Info 13, Schooljaar 2014 - 2015

3
OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103 Postbus 10051 6000 GB Weert 0495-539067 [email protected] Beste ouders en kinderen. Dit keer opnieuw een korte info. Het zal de stilte voor de Sinterklaasstorm wel zijn. Deze keer naast de gebruikelijke items aandacht voor de nationale vogeltelling, een bezoek aan het Citaverde en natuurlijk Sinterklaas gerelateerde informatie. Ook deze week weer de moeite waard om er even voor te gaan zitten. We wensen jullie weer veel leesplezier! SEO Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling) centraal in onze school. Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Mijn enige wens” Wij feliciteren (alvast)……. Luuk Arends 27 november 1/2B Guy Coolen 27 november 7A/8A Jip Meijs 27 november 3B Dion Blankers 28 november 3A Freek Prast 29 november 6A Jordy Bongers 1 december 6B Evie Wolter 1 december 7B Romée Wolter 1 december 7B Evi Hesse 2 december 3B Meester Wil 3 december BANKJE In groep 3b willen we heel graag een leeshoekje ma- ken. Daarvoor zijn we op zoek naar een 2-zits bank(je). Krijg je nieuwe meubels en doe je zo’n bank weg, neem dan even contact op met onze juffen: [email protected] of [email protected] Zij kunnen deze dan in de klas neerzetten. Wie helpt ons? Groep 3b Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Jaargang 23, nr. 13 Jaargang 23, nr. 13 27 november 2014 27 november 2014 INFO INFO

description

Wekelijkse nieuwsbrief van OBS Molenakker, Weert.

Transcript of Info 13, Schooljaar 2014 - 2015

OBS Molenakker 1: Oude Laarderweg 15 ­ OBS Molenakker 2: Molenakkerdreef 103

Postbus 10051 6000 GB Weert ­ 0495-539067 ­ [email protected]

Beste ouders en kinderen.

Dit keer opnieuw een korte info. Het zal de stilte voor de Sinterklaasstorm wel zijn.

Deze keer naast de gebruikelijke items aandacht voor de nationale vogeltelling, een bezoek aan het Citaverde en natuurlijk Sinterklaas gerelateerde informatie. Ook deze week weer de moeite waard om er even voor te gaan zitten.

We wensen jullie weer veel leesplezier!

SEO

Elke twee weken staat er een nieuwe SEO-poster (Sociaal Emotionele Ontwikkeling)

centraal in onze school.

Deze twee weken wordt er aandacht geschonken aan: “Mijn enige wens”

Wij feliciteren (alvast)……. Luuk Arends 27 november 1/2B

Guy Coolen 27 november 7A/8A

Jip Meijs 27 november 3B

Dion Blankers 28 november 3A

Freek Prast 29 november 6A

Jordy Bongers 1 december 6B

Evie Wolter 1 december 7B

Romée Wolter 1 december 7B

Evi Hesse 2 december 3B

Meester Wil 3 december

BANKJE In groep 3b willen we heel graag een leeshoekje ma-ken. Daarvoor zijn we op zoek naar een 2-zits bank(je).

Krijg je nieuwe meubels en doe je zo’n bank weg, neem dan even contact op met onze juffen:

[email protected] of [email protected]

Zij kunnen deze dan in de klas neerzetten. Wie helpt ons?

Groep 3b

Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected] Kopij voor de info uiterlijk dinsdag 12.00 uur mailen naar: [email protected]

Jaargang 23, nr. 13Jaargang 23, nr. 13

27 november 201427 november 2014 INFOINFO

Pagina Pagina 22 nr. 13 / 27 november 2014nr. 13 / 27 november 2014

OPROEP!

Doet u ook weer mee met de Nationale Tuinvogeltelling op 17 en 18 januari 2015? De Nationale Tuinvogeltel-ling is het grootste natuuronderzoek van Nederland. Zet ook uw tuinvogels op de kaart!

Meedoen is leuk én makkelijk! Iedereen kan tuinvogels tellen in 3 gemakkelijke stappen. Op de website van de Nationale Tuinvogeltelling vindt u de spelregels.

Schrijf u nu alvast in! U ontvangt dan:

10% korting op uw bestelling van vogelvoer, feeders en nestkasten in de webshop van Vogelbescherming;

handige tips voor het herkennen van uw tuinvogels en leuke weetjes per e-mail, het laatste tuinvogel-nieuws, een herinnering in het telweekend.

