Jaaroverzicht Samen 2011

2
unieke vaarvakantie biedt de nodige voorpret. Daarnaast heeft het gezamenlijk terugkijken op dit afwisselende uitje en het delen van ervaringen en herinneringen een hoog positief sociaal gehalte, en versterkt de onderlinge betrokkenheid en contacten. De huur voor twee weken van de ‘Prins Willem Alexander’ is een aanzienlijk bedrag. Ook in 2011 heeft de Stichting Samen Vrienden hiervoor een bijdrage gedaan van € 10.000,- . Mede dankzij vele medewerkers en vrijwilligers die hiervoor een week van hun vakantie opofferen is het weer een groot succes geworden. Andere wensen Van tijd tot tijd helpen de Vrienden ook om andere, eenmalige, wensen in vervulling te laten gaan. In 2011 hebben we een beamer voor de kerkdiensten, een muziekinstallatie, en een breedbeeldtelevisie aangeschaft. Ook konden we door een schenking meubilair voor het inrichten van twee nostaligische woonkamers (Magnushof) geven en deden we een bijdrage voor de feestelijkheden rond het 10-jarig bestaan van Angelapark (Warmenhuizen). Op het entertaimentvlak zorgden we voor 16 optredens op verschillende locaties met een show van Saskia Pearl. Ook in het afgelopen jaar heeft de Stichting Samen Vrienden diverse activiteiten georganiseerd om gelden bij elkaar te sprokkelen waarmee activiteiten bekostigd kunnen worden om het leven van de bewoners van alle locaties van de Woonzorggroep Samen te kunnen opfleuren. De rolstoelbus Het leeuwendeel van onze opbrengsten is bestemd voor het rijdend houden van onze rolstoelbus. Jaarlijks legt deze bus zo’n 15.000 km in onze contreien af, om cliënten de gelegenheid voor een uitstapje te bieden. Vanaf deze plaats spreken wij ook waardering uit naar alle vrijwilligers die met grote inzet achter het stuur van de rolstoelbus plaatsnemen. In 2011 is de rolstoelbus geheel omgezet in onze nieuwe huisstijl. Alle adverteerders waren tevreden over het fraaie eindresultaat. Zonder hen zou er geen gelegenheid zijn om de cliënten van hot naar her te brengen. Diverse bedrijven adverteren met logo aan de zijkant of met een naamsvermelding achterop de bus. Op onze website www.samenvrienden.nl is meer informatie te lezen over de mogelijkheden. De bus is nog niet helemaal vol, er is nog plaats voor logo- en naamsvermeldingen. Vaarvakantie Een keer per jaar nemen honderd bewoners deel aan een vaarvakantie op de Nederlandse wateren met het luxe hospitaalschip ‘Prins Willem Alexander’. Een exclusieve onderbreking in het leven van de bewoners van Woonzorggroep Samen. Alleen al het toeleven naar deze 2011 Jaaroverzicht Samen Vrienden Kamer in jaren 60 stijl De gerestylde rolstoelbus

description

Jaaroverzicht Samen Vrienden 2011

Transcript of Jaaroverzicht Samen 2011

Page 1: Jaaroverzicht Samen 2011

unieke vaarvakantie biedt de nodige voorpret. Daarnaastheeft het gezamenlijk terugkijken op dit afwisselende uitjeen het delen van ervaringen en herinneringen een hoogpositief sociaal gehalte, en versterkt de onderlingebetrokkenheid en contacten. De huur voor twee weken van de ‘Prins Willem Alexander’is een aanzienlijk bedrag. Ook in 2011 heeft de StichtingSamen Vrienden hiervoor een bijdrage gedaan van € 10.000,- . Mede dankzij vele medewerkers envrijwilligers die hiervoor een week van hun vakantieopofferen is het weer een groot succes geworden.

Andere wensenVan tijd tot tijd helpen de Vrienden ook om andere,eenmalige, wensen in vervulling te laten gaan. In 2011hebben we een beamer voor de kerkdiensten, eenmuziekinstallatie, en een breedbeeldtelevisie aangeschaft.Ook konden we door een schenking meubilair voor hetinrichten van twee nostaligische woonkamers(Magnushof) geven en deden we een bijdrage voor defeestelijkheden rond het 10-jarig bestaan van Angelapark(Warmenhuizen). Op het entertaimentvlak zorgden we voor 16 optredensop verschillende locaties met een show van Saskia Pearl.

Ook in het afgelopen jaar heeft de Stichting SamenVrienden diverse activiteiten georganiseerd om gelden bijelkaar te sprokkelen waarmee activiteiten bekostigdkunnen worden om het leven van de bewoners van allelocaties van de Woonzorggroep Samen te kunnenopfleuren.

