IBO Permanent 2017

download IBO Permanent 2017

of 16

 • date post

  13-Apr-2017
 • Category

  Documents

 • view

  99
 • download

  3

Embed Size (px)

Transcript of IBO Permanent 2017

 • IBO Permanent 2017

  Ontketen

 • Beste Alumnus,

  Ontketen betekent zoveel als beginnen, bevrijden, losmaken, veroorzaken of teweegbrengen. Wat is er nodig om te beginnen, te vernieuwen? In ieder geval een vonkje, een beweging of een twinkeling genoeg om iets in gang te zetten. Dit jaar staat IBO Permanent in het teken van Ontketen. Gaat u met ons de uitdaging aan?

  Diversiteit Er is een actueel en divers programma voor u samengesteld, van Wouter Hart over anders organiseren tot Fan Marketing in de Amsterdam ArenA. Daarnaast hebben we twee bedrijfsbezoeken, een Lagerhuis debat en u gaat zelf aan de slag met een innovatieve management game. De bedrijfskundige velden, marketing, ICT, leiderschap, n strategie zijn vertegenwoordigd. Kortom een zeer divers programma om u bij te praten over de belangrijkste bedrijfskundige ontwikkelingen.

  Interactie en reflectieOok dit jaar staat interactie centraal. Al onze bijeenkomsten bieden u uitgebreide mogelijkheden om met sprekers en mede-deelnemers tijdens de bijeenkomst of in de pauzes van gedachten

  te wisselen en vormen zodanig een ideale netwerkgelegenheid.

  FileformuleNet als in onze opleidingen zorgen we ervoor dat dit programma uitstekend te combineren is met uw priv en werk. Alle bijeen-komsten starten in de namiddag. Zo ontloopt u tevens de file.

  LidmaatschapU bent al lid voor 525,- per jaar (vrijgesteld van btw). Bij de masterclasses kunt u een introduc meenemen mits de capaciteit van de locatie het toelaat.

  Meer informatieVoor meer informatie kunt u contact opnemen met Dieke Roest.Telefoonnummer 088- 556 11 13 of via de e-mail: ip@ibo.nl

  Hartelijke groet,

  DiekeDieke RoestSenior Programma Manager

 • Verdraaide organisaties Terug naar de bedoelingWouter Hart

  Wouter Hart is auteur van de bestseller Verdraaide Organisaties. Wouter neemt ons mee in hoe systemen en mensen zich tot elkaar verhouden en wat dat betekent voor het slim benutten van de kracht van allebei. Hij geeft inzicht in een aantal patronen waardoor de laatste jaren de onbelangrijke dingen zo belangrijk zijn gemaakt, dat de echt belangrijke dingen vaak juist weer

  onbelangrijk zijn geworden. Daarnaast geeft Wouter handvatten om startend vanuit de bedoeling de balans weer beter op orde te krijgen In het vinden van de juiste balans blijkt de bedoeling een even praktisch als noodzakelijke sleutel te zijn. Op weg, in veranderende tijden.

  Datum: donderdag 2 februari 2017

  Lean Leiderschap Vind de juiste balans tussen harde en zachte aansturingProf. dr. ir. Marcel van Assen

  Lean Leiderschap is een essentile schakel in het succesvol realiseren van de Lean-organisatie. De kracht van Lean Leiderschap is paradoxaal: hard en zacht. Strak sturen op standaard routines en procedures en bijbehorende KPIs, maar ook juist ruimte bieden voor het uitdagen en ter discussie stellen van die routine en de verbetering ervan. Lean leiderschap gaat om het vinden

  van de juiste balans tussen de analytisch-rationele benadering (hard, technieken, processen) en de synthetisch-intutieve (om-gaan met mensen) aanpak van leidinggeven. Marcel van Assen is adviseur bij OpX-Consultants BV, trainer binnen het OpX-Instituut en hoogleraar Operational Excellence (TIAS) en (co-)auteur van Operational Excellence, HB Lean Ma-nagement en PB Supply Chain Management.

  Datum: donderdag 13 april 2017

  Masterclass

 • Informatiebeveiliging en privacyDrs. ing. Guus van der Nat RC MIM

  Berichten in het nieuws over security-incidenten en datalekken waarbij de privacy van personen in het geding is, zijn inmiddels dagelijkse kost geworden. Je kunt je zelfs afvragen of het woord incident hier nog wel op zijn plaats is. In deze masterclass worden de onder-werpen informatiebeveiliging en privacy vanuit een bedrijfskundige invalshoek besproken.

  Langs de assen van de 4 Ps komen vragen naar voren als: Wat is de rol van Personeel in organisaties bij deze onderwerpen? Wat betekent informatiebeveiliging en privacy voor de inrichting

  van Processen en procedures? Wat voor hulpmiddelen in de vorm van (IT) Producten kun je als

  organisatie inzetten zonder dat dit je te veel gaat hinderen in je business model of dienstverlening?

  Wat moet je met je Partners gaan organiseren, zeker omdat organisaties steeds meer in ketens opereren?

  Uiteraard komen de meest recente ontwikkelingen, zoals de gevolgen van de Europese privacy-verordening voor organisaties aan de orde, maar ook wat is de huidige stand van zaken als het gaat om cybercrime.

