Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

28
De stad en het landschap aan uw voeten Nieuwbouw Rembrandtkade

description

brochure voor een nieuwbouwproject aan de IJssel van Stichting Eigen Bouw in Deventer

Transcript of Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Page 1: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

De stad en het landschap aan uw voeten

Nieuwbouw Rembrandtkade

Page 2: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008
Page 3: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

In goede handen

Op één van de mooiste plekken in Deventer, aan de Rembrandtkade langs de IJssel, verrijst een nieuw appartementencomplex van Stichting Eigen Bouw. Het is een complex waar wij trots op zijn. In het complex treft u moderne en comfortabele appartementen, die goed toegankelijk zijn en een flexibele indeling kennen. U kunt met keuzepakketten zelf invulling geven aan uw wensen op het gebied van afwerking en comfort. Vanuit de appartementen heeft u een fraai uitzicht op de IJssel.

De appartementen zijn gelegen in Zandweerd-Noord, een gewilde wijk in Deventer: ruim opgezet, groen en met een prettige sociale omgeving. De woningen liggen aan of vlakbij de IJssel, met haar weidse uiterwaarden en het buitengebied onder handbereik. In tien minuten fietsen staat u middenin het historische centrum van Deventer met haar gevarieerde winkelaanbod, levendige horeca en tal van culturele activiteiten en voorzieningen.

De nieuwe appartementen waaruit u nu kunt kiezen, maken deel uit van een omvangrijk herstructureringsproject langs de Rembrandtkade.

Stichting Eigen Bouw wil haar woningvoorraad modern en eigentijds houden. Bovendien spelen we met de nieuwbouw in op de woonwensen van de sterk groeiende groep senioren.

Stichting Eigen Bouw is een kleinschalige particuliere verhuurder in Deventer met circa achthonderd woningen. Wij onderscheiden ons doordat we onze huurders net iets meer bieden: hoge kwaliteit en woningen op goede locaties. Dat zijn niet alleen mooie woorden: als eerste particuliere verhuurder in Nederland kreeg Stichting Eigen Bouw in 2007 het KWH Huurlabel toegekend van het Kwaliteits-centrum Woningcorporaties Huursector. Huurders zijn bij ons in goede handen.

Wij vertrouwen erop dat u – als u kiest voor een van onze appartementen bij de IJssel – het daar heel lang naar uw zin zult hebben.

Aerdt Nijland, directeur Stichting Eigen BouwHenk Brand, voorzitter bestuur Stichting Eigen Bouw

Page 4: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

De stad en het landschap aan uw voetenWie kiest voor wonen aan of pal achter de Rembrandtkade in Deventer, kiest voor één van de mooiste locaties van de stad. De plek biedt uitzicht op de weidse uiterwaarden van de IJssel. Dat betekent opstaan met een blik op de opkomende zon, lekker uitwaaien met de hond of wandelen met de kleinkinderen in de uiterwaarden, de boten voorbij zien trekken op de rivier, trekvogels spotten met de verrekijker, maar soms ook de regen die ongehinderd op de ramen klettert.

Het directe ‘achterland’ van de locatie is Zandweerd-Noord, een gelief-de wijk in Deventer. De wijk is ruim van indeling, met veel groen en met een winkelcentrum voor alle dagelijkse boodschappen onder handbereik. Zandweerd-Noord biedt een prettige sociale omgeving waar u zich snel vertrouwd zult voelen.

Het historische centrum van Deventer bevindt zich op geringe afstand. In tien minuten kunt u op de Brink staan. Dat plein vormt het hart van de oude binnenstad met haar rijke winkelaanbod, de gevarieerde horeca, schouwburg, musea en befaamde jaarlijkse festivals als de Boekenmarkt, Deventer op Stelten en het Dickensfestijn.

Wie juist even afstand wil nemen van de stadse drukte, stapt op de fiets en rijdt langs de uiterwaarden zo richting het noorden, waar rond Diepenveen prachtige landgoederen als Nieuw Rande, ’t Nijendal en de Hooge Kamp liggen. Of iets verder weg Havezate De Haere bij de inlaat van de IJssellinie en het natuurgebied de Duursche Waarden bij Fortmond, waar u ongestoord van het open rivierlandschap kunt genieten.

De bereikbaarheid van de Rembrandtkade is prima. Het station ligt op redelijke afstand, op loopafstand stopt een stadsbus en de A1 ligt op tien minuten rijden met de auto. Handig voor als u de regio uit moet of omgekeerd als u bezoek krijgt ‘van verre’.

Al deze voordelen komen bovenop het feit dat Stichting Eigen Bouw op deze locatie aan de IJssel moderne, comfortabele appartementen bouwt, die gemakkelijk toegankelijk zijn en zeer geschikt voor senioren. Ondergronds parkeren en een fraaie binnentuin, die wat betreft de sfeer aansluit bij het rivierenlandschap, completeren de directe woonomgeving. Kortom: hier liggen de voordelen van de stad en van het landschap aan uw voeten.

Page 5: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008
Page 6: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Masterplan RembrandtkadeDe nieuwbouwplannen die we u in deze brochure presenteren, maken deel uit van het ‘Masterplan herstructurering Rembrandtkade e.o’ dat in opdracht van Eigen Bouw is opgesteld. In het masterplan staat beschreven hoe in de periode 2008 – 2020 de huidige flats en eengezinswoningen van Eigen Bouw aan en net achter de Rembrandtkade worden vervangen door nieuwe levensloopbestendige appartementen.

