GrimGram 2 - 2007

20

description

Bestuur Voorzitter: Eric Vroege Secretaris: yoerik Voogd Penningmester: Huug Ouwersloot

Transcript of GrimGram 2 - 2007

Page 1: GrimGram 2 - 2007
Page 2: GrimGram 2 - 2007

2 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 2 2007

2

COLOFON

De grimgram is een uitgave van D.S.V. Nieuwe Delft, de bolk.

Buitenwatersloot 1-32613 TA Delfttel. 0152126012

[email protected]

Veel van deze uitgave is redelijk vrij van copyright. Het overnemen van foto’s en tekeningen is met bronvermelding toegestaan.

Bestuur Voorzitter: Eric VroegeSecretaris: yoerik VoogdPenningmester: Huug Ouwersloot

Grim Gram redactieMarie-Louise BrantjesJeroen KnobbenAafke van den Berg

Alstublieft, weer een grimgram vol sterke verhalen!

De volgende deadline is: 15 juni

Page 3: GrimGram 2 - 2007

22 3R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 2 2007

Redactioneel

Welkom in villa Kakelbond, deze rondleiding begint op de veranda waar de voorzitter in een luie stoel wat zit te mijmer-en. Vervolgens kunt u de ervatingen van het huis zelf horen in de deuropening. In de donkere, stoffige hal krijgt u een blik in de toekomst. Voor de wat jongere leden (jong van geest) is er de mogelijkheid in de speelkamer een kleurplaat te maken en in de keuken komen de dichterlijke vrijheden pas echt tot leven. Villa Kakelbond is uiteraard ook voorzien van de hipste technologie in de computerkamer. Na het gamen even kunt u rustig even bijkomen met een biertje op het terras en meezingen met een echte klassieker.In de vergaderzaal worden ook allerlei dingen beslist. Ver-volgens gaan we de trap op (pas op voor uw hoofd) waar we lekker een filmpje gaan zitten kijken. In de prullenbak liggen nog potentieel interessante weten-swaardigheden. Dan kunt u een berichtje achterlaten in het gastenboek, wat wij zeer op prijs stellen.Bij de uitgang hangt nog een overzicht van wat er binnenkort te doen. Ook hangt daar een lijst met alle mensen die de vol-gende keer een stukje gaan schrijven voor dit ledenblaadje.

Page 4: GrimGram 2 - 2007

4 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 2 2007

4

Van de voorzitter

Sinds het verschijnen van het vorige nummer is er weer het een en ander gebeurt bij de Bolk. Hartstikke mooie natuurlijk. Ik vraag me alleen wel af waardoor het komt dat ik het idee heb dat er zo veel gebeurd is sinds het verschijnen van de vorige Grim-gram. Er zijn verschillende avondactiviteiten geweest, Rutger heeft een schitterende tafelverbouwing uitgevoerd, we hebben een periode van ingetogenheid achter de rug, de soosventilator is schoonge-maakt en laatst nog was er een echt bijzonder leuke maar niet al te druk bezochte debattrainingsavond. Er zijn tal van dingen gebeurt die je zelf ook wel weet of anders te onbenullig zijn om nu te beschrijven. Is er zo veel meer leven te bespeuren bij de Bolk? Het zal toch niet? Of zijn het helemaal niet zo veel activiteiten? Aan de bar levert dit regelmatig discussie op en ik denk vaak: “ach het komt wel goed”.“Wat is de Bolk en waar staan wij als Bolkers?” Dat heeft de OWeecom zich de afgelopen tijd afgevraagd. Trouwens, over de OWee gesproken, van 19 t/m 23 augustus is het zover. Schrijf de data in je agenda, want er wordt écht op je gerekend. Dit is hét belangrijke moment om nieuwe leden te bereiken, zorg dus dat je er bent. Als je toch je agenda bij de hand hebt, vergeet de Kamer-zoekdagen niet! Op 4, 6, 12 en 14 juni wordt er ook op je gerekend, al was het maar voor de gezellige avond. Over wat de Bolk nu is heb ik wel het volgende. Alweer een tijdje geleden was er een serie op TV over een bruin café. Dit café was een plaats van humor en gezelligheid. Door allerlei verwikkelingen van zowel het personeel als de (stam)gasten zijn er weleens wat problemen, maar uiteindelijk komt alles altijd weer goed. De uitzendingen zijn nu afgelopen, maar de serie heette: ’t Schaep met de 5 poten. Er reed nog een DAF 600 door het beeld heen en Lange Frans vervulde een gastrol. Tja, een serie een bruin café waar iedereen elkaar kent en de mensen bij elkaar komen voor een drankje en een praatje. Nou ja, voor ik al te sentimenteel wordt, kan ik beter maar afsluiten, maar vergeet niet: het komt altijd wel weer goed. …en wat betreft de OWee, schrijf de data in je agenda, we benne op de wereld om elkaar te helpen niewaar?

