Infobulletin januari 2013

5
Februari 2013 Belangrijke data in de maand februari Zaterdag 2 februari Oud papier Dinsdag 5 februari Cito Eindtoets leerlingen groep 8 Woensdag 6 februari Cito Eindtoets leerlingen groep 8 Donderdag 7 februari Cito Eindtoets leerlingen groep 8 Vrijdag 8 februari Carnaval op school, aangepaste schooltijden, meer info in dit bulletin Maandag 11 februari Rosenmontag; alle leerlingen vrij Dinsdag 12 februari Alle leerlingen vrij Woensdag 13 februari Onderbouwvrij groepen 1.2 Donderdag 14 februari Studiedag team; alle leerlingen vrij 20.00u. Bijeenkomst Ouderraad Vrijdag 15 februari Onderbouwvrij groepen 1.2 Zaterdag 16 februari Kleuterviering Antoniuskerk Maandag 18 febr. t/m Vrijdag 22 februari Voorjaarsvakantie Zondag 24 februari Meester Toon jarig Maandag 25 februari Controle hoofdluis Donderdag 28 februari Info bulletin maart per mail Vrijdag 1 maart Uitdelen lijsten plantenactie Bezoek M5 Zaterdag 2 maart Oud papier Maandag 4 maart 19.00u. – 20.00u. Inschrijfavond nieuwe leerlingen Bovenstaande data + de data voor het hele schooljaar 2012.2013 worden up to date gehouden op onze schoolwebsite: www.bs- de-esch.nl Wijziging Instroom nieuwe leerlingen Dit schooljaar stromen nieuwe leerlingen in op de 1 e maandag in de maand die volgt op hun 4 e verjaardag. Met in gang van komend schooljaar vindt hierin een wijziging plaats. Alle Oldenzaalse basisscholen hebben besloten, dat met ingang van het schooljaar 2013.2014 uw kind mag instromen op de maandag, volgend op de dag dat uw kind zijn/haar 4 e verjaardag viert. Uitzondering hierop vormen de maandag waarop er feestdagen zijn of vakantie. Dan is de 1 e schooldag de 1 e maandag daaropvolgend. De instroomdata worden vermeld in de nieuwe informatiebrochure Primair Onderwijs van de gemeente Oldenzaal.

description

nieuws ouders januari 2013

Transcript of Infobulletin januari 2013

Page 1: Infobulletin januari 2013

Februari 2013

Belangrijke data in de maand februari

Zaterdag 2 februari Oud papier Dinsdag 5 februari Cito Eindtoets leerlingen groep 8 Woensdag 6 februari Cito Eindtoets leerlingen groep 8 Donderdag 7 februari Cito Eindtoets leerlingen groep 8 Vrijdag 8 februari Carnaval op school, aangepaste schooltijden, meer info in dit bulletin Maandag 11 februari Rosenmontag; alle leerlingen vrij Dinsdag 12 februari Alle leerlingen vrij Woensdag 13 februari Onderbouwvrij groepen 1.2 Donderdag 14 februari Studiedag team; alle leerlingen vrij 20.00u. Bijeenkomst Ouderraad Vrijdag 15 februari Onderbouwvrij groepen 1.2 Zaterdag 16 februari Kleuterviering Antoniuskerk Maandag 18 febr. t/m Vrijdag 22 februari Voorjaarsvakantie Zondag 24 februari Meester Toon jarig Maandag 25 februari Controle hoofdluis Donderdag 28 februari Info bulletin maart per mail Vrijdag 1 maart Uitdelen lijsten plantenactie Bezoek M5 Zaterdag 2 maart Oud papier Maandag 4 maart 19.00u. – 20.00u. Inschrijfavond nieuwe leerlingen Bovenstaande data + de data voor het hele schooljaar 2012.2013 worden up to date gehouden op onze schoolwebsite: www.bs-de-esch.nl

Wijziging Instroom nieuwe leerlingen

Dit schooljaar stromen nieuwe leerlingen in op de 1e maandag in de maand die volgt op hun 4e verjaardag. Met in gang van komend schooljaar vindt hierin een wijziging plaats. Alle Oldenzaalse basisscholen hebben besloten, dat met ingang van het schooljaar 2013.2014 uw kind mag instromen op de maandag, volgend op de dag dat uw kind zijn/haar 4e verjaardag viert. Uitzondering hierop vormen de maandag waarop er feestdagen zijn of vakantie. Dan is de 1e schooldag de 1e maandag daaropvolgend.

