Groep Marokko 2016

2

Click here to load reader

description

Grote tour van Marokko

Transcript of Groep Marokko 2016

Page 1: Groep Marokko 2016

30

RABATCasablanca

El JadidaSafi

Tangier Tétouan

Marrakech

OuarzazateTinghirEssaouira

Agadir

Laayoune

Dakhla

Fès

Midelt

Oujda

Meknès

ESPAGNE

Tel: 02 777 01 01 [email protected]

8 dagen / 7 nachten

Combinatie keizerlijke steden en diepe zuiden

van MAROKKO

DAG 1BRUSSEL > CASABLANCAVlucht naar Casablanca, aankomst op de luchthaven Mohamed V en ontvangst door de gids. Transfer naar het hotel en intrek in de kamers. Vervolgens een stadsrondrit van Casablanca langs: de woonwijk van Anfa, het plein van de Verenigde Naties, het Habous district, het Koninklijk Paleis, de kustweg van Casablanca en tot slot buitenaan-zicht van de Hassan II-moskee. Avondmaal op basis van de aankomsttijden, overnachting in het hotel.

DAG 2CASABLANCA > RABAT > MEKNES > FES (300 KM)Na het ontbijt, vertrek naar Rabat met een bezoek aan de Hassan toor, het Mausoleum van Mohamed V, het Koninklijk Paleis, de tuin en de Kasbah van de Oudayas. Vervolgens een fotostop bij het Chellah necropolis. Daarna zetten we de excursie verder naar Meknes waar we zullen lunchen. Na de lunch, rondleiding door de Ismailitische hoofdstad waar we het El Hdim plein, Bab Lakhmiss, Bab Mansour (één van de mooiste poorten van het land), de Koninklijke stallen, de moskee en het Moulay Ismail mausoleum zullen bezoeken. Tenslotte gaan we op ontdekking naar de Romeinse ruïnes van Volubilis en de heilige stad Moulay Idriss voordat we aankomen in Fes. Aankomst in het hotel en intrek in de ka-mers. Avondmaal en overnachting.

DAG 3FES Na het ontbijt, bezoek aan de Fes Medina en de souks. Fes is de spirituele hoofdstad van Marokko en wordt beschouwd als de mooiste stad van de Keizerlijke steden. Ontdekking

van de medina of “Fes el Bali” en haar historische monu-menten: bezoek aan de Medersa Attarine, de Nejarine Fontein en een bezoek aan de buitenkant van de Karaouine Moskee, de eerste universiteit van de wereld. In de ochtend is er de mogelijkheid om een Koranschool en een traditione-le oven te bezoeken. Ook is er een theeceremonie voorzien bij een familie. In de namiddag is er een foto-stop op de es-planade van het Koninklijk Paleis met haar gouden imposan-te deur. Vervolgens brengen we een bezoek aan de Merinidische graven. Hier heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad, haar stadsmuren en het omringende landschap. De dag eindigt met een bezoek aan een leer- en tapijtenfabriek. Aankomst in het hotel en intrek in de ka-mers. Avondmaal en overnachting.

DAG 4FES > MIDELT > ERFOUD (480 KM) Na het ontbijt, vertrek naar Erfoud via Midelt, langsheen de mooiste landschappen van het Atlasgebergte. Aankomst in Erfoud in het hotel, intrek in de kamers. Avondmaal en over-nachting.

DAG 5ERFOUD > TINGHIR > OUARZAZATE (320 KM) Na het ontbijt, vertrek naar Tinghir. Wandeling in de palmen-tuin en ontspanning in de Todracanyon. Na de lunch zetten we de excursies verder naar Ouarzazate via Kelaa des Mgouna, bekend om haar beroemde moussem rozen.Avondmaal en overnachting in het hotel.

Page 2: Groep Marokko 2016

31www.expairtours.be/groepen

Opmerking: Programa ook mogelijk met vluchten op Marrakech.

Casablanca > Rabat > Meknes > Fes > Midelt > Erfoud > Tinghir > Ouarzazate > Marrakech > Casablanca

DAG 6OUARZAZATE > MARRAKECH (204 KM) Na het ontbijt, vertrek naar de Kasbah Taourirt en Kasbah Ait Benhaddou. Na de lunch, vertrek naar Marrakech.Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 7MARRAKECH Na het ontbijt, bezoek aan het Jemaa EL Fna plein, het kloppend hard en bruisende centrum van Marrakech en de oneindige kleurrijke souks van de oude medina, met onder andere: smeden, ververs, handelaren van leer en specerij-en, houthandelaren en verkopers van traditionele kleding. In de namiddag, voortzetting van de excursie naar de tui-nen van Menara, de Koutoubia minaret, het Bahia Paleis en de Saadische graven. Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 8MARRAKECH > CASABLANCA (200 KM) Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Casablanca met begeleiding. Terugvlucht naar België.

INBEGREPEN • Vluchten heen/terug• Verblijf in 4* hotels• Vol pension (waarvan 2 traditionele middagmalen)• Nederlandstalige gids gedurende de rondrit• Vervoer in autocar met airco (max 48 plaatsen)• Inkomgelden musea en monumenten• Bezoeken en excursies voorzien in het programma• Assistentie van onze vertegenwoordiger

NIET INBEGREPEN• De verzekeringen• De fooien• De excursie « zonsopgang » in Merzouga • De optie « Fantasia avondmaal »• De dranken• De persoonlijke uitgaven

COMBINATIE KEIZERLIJKE STEDEN EN DIEPE ZUIDEN VAN MAROKKO