Kampthilala 2012

28
THILALA JAARGANG 37 NUMMER 9 AFGIFTEKANTOOR MECHELEN EGIDE WALSCHAERTSTRAAT 1 MAANDELIJKS, JULI 2012 VERSCHIJNT NIET IN AUGUSTUS KAMP- THILALA 2012

description

kampthilala 2012 gemaakt door eekhoorn

Transcript of Kampthilala 2012

Page 1: Kampthilala 2012

THILALA JAARGANG 37 NUMMER 9AFGIFTEKANTOOR MECHELENEGIDE WALSCHAERTSTRAAT 1

MAANDELIJKS, JULI 2012VERSCHIJNT NIET IN AUGUSTUS

NOVEMBER

OKTOBER

thilala

November

2009

THILALA JAARGANG 35 NUMMER 3

AFGIFTEKANTOOR MECHELEN

EGIDE WALSCHAERTSTRAAT 1

MAANDELIJKS, NOVEMBER 2009

VERSCHIJNT NIET IN AUGUSTUS

KAMP-THILALA2012

Page 2: Kampthilala 2012

2

Thila ColomaA34/29G

Geerdegemstraat 80/82 2800 Mechelen

www.thilacoloma.be

[email protected]

V.U. Pieter Steyaert, Mechelsesteenweg 329, 2860 SKW

Page 3: Kampthilala 2012

3

VOORWOORD

KA

MP

TH

ILA

LA

Kampkriebels

Ik voel ze komen, zo opeens, een intens genot! Maar plots zijn ze weer weg. Mijn kampkriebels. Vanaf begin juni denk ik nergens anders meer aan. Ik durf er voor te wedden dat dit bij elke Thilaan wel zo zal zijn. Rijen bussen die hun opwachting maken om een horde wilde kinderen en jongeren naar het verre Wallonië te voeren. Fietsen, mooi naast elkaar gerangschikt, om hun trotse bezitter zo snel mogelijk naar de kampplaats te loodsen. Wenende moeders en trotse vaders die hun dierbaarste geschenk vaarwel zeggen. Het vertrek van elke Thilaan, jaar na jaar weer hetzelfde mooie, fantastische liedje. Dit doet me dan weer denken aan het kamplied. Dat ieder jaar, keer op keer, op creatieve wijze tot stand wordt gebracht door een muzikale groep. Rock Werchter en Pukkelpop zijn niets vergeleken met de noten die zij uit hun mouw weten te schudden. Maar dat is dan weer weinig vergeleken met onze totemers. Zij kunnen het wel heel hard schudden op hun totemdag, maar dit om diezelfde avond nog hun nieuwe totem met veel trots en fierheid in ontvangst te nemen. Op kamp moet je geven en nemen. Geef je veel respect aan de kookploeg dan mag je zoveel eten nemen als je maar wilt! Maar let op, wat je neemt, eet je op. Op kamp gaan, zou niet ‘op kamp gaan’ noemen zonder vuur. Gezellig met de hele clan s’avonds rond het vuur. Wees wel gewaarschuwd voor de hoeveelheid gitaren op kamp. Soms een must, soms de dooddoener van elke Thilaan! Het scoutskamp van Thila Coloma! 3 – 13 augustus!

Page 4: Kampthilala 2012

algemeen

Het kampthema dit jaar is HET DORP!!!We maken van het kamp één groot dorp en elke takhoek wordt in-gekleed in één belangrijk onderdeel van het dorp. Hieronder vinden jullie een lijstje van alle takken. Meer takinformatie (zoals info over verkleedkleren enz.) vinden jullie bij de takberichten.

