Inspiratiecongres Verbindend Leiderschap 2015

4
Inspiratiecongres voor het onderwijs Verbindend leiderschap Met visie en passie samen vorm geven aan de onderwijsorganisatie 30 september 2015 Erasmus paviljoen Alexander Rinnooy Kan Felix Rottenberg (dagvoorzitter) Onderdeel van de Nationale Onderwijsweek Eric van ‘t Zelfde Jessica van Wingerden Arnold Bakker Guus Pastijn

Transcript of Inspiratiecongres Verbindend Leiderschap 2015

Page 1: Inspiratiecongres Verbindend Leiderschap 2015

Inspiratiecongres voor het onderwijs

Verbindend leiderschapMet visie en passie samen vorm geven aan de onderwijsorganisatie

30 september 2015

Erasmus paviljoen

Alexander Rinnooy Kan Felix Rottenberg (dagvoorzitter)

Onderdeel van de Nationale Onderwijsweek

Eric van ‘t ZelfdeJessica van Wingerden Arnold Bakker Guus Pastijn

Page 2: Inspiratiecongres Verbindend Leiderschap 2015

Verbindend leiderschapAls leidinggevende in het onderwijs staat u aan de basis van goed onderwijs voor uw leerlingen. Met visie, passie en ener-gie geeft u vorm aan uw schoolorganisatie. In samen werking met mensen van binnen en buiten uw schoolorganisatie levert u een bijdrage aan de gezamenlijke prestatie. Maar gezamenlijk betekent ook democratischer met als mogelijk gevolg gebrek aan focus. Hoe zorgt u ervoor dat u in verbin-ding blijft met diverse stakeholders en toch focus behoudt?

Toepassen in de praktijkEen verbindend leider is in staat een team optimaal te inspi-reren en te faciliteren vanuit een heldere, authentieke visie. Maar hoe past u dit toe in de praktijk waar u met vele stake-holders te maken heeft? Hoe kan uw onderwijsorganisatie profiteren van uw verbindende leiderschapskwaliteiten?

En hoe draagt dit bij aan de positionering van uw schoolorga-nisatie in het verzorgingsgebied?

Indrukwekkende (gast)sprekersOp 30 september 2015 vindt hét Inspiratiecongres ‘Ver-bindend leiderschap’ plaats op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Tijdens het programma wordt ingegaan op het belang van verbindend leiderschap en de toepassing hiervan binnen uw schoolorganisatie.

Het indrukwekkende interactieve programma wordt, onder leiding van dagvoorzitter Felix Rottenberg, verzorgd door aansprekende (gast)sprekers. U leert leiderschaps technieken toe te passen die bruikbaar zijn binnen uw onderwijsorganisatie. Het beste uit de onderwijspraktijk, wetenschap, het bedrijfsleven en de politiek worden samen-gebracht om uw verbindende kwaliteiten als onderwijsleider te versterken.Wat levert het inspiratiecongres

Verbindend leiderschap u op?• Interactief/inspirerend dagprogramma• Belang van verbindend leiderschap en vertaling

naar uw onderwijsorganisatie• Praktische toepassing• Best practices uit onderwijs, wetenschap en

bedrijfsleven• Topsprekers/bijzondere dagvoorzitter• Ontmoeting met collega’s uit de praktijk• Catering: Volledige verzorging over de dag• Certificaat van deelname

‘Veel inspiratie en inzichten gekregen. Ik heb zin om dit toe te gaan passen binnen mijn school.’

‘Interessante koppeling tussen wetenschap en managementstijlen; geeft stof tot nadenken’

‘Even stilstaan bij je werksituatie en verbanden leggen, zeer waardevol.’

Page 3: Inspiratiecongres Verbindend Leiderschap 2015

Is voormalig voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER) en oud-voor-zitter VNO-NCW. Hij is in 2007, 2008 en 2009 uitgeroepen tot de meest invloedrijke man van Nederland. Rinnooy Kan is hoogleraar economie en bedrijfskunde aan de Uni-versiteit van Amsterdam sinds september 2012.

Van augustus 2006 tot september 2012 is hij kroonlid en voorzitter ge-weest van de Nederland-se Sociaal-Economische Raad (SER). In de jaren 1991 - 1996 was hij voor-zitter van de werkgevers-organisatie VNO en, na de fusie met het NCW, van de VNO-NCW. Van 1996 tot 2006 was hij lid van de Raad van Bestuur van ING Groep. Alexander Rinnooy Kan heeft bewezen met inspirerend leiderschap zeer succesvol te zijn.