Page 5: GrimGram 2 - 2007

44 5R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 2 2007

Terugblik van een simpel Huisch

Vroeger was ik nog een hotel met paardenstal en al. Nu ben ik een so-ciëteiten wonen er studenten in mij. Nu houdt ik van ze, die studenten,maar vroeger was ik niet zo blij. Ze maakten een nieuwe vereniging meteen studentenhuis aan de sociëteit. Ze kozen, ze kozen mij. Ze gooidenme helemaal overhoop en gingen in mij wonen. Geen schoonmaakstersmeer die mij mooi hielden, maar vreemde wezens met troep.

En meer kwamen er, meer! Elk jaar kwamen er weer nieuwe feutenbij, zoals die vreemde wezens ze plachten te noemen. Altijd nat uit desloot met hun net kaalgeschoren koppies. Ze moesten lang zwoegenen zweten om studenten te worden. Het was zo zielig om ze zo te zien,waar was dat hele gedoe nou eigenlijk voor nodig? Ik heb het nooitbegrepen.

Maar toen hield het opeens op. De kale koppies bleven weg. Er kwamenmeer feuten, maar ze waren niet meer kaal en ook niet nat en vies vande sloot. Ik snapte het niet meer, had ik wat gemist? “Het is afgeschaft!”zei iemand, “Ontgroenen doen we niet meer, welkom bij de Bolk”.

Maar wat nu? Ze gingen mij aanpassen. Allemaal mooie nieuwe din-getjesmaakten ze in mij. Ik voelde me weer jong. Ze kochten zelfs eenvriendje voor me, die ongeveer even oud is als ik. Een houten boot,trui, die af en toe naast mij werd gelegd zodat we samen konden praten.Toen heb ik geleerd de zooi te accepteren en te genieten van al diebeslommeringen die van studenten uiteindelijk burgers maakt en ben iktrots op de titel Sociëteit de Bolk.

Sociëteit de Bolk

Page 6: GrimGram 2 - 2007

6 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 2 2007

6

Horoscoop

Ram21 maart t/m 20 aprilWat handig, jouw verjaardag viel vlak voor de deadline van de grimgram! Nat-uurlijk heb je nu een prachtig stukje geschreven over alle cadeaus, feestjes en gasten die de afgelopen weken zijn langsgekomen. Alle bolkers zijn uiteraard hartstikke benieuwd naar het type wijn dat het meest werd geschonken en naar de teksten op de ansichtkaarten die je familie heeft gestuurd.O, wat zeg je nu, je hebt geen stukje over je verjaardag gestuurd… Nou, uhm, dan maar een stukje voor de volgende grimgram!

Stier21 april t/m 21 meiHalleluja, moet je echt altijd laten zien dat je ballen hebt? Je omgeving heeft nu wel door dat je groot en sterk bent geworden door goed je grasveldje leeg te eten. Misschien is het verstandig je minder dominant op te stellen en je van je zachtere kant te laten zien. Neem eens een cursus bloemschikken, of kantklossen.