Het masterplan voorziet in nieuwbouw van in totaal 294 appartementen in diverse prijsklassen. De appartementen zijn verdeeld over verschillende gebouwen, die variëren in hoogte van vier tot zes woonlagen. Onder de

woningen wordt een half verdiepte kelder aangelegd, waar zich de parkeerplaatsen en bergingen bevinden. De woonomgeving zal opnieuw worden ingericht.

Het masterplan is ‘opgeknipt’ in drie deelplannen. In de periode 2005 t/m 2020 worden deze deelplannen uitgevoerd. Stichting Eigen Bouw wil met deze geleidelijke ontwikkeling inspelen op de toenemende vergrijzing en de groeiende vraag naar aantrekkelijke woningen voor senioren. Alle appartementen worden dan ook levensloopbestendig gebouwd. De bouw van het eerste deelplan begint in april 2008.

deelplan 1: 2008 - 2010deelplan 2: 2010 - 2015deelplan 3: 2015 - 2020

Page 7: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Iedereen een blik op de rivierInterview: Rob Bakker

Van alle mooie kanten die het wonen aan of pal achter de Rembrandt-kade biedt, springt er één onmiskenbaar bovenuit: het wonen aan of vlakbij de IJssel. De aanblik van de rivier is iets wat je iedereen gunt. Dus ontwierp architect Rob Bakker van Bureau voor Architektuur & Ruimtelijke Ordening Martini bv, het nieuwbouwplan tussen de IJsselflat en de Rembrandtflat zo, dat vanuit elke woning zicht op de IJssel mogelijk is.

‘Dat iedereen een blik op de rivier moet kunnen hebben, was één van de belangrijkste uitgangspunten bij het ontwerp. De grote ruimten tussen de blokken langs de Rembrandtkade bieden voldoende doorzicht om dit uitgangspunt in het hele nieuwbouwplan te kunnen waarmaken. De onderste woningen in de tweede rij achter de Rembrandtkade liggen ongeveer anderhalve meter boven het maaiveld, zodat zelfs vanaf dat niveau zicht op de rivierloop mogelijk is.’

Rob Bakker hield er ook rekening mee dat de woningen door het open landschap vanaf grote afstand zichtbaar zijn. ‘Aan de Rembrandtkade is het ontwerp zo dat de woningblokken als het ware grote ramen zijn

die op het landschap zijn gericht. Die ramen hebben een omlijsting van antracietkleurig beton. De drie blokken sluiten op elkaar aan, maar het patroon van de gevel verspringt. Zo ontstaat een ‘ketting’ tussen de gerenoveerde IJsselflat en Rembrandtflat.’

De woningen in de Ruysdaelstraat hebben schuin uitstekende balkons waar vanaf de IJssel goed is te zien. Dit verwijst naar de gelijksoortige balkons van de iets verderop gelegen Rembrandtflat. Het tegelwerk van de liftschacht aan de Pieter Bothstraat verwijst weer naar de schachten van de IJsselflat. Zo sluiten de nieuwe woningcomplexen aan op de directe omgeving.

‘Met elkaar vormen de woningen een mooi geheel. Ze liggen op een schitterende locatie, aan de rivier en dicht bij het centrum van Deventer. De woningen krijgen een afwerking met mooie materialen en de bin-nentuinen worden als park ingericht. Het wordt daar echt heel mooi wonen,’ besluit Bakker enthousiast.

Page 8: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

A

B

C

NieuwbouwGevarieerde opzet

In het eerste deelplan zullen 109 nieuwe huurappartementen gebouwd worden. Het plan kent een gevarieerde opzet. De nieuwbouw is opgebouwd uit drie blokken. Aan de Rembrandtkade en de Ruysdaelstraat heeft de nieuwbouw zes woonlagen en aan de Pieter Bothstraat vier woonlagen. De blokken liggen rondom een fraai ingerichte binnentuin. In het appartementencomplex komen drie- en vierkamer-appartementen van verschillende grootte en prijsklasse. Alle appartementen zijn georiën-teerd op de binnentuin en de IJssel.

De bouw kent twee fasen:• De bouw van de eerste fase start in april 2008. De appartement in blok A aan de Pieter Bothstraat en blok B aan de Ruysdaelstraat zullen in de eerste helft van 2009 worden opgeleverd. Het zijn bij elkaar 73 appartementen in de sociale huursector.

• De bouw van de tweede fase begint direct na oplevering van de eerste fase, medio 2009. Oplevering van appartementen in blok C aan de Rembrandtkade staat gepland voor de tweede helft van 2010. Het betreffen in totaal 36 appartementen in de vrije huursector.

Fraaie woonomgeving

Tussen de blokken ligt een besloten binnentuin. De binnentuin is bereikbaar vanaf de Pieter Bothstraat en kent verschillende niveaus. Aan de Rembrandtkade komt een soort uitzichtpunt op de IJssel waar men kan genieten van het uitzicht op de rivier en de uiterwaarden. In de binnentuin ligt ook de trap die leidt naar de fietsenbergingen in de kelder. De groenstroken rondom het appartementencomplex krijgen eveneens een geheel nieuwe inrichting.

Page 9: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Interview: Jeroen Heij

De binnentuin van het nieuwe wooncomplex aan de Rembrandtkade biedt omwonenden een vriendelijke omgeving die uitnodigt om buiten te zijn, te wandelen, te zitten en om elkaar te ontmoeten. Op deze bijzonde-re locatie, waar stad en landschap samenkomen, laat tuin- en landschaps-architect Jeroen Heij van adviesbureau Haver Droeze iets bijzonders ontstaan.

