JACOT Journaal voorjaar 2008

16
Jaargang 18 - Lente 2008 - Jacot maakt huizenmarkt aanschouwelijk - Aon: afscheid van een topman - Een snijzaal pur sang O.a. in dit nummer:

description

JACOT Journaal voorjaar 2008

Transcript of JACOT Journaal voorjaar 2008

Page 1: JACOT Journaal voorjaar 2008

Jaargang 18 - Lente 2008

- Jacot maakt huizenmarkt aanschouwelijk- Aon: afscheid van een topman- Een snijzaal pur sang

O.a. in dit nummer:

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:31 Pagina 1

Page 2: JACOT Journaal voorjaar 2008

2

huur. De afdeling verkoop is groter ge-worden en er is een hele nieuwe afde-ling geboren bij Jacot.

Toen ik dit in één woord wilde vangenkwam het onmiskenbare ‘rejuvenatie’naar boven omdat ik persoonlijk de per-ceptie heb dat dit een synoniem is voorverjonging en levendigheid. In feite ishet een anglicisme en alleen om dezereden zou het woord door taalpuristenals verwerpelijk kunnen worden gezien.Voor mij geeft het echter het wezenweer zoals ik Jacot momenteel zou be-schrijven: Een bedrijf dat aan het eindeis van een cultuuromslag na de overna-me eind 2005. het nieuwe denken be-gint zijn weerslag te vinden en gaat zijnvruchten afwerpen.

Een zeer bekende vrucht en tevens oudsymbool voor verjonging is de appel. Inonze huidige cultuur is de bekendsteappel misschien wel die Eva consu-meerde in het paradijs en daarmeesterfelijk werd. In veel oude culturenstaat de appel echter symbool voorverjonging en regeneratie. Persoonlijkga ik graag uit van een positieve inter-pretaties van de appel, vandaar dat hijnu even mijn symbool is:

Rejuvenatie

I N H O U D

pagina

Colofon:

Het JACOT Journaal is een uitgave van

JACOT AUDIOVISUEEL Westerdreef 7,

Postbus 139, 2150 AC Nieuw-Vennep

Tel.: 0252-676004 / Fax: 0252-676114

E-mail: [email protected] / Internet: www.jacot.nl

Redactie: Remmert Kool

Frequentie: 3x per jaar

Oplage: 3000 exemplaren

Vormgeving/druk: Vis Offset, Alphen a/d Rijn

Jacot voert AV aan bij VOPAK 3

Aon: afscheid van een topman 4

Gunning Provinciehuis aan Jacot 6

Jacot maakt huizenmarkt

aanschouwelijk 8

Jacot straalt voor T-mobile 9

Een snijzaal pur sang 10

Jacot gaat voor ABVAKABO FNV 11

Gemeente Boskoop 12

A safe city is a just city 13

Het ministerie van LNV: FASE I 14

Jacot organisatienieuws 15

Nieuws items 16

Rejuvenatie is het woord dat ik als titelgebruik als ik begin aan dit Jacot Jour-naal. De eerste gedachten die namelijkbij je opkomen hoor je op te schrijven inje brainstormsessie dus dat doe ik danook: Lente, Druk, Zomertijd, KlussenKlaar, VUT, Nieuwe werknemers, NieuwJacot Journaal…

En zo ging het nog even door. De be-doeling is dan dat je op een gegevenmoment een lijn ontdekt in de enormechaos van woorden, zinnen en gedach-tes. Belangrijk bij dit proces is dat jewel blijft nadenken.

Voor dit Jacot Journaal was dat uitein-delijk niet zo moeilijk. De lente is netbegonnen. Een van de trouwste werk-nemers van Jacot heeft afscheid geno-men en heeft het stokje overgedragenaan iemand van de volgende generatie.Er is een nieuwe manager binnen detechnische dienst die in vergelijking metde ervaring van zijn voorganger ooknog maar een groentje is. Jacot heefteen aantal grote opdrachten afgeronden staat op het punt om er nog eenseen paar op korte termijn op te leveren.Nieuwe grote èn kleine opdrachten ko-men binnen bij de verkoop en de ver-

Remmert Kool, Marketing Manager, [email protected]

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:31 Pagina 2

Page 3: JACOT Journaal voorjaar 2008

3

Jacot voert AV aan bij VOPAK

Projectie MultimediaVideo PADS/NarrowcastingAudio

Met een historie van meer dan 100 jaartankopslag ervaring, is Vopak wereld-marktleider op het gebied van onaf-hankelijke opslag van vloeibare oliepro-ducten, chemicaliën, plantaardige oliënen vloeibaar gemaakte gassen. In demeest strategische havens van de we-reld heeft Vopak terminals met gespe-cialiseerde faciliteiten zoals opslagtanks,aanlegsteigers, laadstations voor tank-auto’s, pijpleidingen en aansluitingenop het (spoor)wegennet. Op de termi-nals worden de producten gedurendeenige tijd voor de klant opgeslagen on-der vaak zeer specifieke voorwaarden,

