Info 28, Schooljaar 2015 - 2016

4
Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] INFO Jaargang 24, nr. 28 07 april 2016 OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected] Beste ouders en kinderen. De aanmeldingen voor ons ouderportaal komen lang- zaam maar zeker binnen. Over het algemeen verloopt het aanmelden vlekkeloos. Hier en daar moeten er wat hobbeltjes genomen worden, maar dat past bij de in- voering op een school van ons formaat. We zijn een grote school en als je dan per leerling 2 aanmeldingen moet verwerken zit er soms wel eens een foutjein het systeem. We proberen dit steeds zo snel mogelijk op te lossen. Graag delen we een eerste reactie van n nieuwe ge- bruiker met jullie: ……”Het is écht gebruiksvriendelijk !” Samen maken we op OBS Molenakker school! Veel leesplezier! Team OBS Molenakker SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: Tot 10 tellenWij feliciteren (alvast) ……. Nick Willems 8 april 3B Zohayr Ait Oumghar 9 april 4B Esmée Beesems 9 april 3B Tara Verrips 9 april 1-2A Juf Liesbeth 10 april Elize Peerlings 11 april 4A Keano Jacobs 12 april 4A Jip Stals 12 april 1-2D Kyra v.d. Heijde 13 april 6A Cas Vinkes 13 april 6B Niet vergeten: Meld je aan voor ons ouderportaal!

description

Wekelijkse info van Openbare Basisschool Molenakker te Weert

Transcript of Info 28, Schooljaar 2015 - 2016

Page 1: Info 28, Schooljaar 2015 - 2016

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

INFO Jaargang 24, nr. 28

07 april 2016

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 - OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert - 0495-539067 - [email protected]

Beste ouders en kinderen.

De aanmeldingen voor ons ouderportaal komen lang-zaam maar zeker binnen. Over het algemeen verloopt het aanmelden vlekkeloos. Hier en daar moeten er wat hobbeltjes genomen worden, maar dat past bij de in-voering op een school van ons formaat. We zijn een grote school en als je dan per leerling 2 aanmeldingen moet verwerken zit er soms wel eens een “foutje” in het systeem. We proberen dit steeds zo snel mogelijk op te lossen.

Graag delen we een eerste reactie van ‘n nieuwe ge-bruiker met jullie:

……”Het is écht gebruiksvriendelijk !”

Samen maken we op OBS Molenakker school!

Veel leesplezier!

Team OBS Molenakker

SEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster

(Sociaal Emotionele Ontw ikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan:

“Tot 10 tellen”

Wij feliciteren (alvast)…….

Nick Willems 8 april 3B

Zohayr Ait Oumghar 9 april 4B

Esmée Beesems 9 april 3B

Tara Verrips 9 april 1-2A

Juf Liesbeth 10 april

Elize Peerlings 11 april 4A

Keano Jacobs 12 april 4A

Jip Stals 12 april 1-2D

Kyra v.d. Heijde 13 april 6A

Cas Vinkes 13 april 6B

Niet vergeten:

Meld je aan voor ons ouderportaal!

Page 2: Info 28, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 28 / 07 april 2016 Pagina 2

Aanmelden nieuwe leerlingen

In deze periode worden de meeste nieuwe leerlingen aangemeld. Voor de organisatie van het schooljaar 2016-2017 is het prettig als wij z.s.m. weten welke kinderen we in het nieuwe schooljaar welkom mogen heten.

Dus : wordt zoon of dochter (broertje of zusje) bin-nenkort 4 jaar, dan graag een inschrijfformulier vragen en zo snel mogelijk inleveren. Weten jullie nog andere ouders die hun kind aan willen melden, geef onze vraag dan even door. Alvast dank hiervoor.

Inschrijfformulieren te verkrijgen bij de balie (Molenakker1).

Herinnering abonnementen overblijven

De datum van de 4e incassering voor het overblijf-abonnementsgeld zal omstreeks 20 april plaatsvinden.

Nieuwe abonnementen/wijzigingen worden t/m vrijdag 15 april aangenomen. Daarna geldt de volgende incas-seringstermijn.