‘De binnentuin weerspiegelt vooral de sfeer van het aangrenzende rivie-renlandschap. Het wordt een soort stroomgebied met golvende lijnen en natuurlijke bewegingen. De paden golven door de tuin en groene ‘kus-sens’ vormen hierin eilandjes. Bij de sfeer horen ook natuurlijke materia-len zoals riet, keitjes op de paden en verschillende grassen. Enkele bomen zorgen voor een zekere begrenzing en beschutting tegen zon en wind.’

In de bestrating komen geglazuurde steentjes die vooral in de avondzon voor glinsteringen gaan zorgen die doen denken aan glinsteringen op het water. Een jeu de boulesbaan en het ‘IJsselbalkon’ completeren de bin-nentuin. In het hart van de tuin komt de entree naar de fietsenbergingen in de kelder. De paden er naartoe lopen vanaf de straat wat omlaag, zodat

een natuurlijke glooiing ontstaat en de centrale fietsenbergingen makke-lijk bereikbaar zijn.

In de groenstrook aan de buitenrand langs de Rembrandtkade zorgen hagen voor een gevoel van beschutting. Het patroon van hagen sluit mooi aan bij de bestaande tuinen met hagen langs de IJsselflat. Aan de Zand-weerd kant, langs de Pieter Bothstraat, liggen de woningen ongeveer anderhalve meter boven het maaiveld. Dat biedt ruimte aan een mooie, kleurige strook.De sfeer van de tuinwijk uit de jaren zestig komt hier terug. Heesters, bloesembomen en veel bloemen zorgen ervoor dat daar het hele jaar door wat te beleven is. Op de hoek van de Ruysdaelstraat en de Pieter Bothstraat komt een ontmoetingspleintje voor de buurt. Als het mooi weer is, kunnen hier terrasstoelen buiten staan. Rondom de sierperenboom kunnen mensen informeel zitten op een zitmuurtje. Bijzondere bestrating geeft de plek een accent, waardoor het pleintje een herkenbare plek wordt die de gast-vrijheid van de ‘buurtkamer’ benadrukt.

De sfeer van het rivierenlandschap in de binnentuin

Page 10: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

De appartementenIn de nieuwbouw worden in totaal 109 appartementen gerealiseerd. Daarvan zijn er 103 een driekamer-appartement en 6 een vierkamer-ap-partement. De zes vierkamer-appartementen bevinden zich in blok C aan de Rembrandtkade (woningtype C3). In blok A aan de Pieter Bothstraat en blok B aan de Ruysdaelstraat bevinden zich uitsluitend driekamer-appartementen. Alle appartementen beschikken over een balkon met uitzicht op de IJssel en/of de binnentuin. De appartementen op de eerste woonlaag in blok A aan de Pieter Bothstraat hebben een groot terras grenzend aan de binnentuin. Alle appartementen hebben naast een ruime berging in het appartement de beschikking over een fietsenberging van ongeveer 6m2. Deze bergingen bevinden zich in de half verzonken kelder.

4

5

6

Alle appartementen zijn met een lift bereikbaar. De liften liggen in de drie trappenhuizen op de hoeken van het appartementencomplex, waardoor de loopafstand naar de appartementen zo kort mogelijk is. De trappen- huizen zijn alleen toegankelijk voor bewoners, bezoek kan met een video-fooninstallatie worden binnengelaten. Vanuit het trappenhuis komt men op de galerij waaraan de appartementen gelegen zijn. Alle apparte-menten zijn door de trappenhuizen en galerijen met elkaar verbonden. De galerij op de eerste woonlaag in blok A aan de Pieter Bothstraat is met een trap direct vanaf het trottoir bereikbaar. De voordeuren van de appartementen in de onderste woonlaag van blok B en blok C zijn tevens bereikbaar vanuit de binnentuin. Vanuit de drie trappenhuizen zijn ook de parkeerplaatsen in de kelder en de fietsenbergingen te bereiken.

Page 11: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

1

2

3

Page 12: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Blok ADit blok aan de Pieter Bothstraat bevat 44 appartementen in de sociale huursector. Aan weerszijden van het blok bevindt zich een trappenhuis met lift. Aan elke galerij liggen elf appartementen. Het blok bestaat uit vier woonlagen. Het verschil tussen de woningtypen zit in het terras of bal-kon. De appartementen op de eerste woonlaag hebben een ruim terras dat direct grenst aan de binnentuin. De appartementen op andere woon-lagen hebben een balkon dat afwisselend per laag aan de linkerzijde (type A1-b op woonlaag 2 en 4) of rechterzijde (type A1-c op woonlaag 3) ligt. Daarnaast hebben de eindwoningen in de ‘kopgevel Moreelsestraat’ een extra raam.

Page 13: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Blok ATabel: oppervlakken vertrekken per woningtype in m2

Type A1-a A1-b A1-cWoonkamer - Keuken 32,1 32,1 32,1Slaapkamer 1 13,5 13,5 13,5Slaapkamer 2 8,6 8,6 8,6Slaapkamer 3 - - -Hal 8,3 8,3 8,3Toilet 1,1 1,1 1,1Badkamer 5,9 5,9 5,9CV / Berging 3,7 3,7 3,7Terras / Balkon 20,8 6,6 6,6 Fietsenberging 5,5 5,5 5,5

Page 14: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Blok BDit blok aan de Ruysdaelstraat bevat 29 appartementen in de sociale huursector. Het blok bestaat uit zes woonlagen. Aan elke galerij liggen vijf appartementen. Op de eerste woonlaag zijn dit er vier in verband met de inrit van de parkeergarage. De appartementen hebben een schuin uitste-kend balkon. Aan weerszijden van het blok bevindt zich een trappenhuis met lift. Op de hoek Pieter Bothstraat - Ruysdaelstraat bevindt zich de bijeenkomstruimte voor algemeen gebruik.