Meer informatie: [email protected]

of verwerkt om een gewenste specifi-catie te bereiken, om daarna weer af-geleverd te worden op een door deklant te bepalen transport middel (schip,tankwagon, tankauto of pijpleiding). De terminals van Vopak spelen vaakeen centrale rol bij de doorvoer vanproducten naar het binnenland van decontinenten. Duurzaamheid is een inte-graal onderdeel van bedrijfsprocessenen bedrijfsvoering.Vopak investeert in langdurige relatiesmet klanten, strategische partners,overheden, aandeelhouders en mede-werkers.

Dit komt vooral tot uiting in het conse-quent hanteren en handhaven vanstrikte normen, regels, codes en pro-cedures op het gebied van Safety, He-alth, Environment & Quality (SHEQ). Denormen van Vopak sluiten aan bij dievan ondernemingen in de olie- en pe-trochemische industrie die op dit ge-bied de toon aangeven en de klanten-basis van Vopak vormen. DeVopak-normen voldoen daarbij aan degeldende wettelijke regelgeving.

Jacot heeft bij VOPAK in Europoort decentrale ontvangsthal, de vergaderza-len en de bedrijfskantine mogen ver-zorgen op audiovisueel gebied. In hetnieuwe gebouw was behoefte aan eenpassende informatievoorziening in deontvangsthal. Hier heeft Jacot dan ookeen 50 inch plasmascherm opgehan-gen waarop alle informatie getoondkan worden die men wenst.In de vergaderzaal op de begane grondis ook een 50 inch plasmascherm op-gehangen aan een van de wanden incombinatie met de mogelijkheid totprojectie op een scherm. Via een satel-lietschotel is het mogelijk om TV kana-len weer te geven. In het restaurant en in de gang naar hetrestaurant hangen diverse LCD scher-men en is er ook, net zoals in de verga-derruimtes, een mogelijkheid tot pro-jectie. Op deze wijze kunnen dewerknemers altijd en overal uitgebreidgeïnformeerd worden.

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:31 Pagina 3

Page 4: JACOT Journaal voorjaar 2008

4

AON: afscheid van een topman

Maar liefst 450 toprelaties (wereldwijd)van Aon werden op vrijdag 5 oktoberuitgenodigd voor een zeer exclusief di-ner in de Rotterdam Cruise Terminal.AON nam afscheid van een van haartopmensen: De heer D.P.M. Verbeek.Dick Verbeek kwam in oktober 1991 indienst bij Aon na het samengaan metHudig-Langeveldt, een Nederlands be-drijf dat is opgericht in 1688. Als CEOvan Aon Holdings werkte hij nauw sa-men met Pat Ryan, destijds CEO vanAon Corporation. Verbeek had een be-langrijke rol in de wereldwijde uitbouwvan het Aon-netwerk.

In zijn nieuwe functie krijgt Verbeek eensterk adviserende rol op het gebied vanklanten en markten. Daarnaast wordthij onder meer verantwoordelijk voorhet onderhouden en uitbreiden vanAon’s partnerschap met de gerenom-meerde internationale business schoolINSEAD. INSEAD stelt de Aon Dick Ver-beek-leerstoel in voor International Risken Strategisch Management. Deze leer-stoel, een van de grootste eerbetuigin-gen van het prestigieuze instituut, steltAon en INSEAD in staat baanbrekendonderzoek te verrichten op het gebiedvan risicobeheer over de grenzen vanculturen, industrieën en markten heen.

videoschermen. De creatieve bloemde-coratie verbond alle tafels aan elkaar.Tijdens het diner verzorgde de muzi-kanten en vocalisten van Together Onede verfijnde muzikale inbreng waarnahet dessert in een andere ruimte werdgepresenteerd en geconsumeerd, mu-zikaal begeleid door de dames van FiveTimes a Lady. Als afsluiting bracht Ma-deline Bell een spetterende finale.

La Promesse-Groep werd gevraagdvoor de organisatie en realisatie van ditomvangrijke evenement. Zo verzorgdezij het complete wereldwijde online enon site communicatie- en registratietra-ject van uitnodiging en registratie, totde maaltijd van de privéchauffeur enbeveiliging toe. Het evenement omhels-de een exclusief diner met vele voor-aanstaande sprekers in een prachtig vi-deodecors van maar liefst 5 immense

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:31 Pagina 4

Page 5: JACOT Journaal voorjaar 2008

5 Meer informatie: [email protected]

ProjectieVideo

De projectoren en projectieschermenzijn opgehangen aan een completetruss constructies; waar o.a. ook deverlichting aan werd bevestigd. Omdatverschillende partijen bij dit project be-trokken waren was een duidelijke com-municatie nodig. Jacot heeft ter bevorde-ring hiervan een 3D tekening overlegdwaardoor de plaatsbepaling van deprojectoren aan de truss constructiekonden worden vastgesteld.Naast alleen de projectoren is natuurlijkook veel randapparatuur benodigd.

