Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

59
Beeldcollage 2012

description

Benieuwd naar wat wij het gehele jaar hebben gedaan? Beleef het nogmaals door onze beeldcollage!

Transcript of Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Page 1: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Beeldcollage 2012

Page 2: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Theater Plonsbad (tot 4 jaar)

Een speelse introductie voor kids onder de vijf die dol zijn op dansen, liedjes zingen, acteren, verhaaltjes luisteren en leren vertellen. 2 x 25 lessen. 27 leerlingen

Page 3: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Theatermix A (4-6 jaar)

In deze les leer je met je leeftijdsgenoten de basisvaardigheden van theater, dans en zang, zodat je nog kan uitzoeken wat je het leukste vindt. 2 x 25 lessen. 31 leerlingen

Page 4: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Theatermix B (6-8 jaar)

In deze les leer je met je leeftijdsgenoten de basisvaardigheden van theater, dans en zang, zodat je nog kan uitzoeken wat je het leukste vindt. 2 x 25 lessen. 50 leerlingen

Page 5: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Theatermix C (9-12 jaar)

In deze les ga je al iets verder in op de verdieping van theater, dans en zang, zodat je nog kan uitzoeken wat je het leukste vindt. 2 x 25 lessen. 30 leerlingen

Page 6: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Soap en Drama (10+)

Pure acteerklas waarin je theater-, soap- en filmdialogen leert spelen. Op het toneel en voor de camera. 2 x 25 lessen. 26 leerlingen

Page 7: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Theater, decor en kostuum (8+)

In deze les leer je naast de basisvaardigheden ook over en ga je aan de slag met het maken van decor en kostuums, attributen en natuurlijk goed ideeën. 25 lessen. 7 leerlingen

Page 8: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Breakdance (7+)

In de lessen Breakdance leer je het allemaal!Breaken, spinnen, battelen, poppen en locken. Het kan niet gek genoeg. Bekijk jij de wereld graag ondersteboven op een beat? 2 x 25 lessen. 19 leerlingen

Page 9: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Opleidingsklas: Gevorderd. (12+)

Dit jaar deden we het net even anders. Tijdens de opleidingsklas kreeg je drie maanden lang theatrale scholing een divers aanbod. Spel, zang, camera-acteren, schrijfles, poetry & spokenword en werelddans. De leerlingen kunnen auditie doen en worden onderverdeeld in hoofdrol en bijrol. De gevorderde groep kreeg na de auditie nog langer de tijd om zich te verdiepen en maakten een mooie presentatie. 25 lessen 16 leerlingen

Page 10: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Opleidingsklas: Academisch (12+)

Na de audities ging de academische groep verder met het maken van hun presentatie. Dit deden zij onder begeleiding van professionals. 30 lessen 13 leerlingen

Page 11: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Januari

Page 12: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Brede school afsluiting 2011

Onze leerlingen in de brede school krijgen aan het eind van hun lessenreeks ook de kans om te laten zien wat ze hebben geleerd bij hun eigen eindpresentaties.

Samen met hun schoolgenootjes kunnen ze allemaal laten zien wat ze hebben geleerd van onze docenten.

Deelnemers: 75 Bereik: 450

Page 13: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Februari

Page 14: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Start brede school

Brede scholen combineren onderwijs met naschoolse opvang, zorg, welzijn, sport of cultuur. Hierdoor krijgen kinderen meer kansen om zich te ontwikkelen. Brede scholen komen vooral voor in het primair onderwijs, maar ook in het voortgezet onderwijs.

En ook in 2012 begonnen wij weer op 7 scholen met het geven van, theater, dans en musical lessen.

Deelnemers: 120

Page 15: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Maart

Page 16: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Othello Bolognese ism OSB

Theaterleerlingen van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer gaven een eigentijdse draai aan het beroemdste toneelstuk Othello van Shakespeare, met daarin ook zelfgeschreven teksten!

Deelnemers: 11

Bereik: 650

Page 17: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Interdisciplinair project i.s.m AHK

Met het thema identiteit gingen de docenten met de leerlingen aan de slag om een presentatie te maken met verschillende aspecten die bij kunst komen kijken. Theater, muziek beeldende kunst en alles door elkaar. Dit gebeurde in de clusters Huntum en Wijk.

