Haarlem Bruist juni 2013

48
Netjes DE WERK VLOER OP EXCLUSIEVE SAFARI’S NAAR DE MOOISTE NATUUR IN AFRIKA VIA AFRIKA-SAFARIS.NL SMAAKMAKERS ANNO 2013 HAARLEM JUNI 2013 WWW.NEDERLANDBRUIST.NL GRATIS MEENEMEN!

description

Haarlem Bruist juni 2013

Transcript of Haarlem Bruist juni 2013

Page 1: Haarlem Bruist juni 2013

Netjesde werkvloer op

ExclusiEvE safari’s naar de mooiste natuur in afrika via afrika-safaris.nl

smaakmakErs anno 2013

Haarlem juni 2013 www.nederlandbruist.nl gratis meenemen!

Page 2: Haarlem Bruist juni 2013
Page 3: Haarlem Bruist juni 2013

Scapa - MarkJosephine & Co No Man’s Land

Belluna - Repeat - FFCRobert Friedman

MulberryMucho Gusto

Warmoesstraat 16

2011 HP Haarlem

T 023 531 21 40

Page 4: Haarlem Bruist juni 2013

uitgever Nederland Bruist C.V.

Office manager Marion Schoonenberg

traffic Nederland Bruist

vOrmgeving & eindredactie Nederland Bruist

tHemateksten Nederland Bruist

acquisitie Bart de Boer

T 06-52076633, E [email protected]

cOntact Haarlem bruist

Bart de Boer

Oosterhoutseweg 91 C, 4816 KC Breda

T 076-7115340, F 084-8354655

[email protected]

cOntact HOOfdkantOOr

Nederland Bruist C.V.

[email protected]

www.nederlandbruist.nl

www.belgiebruist.be

Colofon

Copyright nederland Bruist C.v. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2007 nederland Bruist C.v. merknaam Groot veenendaal Bruist is een merknaam en eigendom van nederland Bruist C.v. deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. nederland Bruist C.v. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. in dezelfde reeks verschijnen ook: alkmaar, de amerstreek, Breda, de langstraar, den Bosch, Haarlem, nijmegen, land van Cuijk, rivierenland, tilburg, utrecht, de peel, land van maas en waal, udenInhoud

6

10

9

1514

24

44

Page 5: Haarlem Bruist juni 2013

Terug van weggeweest, het gratis Lifestyle magazine Haarlem Bruist. Het is alweer zo’n anderhalf jaar geleden dat de laatste versie van Haarlem Bruist in deze mooie stad te vinden was. Met mijn komst, het nieuwe gezicht achter dit bruisende magazine, komt daar vanaf nu verandering in en is Haarlem Bruist elke maand gratis mee te nemen bij adverteerders, restaurants, cafés en andere openbare plekken.

In de maand juni, de maand waarin de zomer echt van start gaat, heeft de bruisende hoofdstad van Noord-Holland ons veel te bieden. Zo vindt er op 8 juni in de monumentale ‘Gouden Straatjes’ de Haarlem Shopping Night plaats. Winkelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Een paar weken later vindt op 28 juni op de Grote Markt het Loveland Festival plaats, waarbij bekende dj’s geld inzamelen voor de bestrijding van kanker. Laten we ook de diverse markten in Haarlem niet vergeten, zoals de

antiekmarkt op de Dreef en de boekenmarkt op de Grote Markt. Kortom, met bruisend Haarlem heb ik niets te veel gezegd!

Deze eerste editie van dit hernieuwde en compacte magazine zit boordevol leuke interviews met lokale ondernemers, verhalen uit de stad, columns, thema’s, opmerkelijke weetjes en nog veel meer. In dit nummer maak je o.a. kennis met Drogisterij Jos Bakker gevestigd in een prachtig authentiek pand, de gezellige damesmodezaak Ligne S en restaurant Barend, waar de vis op ouderwetse wijze wordt gebakken. Ook besteden we aandacht aan de laatste trends in de wereld die mode heet, gepaste kleding op de werkvloer en vertellen we je alles over de smaakmakers anno 2013.

Veel leesplezier!

HAARLEM BRUIST,

Met vriendelijke groet,Bart de Boer

Page 6: Haarlem Bruist juni 2013

WERKKLEDING

volGens de trends in de wereld die mode Heet, maG en kan deZe Zomer alles en is er voor elk wat wils. Hou Je van prints? dan ZiJn er ruiten, Bloemen, dierenprints, GrafisCHe en diGitale vormen. kriJG Je Hier aCute HoofdpiJn van, dan is er ook GenoeG monoCHroom te Zien, van Zwart tot ZaCHte kleuren. ondanks Het Grote aanBod stoort BiJna de Helft van de werknemers ZiCH in de Zomer aan ‘onGepaste’ kledinG op de werkvloer. daarom een aantal BelanGriJke tips voor een update van Je werkGarderoBe.

Zóó 2013

ruitjes in alle soorten en maten

blauwe denim

de bloemenprint

het bikerjasje in wit is een echte hit

de grafi sche tas

Page 7: Haarlem Bruist juni 2013

WERKKLEDING

HET NuT van modeKleding is er in alle soorten en maten. Voor de één is het een functioneel iets, voor de ander is het de vreugde om het nieuwe en een manier om zich aan de buitenwereld te presenteren. Stoffen en stiksels zeggen niet alleen iets over jou als persoon, maar dragen ook bij aan je professionaliteit en de manier waarop je op andere mensen overkomt. Zeker op je werk kan een goede outfi t doorslaggevend zijn voor het succes dat je behaalt. Maar wat doe je als het kwik op zomerse dagen boven de dertig graden stijgt en de mussen van het dak vallen?

to wear – wOmEN een open schoentje, mist je voeten het qua verzorging toelaten jurkjes en rokjes tot ver over de bil en net boven de knie blouses met een korte mouw shirtjes die niet doorschijnen zomerpanty’s lange broeken, een kleurtje mag colbert van katoen of linnen.

Not to wear – women fl ipfl ops spaghettibandjes hoedjes of petten een witte legging shirtjes met een (te) diep decolleté (te) zomerse jurkjes, er mag iets aan de verbeelding overgelaten worden korte rokjes (minirokjes dus) fl uorescerende kleuren, tenzij je werkplek überhip is te strakke broeken (de witte broek is overigens ook niet voor iedereen geschikt).

to wear – maN katoenen broeken zomerkostuums overhemden met opgestroopte mouwen nette T-shirts zonder drukke prints, tenzij de werkplek het toelaat dichte schoenen zwarte (katoenen) sokken colbert spijkerbroek met een mooie wassing

Not to wear – man linnen pantalon (denk aan de kreukels) petten of andere hoofddeksels overhemden die doorschijnen korte broeken sokken in schoenen het ouderwetse onderhemd (we zien ze steeds minder vaak, maar ze bestaan ‘helaas’ nog steeds. Vervang het onderhemd door een katoenen T-shirt) T-shirts waarin transpiratievlekken snel zichtbaar zijn, een kleur waarbij dit vaak voorkomt is grijs sandalen met sokken teenslippers overhemden met prints van palmbomen en andere exotische afbeeldingen.

wat je draagt ben je zelfZodra de zomer zijn intrede doet, wordt het straatbeeld gevuld met fl ipfl ops, korte broeken, spaghettibandjes, minirokjes en luchtige jurkjes. Leuk voor een weekendje weg of een terrasje in de stad, maar zeker niet geschikt voor een dag at the offi ce. Om irritaties en gênante outfi ts op de werkvloer te voorkomen hebben wij een paar belangrijke regels voor je op een rijtje gezet onder de kopjes to wear or not to wear.

7

Page 8: Haarlem Bruist juni 2013

restaurant

Lange Veerstraat 15 | 2011 DA Haarlem | www.restaurantbarend.nl | tel. 023-5328694 | mob. 06-13466652

BARENDVis op ouderwetse wijze

Page 9: Haarlem Bruist juni 2013

Bruisendezaken:

Bedrijf: BBscooters Vergierdeweg 205-207, HaarlemEigenaar B Brouwer en I Koek.Tel. 023-5385207 www.bbscooters.nl

Al 16 jaar in het vak Door de jaren heen heb ik diverse certificaten behaald.