Page 15: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Blok BTabel: oppervlakken vertrekken per woningtype m2

Type B1-a B2-a B3-aWoonkamer - Keuken 29,7 34,0 34,0Slaapkamer 1 14,2 12,6 13,7Slaapkamer 2 9,7 8,0 8,5Slaapkamer 3 - - -Hal 12,4 6,8 8,4Toilet 1,1 1,1 1,1Badkamer 4,1 7,0 6,0CV / Berging 3,6 5,2 3,5Balkon 5,0 5,0 5,0 Fietsenbergingen 5,5 5,5 5,5

Page 16: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Blok CDit blok aan de Rembrandtkade bevat uit 36 appartementen in de vrije huursector. Het blok bestaat uit zes woonlagen. Aan elke galerij liggen zes appartementen. In dit blok bevinden zich ook zes vierkamer-appartementen (type C3), de overige appartementen zijn driekamer-appartementen. Op de hoek Rembrandtkade-Ruysdaelstraat staat het trappenhuis met lift. De andere zijde van de galerij wordt via een noodtrap ontsloten.

Page 17: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Blok C - type C1Tabel: oppervlakken vertrekken per woningtype in m2 Type C1-a C1-b C1-c C1-dWoonkamer - Keuken 44,2 40,9 44,2 44,2Slaapkamer 1 15,3 15,3 15,3 15,3Slaapkamer 2 9,6 9,6 9,6 9,6Slaapkamer 3 - - - -Hal 9,1 9,1 9,1 9,1Toilet 1,1 1,1 1,1 1,1Badkamer 6,2 6,2 6,2 6,2CV / Berging 5,1 5,1 5,1 5,1Balkon 4,2 4,2 4,2 5,4 Fietsenberging 5,5 5,5 5,5 5,5

5.4m2

Page 18: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Blok C - type C2Tabel: oppervlakken vertrekken per woningtype in m2

Type C2-a C2-b C2-c C2-dWoonkamer - Keuken 44,2 40,9 44,2 44,2Slaapkamer 1 15,3 15,3 15,3 15,3Slaapkamer 2 9,4 9,4 9,4 9,4Slaapkamer 3 - - - -Hal 9,1 9,1 9,1 9,1Toilet 1,1 1,1 1,1 1,1Badkamer 6,4 6,4 6,4 6,4CV / Berging 5,1 5,1 5,1 5,1Balkon 4,2 4,2 4,2 5,4 Totaal 5,5 5,5 5,5 5,5

4.2m2

6.4m2

4.2m2

6.4m2 6.4m2

Page 19: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Blok C - type C3Tabel: oppervlakken vertrekken per woningtype in m2

Type C3-a C3-b C3-c C3-dWoonkamer - Keuken 43,0 39,8 43,0 43,0Slaapkamer 1 16,0 16,0 16,0 16,0Slaapkamer 2 8,7 8,7 8,7 8,7Slaapkamer 3 8,9 8,9 8,9 8,9Hal 9,6 9,6 9,6 9,6Toilet 1,1 1,1 1,1 1,1Badkamer 6,4 6,4 6,4 6,4CV / Berging 5,3 5,3 5,3 5,3Balkon 4,2 4,2 4,2 4,2 Totaal 5,6 5,8 5,9 6,3

4.2m2 4.2m2

Page 20: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

ParkeerkelderOnder het appartementencomplex bevindt zich een half verzonken stallingsgarage voor auto’s. De in- en uitrit voor de auto ligt aan de Pieter Bothstraat op de hoek met de Ruysdaelstraat, naast trappenhuis B. De stallingsgarage is alleen toegankelijk voor huurders van een parkeerplaats en wordt met een hek afgesloten. In de stallingsgarage is ruimte voor 118 parkeerplaatsen. De 36 vrije sector huurappartementen (blok C) worden inclusief parkeerplaats verhuurd. Huurders van een sociaal huurapparte-ment (blok A en blok B) kunnen zelf beslissen of zij wel of geen parkeerplaats willen huren. Parkeerplaatsen die niet aan bewoners van het apparte-mentencomplex zijn verhuurd, worden aan omwonenden verhuurd. De

overige parkeerplaatsen die rondom het appartementencomplex liggen zijn openbaar.

Ook heeft elk appartement in de kelder een fietsenberging. Bewoners kunnen de fietsenbergingen bereiken via het trappenhuis of via een trap die uitkomt in de binnentuin. De bergingen zijn verdeeld over vijf aparte zones, die alleen toegankelijk zijn voor de huurders van de appartementen waar-van de berging in de desbetreffende zone ligt. Op de prijslijst staat bij de bouwnummers tevens het bijbehorende bergingnummer aangegeven. Zo kunt u ook direct zien welke berging bij het appartement hoort.

Page 21: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Technische informatieDe technische informatie en de bijbehorende woningplattegronden zijn nauwkeurig en met zorg samengesteld. Wij moeten echter een voorbehoud maken ten aanzien van eventueel door de overheid en/of nutsbedrijven opgelegde wijzigingen. Stichting Eigen Bouw is ge-rechtigd zonder aanpassing van de huurprijs wijzigingen in het plan aan te brengen als dit bij de (af)bouw noodzakelijk mocht blijken en dit geen afbreuk doet aan de kwaliteit van de appartementen.

Start bouwNaar verwachting start de nieuwbouw in april 2008.

MaatvoeringDe maatvoering op de woningplattegronden is weergegeven in mil-limeters. De praktijk wijst uit dat hier in werkelijkheid enigszins van kan worden afgeweken.