In dit geval is de Encore video proces-sor het noemen waard aangezien dezein staat is om diverse video / computerbronnen op hoge resolutie over elkaarheen te projecteren, zogenaamde “pic-tures in pictures” of “pips”. Hierdoor ishet bijvoorbeeld mogelijk om op deachtergrond een presentatie of video-bron weer te geven met daar overheende projectie van een spreker.

Bij dit evenement waren diverse uitvoe-rende partijen aanwezig; ieder met eeneigen focus. Jacot is ingeschakeld omeen indrukwekkende projectieshow teverzorgen. Elk van de vijf videoscher-men werd uit diverse projecties samen-gesteld.

Per projectie werden de

volgende projectoren gebruikt

om één beeld samen te stellen:

- 2 x Barco R12+ (12.000 Lumen

/ 1400x1050 resolutie)

- 1 x opzicht projectiescherm

1100x350cm (BxH)

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:31 Pagina 5

Page 6: JACOT Journaal voorjaar 2008

6

Gunning Provinciehuis aan Jacot

Congres/VergaderProjectie MultimediaVideo PADS/NarrowcastingAudio Techniek

Al in het najaarsnummers van het JacotJournaal uit 2006 kondigde Jacot aandat de complete aanbesteding op hetgebied van de audiovisuele middelenvoor het Provinciehuis Overijssel aanhaar was gegund.

Bij het uitkomen van dit voorjaarsnum-mer 2008 is het al weer een aantalmaanden geleden dat Jacot het projectheeft opgeleverd en dat zij; evenals deprovincie Overijssel kan terugkijken opeen geslaagd en vooruitstrevend project.

Jacot denkt dat het provinciehuis Over-ijssel wel eens een van de modernsteprovinciehuizen in Nederland zou kun-nen zijn.

Dit ambitieuze plan is uiteindelijk totstand gekomen doordat de provincieOverijssel een duidelijke missie heeft.Zij inspireert en neemt initiatief. Zij heeftrespect voor traditie, kijkt vooruit en in-vesteert in grote, vernieuwende projec-ten op regionale schaal.

Voor dit project kwam de provincieOverijssel tot een nieuw kantoorcon-cept. Hieraan is de naam TOOL gege-ven. Dit staat voor The Other Office Lifeof te wel ‘de andere manier van wer-ken’. Het nieuwe kantoorconcept gaatuit van verschillende soorten werkplek-ken, het cleandesk-principe en digitaalwerken. De medewerkers hebben geenvaste werkplek meer, maar zoeken af-hankelijk van hun activiteit de besteplek om hun werkzaamheden uit tevoeren. Het nieuwe interieur, de draad-loze telefonie en het elektronisch docu-

mentbeheersysteem (EDO) ondersteu-nen deze nieuwe manier van werken.

Voor de inrichting is interieurarchitecteDanielle Schelle van Kraaijvanger Urbistwee dagen op ontdekkingstocht ge-weest in de provincie. Tijdens haar reisdeed zij inspiratie op voor de aankle-ding en inrichting van het provinciehuis.Bijvoorbeeld het wuivende riet in deKop van Overijssel of het Staphorsterstipwerk. Danielle heeft deze sfeer totuiting laten komen in het interieur.Het natuurlijke element weerspiegeltzich op verschillende manieren in de in-richting. Niet alleen in de vormgevingmaar ook in de materiaalkeuze. Zo zijner systeemwanden die deels van glasen deels van hout zijn. De natuur laatzich ook zien in de vloerbedekking.Deze is niet strak en zakelijk, maarheeft een onregelmatig en verlopendpatroon. Als afscheiding met de hal zijn berken-stammen gebruikt, die ook als medede-lingenbord dienst doen.

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:31 Pagina 6

Page 7: JACOT Journaal voorjaar 2008

7 Meer informatie: [email protected]

Voor de audiovisuele inrichting heeft Jacotzorg gedragen. In alle vergaderkamers iseen mogelijkheid gecreëerd om beeld engeluid weer te geven en op afstand via hetLAN te beheren. In de kleinere vergader-kamers is er gekozen voor een LCDscherm en in de grotere ruimtes is er ge-kozen voor projectie op een scherm.

Daarnaast is in de Statenzaal de moge-lijkheid om met een automatisch aan-gestuurde camera live een vergaderinguit te zenden. Door de hoge 3CCD kwa-liteit camera’s die zijn gebruikt kan er opgrote schermen nog een gedetailleerdbeeld worden gecreëerd. Omdat de pro-vincie een modern systeem eiste wor-

den alle beelden via het IP-netwerk ver-stuurd. Voor bijvoorbeeld live uitzendin-gen via internet is deze hoge kwaliteitechter niet nodig en ook niet gewenstomdat dit teveel bandbreedte zou gaankosten. Voor de uitzendingen naar inter-net worden de beelden daarom auto-matisch gecomprimeerd.