Na drie jaar voor mijn toenmalige werkgever gewerkt

te hebben, kreeg ik de kans om de zaak over te nemen.

Ik besloot de uitdaging aan te gaan en een scooterzaak

naar mijn idee neer te zetten.

Ons kenmerk: INF15698

Formaat: 500 x 100 cm

Project & Plaats: Kennemer, Haarlem

Opdruk: Full colour

Datum: 20-12-2012

De kleuren op deze proef zijn een nauw-

keurige benadering van de werkelijkheid.

Gelieve eventuele wijzigingen via email

aan ons kenbaar te maken.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en ben ik met de

hulp van kennissen en vrienden - die veelal ook in het vak

werkzaam zijn of gewerkt hebben - iedere dag met veel plezier

bezig om er een goede zaak van te maken.

Het assortiment in mijn winkel is zeer divers en bestaat o.a.

uit diverse scooters - van modern tot retro - en de daarbij

behorende accessoires. Daarnaast voeren we diverse

reparaties uit en kunnen mensen bij ons terecht voor klein en

groot onderhoud en het personaliseren van scooters.

De scooter is een leuk vervoersmiddel geschikt voor recreatief

gebruik, maar ook voor woon-werkverkeer. Mede door de

zwakke economie zijn met name de viertakt scooters sterk

in opkomst. Inmiddels zijn er ook al diverse 4takt injectie

scooters op de markt. Deze bezitten nog meer kracht, zijn zeer

betrouwbaar en erg zuinig.

Volgens onze klanten steken we door onze goede service en

kwaliteit met kop en schouders uit boven onze collega’s. Dit

biedt ons goede hoop voor de toekomst en zorgt er tevens voor

dat wij onszelf blijven ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan de

4takt injectie motoren met de daarbij behorende cursussen.

Omdat wij ook een grote passie hebben voor normale motoren

hopen wij ons in de toekomst ook hierop te kunnen focussen.

Tevens zijn wij ook het adres voor tweedehands scooters.

9

Page 10: Haarlem Bruist juni 2013

32-jarige musicalster deelt rol Shrek

met William Spaaij

BRUISEND/INTERVIEW

Sjoerd Oomen: “Dit is de zwaarste rol van mijn leven”

Na zes zeer succesvolle maanden in het RAI Theater Amsterdam te hebben gestaan, toert de cast van Shrek de Musical komende tijd langs theaters in Heerlen, Breda, Rotterdam en Nijmegen. William Spaaij zal de hoofdrol van Shrek vanaf nu delen met Sjoerd Oomen, voor wie het de eerste titelrol is.

Aan het succes van Shrek de Musical lijkt geen einde te komen. Het was de bedoeling dat deze zinderende musical drie maanden in het RAI Theater in Amsterdam zou staan. Dit werd al snel verlengd met nog eens drie maanden. Inmiddels is de voorstelling ook in Vlaanderen te zien geweest. Nog steeds krijgt men geen genoeg van de geliefde personages uit de Dreamworks animatiefi lm. De komende maand toert de volledige cast van Shrek langs theaters in Heerlen, Breda, Rotterdam en Nijmegen. Daar in de stadsschouwburg, valt op 5 juli defi nitief het doek.

TitelrolWilliam Spaaij, die tot nu toe altijd de rol van Shrek vertolkte, zal de komende maand deze hoofdrol delen met de 32-jarige Sjoerd Oomen. Al eerder was Sjoerd te zien in musicals als Ciske de Rat, Footloose, Ja Zuster, Nee Zuster en Legally Blonde. Nu mag hij voor het eerst een titelrol spelen. “Vanaf het begin ben ik bij Shrek de Musical betrokken geweest”, vertelt Sjoerd. “Ik speelde de rol van papa Oger en was daarnaast understudy van William Spaaij. Een paar maanden geleden gaf William aan de rol graag te willen delen. Ik kon mijn geluk niet op. Het betekent ontzettend veel voor me.”

10

Page 11: Haarlem Bruist juni 2013

BRUISEND/INTERVIEW

Sjoerd Oomen: “Dit is de zwaarste rol van mijn leven”

Na zes zeer succesvolle maanden in het RAI Theater Amsterdam te hebben gestaan, toert de cast van Shrek de Musical komende tijd langs theaters in Heerlen, Breda, Rotterdam en Nijmegen. William Spaaij zal de hoofdrol van Shrek vanaf nu delen met Sjoerd Oomen, voor wie het de eerste titelrol is.

Aan het succes van Shrek de Musical lijkt geen einde te komen. Het was de bedoeling dat deze zinderende musical drie maanden in het RAI Theater in Amsterdam zou staan. Dit werd al snel verlengd met nog eens drie maanden. Inmiddels is de voorstelling ook in Vlaanderen te zien geweest. Nog steeds krijgt men geen genoeg van de geliefde personages uit de Dreamworks animatiefi lm. De komende maand toert de volledige cast van Shrek langs theaters in Heerlen, Breda, Rotterdam en Nijmegen. Daar in de stadsschouwburg, valt op 5 juli defi nitief het doek.

TitelrolWilliam Spaaij, die tot nu toe altijd de rol van Shrek vertolkte, zal de komende maand deze hoofdrol delen met de 32-jarige Sjoerd Oomen. Al eerder was Sjoerd te zien in musicals als Ciske de Rat, Footloose, Ja Zuster, Nee Zuster en Legally Blonde. Nu mag hij voor het eerst een titelrol spelen. “Vanaf het begin ben ik bij Shrek de Musical betrokken geweest”, vertelt Sjoerd. “Ik speelde de rol van papa Oger en was daarnaast understudy van William Spaaij. Een paar maanden geleden gaf William aan de rol graag te willen delen. Ik kon mijn geluk niet op. Het betekent ontzettend veel voor me.”

11

Page 12: Haarlem Bruist juni 2013

“Dit is mijn eerste echte grote hoofdrol en meteen ook de zwaarste. Fysiek vergt het alles.” Sjoerd herinnert zich nog goed de allereerste doorloop, waarin hij de rol van Shrek speelde. “Ik hield het niet vol om een paar uur lang in dat pak rond te lopen. De laatste paar scenes moest ik in joggingbroek spelen. Gelukkig ging het om een repetitie en gebeurde het niet tijdens de show. Het geeft wel aan hoe zwaar de rol is. Je verliest liters vocht tijdens een voorstelling. Als je niet op het podium staat, moet je zitten en water drinken. Tevens staat er achter de coulissen een enorme blower om af te koelen. En dan nog blijft het zwaar.”

Moraal “Ik heb de rol nu diverse keren gespeeld en het gaat gelukkig heel erg goed. Ik ben ontzettend blij met deze kans.” Vooral het verhaal van Shrek

spreekt Sjoerd Oomen enorm aan. “De moraal van het verhaal is dat het uiteindelijk niet om het uiterlijk, maar om het innerlijk gaat. Daar kan ik me heel goed in vinden. Al wordt uiterlijk in dit vak wel als zeer belangrijk ervaren, terwijl dat bijvoorbeeld voor de rol van Shrek helemaal niet nodig is. Ik heb vaak genoeg bij audities te horen gekregen dat ik niet het juiste type was. Aan zang, dans en acteren kun je werken, maar je kan niet veranderen hoe je eruitziet. Voor de rol van Shrek maakt dat niet uit. Wel moet je, naast zang- en acteertalent, een bepaald gevoel over kunnen brengen op het publiek. Ik hoop dat het mij lukt om de mensen in de zaal in te laten zien dan het niet alleen om de buitenkant draait.”

“Ik heb vaak genoeg bij audities te horen gekregen dat ik niet het juiste type was”

12

Page 13: Haarlem Bruist juni 2013

“Dit is mijn eerste echte grote hoofdrol en meteen ook de zwaarste. Fysiek vergt het alles.” Sjoerd herinnert zich nog goed de allereerste doorloop, waarin hij de rol van Shrek speelde. “Ik hield het niet vol om een paar uur lang in dat pak rond te lopen. De laatste paar scenes moest ik in joggingbroek spelen. Gelukkig ging het om een repetitie en gebeurde het niet tijdens de show. Het geeft wel aan hoe zwaar de rol is. Je verliest liters vocht tijdens een voorstelling. Als je niet op het podium staat, moet je zitten en water drinken. Tevens staat er achter de coulissen een enorme blower om af te koelen. En dan nog blijft het zwaar.”

