Isabella Nederland 2015

56
2015 NL

description

Isabella – tijd voor liefde – tijd voor plezier – tijd voor het leven. In een wereld die elke dag sneller wordt, heeft u hier en daar wat momenten van rust en stilte nodig. Momenten waar plaats is voor de zaken waar het leven echt om draait; liefde, plezier, het gevoel van samenzijn en gezelligheid. Isabella probeert het voor u voortdurend gemakkelijk te maken om deze momenten te creëren en zo de ruimte te vinden om van het leven te genieten.

Transcript of Isabella Nederland 2015

Page 1: Isabella Nederland 2015

2015

NL

Page 2: Isabella Nederland 2015
Page 3: Isabella Nederland 2015

NIEUWS 2015 4-5Bekijk het nieuws van dit jaar...

GESELECTEERDE MATERIALEN 6-7Materialen // Gordijnen // Pictogrammenoverzicht

ARTIKEL 6, 12, 20, 28 Isabella houdt vast aan haar wortelsSeizoenkamperen – het beste van twee wereldenEen kampeervakantie is en blijft de beste vorm van vakantieHet hele jaar door kamperen - seizoenskampeerder of trekvogel

VOORTENTEN, LUIFELS EN MEER 8-35Voortenten // Deeltenten // Zonneluifels Aanbouwen // Windschermen

KAMPEERMEUBELS 36-40Zonnebedden // Stoelen // Tafels // Kasten

INRICHTING 41-43Verlichting // Textiel // Organizers // Tassen

ACCESSOIRES 44-45Luifels // Winterzekering // Thermohemel Wielkastafdichting // Gereedschap

ONDERGROND VOOR DE VOORTENT 46-49Tapijten // Vloer

TIPS 50-52Schoonmaken // onderhoud // Service // opmeten

INFORMATIE 52-55Gewicht // Tentframes // Details

Isabella – tijd voor liefde – tijd voor plezier – tijd voor het leven

Inhoud

In een wereld die elke dag sneller wordt, heeft u hier en daar wat momenten van rust en stilte nodig. Momenten waar plaats is voor de zaken waar het leven echt om draait; liefde, plezier, het gevoel van samenzijn en gezelligheid.Isabella probeert het voor u voortdurend gemakkelijk te maken om deze momenten te creëren en zo de ruimte te vinden om van het leven te genieten.

Isabella vormt het hart van uw vakantie en uw vrije tijd. Of u nu op zoek gaat naar nieuwe avonturen óf op uw favoriete plekken met het hele gezin samen wilt zijn, Isabella is het middelpunt waar uw hele campingleven om draait. Isabella creëert de randvoorwaarden, zodat u van het leven kunt genieten en het kamperen in optima forma kunt ontdekken en ervaren. Waar u ook gaat kamperen, met een voortent van Isabella voelt u zich altijd thuis.

Page 4: Isabella Nederland 2015

1 2

8 10

9

113 5

6 7

412

13

NIEUW IN 2015

Page 5: Isabella Nederland 2015

5Kijk voor meer details op www.isabella.net

NIEUW 2015

1. Penta Thirty – Jubileummodel, 30 jaar met Penta (Lees verder op pagina 10)

2. Universal 420 Coal – Ruime deeltent voor het hele jaar (Lees verder op pagina 26)

3. ClickLight – LED-lamp die eenvoudig op de tentstang kan worden geklikt (Lees verder op pagina 41)

4. Penta deurmarkies – Deurmarkies voor de Penta (Lees verder op pagina 44)

5. Universele wielkastafdekking – Voor alle caravans geschikte wielkastafdichting (Lees verder op pagina 44)

6. Coolerbag – Slimme en praktische koeltas (Lees verder op pagina 42)

7. Luxury Travel bag – Praktische en ruime reis- of weekendtas (Lees verder op pagina 42)

8. IsaClean – Schoonmaakmiddelen voor het schoonmaken van de voortent en andere kampeeruitrusting (Lees verder op pagina 50)

9. Netfront – Perfect in een warm klimaat (Lees verder op pagina 44)

10. Pannenlap/onderzetter – Zachte en flexibele siliconen pannenlap/onderzetter (Lees verder op pagina 41)

11. Keukenrolhouder – Slimme keukenrolhouder van acryl (Lees verder op pagina 41)

12. Nieuwe regisseursstoel – een klassieker van Isabella in een nieuw design (Lees verder op pagina 38)

13. Beach chair – Inklapbare strandstoel (Lees verder op pagina 37)

VOORGEMONTEERD FRAMEAlle voortenten van Isabella hebben een voorgemonteerd frame, met een stalen veer in het Zinox frame en montage-elastiek in het CarbonX frame. Zo wordt de montage van het frame eenvoudiger en bespaart u tijd bij het opzetten van de voortent.

Isabella – Deense kwaliteit voor uIsabella heeft al sinds 1957 ervaring met het maken van tenten en loopt bij de ontwikkeling van nieuwe concepten altijd voorop. Er is altijd een Isabella die aansluit bij al uw behoeften, of u nu een seizoenkampeerder bent of op reis gaat en welke tijd van het jaar het ook is. De bekende Isabella kwaliteitsproducten, al meer dan 55 jaar getest en op de proef gesteld, zijn buitengewoon gevarieerd en hebben volop oog voor bijbehorende accessoires. Een compleet assortiment, onze knowhow, een combinatie van innovatief Deens design én oog voor detail zorgen ervoor dat uw campingleven helemaal af is.

Isabella zorgt voor de optimale kampeercondities, zodat u kunt genieten van het leven en het kamperen in optima forma kunt ontdekken en ervaren. Isabella heeft voortenten voor iedere kampeerder. Van mensen die eropuit trekken, de wereld willen verkennen en de voorkeur geven aan mobiliteit, voor gezinnen met kinderen, die al gesetteld zijn, maar nog steeds rondtrekken tot de ervaren, gesettelde kampeerders die waarde hechten aan comfort, ruimte en exclusivi-teit. Isabella staat gelijk aan overdaad, plezier en leuke ervaringen – generatie na generatie. U herkent een originele voortent van Isabella aan de goede Deense kwaliteit - en het ronde raampje in de deur.

Page 6: Isabella Nederland 2015

Isabella houdt vast aan haar wortels!De beroemde Isabella tenten worden al tientallen jaren gemaakt van Acryl, een product dat bekend staat om haar uitstekende karaktereigenschappen.Acryl heeft uitstekende eigenschappen voor het kampeergebruik- zowel aan de buitenkant als ook aan de binnenkant. Met een dichtheid van 295g/m2 is Acryl heel erg duurzaam.Ondanks de dichtheid van de acrylwe-ving, zorgt deze weving er juist voor dat de Isabella voortenten bijna ‘levend’ zijn.

Wanneer je een wortel doormidden snijdt, dan zie je de oranje kleur tot in de kern; dit is hetzelfde met de draden in het Acryl, deze zijn ook gekleurd tot de kern van de vezel.Alle vezels van onze Acryldraden worden door-en-door gekleurd voordat ze tot draad worden gesponnen en het weefproces ingaan.Het materiaal wordt dan ook nog eens behandeld met een oppervlakte coa-ting dat het doek bescherm tegen het weer, schimmel en andere invloeden van buitenaf.

De “levende” voortent.Isabella’s Isacryl voortenten kun-nen zowel zelfstandig ‘denken’ als ‘ademen’….!‘Denken’ op een manier dat het Isacryl van Isabella onder de categorie ‘intel-ligent textiel’ valt.In het kort komt het erop neer dat het Isacryl zichzelf herstelt wanner je de oppervlakte schoonmaakt-, en dit

geldt voor de sterkte, impregnering en de kleur.(indien er wel impregnering gebruikt wordt, gebruik dan altijd AquaTex van Isabella)

De beste en belangrijkste eigenschap van het Isacryl is dat het een ‘ade-mend’ materiaal is.Het effect van warmte en kou aan de buitenkant en optrekkend vocht van de grond stellen hoge eisen aan de voor-tent die u meeneemt op uw camping-vakantie.

Is het materiaal te dik, dan zal het optrekkende vocht van de bodem en de warmte die u zelf afgeeft niet kunnen ontsnappen uit de voortent, met als gevolg condens en een onaangename hoge luchtvochtigheid in de voortent.Isacryl ‘ademend’ met u mee, zodat het klimaat in de voortent comfortabel is waar en wanneer u ook bent in iedere tijd van het jaar!

En wat heeft dit te maken met wortels?

Page 7: Isabella Nederland 2015

7

IsaTex

Isacryl295 g/m2

Isacryl290 g/m2

DELUXE

Isacryl260 g/m2

LIGHT

IsaLite195 g/m2

PVCPolyester

CarbonX

Zinox

ZinoxMegaFrame

300 230

380

A900-A1225

936-1035 · G18-19

Forest Urban Sand Bowline Grey

Kijk voor meer details op www.isabella.net

PICTOGRAM-OVERZICHT

IsaTex (bijzonder onderhoudsvriende-lijk materiaal), 240 g/m2

Isacryl (bijzonder ademend materiaal), 295 g/m2

Isacryl Deluxe is een extra sterk acrylmateriaal (bijzonder ademend materiaal), 290 g/m2

Isacryl Light is een licht acryl-materiaal (bijzonder ademend materiaal), 260 g/m2

IsaLite (bijzonder licht en onderhouds-vriendelijk materiaal)

PVC/Polyester (zeer sterk en waterdicht materiaal)

CarbonX lichtgewicht frame met IsaFix-stangklemmen

Robuust Zinox staalbuis frame met T-Rex-stangklemmen

Mogelijkheid voor het extra sterke Zinox MegaFrame, een staalbuisframe van 32 mm met gelaste hoeken en dubbele schroefvergrendeling

TECHNISCHE AFBEELDINGEN

TEKENINGEN FRONT EN ZIJDELENGetal Geeft omloopmaat van-tot aan (cm) · Prijsgroep (G)Rode punten Aantal dakstangenRode streep Ritssluiting voor uitneembare en neer-rolbare tentdelenGrijs venster Insectenhor met folie vensterflappen

PLATTEGRONDENPijlen boven en beneden + getal Diepte van het vloeroppervlak Pijlen links en rechts Breedte van het vloerop-per-vlak (alleen bij deeltenten aangegeven)A-getal Verkrijgbaar in Isabella A-maten van-tot (cm) (alleen aangegeven bij hele tenten) Rode streep Uitneembare en neerrolbare tent-delen Gestippelde buitenlijnen PetluifelZwarte hoekjes Deuropeningen

Isacryl is een door-en-door (d.w.z. tot in de vezel) gekleurd acrylmateriaal met een struc-tuurweefsel en een krachtige kwaliteit. Isacryl heeft door de kleuringsmethode de maximaal realiseerbare kleur- en lichtechtheid. Door de dichtheid van het weefsel en de volledige im-pregnering is binnendringen van water uitgeslo-ten. Isacryl is echter tegelijkertijd een ademend materiaal dat voor een optimaal binnenklimaat in de voortent zorgt.Isacryl Deluxe heeft extra krachtige vezels die het materiaal extra sterk en duurzaam maken.

Uitmuntende materialen

Isabella maakt uitsluitend gebruik van de beste materialen, geproduceerd door ’s werelds toonaangevende leveranciers.

Materiaal enMateriaalgewicht (g/m2) 10

0%

poly

este

r

100%

acr

yl

65%

pol

yest

er

35%

PVA

28%

pol

yest

er

72%

PVC

23%

pol

yest

er

77%

PVC

20%

pol

yest

er

80%

PVC

Dak (A) · Doek (B)·Sokkel (C) A B B+C B A A B C A CPRISMA 290 285 380PENTA THIRTY 295 285 380COMMODORE 295 285 380COMMODORE CONCEPT 240 285AMBASSADOR CONCEPT 240 285 380CAPRI COAL 260 240 350MAGNUM 250 COAL 295 285MAGNUM 240 285 380MINOR 240 260 350UNIVERSAL 360 COAL 295 380 380UNIVERSAL 420 COAL 295 285 380WINTER 520 380 380SUN SHINE 195 195

SUN SHINE FRONT 195 195

Isacryl Deluxe heeft een hoge waterkolomdruk, waardoor er geen water kan binnendringen. Zeer geschikt voor gebruik in het voor- en naseizoen.Isacryl Light is een extra licht acrylmate-riaal en daardoor bijzonder geschikt voor reizende kampeerders.IsaTex is een krachtig, gecoat polyesterma-teriaal met een fraaie oppervlaktestructuur. Het materiaal is exclusief ontwikkeld voor en door Isabella in samenwerking met een van de toonaangevende Europese textielprodu-centen. De voordelen van IsaTex zijn onder andere dat het materiaal bijzonder slijtvast is en, zeker niet onbelangrijk, makkelijk schoon blijft en te reiningen is.IsaLite is een gecoat polyestermateriaal dat slijtvast, licht van gewicht en makkelijk schoon te houden is.