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:31 Pagina 7

Page 8: JACOT Journaal voorjaar 2008

8 Meer informatie: [email protected]

Jacot maakt huizenmarkt aanschouwelijk

Congres/VergaderProjectie MultimediaVideo PADS/NarrowcastingAudio Techniek

De missie van Com·wonen is om vooriedereen goed en betaalbaar wonen inde stadsregio Rotterdam bereikbaar temaken. Leven in de wijk brengen. Dat iseen taak die Com·wonen zich toedicht.Com·wonen verhuurt en verkoopt goe-de betaalbare woningen in aantrekkelij-ke wijken en Com·wonen stemt wonen,welzijn en zorg op elkaar af. Com·wo-nen werkt samen met de mensen die indie wijken wonen en organisaties diedaarbij nodig zijn. Dat is Wijkkracht.

Op de vestiging in Rotterdam heeft Ja-cot bijgedragen aan de optimale facili-taire voorzieningen op het gebied vanInformatievoorziening. Voor binnen-komst in het pand is al een presentatiete zien op een van de grote en hoge ra-men. De projector hangt binnen aan hetplafond en projecteert op een speciale

raamfolie waardoor aan de andere kantvan het raam een geprojecteerd beeldis te zien.

Bij binnenkomst is een rij met LCDschermen te zien die aangestuurd kanworden via een centraal systeem. Wan-neer doorgelopen wordt naar de trans-parante vergaderkamers valt meteen delichte stijl op. Binnen deze stijl is voorpassende LCD schermen gezorgdwaarop alle benodigde informatie is tevinden die nodig is om de vergaderingte ondersteunen.

Voor meer interactieve vergaderingen iser een kamer waarin een interactiefwhiteboard is geplaatst; die natuurlijkook alleen dienst kan doen als projec-tieachtergrond.

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:31 Pagina 8

Page 9: JACOT Journaal voorjaar 2008

9

In 2007 heeft T-Mobile Nederland OrangeNederland overgenomen. Hiermee ont-stond een van de grootste communica-tiebedrijven met ongeveer 4,8 miljoenmobiele klanten en ruim 500.000 breed-band klanten. Begin 2008 was er dusreden voor een vrolijke Nieuwjaarsbor-rel in Den Haag. Het gevolg van de overname is bijvoor-beeld het grotere aantal service- enverkooppunten in Nederland waar deklant terecht kan voor persoonlijk ad-vies of ondersteuning. Daarnaast zijnniet alleen da krachten op het gebiedvan service gebundeld: ook de netwer-ken werden gebundeld. Dat heeft ge-leid tot een nog betere dekking.

Meer informatie: [email protected]

op te zetten tussen Den Haag (uplink)en de andere drie locaties (downlink).

Op de drie locaties werd er, kort sa-mengevat, voor audio, licht en beeldzorg gedragen terwijl op de hoofdlocatieeen compleet ‘multimediacircus’ werdopgevoerd. Jacot heeft op de hoofdlo-catie een podium gebouwd met trussconstructies voor onder meer belichtingen geluid. Daarnaast zijn er tien 65 inchplasmaschermen opgehangen en iseen complete videoregie georgani-seerd. Het video signaal is direct naarde drie andere locaties verzonden maaris ook nog eens gecomprimeerd en livenaar het internet gestreamd ten behoe-ve van alle winkellocaties.

Jacot straalt voor T-mobile

Projectie MultimediaVideo PADS/NarrowcastingAudio Techniek

Een van de goede nieuwtjes tijdens deborrel was dat het contract dat tussenOrange en War Child bestond zou wor-den overgenomen door T-Mobile.

Tijdens de borrel onthulde ambassa-deur Marco Borsato temidden van ruim1400 enthousiaste medewerkers van T-Mobile, de Algemeen Directeur NiekJan van Damme en War Child directeurMark Vogt het campagnebeeld omFriends te werven. De organisator vande Nieuwjaarsborrel was ‘Brilman +Partners’, die op haar beurt voor ditevenement samenwerkte met JacotAudiovisueel. Tijdens de borrel vanuitDen Haag moesten de andere locatiesAmsterdam, Breda en Arnhem live inden Haag aanwezig zijn. Dit werd ge-realiseerd door een satellietverbinding

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:32 Pagina 9

Page 10: JACOT Journaal voorjaar 2008

10 Meer informatie: [email protected]

Een snijzaal pur sang

ProjectieVideo

De rode draad die door de afgelopen425 jaar van ontwikkeling van het LeidsUniversitair Medisch Centrum loopt, isde nadruk op een uitgebalanceerdecombinatie van exploratief onderzoekalsmede de zorg en aandacht voor depatiënt en tenslotte de eerder genoem-de kerntaken gericht op het verspreidenvan de opgedane kennis en ervaring.

