg 18Rick Hogenboom Harteveldstraat 10Ingmar van Klink Barg 22

    Algemeen informatienummer tijdens de feestweek: 06-51488664

    Stichting Oranjecomite Juliana