De volgende incasseringsdatum is omstreeks 10 sept. Buiten een abonnement kunt U altijd gebruik maken van een strippenkaart.

Voor vragen kunt U terecht bij de overblijfbalie op Mo-lenakker 1 of Molenakker 2, ‘s morgens van 08.20-09.30 uur.

of bij:

Petra Koppen penningmeester overblijfcommissie OBS Molenakker 0495-546687 | 06-22612459 [email protected]

1 april

Onze school doet al vele jaren mee aan de 1-april-traditie.

We krijgen altijd veel leuke reacties, maar ook reacties van ouders / kinderen die zo’n grap niet of minder leuk vinden. Dat hoort ook bij 1 april.

Helaas waren dit schooljaar 2 berichtjes verstuurd. Dat was niet “zo handig”. Het is ook begrijpelijk dat voor ouders die de 1e keer 1 april op onze school meema-ken het “even wennen” is.

Welke grap je ook bedenkt, de reacties zullen verschil-lend zijn en blijven.

In de loop van de dag zijn de leerkrachten “verrast“ door vele door kinderen bedachte 1-april-grappen. Dit maakt zo’n dag toch ook wel bijzonder.

Overigens is “1 april” niet specifiek voor Nederland. Google maar eens op “1 april oorsprong”

Financiële ondersteuning

Onze projectweek had als thema “bewegen en gezon-de voeding”. Veel bewegen is goed, zowel in /rond school als na school. In en rond school, doen wij J.

Gelukkig zijn onze leerlingen ook na school actief bezig -> lekker buiten spelen of bij een sportvereniging. Soms zijn de kosten voor een sportvereniging echter een reden om geen lid te worden. Al eerder heb ik laten weten dat ouders dan mogelijk een financiële tegemoetkoming kunnen krijgen. Jullie kunnen hier-voor zelf contact opnemen met de stichting Leergeld. Kijk eens op de site van de stichting:

http://leergeldweert.webklik.nl/page/start.

De stichting biedt ook financiële mogelijkheden voor andere activiteiten.

Naast de stichting Leergeld is er het Jeugdcultuur-fonds. Dit fonds biedt financiële ondersteuning aan ouders van kinderen die deel willen nemen aan sport- of cultuuractiviteiten. Ouders die van deze mogelijk-heid gebruik willen maken kunnen contact opnemen met meester Jacques. Zelf een aanvrage doen, kan niet. Voor meer informatie zie elders in deze info.

Idee??!! Wil je ons iets speciaals laten weten, wil je iets voor onze school doen, heb je spullen die we zou-den kunnen gebruiken, wil je iets vertellen of laten zien, wil je ons ergens op attenderen enz. enz. Onze digitale ideeënbus is hiervoor bedoeld.

Schrijf een mailtje naar:

[email protected].

Page 3: Info 28, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 28 / 07 april 2016 Pagina 3

Alweer een gratis boek?

Alweer een gratis boek? Ja hoor, Yoleo geeft het weg. Wil je ook graag karaokelezen met het boek “Een mini-heks in het Weerwolvenbos” van Paul van Loon, dan kun je je daarvoor aanmelden op Yoleo.nl. Door daar in te loggen kun je gratis griezelen en genie-ten van dit leuke boek. De werkgroep leespromotie

Enquête voor ouders Via de mail hebben jullie maandag een uitnodiging

ontvangen om een korte enquête in te vullen.

A.u.b. NIET VERGETEN

Alvast dank.

Ouderportaal OBS Molenakker

Beste ouders,

Jullie hebben de ouderbrief met het “token” ontvangen. Inmiddels hebben al vele

ouders zich aangemeld voor het ouderportaal en zijn zelfs al de eerste verlofaanvragen via de app gemeld.

Het ouderportaal is te benaderen via de desktopcompu-ter, maar er is ook een handige app te vinden in de appstore voor de tablet en smartphone.

We zouden het zeer op prijs stellen als alle ouders / verzorgers zich zouden aanmelden zodat we het portaal optimaal kunnen gaan

gebruiken.

Let op!

De eerste aanmelding kan alleen via een desktop

computer / laptop en niet via de app!

Via de volgende link kun je een instructievideo bekijken over het aanmelden met het token!

