Brochure IBO Permanent 2015

of 16 /16
IBO Permanent 2015 Duurzaam ondernemen, sleutel tot succes?!

Embed Size (px)

Transcript of Brochure IBO Permanent 2015

Page 1: Brochure IBO Permanent 2015

IBO Permanent 2015

Duurzaam ondernemen, sleutel tot succes?!

Page 2: Brochure IBO Permanent 2015
Page 3: Brochure IBO Permanent 2015

Beste Alumnus,

Het begrip ‘Duurzaamheid’ is sinds enkele jaren niet meer weg te denken uit onze samenleving. Dit containerbegrip omvat vele aspecten, denk aan duurzame productie, duurzame relaties, duur-zame business modellen…, maar het allerbelangrijkste: duurzaam betekent voor veel ondernemers continuïteit en bestaansrecht. De verschillende aspecten van duurzaamheid staan dit jaar centraal bij IBO permanent.

Diversiteit Dit jaar hebben we gekozen voor diverse programma’s met gerenommeerde sprekers gecombineerd met enkele ‘nieuwe generatie’ ondernemers. Het belooft hierdoor een bijzonder dynamisch en inspirerend programma te worden.

InteractieOok dit jaar staat interactie centraal. Al onze bijeenkomsten bieden u uitgebreide mogelijkheden om met sprekers en mede deelnemers tijdens de bijeenkomst of in de pauzes van gedachten te wisselen en vormen zodanig een ideale netwerkgelegenheid.

FileformuleNet als in onze opleidingen zorgen we ervoor dat dit programma uitstekend te combineren is met uw privé en werk. Alle bijeen-komsten starten vanaf 16.00 uur. Zo ontloopt u tevens de file.

LidmaatschapU bent al lid voor € 495,- per jaar (vrijgesteld van BTW). Bij alle bijeenkomsten kunt u een introducé meenemen of bij afwezigheid een collega aanmelden. Op die manier profiteert uw hele organisatie!

Meer informatieVoor meer informatie kunt u contact opnemen met Dieke Roest, Course manager IBO Permanent. U kunt mij bereiken via het telefoonnummer 088 - 556 11 00 of via de e-mail: [email protected].

Hartelijke groet,

DiekeDieke RoestCourse manager IBO permanent

Page 4: Brochure IBO Permanent 2015

Duurzaam veranderendr. Arend Ardon

‘We communiceren ons een slag in de rondte, maar horen steeds dat er te weinig wordt gecommuniceerd.’

‘Ze zeggen steeds ja en doen nee’.

‘Ik werk er hard aan de verantwoorde-lijkheid bij de ander te stimuleren, maar heb soms het gevoel in cirkeltjes rond te draaien.’

Zou u dit gezegd kunnen hebben? Herkenbaar uit uw praktijk? Arend Ardon, bekend van zijn bestseller ‘Doorbreek de cirkel’, helpt ons in te zien hoe we hardnekkige verandersituaties onbedoeld zelf in stand houden. Hij baseerde zijn boek op zijn jarenlange (promotie)onderzoek.

Hij laat zien hoe we kunnen verschuiven van korte termijn interventies naar duurzame (gedrags)verandering.

Onderdelen van de masterclasses zijn:• De kloof tussen goede intenties en resultaten: ons eigen gedrag.• Hoe we soms onbedoeld onze eigen veranderinitiatieven

ondermijnen.• Hoe logische interventies kunnen leiden tot onlogische effecten.• Hoe we met ons denken en ons gedrag blokkerende patronen

creëren.• Hoe we taaie verandering kunnen lostrekken en duurzame

verandering op gang kunnen helpen.

