Hifidelity XS 73 iEar'

Click here to load reader

 • date post

  07-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Hifidelity XS 73 HiVisit bij iEar' Ultimate Sound and Vision

Transcript of Hifidelity XS 73 iEar'

 • 6e JAARGANG _nummer

  73losse verkoop > 0 00 euro

  mensen, muziek en film

  XS VERSIE7 paginas

  iEarUltimate sound and vision

  Heeft u ook interesse in een Hifidelity Special, mail dan naar [email protected]

  Special

 • 2iEartekstWerner ErofotografieWerner EroiEar ultimate sound and vision is maar een klein half uur rijden vanuit mijn eveneens Brabantse woonplaats. Wat ik daarbij in dit geval persoonlijk erg prettig vind, is dat steden zoals Tilburg veel minder verkeersstress dan de echt grote steden oplevert. In geval van iEar blijkt het zelfs op een doordeweekse dag nog goed mogelijk om je auto pal voor de deur betaald te parkeren.

  reportage

  Groeien tegen de stroom in

 • 3Wie verder de moeite wil nemen om 50 meter verderop in een naburige zijstraat te parkeren, kan zelfs zonder betalen op loopafstand de auto kwijt. Het win-kelpand blijkt aan de buitenzijde een nogal langgerekte vorm te bezitten, waarbij de lange rij identieke ramen zijn voorzien van gezellige en sfeervolle donkerbruine luifels die allemaal zijn voorzien van het donkergele iEar logo.

  WINKELEenmaal binnen slaat meteen de verrassing en vooral bewondering en verwondering toe bij het aanschouwen van het in mijn ogen zeer geslaagde lichte en moderne winkelinterieur. Zelden zie ik zon goede samensmelting van mooi kleurgebruik, een moderne stijl en toch een omarmende en warme touch. Ook is meteen duidelijk dat ik hier na binnenkomst in een soort van beeldhoek te-recht ben gekomen. Want naast enkele gastvrije fauteuils en zitjes, ontwaar ik hier vooral een select aantal van de betere tv toestellen van merken als Samsung en Sony. Wat ook opvalt is het overzicht wat je bijna in n oogopslag over de complete winkel benedenverdieping hebt. Want naast beeld zie ik in dit deel van de winkel ook verschil-lende compacte voorbeeldopstellingen van wat kleinere home cinema systemen van KEF en staan van een bekend streaming audio-merk werkelijk alle modellen opgesteld!

  ASSORTIMENTDeze alle modellen-presentatie blijkt trouwens n van de kernpunten van de iEar filosofie te zijn, maar daarover meer in een ander deel van dit artikel. Voordat ik mijn blikveld verleg naar het andere lange deel van de winkel, vind ik het ook prettig informatief dat ik boven iedere deur vermeld zie staan wat zich erachter bevind. Zo zie ik boven de eerste drie deuren respectievelijk Grand Home Cinema en Hifi Studio 1 en 2 vermeld staan. Een heel goed initiatief wat naast duidelijkheid, ook een bepaalde rust voor de bezoekers geeft. Wanneer ik vervolgens kijk naar het in 2011 bij de winkel getrokken rechterdeel, sta ik ineens oog in oog met een bijzonder uitgebreid assor-timent aan mobile audio producten van grote namen als Bowers & Wilkins, KEF, Focal, Sonos en kabeloplossingen van Oehlbach, AudioQuest en het Nederlandse Van den Hul. Het is zeker goed om te vermelden dat zelfs veel van dit mobile audio-aanbod, op zeer overzichtelijke en verzorgde wijze presentatie klaar staat opgesteld. Naast de mobile audio-toepassingen wordt nog wat verder in dit winkeldeel al snel duidelijk dat ik hier in het hoge A/V segment terecht ben gekomen. Naast een deur met High-End Studio en pal daarnaast een kleine rij high end luid-sprekermodellen van de bekende merken als appetizer, ontwaar ik verder in dit lekker ruim opgezette gedeelte ook een groot aanbod aan Loewe tv toestellen. Alles op de inmiddels bekende iEar manier weer zeer duidelijk ge-rangschikt en altijd demonstratie klaar. In de verste hoek is tenslotte plaats gemaakt voor een lekkere en relaxte zitgelegenheid, met naast een tweetal zeer comfortabele witte fauteuils, een opstelling waarbij in alle rust van

  zowel de meer serieuze head-fi producten als een aantal inbouw muur- en plafondluidsprekers in combinatie met enkele beeldschermen kan worden geluisterd en gekeken.