De snijzaal neemt een bijzondere plekin omdat het menselijk lichaam gelijkblijft, maar de mogelijkheden om het tebestuderen steeds toenemen. De nieu-we snijzaal in Gebouw 2 is uitgerustmet operatieverlichting en daardoorook geschikt voor postacademisch on-derwijs. Een van deze lampen beschiktbovendien over een videocamera. Demoderne anatomische les kan daardoorgevolgd worden in collegezalen 1, 5 en 6en op twee grote schermen ter plaatse.Voor Jacot is het een bijzondere eer ge-weest om de snijzaal met een aantalprojectoren en projectieschermen tekunnen ondersteunen zodat voor meerdan een enkeling zichtbaar gemaakt kanworden wat er onder het oog van de ca-mera gebeurt. De bediening van deschermen gaat via een Crestron moduledie gescheiden is van alle apparatuur.

De geschiedenis van het Leids Univer-sitair Medisch Centrum is de geschie-denis van de Leidse Universiteit. Dezehistorie is bijzonder. Niet omdat Leidende oudste universiteit van ons landheeft, maar wel omdat het ontstaan vande universiteit zo direct verbonden isgeweest met de onafhankelijkheid vanNederland en met het principe van vrij-heidsdrang in meningsuiting en gods-dienst. In die zin is de Leidse Universi-teit altijd gekenmerkt door het besefvan verantwoordelijkheid voor en ver-bondenheid met de samenleving waar-van zij deel uitmaakte.

Naast innovatieve patiëntenzorg heefthet Leids Universitair Medisch Centrumaltijd een toppositie gehad op het gebiedvan grensverleggend onderzoek. In1998 werd door de Europese Unie on-derzoek verricht naar de kwaliteit van bi-omedisch onderzoek aan de Europeseuniversiteiten. Leiden werd als beste uni-versiteit van Nederland beoordeeld enals derde van Europa, direct achter deuniversiteiten van Oxford en Cambridge.

Techniek

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:32 Pagina 10

Page 11: JACOT Journaal voorjaar 2008

11 Meer informatie: [email protected]/[email protected]

Jacot gaat voor ABVAKABO FNV

Projectie MultimediaVideo StemmenAudio TechniekCongres/Vergader

Het komt regelmatig voor dat klantengebruik maken van de afdeling verkoopvoor het installeren van apparatuurmaar dat zij daarnaast ook gebruik ma-ken van onze verhuurafdeling voor bij-voorbeeld een congres. Een dergelijkeklant is ABVAKABO FNV.

ABVAKABO FNV is verreweg de groot-ste vakbond in de publieke sector. De350.000 leden zijn werkzaam in dezorg, het welzijnswerk, bij de overheid,onderwijs, sociale werkvoorziening,nutsbedrijven en post en telecommuni-catie. Belangrijk werk van vakbonden iszorgen voor goede afspraken in de cao.Bijvoorbeeld afspraken over salaris, va-kantiedagen of opleidingsmogelijkhe-den.

Omdat ABVAKABO FNV een verenigingis hebben de leden invloed op het be-leid. Via ledengroepen in bedrijven eninstellingen, via afdelingen en afgevaar-digden in landelijke overleggen. ABVA-KABO FNV luistert naar haar leden,naar wat zij graag geregeld willen zien.De algemene visie en beleidskeuzes

worden door de leden vastgesteld, inde bondsraad en tijdens het bondscon-gres.

In maart 2008 vond er het BijzonderCongres plaats. Hiervoor is de afdelingverhuur van Jacot ingeschakeld. De af-deling verhuur heeft de complete be-lichting, projectie, geluidversterking enstemrondes begeleid of verzorgd.

Als voorbereiding op dit soort projectenmaakt Jacot sinds 2008 standaard ge-bruik van een 3D impressie die vooraf-gaand aan het project wordt gemaakt.Zo kan een klant een idee krijgen hoehet eindresultaat er, bij benadering, uitkomt te zien. Daarnaast is het voor deinstallatietechnici een handig hulpmid-del bij de opbouw.

Het hoofdkantoor van de ABVAKABOFNV is gevestigd in Zoetermeer. Hierheeft Jacot recentelijk weer een upgra-de gedaan in de belangrijkste vergader-kamers. In alle vergaderzalen zijn pro-jectoren geïnstalleerd.