KAMPTHEMA

Kapoenen 1: stationKapoenen 2: kermis

Jong-welpen: speelgoedwinkelWelpen: discotheek

Senior-welpen: kapsalonTictak 1: snoepwinkelTictak 2: postkantoor

Jong-verkenners 1: bakkerij Jong-verkenners 2: politie

Jong-verkenners 3: kruidenier / groenten- en fruitwinkelVerkenners 1: tankstation/garage

Verkenners 2: brandweer

Page 5: Kampthilala 2012

INSCHRIJVINGENIndien de medische fiche nog niet in orde zou zijn, doe dit dan zo snel mogelijk! Dit geldt ook voor het inschrijvingsgeld, want zonder geld kan er, spijtig genoeg, geen kamp zijn.

 Medische fiche in de fiskehutte of bij Sneeuwpetrel (Bleekstraat 12, Mechelen) Stort juiste bedrag op Thila Coloma: 979-0878683-62, met vermelding van naam en tak van elk kind! (JW => V’s en Bagheera’s: 125 -120 -110 euro, KAP en Baloes: 95 euro)

 

INLADEN CAMIONOnze sjorbalken kunnen jammer genoeg niet zelf naar Lesterny wan-delen en ook de takkoffers, potten en pannen, tafels, … hebben geen pootjes. Gelukkig kunnen we opnieuw beroep doen op ‘de camion’. Deze moet natuurlijk ook ingeladen worden, want nee, ook dit kan ons gerief niet zelf. Dit doen we (= LEI, VT, V en JV) op 30 juli om 14u!Op dit moment zal de verkennerleiding ook de fietsen van de verken-ners controleren. Verkenners, breng dus allemaal jullie fiets mee!

UITLADEN CAMIONLeiding, VT’s, verkenners en jongverkenners worden opnieuw ver-wacht op de scouts op 14 augustus om na te genieten van het kamp en terwijl een handje toe te steken om de camions uit te laden en het kampgerief terug op zijn plaats te leggen.

Page 6: Kampthilala 2012

KAMPREGELSWe vertrekken met iedereen samen op kamp en we komen ook met iedereen samen terug. Slechts voor een heel goede reden (vakan-ties, hobby’s,….tellen dus niet) maken we hierop een uitzondering. Contacteer hiervoor de groepsleiding ([email protected]).

Voor noodgevallen voorzien we ook een noodnummer, waarop we rechtstreeks bereikbaar zijn op het kampterrein. Dat nummer is +32497/82 76 45. Een vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn helpt je dan wel verder. We herhalen graag even dat het een noodnummer is , en dus enkel dient voor NOODGEVALLEN!

Enkele belangrijke puntjes i.v.m. EHBO op kamp:- Eigen zonnecrème, aangepast aan je huidtype, meebrengen- Medicatie die je regelmatig moet nemen (bv.: pijnstillers bij hoofd-pijn,…) zelf voorzien. Ook medicijnen tegen allergieën en dergelijk moet je zelf meebrengen. Deze zijn meestal persoonlijk voorge-schreven.- Indien uw kind last heeft van luizen, moet u zeker de leiding daar-van op de hoogte brengen. Indien de behandeling al gestart is, geef eigen producten en kam mee. De behandeling wordt dan voortgezet op kamp.- Wanneer u kind ziek of gekwetst geraakt en niet meer zal genezen op kamp, zullen de ouders op de hoogte gebracht worden en is het beter dat uw kind naar huis gaat. Dit is het beste voor zowel uw kind en het genezingsproces als voor het kamp, daar wij geen hospitaal zijn.

EHBO

Page 7: Kampthilala 2012

7

Onze EHBO-verantwoordelijke moet bij dokters– of ziekenhuisbezoeken altijd in het bezit zijn van de medische fiche en de SIS-kaart van de persoon die verzorging nodig heeft. Daarom moet iedereen zijn SIS-kaart afgeven op de grote openingsformatie op 3 augustus. De kapoenen– en tictakleiding zullen de kaarten verzamelen voor het vertrek op 6 augustus en zij bezorgen ze bij aankomst aan de EHBO-verantwoordelijke, die deze voor de rest van het kamp beheert.

Wie zijn SIS-kaart niet bijheeft bij het vertrek kan NIET MEE. Dus indien je ze vergeten bent, moet je ze als de bliksem thuis nog gaan halen. Denk er dus aan om ze mee te brengen, dat is beter voor u én voor ons!