Klik hier voor de instructie video!!

( https://youtu.be/3qLQrXGHNKo?list=PLUs3Q4FCs1ntHPewmwSrHNU_s8pMk3nEZ )

Na aanmelding zal de leerkracht deze aanmelding eerst goed moeten keuren. Vanaf het moment dat alle ou-ders van een groep zich aangemeld hebben kan de leerkracht berichten gaan verzenden via het ouderpor-taal.

Na aanmelding kun je als ouder direct het ouder-portaal gaan gebruiken als communicatiemiddel met de leerkracht(en) van je kind(eren). Verlof, ziekte of een bericht verzenden kan direct via

het ouderportaal!

Via deze info zullen we jullie als ouder blijven informe-ren!

Voor vragen over dit ouderportaal kunnen jullie mailen naar [email protected] Jullie krijgen dan zo snel mogelijk antwoord op jullie vragen.

Succes met de eerste aanmelding en het verdere ge-bruik!

Team OBS Molenakker Al nieuwsgierig? Hier vind je extra informatie: www.basisonline.nl/Ouderportaal

Page 4: Info 28, Schooljaar 2015 - 2016

Nummer 28 / 07 april 2016 Pagina 4

Het Jeugdcultuurfonds Het Jeugdcultuurfonds wil dat alle kinderen lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen. Ook kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen. Er kan een aanvraag gedaan worden voor een bijdrage van maximaal € 450 per kind, per cursusjaar. Dit bedrag kan afwijken omdat gemeenten soms eigen spelregels hanteren. Aanvragen worden gedaan door onafhankelijke intermediairs, professionals die al betrokken zijn bij het gezin. Het toegekende bedrag wordt direct betaald aan de instelling waar het kind les heeft. Download hier onze digitale folder.

Sinds de oprichting van het Jeugdcultuurfonds is het aantal kinderen dat door ons geholpen is, spectaculair ge-groeid: 2009: 147 kinderen / 2010: 586 kinderen / 2011: 1264 kinderen / 2012: 2320 kinderen / 2013: 3454 kinderen / 2014: 4979 kinderen / 2015: 6308 kinderen

Waarom is het Jeugdcultuurfonds belangrijk?

Het ontwikkelen van je creativiteit, het ontdekken van je bin-nenwereld en passie, kortom: het laten zien wie je bent en wat er in je leeft, is goed voor het zelfvertrouwen en concentratie-vermogen en vergroot de kansen later goed mee te kunnen doen in de samenleving. Een kind dat danst, tekent of zingt, is een gelukkig kind. En een kind dat lekker in zijn vel zit, zal op alle fronten beter presteren.

U wilt een aanvraag indienen? Dat kan HIER

Ontvang drie keer per jaar een GRATIS e-book!

Uitgeverij Bontekoe zet zich al zo’n 25 jaar in voor kinderen die lezen lastig vinden. Wij willen als uitgever het kwetsbare leesproces van leeszwakke kinderen van 6 t/m 14 jaar ondersteunen. Om u kennis te laten maken met onze nieuwe series: Vaantjes en Piraatjes, kunt u het eerste GRATIS e-book lezen. Klik hier

Piraatjes Voor kinderen van 8 tot 14 jaar - AVI-M4 t/m E5 Deze serie is speciaal voor bovenbouwleerlingen die moeite hebben met lezen. De verhalen zijn met vaart ge-schreven en prachtig geïllustreerd. Door het aangepaste leestechnische niveau, veel dialoog en concrete taal wor-den de boeken makkelijk gelezen. De verhalen sluiten goed aan bij de belevingswereld van deze kinderen. Bekijk de titels: klik hier.

Vaantjes Voor kinderen van 6 tot 9 jaar - AVI-M4 t/m E5 Deze serie met leesondersteunende eigenschappen is bedoeld voor kinderen die net leren lezen en daar moeite mee hebben. Ze zijn uitgevoerd in het dyslexievriendelijke lettertype. Daarnaast heeft de tekst een speciale struc-tuur met korte zinnen, veel dialoog en actie en zijn de boekjes rijk geïllustreerd. Bekijk de titels: klik hier.