GORDIJNEN

PVC/Polyester is zeer sterk en waterdicht materiaalHet raamfolie is de beste die op de markt verkrijgbaar is. Bij bepaalde modellen is het raamfolie bovendien getint om het zonlicht te dempen en in de Universal en Winter tenten wordt een folie gebruikt die bestand is tegen extreme vorst.In alle voortenten van Isabella is voor het dak gebruik gemaakt van een krachtig polyester-product met acrylaatcoating, voorzien van een toplak om aankoeken van vuil tegen te gaan. Het dakdoek is volledig geïmpregneerd en uitgevoerd in 3 lagen (met uitzondering van de Capri, die met het oog op het gewicht en het reisgemak 2 lagen heeft). Het dak is met kapnaden gestikt, zodat het dak bestand is tegen de zwaarste neerslag. Het patroon aan

de binnenkant zorgt voor gezelligheid binnen, terwijl tegelijkertijd verontreinigingen aan de buitenkant minder zichtbaar worden.Alle voortenten van Isabella worden inclusief gordijnen geleverd en bij de unieke Prisma voortent kunt u zelfs uit twee verschil-lende gordijndessins kiezen. De gordijnen zijn nauwkeurig afgestemd op de kleuren van de voortent, zodat het geheel harmonie uit straalt. Door het speciaal ontwikkelde gordijn systeem zijn ze eenvoudig op te hangen en te sluiten. Alle gor dijnmaterialen van Isabella hebben een nabehandeling ondergaan, zodat ze bestand zijn tegen bijvoorbeeld schimmel en vocht die vooral bij temperatuurverschillen ontstaan. Deze speciale nabehandeling kan na het wassen weer worden teruggebracht door het gordijn te strijken.

Page 8: Isabella Nederland 2015

VOORTENT 4 MTRPRISMA

Page 9: Isabella Nederland 2015

9

ZinoxMegaFrame

Isacryl290 g/m2

DELUXE

Mocca Seed Coal

G18 G20-21 G22-24

R L R L

G19

250

150

A950-A1225

G18 G20-21 G22-24

R L R L

G19

250

150

A950-A1225

G18 G20-21 G22-24

R L R L

G19

250

150

A950-A1225

G18 G20-21 G22-24

R L R L

G19

250

150

A950-A1225

1

2 3

Kijk voor meer details op www.isabella.net

Flexibele seizoenstent met vele inrichtings-mogelijkheden

De Prisma met een diepte van 4 meter is de grootste voortent in het Isabella-assor-timent sinds de jaren ’70. De flexibiliteit van de Prisma, de grote duurzaamheid en het krachtige frame maken van de Prisma de ultieme seizoenstent. Het front kan naar voren en naar achteren worden verplaatst. Waarmee u een woonkamer met overdekt terras creëert. De grote vensterpartijen maken van de Prisma een lichte en uitnodigende voortent waar het urenlang goed toeven is. Voor een maximale stabiliteit wordt de Prisma uitsluitend geleverd met een MegaFrame. Voor wie de Prisma het hele jaar door wil gebruiken, zijn er extra stangen verkrijgbaar voor extra stevigheid in het voor- en naseizoen.

Uitneembare/neerrolbare delen Front-, zij- en hoekdelen

Bijzondere details Flexibele frontdelen, insectenhor in beide zijkant en3, ventilatie in het front, lichtbaan in het dak1, grote vensterpartijen, brede rondomlopende petluifel. Keuze uit Urban Sand en Forest gordijnen bij uw bestelling.

Standaard geleverd met Wielkastafdichting caravan-tochtstrook, tenttas, verandastang, Fix On, Zinox Megaframe incl. Hercules, foedraal voor tentstokken en haringen incl. haringtrekker

Opties voor montage Extra frontpaneel (basis), front set (2 stks) en tussendeel (links of rechts) voor meer -variatiemogelijkheden2. Annex 250, zijdeel van gaas, Cosy Corner, Zonluifels (vraag uw dealer naar de maten), stormzekeringsset.

Zie indeling prijsgroepen op pagina 52.

936-999 · G18 986 - 1035 · G19 1036 - 1135 · G20-21 1136 - 1235· G22-23 A950-A1225

Page 10: Isabella Nederland 2015

NIEUW! PENTA THIRTY VOORTENT 3,5 MTR

Page 11: Isabella Nederland 2015

11G16 G18 G19 G20-21 G22-23

350

Granite Steel

Isacryl295 g/m2

Zinox ZinoxMegaFrame

1

3

2

4

Kijk voor meer details op www.isabella.net

De voortent voor het hele gezin – al 30 jaar

In 1985, zo’n 30 jaar geleden, beleefde de eerste Penta zijn primeur. Dat vieren wij dit jaar met de nieuwe Penta Thirty. De Penta Thirty heeft alles wat u zich maar in een seizoenstent wenst - een diepte van 3,50 m zonder lastige middenstang en een vorm waarmee u de ruimte volop benut. Het wandmateriaal is Isacryl, een sterke acrylsoort die de voortent laat ademen. De insectenhorren aan beide zijkan-ten en de vele openingsmogelijkheden zorgen voor een optimaal binnenklimaat. Een zandkleurig dak zorgt voor een zacht en warm licht in de voortent en de combi-natie van lichtbanen in het dak en grote de vensterpartijen met heldere folie zorgt ervoor dat de Penta Thirty een lichte en vriendelijke voortent is om in te verblijven. De krachtige stangconstructie en de vijfhoekige vorm bieden de stabiliteit voor een

861-935 G14-16 936-985 · G18 986-1035 · G19 1036-1135 · G20-21 1136-1235 · G22-23

Zie indeling prijsgroepen op pagina 52.

A875-1225

Uitneembare/neerrolbare delen Front, zij- en hoekdelen

Bijzondere details Rondomlopende petluifel, lichtsecties midden in het dak. Groot venster met insectenhor in beide zijwanden1, hoekdeur in linker front3, twee deuropties.

Standaard geleverd met Gordijnset Forest, verandastang, caravan-tochtstrook, Wielkastaf-dichting, FixOn, foedraal voor tentstokken en haringen, tenttas en haringtrekker.

Opties voor montage Annex 220, deurmarkies, thermohemel, scheidingswand4, stormzekeringsset.

lang campingseizoen. U kunt kiezen uit het sterke Zinox stalen frame of het ultra sterke Zinox MegaFrame voor extra stabiliteit. Door het MegaFrame met een extra winterzekering te combineren, kunt u uw Penta Thirty het hele jaar door gebruiken.

Page 12: Isabella Nederland 2015

Seizoenkamperen – het beste van twee wereldenSteeds meer kampeerders kiezen voor seizoenkamperen. Sommige hebben een vaste staanplaats voor slechts een paar maanden, meestal in het voor- en naseizoen, terwijl anderen jarenlang op dezelfde camping staan.

Page 13: Isabella Nederland 2015

Veel meer kampeerplezierHet plezier en het leven als seizoenkampeer-der trekt steeds meer kampeerders aan en zij willen deze unieke manier van kamperen dan ook graag proberen om zo meer plezier van hun caravan te hebben. Wanneer caravan en voortent op de camping klaar staan, hoeft u er alleen maar heen te rijden, de voortent open te ritsen, de bagage op te ruimen en het feest kan beginnen. U hoeft geen tijd te besteden aan het plaatsen van de caravan, het opzetten van de voortent, de meubels en alle andere spullen. U kunt direct van het campingleven genieten en uw vrijetijd volop benutten. En wanneer de ca-ravan en voortent al klaar staan, kunt u zelfs in het weekend heel veel campingplezier beleven.

Buren en toeristenIn eerste instantie zult u denken dat het niet zoveel uitmaakt of u een rondtrekkende- of seizoenkampeerder bent. Toch is dit wel het geval. Van nature zijn de meeste kampeer-ders zeer sociaal en extravert en wanneer u langere tijd op dezelfde camping staat, leert u de andere seizoenkampeerders goed kennen. Vaak ontstaan er vriendschappen en wordt u deel van een gemeenschap waar hulp en adviezen altijd binnen handbereik zijn. Er is al-tijd iemand om mee te kletsen en het kan wel even duren voordat u een rondje over de cam-ping hebt gemaakt om iedereen te begroeten. Ook de kinderen of kleinkinderen vinden het kamperen op een vaste staanplaats geweldig. Ze hoeven niet eerst de camping te ontdekken en vriendjes te maken. Ze kennen de camping door en door en hebben vriendjes over de hele camping. Dat biedt veiligheid voor zowel de

kinderen als voor de volwassenen. Wanneer de kinderen of kleinkinderen zich op de cam-ping zelf kunnen vermaken, heeft u meer tijd om te ontspannen. Zelfs zoveel tijd dat u wel eens zou willen dat de kinderen iets meer bij de caravan waren, zodat u met ze kunt spelen of samen iets kan gaan ondernemen.Een leven als seizoenkampeerder betekent echter niet dat u elke dag weer dezelfde mede kampeerders op de camping ziet. Het hele seizoen komen er immers ook rondtrek-kende kampeerders naar de camping, zodat u nieuwe mensen blijft ontmoet en nieuwe indrukken opdoet. Eigenlijk krijgt u dus het beste van twee werelden.

Geen dag is hetzelfdeDe meeste rondtrekkende kampeerders denken dat het kampeerleven op een vaste staanplaats saai is. Je staat immers steeds op dezelfde plek zonder dat je iets nieuws beleeft. Het is waar dat je elke dag op dezelfde plek staat. Dat is nou juist het idee achter het leven als seizoenkampeerder, maar geen dag is hetzelfde. Er gebeurt altijd wel wat nieuws, er komen elke dag nieuwe mensen op de camping aan en er is altijd wat te beleven. Op de meeste campings zijn het hele seizoen diverse georga-niseerde activiteiten en evenementen waarbij je elkaar ontmoet en samen plezier hebt en uitdagingen gaat.

Vertrouwen in uw uitrustingWanneer uw caravan en voortent langere tijd op de camping staan, stelt dat hoge eisen aan de uitrusting. De caravan moet tegen de meeste weersomstandigheden bestand zijn, maar

vooral de voortent moet tegen allerlei weers-type kunnen.De voortent moet bestand zijn tegen harde regen en wind, maar tevens een prettig binnen-klimaat hebben. Eigenlijk zou de voortent van dik dekzeil gemaakt moeten worden. Dat kan bijna overal tegen, maar het comfort in de tent zou dan niet bijzonder aangenaam zijn.Een voortent van goede kwaliteit kan tegen regen en wind, heeft sterke naden, is op kwets-bare punten versterkt, verbleekt niet in zonlicht en het binnenklimaat is aangenaam zonder dat u last hebt van condens en luchtjes. Boven-dien moet de voortent goed kunnen worden afgespannen. Dat ziet er mooier uit, doorzakken van het dak wordt voorkomen, de voortent gaat langer mee en het tentdoek gaat niet klapperen als het waait. Uiteraard moet u op uw uitrusting kunnen vertrouwen. De caravan en voortent staan er namelijk ook wanneer u niet op de cam-ping bent. U moet er op kunnen vertrouwen dat vooral de voortent ’zich wel staande houdt’.

Bij extreem weer, zoals bijvoorbeeld een storm, wilt u de voortent eigenlijk in de gaten houden, maar u moet er ook op kunnen vertrouwen dat de voortent zonder problemen tegen harde wind en wolkbreuken bestand is. Dat is iets wat alle seizoenkampeerders weten. En sommigen hebben dat op de harde (en dure) manier geleerd. Anderen hebben naar andere seizoenkampeerders geluisterd en gebruiken hun ervaringen bij de keuze van de uitrusting. Seizoenkampeerders gebruiken verschillende voortenten. De meesten hebben een grote voortent voor in de zomer en een kleinere voortent voor in de winter. De reden

dat men voor de wintermaanden een kleinere maar veel sterkere tent kiest, is enerzijds dat deze goedkoper te verwarmen is dan een grote voortent en anderzijds dat deze met winterzekering bestand is tegen het gewicht van sneeuw op het dak. De laatste jaren zijn er echter steeds meer mensen die hun grote zomertent tot een voortent voor het hele jaar ombouwen door sterkere en dikkere stangen te gebruiken. In de winter wordt de voortent zodanig met winterzekering gezekerd, dat het dak het gewicht van de sneeuw kan dragen. Bovendien wordt de voortent met scheidingswanden opgedeeld, waardoor de voortent goedkoper verwarmd kan worden. Je ziet ook steeds meer bijzonder sterke vrijstaande ‘all season’ voortenten. Deze zijn bijzonder sterk, kunnen overal tegen en u kunt desgewenst de caravan eenvoudig van de voortent wegrijden zonder dat u de tent hoeft af te breken.

Het decor voor een heerlijk levenAls het over kamperen gaat, zien de meeste mensen de caravan als belangrijkste uitrusting. Voor seizoenkampeerders is de voortent echter minstens zo belangrijk. De caravan wordt bijna alleen maar gebruikt om in te slapen. Als het mooi weer is, zit je voor de voortent en bij wat slechter weer, zit je in de voortent.Hier wordt gegeten en zit je ’s avonds gezel-lig met vrienden, kinderen of kleinkinderen. De voortent vormt een natuurlijke thuisbasis en hier ervaart u pas echt dat u op de camping staat. Kortom, de voortent vormt het decor voor een heerlijk campingleven.

ARTIKEL

Page 14: Isabella Nederland 2015

COMMODORE CONCEPT VOORTENT 3 MTR

Page 15: Isabella Nederland 2015

15

300

Slate ChalkCoal

IsaTex CarbonX

Zinox ZinoxMegaFrame

2

1

3

Kijk voor meer details op www.isabella.net

Allround voor-tent voor het hele gezin

De Commodore Concept biedt met zijn 3 meter diepte ruimte genoeg voor het hele gezin en de extra brede deur-openingen in het front zorgen ervoor dat de kinder-wagen of bolderkar probleemloos de voortent in en uit kan rijden. De Commodore Concept is gemaakt van makkelijk schoon te houden IsaTex-materiaal met een oppervlaktestructuur die het doek een fraaie uitstraling geeft. De ingebouwde ventilatieopeningen in het front en de beide zijvensters zorgen voor een heerlijk bin-nenklimaat, ook wanneer u naar het zuiden trekt. De Commodore Concept is geschikt voor seizoensgebruik, maar ook perfect voor een snel weekendje weg of een lange vakantie.