Tip: Download de vernieuwde app Tuinvogels

makkelijk uw tuinvogels herkennen, tijdens de Nati-onale Tuinvogeltelling direct uw telling doorgeven, uw tellingen het hele jaar bijhouden, ook buiten het Tuin-vogeltelling-weekend.

De app is geschikt voor iPhone en Android.

Namens de natuurwerkgroep,

juf Truus.

Wat een verrassing De knutselpieten waren in onze klas geweest. Er staat weer een prachtige creatie voor de klas. Knutselpieten, hartstikke bedankt!!

En niet alleen een prachtig knutselwerk, op alle tafels lag een mandarijntje en Sinterklaasje van chocola. Niet alleen lekker om op te eten, ook nog eens heel handig te gebruiken in de klas!!

Knap bedacht, kinderen van groep 3b!!!

HULPPIETEN De hulppieten van M1 brachten woensdag het lekkers van sinterklaas naar de kinderen van M2.

DANKJEWEL

De speelgoedactie is wederom een groot succes gewor-den. We hebben veel ouders van de deelnemende scholen blij kunnen maken en deze ouders maken straks hun kinderen ....... heel erg blij. Namens deze ouders en kin-deren willen we iedereen die een bijdrage heeft geleverd hartelijk danken. Het Sinterklaasfeest is zo een feest voor iedereen. Nogmaals DANKJEWEL

Het Citaverde

We gingen met de hele klas naar het Citaverde. We gingen naar binnen en werden naar een klaslokaal ge-bracht. We kregen uitleg van oud-leerlingen van deze school over het Citaverde. Ieder groepje moest een les maken, de klas kreeg Nederlands of handvaardigheid. Na de lessen kregen we een rondleiding door de school en buiten. Buiten waren allemaal dieren en in de kas daar stonden planten. De dieren waren best klein en sommige kinderen deden de kippen na. Toen we bij techniek waren mochten we kijken hoe de apparaten werkten. Niet veel kinderen mochten in de gymzaal kijken want ze waren daar examens aan het maken. Sommige kin-deren mochten in de aula door de microfoon roepen, dat vonden de kinderen leuk. Toen we alles hadden gezien mochten we nog vragen stellen en daarna gin-gen we weer naar school. Het was half 3 en we moch-ten naar huis. Het was best leuk om alles te zien op het Citaverde. Casey Woodruff en Zärrin Welten, groep 8b

Pagina Pagina 33 nr. 13 / 27 november 2014nr. 13 / 27 november 2014

Bijenhotelbouwer(s) gezocht!

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man heeft zich ver-bonden aan het IVN om in de regio Weert/Nederweert bij minimaal vijf basisscholen een bijenhotel te plaatsen. Dit n.a.v. een plan vanuit de provincie. De wens van de provin-cie Limburg is om in heel Limburg 140 insectenhotels te plaatsen.

Onze school is 1 van de 5 scholen van Weert waar een bijenhotel geplaatst kan worden.

Wij kunnen dit niet zonder uw hulp! Wij zijn op zoek naar papa’s, mama’s, opa of oma’s die mee willen helpen om (eventueel samen met de kinderen), een bijenhotel in el-kaar te knutselen/bouwen.

Vanuit het NMC ( natuur en milieu centrum) krijgen we ook ondersteuning in de vorm van lesbrieven en van de provin-cie een kleine tegemoetkoming in de kosten die we ma-ken.

De bedoeling is dat de kinderen het hele jaar wekelijks eens een kijkje nemen bij het hotel en noteren wat ze zien.

Lijkt het u leuk of kent u iemand die het leuk vindt om mee te helpen; neem dan zo snel mogelijk contact op met, juf Sabine, groep 4 [email protected], of juf Truus, [email protected]

We hebben er een beetje haast mee, omdat deze solitaire bijen (die overigens niet steken) hun eitjes tot maart leg-gen.

Bijzzzondere groet, De natuurwerkgroep

Wie heeft mijn jas gezien? Wie o wie heeft mijn winterjas gezien? (merk Vingino) Deze is waarschijnlijk vorige week vrijdag in de voetbal-kooi bij OBS2 blijven liggen ;-( Heb je hem gevonden of heb je meer info, laat het even weten. Groetjes, Sjoerd Kirkels (groep 5a) T. 544733