SIS-KAART

KAMPADRESHet is altijd leuk om post te krijgen op kamp!Brieven met nieuws van het thuisfront kan je opsturen naar:

Scouts Thila Coloma “naam thilaan + tak” p/a Didier Herin Rue du Point d’Arrêt 26 6953 Lesterny

Page 8: Kampthilala 2012

8

VERTREKJW - W - SW - TT1&2 (Bagheera’s) - JV1 - JV2 - JV3Wij verzamelen op 3 augustus om 8.45u aan het zwembad van Hofstade (parking). Je bagage zet je klaar aan de bussen, en eventuele handbagage hou je gewoon bij jou. In welke bus je bagage juist terecht komt, MAAKT NIET UIT: alle bussen rijden naar hetzelfde kampterrein! Om je bagage daar vlot terug te vinden is het wel aangewezen je naam en tak aan je bagage te hangen of iets anders herkenbaars. Wat je zeker niet mag vergeten is je LUNCHPAKKET + DRANK voor ‘s middags. Meer dan dit heb je niet nodig want vanaf ’s avonds kookt onze kookploeg 10 dagen lang de ene heerlijke maaltijd na de andere.We beginnen met een groepsformatie (kom dus op tijd!). De leiding zal dan je SIS-kaart meteen opvragen en de rest van het kamp bijhouden.

VERKENNERSDe verkenners vertrekken op 2 augustus ’s ochtends met de fiets. Meer info hierover zal later meegedeeld worden door de leiding.

KAP1 - KAP2 - TT1&2 (Baloes)Wij verzamelen drie dagen later, op 6 augustus om 8.45u aan het lokaal. Na een groepsformatie rijden alle kapoenen en tictakkers dan naar het kampterrein in auto’s van bereidwillige ouders! Ziet u het zitten om uw spruit persoonlijk te gaan afleveren op kamp en heeft u eventueel nog één of enkele plaatsjes vrij? Geef dan even een seintje bij jullie leiding!- Een lunchpakket is NIET nodig! Onze kookploeg voorziet voor ‘s middags al meteen onze eerste maaltijd.- Meteen na de aankomst op het kampterrein, worden de kapoenen en tictakkers door hun leiding meegenomen naar de takhoek. De ouders krijgen een drankje aangeboden en vervolgens een kleine rondleiding. Daarna gaan ze liefst zo snel mogelijk terug naar huis. Een lang afscheid is meestal moeilijk en met traantjes is niemand gediend!- Voor het vertrek krijgen de chauffeurs een plannetje om het kampterrein vlot te vinden.

Page 9: Kampthilala 2012

AANKOMSTOp 13 augustus komen alle groepen, moe maar voldaan, terug met de bus. Deze bussen zullen weer aankomen aan het zwembad van Hofstade en dit rond ongeveer 19u. Aangezien we onvoorzieneomstandigheden (file, slecht weer,…) niet in de hand hebben, kan er van dit uur worden afgeweken. Als we vroeger of later zouden aanko-men, zal dit te lezen zijn op de site.

Page 10: Kampthilala 2012

Vellen en snoeien van:

- bomen

- hagen

Algemene tuinwerken

Aanleg en onderhoud van ga-

zons

Aanleg van terrassen en opritten

Hopper winkel Leuven:

Diestevest 92

3000 Leuven

di-woe-do: 14u-18u

vrij-za: 10u-12u30

13u30-18u

[email protected]

Verdeler Hopper winkel:

Son

Adegemstraat 102

2800 Mechelen

ma-woe-do-vrij: 9u30-12u30

13u30-18u30

di-zo: gesloten

[email protected]

Page 11: Kampthilala 2012

11

Vellen en snoeien van:

- bomen

- hagen

Algemene tuinwerken

Aanleg en onderhoud van ga-

zons

Aanleg van terrassen en opritten

Hopper winkel Leuven:

Diestevest 92

3000 Leuven

di-woe-do: 14u-18u

vrij-za: 10u-12u30

13u30-18u

[email protected]

Verdeler Hopper winkel:

Son

Adegemstraat 102

2800 Mechelen

ma-woe-do-vrij: 9u30-12u30

13u30-18u30

di-zo: gesloten

[email protected]

Page 12: Kampthilala 2012

12

Page 13: Kampthilala 2012

13

STEFF STEVENS

ADVOKAAT

SCHUTTERSTRAAT 15 - 17

2800 MECHELEN

TEL 015/41.05.17

0475/24.08.87

FAX 015/430300

KONSULTATIES

DINSDAG 19 u—21 u

DONDERDAG 19 u—21 u

ZATERDAG 10 u—12 u

EN NA AFSPRAAK

Page 14: Kampthilala 2012

14

STEFF STEVENS

ADVOKAAT

SCHUTTERSTRAAT 15 - 17

2800 MECHELEN

TEL 015/41.05.17

0475/24.08.87

FAX 015/430300

KONSULTATIES

DINSDAG 19 u—21 u

DONDERDAG 19 u—21 u

ZATERDAG 10 u—12 u

EN NA AFSPRAAK

Page 15: Kampthilala 2012

KleurplaatTeken op deze plattegrond je ideale dorp. Wat mag niet ontbreken? Welke kleurtjes geef je je huizen? En de school, die laten we lekker weg! De beste inzendingen krijgen op kamp drie 4-uurtjes naar keuze van Eekhoorn.

Page 16: Kampthilala 2012

16

MEENEMENWat steken we precies in onze linnen zakjes (zie p.18 in deze thilala)? Voor kapoenen en tictakkers kan het erg handig zijn de kleren per dag in een apart zakje te steken. Zo vinden ze elke dag meteen wat ze nodig hebben. Verder steken we traditiegetrouw de zaken bijeen die bijeen horen:- Eetgeriefo 2 gamellen of onbreekbare bordeno Drinkbekero Besteko Koffielepeltjeo Kommetje (dit dient voor dessertjes/tienuurtjes)- Handdoekeno 3 badhanddoekeno 3 keukenhanddoekeno Washandjeso Zakdoeken- Toiletzako Tandenborstelo Tandpastao Bekertjeo Kam of borstelo Linnen (of plastieken) wasbakje (te verkrijgen bij SON)o ZONNECRÈME! (iedereen brengt zijn eigen zonnecrème mee,aangepast aan zijn/haar huidtype)- Kledijo Spelkledij (T-shirts, sweaters, shorts)o Warme pulls en lange broekeno Zwemgerief- Kousen en ondergoedo Voldoende kousen (denk ook aan de tochten)o Voldoende ondergoed voor 11 dagen (7 voor KAP en TicTak)- Allerleio Zaklamp o Reservebatterij o Drinkbus (voor dagtocht/driedaagse)

Page 17: Kampthilala 2012

o Enkele veiligheidsspeldeno Wasspeldeno Kapstok om uniform aan te hangeno Schrijfgerief, postzegels (of geld voor postzegels) en eventueel briefpapier met envelop (met klaar geschreven adressen)o JV’s en Verkenners brengen een esbitvuurtje mee om te ko-ken tijdens de driedaagse, en ook een shelter om op/onder te slapen.- Schoeneno Sportschoeneno Bottinnen of stevige stapschoeneno Schoeisel om in het water te speleno Eventueel laarzen- Slaapgeriefo Slaapzako Luchtmatras, slaapmatje of veldbedo Pyjamao Eventueel een dekentje en/of knuffel- Regenkledij- Een grote lege linnen zak voor vuile was- Verkleedkledij (zie bij de takberichten)

ZET OVERAL JE NAAM IN, DAN VIND JE OP HET EINDE VAN HET KAMP ALLES TERUG!!!