Moraal “Ik heb de rol nu diverse keren gespeeld en het gaat gelukkig heel erg goed. Ik ben ontzettend blij met deze kans.” Vooral het verhaal van Shrek

spreekt Sjoerd Oomen enorm aan. “De moraal van het verhaal is dat het uiteindelijk niet om het uiterlijk, maar om het innerlijk gaat. Daar kan ik me heel goed in vinden. Al wordt uiterlijk in dit vak wel als zeer belangrijk ervaren, terwijl dat bijvoorbeeld voor de rol van Shrek helemaal niet nodig is. Ik heb vaak genoeg bij audities te horen gekregen dat ik niet het juiste type was. Aan zang, dans en acteren kun je werken, maar je kan niet veranderen hoe je eruitziet. Voor de rol van Shrek maakt dat niet uit. Wel moet je, naast zang- en acteertalent, een bepaald gevoel over kunnen brengen op het publiek. Ik hoop dat het mij lukt om de mensen in de zaal in te laten zien dan het niet alleen om de buitenkant draait.”

“Ik heb vaak genoeg bij audities te horen gekregen dat ik niet het juiste type was”

BRUISEND/INTERVIEW

Dat Sjoerd een grote voorliefde voor musicals heeft, ontdekte de dertiger pas toen hij studeerde aan de PABO. “Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik met mijn leven wilde. Omdat vrijwel mijn hele familie in het onderwijs zit, leek me dat een logische stap. Daarnaast vond ik het leuk om kinderen les te geven. Op de PABO ontdekte ik echter dat ik kon zingen en vanaf dat moment wist ik het zeker. Ik wilde in musicals spelen.” Sjoerd besloot naar het conservatorium te gaan, maar na een jaar besefte hij dat dit niet de beste opleiding was om musicalacteur te worden. “Acteren en dansen leer je niet op een conservatorium. Na ruim een jaar ben ik daarom overgestapt naar de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Daar zat ik echt op mijn plek.”

“Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik met mijn leven wilde”

Droom Vele jaren later is zijn droom werkelijkheid geworden. “Ik heb mijn eerste hoofdrol en mijn tegenspeelster is niemand minder dan Anouk Maas, die de rol van prinses Fiona speelt. Anouk en ik studeerden allebei in Tilburg, waar we samen veel projecten hebben gedaan. Hierdoor delen we niet alleen op het toneel een hechte vriendschap, maar ook daarbuiten. Dat maakt het nog leuker om in deze show te spelen.”

13

Page 14: Haarlem Bruist juni 2013

Bruisende zaken:

Bedrijf: De Vlaamsche Reusnieuwstraat 6, HaarlemTel. 023-5424646Eigenaar: Dhr. Vinkwww.vlaamschfriethuis.nl

Wat is het verhaal achter De Vlaamsche Reus?“De Vlaamsche Reus is sinds 1992 het frietadres van Haarlem en omstreken. In al die jaren dat we open zijn, hebben wij nooit van ons vaste concept afgeweken. Nog steeds verwerken we elke dag zelf onze aardappelen tot friet.”

broodjes hebben wij ook een grote keus aan

sauzen. Klanten kunnen bij ons kiezen uit maar

liefst 20 soorten sauzen. Een groot deel hiervan

wordt gemaakt door de befaamde Belgische

sauzenmakers van La William. Natuurlijk kunnen

klanten bij ons ook terecht voor de echte

Hollandse mayonaise.”

Hoe verantwoord zijn jullie frietjes? “Onze friet wordt gesneden van verse aardappelen

en afgebakken in 100% natuurlijke olie. Het vlees

voor o.a. ons stoofvlees en onze hamburgers

is afkomstig van Traiteurslagerij Groot in

Bloemendaal, onze kaassoufflés zijn gevuld met

echte Goudse kaas en de sauzen zijn van Gouda’s

Glorie en La William. Kortom: De Vlaamsche Reus

werkt alleen met de beste ingrediënten.”

Wat maakt jullie frietjes zo lekker? “Onze friet is de lekkerste friet die je je maar

kunt wensen. Knapperig van buiten en zacht

van binnen, zoals friet ooit bedoeld was. In

tegensteling tot veel andere collega’s snijden

wij geen dikke frieten, maar frietjes van 10 mm.

Volgens ons is dit het ultieme frietmaatje.”

Wat heeft De Vlaamsche Reus naast frietjes nog meer te bieden?“Naast verschillende snacks en heerlijke

14

Page 15: Haarlem Bruist juni 2013

Bruisendezaken:

‘Kapper aan huis’ Richard WitsiersVoor velen ben ik een bekend gezicht in Haarlem en omgeving. Sinds 1997 ben ik kapper in deze regio en intussen heb ik verschillende leuke dingen mogen doen. Het leukste aan mijn vak zijn nog steeds de blije gezichten van mijn klanten die na de behandeling in de spiegel kijken.

Ik ben altijd op zoek geweest naar een goede balans tussen privé en werk. Met mijn salon in de Barrevoetestraat merkte ik dat deze balans niet goed was en daarom ging ik op zoek naar verandering. Uiteindelijk heb ik in Alkmaar een grote kapsalon opgezet in de vorm van stoelverhuur. Dit houdt in dat een ondernemende kapper voor de ruimte en faciliteiten een huurbedrag afdraagt. Achteraf gezien nam ik deze beslissing precies op het ´verkeerde´ moment, want wegens de recessie waren potentiële huurders afwachtend. Dit heeft geresulteerd in de verkoop van deze salon.

Deze ervaring lijkt dan niet geweldig te zijn, maar dit heeft juist mijn ogen geopend. Had ik eigenlijk een grotere salon met meer personeel nodig? Het antwoord was nee. Ik heb mijn toenmalige klanten gebeld met de vraag of ze thuis geknipt wilden worden. Velen waren blij dat ik weer terug was en zo ben ik inmiddels alweer vier jaar ‘Kapper aan huis’ in deze omgeving.

Ik bied mijn klanten de mogelijk om zowel overdag als ´s avonds geknipt en/of gekleurd te worden. Zaterdag is ook een optie. Voor gezinnen, ‘drukke’ mensen en ouderen blijkt dit concept ideaal te zijn. Het contact met mijn klanten is persoonlijker dan ooit. Ik ben blij en bezorg graag nog vele jaren blije gezichten in deze omgeving.

15

Page 16: Haarlem Bruist juni 2013

H A A R L E M . N L

DE GOUDEN STRAATJES

BIJZONDERE WINKELSTRATEN IN HAARLEM

H A A R L E M S H O P P I N G N I G H T. N L

8 JUNI 2013, 18.00 - 00.00 UUR

HAARLEMSHOPPINGNIGHT

Volg ons op: /HaarlemShoppingNight@BesteWinkelstad

De Gouden Straatjes

Haarlem staat bekend om haar prachtige

monumentale binnenstad, die nog steeds de sfeer

van de Gouden Eeuw ademt. De stad was in die

tijd het centrum om handel te drijven en inkopen te

doen. En ook nu nog betekent shoppen in Haarlem

meer dan winkelen, het is een beleving.

In de monumentale straatjes -De Gouden Straatjes-

vind je veel bijzondere ‘originals’, eigen winkels met

een bijzonder productaanbod. Deze diversiteit aan

winkels bezorgde Haarlem dit jaar voor de derde

keer de titel ‘Beste winkelstad van Nederland’.