Deelnemers: 60 Bereik: 110

Page 18: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

In The Picture Festival

Twee dialogen uit de Theatermix C les en uit de Soap & Drama les. De brokken taal en expressie worden verbonden door zelfgemaakte choreografie van twee acteurs/ dansers in opleiding uit de opleidings/productieklas.

Deelnemers: 31 Bereik: 165

Page 19: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

April

Page 20: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Eindpresentaties

Traditiegetrouw stonden ook alle groepen met leerlingen van 0 tot 19 jaar weer te stralen tijdens onze Eindpresentaties.

Deelnemers: 179 Bereik: 504

Page 21: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Interdisciplinaire samenwerking met Kunstschool Gein

In de samenwerkingscursus “theatervormgeving” van JTSZO en kunstschool Gein leerden de kinderen alles over het maken van decors, kostuums en het gebruiken van attributen bij zelfverzonnen scenes.

In 2013 is daarvan zelfs een speciale regueliere cursus voor aangemaakt bij JTSZO.

Deelnemers: 8 Bereik: 165

Page 22: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Wanna Be A Millionaire - vooronderzoek

Productiegroepen en opleidingsklassen waren allemaal één begrip in 2012. De leerlingen van alle niveaus hebben masterclasses gehad in dans, zang en theater. Ze hebben hier o.a les gehad van Neske Beks, Raymi Sambo, Maartje Nevejan, Sophie de Vries, Rob Vriens, Marline Williams en Eva de Jongh.

Deelnemers: 29 Bereik: 330

Page 23: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Deelname Kaas & Kappes festival

Esther Duykster schreef samen met Annet Bremen in opdracht voor JTSZO het stuk ‘Wanna be a millionaire’ gebaseerd op het boek ‘Slumdog Millionaire’.

Het stuk word ingezonden voor het Kaas & Kappes festival in Berlijn en zal daar kans maken op een auteursprijs voor jeugd- en jongerentheater.

Page 24: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Mei

Page 25: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Kickin’ That Circus

Tijdens het spectaculaire circusfestival van Circus Elleboog, hebben de breakdance leerlingen van JTSZO ‘tricking’ workshops gevolgd en opgetreden tijdens het festival. 3 workshops, 8 leerlingen

Deelnemers: 8 Bereik: 100

Page 26: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Afsluiting brede school 2012Ook na school zijn we hard aan de slag geweest met honderden leerlingen. Zang, dans, theater en musical kwamen allemaal aan bod in de Brede School op wel liefst 24 scholen.

Deelnemers: 120 Bereik: 450

Page 27: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Filmopname ‘Beat the Best’

Op 24 mei kwam Gordon naar het Bijlmer Parktheater om te filmen voor het programma Beat the Best.Oud leerling Cheyenne Herdigein deed mee met haar band en Jeritza Toney begeleidde haar. De kinderen vonden het ook geweldig zo’n BN’er over de vloer!

Deelnemers: 18 Bereik: Helaas nooit uitgezonden

Page 28: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Juni

Page 29: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Audities Theatergroepen

Spannend!Er waren weer genoegtheatergroepen om te vullen dit jaar.

Zo waren er de audities voor productie 12-14 jaar (Niet Niks), productie 14+ (Code 15) en de afstudeervoorstelling van een peer-educator van de Hoge School voor de Kunsten Amsterdam (L.O.V.E.).

Deelnemers: 35 Aangenomen: 24

Page 30: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Eindpresentaties ROC MOET

Samen met de leerlingen van de opleiding MOET van het ROC maken we 4x per jaar een spetterende voorstelling. Met Rap, muziek, dans en theater als disciplines krijgen de leerlingen de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Thema van deze periode: Leven zonder leider.

Deelnemers: 60 Bereik: 120

Page 31: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Eindpresentatie 5 o’clock class ism JTSZO

5 o’clock and friends is ieder jaar weer een spektakel om naar te kijken en ook dit jaar weer mochten onze DXU dansgroepen de voorstelling ook komen versterken.

Deelnemers: 20 Bereik: 640

Page 32: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Audities DXU JR en SR ism 5 o’clockOok de dansgroepen werden op de proef gesteld en werd er volop auditie gedaan voor de groepen Dance Xcellence Unlimited JR & SR.Ze kregen wekelijks les van JTSZO dansdocenten en worden bijgestaan door stagiaires van de 5 o’clock class van de AHK.