Buiten snoep en een overdaad aan geld nemen we sinds enkele jaren ook GEEN ZEEP en SHAMPOO meer mee op kamp, of toch niet in de persoonlijke bagage. Deze belangrijke producten voor dagelijks gebruik kopen wij immers aan voor de hele groep gemeenschappelijk. De reden daarvoor is niet zozeer

 Scouts, 27,15: We nemen GEEN SNOEP mee op kamp want de kookploeg zorgt voor lekkers! Geld hebben we ook niet nodig, tenzij om postzegels te kopen.    

NIET MEENEMEN

Page 18: Kampthilala 2012

18

dat wij allemaal hetzelfde willen ruiken, maar wel dat wij er als groep voor kiezen milieuvriendelijke en bio-afbreekbare wasproducten te gebruiken. Ook onze afwaszeep is ecologisch verantwoord. Op ons kamp leven we immers op een iets directere manier in de natuur dan in het gewone leven. Wat van ons lijf spoelt, spoelt echt wel rechtstreeks in de natuur en de inspanning is wel het minste dat wij als natuurminnende scouten kunnen doen. Deze producten zijn dan ook voor iedereen verplicht!

Sinds jaar en dag gaat een echte Thilaan op kamp met een aantal linnen zakjes, die bovenaan afgesloten worden met een touwtje. Zo kan het gerief netjes gesorteerd worden, en kan het in de tent om-hoog worden gehangen zodat het zeker droog en proper blijft. De za-kjes hebben dus wel zeker hun functie, zowel om je gerief snel terug te vinden (door elk zakje te voorzien van een label met wat het juist bevat) als om een minimum aan orde te kunnen houden in de tent.Één zakje is een beetje speciaal en mag je zeker niet vergeten. Het vertrekt leeg op kamp en komt vol terug: de zak voor de vuile was!Het is ook belangrijk dat de zakjes van linnen of stof zijn! Een plas-tic zakje van de winkel lijkt gemakkelijk, maar scheurt na 1 dag! De linnen zakjes kan je elk jaar opnieuw gebruiken. Voor tips of oploss-ingen voor problemen kan je altijd terecht bij de takleiding: zij zijn daarin gespecialiseerd.

RugzakkenAl die linnen zakjes moet niet per se in een grote rugzak gepropt worden. Voor de kapoenen– en welpentakken en de Tictak is een stevige reiszak zeker even goed en misschien zelfs nog handigerom in te pakken. De jongverkenners en verkenners daarentegen gaan op driedaagse, endaarvoor heb je wel een degelijke rugzak nodig. Om het een beetje comfortabel te houden moet die rugzak enigszins passen. Je rugzak moet niet noodzakelijk groot genoeg zijn om al je kampmateriaal erin te steken. Je mag gerust nog een extra sportzakje meenemen of zo. Met vragen omtrent rugzakken kan je steeds terecht bij je leiding: ook daarin zijn ze gespecialiseerd!

LINNEN ZAKJES

Page 19: Kampthilala 2012

19

takberichten

KAPOENEN 2Hippe pet, joggingbroek, ketting, schmink, gel,... Zorg voor genoeg van deze accessoires in je bagage, want we gaan naar de kermis van het dorp! Breng ook een witte T-shirt mee die vuil

mag worden of misschien zelfs kapot mag gaan.

SENIORWELPENHeej daar SW!

Op kamp vertoeven jullie in het

kapsalon. Vergeet dus zeker niet je

knapste kappersoutfit. (een schaar,

kappersjas, gekke pruik, krulspelden

of een goed potteke gel voor een

hanenkam voor de jongens zijn maar

een paar van de vele dingen waar ik

Alberto aan zie denken) ;)

Neem ook allemaal een slechte witte t-shirt mee, voor nog

meer dolle pret!

SW:

Heej daar SW!

Op kamp vertoeven jullie in het kapsalon. Vergeet dus zeker niet je knapste kappersoutfit. (een schaar, kappersjas, gekke pruik, krulspelden of een goed potteke gel voor een hanenkam voor de jongens zijn maar een paar van de vele dingen waar ik Alberto aan zie denken) ;)

Neem ook allemaal een slechte witte t-shirt mee, voor nog meer dolle pret!