Speciaal om deze bijzondere winkelstraten met het

unieke aanbod onder de aandacht te brengen is

onlangs een nieuwe winkelfolder gelanceerd

‘De Gouden Straatjes’. Je kunt de folder gratis ophalen

bij VVV Haarlem aan het Verwulft 11 (tegenover V&D)

of downloaden via www.degoudenstraatjes.nl

D E G O U D E N S T R A A T J E S . N LVolg ons op: /DeGoudenStraatjes

@BesteWinkelstad

05005-HM-ShoppingNight-adv-haarlembruist-def.indd 1 29-04-13 12:04

Page 17: Haarlem Bruist juni 2013

H A A R L E M . N L

DE GOUDEN STRAATJES

BIJZONDERE WINKELSTRATEN IN HAARLEM

H A A R L E M S H O P P I N G N I G H T. N L

8 JUNI 2013, 18.00 - 00.00 UUR

HAARLEMSHOPPINGNIGHT

Volg ons op: /HaarlemShoppingNight@BesteWinkelstad

De Gouden Straatjes

Haarlem staat bekend om haar prachtige

monumentale binnenstad, die nog steeds de sfeer

van de Gouden Eeuw ademt. De stad was in die

tijd het centrum om handel te drijven en inkopen te

doen. En ook nu nog betekent shoppen in Haarlem

meer dan winkelen, het is een beleving.

In de monumentale straatjes -De Gouden Straatjes-

vind je veel bijzondere ‘originals’, eigen winkels met

een bijzonder productaanbod. Deze diversiteit aan

winkels bezorgde Haarlem dit jaar voor de derde

keer de titel ‘Beste winkelstad van Nederland’.

Speciaal om deze bijzondere winkelstraten met het

unieke aanbod onder de aandacht te brengen is

onlangs een nieuwe winkelfolder gelanceerd

‘De Gouden Straatjes’. Je kunt de folder gratis ophalen

bij VVV Haarlem aan het Verwulft 11 (tegenover V&D)

of downloaden via www.degoudenstraatjes.nl

D E G O U D E N S T R A A T J E S . N LVolg ons op: /DeGoudenStraatjes

@BesteWinkelstad

05005-HM-ShoppingNight-adv-haarlembruist-def.indd 1 29-04-13 12:04

Page 18: Haarlem Bruist juni 2013

food-swoppinGde komende maanden ontstijgt het bijzondere de massa. food-swopping in de supermarkt, elkaars mandje mee naar huis nemen, wordt de nieuwe volkssport.

SWITCH THE MEAL deze zomer verruilen we sfeervolle diners met vrienden voor gezellige ontbijtjes. Begin de dag goed met verse jus en een beetje liefde van je matties.

dakslade komende maanden ontdekken we, nog meer dan voorheen, de kracht van kruiden en gaan we minderen met geraffi neerde koolhydraten. Het is helemaal hot en van deze tijd om je eigen groenten te verbouwen: in-house farming en daksla.

FUN-FACTORde tijden van tafeltjes reserveren en wachten tot je aan de beurt bent, zijn voorgoed verleden tijd. take-away en thuisbezorgen is het helemaal deze zomer.

WIJNTREND de wijntrend in 2013 is dat de alcoholpercentages omlaag zullen gaan. een tweede fl es bestellen was nog nooit zo elegant!

Deze zomer gaan we het helemaal anders doen en maken we korte metten met oude vertrouwde rituelen, kledingstijlen en gebruiken. lees op deze pagina’s alles over de smaakmakers anno 2013 en waan je in de wereld der vernieuwing.

Eten

Drank

OLD SCHOOL SANDAAL we komen er deze zomer niet onderuit: de plompe sandaal met brede (klitte)bandjes is terug. Het spijt ons verschrikkelijk, maar deze trend is zo goed als zeker.

LEKKER MAKKELIJKvrouwen opgelet: deze zomer draait het allemaal om gemakzucht en blije voeten en verruilen we onze hoge hakken voor een paar felgekleurde sneakers. vrouwen in new York deden het al langer en in 2013 zien we deze trend dus ook bij ons: sportschoenen onder àlles!

Smaakmakers

Drank Kleding

BIERTRENDJe kent ze vast wel, de biergartens uit duitsland. vanaf nu gaan we deze biertuinen ook steeds vaker in nederland zien. in de open ruimtes binnen of in de buitenlucht komen bier drinken en socializen samen onder het genot van een lekker hapje.

diGitale kaartdeze zomer bestellen we op het terras steeds vaker onze drankjes via een digitale kaart die ons wordt aangeboden via tablets. lang leve de technologie.

BOMBER THE JACKde welbekende bomberjack is terug van weggeweest en vormt de harmonie tussen twee grote catwalktrends: de glimmende materialen en de korte jasjes. Het bomberjack mag dan wel niet iedereen fl ateren, het is een hit.

opvallende BlikvanGerseen zonnebril is vanaf nu meer dan een stukje bescherming alleen. deze zomer is het de trend om je gezicht te laten knallen, zij het met een extravagante kleur, zij het een extravagante bril die alle aandacht opeist.

AAN DE STREEP 2013 is het jaar van de meetlat. marine-ruitjes en houthakkershemden ten spijt hebben ontwerpers dit jaar de grafi sche grenzen van de rechte lijn verlengd. resultaat: verticale, horizontale, diagonale en digitale strepen in overvloed!

Page 19: Haarlem Bruist juni 2013

OLD SCHOOL SANDAAL we komen er deze zomer niet onderuit: de plompe sandaal met brede (klitte)bandjes is terug. Het spijt ons verschrikkelijk, maar deze trend is zo goed als zeker.

LEKKER MAKKELIJKvrouwen opgelet: deze zomer draait het allemaal om gemakzucht en blije voeten en verruilen we onze hoge hakken voor een paar felgekleurde sneakers. vrouwen in new York deden het al langer en in 2013 zien we deze trend dus ook bij ons: sportschoenen onder àlles!

Smaakmakers

Drank Kleding

BIERTRENDJe kent ze vast wel, de biergartens uit duitsland. vanaf nu gaan we deze biertuinen ook steeds vaker in nederland zien. in de open ruimtes binnen of in de buitenlucht komen bier drinken en socializen samen onder het genot van een lekker hapje.

diGitale kaartdeze zomer bestellen we op het terras steeds vaker onze drankjes via een digitale kaart die ons wordt aangeboden via tablets. lang leve de technologie.

BOMBER THE JACKde welbekende bomberjack is terug van weggeweest en vormt de harmonie tussen twee grote catwalktrends: de glimmende materialen en de korte jasjes. Het bomberjack mag dan wel niet iedereen fl ateren, het is een hit.

opvallende BlikvanGerseen zonnebril is vanaf nu meer dan een stukje bescherming alleen. deze zomer is het de trend om je gezicht te laten knallen, zij het met een extravagante kleur, zij het een extravagante bril die alle aandacht opeist.

AAN DE STREEP 2013 is het jaar van de meetlat. marine-ruitjes en houthakkershemden ten spijt hebben ontwerpers dit jaar de grafi sche grenzen van de rechte lijn verlengd. resultaat: verticale, horizontale, diagonale en digitale strepen in overvloed!

19

Page 20: Haarlem Bruist juni 2013

Four River is een gezellige �sh Spa in het hart van Haarlem. Onze behande lingen zijn Verzorgend en Ontspannend, voor zowel voeten als handen. Onze Garra Rufa visjes verwijderen dode huidcellen en huidschilvers, en leggen tevens een laagje heilzame enzymen op uw huid, waardoor uw huid direct zachter aanvoelt. Al onze behandelingenkomen vergezeld van een heerlijk glas thee als ook het gebruik van onze luxueuze voeten hand verzorgingsproducten. Wij werken volgens het Walk-In-Wellness concept. U magkomen wanneer het U uitkomt zonder afspraak! Kijk voor meer informatie op onze website: www.four-river.nl

Nieuwe G

roen

mar

kt

Krui

sstr

aat

Krocht

Zoetestraat

Zijlstraat

taartssirojletraB

Nassa

ulaan

L.Mar

garith

astr.

Station Haarlem

Smedestraat

Ridderstraat

L. Wijn

gaardstr.

Hema

Grote Markt

Four river is an exciting new concept of �sh Spa lounge. The authentic Garra Rufa �sh stimulate, rejuvenate and improve the overall health of your skin through natural exfoliation. We o�er this unique experience in a relaxed and fun atmosphere with prices starting from € 12,50 for 15 minutes. Our location is conveniently placed in central Haarlem, opposite the Hema on the Kruisstraat. Where we want you toescape from the hustle and bustle of the shopping crowds and enter a world of calm sensory exploration. No need tomake an appointment simply walk in and enjoy. If you wish to call ahead feel free to contact us by phone, or e-mail us via our website.