BouwnummerDe woningen zijn genummerd met behulp van een bouwnummer. Houd er rekening mee dat dit geen huisnummer is en dat dit num-mer uitsluitend in gebruik is tijdens de bouwperiode.

Kleurenschema

Onderdeel van het gebouw Materiaal Kleur

Gevelmetselwerk Baksteen Donkerrood BeigeGevelbekleding Kunstharsgebonden Warmgeel panelen StaalblauwBekleding liftschachten Keramische tegels BeigeBuitenkozijnen toegangsportalen Meranti KwartsgrijsBuitendeuren toegangsportalen Meranti Pastelgeel (A) Pastelgroen (A-B) Briljantblauw (B-C)Buitenkozijnen trappenhuizen/galerijen Meranti Kwartsgrijs Geëmailleerd glas DonkergrijsBuitendeuren trappenhuizen/galerijen Meranti KwartsgrijsBuitenkozijnen appartementen Meranti Warmgeel (A, B) Briljantblauw (C)Buitendeuren appartementen Meranti Warmgeel (A, B) Briljantblauw (C)Buitenramen appartementen Meranti Warmgeel (A, B) Briljantblauw (C)Afdekbanden/kaders gevelmetselwerk Beton Grijs naturel Antraciet (C)Trappen/bordessen/galerijen Beton Grijs naturelRaamwerken galerijen/balkons Verzinkt staal Zilvergrijs naturelLeuningen/balustrades Verzinkt gecoat staal Antraciet Gekleurd glas (transp.) Blauw, rood, geel (A, B), Grijs (C)Kolommen Verzinkt gecoat staal KwartsgrijsBinnenkozijnen Staal Gebroken witBinnendeuren Hardboard Gebroken wit

Page 22: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Afwerkstaat Appartementen typen (A, B) en (C): Vertrek Vloerafwerking Wandafwerking Plafondafwerking verwarming Electra (minimaal) Overige Installaties Overig (te handhaven licht- enkele dubbele temperatuur) punten WCD WCD Hal geschuurde anhydriet gietdekvloer met geëgaliseerd zonder behang structuurspuitwerk 20 ∞C 1 1 meterkast, radiator, rookmelder op lichtnet, voordeurbel en keuzemogelijkheden matrand t.p.v. woningentreedeur wit afgelakte meranti vloerplinten beldrukker t.p.v. voordeur Woonkamer geschuurde anhydriet gietdekvloer geëgaliseerd zonder behang structuurspuitwerk 24 ∞C 2 4 (A, B) toevoerventiel ventilatielucht, aansluitpunten PTT en CAI, keuzemogelijkheden wit afgelakte meranti vloerplinten 6 (C) radiator(en), (klok)thermostaat, videofoon-installatie Keuken geschuurde anhydriet gietdekvloer keramische wandtegels, tot circa structuurspuitwerk 24 ∞C 1 1 2 (A, B) afvoerventiel ventilatielucht, meerstanden schakelaar voor keuzemogelijkheden 600 mm. boven het aanrechtblad, 3 (C) ventilatie, loze leidingen t.b.v. vaatwasser, electrische daarboven structuurspuitwerk kookplaat en boiler Toilet keramische vloertegels keramische wandtegels, tot structuurspuitwerk 20 ∞C 1 afvoerventiel ventilatielucht, fontein met K-waterkraan, keuzemogelijkheden t.p.v. de binnendeur een aan de boven- circa 1.500 mm. boven de vloer, staande toiletpot +6 met laaghangend reservoir (A, B) zijde afgeronde kunststenen dorpel daarboven structuurspuitwerk hangtoilet +6 met inbouwreservoir (C), toiletrolhouder Badkamer keramische vloertegels op afschot, keramische wandtegels, tot structuurspuitwerk 24 ∞C 2 1 afvoerventiel ventilatielucht, meerstanden schakelaar keuzemogelijkheden t.p.v. de binnendeuren een aan de circa 2.200 mm. boven de vloer, ventilatie (C), radiator; wastafel met K+W-waterkraan, plancet, bovenzijde afgeronde kunststenen daarboven structuurspuitwerk spiegel; douchehoek met thermostatische K+W-waterkraan, dorpel glijstang en douchegarnituur Slaapkamer 1 geschuurde anhydriet gietdekvloer geëgaliseerd zonder behang structuurspuitwerk 24 ∞C 1 2 (A, B) toevoerventiel ventilatielucht, loze aansluitpunten PTT en CAI keuzemogelijkheden wit afgelakte meranti vloerplinten 3 (C) radiator(en) Slaapkamer 2, 3 geschuurde anhydriet gietdekvloer geëgaliseerd zonder behang structuurspuitwerk 24 ∞C 1 2 (A, B) toevoerventiel ventilatielucht, loos aansluitpunt CAI, keuzemogelijkheden wit afgelakte meranti vloerplinten 3 (C) radiator(en) Open buiten- prefab beton met stroef oppervlak of privacy-scherm van aluminium met n.v.t. n.v.t. 1 (C) ruimte betontegels mat glas tussen aaneengesloten (balkon of terras) balkons of terrassen Berging in woning geschuurde anhydriet gietdekvloer geëgaliseerd zonder behang structuurspuitwerk 20 ∞C 1 2 afvoerventiel ventilatielucht, HR-verwarmingsketel met keuzemogelijkheden wit afgelakte meranti vloerplinten ventilatieunit, wasmachineaansluiting, loos aansluitpunt wasdroger (C) Berging in kelder betonvloer monolitisch afgewerkt beton of kalkzandsteen, niet beton, niet afgewerkt n.v.t. 1 lichtpunt zwakstroom (42 volt) op gemeenschappelijke afgewerkt installatie