3D impressie

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:32 Pagina 11

Page 12: JACOT Journaal voorjaar 2008

12 Meer informatie: [email protected]

Gemeente Boskoop

Het oude gedeelte van het gemeentehuisvan Boskoop staat bij de Rijksdienst voorArcheologie, Cultuurlandschap en Monu-menten officieel geregistreerd als Rijks-monument. Een van de mooiste kenmer-ken in de monumentale raadzaal van degemeente zijn de vier beneden- en bo-venramen. Deze ramen verbeelden dethema’s lente, zomer, herfst en winter. Het raam ‘lente’ werd geschonken doorde Nationale Bankvereniging, waaruitde huidige ABN-AMRO is voortgeko-men. Het verbeeldt de jeugd. De ramen ‘zomer’ en ‘herfst’ zijn eenschenking van de Bond van Planten-handelaren. Deze ramen hebben alsmotieven niet alleen het hoofdbedrijfvan de boomkweker, maar geven ookuitdrukking aan het uitgebreide afzetge-bied voor de Boskoopse producten.Met het oog hierop werden de afbeel-dingen van de wapens der betrokkenlanden opgevraagd en afgebeeld. Hetmiddelste raam in de deur geeft eenvoorstelling van de Boskoopse produc-ten: een pakmand met rododendrons,azalea’s en de oranjeboom (met de ap-

seren van informatie staat centraal. Aanhet eind van het rondetafelgesprek for-muleert de voorzitter een conclusie diein ieder geval aangeeft hoe het voorstelverder wordt behandeld. Het debatwordt in de meningvormende raadsver-gadering gevoerd. Op basis van de eer-der verzamelde informatie worden me-ningen gewisseld en gevormd. Pasdaarna neemt de gemeenteraad beslui-ten. De standpunten zijn dan ingeno-men, zodat met voortvarendheid beslo-ten kan worden. De raadsvergaderingis openbaar.Omdat de raadzaal een monumentalestatus heeft betekent dit dat er nietsaan de zaal mag worden veranderd.Door de behoefte aan een kwalitatiefhoogstaand vergadersysteem en hetfeit dat bekabeling niet kon wordenweggewerkt heeft Jacot de gemeenteBoskoop geadviseerd om een draad-loos vergadersysteem van BOSCH teplaatsen. Doordat met dit systeemgeen storende bekabeling meer aanwe-zig is komt de sfeer en het karakter vande zaal extra naar voren.

Congres/Vergader

peltjes van oranje). Tevens de Neder-landse leeuw met de zeven pijlen, dezeven gewesten symboliserend. DeBond van Plantenhandelaren schonktevens alle ramen in de deur, zij- en bo-venlichten van de balkonuitbouw.Het raam ‘winter’ werd geschonkendoor de toenmalige bankinstelling defirma T. Goedewaagen en Zonen inBoskoop. Ook deze zijn ontworpen engeschilderd door Roelf Gerbrands. De25 friesruiten in de raadszaal en de halzijn door de gemeente zelf betaald. Zijstellen de afbeeldingen in de dierenriemvoor.De gemeenteraad van Boskoop is hethoogste orgaan van de gemeente envergadert in de raadzaal. De gemeente-raad bestaat uit 17 gekozen raadsle-den. In Boskoop heeft iedere fase vanhet besluitvormingsproces een herken-bare plaats in de vergadercyclus: debeeldvorming vindt plaats tijdens derondetafelgesprekken en in de raads-vergaderingen worden meningen ge-vormd en besluiten genomen. Tijdensde rondetafelgesprekken gaan enkeleraadsleden op een informele manier ingesprek met inwoners, verenigingen enorganisaties én met de portefeuillehou-der. Het stellen van vragen en inventari-

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:32 Pagina 12

Page 13: JACOT Journaal voorjaar 2008

13

Voor het eerst in de geschiedenis leeftmeer dan de helft van de wereldbevol-king in steden of stedelijke gebieden.Dit aantal zal blijven groeien, met namein steden en stedelijke gebieden in lan-den waar de lonen erg laag zijn. De

leefomstandigheden voor stedelingenin deze gebieden zijn in veel van de ge-vallen verre van voldoende. Stedenworden steeds onleefbaarder door hetgebrek aan sociale gelijkheid, veilig-heid, een gebrekkige beschikbaarheid

van aanvaardbare woonomstandighe-den, veilig drinkwater en adequate sa-nitaire faciliteiten.

Veiligheid en rechtvaardigheid zijn voor-waarden voor betere leefomstandighe-den. Steden kunnen plaatsen zijn waareen gebrek aan veiligheid en rechtvaar-digheid het leven van alledag domine-ren. Ze kunnen echter ook “eilandjes vanbeschaving” worden. ‘Veilige havens’waar veiligheid, rechtvaardigheid en de-mocratie prevaleren.

Om meer aandacht te besteden aan deproblematiek van urbanisatie organi-seert Nederland dit jaar de “World Ha-bitat Day’s conference”.