836-935 · G14-16 936-985 · G18 986-1085 · G19-20 1086-1185 · G21-22 1186-1235 · G23

Zie indeling prijsgroepen op pagina 52.

A850-A1225

Uitneembare/neerrolbare delen Front- en zijdelen1

Bijzondere details Instelbare frontventilatie, insectenhor in beide zijkanten3

Standaard geleverd met Gordijnset Urban Sand, verandastang, caravan-tochtstrook, wielkastafdichting , FixOn, Typhoon stormlijnen, tenttas, foedraal voor tentstokken en haringen incl. haringtrekker

Opties voor montage Annex 300, deurmarkies2, zijdeel van gaas, scheidingswand, netfront, Cosy Corner, voorzon luifel, dakgoot, thermohemel, stormzekeringsset

Page 16: Isabella Nederland 2015

COMMODORE VOORTENT 3 MTR

Page 17: Isabella Nederland 2015

17

300 Isacryl295 g/m2

CarbonX

ZinoxSteel FlaxGranite

ZinoxMegaFrame

1 2

Kijk voor meer details op www.isabella.net

Uitneembare/neerrolbare delen Front- en zijdelen

Bijzondere details Insectenhor in beide zijkanten2

Standaard geleverd met Gordijnset Urban Sand, verandastang, caravan-tochtstrook, wielkastafdichting , FixOn, Typhoon stormlijnen, tenttas, foedraal voor tentstokken en haringen incl. haringtrekker

Opties voor montage Annex 300, deurmarkies1, zijdeel van gaas, scheidingswand, netfront , Cosy Corner, voorzon luifel, dakgoot, thermohemel, stormzekeringsset

Heerlijk bijkomen en overal plaats voor

De Commodore is de gezinstent die ruim, licht én luchtig is. Het ademende kleurecht Isacryl-materiaal, de grote vensterpartijen en de vele openings- en ventilatie-mogelijkheden maken van de Commodore een aangename oase met een diepte van 3 meter, een prima ruimte voor gezelligheid. De Commodore is geschikt voor zowel seizoensgebruik als reizende kampeerders. Wanneer u naar het zuiden trekt, bieden de insectenhorren aan beide zijkanten volop mogelijkheden voor ventilatie op warme dagen. Bovendien zorgt het Carbon X lichtgewicht frame voor gebruiksgemak, zowel tijdens transport als bij het opzetten. Voor meer stabiliteit raden wij het Zinox-staal-buisframe aan.

886-935 · G16 936-985 · G18 986-1085 · G19-20 1086-1185 · G21-22 1186-1235 · G23

Zie indeling prijsgroepen op pagina 52.

A900-A1225

Page 18: Isabella Nederland 2015

AMBASSADOR CONCEPT VOORTENT 2,5 MTR

Page 19: Isabella Nederland 2015

19

250

Slate ChalkCoal

IsaTex CarbonX

Zinox

1 2

Kijk voor meer details op www.isabella.net

De ultieme metgezel

Als je al meer dan 30 jaar op de markt bent, brengt de naam ”Ambassador” verplich-tingen met zich mee; de ultieme metgezel, niet moeilijk op te zetten en niet al te zwaar, een diepte van 2,50 meter en alle openingsmogelijkheden die u zich maar kunt wensen. De Ambassador Concept heeft insectenhorren aan beide zijkanten voor een goed binnenklimaat en een groot assortiment accessoires. Het dak is aan de binnen-kant voorzien van een sfeervol en rustig patroon. De Ambassador Concept heeft een modern design en is gemaakt van makkelijk te reinigen IsaTex. Het model is verkrijgbaar met Zinox-staalbuisframe of het ultralichte CarbonX-glasvezelframe.

836-935 · G14-16 936-985 · G18 986-1085 · G19-20 1086-1185 · G21-22

Zie indeling prijsgroepen op pagina 52.

A850-A1175

Uitneembare/neerrolbare delen Front- en zijdelen

Bijzondere details Instelbare frontventilatie1, insectenhor in beide zijkanten

Standaard geleverd met Gordijnset Urban Sand, verandastang, caravan-tochtstrook, wiel-kastafdichting , FixOn, Typhoon stormlijnen, tenttas, foedraal voor tentstokken en haringen incl. haringtrekker

Opties voor montage Annex 250, deurmarkies, scheidingswand, zijdeel van gaas2, netfront2 , Cosy Corner, voorzon luifel, dakgoot, thermohemel, stormzekeringsset

Page 20: Isabella Nederland 2015

Een kampeervakantie is en blijft de beste vorm van vakantie

Iedereen die weet wat de camping voor moois te bieden heeft, weet ook hoeveel verschillende campings er zijn. Juist door de vele mogelijkheden en de ultieme vrijheid is dit de allerbeste vorm van vakantie.

Page 21: Isabella Nederland 2015

Ultieme vrijheidDe meeste mensen in de westerse wereld hebben tegenwoordig een agenda om alle af spraken bij te houden, overal op te letten, niet te laat te komen en niets te vergeten. Misschien is een kampeervakantie juist daarom tegenwoordig de beste vorm van vakantie. U hebt dan de ultieme vrijheid om te doen wat u wilt, uw neus achterna te gaan en zelf het tempo en de richting te bepalen. Wanneer u de bestemming hebt bepaald, gaat de vrijheid ver-der, want u bepaalt zelf hoelang u blijft. Als de plek u verrast, dan blijft u langer en als dat niet het geval is, trekt u de haringen uit de grond en gaat u verder wanneer u daar zin in hebt. Zelfs als u verkeerd rijdt, kan dat een belevenis worden om nooit te vergeten. De onbedoelde omweg kan uw ogen openen voor nieuwe en ongeplande belevenissen. En dat zijn vaak de avonturen die u nooit meer vergeet.

Dicht bij de natuurEen kampeervakantie is hoe dan ook een vorm van vakantie waarin u dicht bij de natuur bent. Bijvoorbeeld in een bos, aan het strand of in de bergen. Al deze plekken hebben gemeen dat de natuur binnen handbereik is. Als mens hebben wij het nodig om de natuur in te gaan. We hebben behoefte aan frisse lucht en de rust die wij in de jachtige westerse wereld zo missen. De natuur is alles wat iPads, Facebook en Playstation niet zijn en is uitermate gezond voor lichaam en geest. De natuur laadt onze batterijen weer op, zodat we na de vakantie, als we de natuur weer missen, beter verder kunnen. U kunt zelfs een leuke en interessante kampeervakantie in de buurt van een stad vieren, maar zelfs dan bent u dicht bij de natuur. Veel campings in de buurt van steden hebben namelijk een prachtige ligging, dus u profiteert dan van het beste van twee werelden. En als u de fietsen meeneemt, kunt u tevens aan uw conditie werken. Het mooie van de natuur is dat u hier vaak gratis van mag genieten.

Zo houdt u meer geld over voor lekker eten, heerlijke wijn en een extra ijsje voor de kinde-ren. Het is immers vakantie.

Wisselende seizoenenDe camping is niet alleen voor de zomer bedoeld , ook al denken de meeste mensen bij deze vrije vorm van vakantie aan zon en warm-te. Alle seizoenen hebben hun eigen charme en de manier van kamperen verschilt behoorlijk. Als het buiten warm is, leeft u buiten, eet u bui-ten, hebt plezier buiten en zit u veel in de voor-tent van uw vakantie te genieten. Wanneer het koud is, zit u meer in uw caravan. Maar dat is ook gezellig, want u brengt de tijd dan door met spelletjes, warme chocolademelk en een goed boek. Tegenwoordig kunt u alle uitrusting voor kamperen buiten het zomerseizoen eenvoudig aanschaffen. Veel mensen denken dat het in de winter te koud is om te kamperen. Buiten is dat wellicht wel het geval, maar binnen niet. Ook denkt men dat de caravan en voortent kapot gaan van het gure weer, maar als de kwaliteit goed is, is dit absoluut niet het geval.

Een kampeervakantie voor iedereenEen kampeervakantie verloopt vaak op dezelf-de manier. Veel mensen beginnen met het huren of lenen van de uitrusting om te kijken of kamperen iets voor hen is. Op die manier komen ze erachter wat ze belangrijk vinden. De een vindt het heerlijk om langere tijd op dezelfde plek te verblijven, terwijl anderen zich graag verplaatsen. Voor sommigen kan de ruimte niet groot genoeg zijn, terwijl anderen meer van hun vrijheid genieten met een kleine caravan en een kleine, lichte reisvoortent. Welk model u ook kiest, er gelden geen be-perkingen voor waar u in de vakantie naartoe gaat. De veelzijdigheid van heel Europa ligt op u te wachten. Trek er op uit! Ga lekker ron-dreizen en ontdek een nieuwe en interessante regio, provincie of stad. En één ding is zeker: u bent er nooit klaar mee.

Onvergetelijke belevenissenDe vakantie is bedoeld om de batterij weer op te laden, maar staat ook in het teken van belevenissen en avontuur. Wanneer u naar onbekende bestemmingen reist, krijgt u oog voor nieuwe culturen. U ziet hoe andere mensen leven en leert hun tradities, religie en cultuur kennen. Het is enorm belangrijk om de wereld in te gaan en andere mensen te ontmoeten, aangezien u zo begrip krijgt voor de manier waarop zij leven. Wat u van huis uit kent, vindt u normaal. Maar normaal kan op

allerlei manieren worden opgevat. Het ont-moeten van andere culturen zorgt voor begrip en tolerantie en veel mensen die op campings in het buitenland verblijven, vinden daar vrien-den voor het leven. Het begint als toevallige buren, maar na een tijdje ontstaan er nieuwe vriendschappen, leuke grapjes en gezellig-heid. Er zijn geen andere vormen van vakantie waarin je dat allemaal krijgt. Op de camping is iedereen gelijk en je komt elkaar letterlijk met beide benen op de grond tegen.

ARTIKEL

Page 22: Isabella Nederland 2015

G14-16 G18-20G10-12 G21-22

250

A675-A1175

G14-16 G18-20G10-12 G21-22

250

A675-A1175

G14-16 G18-20G10-12 G21-22

250

A675-A1175

G14-16 G18-20G10-12 G21-22

250

A675-A1175

G14-16 G18-20G10-12 G21-22

250

A675-A1175

G14-16 G18-20G10-12 G21-22

250

A675-A1175

CarbonX

ZinoxSteel StoneGranite

Isacryl260 g/m2

LIGHT

1

2 3

Perfecte reispartner

De Capri Coal is de ideale keuze voor rondtrekkende kampeerders. Hij is snel op te zetten en door het lichte acrylmateriaal is de Capri Coal niet alleen makkelijk te vervoeren, maar ook nog eens goed ademend. In de voortent is het bijzonder goed toeven; de getinte vensterpartijen vangen het scherpe zonlicht op en de grote insectenhorren zorgen voor een goede ventilatie zonder lastige insecten tijdens warme zomerdagen en -nachten. Alle front- en zijdelen kunnen omlaag worden ge-ritst als een veranda of volledig worden weggehaald. De Capri Coal is verkrijgbaar met Zinox staalbuisframe of het ultralichte CarbonX glasvezelframe en is ook in de kleinere caravanomloopmaten leverbaar.

Uitneembare/neerrolbare delen Front- en zijdelen

Bijzondere details Getinte vensterfolie, insectenhor in beide zijkanten2, nokventilatie in het front

Standaard geleverd met Gordijnset Bowline Grey, wielkastafdichting, caravan-tochtstrook, tenttas, verandastang, FixOn, foedraal voor tentstokken en haringen incl. haringtrekker

Opties voor montage Annex 2501, zijdeel van gaas, scheidingswand, voorzonluifel, netfront , Cosy Corner, dakgoot, thermohemel, stormzekeringsset

CAPRI COAL VOORTENT 2,5 MTR

661-835 · G10-13 836-935 · G14-16 936-1085 · G18-20 1086-1185 · G21-22 A675-A1175

Zie indeling prijsgroepen op pagina 52.

Page 23: Isabella Nederland 2015

23

250

340

250

340

250

340

2

1

CarbonX

Isacryl295 g/m2

Granite SeedSteel

Kijk voor meer details op www.isabella.net

Deeltent met ruimte

MAGNUM 250 COAL

De Magnum 250 Coal is een buitengewoon reisvriendelijke deeltent die u snel opzet als u onderweg bent. Met een Magnum 250 Coal beschikt u over een ruime reistent met een diepte van 2,5 meter. Het ademende Isacryl-materiaal zorgt voor een goed binnenklimaat. De front- en zijdelen zijn neerrolbaar/uitneembaar en samen met de twee zijkanten voorzien van met insectenhorren krijgt u een scala aan venti-latiemogelijkheden. Als u binnen en buiten meer ruimte wilt, kan de Magnum 250 Coal worden uitgebreid met onder andere een Eclipse voorzonluifel of Cosy Corner, terwijl u met een uitbouw extra slaap- en opbergruimte krijgt.

DEELTENT // TOURING

Geschikt voor caravanhoogtes tussen de 235 en 250 cm.

Uitneembare/neerrolbare delen Front- en zijdelen

Bijzondere details Lichte en vriendelijke tent, extra lange dakvleugel, doorlopende petluifel, insectenhor in beide zijkanten.