TT1:

TT2:

JV1:

TICTAK 2

Page 20: Kampthilala 2012

JONGVERKENNERS 2Altijd al het onrecht willen bestrijden, of toch eerder de wetten met de voeten willen tarten? Om ons imago wat uiterlijk te geven, neem dan zeker de gepaste outfit mee. Kom dus als politieagent of bandiet.Neem een uit te kluiten gewassen opblaasbaar instrument mee, alsook een veiligheidsbril.

JONGVERKENNERS 3

JONGWELPEN

Kom verkleed in het thema

speelgoedwinkel! Bijvoorbeeld als

knikker, puzzel, kassa, trampoline,

verkoper, gezelschapsspel, … Als je

thuis nog een oud stuk speelgoed hebt

om onze takhoek mee in te kleden, mag

je dat ook zeker meebrengen!

KAPOENEN 1Vergeet geen slechte witte t-shirt mee te nemen op kamp. Zorg ook voor verkleedkleren in het thema ‘station’. Tsjoeke tsjoeke tsjoeke tsjoeke tuuttuut!

Zeker meenemen: Witte, slechte t-shirtLiefst meenemen: slecht kussen (voor onze zithoek) en een waterpistoolachtig-iets

Tot op kamp!!!

TICTAK 1

Page 21: Kampthilala 2012

VERKENNERS 2

Volgens Google Afbeeldingen is dit Bakker Jan:

Bakker Jan zal ons rolmodel zijn dit kamp. Verkleed je als hem en hoor erbij! (Ok,

als je je echt als een croissant of een grof bruin gesneden brood wil verkleden, dan

houden wij jullie niet tegen…)

Vergeet daarnaast geen veiligheidsbril/duikbril mee te nemen! (Ja, een veel coolere

zonnebril mag ook, zo je je liever profileert als een ‘passion for fashion’ - persoon.)

JV2: Altijd al het onrecht willen bestrijden, of toch eerder de wetten met de voeten willen tarten? Om ons imago wat uiterlijk te geven, neem dan zeker de gepaste outfit mee. Kom dus als politieagent of bandiet. Neem een uit te kluiten gewassen opblaasbaar instrument mee, alsook een veiligheidsbril.

JV3:

V1:

V2:

JONGVERKENNERS 1

TICTAK 1

Page 22: Kampthilala 2012

22

Welpenkampthemaweetjes: Een discotheek is een uitgaansgelegenheid. In een disco wordt muziek gedraaid door een DJ (disc jockey). Er wordt vaak gewerkt met heel wat belichting en special effects, die worden verzorgd door een LJ (lightjockey). Af en toe worden er beelden geprojecteerd, die gemaakt worden door een VJ (visual jockey). In een discotheek kan je vrij dansen, alle bewegingen zijn toegestaan. Echter... niet iedereen staat te dansen. Aan de rand van de zaal staan mensen die niet van dansen houden of het niet durven. Zo iemand wordt ook wel een muurbloempje genoemd. De naam 'discotheek' komt van de uitgaansgelegenheid La Discothèque aan de Rue de la Huchette in Parijs, die in 1941 openende. Het bijzondere was dat er geen gebruik werd gemaakt van livemuziek om op te dansen, maar van platen.

Neem zeker mee:

- Verkleedkledij in het thema 'discotheek'

- Jullie Welpen T-shirt (die we maakten op het laatste weekend)

- Een fluobandje

WELPEN

Page 23: Kampthilala 2012

VT’S

Page 24: Kampthilala 2012

24

Hé, het is oké……………………………………………………………….Hé, het is oké ..................

… Om je knuffel mee te nemen op kamp!

… Om je vier-uurtje af te staan aan je leiding ;)

…Om op zoek te gaan naar de draadloze verlengsnoer!

…Om als eerstejaar JV

je potten langs binnen

in te zepen!? :D

…Om terug te keren van kamp met niet al je onderbroeken in je linnen zak… Euh?