Alle aanwezige kozijnen worden afgelakt opgeleverd met zijdeglans verf en worden waar nodig voorzien van een vensterbank met hardkunststof afwerklaag. Alle woningen worden voorzien van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Algemene ruimten: Vertrek Vloerafwerking Wandafwerking Plafondafwerking Overige Installaties Overig Toegangsportalen keramische vloertegels en t.p.v. de sierpleisterwerk gipsplaat, gesausd beldrukinstallatie met videofoon, (nood)verlichting Postkasten van binnen- toegangsdeur een schoonloopmat uit te openen Trappenhuizen prefab beton met stroef oppervlak sierpleisterwerk houtwolcementplaat, gesausd 1x lift voor 8 personen of 630 kg (A) 2x lift voor 13 personen of 1000 kg per lift (A-B) en (B-C) Galerij poreuze betonnen dekvloer (1e woonlaag) kunstharsgebonden bekledingspanelen, beton niet afgewerkt lichtpunt t.p.v. woningstoegangsdeuren, noodverlichting prefabbeton met stroef oppervlak draai-/kiepramen en (deur)kozijnen, (2-6e woonlaag) galerijschermmen met doorzichtig glas tot 1200 mm + galerijvloer Stallingsgarage monolitisch afgewerkte slijtvaste beton- betonwand niet afgewerkt beton niet afgewerkt en plaatselijk stalen vouwhek met spijlen elektrisch bedienbaar, vloer houtwolcementplaat electrische schuifdeur naar bergingenkelder, (nood)verlichting Binnentuin plantvakken en baksteen bestratingen in prefabbetonnen omrandingen t.p.v. n.v.t. straatverlichting diverse kleuren en formaten borders en plantenbakken

Page 23: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Afwerkstaat Appartementen typen (A, B) en (C): Vertrek Vloerafwerking Wandafwerking Plafondafwerking verwarming Electra (minimaal) Overige Installaties Overig (te handhaven licht- enkele dubbele temperatuur) punten WCD WCD Hal geschuurde anhydriet gietdekvloer met geëgaliseerd zonder behang structuurspuitwerk 20 ∞C 1 1 meterkast, radiator, rookmelder op lichtnet, voordeurbel en keuzemogelijkheden matrand t.p.v. woningentreedeur wit afgelakte meranti vloerplinten beldrukker t.p.v. voordeur Woonkamer geschuurde anhydriet gietdekvloer geëgaliseerd zonder behang structuurspuitwerk 24 ∞C 2 4 (A, B) toevoerventiel ventilatielucht, aansluitpunten PTT en CAI, keuzemogelijkheden wit afgelakte meranti vloerplinten 6 (C) radiator(en), (klok)thermostaat, videofoon-installatie Keuken geschuurde anhydriet gietdekvloer keramische wandtegels, tot circa structuurspuitwerk 24 ∞C 1 1 2 (A, B) afvoerventiel ventilatielucht, meerstanden schakelaar voor keuzemogelijkheden 600 mm. boven het aanrechtblad, 3 (C) ventilatie, loze leidingen t.b.v. vaatwasser, electrische daarboven structuurspuitwerk kookplaat en boiler Toilet keramische vloertegels keramische wandtegels, tot structuurspuitwerk 20 ∞C 1 afvoerventiel ventilatielucht, fontein met K-waterkraan, keuzemogelijkheden t.p.v. de binnendeur een aan de boven- circa 1.500 mm. boven de vloer, staande toiletpot +6 met laaghangend reservoir (A, B) zijde afgeronde kunststenen dorpel daarboven structuurspuitwerk hangtoilet +6 met inbouwreservoir (C), toiletrolhouder Badkamer keramische vloertegels op afschot, keramische wandtegels, tot structuurspuitwerk 24 ∞C 2 1 afvoerventiel ventilatielucht, meerstanden schakelaar keuzemogelijkheden t.p.v. de binnendeuren een aan de circa 2.200 mm. boven de vloer, ventilatie (C), radiator; wastafel met K+W-waterkraan, plancet, bovenzijde afgeronde kunststenen daarboven structuurspuitwerk spiegel; douchehoek met thermostatische K+W-waterkraan, dorpel glijstang en douchegarnituur Slaapkamer 1 geschuurde anhydriet gietdekvloer geëgaliseerd zonder behang structuurspuitwerk 24 ∞C 1 2 (A, B) toevoerventiel ventilatielucht, loze aansluitpunten PTT en CAI keuzemogelijkheden wit afgelakte meranti vloerplinten 3 (C) radiator(en) Slaapkamer 2, 3 geschuurde anhydriet gietdekvloer geëgaliseerd zonder behang structuurspuitwerk 24 ∞C 1 2 (A, B) toevoerventiel ventilatielucht, loos aansluitpunt CAI, keuzemogelijkheden wit afgelakte meranti vloerplinten 3 (C) radiator(en) Open buiten- prefab beton met stroef oppervlak of privacy-scherm van aluminium met n.v.t. n.v.t. 1 (C) ruimte betontegels mat glas tussen aaneengesloten (balkon of terras) balkons of terrassen Berging in woning geschuurde anhydriet gietdekvloer geëgaliseerd zonder behang structuurspuitwerk 20 ∞C 1 2 afvoerventiel ventilatielucht, HR-verwarmingsketel met keuzemogelijkheden wit afgelakte meranti vloerplinten ventilatieunit, wasmachineaansluiting, loos aansluitpunt wasdroger (C) Berging in kelder betonvloer monolitisch afgewerkt beton of kalkzandsteen, niet beton, niet afgewerkt n.v.t. 1 lichtpunt zwakstroom (42 volt) op gemeenschappelijke afgewerkt installatie