Bron: De Echo

Deelnemers: 20 Aangenomen: 16

Page 33: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Holendrecht atelierproject

Doel: (ontwikkelen) schoolprofileringtalenten ontdekken en ontwikkelen bij kinderenversterken van het cultuureducatieprogrammaenthousiasmeren van kinderen en team door gezamenlijke kunst en cultuur activiteitkinderen doen een succeservaring opkinderen maken een product of geven een presentatie (zichtbaar maken van)

Beste collega’s,

Wij , als cultuur werkgroep , zijn op advies van MOCCA al een paar weken heel intensief bezig geweest om een aantal atelierprojecten in school binnen te halen . Het was niet zo makkelijk, maar toch hebben wij in samenwerking met de Jeugdtheaterschool Zuidoost de knoop doorgehakt en met succes. De ateliers zien er als volg uit : 1. Streetdance, 2. Muziek , 3. Drama , 4. Bevo, 5. Taalactiviteiten. Vrijdag 1 juni gaan wij starten. De docenten beginnen om 13.15u. Zij gaan in een circuit alle groepen langs om zich voor te stellen en te introduceren over de inhoud van de verschillende ateliers. Gezien de aantal leerlingen , de ateliers en de tijd , hebben wij voorgesteld om de parallelgroepen bij elkaar te laten komen voor de introductie. Daarna mogen kinderen hun voorkeur opgeven waaraan zij graag willen meedoen.

Deelnemers: 130 Bereik: 150

Page 34: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Juli

Page 35: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Afsluiting LEF projectMeer dan 100 kinderen van verschillende basisscholen in Zuidoost hebben 10 weken lang super hard gewerkt om twee mooie voorstellingen van ‘De Klokkenluider van de Notre Dam’ neer te zetten.

In 2013 word het soortgelijke project “Show you can dance” in 6 Brede scholenclusters in Zuidoost voor groep 6 en 7 in het programma opgenomen.

Deelnemers: 15 Bereik: 320

Page 36: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Zomerfestival

Deelnemers: 100 Bereik: 60

Ook JTSZO was weer prominent aanwezig tijdens het festival. Een hele week lang konden kinderen bij ons theater workshops volgen.

Page 37: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Zomerschool

De zomervakantie is natuurlijk altijd fijn. Lekker op vakantie en heerlijk uitrusten.

Maar niet iedereen kiest daarvoor. Een grote groep doet mee met de Zomerschool! In de ochtend krijgen zij hulp met schoolwerk en worden ze voorbereid op de CITO toets.

Maar daarna staat er een middag met leuke activiteiten te wachten!

Deelnemers: 96 Bereik: 350

Page 38: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Augustus

Page 39: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Nieuw Aanbod

Met ons nieuwe aanbod boden we iedereen van 0 tot 19 weer de dag om een heel jaar bij ons te leren en te groeien .

Page 40: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012
Page 41: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Interview +Aankondiging dag van 1000 culturen

Page 42: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

September

Page 43: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Dag van 1000 Culturen

Twee groepen van JTSZO stonden niet alleen in de zaal maar ook op het podium midden op het Anton de Komplein.

Deelnemers: 16 Bereik: 520

Page 44: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Oktober

Page 45: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Start reguliere lessen

De reguliere lessen gingen weer van start en alle leerlingen (oud en nieuw) waren weer van harte welkom in onze lessen.

In 2012 zijn we het seizoen begonnen met maar liefst 145 leerlingen in het Bijlmer Parktheater.

Page 46: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

November

Page 47: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Theaterbezoek theatergroep Siberia

We vinden het altijd belangrijk dat onze leerlingen niet alleen leren spelen maar kennis leren maken met allerlei verschillende vormen van theater en refelcteren.Daarom gingen we met onze jongere leerlingen, Theater mix C, Theater Xperience en Soap en Drama gingen we naar de voorstelling ‘Prinses van tuig en richel’ van theatergroep Siberia.

Deelnemers: 30 Bereik: 165

Page 48: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Lancering nieuw project Black Light

Naar aanleiding van een exhibitie van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar Brett Bailey gaan twee studenten van de Master Kunsteducatie; Nathalie Roos en Sanne Wichman, samen met docent Margriet Brosens met jongeren straat performances maken. Hun performances zullen onder andere te zien zijn tijdens het Hollandse Nieuwe Festival. Ook zullen zij dak- en thuislozen bij dit project betrekken.