Is werkzaam als Directeur HR bij de Koninklijke Auris Groep en als onderzoeker verbonden aan de vakgroep Arbeids- en Organisatie Psychologie van de Eras-mus Universiteit Rotter-dam. Jessica doet weten-schappelijk onderzoek naar werken aan bevlogenheid in organisaties.

Vanuit haar achtergrond als socioloog, bedrijfskun-dige en veranderkundige houdt zij zich bezig met vraagstukken rondom medewerker- en organisa-tieontwikkeling, vitaliteit en duurzame inzetbaar-heid en prestaties. In 2012 verscheen haar boek Passie, Energie, Prestatie over de kracht van werken met bevlogenheid en in 2014 het boek Verboden voor klanten, wij houden van fans.

Is directeur van OSG Hugo de Groot in Rotterdam. Regelmatig is hij landelijk in het nieuws met zijn ‘Superschool’. In VPRO’s Horizon was hij ruim een uur aan het woord over de baanbrekende positione-ring van de Superschool en zijn inspirerende leiderschapsstijl.

In Knevel en Van den Brink deed hij uitspraken waarover hij nu in gesprek is met Jet Bussemaker. De resultaten van zijn ‘Superschool’ zijn opmerkelijk; van zwak naar excellent en van een tekort van meer dan € 1 miljoen naar ‘winst’.

Is hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Erasmus Univer-siteit Rotterdam en pre-sident van de European Association of Work and Organizational Psycho-logy. Zijn onderzoeks-interesse gaat uit naar positief organisatiege-drag (bijv. bevlogenheid, werkgeluk, prestaties), work-life balance, crossover van emoties en internet applicaties van organisatiepsychologi-sche onderwerpen.

Zijn artikelen worden gepubliceerd in internati-onaal erkende weten-schappelijke tijdschriften, zoals het Journal of Applied Psychology, Journal of Occupational Health Psychology en het Journal of Organizational Behavior.

(‘Gouden Loeki’ winnaar) werkte als mediastrateeg en managing director bij reclame- en mediabu-reaus. In 2002 startte hij zijn onafhankelijke bureau voor media, mar-keting en management; M-fuel.

Guus verzorgt inspire-rende bijeenkomsten voor schooldirecteu-ren op het gebied van schoolpositionering. Daarnaast verzorgt hij lezingen en presentaties voor bestuurders in het onderwijs. Guus is een zeer ervaren media – en marketingstrateeg die de vertaalslag weet te maken naar de dagelijk-se onderwijspraktijk in Nederland.

Programma1 Opening

Felix Rottenberg, Jessica van Wingerden, Guus Pastijn

2 Persoonlijk leiderschap Alexander Rinnooy Kan • Belang verbindend leiderschap • Draagvlak en daadkracht • Toepassen in de praktijk

3 Leiden vanuit passie en energie Arnold Bakker • Leiderschap als belangrijke energiebron • Vitaliteit en toewijding • Leider is dienend aan mensen die de prestaties leveren

4 Verbinden vanuit netwerk leiderschap Jessica van Wingerden • Verbinding maken in het netwerk van het kind • De kracht van leiderschap in netwerken • Optimalisering samenwerking stakeholders

5 Netwerk benutten Eric van ’t Zelfde • Best practice • Fundraising ‘onderwijsvreemde’ partijen • Doen in de praktijk

6 Verbinden met de doelgroep Guus Pastijn • Beslissingscriteria ouders/leerlingen voor uw school • School worden waar men zich aan willen verbinden • Realisatie in de praktijk

7 Paneldiscussie

8 Afsluitende borrel

Prof. dr. Alexander Rinnooy Kan

Eric van ‘t ZelfdeDrs. Jessica van Wingerden MBA MCC

Prof. dr. Arnold Bakker Guus Pastijn

Page 4: Inspiratiecongres Verbindend Leiderschap 2015

Datum30 september 2015

Tijd Inloop: 09.30 uurAanvang programma: 10.00 uurBorrel: 15.30 uur

LocatieErasmus Paviljoen (Rotterdam)

InschrijvenMeer informatie of direct inschrijven voor dit exclusieve evenement? Kijk op www.dyade.nl > Dyade Academy > Inspiratiecongres Verbindend Leiderschap.

PrijsDe kosten van deelname zijn € 685,- per persoon (vrijgesteld van BTW)> Interactief/inspirerend dagprogramma> Topsprekers/bijzondere dagvoorzitter> Ontmoeting met collega’s uit de praktijk> Catering: Volledige verzorging over de dag> Certificaat van deelname

VragenHeeft u vragen over het programma? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel naar 030 - 30 35 099 (Telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 - 17-00 uur).

‘Bewustwording belang relatie/ verbinding met medewerker’

‘Theorie en onderwijspraktijk krachtig verbonden’

Erasmus Paviljoen