Openingstijden

Maandag12:00 - 17:00 Dinsdag10:00 - 18:00 Woensdag10:00 - 18:00 Donderdag10:00 - 20:00 Vrijdag10:00 - 18:00 Zaterdag10:00 - 18:00 Zondag12:00 - 17:00

0 2 3 - 5 3 1 9 8 5 0 • w w w . f o u r - r i v e r . n lN i e u w e G r o e n m a r k t 2 . H a a r l e m

Grote Markt

Nieuwe Groenmarkt 2

2011 TW Haarlem

tel. 023 - 531 98 50

www.four-river.nl

Four River is een gezellige fish Spa in het centrum

van Haarlem. Onze behandelingen zijn verzorgend en

ontspannend voor zowel voeten als handen. Onze Garra

Rufa visjes verwijderen de dode huidcellen van uw huid

en laten tevens een laagje met heilzame enzymen achter

die handen en voeten direct zachter aan laten voelen. Al

onze behandelingen worden vergezeld van een heerlijk

glas thee, als ook het gebruik van onze luxueuse hand-

en voetverzorgingsproducten. Wij werken volgens het

walk-in-wellness concept. U mag komen waneer het u

uitkomt. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Page 21: Haarlem Bruist juni 2013

laatste zondag van de maand

In Fine Hlm Bruist 162x162.indd 1 13-05-13 15:57

Page 22: Haarlem Bruist juni 2013

Kleine Houtstraat 12011 DD HaarlemTel. [email protected]

Onze openingstijden zijn:ma: geslotendi t/m vr: 10.00-17.30 uurza: 10.00-17.00 uur

Page 23: Haarlem Bruist juni 2013

ColuMn/YvOnne

Hoe ingewikkeld kan het zijn

de vrijdagavond is bij ons thuis standaard gereserveerd voor een van de vele talentenjachten op tv. en of dat nu idols, Xfactor of popstars is, het maakt niet uit. uitblinkers worden luidkeels bewonderd, hun minder begaafde tegenhangers net zo makkelijk afgebrand. Het hele gezin vermaakt zich ermee, alleen ik word er onderhand wat kriegelig van. Het ene programma is nog niet afgelopen of het volgende gaat alweer van start. en zorgen de kandidaten nog voor enige afwisseling, het toneelstukje van

Yvonne Huisman (44) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org).

de juryleden kan ik inmiddels wel dromen. dat opgeklopte enthousiasme, quasi serieuze gekibbel, die kunstmatig opgevoerde spanning: originaliteit is duidelijk geen issue in tv-land.

om voor een keer te ontsnappen aan het vrijdagavond ritueel probeer ik echtgenoot warm te maken voor een dansvoorstelling in het theater. Het programma klinkt aantrekkelijk, de recensies zijn unaniem lovend. maar helaas, we kunnen geen kaarten meer krijgen. ons romantisch avondje gaat in rook op. ik ben teleurgesteld, manlief probeert me op te vrolijken. ‘schat, maak je niet druk, thuis is het toch ook gezellig? en als je zo graag dans wilt zien, kijken we toch gewoon so you think you can dance?’ ach, misschien moeten we het ook niet ingewikkelder maken dan het is …

23

Page 24: Haarlem Bruist juni 2013

Bedrijf: Berkenhof tandartsen - Herenweg 103 a8, Heemstede - tel: 023-5290409 - eigenaar: dhr. f. romeijn www.berkenhoftandartsen.nl

Wat is het verhaal achter Berkenhof tandartsen?

“Nadat ik in 1976 mijn diploma tandheelkunde behaalde aan de UVA in Amsterdam,

ben ik de eerste 4 jaar van mijn loopbaan werkzaam geweest op de Asterkade in

Heemstede. Daarna is de praktijk verhuisd naar de Wagenweg in Haarlem. Na 32 jaar

werd duidelijk dat voor de moderne tandheelkunde een andere setting vereist was

en ben ik 5 jaar geleden een nieuwe praktijk gestart aan de Herenweg in Heemstede.

Deze vernieuwde praktijk bestaat uit 3 behandelkamers en beschikt tevens over de

nieuwste apparatuur.”

Bruisendezaken:

24

Page 25: Haarlem Bruist juni 2013

Bruisende In welke behandelingen zijn jullie gespecialiseerd?“In onze praktijk voeren we - op orthodontie na - alle tandheelkundige behandelingen uit. Het

zwaartepunt ligt bij de meeste behandelingen tegenwoordig op het maken van composiet

restauraties (witte vullingen en opbouwen). Hierdoor is het minder noodzakelijk om tanden

en kiezen van kronen te voorzien. Ook het verbeteren van mondsituaties heeft bij ons een

hoge prioriteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vervangen van amalgaam vullingen (zilveren

vullingen) en het verfraaien van voortanden, waardoor patiënten zelfverzekerder in het leven

staan. Tevens besteden we veel tijd en aandacht aan instructies omtrent voeding, slechte

eigenschappen en mondgewoontes en betere poetstechnieken.”

Wat is kenmerkend voor jullie behandelmethoden?“Bij alle behandelingen die wij

uitvoeren staan zowel de levensstijl

als de wensen van de klant centraal.

Daarnaast werken wij met de

modernste apparatuur. Zo is het met

onze scanner voor eventuele kronen

niet meer nodig om te ‘happen’.

Ook de materialen en technieken

die wij bij Berkenhof tandartsen

gebruiken, behoren tot de beste van

dit moment. Om zelf ook helemaal

up-to-date te blijven, heb ik de

Masterclass Tandheelkunde van

Catan gevolgd en heeft onze praktijk

een ISO-certificering. Leuk om te

vermelden is dat wij bij ons laatste

klanttevredenheidsonderzoek door

onze klanten werden beloond met

een 8,3.”

Wat houdt jullie VIP-behandeling in?“Uit het verleden is gebleken dat een kort halfjaarlijks onderzoek

en het verwijderen van wat tandsteen geen goede basis is

voor een goed gebitsbehoud. Daarom hebben wij de VIP-

behandeling ingevoerd, welke staat voor Verzorging, Informatie

en Preventie. Bij deze behandeling trekken we een half uur per

klant uit en zorgen wij ervoor dat iedereen een behandeling

ontvangt, toegespitst op zijn of haar situatie. Hierbij wordt

het halfjaarlijkse onderzoek aangevuld met gepersonaliseerde

informatie en toegepast advies over het behoud van het gebit.”

25

Page 26: Haarlem Bruist juni 2013

Ons kenmerk: INF15698

Formaat: 500 x 100 cm

Project & Plaats: Kennemer, Haarlem

Opdruk: Full colour

Datum: 20-12-2012

De kleuren op deze proef zijn een nauw-

keurige benadering van de werkelijkheid.

Gelieve eventuele wijzigingen via email

aan ons kenbaar te maken.

TRES JOLIE HAIR & BEAUTYWij werken uitsluitend met

producten van AVEDA.

Sieraden van BLINCKSTAR en

JEWELROCKS.

Bloemendaalseweg 236

2051 GM OVERVEEN

tel. 023 - 525 66 43

Page 27: Haarlem Bruist juni 2013

[email protected] | www.partyverhuurhaarlem.nl

Glaswerk

Servies / Bestek

Linnen

Meubilair

Apparatuur

Buffet / Serveer

Tenten / Parasols

Warmtebronnen

Inrichting / Decoratie

Aanbieding! Statafel inclusief hoes:

slechts € 15,-

Page 28: Haarlem Bruist juni 2013
Page 29: Haarlem Bruist juni 2013

DITJESEn/datjes

Het ronde raampje in de wasmachine is een veiligheidsmaatregel: voor als je per ongeluk je hond erin stopt. overspel is wraakreden nummer 1. Homoseksuele mannen gaan vaker vreemd dan hetero’s. Opa’s en oma’s kunnen niet multitasken en daar kunnen ze niks aan doen. Baby’s die gezond eten, hebben later een hoger IQ. Meegapen schept een band. Maar zwaar autistische kinderen gapen nooit ‘mee’. Ja, het is echt zo: vrouwen zijn offi cieel grotere koukleumen dan mannen. Plastic bekertjes zijn milieuvriendelijker dan mokken, mits afbreekbaar plastic wordt gebruikt. In de 17e eeuw gebruikte men donorbloed van dieren om het karakter van mensen te beïnvloeden. Probeer het maar niet te ontkennen, want iedere persoon vertelt 1 à 2 leugens per dag.