Datum: donderdag 12 februari 2015

Masterclass

Page 5: Brochure IBO Permanent 2015

‘Deep Democracy – de wijsheid van de minderheid’drs. Jitske Kramer

Deep Democracy is een zienswijze en methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. De Lewis methode van Deep Democracy is ontwikkeld in post-apartheid Zuid-Afrika en bestaat uit een aantal technieken en concrete stappen om tot constructieve besluiten te komen, met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Door de wijsheid van de

minderheid te benutten, wordt de effectiviteit en de inhoudelijke kwaliteit van besluiten verhoogd. Het is een krachtig instrument voor besluitvorming en conflictresolutie binnen groepen met een uiteenlopende diversiteit. Jitske Kramer laat zien hoe u sabotage dynamiek in uw organisatie kunt benutten. Verbindend, dienend en participatief leiderschap krijgt met deze aanpak concrete invulling.

Datum: donderdag 16 april 2015

Duurzame innovatiedrs. Peter Sprenger

Digitale veranderingen spelen een sleutelrol in onze economie. De digitale economie groeit 7x sneller dan de traditionele economie. Wat betekenen deze veranderingen precies en waar liggen de kansen voor duurzame innovatie?

Onderdelen van de Masterclass zijn: • Disruptieve innovatie in markten.• Het digitale ecosysteem: social business, data & e-commerce. • Kansen voor ontbundeling van producten en diensten.• Nieuwe business modellen in de digitale economie.• Hoe kom ik tot duurzame innovatie in mijn eigen organisatie?

Datum: donderdag 18 juni 2015

Masterclass

Page 6: Brochure IBO Permanent 2015
Page 7: Brochure IBO Permanent 2015

Duurzaam ondernemening. Esther Blom

Docent Duurzaam Ondernemen TU Delft, (voormalig) eigenaar Enyini en oprichter stichting Movendi

Duurzaamheid, een term die tegen-woordig als ‘containerbegrip’ te pas en te onpas wordt gebruikt. Een term die bovendien veel mensen voor het gevoel beperkingen oplegt of een ongewenste richting op stuurt. Duurzaamheid kan

echter ook worden benaderd als een manier van denken en een mogelijkheid om bijzondere kansen te ontdekken en nieuwe initiatieven te ontplooien! Tijdens deze masterclass Duurzaam Ondernemen zullen vele inspirerende voorbeelden de revue passeren en wordt u uitgedaagd na te denken hoe duurzaamheid ook van waarde kan zijn binnen uw organisatie.

Datum: donderdag 17 september 2015

Klaar voor 2016?! Trendwatcherdrs. Robert Witteveen

In de 20e eeuw draaide alles om ‘meer, meer, meer’. Hoe meer data, hoe meer macht. Tegenwoordig is het vooral de vraag wat je met die data kunt. In de 21e eeuw draait het niet om ‘meer, meer, meer’, maar om ‘goed, beter, best’.

Onderdelen van de masterclass zijn:• Wat zijn de trends voor de komende 3 tot 5 jaar?• Wat worden de duurzaamheidsthema’s voor 2016 en verder?• Welke business modellen passen hier het beste bij?• Wat zijn de effecten hiervan op mens en milieu?

Datum: donderdag 10 december 2015

Masterclass

Page 8: Brochure IBO Permanent 2015
Page 9: Brochure IBO Permanent 2015

Raymond van Doorn msc. MBAFunctie: Management consultant en partner bij AAIM .

Raymond van Doorn helpt organisaties er achter te komen waar zij “echt” voor staan en dit in alle aspecten van het organiseren door te voeren. Hij staat bekend om zijn heldere, soms ietwat non-conformistische, stijl en visie op het organiseren. Raymond gelooft dat organisaties die hun échte karakter helder uitdragen en hiernaar handelen, langduriger onderscheidend en succes-

vol zijn dan hun concurrenten. Dit onder het adagium “Duurzaam gaaf by inside out”. Tijdens de aan tafel met sessie zal Raymond, onder het genot van veel interactie, ingaan op: • De échte grijze muis. • Duurzaam gaaf by inside out.• Komen tot het échte karakter van organisaties.• Het reduceren van overbodige ballast en onzin.

Datum: donderdag 19 maart 2015

Rob BoerekampsFunctie: Mede-eigenaar van Out of Area BV (team-ontwikkeling), GetYouThere BV (mobiliteit) en 80DayRace BV (innovatieplatform).