De bijeenkomst werd gehouden in deridderzaal en is door Jacot volledig on-dersteund op audiovisueel gebied metprojectie, LED-katheder, microfoons,geluidversterking in de zaal, LCD scher-men voor de toeschouwers en voor desprekers, een podium en ten slotte eentruss constructie voor het scherm en deluidsprekers.

Meer informatie: [email protected]

A safe city is a just city

Projectie MultimediaVideoAudio TechniekCongres/Vergader

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:32 Pagina 13

Page 14: JACOT Journaal voorjaar 2008

14 Meer informatie: [email protected]/[email protected]

Het ministerie van LNV: FASE I

ProjectieVideo PADS/NarrowcastingAudio Techniek

En mensen moeten zich kunnen ver-plaatsen. Tenslotte is er de zorg voorwaardevolle natuurgebieden en uniekestukken landschap, zodat toekomstigegeneraties er ook van kunnen blijvengenieten.Daarom is het belangrijk om te zorgenvoor een passend evenwicht tussen de

verschillende functies van het landelijkgebied. Het ministerie van Landbouw,Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) speelthierbij een belangrijke rol.Ook in het zoeken naar een evenwichtin de huisvesting doet het ministerieeen gedegen klus. De huidige locatiewordt voor een groot gedeelte gereno-veerd en wordt in verschillende fasesafgewerkt. Omdat Jacot in dit geval ineen vroeg stadium is betrokken bij derenovatie wil zij dan ook graag de vor-deringen van dit project in de verschil-lende fases weergeven. In de eerstefase is natuurlijk geen sprake van eenaantrekkelijk eindproduct. Wel kan aande hand van een aantal foto’s getoondworden dat een goede voorbereidinguiteindelijk het halve werk is. Ook het mi-nisterie van LNV is een van de instellin-gen die naast de installatiekwaliteitenvan Jacot gebruik maakt van de ver-huurafdeling. Voor de officiële openingvan het restaurantgedeelte werd een re-ceptie georganiseerd waarbij The Gol-den Earring een optreden verzorgde.Om dit optreden en de powerpoint pre-sentatie voor alle genodigden zichtbaarte maken heeft Jacot o.a. een Plasma-scherm neergezet van 103 inch en 3‘kleinere’ schermen van 50 inch inclusiefeen videocamera voor de registratie.

Nederland is een van de kleinste en te-gelijkertijd een van de meest dichtbe-volkte landen ter wereld. Het landelijkgebied staat daardoor vrijwel perma-nent onder druk.Mensen moeten er kunnen wonen, wer-ken en recreëren, maar er moet ookplaats zijn voor fabrieken en kantoren.

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:32 Pagina 14

Page 15: JACOT Journaal voorjaar 2008

15 Meer informatie: [email protected]

Jacot organisatienieuws

Per 1 April 2008 is de voormalig Rentalmanager, Jaap Kooij, met vervroegdpensioen gegaan.Op 25 Juli 1966 kwam Jaap voor heteerst over de drempel bij jacot. Na eenperiode van bijna is het moment einde-lijk daar gekomen dat hij van zijn wel-verdiende pensioen mag gaan genie-ten.Jaap is met deze lange carrière eenvoorbeeld van de loyaliteit die men te-genwoordig nog maar weinig tegenkomt. Als “Amsterdams jochie” binnen-gekomen bij een bedrijf dat langzaammaar zeker doorgroeide terwijl hij vrolijkmeegroeide; ondanks alle veranderin-gen. Feit is dat Jaap vier directeurenheeft meegemaakt, slechte tijden engoede tijden heeft meegemaakt, eenverhuizing van Amsterdam naar NieuwVennep heeft meegemaakt, een verhui-zing binnen Nieuw Vennep etc. etc.

Jaap Kooij na bijna 42 jaar trouwe dienst met de VUT

Toch kan Jaap met een trots gevoelachterom kijken. Hij kan bedenken dathij uiteindelijk afscheid nam als Rentalmanager maar vooral kan hij lachendbedenken wat de beste strategie is om;nee, dit keer niet hoe de omzetgroei tebereiken, maar wèl hoe je zo efficiënten relaxed mogelijk naar die volgendevakantiebestemming moet komen…Jaap bedankt!

Jacot is al geruime tijd bezig om haar gecontroleerde groei en de daarbij horendestructurele veranderingen vorm te geven. Dit heeft er toe geleid dat Jacot een nieu-we afdeling heeft ingesteld voor de hele service en engineering van projecten. Door-dat deze afdeling een belangrijke rol gaat spelen binnen Jacot is Wijnand Tapkinghier aangesteld als afdelingshoofd. Zijn voormalige functie, die van Manager techni-cal department, is overgenomen door Marco van der Knaap. Jacot denkt met dezeverandering klaar te zijn voor een verdere groei, een efficiënt projectproces en eennog betere verhouding met haar relaties.