29

Page 30: Haarlem Bruist juni 2013

ColuMn/kindercOacH

Stel. Je kinderen spelen een middag

boven, maar houden daarna

(wederom…) vol met de ravage

in de badkamer niéts te maken

te hebben… Dan kan ongewild

opeens het beeld in je opkomen van

twee jongvolwassenen, die niet te

vertrouwen zijn en weglopen voor

hun verwantwoordelijkheden. En

dat wil je niet. Niet jouw jongens!

Dus moet je aan de slag. Toch? Je

benadrukt dat eerlijkheid bij jullie

thuis héél belangrijk is; belangrijker

dan het vergrijp dat verzwegen

wordt… En je verlangt van degene

die ‘schuldig’ is dat hij dit voortaan

direct opbiecht. Alleen dán is er

nog hoop op de ontwikkeling van

je kinderen tot verantwoordlijke en

betrouwbare burgers…

it wasn’tme! Of…? Vergroot je aanpak juist de frustratie thuis?

Goed mogelijk, want geen kind wil met de billen

bloot. Wie wel? De ping-pong reactie: “Hij! Niet waar, hij!” tussen je kinderen zal waarschijnlijk

juist lánger aanhouden dan voorheen nu ze

allebei willen voorkomen óók nog van een tweede

(zwaarder!) vergrijp beschuldigd te worden.

Namelijk liegen. Dus kan de nieuwe aanpak

contraproductief werken. De kinderen ervaren

immers dat ze juist minder dan voorheen worden

vertrouwd.

Ga dan bij jezelf na waar het je eigenlijk om gaat.

Dat je de kinderen op hun fouten wijst of dat je die

badkamer aantreft zoals jij hem had achtergelaten.

Mocht het je om het laatste gaan, zeg dan gewoon:

“Wie verantwoordelijk is voor dit waterballet, ruimt

het ook op.” Punt. Grote kans dat het ook gebeurt.

Extra bonus is dat dit het onderling vertrouwen

wél vergroot. Want als je vertrouwen uitstraalt, zal

dat minder snel geschaad worden.

30

Page 31: Haarlem Bruist juni 2013

Bedrijf: Kindercoach HaarlemVoorhelmstraat 25.107, Haarlem06-39 75 71 51Eigenaresse: Stefanie Viëtor-Boer

Bruisende zaken:

Sinds wanneer werk je in Haarlem?“Ik woon sinds 4 jaar met mijn gezin in Haarlem. Sinds ik eind 2012 Kindercoach Haarlem startte, werk ik er ook. Ik vind het heel leuk om iets terug te kunnen geven aan de stad die mij ook zoveel te bieden heeft.”

heb ik besloten alleen nog met kinderen te

willen werken. Naast kindercoach ben ik tevens

medewerker bij de Kindertelefoon.”

Weet iedereen wat een kindercoach doet?“Nee, helaas niet. Daarom kan het gebeuren

dat ouders juist geen of te ingewikkelde hulp

inschakelen voor hun kind. Dit terwijl een kind

dankzij kindercoaching op een laagdrempelige,

kortdurende en effectieve manier zijn kwaliteiten

en mogelijkheden kan leren kennen. Dat helpt hem

in de specifieke probleemsituatie, maar vergroot

ook zijn zelfvertrouwen. Zo heeft het kind ook later

nog profijt van de coaching. Kindercoaching kan

uitkomst bieden bij onder meer een echtscheiding,

angsten, concentratieproblemen, pesten of verlies.”

Waarom Kindercoaching?“Ik heb jaren gewerkt als advocaat en ben onder

meer gespecialiceerd in familierecht. Naast

mijn juridische werk heb ik mij ook steeds

beziggehouden met het welzijn van kinderen.

Zo heb ik bij de kinderrechtswinkel als mentor

van jeugdige gedetineerden gewerkt en was ik

werkzaam als begeleider van moeders die – met

of zonder hun kind – gevangen zaten. Uiteindelijk

www.kindercoachhaarlem.nl31

Page 32: Haarlem Bruist juni 2013

Merken: Actigener | AmericAn crew | BAByliss Big sexyhAir | Biosilk | cAlmAre | chi | D:fi | golDwell

kAri cosmetics | inDolA | keune | l’oreAl | meDiceuticAls | orofluiDo | PAnAsonic PArlux | schwArzkoPf seBAstiAn | tAngle | teezer | tigi | tonDeo | wAhl | wellA | xl hAir

ONLINE BESTELLEN, MAKKELIJK EN VOORDELIG!

OP ALLE MERKEN!

WWW.HAIRFAIR.NL

20% KORTING

Healthcenter Spaarneboog

Healthcenter Spaarneboog www.healthcenterspaarneboog.nl Paul Krugerkade 22, Haarlem (boven de Vomar) / T 023 525 20 10

FitterSlankerSterker

Healthcenter Spaarneboog: fi tness, aerobics, zumba, bodystep, spinning,

fysiotherapie, sauna, turks stoombad, massage, begeleid afvallen, personal training

en gratis kinder opvang. Bel voor een afspraak met een van onze medewerkers!

hcs-183 advertentie 162x162.indd 1 22-05-13 13:45

Page 33: Haarlem Bruist juni 2013

Healthcenter Spaarneboog

Healthcenter Spaarneboog www.healthcenterspaarneboog.nl Paul Krugerkade 22, Haarlem (boven de Vomar) / T 023 525 20 10

FitterSlankerSterker

Healthcenter Spaarneboog: fi tness, aerobics, zumba, bodystep, spinning,

fysiotherapie, sauna, turks stoombad, massage, begeleid afvallen, personal training

en gratis kinder opvang. Bel voor een afspraak met een van onze medewerkers!

hcs-183 advertentie 162x162.indd 1 22-05-13 13:45

Page 34: Haarlem Bruist juni 2013

VarenRondHaarlem.nl en VarenRondZaandam.nl zijn onderdeel

van VarenRond.nl

Botermarkt 12 | 2011 XM HAARLEM | Telefoon: 023 - 531 05 86

OPENINGSTIJDEN: ma* 13.00 - 17.30 - di t/m za 10.00 - 17.30 *alleen met afspraak

Page 35: Haarlem Bruist juni 2013

Welkom bij De jager kasten kasten maken kan iedereen, maar een kast op maat maken die voldoet aan uw persoonlijke wensen en tevens een meerwaarde oplevert voor uw interieur is de uitdaging die wij graag samen met u aangaan.

of het nu een inloopkast, boekenkast, audiomeubel of een garderobekast met schuif- of draaideuren mag zijn, iedere keer streven wij ernaar om uw wensen om te zetten in een kwalitatief degelijk en fraai eindproduct dat door u tot in lengte van jaren met veel plezier gebruikt wordt. Door de ruime materiaalkeus is er veel mogelijk. Denk hierbij aan matlak of hoogglans, houtfineer of houtdecor, lak- of gematteerd glas.Hierdoor zijn we in staat om in een breed prijssegment een passende kast aan te bieden. graag nodigen wij u uit om onze showroom in Heemstede te bezoeken.

maatWerk in sCHUiFDeUren i boekenkasten i inlooPkasten

Herenweg 1402101 MT HeemstedeT 023-528 58 [email protected]

Openingstijden:di. t/m vr. 10.00 - 17.00 uurzat. 10.00 - 13.00 uur

Openingstijden:wo t/m vr 11.00 - 17.00 uur zat 10.00 - 15.00 uur

Page 36: Haarlem Bruist juni 2013

Welkom bij drogisterij Jos Bakker

al meer dan 90 jaar een vertrouwd adres voor een persoonlijk advies! De kracht van deze authentieke winkel op de Bloemendaalseweg 301 in Overveen is het vak met liefde en passie uitoefenen en luisteren naar de wensen van de klant. ieder mens is tenslotte uniek!