Alle aanwezige kozijnen worden afgelakt opgeleverd met zijdeglans verf en worden waar nodig voorzien van een vensterbank met hardkunststof afwerklaag. Alle woningen worden voorzien van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Algemene ruimten: Vertrek Vloerafwerking Wandafwerking Plafondafwerking Overige Installaties Overig Toegangsportalen keramische vloertegels en t.p.v. de sierpleisterwerk gipsplaat, gesausd beldrukinstallatie met videofoon, (nood)verlichting Postkasten van binnen- toegangsdeur een schoonloopmat uit te openen Trappenhuizen prefab beton met stroef oppervlak sierpleisterwerk houtwolcementplaat, gesausd 1x lift voor 8 personen of 630 kg (A) 2x lift voor 13 personen of 1000 kg per lift (A-B) en (B-C) Galerij poreuze betonnen dekvloer (1e woonlaag) kunstharsgebonden bekledingspanelen, beton niet afgewerkt lichtpunt t.p.v. woningstoegangsdeuren, noodverlichting prefabbeton met stroef oppervlak draai-/kiepramen en (deur)kozijnen, (2-6e woonlaag) galerijschermmen met doorzichtig glas tot 1200 mm + galerijvloer Stallingsgarage monolitisch afgewerkte slijtvaste beton- betonwand niet afgewerkt beton niet afgewerkt en plaatselijk stalen vouwhek met spijlen elektrisch bedienbaar, vloer houtwolcementplaat electrische schuifdeur naar bergingenkelder, (nood)verlichting Binnentuin plantvakken en baksteen bestratingen in prefabbetonnen omrandingen t.p.v. n.v.t. straatverlichting diverse kleuren en formaten borders en plantenbakken

Page 24: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

VerhuurinformatieKeuzemogelijkhedenVanzelfsprekend wilt u het appartement dat u gaat huren naar eigen smaak inrichten. Hiertoe bieden wij u volop ruimte. We hebben verschil-lende mogelijkheden voor u geselecteerd om het appartement naar wens af te werken of het comfort te verhogen.

Zonder meerkosten kunt u een keus maken uit voorzieningen binnen het basispakket dat bij uw appartement hoort. Ook kunt u tegen verrekening van de meerkosten kiezen uit een vast pakket wijzigingen en/of aanvul-lingen op dit basispakket. Tijdens de bouw wordt uw appartement met de materialen van uw keuze afgewerkt. Bij een eventuele toekomstige ver-huizing wordt met uw keuzes op eenzelfde wijze omgegaan als met zelf aangebrachte voorzieningen.

Bij de woningtoewijzing ontvangt u een uitgebreide keuzelijst waarop ook de eventuele meerkosten staan aangegeven.

Zelf aangebrachte voorzieningenVroeger kregen huurders altijd te horen dat ze bij verhuizing de woning in oorspronkelijke staat moesten opleveren. Dat hield bijvoorbeeld in dat de luxe douchekraan vervangen moest worden door de originele, meestal minder fraaie kraan. Tegenwoordig gaat Stichting Eigen Bouw hier een stuk soepeler mee om. Nu is het zo dat de woning in ‘goed verhuurbare staat’ opgeleverd moet worden. Gaat u verhuizen en neemt u bijvoorbeeld uw inbouwkeuken mee naar uw volgende woning, dan mag dat natuurlijk. U moet er dan echter wel voor zorgen dat u een keukenblok terugplaatst dat voldoet aan de eisen van de verhuurder. Bepaalde veranderingen mogen blijven zitten of mogen overgedragen worden aan de nieuwe huurder. In sommige gevallen kunt u zelfs een vergoeding ontvangen voor de zelf aangebrachte voorzieningen.

Het is echter niet toegestaan ingrijpende veranderingen aan te brengen die het aanzicht, de constructie, of bruikbaarheid van het appartement aantasten.

Stichting Eigen BouwKeuze voor kwaliteitStichting Eigen Bouw is al sinds 1914 actief als verhuurder van woningen in Deventer. Daarmee is de stichting één van de oudste verhuurders van de regio. Ook staat Stichting Eigen Bouw bekend als ontwikkelaar van nieuwbouwprojecten in het hogere huursegment, gelegen op aantrekkelijke locaties. Als voorbeelden daarvan gelden de ontwikkeling van de Kogge in Colmschate en Keizerstaete in de Deventer binnenstad. Beide complexen met luxe huurappartementen. De ontwikkeling van deze nieuwbouwprojecten leverden een schat aan ervaring op. Gecombineerd met de ervaring van een eeuw huizen verhuren maakt dit Stichting Eigen Bouw tot een betrouwbare partner. Kiezen voor een woning van Stichting Eigen Bouw is kiezen voor kwaliteit met een hoge gebruikswaarde en duurzaamheid. En niet te vergeten een hoog serviceniveau. Dat zijn niet alleen mooie woorden: als eerste particuliere verhuurder in Neder-land kreeg Stichting Eigen Bouw in 2007 het KWH Huurlabel toegekend van het Kwaliteitscentrum Woningcorporaties Huursector.

Page 25: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Huurprijzen

Kale huurDe kale huurprijs is de prijs die verschuldigd is voor het gebruik van de woning. Naast de kale huur mag de verhuurder kosten in rekening bren-gen voor aanvullende leveringen en diensten. Dit zijn de servicekosten.