Standaard geleverd met Gordijnset Urban Sand, wielkastafdichting, caravan-tochtstrook, tas, verandastang, FixOn Multi, foedraal voor tentstokken en haringen incl. haringtrekker

Opties voor montage Annex 2501, Cosy Corner spec. Magnum1, Eclipse voorzonluifel spec.2, stormzekeringsset

Page 24: Isabella Nederland 2015

230

340

IsaTex CarbonX Slate ChalkCoal

2

1

Uitzonderlijk reisvriendelijke deeltent

MAGNUM

De Magnum is met het ultralichte CarbonX-glasvezelframe de bijzonder reisvrien-delijke deelvoortent. De tent is uitzonderlijk snel op te zetten en past op vrijwel alle caravans. De Magnum is gemaakt van het unieke onderhoudsvriendelijk IsaTex-materiaal en is aan beide zijkanten voorzien van insectenhorren, die ook in warmere oorden zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. De Magnum past ook op kleinere caravans, is makkelijk in het gebruik en kan worden aangevuld met een hele reeks opties, waaronder de Eclipse-voorzonluifel. Daarnaast biedt een aanbouw mogelijkheden voor extra leefruimte.

DEELTENT // TOURING

Geschikt voor caravanhoogtes tussen de 235 en 250 cm.

Uitneembare/neerrolbare delen Front- en zijdelen

Bijzondere details Getinte vensters, insectenhor in beide zijkanten2

Standaard geleverd met Gordijnset Urban Sand , verandastang, caravan-tochtstrook, wiel-kastafdichting, FixOn Multi, tenttas, foedraal voor tentstokken en haringen incl. haringtrekker

Opties voor montage Annex 2201, Eclipse voorzonluifel spec.2, netfront spec., Cosy Corner spec., stormzekeringsset

Page 25: Isabella Nederland 2015

25

200

260

CarbonX

Steel FlaxGranite

1

Isacryl260 g/m2

LIGHT

Kijk voor meer details op www.isabella.net

De deeltent voor twee

MINOR

Als u gaat voor makkelijk, handig en comfortabel, dan is de Minor iets voor u. De Minor wordt geleverd met CarbonX-glasvezelframe, een lichtgewicht frame dat u snel en makkelijk in elkaar zet. Het panoramaraam in het uitneembare frontpaneel zorgt voor licht en een ruim uitzicht. De beide zijkanten hebben een toegangsdeur. Eén zijkant is voorzien van insectenhor welke kan worden afgesloten door de folieafdekking dicht te ritsen. Het materiaal van ademend Isacryl bevorderd een aangenaam binnenklimaat. Zoals bij alle deeltenten van Isabella is de aansluiting op de caravan optimaal.

DEELTENT // TOURING

Geschikt voor caravanhoogtes tussen de 235 en 250 cm.

Uitneembare/neerrolbare delen Front

Bijzondere details Insectenhor in beide zijkanten1

Standaard geleverd met Gordijnset Bowline Grey, caravan-tochtstrook, wielkastafdichting, FixOn Multi, tenttas, foedraal voor tentstokken en haringen incl. haringtrekker

Opties voor montage Verandastang, stormzekeringsset

Page 26: Isabella Nederland 2015

230

440

ZinoxIsacryl295 g/m2

Granite Seed

1

2 3

NIEUW! UNIVERSAL 420 COAL

Het hele jaar rust en stabiliteit

Geschikt voor caravanhoogtes tussen de 235 en 250 cm.

Uitneembare/neerrolbare delen Front- en zijdelen

Bijzondere details Ventilatie in beide zijkanten en instelbare frontventilatie. Uitwendige slikrand, flexibele afspanning, speciale dakhelling waardoor de tent geschikt is om het hele jaar mee te kamperen, extra sterk vensterfolie (vorstbestendig), PVC dak

Standaard geleverd met Gordijnset Urban Sand, verandastang1, caravan-tochtstrook, wiel-kastafdichting , FixOn Multi, tenttas, foedraal voor tentstokken en haringen incl. haringtrekker.

Opties voor montage Deurmarkies2, thermohemel, winterzekering, stormzekeringsset

Gebruik hele jaar

DEELTENT // SEIZOEN

De nieuwe Universal 420 Coal is een deeltent die dankzij zijn kracht en stabiliteit elk weerstype de baas is, welk jaargetijde het ook is. De twee steunstangen duwen de vastgenaaide sluitkussens stevig vast tegen de caravan voor een optimale afdichting. De Universal 420 Coal heeft een deur in de beide zijwanden en grote vensters in het hele front die voor een goed uitzicht zorgen. Het sterke Zinox stalen frame zorgt voor een goede stabiliteit. Als u de Universal 420 Coal als een tent voor het hele jaar gebruikt, raden wij aan om winterzekering en een thermohemel te monteren (optioneel). Door de dakconstructie kunt u de caravandeur ongehin-derd openen en is de sneeuwophoping minimaal.

Page 27: Isabella Nederland 2015

27

230

380

230

380

230

380

Isacryl295 g/m2

ZinoxGranite Seed

1

2

Kijk voor meer details op www.isabella.net

UNIVERSAL 360 COAL

De deeltent voor alle jaargetijden

Geschikt voor caravanhoogtes tussen de 235 en 250 cm.

De Universal 360 Coal is de ideale keuze voor kampeerders die op de camping willen genieten van de wisseling van de jaargetijden. De sterkte en stabiliteit van de voortent maken de Universal 360 Coal ideaal voor kamperen in bijna elk weer-type. De neerrolbare en uitneembare zij- en frontdelen zorgen samen met de ven-tilatie in het bovenste zijdeel voor een prettig klimaat, ook op warme zomerdagen. De Universal 360 Coal kan worden voorzien van winterzekering en thermohemel (optioneel). Dit wordt aanbevolen voor gebruik in het voor- en naseizoen.

Uitneembare/neerrolbare delen Front- en zijdelen

Bijzondere details Speciale dakhelling1, uitwendige slikrand2, PVC dak

Standaard geleverd met Gordijnset Urban Sand, wielkastafdichting, caravan-tochtstrook, tenttas, verandastang, FixOn Multi, foedraal voor tentstokken en haringen incl. haringtrekker

Opties voor montage Thermohemel, winterzekeringsset, deurmarkies, stromzekeringsset

Gebruik Hele jaar

DEELTENT // SEIZOEN

Page 28: Isabella Nederland 2015

Deze groep kampeerders wordt vaak ingedeeld in twee groepen: de seizoenkampeerders die het hele jaar op dezelfde plek verblijven en de rondtrekkende kampeerder die het hele jaar door van de ene naar de andere plek gaat.Alle kampeerders genieten van de heerlijke zomer maanden met zon en gezelligheid, scha-duw onder de zonneluifel of misschien wel een glas wijn in de voortent als het donker wordt. Voor de mensen die het hele jaar door kampe-ren, houdt het dan echter nog niet op, want voor hen eindigt het kampeerseizoen nooit. De seizoenkampeerderAls de zomer voorbij is, verlaten veel kampeer-ders de camping. Wanneer u het hele jaar door kampeert gaat u voor uw voortent, die voor het hele jaar geschikt is, zitten genieten van de rust en het naderende najaar met de daarbij horende mooie plaatjes wanneer de bladeren verkleuren. Een paar maanden later worden de dagen korter, gaat het vriezen en valt de eerste sneeuw. Inmiddels heeft u een thermohemel en isolatie in zijkanten en front aangebracht en een isolerende vloer in de voortent gelegd. Een kachel kan er dan een warm of aangenaam buitenverblijf van maken, waar u lekker kunt zitten terwijl de vogels zich op de voederplank buiten de voortent vermaken. Misschien kiezen sommige kampeer-ders ervoor om de kerst in hun caravan te vieren

met lichtjes in de kerstboom buiten de voortent en een braadstuk of eend op de barbecue. Fami-lie en vrienden worden tijdens de kerst uitgeno-digd en zullen het verblijf in uw caravan midden in de natuur nooit vergeten. Aangenaam, leuk en gezellig. Een ervaring voor het leven.Als de sneeuw smelt en de voorjaarsbloemen uit de grond komen, ritst u het front van de voortent, zodat de heerlijke zonnestralen de voortent kunnen verwarmen en u in de beschut-ting van de voortent van het prille zonnetje kunt genieten. Wanneer de dagen langer worden, komt u de voortent uit. Op dat moment keren de zomer-kampeerders weer terug op de camping, in hetzelfde tempo als de knoppen uitkomen en de geur van de bloemen zich mengt met de frisse voorjaarslucht. De kampeermeubels worden buiten de voortent gezet en misschien zet u ook wel een extra zonneluifel op. Nu gaat u optimaal van de zomer genieten, u groet de oude vrien-den van vorig jaar en misschien maakt u wel weer nieuwe vrienden.

De rondtrekkende kampeerderAls rondtrekkende kampeerder die er het hele jaar door op uit trekt heeft u echt legio mogelijk-heden. Misschien brengt u de zomer door op een paar leuke campings in Noord-Europa. Hier is het dan fris en warm en kunt u de bezienswaardighe-

den en attracties bezoeken en van de mooie en wisselende natuur genieten.Wanneer de zomer bijna voorbij is en de tempe-ratuur in het koudere noorden daalt, volgt u de trekvogels naar het zuiden. Andere kampeerders vinden de vroege komst van de sneeuw in de Scandinavische landen leuk. Ze pakken de ski’s in de caravan en gebruiken die als een mobiele skihut, dicht bij de spannende skipistes met een voor iedereen geschikte moeilijkheidsgraad. Of zijn al aan het langlaufen door de prachtige natuur in Noorwegen en Zweden.Er worden wintervoortenten gemonteerd met een speciale dakhelling die ervoor zorgt dat de halve meter sneeuw die ’s nachts valt, van het schuine dak van de tent glijdt. U kiest misschien wel voor de populaire skioor-den in Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Wat is er nu lekkerder dan de dag in je eigen caravan te eindigen en in je eigen bed te slapen? Bovendien is de wintervoortent een perfecte buitenkamer en windsluis bij het klaarmaken van de ski-schoenen, winterkleding en ski’s.Terwijl er in de Alpen sneeuw valt, zijn er kam-peerders die de trekvogels nog verder naar het zuiden hebben gevolgd en misschien wel aan de zandstranden in Spanje, Griekenland, Turkije of Portugal liggen. Om nog maar niet te spreken van de kampeerders die ervoor kiezen Europa te verlaten en de koudste wintermaanden door-

brengen in Afrika, op de witte zandstranden van Marokko, en daar genieten van het versturen van mails en foto’s naar de vrienden in het noor-den om te vertellen dat: ”de thermometer op 28 graden staat”.Wanneer het voorjaar zich meldt, beginnen veel van deze kampeerders weer aan hun trektocht naar het noorden, net als de vogels. Vaak rijden ze niet in een paar dagen naar huis, maar maken ze van de gelegenheid gebruik om van de thuisreis richting het noorden een avontuur op zichzelf te maken. Ze maken omwegen om vrienden te ontmoeten op campings in Europa waar de ”trekvogels” vaak komen. Je kunt zeggen dat de thuisreis in een tempo verloopt die de ziel aankan. Men gaat de grens naar zijn eigen land over op het moment dat het voorjaar daar begint.Voor veel van deze kampeerders is de winter iets dat ze vele jaren niet ervaren hebben. An-deren hebben het gevoel dat de vier seizoenen een prachtige en afwisselende manier zijn om de landen en het jaar te beleven.Voor alle kampeerders geldt dat juist een moderne caravan, naar behoefte uitgerust, een optimale manier is om vrij, onafhankelijk en dicht bij de natuur te leven. En waar u zich ook in de wereld bevindt, u woont altijd in uw eigen thuis met keuken, badkamer, slaapkamer en buiten woonkamer.

Het hele jaar door kamperen – seizoenkampeerder of trekvogel

Als u het hele jaar door kampeert, beleeft u alle vier de seizoenen, voorjaar, zomer, najaar en winter, op een bijzondere manier.

ARTIKEL

Page 29: Isabella Nederland 2015

29

180

220

Isacryl260 g/m2

ZinoxSteelGranite

PVCPolyester

1

2

Kijk voor meer details op www.isabella.net

Wintertent vanwereldklasse

WINTER

Krachtig materiaal, een speciale dakhelling voor minimale sneeuwophoping en een extra brede, uitwendige slikrand, een sterk stalen frame, flexibele afspanning en een vensterfolie dat bestand is tegen extreme vorst zorgen ervoor dat de Winter-voor-tent van Isabella zelfs tegen een krachtige sneeuwstorm is opgewassen. Voor kamperen in de winter adviseren wij een thermohemel en een winterzekerings-set te gebruiken (opties).

DEELTENT // ALL-YEAR

Geschikt voor caravanhoogtes tussen de 235 en 250 cm.

Bijzondere details Uitwendige slikrand2, speciale dakhelling1, extreme vensterfolie

Standaard geleverd met Gordijnset Bowline Grey, caravan-tochtstrook, wielkastafdichting, FixOn Multi, tenttas, foedraal voor tentstokken en haringen incl. haringtrekker

Opties voor montage Thermohemel, winterzekeringsset, stormzekeringsset

Gebruik Hele jaar

Page 30: Isabella Nederland 2015

CarbonX

ZinoxIsaLite195 g/m2

1

2

Regel zon en wind eenvoudig

SUN SHINE

Maximale stevigheid en minimaal gewicht zijn samengebracht in de zonneluifel Sun Shine. Een kanaal met ritssluitingen bij de voorste stangen zorgt ervoor dat de zonnelui-fel stevig staat en niet in de wind “fladdert”. De Sun Shine wordt geleverd met zijkanten rechts en links. Door de kanalen voor de dakstangen en het CarbonX frame met IsaFix koppelingen verlopen het opzetten en neerhalen snel en efficiënt. Als u al een hele voortent van Isabella hebt van 3,0 of 2,5 meter, past dit frame ook op de zonneluifel. Vraag er even-tueel naar bij uw dealer. U kunt nu ook een front kopen voor bij uw Sun Shine zonneluifel. (Ook te gebruiken voor de Sun Blue.) Zo kunt u uw Sun Shine bliksemsnel omtoveren tot een lichte reisvoortent.