Rob Boerekamps is een netwerker pur sang. Hij heeft een passie voor het delen van kennis en ervaringen. Wat is er nu mooier dan mensen met elkaar in contact te brengen en wederzijds duurzame relaties te bouwen? Het al-lemaal zelf bedenken kost niet alleen veel energie, het is bovenal erg ineffici-ent en levert veelal ergernissen op (“als ik dat allemaal geweten had, zou ik

het totaal anders gedaan hebben”). Rob gaat met u sparren over een nieuwe managementstijl Mutual Sustainability. Provocatief, gebaseerd op vertrouwen, plezier en effectiviteit zijn de kernbe-grippen die de revue zullen passeren. Hij belooft een inspirerend diner, waardevolle relaties en een set aan gereedschappen die onmiddellijk toepasbaar zijn in uw dagelijkse praktijk!

Datum: donderdag 15 oktober 2015

Aan tafel met...

Page 10: Brochure IBO Permanent 2015

BedrijfsbezoekenPhilips Medical Systems: Refurbished FactoryAdres: Veenpluis 4-6, Best

Kapotte of oude apparatuur hergebruiken? Zeer duurzaam! Neem een kijkje in de keuken van de zeer professionele ‘refurbished factory’ van Philips Medical Systems. Krijg inzicht in de 5 cruciale stappen in het revisie proces:

Stap 1: De strenge selectie.Stap 2: Professionele de-installatie en transport.Stap 3: Vakkundige revisie.Stap 4: Installatie.Stap 5: Volledige garantie en ondersteuning.

Datum: donderdag 5 maart 2015

Page 11: Brochure IBO Permanent 2015

Bol.comAdres: Keulsekade 189, Utrecht

Anno 2014 weten 4,5 miljoen klanten de weg naar bol.com te vinden. 95% van de Nederlanders en 80% van de Belgen kent bol.com. In de virtuele schappen van de winkel staan ruim 8 miljoen verschillende artikelen, waaronder die van 48.000 particuliere tweedehandsverkopers en 2.700 externe zakelijke verkopers. Het aantal medewerkers, nu rond de 700, blijft maar groeien.

Wat is het succes van bol.com?Na een rondleiding in het hoofdkantoor in Utrecht zal de Manager Business Development Plaza Floris Spin, alles vertellen over het Plaza concept. Bol.com biedt zakelijke partners de mo-gelijkheid om hun producten te verkopen via het Plaza platform.

Datum: donderdag 21 mei 2015

ZehnderAdres: Lingenstraat 2, Zwolle

Binnen Zehnder Group Nederland houdt Zehnder - J.E. StorkAir zich intensief en succesvol bezig met de ontwikkeling en productie van ventilatiesystemen voor de woningbouw, scholen en kleine utiliteitsgebouwen. De kwaliteit van de binnenlucht en het comfort voor de mens in zijn leef-, woon- en werkomgeving staan daarbij centraal.

Van productspecialist op het gebied van ventilatie is Zehnder uitgegroeid tot marktleider op het gebied van ventilatie met warmteterugwinning en spelen zij een toonaangevende rol in woonhuisventilatie.

Hendrik de Wilde (Managing Director Production Business Unit Zwolle) zal na een uitgebreide rondleiding ingaan op de imple-mentatie en succesvolle resultaten met Lean en Zmile (Kaizen).

Datum: donderdag 12 november 2015

Bedrijfsbezoeken

Page 12: Brochure IBO Permanent 2015

‘Innovatie en persoonlijke animositeit zijn kenmerken van Silicon Valley’

Page 13: Brochure IBO Permanent 2015

Studiereis Silicon ValleySilicon Valley heeft een wereldwijde uitstraling van onderne-merschap, succesvolle bedrijven en een zinderend economisch klimaat. Het is de bakermat van bedrijven als Apple, Microsoft, HP, Yahoo, Google en Tesla, maar inmiddels aangevuld met tal van nieuwe bedrijven, incubators en start ups. LinkedIn en Second life zijn bedacht en groot geworden in de Valley. Een valley die zich inmiddels uitstrekt over een steeds groter gebied.