De nieuwe Rental manager

De nieuwe Rental manager is PhilipBosland. Philip is via een interne

procedure en uitgebreideinwerkperiode per 1 april officieel

ingewijd als Rental manager.

Een nieuwe Technisch manager

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:32 Pagina 15

Page 16: JACOT Journaal voorjaar 2008

16 Meer informatie: [email protected]

Nieuws items

Blu-ray kan samen met de HD-DVDworden gezien als de opvolger van deDVD. De naam Blu-ray is afgeleid vande kleur van de laser. Blu-ray beschiktniet over een rode laser, zoals wel bij CDen DVD, maar over een blauw-paarselaser. Doordat er gebruik wordt gemaaktvan een andere technologie is de op-slagcapaciteit van een Blu-ray schijf ho-ger dan van een DVD. Waar de maxi-mum capaciteit van een single layerDVD 4,7 GB is, begint de capaciteit vaneen Blu-ray schijf bij 25 GB en ligt hetmaximum momenteel op 50 GB. Ver-wacht wordt dat de maximum capaciteit

nog veel hoger komt te liggen door hetgebruik van meerdere lagen. Een 50GBschijf kan 9 uur aan High Definition-kwaliteit videobeelden opslaan, terwijl er23 uur aan Standard Definition-kwaliteitvideobeelden kan worden opgeslagen.Een Blu Ray speler die Jacot momen-teel aanraadt is de BD-HP20S vanSharp. Sharp heeft de belangrijkstecomponenten voor de Blu-ray speler,zoals de lasers, multibeam pickupuniteen het loopwerk zelf ontwikkeld. Het isdan ook niet voor niets dat de BD-HP20S zeer goede testresultaten heeftgekregen.

Blu-ray

Digitale test SHARP100Hz LCD TV

Het Senteointeractieve reactie

systeemSenteo wordt gefabriceerd door hetCanadese bedrijf Smart Technologies,die bekend staat om de zogenaamdeSmartBoards en wereldleider is op hetgebied van interactieve whiteboards.De reden dat dit bedrijf zo succesvol is,is met name te verklaren door de inge-nieuze en zeer gebruiksvriendelijkesoftware die bij al hun producten gele-verd wordt. Ook de Senteo softwarewordt gekenmerkt door flexibiliteit, in-teractiviteit en veelzijdgheid.Het Senteo system verschaft een direc-te draadloze verbinding tussen u en uwaanwezigen. Het is niet langer nodigom je bijvoorbeeld af te vragen of ieder-een uw verhaal heeft begrepen. Het ismet dit apparaat mogelijk om dit directte weten te komen met een anoniemedruk op de knop. Een andere toepas-sing kan zijn om een anonieme stem-ming te doen met direct resultaat.Het Senteo systeem beschikt over eenRF frequentie waardoor het apparaatdraadloos is. Naast de bedieningsap-paraten wordt het systeem geleverdmet een centrale ontvanger, softwarevoor de computer om de gegevens teverzamelen maar ook speciale Senteosoftware waarmee de gebruiksmoge-lijkheden verder kunnen worden uitge-breid.

uiteraard zeer scherp, maar ook veegvrij enuitstekend van kleur. Het toestel is goed tebedienen, beschikt over voldoende aan-sluitingen en is elegant van vorm. Het prijs-kaartje ten slotte is voor een Full HD-modelvan deze beelddiagonaal en kwaliteit aan-trekkelijk, en zelfs spectaculair laag in ver-gelijking met een paar jaar geleden.

De opmars van Full HD-tv’s is vanaf dit na-jaar in alle hevigheid losgebarsten; elkezichzelf respecterende fabrikant heeft eenof meer modellen in het assortiment. Sharploopt daarbij echter wel voorop. Niet alleenstond de fabrikant aan de wieg van de lcd-techniek, Sharp introduceerde ook als eer-ste een Full HD-scherm. Dankzij deze ken-nis en voorsprong blijkt Sharp in staat nueen tv te presenteren (XL2E-serie) die aande hoogste HD-verwachtingen voldoet:

Long StretchedDisplay

De long stretched display is in eerste in-stantie ontwikkeld voor digital signage/-narrowcasting toepassingen. Het displayis vanwege zijn afmetingen van 79,2cm x33,9 cm en een resolutie van 1366 x 480afwijkend t.o.v. de huidige modellen, enkan zowel horizontaal als verticaal ge-plaatst worden.

LG Electronics kondigt vol trots de ont-wikkeling van een nieuwe LCD display, ge-naamd de “Long Stretched Display” aan.Deze zal leverbaar zijn vanaf april 2008.LG Electronics heeft de long stretcheddisplay” ontwikkeld voor diverse toepas-singen. De innovatieve maatvoering, vormen resolutie van deze display zorgt voorhet optimaal kunnen waarnemen van ge-toonde content in een fractie van een se-conde.

Pag. lente 2008 22-04-2008 16:32 Pagina 16