Page 7: GrimGram 2 - 2007

66 7R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 2 2007

Tweelingen22 mei t/m 21 juniDit jaar is volgens de Chinese jaartelling het jaar van het varken. Voor jou is het echter altijd het jaar van het varken. Je bent echt een zak, een akelig per-soon, met een draak van een persoonlijkheid en met hele lange tenen. Je bent lelijk, scheel en eigenlijk is er niets leuk aan jou. Je kijkt duf uit je ogen, bent ontzettend dom en maakt eigenlijk alleen maar stomme opmerkingen. ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’ is niet op jou van toepassing.O, wacht, sorry, dit was bedoeld voor de boogschutter…

Kreeft 22 juni t/m 23 juliAlles zit mee de laatste tijd. De melk was niet uitverkocht bij de c1000, je band was niet lek en er is nog steeds geen atoomoorlog! Jammer genoeg zal er een einde komen aan deze tijd voorspoed. Binnenkort overkomt u een ramp…

Leeuw24 juli t/m 23 augustusSinds die cliffhanger waarbij je vader door zijn broer van een rots werd ge-gooid en door een kudde gnoes werd platgetrapt sta je wat voorzichtiger in het leven. Niet zo gek natuurlijk, maar soms is het niet erg een gewaagde sprong te maken. Het is wel raadzaam jezelf goed te zekeren, voordat je jezelf in het diepe gooit. Maagd24 augustus t/m 23 septemberJeetje, even wachten is niet erg, maar jij bent wel erg laat! Het is begrijpelijk dat de eerste keer erg spannend is, maar dat betekent niet dat je het eeuwig uit moet stellen. Praat eens met een Leeuw, die heeft ook wat extra spanning nodig. Doe het wel veilig!

Weegschaal24 september t/m 23 oktoberDe laatste tijd ben je een beetje uit balans. Het schijnt dat Vifit helpt bij een evenwichtige darmflora. Het is daarom niet onwaarschijnlijk dat dit drankje van campina je weer met beide benen op de grond kan helpen staan. Vifit bev-at namelijk de unieke melkzuurbacterie LGG. Een portie Vifit bevat minimaal !5 miljard! levende LGG bacteriën. Deze passeren grotendeels levend de maag en leveren in de darmen een substantiële bijdrage aan het welbevinden.

Page 8: GrimGram 2 - 2007

8 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 2 2007

8

Schorpioen24 oktober t/m 22 novemberU hebt een charisma om trots op te zijn! Uw blik doet mensen gehoorzamen en uw uitspraken blijven dagenlang in de gehoorgangen van uw luisteraars doorgalmen. Wellicht moet u een poging wagen een politieke partij op te rich-ten. Het levensdoel waartoe u geboren bent is uiteraard: PRESIDENT VAN Nederland.

Boogschutter23 november t/m 22 decemberBij de tweelingen staat een lullig berichtje voor je.

Steenbok23 december t/m 20 januariSteenbokken begeven zich graag in hogere kringen. Onder de studenten zijn deze schaars. In de Alpen schijnen zich hoge kringen te bevinden, de hoog-ste zit hoger dan 4 kilometer. Omdat de lucht daar wat ijler is, raak je snel-ler buiten adem. Maar dat gebeurt sowieso als je je als iemand van stand wil voordoen met een stropdas om. Hoe dan ook, vanuit die hoge kringen kan je flink op iedereen neerkijken.

Waterman21 januari t/m 18 februariWat knap! Al je hele leven op water. Zoals bekend van de spareclames is water zuiverend voor je lichaam. Water, de basis van al het leven op aarde! In de oer-soepen van de oceaan ontstonden de eerste levende wezens die evolueerden tot alle soorten die tegenwoordig rondlopen op deze planeet. Water is behalve de basis van het leven ook een grote dreiging aan het worden. Door het broeikas-effect dreigen grote delen van de wereld onder water te lopen. Maarre, af en toe een biertje is ook goed hoor.

Vissen19 februari t/m 20 maart‘De kroketten in het restaurant zijn aan de kleine kant.‘‘De kibbeling van visboer jan moet korter in de pan.’‘De biertjes uit de tap, goedkoop maar ook wat slap.’‘Soep van c1000 uit het blik, kots met ballen voor een prik.’Zeur eens wat minder vissen! Kleine kroketten kunnen heus lekker zijn!

Page 9: GrimGram 2 - 2007

88 9R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 2 2007

Page 10: GrimGram 2 - 2007

10 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 2 2007

10

Gedicht door Erik van OS.

Ik kook vandaag.Dat kan ik goed.Heus, ik weet wel Hoe dat moet.

Soep uit een zakje.Friet uit een bakje.Vlees uit een pakje.Boontjes uit blik.

Een ijsje na.En klaar ben ik!

Page 11: GrimGram 2 - 2007

1010 11R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 2 2007

Nerd-alert op de Bolk

Foto door Erik Jansen.