ZONLUIFEL

Diepte (cm) 250

A-maat/omloopmaat van-tot (cm) 800-1175/786-1185

Bijzondere details Kanaal met ritssluitingen bij de hoekstaanders2

Standaard geleverd met rechter- en linkerkant, FixOn, transport foedraal, foedraal voor tentstokken en haringen

Tips voor bijpassende uitrusting Linea 4-delig windscherm, Marble Grey stoelkussen

Opties voor montage Front1

800-940 · G13-18 950-1175 · G19-22

Zie indeling prijsgroepen op pagina 53.

Page 31: Isabella Nederland 2015

31

CarbonX

IsaLite195 g/m2

A

B C

Kijk voor meer details op www.isabella.net

Schaduw waar en wanneer u maar wilt

SHADOW

De Shadow is de multi-purpose zonne luifel voor op reis, die u overal in een hand-omdraai kunt opzetten. Naast montage aan de caravan kan de Shadow ook worden gebruikt als zijluifel voor de voortent. In combinatie met als optie verkrijgbare zij-kanten en Net Front zorgt u voor extra wind- en zonbescherming onder uw Shadow. De bijzonder krachtige en stevige punten op de stangen en oogjes in het dak zorgen voor een optimale afspanning en maximale stevigheid. Standaard met lichtgewicht CarbonX staanders.

REISZONLUIFEL

Diepte (cm) 200

Breedtes (cm) 500, 400, 360, 300, 240

Stangen CarbonX (240/300: 2 stk. - 360/400/500: 3 stk.)

Standaard geleverd met Standaard geleverd met Typhoon storm lijnen, foedraal

Opties voor montage Net Front, hordeel voor zijkant (rechts/links)

Gewicht (kg) 240: 3,6 - 300: 3,7 - 360: 4,5 - 400: 4,8 - 500: 5,3

A. Net Front voor de Shadow is leverbaar in standaard maten en kan ook gebruikt worden aan de meeste standaard uitdraai markiezen (optioneel)

B. Net Side is een gaas zijwand welke links en recht te plaatsen is (optioneel)C. De Net Side wordt geleverd met FixOn Multi schroefloze tentoog en het Tectum systeem.

(dakligger en multi–verbinding voor een eenvoudige bevestiging)

Page 32: Isabella Nederland 2015

A B

C

CarbonX

IsaLite195 g/m2

Eén zonneluifel, twee toepassingen

ECLIPSE

De Eclipse is niet alleen geschikt als voorzonluifel voor de voortentmodellen van Isabella, maar kan ook gebruikt worden als lichte zonluifel voor op reis, direct aan de caravan. De Eclipse zorgt voor een schaduwrijk terras en een verdubbeling van het overdekte oppervlak. Het CarbonX-frame en TectumPro-opzetsysteem zorgen voor een laag gewicht, snelle plaatsing en een grote mate van flexibiliteit. Voor extra bescherming tegen de wind is als optie een zijkant verkrijgbaar. Deze kan zowel aan de linker- als rechterzijde van de voorzonluifel worden aangebracht, maar kan niet worden gebruikt als de Eclipse rechtstreeks op de caravan wordt gemonteerd.

VOORTENTLUIFEL

Formaten van-tot G14-G21

Standaard geleverd met CarbonX met Tectum Pro-systeem en F-link, Typhoon stormlijnen, transport foedraal

Opties voor montage Zijdeel (rechts/links), niet voor het Magnum-model

In verband met constructie en materiaaluitvoering is de Eclipse niet geschikt voor langdurige en intensieve belasting

A. De zijwand (optioneel) voor de Eclipse is eenvoudig te monteren met het handige dubbelklik profiel. De zijwand kan zowel links als rechts gebruikt worden. (voor de Eclipse aan de Magnum voortent zijn helaas geen zijwanden beschikbaar)

B. Tectum Pro is een revolutionair verbindingssysteem voor eenvoudige “klik” verbinding.

C. F-Link wordt aan de korte petluifelstokjes bevestigd.Bij uw bestelling graag het model en bouwjaar van uw voortent vermelden!

Past aan alle standaard modellen vanaf 2008

Diepte (cm) 225/Magnum: 216

Page 33: Isabella Nederland 2015

33Kijk voor meer details op www.isabella.net

COSY CORNER // SPACE DELUXE

SPACE DELUXEVrijstaande opbergtent met ruimte voor bijv. fietsen, kampeermeubilair of het speelgoed van de kinderen.

Bodemmaat: 220 x 150 cm Materiaal: IsaTex Insectenhor met flap aan de zijkant, twee openingen en inwendige slikrand Frame: Zinox Gewicht: 22,6 kg.

Vergroot uw mogelijkheden

Geniet van de bescherming tegen zon & wind met de nieuwe Cosy Corner aan de voorkant van de voortent of plaats een Space de Luxe voor extra opbergruimte.

COSY CORNER Voor mensen die beschutting zoeken tegen de wind, of gewoon een goede afscherming willen vóór de toegangsdeur waar ze kunnen zitten om te genieten van de sfeer op de camping, is de Cosy Corner de perfecte oplossing. Diepte ca. 150 cm. De Cosy Corner is makkelijk te monteren met de vastgenaaide pees en het meegeleverde aansluitprofiel alsmede de Tectum Pro en lichte CarbonX stangen. De Cosy Corner kan zowel rechts als links worden geplaatst voor de toegangsdeuren in het front of midden op de voortent. Als u nog meer ruimte voor gezelligheid wilt, kunt u het geheel uitbreiden naar twee Cosy Corners naast elkaar, zodat er een extra hoek ontstaat. Geef a.u.b. wel de A-maat van de voortent aan bij uw bestelling!

Page 34: Isabella Nederland 2015

51 6

2

4

3

Meer ruimte in de voortent met een Annex

AANBOUWEN

Als u voor de voortent extra opbergruimte of slaapplaatsen wilt, heeft Isabella diverse oplossingen voor u in petto. Een hoge aanbouw ”Annex Tall” met maximale hoogte en volledig stalen frame, een ”Annex Future” met slechts één Aluminium boogstang om hem snel te kunnen opzetten, standaard geleverd met binnentent en de nieuwe “Annex 250 Coal” met CarbonX lichtgewicht frame.Al onze aanbouwen zijn voorzien van een extra ritssluiting, zodat het zijdeel van de voortent kan worden gebruikt als scheidingswand voor de aanbouw.

1. ANNEX 250 COAL De Annex 250 Coal is gemaakt van ademend Isacryl met neerrolbare vensterflappen voor de getinte raampartijen. De uitbouw heeft grote vensterpartijen en voldoende stahoogte en is daarom prima geschikt als buitenverblijf of woonkamer. Door het lichte CarbonX frame wordt het gewicht laag gehouden en is de uitbouw bijzonder reisvriendelijk. Door de donkere kleuren is de Annex 250 Coal een aangename slaapplek en is de uitbouw handig en makkelijk schoon te maken. Past aan: Prisma, Ambassador Concept, Capri Coal, Magnum 250 Coal. Bodemmaat: 230 x 130 cm. Materiaal: Isacryl

2. ANNEX 300 - TALL Past aan: Commodore, Commodore Concept en enkele oudere modellen. Bodemmaat: 280 x 130 cm.

3. ANNEX 250 - TALL Past aan: Prisma, Ambassador Concept, Capri Coal, Magnum 250 Coal en enkele oudere modellen. Bodemmaat: 230 x 130 cm. ANNEX 220 - TALL Past aan: Penta Thirty en Magnum en enkele oudere modellen. Bodemmaat: 200 x 130 cm.

4. ANNEX 300 – FUTURE Past aan: Commodore, Commodore Concept en enkele oudere modellen. Bodemmaat: 280 x 135 cm. ANNEX 250 - FUTURE Past aan Prisma, Ambassador Concept, Capri Coal, Magnum 250 Coal en enkele oudere modellen. Bodemmaat: 230 x 135 cm. ANNEX 220 - FUTURE Past aan Penta Thirty, Magnum en enkele oudere modellen. Bodemmaat: 200 x 135 cm.

5. SCHEIDINGSWAND VOOR ANNEX Materiaal: Katoen. Formaten: 220, 250 of 300 cm.

6. BINNENTENT UNIVERSEEL Bodemmaat: 200 x 130 cm (ruimte voor klein tweepersoons luchtbed). Materiaal: Katoen met vaste bodem van pvc. Kan ook in de voortent worden gemonteerd.

Page 35: Isabella Nederland 2015

35

1

2

3

4

5

2

5

4

A

Kijk voor meer details op www.isabella.net

WINDSCHERM

1. LINEA 4-delig. Afmetingen: 460 x 110 cm Materiaal: Acryl/getinte folie/pvc Kleur: Granite/Black Standaard: CarbonX-stangen.

2. VENTUS 4-delig. Afmetingen: 460 x 110 cm Materiaal: Acryl/netmateriaal/pvc Kleur: Granite/Black Standaard: CarbonX-stangen.

Alle hier afgebeelde windschermen van Isabella worden standaard geleverd met stangen (incl. bovenliggers), scheerlijnen, haringen en Stabilo-systeem.(A)

LINEA

VENTUS

SUN

ACRYL

FLEX GREY BASIS

A. Het STABILO-SYSTEEM bestaat uit losse grondpennen en voetplaten. Het systeem zorgt voor volledige stabiliteit en wordt standaard geleverd bij alle in deze brochure vermelde windscher-men. De voet platen stabilo zijn ook los verkrijg baar en bruikbaar voor de voortent.

3. SUN driedelig. Maat: 460 x 130 cm Kleur: grijs Materiaal: gelaagd polyester Standaard: Zinox staalbuis stokken.

4. ACRYL 3-delig. Afmetingen: 460 x 130 cm

Kleur: Granite Materiaal: Acryl Standaard: Zinox-stangen.

5. FLEX GREY 3-delig. Basisafmetingen: 460 x 140 cm Materiaal: Gecoat polyester Standaard: Zinox-stangen.

Het basiswindscherm kan onbeperkt worden uitgebreid door extra schermde-len aan te schaffen (B) Schermdelen: Als middendeel van het basismodel (2) en van gecoat polyester (4) Afmetingen schermdelen: 154 x 140 cm Standaard: Zinox-stangen.

B

Page 36: Isabella Nederland 2015

KAMPEERMEUBILAIR

Comfortabel campingleven

Met goede meubels kunt u nog beter en comfortabeler kamperen. Het is belangrijk om meubels te hebben die precies bij de wensen van u en uw gezin passen. Meu-bels voor op de camping zijn comfortabel, eenvoudig schoon te maken, makkelijk te vervoeren en nemen opgevouwen zo weinig mogelijk ruimte in. Alle meubels van Isabella zijn praktisch, hebben een mooi, eenvoudig en functioneel design, zijn gemaakt van eenvoudig schoon te maken lichtgewichtmaterialen en kunnen wor-

den opgevouwen, zodat ze zo weinig mogelijk ruimte innemen als ze niet worden gebruikt. Ideaal voor op de camping en op het strand, maar ook voor thuis op het terras.Het meubelassortiment van Isabella omvat zonnebedden, stoelen, tafels en op-vouwbare kasten in diverse vormen en maten. Er is voor elk wat wils!

Page 37: Isabella Nederland 2015

37

1 2 3 4

Kijk voor meer details op www.isabella.net

KAMPEERMEUBILAIR

Voor zon en strand

Isabella heeft een breed assortiment zon-nebedden en ligstoelen voor op het strand, op de camping of voor thuis op het terras. Een paar kunnen zelfs als logeerbed worden gebruikt. Ze zijn allemaal praktisch en een-voudig te transporteren.

1. BEACH MAT (700006214) Opvouwbare strandmat met de moge-lijkheid om het hoofdeinde omhoog te brengen naar de zitstand. De Beach mat is voorzien van schouderbanden, in combinatie met het lage gewicht is de mat daardoor makkelijk te transporte-ren. Daarnaast heeft de strandmat een handige opbergruimte die kan worden afgesloten met een rits. Grootte: Uitgevouwen: 160x53 cm. Opgevouwen: 54x52 cm. Gewicht: 2 kg Materiaal: Polyester/pvc Kleuren: Antraciet

2. ZONNEBED (700006212) Gestoffeerd zonnebed met luchtig membraan en aluminiumframe plus zon-nescherm. Materiaal: Zwart polyweave (60% PVC Coating/40% Polyester) Afmetingen: L200 x B59 x H48 cm Gewicht: 5,65 kg Belasting: 120 kg.

3. VELDBED (700006215) Handig uitvouwbaar bed met een prima ligcomfort, te gebruiken als extra bed of als zonnebed. Het bed is makkelijk te transporteren, makkelijk uit te vouwen en in te klappen.

Grootte: Uitgevouwen: 205x78x51 cm. Gesloten: 104x22x12 cm Gewicht: 6,5 kg Max. belasting: 100 kg Kleuren: Antraciet Materiaal: Polyester/pvc.

4. NIEUW! BEACH CHAIR (700006220) Inklapbare strandstoel incl. nekkussen. De zitting kan in 8 standen worden gezet.Alu-frame. Materiaal: Zwart polyweave (60% pvc coating/40% polyester) Afmetingen: 67 x 11 x 72 Gewicht: 2,9 kg. Belasting: 100 kg.

ZONNEBEDDEN EN LIGSTOELEN

Page 38: Isabella Nederland 2015

1 2

3

4 5

5A

KAMPEERMEUBILAIR STOELEN

Comfortabel en praktisch

Het assortiment stoelen van Isabella omvat allerlei soorten en maten. Ze hebben allemaal een goed zitcomfort. U kunt ermee aan tafel zitten of buiten voor de voortent om van de dag, de omgeving en de zon te genieten. Naast de stoelen zijn er ook voetenbankjes verkrijgbaar die het zitcomfort nog ver-der verbeteren. Alle stoelen zijn prak-tisch, eenvoudig neer te zetten en op te vouwen, zodat ze tijdens het transport zo weinig mogelijk ruimte innemen.