Deelnemers: 10

Page 49: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Afstudeervoorstelling Priscilla Vaudelle

Na veel vooronderzoek en audities heeft Priscilla Vaudelle 4de jaars student aan de hogeschool voor de Kunsten de groep gevonden met wie zij haar afstudeervoorstelling, L.O.V.E, gaat maken die in mei 2013 zal gaan spelen.

Deelnemers: 7

Page 50: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Black Magic Woman FestivalBe you, be…JTSZO!Het Black Magic Woman Festival was weer een daverend succes.Met de Oneindige voorstelling en de Black Magic Girlz Music! (o.l.v. Jeritza Toney) was JTSZO ook weer prominent aanwezig.

Deelnemers: 13 Bereik: 330

Page 51: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Black Magic Woman Festival – Workshop ‘How do I create a Character

Artist in Residence Sheetal Ghandi gaf een aantal workshops genaamd ‘How do I create Character’. Hierin werd intensief onderzoek gedaan naar het maken karakters die afweken van jezelf.

Onze theaterdocent Sophie deed daar samen met meerdere young professionals aan mee.

Page 52: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Vervolg Oneindige Voorstelling

Nadat ze op 5 oktober al een preview hadden gegeven tijdens de Kick Off van Talent Lab in het Bijlmer Parktheater stond de Oneindige voorstelling ook als solo voorstelling in Studio 2. Op 14 november kwam de Theater plus groep, L.O.V.E, naar Raya van der Kroon, Denzel Goudmijn, Bianca Schrijver, Robbie Wallin, Dunja Heyer en Yahmani Blackman kijken om te zien hoe het moest

Deelnemers: 7 Bereik: 65

Page 53: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Eindpresentatie ROC MOET periode 2

Deze periode hebben de leerlingen met het thema Armoede gewerkt. Na een kort onderzoek naar wat dat eigenlijk allemaal wel niet inhoud is het stuk Stayin’ Alive ontstaan. Een humoristisch stuk over klassenverschillen, uitgaan, conflicten en acceptatie.Rond de 90 leerlingen stonden deze periode op het podium!

Deelnemers: 90 Bereik: 165

Page 54: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Theaterbezoek Jong RastOok dit jaar gingen we met onze productiegroepen kijken naar de voorstelling ‘One’ van theatergroep Jong Rast.

Na de voorstelling was er een interview ronde met de spelers en mochten onze leerlingen vragen wat ze wilden.

In de voorstelling speelden maar liefst 4 van onze oud-leerlingen.

Cheyenne, Guillano, Vivian en Nina hebben op jongere leeftijd ook bij ons in meerdere producties gestaan.

Deelnemers: 20 Bereik: 165

Page 55: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

December

Page 56: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Kijklessen

Deelnemers: 145 Bereik: 500

Page 57: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Kerstproject Wijk in opdracht van de Brede School i.s.m. Muziekschool Zuidoost en

Krater TheaterOp 3 verschillende scholen ging Jeritza Toney i.s.m de Muziekschool en Krater Theater aan de slag om het kerstverhaal op theatrale wijze te vertellen.

De scholen en zelfs het bejaardentehuis werden getrakteerd op een zingend en swingend kerstverhaal van de kinderen.

Deelnemers: 60 Bereik: 496

Page 58: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Regenboog Kerstmusical – doorlopende leerlijn

Deelnemers: 15 Bereik: 110

De middenbouw van basisschool de Regenboog kreeg allemaal theaterlessen onder schooltijd. Voor wie verder wilde volgde een brede school traject. Deze kinderen maakten uiteindelijk een kerstpresentatie voor de hele school.

Een drietal kinderen vond het zo leuk dat ze op zaterdag lessen zijn komen volgen in het Bijlmer Parktheater

Page 59: Jeugdtheaterschool Zuidoost beeldcollage 2012

Generali’s got talentIn het bedrijfsleven is er ook genoeg talent aanwezig en dat bewezen de medewerkers van Generali ism leerlingen van JTSZO o.l.v Jeritza Toney en Margriet Brosens. Samen maakten zij dit personeelsfeestje wel echt een avond om te herinneren.

Deelnemers: 20 Bereik: 800