Woensdag 2 en donderdag 3 mei was het weer super mooi weer. Ie-dereen was aan het zonnen, relaxen of chillen ergens in het zonnetje. Kortom, tijd om als echte nerd op de Bolk binnen met alle andere verslaafde vrienden de computer te verslaan in allerlei grafisch hoog-staande spellen.

Page 12: GrimGram 2 - 2007

12 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 2 2007

12

Biertrucjes om een saai feest weer leuk te maken:

Blik verpletterenNeem een leeg bierblikje en verpletter het tegen je hoofd aan. Als supervoorbeeld John Belushi van de Blues Brothers in de film “Animal House”.

Bierdopje schietenPlaats het kroonkurkje tegen de duim en schiet het weg door middel van je mid-delvinger te gebruiken; veel gedaan door FUST-leden.

Pijpje schuimenSla met de onderkant van je pijpje op de top van de hals van iemand anders z’n flesje. Dit flesje zal massa’s schuim gaan produceren.

Blikje bijtenDe drinker schudt zijn blikje bier en bijt een gat in de zijkant van het blikje om zo het bier te nuttigen. Daarna scheurt hij het blikje met zijn tanden kapot.

Pijpje openen met tandenAls je geen flesseopener hebt kun je het flesje openen met je tanden. Twee mogeli-jkheden zijn relevant, of je bent de keizer van de avond of je krijgt een leuke tandart-srekening.

Pijpje openen door trappenDit is een leuke techniek om een flesje te openen. Houd twee pijpjes in je hand en trap tegen de onderkant van de ene om het dopje van de andere te laten springen.

Oor drinkenNeem een half biertje om net te doen alsof je bier in je oor giet terwijl je stiekem ver-stopt bier in je bek uit je mond in een ander glas laat lopen.

Omgekeerde handenEen erg simpele techniek die er spastisch uitziet. Roteer je hand 180 graden naar je toe, pak het brouwsel en drink.

Neus DrinkenZet het glas bier nonchalant tegen je neus aan, til je hoofd naar achteren en laat het bier nonchalant in je neusgaten lopen, en slik.

Ondersteboven drinkenImiteer een vleermuis of doe je gravitatie schoenen aan en drink je biertje op terwijl je op je kop staat. Alcohol zal gelijk naar je hoofd zakken met alle voordelen van dien.

Page 13: GrimGram 2 - 2007

1212 13R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 2 2007

Waterval schenkenHet is een manier om continu te drinken. Begin met drinken uit een glas en schenk gewoon bij terwijl je drinkt. Laat eventueel je vrienden meedoen en schenk hun bier ook in jouw pul.

Pijpje ploffenVul een flesje bier met water tot ongeveer 3 cm onder de top en sla onbenullig op de mond van de fles met de palm van je hand. De bodem van de fles zal exploderen gecombineerd met een “whuuummmmmpfff” geluid.

Bier over je hoofd gietenHet minst moeilijke spelletje naast spoelbakduiken. Je krijgt de lachers op je hand en het is het enige juiste om te doen vlak voordat je in coma raakt. Het schijnt ook goed voor je haar te zijn.

Spreekwoorden

Als de wijn is in de man, is de wijsheid in de kan.

Wie het onderste uit de kan wil, krijgt het lid op de neus. Wie te begerig is, krijgt vaak niets. Deze spreuk refereert aan het drinken van bier uit een pul met een deksel.

Gezegden

Beren temmen. Studententaal. Het wil zeggen dat iemand café-rekeningen te betalen heeft.

Daar wordt iets gebrouwen. Daar wordt iets bekokstoofd.

De zoete inval. Het gebeurde weleens dat in een brouwerij iemand tijdens het werk in de beslagkuip of de brouwerskuip viel. Dat noemde men de zoete inval.

Het is hier net de zoete inval. Hier komen continu mensen over de vloer.

Eigen bier smaakt het best. Er gaat niets boven wat je zelf maakt.

Er is leven in de brouwerij. Het is gezellig.

Page 14: GrimGram 2 - 2007

14 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 2 2007

14

Het valt in duigen. Er komt niets van terecht. De duigen zijn de houten delen van het vat, die in elkaar vallen als de hoepels niet goed sluiten.