Page 37: Haarlem Bruist juni 2013

Ons ruime assortiment:voedingssupplementen o.a. solgar | orthica | now | plantina | aovHomeopathie o.a. Bloem | vogel | schüssler Zouten | HeelHuidverzorging o.a. lancôme | avène | sans soucis Zonverzorging o.a. lancôme | avène | p20 | visionmake-up lancome en sans soucisHand- en nagelverzorging van trind | mavala | alessandromaar ook een groot assortiment mondverzorging o.a. diverse merken speciaal-tandpasta’s, ragertjes (interprox, lactona en tepe) en mondspoelingen maar ook geneesmiddelen, afslankprodukten, voetverzorging en geuren en nog veel meer.

Drogisterij Jos BakkerBloemendaalseweg 3012051 GG overveenTel 023 - 527 74 00

Openingstijden winkel: maandag geslotendinsdag t/m zaterdag 08.30 – 18.00 uur

Schoonheidssalondinsdag 09.00 – 13.00 uurwoensdag 09.00 - 18.00 uurzaterdag 09.00 - 13.00 uur

Gratis parkeren voor de deur (met blauwe zone kaart) Heeft u een bestelling van uw therapeut? vandaag besteld morgen in huis.

37

Page 38: Haarlem Bruist juni 2013

BuDGET/sHOPPenwinkelen voor weinig geld! speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

BilJetten Betaal met contant geld. Hierdoor krijgen je hersenen een pijnprikkel te verwerken en zal je geneigd zijn om minder (onnodige) aankopen te doen.

soldenwacht met de aanschaf van dure aankopen op

de sale en bespaar 30%, 50% tot 70%

op je favoriete item(s).

BuDGET

trendgevoelig Koop trendgevoelige kleding - zoals een

harembroek - bij winkels als H&M, Zara of Bershka. Want deze items hoeven

natuurlijk geen jaren mee te gaan.

Samen shoppen. Ga samen met een vriend(in) winkelen.

Met z’n tweeën ben je kritischer dan dat je alleen bent.

Duurkoopdoe dure aankopen in de ochtend en nooit na een lange

werkdag. Je hebt na een lange werkdag minder energie om te kiezen, waardoor je gevoeliger bent voor de verkooppraatjes

van de verkoper. Nachtwerk

Vraag in de winkel of het mogelijk is om die waanzinnige jurk even opzij te hangen en

slaap er nog eens een nachtje over.

slimme deals smelt jouw hart voor designerspul,

maar kan jouw portemonnee deze dure aankopen niet aan? neem dan eens een middag de tijd om sites als marktplaats

en eBay af te struinen.

- Methode Cholley - Alissi Brontë- Jean d’Arcel - Matis- Darphin - Barbara Bort- Institut Esthederm - Pupa- Dr Renaud

10% korting op behandelingen en producten.

Gezichtsbehandeling voor een goede start van de zomer!

De zomer vitaliseert, geeft ons nieuwe energie. Maar de zomer vraagt ook veel van onze huid. Onder invloed van de zon wordt de huid dikker, waardoor je last kunt krijgen van onzuiverheden en ook kunnen pigmentvlekken ontstaan. Maar bovenal werkt blootstelling aan de zon huidveroudering in de hand. Reden om de huid voor te bereiden op de zomer met een gezichtsReden om de huid voor te bereiden op de zomer met een gezichts-behandeling bij HUIDspecialist Kleverpark.

Page 39: Haarlem Bruist juni 2013

BuDGET/sHOPPenwinkelen voor weinig geld! speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

BilJetten Betaal met contant geld. Hierdoor krijgen je hersenen een pijnprikkel te verwerken en zal je geneigd zijn om minder (onnodige) aankopen te doen.

soldenwacht met de aanschaf van dure aankopen op

de sale en bespaar 30%, 50% tot 70%

op je favoriete item(s).

BuDGET

trendgevoelig Koop trendgevoelige kleding - zoals een

harembroek - bij winkels als H&M, Zara of Bershka. Want deze items hoeven

natuurlijk geen jaren mee te gaan.

Samen shoppen. Ga samen met een vriend(in) winkelen.

Met z’n tweeën ben je kritischer dan dat je alleen bent.

Duurkoopdoe dure aankopen in de ochtend en nooit na een lange

werkdag. Je hebt na een lange werkdag minder energie om te kiezen, waardoor je gevoeliger bent voor de verkooppraatjes

van de verkoper. Nachtwerk

Vraag in de winkel of het mogelijk is om die waanzinnige jurk even opzij te hangen en

slaap er nog eens een nachtje over.

slimme deals smelt jouw hart voor designerspul,

maar kan jouw portemonnee deze dure aankopen niet aan? neem dan eens een middag de tijd om sites als marktplaats

en eBay af te struinen.

39

Page 40: Haarlem Bruist juni 2013

Bij Huidverzorgingsinstituut BeauNique in

Overveen bieden wij al meer dan 17 jaar

diverse behandelingen en producten aan voor

huidverjonging op een natuurlijke en effectieve

manier.

Kijk op onze website voor meer informatie

www.instituutbeaunique.nl

of bel snel voor een afspraak 023-5272445.

Bloemendaalseweg 249-249A | 2051 GC Overveen | [email protected]

WILT U OOK EEN MOOIE, STRALENDE EN STEVIGE HUID ZONDER PLASTISCHE CHIRURGIE? DAT KAN!

Knip deze bon uit

en ontvang GRATIS

een persoonlijk

huidverjongingsadvies

EN

€ 15,- korting

op uw eerste

gezichtsbehandeling!

Page 41: Haarlem Bruist juni 2013

BInnEn/buiten

filmpJe pakkenThe Babymakerstommy en audrey macklin (paul schneider en olivia munn) zijn klaar om in verwachting te raken. na maanden van proberen, moet het stel echter erkennen dat het niet lukt. een reeks pijnlijke en ongemakkelijke testen volgen, waaruit blijkt dat tommy onvruchtbaar is geworden. een paar jaar eerder, toen hij zich met audrey verloofde, was er nog niets aan de hand en verkocht tommy zijn sperma aan de spermabank om een verlovingsring te kopen. om zijn laatste vruchtbare spermadonatie én zijn huwelijk te redden, besluit tommy in te breken bij de kliniek. maar niet zonder de hulp van zijn gestoorde vrienden én ron Jon (Jay Chandrasekhar), een gangster van de indische maffi a…De fi lm is vanaf 27 juni in de bioscoop te zien

ZappEN vaNaf JE sOfa pink op de buis Heb je dit jaar geen kaartje kunnen scoren, slaap je liever in je eigen bedje of heb je andere verplichtingen? niet getreurd. in twee lange uitzendingen doen de ntr/ vara/ vpro zaterdag 15 en zondag 16 juni op nederland 3 verslag van pinkpop 2013. in sneltreinvaart zie je alle pinkpop-hits, reportages en korte interviews met bands en publiek op een rij.

kijk je ogen uit! laat de zon het weer eens afweten? vul je dag dan met een bezoek aan het museum. of je nu interesse hebt in klassieke, moderne of grafi sche kunst, hoeden, fl essenscheepjes, historie, motoren, strips of fotografi e; je vindt er in deze mo’media gids een adres voor! van klassiekers als het kröller müller, anne frank Huis en rubenshuis, tot kleinere en onbekende collecties als het tassenmuseum en de Bommelzolder. nieuw zijn o.a. het eise eisinga planetarium, het Grachtenhuis, het designhuis en het mas antwerpen. de 250 musea in deze gids hebben één ding gemeen: ze behoren allemaal tot de leukste van nederland en vlaanderen!uitgeverij mo’media € 14,95

Boekje lezen

41

Page 42: Haarlem Bruist juni 2013

Heidi F o t o g r a a f

w w w . h e i d i f o t o g r a f i e . n lwww . z a k e l i j k e f o t o g r a a f . n l

Heidi Borgart | gespecialiseerd in (zakelijke) portretfotografi e

M [email protected] T 06 121 59 003

op de fotoonline marketeer Frank Husmann (frankhusmann.nl)

Green PapayaThais specialiteiten restaurant

Kleine Houtstraat 292011 DE HaarlemTel: 023-5420907www.greenpapaya.nlOpeningstijden di t/m zo vanaf 16:00 uur

De Ajax fanshop van Haarlem en omstreken!