Suggesties mailen naar: [email protected]

Page 25: Kampthilala 2012

stijlvolle scoutIn deze rubriek vindt u elke maand enkele tips en tricks opdat u of uw kind, zichzelf een echte stijlvolle scout kan noemen. Deze maand: stijlvol op kamp

Deze maand vind je in deze rubriek geen uniform-stijl-tips, zoals gewoonlijk. Maar wel een editie over stijl op kamp, in het algemeen.

Wat draagt een Thilaan op kamp?

Speelkledij Het vertrek, de dagelijkse formatie en de terugkeer zijn in uniform. Voor alle andere momenten heb je dus andere kledij nodig, speelkledij. Nette kledij of je communie-outfit, zou toch niet even Dash-wit thuiskomen, die blijft best thuis.

Zwemgerief Onszelf wassen doen we op kamp in de beek, een zwempak is onmisbaar. Dit zwempak is ook je beste maat voor modderbaden, bruine-zeep-spelletjes en hoe-vettiger-hoe-prettiger-dagen. Kies dus wijs je zwempak!

Hoe maak je je kampzak?

2 of 3-daagse rugzak Er zijn toch een aantal dingen waarop je moet letten, wanneer je shoppen gaat voor een trekkingsrugzak! De heupriem is het belangrijkste onderdeel, hij is best verstelbaar en moet om je heupen passen. Een heupriem die te groot is, zullen je schouders geweten hebben. Bovendien ben je maar enkele dagen weg en heb je niet veel nodig, een 60L-rugzak is zeker veel te groot. Ga voor een klein en licht model. En vergeet geen regenhoes, deze zijn niet altijd inbegrepen. Vraag je leiding om raad!

Linnen zakjes Veel ouders zijn niet vertrouwd met onze methoden om je kledij droog te houden, een woordje uitleg is op zijn plaats. De linnen zakjes worden met vleeshaken omhoog gehangen. Het is dus belangrijk dat ze een lang touwtje hebben. Anders kan je kapoen er niet bij. Veel ouders die niet met de naaimachine vertrouwd zijn, kiezen voor een sportzakje. Dit is een prima alternatief indien de stof stevig is en ademend. Zakjes moeten best de naam en inhoud duidelijk op zich geschreven hebben. Je zakjes personaliseren is een must, ga voor didle en spiderman of een leuke print op je stofje. enkele voorbeelden van zakjes: T-shirts, broeken, warme kledij, zwemgerief, ondergoed& kousen, uniform, speeltjes (strips, schrijfgerief, briefpapier, …), eetgerief, verkleedkledij, …

Weet wat je bij hebt Leg je kapoen zeker uit hoe het zakjes-systeem werkt. En waar hij/zij alles kan vinden. Maar vergeet ook niet de naam in al je materiaal te zetten, zo ben je zeker dat alles weer richting Mechelen keert in de juiste valies.

Page 26: Kampthilala 2012

Slaapzak, matje, gamel, beker, bestek, regenjas, zwembroek, handdoek, verkleedkledij, onderbroeken, kousen, rugzak, drinkbus, zonnecrème, pet,

uniform, speelkleren, zakdoeken, knuffel, pyjama, glimlach, siskaart, schoenen, tandenborstel, tandpasta, keukenhanddoek, zaklamp, kam

willy’s kronkels

Page 27: Kampthilala 2012

27

Mastworp

● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

● ●

Page 28: Kampthilala 2012

30 juliInladen camion voor LEI, VT’s, JV’s, V’s (met fiets!) om 14u

2 augustusVertrek verkenners

3 augustusVertrek JW —> JV’s8.45u parking Hofstade zwembad

6 augustusVertrek KAP + TT8.45u lokaal

13 augustusAankomst alle groepen± 19u parking Hofstade zwembad

14 augustusUitladen camion voor LEI, VT’s, V’s, JV’s om 16u

Alles op een rijtje

sticker