  VERRASSINGNet als ik denk dat ik naast mijn bezoek aan de verschil-lende nog te bezichtigen ruimtes, alles nu wel zo ongeveer heb gezien, word ik door eigenaar Freek van Ham met een glimlach geattendeerd op nog een deel van de winkel. Een bovenverdieping die ondanks een toch brede trap, in eerste instantie niet echt opvalt. Niet wetende wat te verwachten, blijkt deze enorm ruime eerste verdieping wederom voor een aantal mooie verrassingen te zorgen. Want naast een soort van voorportaal wat naast de toe-gang naar enkele kantoorruimtes ook de bovengelegen toiletten huisvest, biedt deze hal ook toegang tot een heerlijk grote en wederom mooi open aandoende ruimte. In deze vijfde studio komen de klanten terecht die naar betaalbare hifi op zoek zijn. Naast het overzichtelijke en ruime assortiment met weer de nodige bekende namen als Audiolab, Dali, Focal, Cambridge Audio, Monitor Au-dio en nog veel meer, komt de klant er vervolgens snel achter dat je ook met een kleiner budget net zo serieus en professioneel wordt geholpen als bij een veel duurdere en meer prestigieuze aankoop. Een hele goede zaak vind ik. Last but not least blijkt het inmiddels nog veel ruimer dan verwachtte iEar pand nog een laatste ruimte te her-bergen. Naast vier hifi demoruimtes en n grote home cinema ruimte, blijkt dit laatste vertrek nog een wat klei-nere home cinema ruimte te herbergen. Hiermee komt het totale aantal demoruimtes bij deze Brabantse aanbieder op maar liefst zes. Een zeer respectabel aantal waarvan de waarde nog verder toeneemt door het overzicht, aanbod en de bijna oneindige combinatiemogelijkheden. Buiten de high end audio ruimte, wordt in alle andere demoruimtes veelvuldig met computergestuurde touchscreen schakel-systemen gewerkt. Hierop kunt u naast de af te spelen software in geval van gebruik van een mediaserver, ook de versterker(s) en luidsprekers kiezen. Hierdoor is het samen met het vakbekwame advies van de vier adviseurs, zeker goed mogelijk om tot iets werkelijk moois te komen.

  VERLEDEN EN TOEKOMSTVoordat ik als laatste nog de overige ruimtes met een bezoek vereer met als absolute apotheose een demo van de nieuwe KEF Blade 2 en een Focal Utopia home cinema systeem, wissel ik eerst nog met eigenaar Freek van Ham uitgebreid van gedachten. Want schijnbaar uit het niets in zon relatief korte tijd, zon ambitieuze winkel uit de grond stampen, verdient toch wel enige toelichting. Freek bezit een lang en relatief slank postuur, komt serieus en betrok-ken over en ik schat hem iets van eind dertig. We beslui-ten aan n van de tafels in het nieuwe gedeelte plaats te nemen en na een dampende kop thee gaan we van start. Tja Werner, eigenlijk is het heel clich ook bij ons allemaal

  reportage

 • 4reportage

  Aan zoveel mogelijk aspecten is bovengemiddelde aandacht besteed, en dat merk je eigenlijk aan alles

 • 5reportage

  begonnen met een zolderkamer/keukentafel opzet. Met ons bedoel ik mijn voormalige compagnon Jan Lammers, met wie ik in 2003 met dit hele avontuur ben gestart. In de eerste maanden was het nog enkel internetverkoop met een webshop. Die bedragen waren toen natuurlijk nog relatief laag en alles wat werd verkocht werd meteen weer genvesteerd in nieuwe producten. Hierdoor groeiden we al snel uit ons jasje en besloten we de gok te wagen om een groter bedrijfspand op een industrieterrein te betrekken. Een onderkomen wat naast een magazijn, ook een kleine showroom bezat. Gelukkig hield de groei onverminderd aan en toen we weer een aantal jaren met de nodige voor-spoed in 2006 het huidige iEar bedrijfspand beschikbaar zagen, besloten we te verhuizen naar een echte winkello-catie. Het pand lag op een goede maar niet te dure locatie (niet in een winkelstraat) en onze filosofie bleek voldoen-de draagkracht tot slagen te hebben. Gelukkig sloeg ook de iEar winkel goed aan en bouwden we gestaag ons kwa-liteitsstreven uit. Hierbij letten we er heel bewust op om onze basisfilosofie om steeds het maximale aan kwaliteit en service te leveren, niet overboord te gooien. In 2011 be-sloot Jan Lammers om Focal luidsprekers in Nederland te gaan importeren en heeft hij iEar verlaten. Ik besloot op dat moment de winkel flink uit te gaan breiden, wat ech-ter vrijwel meteen tot gevolg had dat ik door verschillende intimi volledig voor gek werd verklaard. We zaten immers al enkele jaren in de crisis en er was dus zeker sprake van enig risico. Zelf had ik er echter alle vertrouwen in omdat de aanval altijd de beste verdediging is en stilstand achter-uitgang is. Gelukkig bleken consumenten de uitbreiding met het grotere assortiment en nog meer luister- en kijk-mogelijkheden, zeer te kunnen waarderen. waardoor het vertrouwen ondanks de crisis onverminderd groot bleef. Met de uitbreiding werd de winkel overigens in n keer 2x zo groot en ontstond uiteindelijk het huidige winkelop-pervlak van bijna 800 m2. Een ander aspect is dat Jan en ik natuurlijk de taken hadden verdeeld en ik na zijn ver-trek ineens alles in mijn eentje moest beslissen. Uiteraard heb ik het dan vooral over het leidinggeven en het nemen van de belangrijke beslissingen. Want wat de dagelijkse gang van zaken betreft, steun ik natuurlijk sterk op mijn professionele team. Naast de vier adviseurs bestaat het iEar team verder nog uit een inkoper, een administrateur en een logistieke medewerker. Waarschijnlijk borrelt nu bij jou de vraag op wat mijn en onze drijfveren nu eigenlijk zijn en waar ik heen wil met iEar?

  ULTIEM IN ASSORTIMENT EN BELEVINGMet iEar willen we alle behoeften die er zijn aangaande de betere audio en video invullen. Ik heb het dan niet over een misplaatst streven, maar over een doelstelling waar

  vooral de consument die bij ons komt het meeste van merkt. Neem alleen al onze merken. Van praktisch ieder merk wat we voeren, staat hier het complete assortiment! Waarom? Omdat ik niet alleen vind dat je van een bepaald merk zowel qua elektronica als luidsprekers, alle model-len daadwerkelijk moet hebben staan. Maar ook omdat je anders in mijn ogen eigenlijk geen echte dealer