De rolstoelbus Het leeuwendeel van onze opbrengsten is bestemd voorhet rijdend houden van onze rolstoelbus. Jaarlijks legtdeze bus zo’n 15.000 km in onze contreien af, omcliënten de gelegenheid voor een uitstapje te bieden.Vanaf deze plaats spreken wij ook waardering uit naaralle vrijwilligers die met grote inzet achter het stuur vande rolstoelbus plaatsnemen.In 2011 is de rolstoelbus geheel omgezet in onze nieuwehuisstijl. Alle adverteerders waren tevreden over hetfraaie eindresultaat. Zonder hen zou er geen gelegenheidzijn om de cliënten van hot naar her te brengen. Diversebedrijven adverteren met logo aan de zijkant of met eennaamsvermelding achterop de bus. Op onze websitewww.samenvrienden.nl is meer informatie te lezen overde mogelijkheden. De bus is nog niet helemaal vol, er isnog plaats voor logo- en naamsvermeldingen.

VaarvakantieEen keer per jaar nemen honderd bewoners deel aan eenvaarvakantie op de Nederlandse wateren met het luxehospitaalschip ‘Prins Willem Alexander’. Een exclusieveonderbreking in het leven van de bewoners vanWoonzorggroep Samen. Alleen al het toeleven naar deze

2011Jaaroverzicht Samen Vrienden

Kamer in jaren 60 stijl

De gerestylde rolstoelbus

Page 2: Jaaroverzicht Samen 2011

Adverteren op de Rolstoelbus

Bent u geïnteresseerd in naam

svermelding op onze rolstoelbus?

Kijk dan op onze website www

.samenvrienden.nl onder het

kopje “Doelen” of Neem contact op met onze secreta

resse

mevrouw L. de Ruiter, telefoon

0224 – 21 11 11.

U kunt haar ook e-mailen: L.druiter

@woonzorgroepsamen.nl

Deze bus kan rijden voor de bewoners van Woonzorgroep Samen mede dankzij deze vriende

Rolstoelbusvrienden worden? www.samenvrienden.nl

Bezoek regelmatig onze website: www.samenvrienden.nl

Kofferbakmarkten2011 kende ook weer een viertal kofferbakmarkten. Hetwas vanwege het weer niet het meest succesvolle jaar. De markt is echter dusdanig bekend en populair dat weafgestapt zijn van het reserveringssysteem. Dit hebbenwe gedaan omdat we vanwege afberichten op het laatstemoment plekken vrij hadden terwijl er verkopers op eenwachtlijst stonden. Hierdoor liepen we inkomsten mis.Het reserveringssysteem was bovendien erg arbeids -intensief. De verkopers moeten nu op tijd komen voor eenplekje. We hebben met het nieuwe systeem geen mensenhoeven teleur te stellen. Met de aantekening dat door deslechte weersvoorspellingen de twee overgeblevenmarkten niet vol kwamen.

Westfriese Eivend, kerst en oliebollenDe volledig uitverkochte jaarlijkse Westfriese Eivend meteen gastoptreden van Aris Bouwes was zeer succesvol enook de kerstmarkten deden een duit in het zakje. Aanvankelijk leek het of de oliebollenverkoop bleef stekenmaar met een tweede impuls ook via de website werd ertoch ook weer in 2011 goed verkocht.

Vormgeving en opm

aak: SdH vorm

geving

Het bestuur van Samen VriendenIn 2011 zijn er wat bestuurswisselingen geweest. Er werdafscheid genomen van Natascha Stouthart en AnnetteTesselaar en Greet Koning werden welkom geheten.Hieronder een overzicht van het huidige bestuur vanSamen Vrienden:

Wouter Jaarsma (voorzitter)Co Wiskerke (penningmeester)Lammie de Ruiter (secretariaat)Friso Scheltema de HeereWillem van de SandeBabs LontGreet KoningAnnette TesselaarAnneke Molenaar

Bij Woonzorggroep Samen behoren:

Verpleeghuis Magnushof (Schagen)

Zorgcentrum De Bron (Schagen)Zorgcentrum De Zandstee (’t Zand)Zorgcentrum Kapellehof (Den Oever)Zorgcentrum Lelypark (Wieringerwerf)Zorgcentrum Molenweid (Wieringerwaard)Zorgcentrum Noorderlicht (Hippolytushoef)Zorgcentrum Winkelmade (Winkel)

Woonzorgcomplex Angelapark (Warmenhuizen)Woonzorgcomplex De Caegstate (Schagen)Woonzorgcomplex de Carrousel (Breezand)Woonzorgcomplex Hornhoeve (Dirkshorn)Woonzorgcomplex Huys ten Oghe (Callantsoog)Woonzorgcomplex Maria Mater (’t Veld)Woonzorgcomplex Parkzicht (Hippolytushoef)Woonzorgcomplex Sabinahof (Waarland)Woonzorgcomplex St. Jozefpark (Tuitjenhorn)Woonzorgcomplex St. Maartenshof (Sint Maarten)

Wijksteunpunt Keijzershoff (Anna Paulowna)

Natascha Stouthart (l)en Lammie de Ruiter

Wouter Jaarsma (l) enWillem van de Sande,kerstmarkt Magnushof

Regen spelbreker