1. KAMPEERSTOEL DELUXE (700006200) Kampeerstoel met 8 standen incl. nek-

kussen. Alu frame. Materiaal: Zwart polyweave (60% PVC Coating/40% Polyester) Gewicht· 5,2 kg · Belasting: 120 kg.

2. KAMPEERSTOEL COMFORT (700006211) Kampeerstoel voorzien van elastiek met 8 standen incl. nekkussen. Alu frame. Materiaal: Zwart polyweave (60% PVC Coating/40% Polyester) Gewicht· 4,8 kg · Belasting: 120 kg.

3. VOETSTEUN - VOOR KAMPEERSTOEL COMFORT EN DELUXE (700006216) Aangename voetsteun voor op de kampeer stoelen Comfort en Deluxe. Met

één klik zet u het frame van de voetsteun vast op de dwarsstang van de stoel onder de zitting. De voetsteun is voorzien van een licht aluminium frame en een aangename stof. De steun is makkelijk en eenvoudig in te klappen en neemt slechts minimale ruimte in tijdens opslag en transport. Alu-frame. Materiaal: Zwart polyweave (60% pvc coating/40% polyester) Gewicht: 1,1 kg · Afmetingen: 90 x 48 x 36 cm

4. NIEUW! REGISSEURSSTOEL (700006221) Inklapbare regisseursstoel. Kleur: Zwart · Frame: Powder coated tube steel · Materiaal: Zwart polyweave (60% pvc coating/40% polyester) Afmetingen: 11 x 81 x 51 cm Gewicht: 4 kg. ·Belasting: 100 kg.

5. ZIT-/VOETENBANKJE EN TAFEL-BLAD VOOR BANKJE Het bankje kan worden gebruikt als een klein zit- of voetenbankje dat gemakkelijk mee te nemen is. Met het nieuwe tafelblad kan het ook als een kleine tafel worden gebruikt. Het tafelblad legt u bovenop het uitgeklapte zit-/voetenbankje en zo maakt u er in een handomdraai een tafel van. Voetenbankje. (700006201) Alu frame. Materiaal: Zwart polyweave (60% PVC Coating/40% Polyester) Gewicht· 0,9 kg · Belasting: 80 kg. Tafelblad voor zit-/voetenbankje. 5A (700006217) Kleur: Grijs · Gewicht: 0,8 kg Afmetingen: 42 x 42 x 3,5 cm

Page 39: Isabella Nederland 2015

39

1 2 3 4 5

Kijk voor meer details op www.isabella.net

KAMPEERMEUBILAIR KAMPEERTAFELS

Groot, klein, rond en vierkant

Handige kampeertafels in diverse formaten en vormen. De tafels zijn in-klapbaar en nemen zodoende minimale ruimte in tijdens opslag en transport. De tafels hebben een handig grijs op-pervlak dat makkelijk is af te nemen.

1. KAMPEERTAFEL 140 X 90 CM MET GRIJS TAFELBLAD (700006205) Stalen frame met 1 verstelbare poot. Gewicht: 11,5 kg Belasting: 150 kg Afmetingen ingeklapt: 140 x 90 x 5,5 cm.

2. KAMPEERTAFEL 120 X 80 CM MET GRIJS TAFELBLAD (700006206) Stalen frame met 1 verstelbare poot. Gewicht: 10,5 kg Belasting: 150 kg Afmetingen ingeklapt: 120 x 80 x 5,5 cm.

3. KAMPEERTAFEL 80 X 60 CM MET GRIJS TAFELBLAD (700006219) Stalen frame met 1 verstelbare poot. Gewicht: 7,5 kg Belasting: 150 kg Afmetingen ingeklapt: 80 x 60 x 7 cm.

4. KAMPEERTAFEL ROND – Ø 100 CM MET GRIJS TAFELBLAD (700006218) Stalen frame met 1 verstelbare poot. Gewicht: 9,2 kg Belasting: 150 kg Afmetingen ingeklapt: 100 x 100 x 7 cm

5. LAMEL TAFEL 80 X 60 CM (700006207) Met verstelbare poot en oprolbaar tafelblad. Alu Gewicht: 3,5 kg Belasting: 30 kg

Page 40: Isabella Nederland 2015

1 2 3

KAMPEERMEUBILAIR OPVOUWBARE KASTEN

Ruim en praktisch

Unieke opbergkasten met handige opvouwmethode waarmee u de kast kunt inklappen in de vorm van een kof-fer. De 4 poten ”knikken” in het beslag en worden bij het in elkaar klappen sa-mengevouwen in de kast. Om de kast makkelijk te kunnen transporteren, krijgt u er een handige tas bij.

1. HOEKKAST INCL. OPBERGTAS (700006213) Met 2 schappen en vaste bovenplaat. Afmetingen: 82 x 82 x 85 cm Gewicht: 6,51 kg Belasting: 30 kg.

2. OPVOUWBARE KAST DUBBEL INCL. OPBERGTAS (700006203) Met 3 schappen en vaste bovenplaat · Afmetingen: 84 x 50 x 81 cm Gewicht: 10,95 kg Belasting: 30 kg.

3. OPVOUWBARE KAST ENKEL INCL. OPBERGTAS (700006202) Met 3 schappen en vaste bovenplaat. Afmetingen: 60 x 48 x 81 cm Gewicht: 8 kg Belasting: 30 kg.

Page 41: Isabella Nederland 2015

41

1 2

3

54

6 7 8 9

Kijk voor meer details op www.isabella.net

De puntjes op de i in uw voortent

INRICHTING // VERLICHTING // TEXTIEL

Een gezellige voortent is een belang-rijk onderdeel van uw verblijf op de camping. Isabella heeft een breed assortiment textiel, lampen en andere praktische en functionele accessoires voor op de camping. Met de juiste ac-cessoires zet u de puntjes op de i om een gezellige voortent te maken. Bo-vendien verhoogt u het comfort tijdens uw campingverblijf.

1. Het tafelkleed van Isabella heeft een vuil- en waterafstotend oppervlak. Afmetingen: 110 x 160 cm.

2. NIEUW! ClickLight is een eenvoudige en elegante LED-rail voor in uw voortent. De Clicklight klikt u eenvoudig op de tentstang en zorgt voor een prettig, gezellig en warm licht. De lamp heeft een touchsensor om het licht te dimmen en een kabel van 7 m. Te gebruiken op 22-32 mm stangen. Wordt geleverd met kabelclips om de kabel aan de tentstang te bevestigen. Maten: B64 x D50 x H610 mm (9000060436)

3. NIEUW! Kabelclips worden gebruikt om de kabels aan uw tentstangen vast te zetten. Eenvoudig op de tentstangen te klikken. Te gebruiken op 22-32 cm stangen. (900060440)

4. NIEUW! Silicone Pannenlappen/on-derzetters. Flexible silicone pannenlap-pen in de vorm van de bekende Isabella patrijspoort zijn tevens geschikt voor onderzetters om uw tafel en werkbladen te beschermen. Ze zijn eenvoudig te reinigen onder stromend water of vaat-wasmachine. · Kleur: Antraciet Afmeting: Diameter 20 cm, hoogte 1 cm (9000060422)

5. NIEUW! Keukenrolhouder. Handige acryl keukenrolhouder met afbeelding van Isabella patrijspoort. Houdt de keu-kenrol op zijn plaats en is eenvoudig met één hand te gebruiken. Kleur: Antraciet · Materiaal: Acryl Afmeting: 14 x 23 cm (9000060417)

6. Gladde lampenkap voor in de voortent, verkrijgbaar in twee verschillende des-sins: Ilumi (60392) en Forest (60435).

7. Black Chintz lampenkap. Gladde zwarte lampenkamp, uitgevoerd in een fraaie glanzende stof. (60386)

8. Stoelkussens van vuil- en water-afstotend microvezelmateriaal geven uw voortent een elegante ”touch”. Afmetingen: 125 x 48,5 cm Kleuren: Marine (7022) of Grey (7021).

9. De luxe Isabella fleece deken heeft een zachte binnenzijde en een buitenzijde van wildleder look. De deken meet 180 x 130 cm en is vervaardigd van vuilafstotend mi-crovezel materiaal met omgestikte randen. (60325)

Page 42: Isabella Nederland 2015

1 3

2 4 5

Ruimte voor alles

Met een Organizer™ van Isabella kunt u al uw kleinere spullen in de voortent op orde houden. Gebruik hem voor het opbergen van alle spullen die makkelijk bereikbaar moeten zijn; de handdoek, kaarten, zonnebrandcrème, tijdschrif-ten of het speelgoed van de kinderen. Wanneer u een praktische en ruime tas nodig hebt, heeft Isabella tassen voor diverse doeleinden - van tassen voor het opbergen van uw voortent tot een slimme en ruime koeltas.

1. De Multi Organizer zet u op de vloer in de voortent en is de perfecte opbergplek voor bijvoorbeeld schoenen, strandspul-len of tijdschriften. De Multi Organizer is gemaakt van zwart polyester, heeft 3 grote vakken, buitenvakken en draag-handgrepen. Bovendien kan de organizer worden ingeklapt, zodat deze bijna geen ruimte inneemt als hij niet wordt gebruikt. Afmetingen uitgeklapt: H28 x D30 x B55 cm. (475000112)

ORGANIZERS // TASSEN

2. De Flex Organizer hangt u met handig klittenband aan de dakstang in de voortent. De organizer is gemaakt van zwart polyester en heeft één groot vak, ingedeeld met een schap en een netzak aan elke kant. De Flex Organizer is per-fect voor het opbergen van bijvoorbeeld kopjes, spelletjes of handdoeken. Als de Flex Organizer niet wordt gebruikt, kan deze worden opgevouwen en neemt dan bijna geen ruimte in. Afmetingen uitgeklapt: H58 x D24 x B30 cm (475000102)

3. Top Organizer is een praktisch bagage-net dat op een willekeurige plek aan een dwarsstang (eventueel extra aanschaf) kan worden bevestigd. Het verstelbare net is vervaardigd van zwart polyester weefsel en heeft een draagvermogen van 5 kilo. Een ideale opbergplek voor allerlei dingen die u bij de hand wilt hebben, zoals zonnecrème, handdoek, speelka-arten, etc. (475000095)

Page 43: Isabella Nederland 2015

43

6 7

10

8 9

1211

Kijk voor meer details op www.isabella.net

ORGANIZERS

4. NIEUW! Coolerbag. Met deze coolerbag houdt u het eten en drinken koel. Ideaal voor een tochtje naar het bos en strand of voor in de auto. Naast een groot ther-movak met ruimte voor eten en drinken is de koeltas ook voorzien van een kleiner thermovak in het deksel. Bovendien heeft de koeltas een zak met rits op het deksel en aan de voorkant en zijn de beide zijkanten voorzien van netzakken. De koeltas heeft een schouderriem en handgrepen aan de beide zijkanten en is gemaakt van polyester met pvc coating en heeft een mooie donkergrijze kleur. Maten: H: 36 cm x L: 27 cm x B: 34 cm. (9000060420)

5. NIEUW! De Luxury travel bag. Een goede en ruime tas met veel gebruiks-opties. Het is bijvoorbeeld een perfecte weekend- of sporttas. De tas heeft een groot vak met een inwendige netzak met rits voor kleine spullen en een inwendig vak met klittenbandsluiting voor bijvoorbeeld een laptop. Bovendien heeft de tas een apart vak in de bodem met een rits voor het opbergen van bijvoorbeeld natte kleding, schoenen e.d. De tas is van zwart kunstleer, is 21 x 30 x54 cm groot en heeft zowel een brede, verstelbare schouderriem als goede, grote handgrepen. (9000060421)

6. Met de Organizer Tall (hoog) krijgen alle kleine zaken een eigen plekje en blijven ze tevens onder handbereik. Het materiaal bestaat uit gelaagd polyester met diverse vakken die voorzien zijn van transparante folie opdat de inhoud zichtbaar is. De Organizer Tall wordt met ThermoFix beslag aan de FixOn pees bevestigd. Maten: B 80 x H 215 cm. (475000075)

7. De Organizer Low (laag) is een prak-tisch en handig opbergsysteem voor bijvoorbeeld tijdschriften, schoenen en diverse kleine zaken. Hij wordt eenvoudig aan de caravanwand aangebracht en is vervaardigd van gelaagd polyester.

8. Handige toilettas voor op de camping. De tas kan worden opgehangen, zodat u gemakkelijk bij de inhoud kunt. Voorzien van een waterdichte ritssluiting en een heleboel vakken om uw toiletspullen op orde te houden. Kleuren: Mercury (900060411) of Scarlet. (900060410) Afmetingen: B30 x H20 x D10 cm

9. Accessoirestas/Sporttas is geschikt voor al uw accessoires. (900060218)

10. Met een haring/Cooltas van Isabella houdt u uw haringen goed bij elkaar. Ook erg handig voor snoeren e.d. Kan tevens gebruikt worden als koeltas voor o.a. blikjes frisdrank. (900060300)

11. Tenttas voor het opbergen van uw voortent. Wordt in 3 verschillende maten geleverd. S, M, L.

12. Frame tas met rits om de stangen in op te bergen. Maten: 120 x 30 cm (900060217)

Page 44: Isabella Nederland 2015

1 4

5

2

3

1. NIEUW! Voor de warme zomerdagen is het Isabella Netfront, een gaaswand voor het front van de voortent. Een uni-versele wand welke zowel links al rechts in het front van de modellen Ambas-sador, Commodore, Commodore Concept, Capri Coal en enkele oudere modellen te gebruiken is. Het Netfront is eenvoudig te monteren achter de originele voorwand en wordt doormiddel van nylonhaken aan de stangen bevestigd. Het nieuwe netfront is leverbaar in de maten G14 tot en met G20 voor voortenten vanaf 2004 en heeft een grijze kleurstelling.