  Datum: donderdag 8 juni 2017

  Masterclass

 • MasterclassMasterclass Fanbase Strategie AjaxCas Biesta (Hoofd Fan Relations) enDrs. Peter Sprenger (docent IBO Business School)

  Ajax is een enerverende voetbalclub met een bijzondere geschiedenis. Tegelijk is het een marketing organisatie die fans met nieuwe producten en diensten wil verbinden. Het potentieel is groot voor Ajax. Het aantal fans in Nederland bedraagt meer dan vier miljoen mensen, internationaal zijn dat er tientallen miljoenen.

  Via innovatieve marketingconcepten zoals fan engagement en personalisatie probeert Ajax deze fan te ontdekken en te betrekken bij Ajax. Dat begint bij binding met de klant en dat breidt zich uit naar commercile activiteiten rond e-commerce, evenementen, merchandising en co-branding. De strategie die hiervoor wordt gebruikt heet Fanbase Marketing. Het begrip Reis van de Klant is hierbij een centraal uitgangspunt.

  De masterclass zal gegeven worden door Cas Biesta, hoofd

  Fan Relations van Ajax en Peter Sprenger, marketing docent bij IBO Business School. Beiden spreken vanuit een sterke sportachtergrond over nieuwe kansen voor groei van producten en diensten in de digitale wereld. Voor iedere organisatie is Fan Engagement een kans om de relaties met klanten te intensiveren en nieuwe producten te introduceren.

  U bent van harte uitgenodigd deze inspirerende Masterclass in het thuisstadion van Ajax - de Amsterdam ArenA - bij te wonen.

  Datum: donderdag 7 september 2017

 • Thought LeadershipPositionering gebaseerd op paradigma shiftsDr. Mignon van Halderen

  We begeven ons in een tijdperk van fundamentele veranderingen. Denk aan de transitie in de zorg, de kante-lingen in het onderwijs of de zichtbare opkomst van robotisering. Een tijdperk van verschuivingen naar nieuwe para-digmas; oude denkbeelden eroderen en nieuwe zienswijzen, normen, waarden en levensstijlen ontstaan.

  Er is daarbij steeds meer behoefte aan organisaties die vanuit hun eigen - weloverwogen - overtuiging afstand durven te nemen van vastgeroeste wereldbeelden en daarvoor nieuwe in de plaats te brengen. Zulke organisaties noemen we vaak thought leading. Hun positionering is gebaseerd op paradigma shifts waarbij de organisatie het kantelpunt zoekt om ingesloten patronen en opvattingen te veranderen. Deze verandering voert verder dan alleen haar eigen belang of het belang van haar directe stakehol-ders, deze raakt aan het snijvlak van economie en samenleving.

  Mignon van Halderen zet in haar masterclass uiteen wat thought leadership inhoudt, wat het niet is en hoe organisaties zich thought leading positioneren. Ze gebruikt hierbij inspirerende praktijkvoorbeelden van zowel profit als non-profit organisaties.

  Datum: donderdag 14 december 2017

  Masterclass

 • BedrijfsbezoekDouane Schiphol CargoAdres: Evert van de Beekstraat 384, Schiphol

  Krijg een interessant inkijkje in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Smart Gate door middel van (remote) control op goederen die per vliegtuig in Nederland aankomen of ons land verlaten. Deze Smart Gate is tot stand gekomen in een privaat-publieke samenwerking en komt samen in een zogenaamd joint inspection center (JIC).

  Datum: donderdag 11 mei 2017

 • SEW-Eurodrive, Lean en Industrie 4.0Adres: Industrieweg 175, Rotterdam

  SEW-Eurodrive is al 85 jaar d specialist in aandrijf- en besturingstechniek. Het Duitse concern heeft vestigingen in 45 landen en telt 16.500 medewerkers. Onder het motto Driving the world levert het bedrijf motoren, tandwielkasten, decentrale aandrijfsystemen, inclusief alle mogelijke service en trainingen. Hiermee beweegt het bedrijf achtbanen, havenkranen, daken van sportstadions, bruggen en nog veel meer. SEW heeft lean manufacturing en lean office omarmd. Sinds 2002 heeft SEW met lean opzienbarende resultaten geboekt. Zo werd onder andere de standaard levertijd van aandrijvingen verkort van drie weken tot drie werkdagen en is de benodigde bedrijfsoppervlakte inmiddels van 18.000 m2 tot 3.500 m2 geslonken.

  Datum: donderdag 5 oktober 2017

  Bedrijfsbezoek

 • Zelf aan de slag... Masterclass en debatInnovation Management GameInnovative Dutch

  Ga met elkaar aan de slag met deze management game en ontdek spelenderwijs de nieuwste bedrijfskundige inzichten.

  Je start in de rol van innovatiespecialist van een middelgrote onderneming die innovatieve consumentenproducten ontwikkelt. Het is je taak om het budget dat jouw afdeling krijgt toegewezen zo goed mogelijk in te zetten. Je krijgt een innovatieportfolio in beheer en probeert nieuwe technologische inzichten of trends te vertalen naar concrete business cases en marktintroducties. Kies je voor een radicaal vernieuwende strategie, of richt je je op incrementele innovatie en weet je daarmee de early adaptors aan je startup te binden?

  Datum: donderdag 16 maart 2017

  Maak van je organisatie een dreamteam!Gijs Weenink

  Veel Nederlandse organisaties worstelen met dezelfde vragen; Hoe haal je het beste uit mensen? Hoe zorg je ervoor dat er zo min mogelijk fouten worden gemaakt? Hoe ontwikkel je leiderschap? Hoe worden we echt innovatief en hoe zorgen we dat we sneller en beter zijn dan de compe