De instroomdata worden vermeld in de nieuwe informatiebrochure Primair Onderwijs van de gemeente Oldenzaal.

Page 2: Infobulletin januari 2013

Alle ouders, waarvan het kind 4 jaar wordt krijgen deze brochure toegestuurd door de gemeente.

Aangepaste schooltijden Carnaval… 10.00u. - 13.00u.

Vrijdag 8 februari a.s. wordt er weer ’n daverend carnaval gevierd o.l.v. Prins ??? en Prinses ??? bijgestaan door de pages in sporthal de Kolk. De leerlingen verzamelen zich om 9.55u. in de klas, vandaar vertrekken ze met de leerkracht naar de sporthal. Hier verzorgen de groepen een optreden en diverse Hoogheden zullen ons met een bezoek vereren. Na de lunchpauze ( 12.00u – 12.30u) verzamelen alle kinderen zich op de speelplaats voor de optocht. Uiteraard hopen wij op veel en enthousiast publiek langs de route ( de route wordt vermeld in de schoolcarnavalskrant)

Om 13.00u sluiten we het carnavalsfeest in de sporthal af met een polonaise, na de prijsuitreiking voor de mooist versierde kar (onderbouw en bovenbouw). Alle ouders/begeleiders zijn hierbij van harte welkom. Na de afsluiting kunt U uw kind(eren) vanuit de sporthal meenemen naar huis. Rest ons om U een goed en gezellig carnaval te wensen en eenieder te danken die, op welke wijze dan ook, geholpen heeft en helpt om deze dag tot een groot succes te maken.. Werkgroep carnaval.

Parkeren op de parkeerplaats

Ter informatie…

Geachte mevrouw Groeneveld, Dit najaar ontvingen wij klachten over parkeeroverlast rondom uw school. Naar aanleiding daarvan hebben onze toezichthouders de afgelopen maanden diverse controles gehouden. In deze e-mail informeren wij u over de bevindingen. Controles op parkeeroverlast De toezichthouders hebben zowel ’s morgens als ’s middags controles gehouden. Bij de eerste

controles zijn meerdere mensen aangesproken op hun parkeergedrag, tijdens de vervolg controles is geconstateerd dat het parkeergedrag steeds beter werd. Het grootste probleem doet zich voor tussen 8.00 en 8.30 uur. Als geparkeerd wordt op plaatsen waar het niet is toegestaan, wordt de directe schoolomgeving onoverzichtelijk en hebben kinderen nauwelijks zicht op het overige verkeer. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Aangezien er een aantal weken is gewaarschuwd, zullen de toezichthouders bij geconstateerde overtredingen handhavend optreden. Informatie naar ouders Onze vraag aan u is of u in het informatieblad van de school aandacht wilt besteden aan dit onderwerp. Het gaat er om dat ouders zich bewust worden van het gevaar voor anderen als ze hinderlijk parkeren. Wellicht is het goed te melden dat de controles worden uitgevoerd in het belang van de veiligheid van alle kinderen en dat er bij overtredingen handhavend zal worden opgetreden. Wij gaan er van uit dat de meeste kinderen op de fiets of lopend naar school komen. Daarmee is de schoolomgeving veiliger en leren kinderen hoe zich te gedragen in het verkeer. Als de kinderen met de auto naar school worden gebracht, is het veiliger om de auto op enige afstand van de school te parkeren of op de daarvoor bedoelde plaatsen. Er zijn tenslotte voldoende parkeerplaatsen in de directe nabijheid.

Page 3: Infobulletin januari 2013

De voortgang van het M5 traject

Tijdens de inloop op vrijdag 1 maart zijn de M5 projectleiders op onze school aanwezig. Bij hen kunt u terecht voor vragen/ zorgen over uw kind met betrekking tot pesten. Uw verzoek voor een afspraak graag per mail naar [email protected]

Thema-avond “Social Media” op donderdag 31 januari as.