2. NIEUW! Universele wielkastaf-dichting voor de caravan. Om het interieur van uw caravan tegen tocht en

ACCESSOIRES

kou te beschermen, is een goede wiel-kastafdichting noodzakelijk. Nu is de uni-versele wielkastafdichting van Isabella ver krijg baar, geschikt voor alle caravans. De wielkastafdichting is schroefloos, dus u hoeft voor de montage geen gaten in de caravan te maken. Hij wordt op de zijkant van de caravan bevestigd met een rail en sterk hechtende dubbelzijdige tape. De wielkastafdichting is verkrijgbaar in de breedten 150 of 75 cm en is in hoogte verstelbaar. Als het nodig is, kan de rail worden ingekort. 75 cm (481100075) 150 cm (481100150)

3. Een zijdeel van gaas voor montage aan de zijdakstang. Dit maakt het mogelijk het bestaande zijdeel in het geheel te

vervangen door een insectenhor over de volle breedte. Een echte uitkomst in een warm klimaat waar goede doorluchting een must is. Het zijdeel van gaas is leverbaar voor tenten met een zijdiepte van 2,50 of 3 m.

4. Een deurmarkies biedt bescherming tegen de wind bij de toegangsdeur en is verkrijgbaar in bijpassende kleuren voor de voortenten van Isabella. (Afbeelding Commodore).

5. NIEUW! De Penta Black deurmarkies. Geschikt voor uw Penta voortent. Hij is gemaakt van pvc en zorgt voor een goede beschutting bij de deur.

Maak het campingleven nog aange-namer met de juiste accessoires

Isabella heeft een groot assortiment functionele accessoires voor de voor-tent en de caravan. Accessoires met heel veel combinatiemogelijkheden en slimme details, die het nog makkelijker maken om van het campingleven te genieten. Kies uit de vele accessoires van Isabella, waarmee u het plezier en de beleving in en rond uw voortent en caravan nog verder vergroot.

Page 45: Isabella Nederland 2015

45

6 8 10

11

9

7

12

1314

Kijk voor meer details op www.isabella.net

6. Een thermohemel beperkt condens-vorming tot het minimum en wordt aanbevolen voor kamperen in het voor- en naseizoen. Met uitsparing voor lamp. Het wordt gemonteerd met Termo-Fix-beslag en is verkrijgbaar voor de modellen Prisma, Penta, Universal en Winter en alle voortenten met een diepte van 2,5 of 3,0m

7. Als u droomt van kamperen in de winter, raden wij u aan om gebruik te maken van een winterzekeringsset om de voortent en het frame bij grote hoeveelheden sneeuw te beschermen. De set bestaat uit twee extra dakstangen, FixOn II en drie steunstangen. Verkrijgbaar voor alle Universal- en wintertenten.

8. Deurmarkies voor de caravan. Met een deurmarkies voor uw caravan hebt u een snelle en stevige oplossing in handen voor de overkapping van uw caravandeur. Zo kunt u de deur van uw caravan ope-nen zonder dat het naar binnen regent of sneeuwt. De deurmarkies monteert u door hem heel gemakkelijk en eenvoudig met een peesbevestiging aan de onder-rail van de caravan vast te zetten. Afmetingen: 145x180x95 Gewicht: 3,8 kg · Materiaal: Isacryl Frame: Zinox met T-Rex, afstelbeslag en voetjes voor de caravan · Kleur: Granite.

9. Aluminium regengoten met afvoer. Voor het monteren onder de zijmarkiezen van de meeste modellen; voorkomt dat

vuil en water langs de zijdelen stromen. In 300, 350 of 400 cm lengte leverbaar.

10. De scheidingswand van gecoat poly-ester met raam is verkrijgbaar in drie maten, geschikt voor alle voortenten met een diepte van 2,50 m, 3,00 m of 3,50 m (aangepast model t.b.v. Penta). Als u de voortent over de gehele breedte wilt gebruiken, kan het volledige binnenpa-neel worden afgeritst. Mogelijkheid voor montage van gordijnen rechtstreeks op de scheidingswand met behulp van gordijnklemmen (optioneel).

11. Raammarkies met zonnefilter, houdt het zonlicht tegen terwijl u vrij zicht naar buiten behoudt. De markies is in twee breedtes leverbaar: 190 cm of 215 cm in de kleur

antraciet. Het meegeleverde frame is mak-kelijk te plaatsen en past op praktisch elke caravan. Met het nieuwe Band-it™ Softgrip-handgreep systeem is de raammarkies snel en eenvoudig aan te brengen.

12. Een stormzekeringsset zekert voorten-ten extra goed bij krachtige windvlagen

en voorkomt slijtage aan het tentdoek. (900060195)

13. Isabella haringtrekker (900060005).

14. Hercules Twin™ - het ultieme hulpmid-del voor het afspannen van de tent - stangen. (900060126)

Page 46: Isabella Nederland 2015

CAMPING TAPIJTEN ISABELLA CARPET – PRODUCED BY BOLON

Page 47: Isabella Nederland 2015

47

1 2

3 4 5

6

Kijk voor meer details op www.isabella.net

Isabella Carpet tapijten zijn een soepel geweven tapijt bestaande uit een sterke nylondraad omwonden met pvc en zijn in een warmtepers nabe-handeld. Het tapijt is zonder te rafelen op maat te snijden. Ze zijn licht van gewicht en kunnen gemakkelijk worden opgevouwen en gereinigd.

PREMIUM – Mooi design in hoge kwaliteitREGULAR – Grote keuze in de middenprijs klasseLIGHT – Economietapijt in de topklasse

PREMIUM 1. Coal 2,5-3,0-3,5 m

2. Glitter 2,5-3,0-3,5 m

REGULAR 3. Dis/Light Grey 2,5-3,0 m

4. Trut/Dark Grey 2,5-3,0 m

5. Vik/Blue 2,5-3,0 m

LIGHT6. Grey 2,5 m

ECOFRIENDLY

CUTS W/OFRAYING

FLAMERETARDANT

LOWWEIGHT

UVRESISTANT

WATERRESISTANT

VERYCOMFORTABLE

EASYTO CLEAN

HIGHDESIGN

EASYTO HANDLE

ISAGRIPIsaGrip is een clip voor het vastmaken van tapijt en ondergrond. IsaGrip is eenvoudig te monteren zonder dat het kleed beschadigd raakt. (900060290)

Prettige ondergrond voor uw voortent

Page 48: Isabella Nederland 2015

1

2

VLOEREN EN ONDERLAGEN VOOR DE VOORTENT

Comfortabele onderlagen laag op laag

Eerst legt u Ground Cover als onder-laag uit om vuil tegen te gaan. Daarna brengt u Isabella Floor aan in de ge-hele voortent. Voor de ingangen zijn drempels en hoekstukken verkrijgbaar. Een Comfort Carpet houdt warmte vast, is zacht en heeft een aangenaam loopcomfort. Tenslotte wordt het fraaie voortenttapijt aangebracht, dat nu makkelijk schoon te houden is.

ISABELLA FLOORBrengt men veel tijd door in de voortent, dan is het prettig als de vloer egaal is en het tapijt mooi strak ligt. Isabella Floor biedt talrijke voordelen. Het is zonder gereedschap makkelijk te leggen, omdat de elementen zijn uitgerust met een kliksysteem waarmee zij simpel aan elkaar verbonden worden. De elementen zijn bijzonder duurzaam en makkelijk op te slaan. Isabella Floor heeft bovendien het voordeel dat men er drempels en hoekdelen kan aanbrengen. Dat geeft de vloer niet alleen een fraai aanzicht, maar is ook bijzonder praktisch voor rolstoelgebruikers en gezinnen met een kinderwagen. 1. De verschillende typen drempels en

hoekstukken die voor Isabella Floor leverbaar zijn, geven de vloer een fraaie finishing touch.

2. Isabella Floor heeft een vernuftig verbin-dingssysteem.

Page 49: Isabella Nederland 2015

49

1

2

3

Kijk voor meer details op www.isabella.net

VLOEREN EN ONDERLAGEN VOOR DE VOORTENT

1. ISABELLA GROUND COVER Ground Cover is een perfect grondtapijt - het beschermt de voortent tegen opspattende gronddeeltjes tijdens regen en vereenvoudigt het schoonmaken van de slikranden aanmerkelijk. Leverbaar in rollen van 2 x 18 meter (36 m²).

2. ISABELLA COMFORT CARPET Comfort Carpet is een zacht verend, isolerend ondertapijt dat, aangebracht onder het voortenttapijt, de koude en vochtigheid tegengaat. Leverbaar in rollen van 1,5 x 15 meter (22,5 m²).

3. ISABELLA GROUND SHEET Het Isabella grondzeil is verkrijgbaar in verschillende maten passend in de voortent. Deze kunt u plaatsen onder het voortenttapijt en be-schermt tegen vuil van de bodem. Het Isabella grondzeil heeft versterkingen in de hoeken met een opening om een haring te plaatsen, zodat het grondzeil niet onnodig beschadigd wordt. Kleur : Antraciet Materiaal : PU 160 g/m2 Breedte : 270-320 of 370 Lengte : 500 – 600 – 700 of 800

Page 50: Isabella Nederland 2015

Regelmatig onderhoud van uw voortent en uw overige kampeeruitrusting is noodza-kelijk om de levensduur van uw producten te verlengen. Zo voorkomt u dat stof en vuil diep in de materialen dringen en niet meer verwijderd kunnen worden. Bij het schoon-maken van uw voortent is het belangrijk om schoonmaakmiddelen te gebruiken die geschikt zijn voor uw tentdoek. Anders bestaat de kans dat het oppervlak van de tent beschadigd raakt of dat de stof verkleurt. De vier schoonmaakmiddelen in de IsaClean serie zijn speciaal gemaakt voor uw Isabella voortent en andere kampeeruitrusting van Isabella. Het zorgt voor een goed en schoon resultaat en ontziet de materialen.

IsaClean All-Year Voor regelmatig onderhoud van alle Isabella voortenten, luifels, accessoires en tapijt. (9000060431)

IsaClean Season Voor intensieve reiniging van alle Isabella voortenten, luifels, accessoires en tapijt. Perfect voor de grote schoonmaak aan het einde van het seizoen. (9000060432)

IsaClean Anti-Mould Voor het verwijderen van schimmel, vochtvlekken en waterkringen aan de binnen-zijde van het dak. (9000060433)

IsaClean Window Voor het reinigen van al het venstermateriaal. Te gebruiken in combinatie met de meegeleverde microvezeldoek. (9000060434)

Na het gebruik van IsaClean raden wij u aan het materiaal opnieuw te impreneren met Aquatex, zo blijft het oppervlak waterafstotend en de waterdichtheid behou-den.Door AquaTex krijgt uw voortent een waterafstotend oppervlak, maar naast het impregneren van de voortent is AquaTex ideaal voor uw ritsen en caravanrail (voor een goede en soepele geleiding van de tent). AquaTex is tevens bruikbaar voor het onderhoud van uw Zinox stangen en heeft een licht reinigende werking. (900060062)

Effectief schoonmaken van voortent en kampeer-uitrusting

SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD

Page 51: Isabella Nederland 2015

51Kijk voor meer details op www.isabella.net

Wanneer er veranderingen aan u voortent nodig zijn of als uw tent door een on-geluk beschadigt is, dan kunt u bij ons ervaren en vakbekwaam Service Center terecht. Hier worden dezelfde op kwaliteit gecontroleerde materialen gebruikt als bij de productie. Als u uw voortent bij uw Isabella-dealer inlevert, zorgen wij voor de rest.Voor meer informatie over ons Service Center gaat u naar www.isabella.net/nl/support/service

Alle producten van Isabella hebben een garantie van 2 jaar. U kunt een jaar extra garantie op uw nieuwe voortent krijgen door u en uw voortent bij ons te registreren. Meer informatie over de registratie van uw voortent vindt u op www.isabella.net/nl/support/service/registreer-uw-voortent

Als u de levensduur van uw voortent wilt verlengen, is het belangrijk om de voortent goed af te spannen. Ook is het verstandig om behoorlijk grote haringen te gebruiken. Zo voorkomt u dat uw voortent bij de grond losraakt en boven-dien neemt de kans op slijtage aan uw voortent af.De juiste ondervloer met vochtmembraan en een waterafstotend voortentkleed levert het beste binnenklimaat en minimale condens op. Met de montage van een thermohemel neemt het binnencomfort in de voortent verder toe en zijn er minder temperatuurschommelingen. De Ground Cover beschermt het gras en de voortent tegen opspattend vuil en vereenvoudigt het schoonmaken van de slikranden aanzienlijk. Door het gebruik van Comfort Carpet onder het voortenttapijt voelt het lopen op de ondergrond prettig aan en dankzij het isolerende vermogen worden kou en vocht beperkt.

Hulp nodig?Tips voor een langere levensduur van uw voortent en een beter comfort

TIPS EN TRUCS // SERVICE

Page 52: Isabella Nederland 2015

Om de juiste maat voortent te bepalen, dient u de volgende gegevens te weten: model, bouwjaar en de A maat (omloopmaat) van de caravan. Plaats de caravan op een vlakke ondergrond. Meet de lengte vanaf de grond, door de caravanrail heen en weer rechtstreeks terug naar de grond (ca. 30 cm van de zijkant). Dit gaat heel een-voudig met behulp van een koord (zie de schets). Voor de Universal modellen en de wintertent heeft de A-maat geen betekenis. Alle hele tenten van Isabella kunnen ook als deeltent worden toegepast (bijvoorbeeld bij een grotere caravan). In dat geval verkrijgt u met behulp van een ansluitingset (accessoire) een optimale aansluiting aan de caravanwand.