Hij is onder water. Hij is aan de zwier.

Roerstok aan de wilgen hangen. Het (brouwers)-vak verlaten, om iets anders te gaan doen.

Tegen de klippen omhoog drinken. Héél veel drinken (pimpelen).

Uit de band springen. Zich eens onttrekken aan de dagelijkse regels en wetten. Dit gezegde is afgeleid van het ‘uit de band springen’ van houten biervaten. Dat gebeurde als de hoepels het niet meer hielden.

Vechten tegen de bierkaai.De potige jongens, die met gemak de zware houten biervaten op hun stoere schouders droegen waren natuurlijk in hoofdzaak aan de bierkaai te vinden. Men kon beter geen ruzie maken met deze gespierde kerels, dat was al bij voorbaat een verloren gevecht. Het beschrijft een hopeloze bij voorbaat verloren strijd.

Zo zat als een patat. Dat zeggen de Belgen als iemand een glaasje teveel op heeft.

Een bier op punt zetten. (vaktaal?)

Die kastelein schrijft met de riek. Deze café-baas ‘verschrijft’ zich bij het opmaken van de rekening, en bedriegt zo zijn gasten.

Boven z’n theewater. Dronken.

Uit een ander (bier)vaatje tappen ....

Een stuk in de kraag ... Veel gedronken. (een stuk = veel)

Buiten de waard rekenen. Geen rekening houden met de mening van een ander.????

Page 15: GrimGram 2 - 2007

1414 15R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 2 2007

Pippi Langkous songtekst

Twee maal drie is vier Wiedewiedewiet en twee is negen

Ik richt de wereld in Wiedewiede naar mijn eigen zin

Hai Pippi Langkous Tjollehee tjollehee tjollehopsasa

Hai Pippi Langkous die doet haar eigen zin

Drie maal drie is vijf Wiedewiedewie wil van mij leren

Vier min vijf is twee Diedeldiedeldoe een met ons mee

Ik heb een huis Een kakelbont geval

Een aapje en een paard Gebruiken het gewoon als stal

Ik heb een huis Ofschoon ik heel graag reis

En ieder die mij mag Die rekent mee op onze wijs

Drie maal drie is vijf Wiedewiedewie wil van mij leren

Vier min vijf is twee Diedeldiedeldoe een met ons mee

Page 16: GrimGram 2 - 2007

16 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 2 2007

16

Beste bolkers

Onderhand zullen jullie je wel afvragen hoe het gaat met het organiseren van de Owee. Om een overzicht te geven van hoe het gegaan is, is hier een stukje over het begin tot nu.

We begonnen met z’n drieën; Niels Treffers, Eric Stricker en John-Alan Pascoe. We stapten eind november in de commissie met eigenlijk één ding op het oog, beter en anders doen dan het voorgaande jaar (dit is hopelijk elk jaar de gedachte!). We werden in het begin veel bijgestaan door Yoerik de Voogd, die ons inleidde over de gang van zaken. Al snel werd duidelijk dat we functies moesten verdelen en meer mensen bij elkaar moesten rapen. Nu bestaat de commissie uit:

Eric Sticker VoorzitterJohn-Alan Pascoe SecretarisNiels Treffers PenningmeesterJoost Klip Commisaris KamerzoekdagenXander Verheij Commisaris X

Onze basis werd gevormd door de gedachte dat we eerst moeten weten wie we zijn, voordat we onszelf kunnen uitdragen. In februari hebben we contact opgenomen met Hugo Schuitemaker, die erg graag wilde bijdragen aan de commissie. Hugo had een nieuwe manier van aanpakken bedacht, die aansloot bij onze basisaanpak, om eerst uit te zoeken wie we als vereniging zijn.

Na lang onderzoek naar de vereniging, hebben wij een hele goede basis kunnen opstel-len voor de opzet van de Owee. Wij hebben dit jaar geen thema gekozen, maar een an-dere ‘oplossing’ bedacht. Natuurlijk gaan wij dit alles niet onthullen in de grimgram, maar laten wij alle hoekjes van ons idee zien in de themapresentatie.

De themapresentatie valt op 29 mei 20:00 uur!