Voor alle ouders/verzorgers, die zich hebben ingeschreven voor deze thema-avond:

Thema-avond “Social Media”voor ouders/ verzorgers van onze leerlingen uit de groepen 5-6-7 en 8 van de Linde, de Klim Op en de Esch

In het verlengde van ons M5 traject dit schooljaar zijn we voornemens ook het digitale pesten onder uw aandacht te brengen.

De ouderavond met als thema “Social Media” vindt plaats op donderdag 31 januari. De

avond start om 19.30u. in de centrale hal van het gebouw.

Het doel van deze avond is een bewustwording van de mogelijkheden die het internet u en uw kinderen biedt en de mogelijke gevaren op het internet voor uw zoon en/of dochter. De avond staat olv dhr. Gerben ten Buuren.

Schoolregel van de maand januari “Kijk en Luister”

* Kijken doen we met onze ogen

* Wanneer de één praat, luistert de ander

* We laten de ander uitpraten

* We staan open voor wat de ander zegt

De Nationale Voorleesdagen

Plezier in lezen, het begint al heel jong! Voorlezen aan kinderen is heel belangrijk: het prikkelt de fantasie en is goed voor de taalontwikkeling. Kinderen die al op jonge leeftijd ervaren hoe leuk lezen is, gaan zelf meer lezen. En wie vaak voor zijn plezier leest, wordt een goede lezer die het makkelijker heeft op school. Ouders spelen hierin een belangrijke rol.

Page 4: Infobulletin januari 2013

Daarom tien gouden voorleestips. 1. Kies een toepasselijk boek. Interactief voorlezen gaat om de gesprekjes rondom boeken. Die komen het best op gang als ze over dingen gaan die de kinderen meemaken. Of waar je in de speelzaal al mee bezig bent. 2. Weet wat je leest. Lees het boek eerst zelf en bekijk het goed. Als je weet waar het verhaal over gaat kun je van te voren bedenken wat je kunt vragen en uitleggen tijdens het voorlezen. 3. Maak een voorleesritueel. Jonge kinderen hebben behoefte aan houvast, regelmaat. Lees voor op een vast moment van de dag met vooraf een vast ritueel, zodat de kinderen weten dat je gaat voorlezen. Bijvoorbeeld een liedje, een voorleeskaarsje, een voorleesbeer. 4. Bekijk samen de kaft. Lees de titel van het boek voor en bekijk de voorkant. Samen met de kinderen kun je bedenken waar het verhaal over zou kunnen gaan. 5. Laat de kinderen vertellen. Geef de peuters gelegenheid om te reageren op het verhaal. Praat over wat er op de tekeningen te zien is. Denk samen na over hoe het verhaal verder kan gaan. Het gaat erom de kinderen te laten praten, dus opmerkingen zijn nooit fout. Maar dwaal niet te ver van het verhaal af. 6. Besteed aandacht aan moeilijke woorden. Bedenk welke woorden nieuw of moeilijk zijn voor de peuters. Wijs op de plaatjes duidelijk aan waar het over gaat. Doe iets voor of geef een voorbeeld. Zo leren ze nieuwe woorden. 7. Maak het levendig. Lezen doe je niet alleen met je stem. Gebruik je mimiek, trek een vies gezicht, laat merken dat het verhaal spannend is. Maak er geen toneelstukje van want dat leidt af. 8. Lees het verhaal meerdere keren voor. Kinderen houden van herhaling. Het geeft de peuters houvast en veiligheid. Iedere keer begrijpen en herkennen ze een beetje meer. 9. Roep nooit "uit!" aan het eind van het verhaal. Het gaat er niet om een boek uit te krijgen, maar om het plezier dat je tijdens het lezen beleeft. 10. Praat na over het boek. Stimuleer het kind het boek na te vertellen aan ouders, broertjes, zusjes. Door het verhaal na te vertellen leert het kind het verhaal zelf beter te begrijpen. Zie ook: http://www.nationalevoorleesdagen.nl/toptien.html

en op www.leesmevoor.nl (digitale prentenboeken)

Hebt u vragen/ opmerkingen naar aanleiding van bovenstaande?

Wij horen ze graag… [email protected]

Page 5: Infobulletin januari 2013