TIPS VOOR HET OPMETEN VAN DE CARAVAN

PRIJSGROEP 10 12 13 14 16 18 19 20 21 22 23

Isabella grootte 675 750 800 850 900 950 1000 1050 1100 1150 1200Geschikt voor A-maat van t/m 666-685 736-760 786-810 836-860 886-910 936-960 986-1010 1036-1060 1086-1110 1136-1160 1186-1210

Isabella grootte 700 775 825 875 915 962 Speciel 1015 1075 1125 1175 1225Geschikt voor A-maat van t/m 686-715 761-785 811-835 861-885 901-925 948-972 1001-1025 1061-1085 1111-1135 1161-1185 1211-1235Isabella grootte 725 925 975 1025Geschikt voor A-maat van t/m 716-735 911-935 961-985 1011-1035

Isabella grootte 940 989Geschikt voor A-maat van t/m 926-950 975-999Incl. ZINOX (A)/CARBON-X (B) frame/MEGAFRAME (C) A B A B A B A B C A B C A B C A B C A B C A B C A B C A B C

PRISMA 73,0 96,0 97,0 119,2 120,7 137,0 137,5

PENTA THIRTY 52 76 56,6 83,3 69,0 93,2 71,0 95,2 83,3 112,2 84,3 113,2 90,6 123,3 91,4 124,1

COMMODORE CONCEPT 49,3 41,5 49,3 41.5 68.4 54,5 45,0 68,5 61,5 50,0 75,5 63,0 51,5 77,0 69,6 56,5 88,0 71,1 58,0 89,5 79,5 63,5 99,0

COMMODORE 49,3 41.5 68.4 54,5 45,0 68,5 61,5 50,0 75,5 63,0 51,5 77,0 69,6 56,5 88,0 71,1 58,0 89,5 79,5 63,5 99,0

AMBASSADOR CONCEPT 43,9 36,8 45,4 38,3 49,8 42,2 56,5 46,0 58,0 47,5 64,0 52,5 65,7 57,4

CAPRI COAL 32,5 27,5 33,3 28,3 36,0 31,0 43,1 36,0 44,6 37,5 49,8 42,0 56,5 46,0 58,0 47,5 63,9 52,4 65,5 54,0

SUN SHINE 22,2 17,2 24,7 18,4 25,1 18,8 26,0 21,1 29,9 21,4 30,1 21,6 30,7 23,9 31,1 24,3

SUN SHINE FRONT 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 9,0 9,0 9,0

ECLIPSE 8,7 8,9 9,2 9,5 9,6 9,9 Zijdeel: 2,5

MAGNUM 250 COAL 36,5

MAGNUM 34,3

MINOR 28,3

UNIVERSAL 420 COAL 51,5

UNIVERSAL 360 COAL 46,0

WINTER 28,3

SHADOW500 400 360 300 240

5,3 4,8 4,5 3,7 3,6

CA.-GEWICHT (KG) CA.-GEWICHT (KG)

MAGNUMMINOR ALS GROTE DEELTENTHELE TENTALS KLEINE DEELTENT

Page 53: Isabella Nederland 2015

53

CarbonX

Zinox

T-REX

TMZinox

MegaFrame

Zinox

Zinox MegaFrame

Kijk voor meer details op www.isabella.net

TENTFRAMES

CARBON-X™ GLASFIBER FRAMEDit unieke tentframe is ontwikkeld in samenwerking met de fabrikant Exel. Het met koolvezels versterkte glasfi-ber frame is bijzonder geschikt voor de rondtrekkende caravanner, maar ook voor de seizoenkampeerder, omdat het licht en volledig corrosievrij is. Alle CarbonX tentframes worden met IsaFix stang-klemmen geleverd. Door de ingebouwde IsaFix behoudt elke stang zijn positie. Na één druk op de handgreep verraadt een zachte “klik” dat IsaFix de stang geborgd heeft. Ongeacht temperatuur of spanning ervaart u door één druk op de handgreep een volledige zekere stop.

ZINOX™ STAALBUIS FRAMEBestaat uit ISO gecertificeerd hoog-waardig staal. Het frame heeft zowel in- als uitwendig een heetzink- behan-deling gekregen voor een extra lange levensduur en een optimale mechani-sche belastbaarheid. Door zijn bijzon-dere sterkte is het Zinox staalbuis frame bij uitstek geschikt voor het seizoen-kamperen. Het wordt bij alle Universal modellen en wintertenten meegeleverd, omdat het kamperen in het na-seizoen met weersomstandigheden zoals storm en sneeuwval hoge eisen stelt aan de stabiliteit van de voortent.

T-REX™ STANGKLEMMEN voor Zinox stalen frame zetten zich vast en houden de stangen afgespan-nen onder alle weersomstandigheden, met één druk op de handgreep en een discrete ”klik”.

ZINOX MEGAFRAME Het Zinox MegaFrame 300 is een krachtig staalbuisframe (materiaaldik-te: 32 mm/1,2 mm) met gelaste hoeken en dubbele schroefvergrendeling op de stokken. Het MegaFrame is bestand tegen krachtige stormen, sneeuwval en grote hoeveelheden regen. Ook te gebruiken voor tenten van 250 cm. Het Zinox Mega Frame 300 wordt geleverd incl. 2 extra bovenleggers en 1 Hercules 32,5 mm.

OPBOUW VAN EEN ZINOX-STAALBUIS STANG

1. Doorzichtige lak2. Aluminium/zink3. Staal4. Aluminium/zink5. Transparante lak

OPBOUW VAN EEN CARBON-X STANG

1. Glas- en koolvezels in lengterichting2. Kruislingse wikkeling3. Glasvezels in de lengterichting4. Kruislingse wikkeling (met de klok mee) 5. Kruislingse wikkeling (tegen de klok in)6. Beschermende laklaag

ISAFIX™ STANGKLEMMEN Rust hiermee uw CarbonX frame uit! Het IsaFix is eenvoudig aan te brengen aan alle Isabella tentframes en vervangt tele-scoopverbindingen en vleugelmoeren. Het makkelijk en efficiënt afspannen van de voortent wordt nu een fluitje van een cent.

Page 54: Isabella Nederland 2015

A

F

K

G

L

H

M

I

NJ

O Q2 Q3

B C1 C2 D

E

C

J

B

E

F

H

L

I

D

G

M O

K

N

A

Q1P

De bekende Isabella- kwaliteit zit hem in de details

Isabella staat gelijk aan kwaliteit tot in de kleinste details waarbij de nadruk ligt op functionaliteit en duurzaamheid. Generaties lange ervaring en knowhow gaan schuil achter de unieke gepatenteerde oplossingen van Isabella, die het leven van de kampeerder veraangenamen. Sterke en duurzame materialen, moderne designs en een exclusieve afwerking zorgen ervoor dat u optimaal kunt genieten van uw tijd in uw vakantiewoonkamer.

DETAILS

Page 55: Isabella Nederland 2015

www.elas.dk

Flexible by the metre…

HOOFDLEVERANCIERS

A. Typhoon™ stormlijnen worden bij enkele modellen standaard meegeleverd.

B. DropStop™ afdichtringen zijn geschikt voor alle ogen in het dak.

C. FixOn™ schroefloze dakstang-ogen zijn ontworpen voor een flexibele en optimale positie van de dakliggers. FixOn Multi2 wordt standaard geleverd bij de Prisma, Magnum, Minor, Universal 360, 420 Coal, Shadow Side & Winter. Alle overige model-len zijn voorzien van de FixOn II1.

D. Minder slijtage door extra krachtige verster-kingsstukken (op sommige plekken zelfs dubbel). In alle afspanringen zijn inwendige PVC versterking genaaid om de trekkracht van de rubberen spanners probleemloos te weerstaan.

E. Alle Isabella voortenten zijn voorzien van deurbinders met drukknopen.

F. Ophanging van gordijnen. Isabella heeft een speciaal systeem ontwikkeld voor het mak-kelijk ophangen en afhalen van gordijnen.

G. Om uw gordijnen helemaal af te maken, worden alle gordijnen van Isabella geleverd met tiebacks in dezelfde stof als de gordijn-set. De tiebacks bevestigt u eenvoudig met een drukknoop op de ingenaaide banden in uw voortent.

H. Uiterst duurzame en veerkrachtige Isa-Flex™ rubber tentringen zijn reeds voorge-monteerd bij alle bij alle Isabella voortenten en luifels.

I. De variabele aansluitdriehoek met extra passtrook zorgt ervoor dat de voortent praktisch aan elk type caravan past.

J. De met een automaat genaaide daknaad is voorzien van een dubbele zoom en is 100% nauwkeurig geplaatst. Een speciale snit in de dakrondingen minimaliseert vouwen in het dak en vereenvoudigt het afspannen van de tent.

K. Aan de PVC stormafspanningsdriehoek kunnen de IsaLink™ stormlijnen worden bevestigd, zodat de tent optimaal bestand is tegen krachtige wind.

L. De stevige, afgedekte ritssluitingen laten absoluut geen regenwater doordringen.

M. De naar binnen liggende tochtstrook verhindert het tochten in de voortent. Als het tapijt over de tochtstrook wordt gelegd, kan de wind van buiten geen kant uit. Tege-lijkertijd wordt hiermee de juiste rek van de rubberen spanners bereikt.

N. Voor een goede ventilatie en het reduceren van condenswater is in alle Isabella voortenten gezorgd. Ook insectenhorren bij diverse type dragen daartoe bij.

O. Door het voetje van de staander te plaatsen in het regelsnoer, verkrijgt de tent een gelijkmatige afspanning en wordt slijtage voorkomen.

P. De exclusieve opberg- en transporttas voor de voortent alsmede het foedraal voor de tentstokken en haringen zijn standaard. Alle Isabella voortenten worden met gor-dijnen, caravan-tochtstrook en standaard wielkast-afdekking met drukknopen, alsmede een uitvoerige gebruiksaanwijzing en gedetailleerde tentframe afbeelding geleverd.

Q. Het frame is bij de voortenten van Isabella voorgemonteerd om de opbouw gemakke-lijk te maken1. Het CarbonX glasvezelframe is voorzien van IsaFix stangklemmen2 en het Zinox stalen frame van T-Rex stangk-lemmen3. Door deze stangklemmen zet u de voortent makkelijk en probleemloos op.

Isabella A/S behoudt zich het recht voor om tussentijdse verbeteringen of wijzigingen aan te brengen aan de producten. Voor eventuele drukfouten zijn wij niet aansprakelijk. Wij maken u erop attent dat er door druktechnische redenen kleurverschillen kunnen ontstaan in de afbeeldingen.

Copyright © 2015 Isabella A/SOp alle informatie, beelden en teksten in deze brochure rusten auteursrechten. Zonder schriftelijke toestemming van ISABELLA A/S mogen deze niet worden aangehaald of gekopieerd.

ProductgarantieOp fabrieksnieuwe producten van Isabella geldt bij normaal en zorgvuldig gebruik een garantietermijn van 24 maanden.

LEVERANCIER VAN SOKKELWAAR LEVERANCIERS VAN TENTDOEK

LEVERANCIER VAN KANTEN- EN SPECIAALBAND

LEVERANCIER VAN FRAMES

LEVERANCIER VAN KANTENBAND

LEVERANCIERS VAN VENSTERFOLIE

LEVERANCIERS VAN GORDIJNENSTOFFEN

LEVERANCIER VAN NAAIGAREN

LEVERANCIERS VAN RITSSLUITINGEN

Page 56: Isabella Nederland 2015

This printed material is Climate compensated by South Pole. Certificate NO. SP-3VU100341B120553L

Isabella A/S Isabellahøj 3 · P.O.Box 587 · DK 7100 VejleTel. +45 75 82 07 55 [email protected]

www.isabella.net

DEUTSCHLAND / ÖSTERREICH / SCHWEIZIsabella Vorzelte Deutschland GmbHMax-Planck-Str. 4DE-34253 LohfeldenTel. +49 (0561) 51 20 [email protected]

NEDERLANDIsabella Nederland BVPostbus 90NL-3870 CB HoevelakenTel. +31 (033) [email protected]

NORGENorsk Isabella A/SPostboks 57NO-1740 BorgenhaugenTel. +47 69 [email protected]

UNITED KINGDOMIsabella International Camping LimitedDrakes FarmDrakes DriveLong CrendonBuckinghamshireHP18 9BATel. +44 (01844) 20 20 [email protected]

BELGIUM / FRANCE / LUXEMBOURGCamping DistributionRue de Baronhaie, 63BE-4682 Heure-le-RomainTel. +32 (0)42 27 46 [email protected]

ITALIAAutomarket Bonometti spavia Lago D’Iseo, 2IT-36077 Altavilla VicentinaTel. +39 3401 265285

RZECZPOSPOLITA POLSKAPro Campul. Krotoszynska 43PL-51-009 WroclawTel. +48 (71) 352 47 [email protected]

SLOVENIJAFreedom CenterAC izvoz – Celje Center, Mariborska C. 200 aSI-3000 CeljeTel. +386 59 032 145

SVERIGEKama Fritid ABBox 114SE-560 27 TenhultTel. +46 (036) [email protected]

SUOMIKama Fritid OyAurinkokuja 5FI-33420 TampereTel. +358 (0) 45 [email protected]

OTHER COUNTRIES: Please contact Isabella A/S in Denmark.

facebookyoutubetwitter

Isabella importeurs