In het algemeen hebben we ontdekt dat de commissie veel tijd vraagt. Ook is het niet even makkelijk voor iedereen om de functies aan te nemen. Voor ons allen was het al-lemaal erg nieuw, maar beetje bij beetje vinden we ons plaatsje. Wij hopen dat wij jul-lie allen zien op de themapresentatie, en dat we jullie even enthousiast kunnen krijgen, als dat we zelf zijn.

Groetjes,

Eric Stricker

Page 17: GrimGram 2 - 2007

1616 17R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 2 2007

The following takes placebetween 8:00 PM and 4:00 PM

on the day of the 24 24 marathon

08:00 PM De marathon gaat van start zoals gepland. Jack Bauers’ lange dag begint; en die van ons ook.

10:23 PM Ontvoeringen en aanslagen. Waar gaat de wereld toch heen? Langzaam begint Jacks problematische situatie zich te ontwikkelen.

02:36 AM Paranoia slaat toe. Iedereen zou wel een potentiële terrorist kunnen zijn. Niemand is meer te vertrouwen. Uit voorzorg laten ook de Bolkers t/m niets meer aan het toeval over. Elke actie van de anderen, van koffie zetten tot ontbijt maken, wordt uit voorzorg met uiterste zorgvuldigheid 07:59 AM geobserveerd. Elk verlies van concentratie kan funest zijn. 09:34 AM Mijn grip op de realiteit begin ik langzaam kwijt te raken. Realiteit en waanbeelden zijn nog moeilijk van elkaar te scheiden. Ik kan niets anders dan toegeven aan mijn volledige desoriëntatie.

11:06 AM Alles begint langzaam weer duidelijk te worden. Jacks acties hebben hem kennelijk weer in een lastig pakket gebracht. Voorzichtig proberen we enkele boter hammen naar binnen te krijgen op onze inmiddels gevoelige magen.

02:11 PM De middag verloopt langzaam. Aan de honger en brakheid zijn we al gewend geraakt. De puzzelstukjes beginnen langzaam op hun plaats te vallen.

04:00 PM Enorme spanning. De laatste confrontatie, nog enkele schoten… Na 20 uur - 30% reclame in een programma is inderdaad kl*t* – zijn de terroris ten eindelijk opgeruimd en is de marathon voorbij.

Zoals nu wel duidelijk moge zijn, was de marathon geslaagd. Nog veel filmplezier ge-wenst en misschien zien we je wel verschijnen tijdens de volgende B-Film-activiteit.

Frank HoebenSecretaris B-Film

Page 18: GrimGram 2 - 2007

18 Reg

iona

al E

duca

tief M

ultic

ultu

reel

Ava

nt-G

ardi

scht

isch

Lijf

blad

de

Grim

Gra

m

NR. 2 2007

18

Page 19: GrimGram 2 - 2007

1818 19R

egionaal Educatief Multicultureel Avant-G

ardischtisch Lijfblad de Grim

Gram

NR. 2 2007

Grimgramenquete

Knip deze enquete uit en stop hem ingevuld en wel in de grimgrambox bij de bar (Je mag meerdere opties per vraag kiezen)

Wat wil ik zelf doen voor de grimgram0 Weinig (ik heb vorig jaar nog een stukje ingeleverd)0 Een klein beetje (ik zorg voor de aankondiging van activiteiten)0 Superveel (ik wil in de redactie)0 Wat is de grimgram??? (sukkel)

Wat wil ik graag lezen in de grimgram?0 De laatste bikini mode met Britney Spears als model0 Geblaat van de voorzitter0 Voorleesverhalen0 Ik wil alleen maar strips0 Kan me eigenlijk niets schelen, als er maar een kleurplaat bij zit0 Interessante achtergrondartikelen over muurschilderingen0 Verslagen van activiteiten bij de bolk0 Anders, nl....

Wat wil ik absoluut niet zien in de grimgram?0 Aankleedpop van Eva0 De laatste bikini mode met Katja Schuurman als model0 Songteksten van kinderliedjes0 Wie de slechtste kok is van de maand0 De ledenlijst0 Stukje van de voorzitter

Wat de grimgram voor mij betekent0 Slapeloze treinreis0 De hele wereld0 Niet in slaap vallen tijdens college0 Mooie kleur wc-papier0 Toch het gevoel hebben lid te zijn bij de bolk

Page 20: GrimGram 2 - 2007