ServicekostenVoor glasverzekering, het lift- en tuinonderhoud, zonwering, de verlich-ting in algemene ruimten, het schoonmaken van liften, bergingenkelder, trappenhuizen, entree, bestratingen in de binnentuin e.d. wordt een maandelijkse bijdrage gevraagd. Vooraf betaalt u een voorschotbedrag. Aan het eind van het jaar worden de gemaakte kosten bij elkaar opgeteld en vindt er een afrekening plaats. Het is dus mogelijk dat u dan geld terug krijgt maar het kan ook zijn dat u moet bijbetalen.

ServicefondsVeel kleine reparaties die in de regel voor rekening van de huurder zijn worden door Stichting Eigen Bouw hersteld. De kosten daarvan worden aan de huurder via de servicekosten in rekening gebracht. De maan-delijkse bijdragen van de huurders worden door de verhuurder in een “fonds kleine herstellingen” gestort. De reparatiekosten van gebreken aan kraanleertjes, hang- en sluitwerk, wandcontactdozen, schakelaars, sanitair en vele andere onderdelen waarop u de verhuurder normaliter niet kunt aanspreken worden vanuit dit fonds betaald.

Bijdrage ZonweringDe raamkozijnen van alle woonkamers worden standaard voorzien van elektrisch bedienbare zonwering. Daarvoor worden voornamelijk screens toegepast. Deze zonwering wordt ook aangebracht bij de raamkozijnen van slaapkamer 2 van woningtype B1-a en de raamkozijnen van slaapka-mer 1 bij woningtype B2-a.Een uitzondering hierop vormen de loggia’s en balkons van de apparte-menten in blok C aan de Rembrandtkade. Daar worden aan de buiten-zijde van de loggia’s en balkons uitval zonneschermen aangebracht. Voor de balkondeuren van de appartementen in blok A en B wordt geen zonwe-ring aangebracht.Voor de standaard aangebrachte zonwering wordt maandelijks een vaste bijdrage in rekening gebracht.

EnergiekostenElke woning beschikt over een individuele gasgestookte centrale verwar-mingsinstallatie met gecombineerde warmwatervoorziening en ventila-tie-unit. De huur van deze installatie zit bij de kale huur in. De kosten voor de benodigde energie echter niet. De levering van gas, water, elektriciteit, telefoon en CAI dient de huurder zelf aan te vragen bij het water-, ener-gie- of telecombedrijf.

Inschrijving nieuwbouw

InschrijfformulierDe appartementen zijn bestemd voor huishoudens van 1 of 2 volwasse-nen die 50 jaar of ouder zijn. Als u aan deze voorwaarden voldoet kunt u zich inschrijven voor een appartement door het invullen van een inschrijf-formulier. Dit formulier kunt u krijgen bij de Stichting Eigen Bouw.

Sociale huur en vrije sector huurIn de nieuwbouw worden zowel sociale huurwoningen als vrije sector huurwoningen gebouwd. De sociale huurwoningen vindt u in blok A en blok B. Om in aanmerking te komen voor een appartement in de sociale huur moet u tevens ingeschreven staan als woningzoekende bij Woon-keus Stedendriehoek. Een inschrijfformulier kunt u downloaden via internet: www.woonkeus-stedendriehoek.nl, ophalen bij Stichting Eigen Bouw of bij één van de overige samenwerkende woningcorporaties in de Stedendriehoek. Aan deze inschrijving zijn kosten verbonden.

De appartementen in de vrije huursector vindt u in blok C. Hier gelden geen extra voorwaarden bij de inschrijving.

ReserveringsovereenkomstDirect na de woningtoewijzing wordt met u een reserveringsovereen-komst afgesloten. U betaalt dan reserveringskosten, die gelijk zijn aan één maand kale huur plus service- en administratiekosten. Deze reser-veringskosten vlak voor de oplevering van het appartement worden bij ondertekening van het huurcontract verrekend met de eerste huurter-mijn. Als de reserveringsovereenkomst door u wordt opgezegd worden de reserveringskosten niet terugbetaald.

Verhuur parkeerplaatsenDe vrije sector huurappartementen in blok C worden verhuurd inclusief één parkeerplaats in de stallingsgarage in de kelder.De sociale huur appartementen worden verhuurd zonder parkeerplaats. Huurt u appartement in de sociale huur en wilt u een parkeerplaats huren, dan kunt u hiervoor een aparte huurovereenkomst met Stichting Eigen Bouw afsluiten. U kunt uw wens om een parkeerplaats te huren aangeven op het inschrijfformulier.

Page 26: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Legenda

Page 27: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Colofon

Opdrachtgever: Stichting Eigen BouwArchitect: Bureau voor Architektuur & Ruimtelijke Ordening Martini bv Tuinarchitect: Adviesbureau Haver DroezeTekst: Wiebing Advies en Eric BoekelGrafisch ontwerp: Boudewijn BetzemaFoto’s: Gerard DuboisArtist impression: Bureau voor Architektuur & Ruimtelijke Ordening Martini bvMaquette: Hiemstra ModelbouwTekeningen: Bureau voor Architektuur & Ruimtelijke Ordening Martini bv Eindredactie: Wiebing Advies

De in deze brochure opgenomen artist impression, de foto van de maquette en de tekenin-gen van de appartementen en de woonomgeving geven een zo goed mogelijke indruk van het bouwplan. Er kunnen echter geen rechten aan ontleend worden.

Colmschate, april 2008

Page 28: Eigen Bouw Brochure Rembrandtkade 2008

Stichting Eigen Bouw

Bezoekadres Karveel 4 7429 BJ DeventerPostadres Postbus 376 7400 AJ Deventertelefoon 0570 – 614540fax 0570 – 610735e-mail [email protected] www.eigenbouw.nl

OpeningstijdenMaandag t/m vrijdagvan 9.00 – 12.30 uuren 13.00 – 17.00 uurOp feestdagen gesloten