Ged. Oude Gracht 62, 2011GT HAARLEM-CENTRUM

www.soccercentershop.nl

Page 43: Haarlem Bruist juni 2013

M E E R D A N F I G U U R V O R M I N G

Bailine®

Figuurvorming

Bailine®

Mentale motivatie

Bailine®

Voedingsadviezen

Bailine®

Natuurlijke faceliftBailine®

Pijnbestrijding

www.bailine.nl

Beter en STRAKKER in je vel

Neem vandaag nog contact met ons op om de GRATIS proefbehandeling in te plannen!

GRATIS! PROEF

behandeling

Bailine® HaarlemMarnixplein 21

T 023 - 532 00 16E [email protected]

www.bailine.nl

_Adv Bruist 162x162.indd 1 03-05-13 13:34

Page 44: Haarlem Bruist juni 2013

za 1 zo 2 juni 20.00 uur Reinaldapark5eKwartier UTOPIAGeïnspireerd op verhalen van drie generaties gelukszoekers uit een Haarlemse wederopbouwwijk speelt 5eKwartier UTOPIA!, een muzikale locatievoorstelling over de droom van de maakbare samenleving. De architect, de pionier, de nieuwkomer, de juf en de jongen strijden voor het geluk van de wijk.

di 4 juni 20.15uur StadsschouwburgJavier GuzmanZes jaar geleden vierde hij triomfen met Delirium waarin hij openhartig vertelde over zijn alcoholverslaving en hoe de westerse wereld omgaat met verslavingen. Een vervolg op dit spraakmakende en autobiografische programma is onvermijdelijk!

do 6 juni 20.15 uur StadsschouwburgLiefde levenslang met Liz Snoijink, Renée Fokker e.a.De wereldpremière van de toneelbewerking van

Philippe Claudel’s Il y a longtemps que je t’aime. Vanaf het moment dat Juliette de gevangenis in moet, verbreekt de familie het contact met haar. Wanneer ze na vijftien jaar vrijkomt, besluit haar zus Léa haar in huis op te nemen. Het blijkt

niet eenvoudig alle voorbijgaande jaren van vooroordelen, angst en afwezigheid te overbruggen.

vr 21 juni t/m za 29 juni Koorbiënnale HaarlemBijna 10 dagen lang klinken in de Haarlemse binnenstad de meest uiteenlopende vormen van samenzang. Prachtlocaties zoals de Grote of St. Bavokerk,

44

Page 45: Haarlem Bruist juni 2013

de Waalse Kerk en de Philharmonie bieden plaats aan vocale topgezelschappen uit binnen- en buitenland. Openingsconcert door het Nederlands Kamerkoor - Johannespassie van Arvo Pärt vindt plaats op

21 juni om 21.00 uur in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo. Een bijzonder Duinconcert rond St. Jan is op 23 juni in de

zo 23 juni 17.30 uur Philharmonie Presentatieconcert Don’t be shy - Community project NKKVoor het presentatieconcert Don’t be shy werkt de bas Gilad Nezer van het Nederlands Kamerkoor met een viertal jonge vrouwen met respectievelijk een Armeense, Joodse, Jamaicaanse en Russische achtergrond.

za 29 juni 22.45 uur Philharmonie Kosmische Soefizang en -dans

Kennemer duinen bij het vallen van de avond. Meerinformatie www.koorbiennale.nl

zo 23 juni 16.30 uur Philharmonie Presentatieconcert - Workshop Wishful SingingIn deze presentatie kunnen de zes deelnemende ensembles laten horen wat zij hebben geleerd tijdens de workshop van Wishful Singing.

- Ensemble TevazuZon en planeten komen samen in de prachtige Ottomaanse klassieke muziek en de eeuwenoude choreografie van de wervelende derwisjen. Het gezelschap Tevazu, bestaande uit Turks-Nederlandse soefizangers en dansers eren de grondgedachte van hun Perzische aartsvader Jalal ad-din Rumi (1207-1273). Inleiding aldaar door Saskia Törnqvist om

22.15 uur. Bij prijs inbegrepen.TOTalE prOGramma ZiE www.THEaTEr-HaarlEm.Nl45

Page 46: Haarlem Bruist juni 2013

CONSERVATION SAFARISConservation through exceptional wildlife journeys

Bloemendaalseweg 23 Bloemendaal 023 - 525 26 02 www.dorette.info

Durf jij deze zomer op slippers?Bij Dorette ben je in goede handen!Last van likdoorns, ingroeiende nagels of veel eelt? Boek een pedicurebehandeling bij Dorette! Wij krijgen je voeten razend snel weer in optimale conditie op een aangename, niet pijnlijke manier.

Ben je je schimmelnagels beu en heb je alles al geprobeerd? Eindelijk na jaren weer je slippers dragen en je niet meer schamen voor je voeten! Dorette heeft de nieuwste methode in huis om je schimmelnagels aan te pakken: PACT® Schimmelnagel Therapie.Begin vandaag nog met de PACT®! Boek online een afspraak of bel 023 - 525 26 02.

Verder kun je bij ons ook terecht voor: gezichtsverzorging, anti-aging, Ikari huidmetingen, de perfecte Brazilian, definitief ontharen, manicure en afvallen.

Adv. Dorette_Juni13.indd 1 22-05-13 11:45

AFRIKA-SAFARIS.NL biedt hoogwaardige en op maat gemaakte safari’s naar de meest spectaculaire locaties in zuidelijk Afrika. Geniet van intense en avontuurlijke belevenissen en ervaar de ongekende schoonheid van de meest imposante en ongerepte

AFRIKA-SAFARIS.NLExclusieve safari’s naar de mooiste natuur in Afrika

WWW.AFRIKA-SAFARIS.NL

AFRIKA-SAFARIS.NL is onderdeel van Tusk Force • Stationsweg 65-A, 1851LJ Heiloo • Tel: 072 8884470 • www.afrika-safaris.nl

Ook voor self-drive

safari’s in Zuid-Afrika,

Namibië en Botswana!

natuurgebieden die het continent te bieden heeft.

Bezoek onze website voor meer informatie of neem contact op voor een uitgebreid advies over de mogelijkheden.

Page 47: Haarlem Bruist juni 2013

Bloemendaalseweg 23 Bloemendaal 023 - 525 26 02 www.dorette.info

Durf jij deze zomer op slippers?Bij Dorette ben je in goede handen!Last van likdoorns, ingroeiende nagels of veel eelt? Boek een pedicurebehandeling bij Dorette! Wij krijgen je voeten razend snel weer in optimale conditie op een aangename, niet pijnlijke manier.

Ben je je schimmelnagels beu en heb je alles al geprobeerd? Eindelijk na jaren weer je slippers dragen en je niet meer schamen voor je voeten! Dorette heeft de nieuwste methode in huis om je schimmelnagels aan te pakken: PACT® Schimmelnagel Therapie.Begin vandaag nog met de PACT®! Boek online een afspraak of bel 023 - 525 26 02.

Verder kun je bij ons ook terecht voor: gezichtsverzorging, anti-aging, Ikari huidmetingen, de perfecte Brazilian, definitief ontharen, manicure en afvallen.

Adv. Dorette_Juni13.indd 1 22-05-13 11:45

AFRIKA-SAFARIS.NLExclusieve safari’s naar de mooiste natuur in Afrika

Page 48: Haarlem Bruist juni 2013

Grote Houtstraat 166 2011 SZ Haarlem Tel. 023-5322448 [email protected]

Openingstijdenma 13.00 - 18.00 uurdi t/m za 10.00 - 18.00 uur

Goudinkoop Haarlem

GOudinkOOp

Grote Houtstraat 166 nabij Albert Heijn

u wordt direct in contanten uitbetaald. Heeft oud goud, goud/zilveren munten, diamanten, juwelen of horloges zoals o.a. Rolex, Breitling, Cartier...

1. Wij onderzoeken en taxeren uw sieraden.

2. u hoeft bij ons niets te kopen.

3. Meteen contant geld.

4. Eerlijk advies en discreet.

5. Geen verborgen kosten.

5 redenen waarom

u naar ons zou

moeten komen