Honderden startende ondernemers, vaak creatief, jong en hoog geschoold, zoeken allemaal een manier om met hun idee een wereldmarkt van ten minste één miljard dollar te veroveren. Dit klimaat dient als voorbeeld voor veel managers en ondernemers over de hele wereld. De snelheid waarmee bedrijven groeien en de wijze waarop men in staat is kapitaal aan te trekken is een grote bron van inspiratie. Silicon Valley vormt een inspiratiebron voor het stimuleren van een innovatief klimaat dat gericht is valorisatie via ondernemerschap.

Naast de kansen die deze nieuwe technologieën levert, heeft Silicon Valley ook te maken met een aantal problemen waar volgens Hangcock iets aan moet worden gedaan. Waarbij de ‘Talent drain’ en de ‘Disfunction in government’ twee belangrijke elementen zijn. Ook of mede daardoor verschuift de aandacht van de Federale

overheid als het gaat om financiering. “We are losing,” zo valt te beluisteren. Deze studiereis bevat inspirerende ontmoetingen: • Russel Hangcock, de CEO van Joint Venture Sillicon Valley. • Tom Byers, hoogleraar aan de Stanford university.

Een bedrijfsbezoek aan deze bedrijven, broedplaatsen van creativiteit en succes, laat de deelnemers proeven van de dynamiek van Silicon Valley. • Google, Apple, Facebook. • De Silicon Valley Clean Tech Alliance (SVCTA). Een dynamisch

collectief van gedreven ondernemers, professionals en stu-denten met een gezamenlijke passie: schone technologie, duurzame energie en duurzaam leven.

Sprekers en bedrijfsbezoeken zijn afhankelijk van de beschikbaar-heid en wensen van de deelnemers.

De kosten voor dit programma bedragen ongeveer €3.600,- afhankelijk van groepsgrootte (minimale groepsgrootte: 10). Dit bedrag is inclusief; reis, vervoer, verblijf, ontbijt, lunch, diner en alle activiteiten en sprekers.

Meer informatie volgt per e-mail.

Page 14: Brochure IBO Permanent 2015
Page 15: Brochure IBO Permanent 2015

Planning 2015Februari 2015

Donderdag 12 februari Masterclass Duurzaam veranderen

Maart 2015

Donderdag 5 maart Bedrijfsbezoek Philips Medical Systems

Donderdag 19 maart Aan tafel met… Raymond van Doorn

April 2015

Donderdag 16 april Masterclass Deep Democracy

Mei 2015

Donderdag 21 mei Bedrijfsbezoek Bol.com

Juni 2015

Donderdag 18 juni Masterclass Duurzame innovatie

September 2015

Donderdag 17 september Masterclass Duurzaam ondernemen

Oktober 2015

Donderdag 15 oktober Aan tafel met… Rob Boerekamps

November 2015

Donderdag 12 november Bedrijfsbezoek Zehnder

December 2015

Donderdag 10 december Masterclass Klaar voor 2016?! Trendwatcher

Investering

IBO Permanent: € 495,- voor een heel jaar (vrijgesteld van BTW).

Aanmeldingsprocedure

Inschrijving door middel van de antwoordkaart bij deze brochure

of via de website www.ibo.nl/ibo-permanent

Page 16: Brochure IBO Permanent 2015

IBO Business School | Postbus 48 | 3830 AA Leusden | Bezoekadres: Heiligenbergerweg 5, Leusden Telefoon: 088 - 556 11 00 | Fax: 088 - 556 11 01 | [email protected] | www.ibo.nl | NL22ABNA0450822311 | KvK 30071689

@IBO_opleidingen | www.facebook.com/IBOBusinessSchool | www.linkedin.com/groups/IBO-Business-School-75411/about