Dr vorgaan nr2 2012

24
1 Uw pensioen eindelijk helder? Uitleg door ABP/VOR! GAAN DE VOR-leden VOOR HET GOEDE DOEL? Leden van de VOR Dé Onafhankelijke vakbond voor het RET personeel Periodiek mededelingenblad voor VOR-leden • JAARGANG 2012 NR:2

description

 

Transcript of Dr vorgaan nr2 2012

Page 1: Dr vorgaan nr2 2012

1

Uw pensioen eindelijk helder? Uitleg door ABP/VOR!

GAAN DE VOR-leden VOOR HET GOEDE DOEL?

Leden van de VOR

Dé Onafhankelijke vakbond voor het RET personeelPeriodiek mededel ingenblad voor VOR-leden • JaaRgang 2012 nR:2

Page 2: Dr vorgaan nr2 2012

Bestuur

Perry Koster [email protected] 06 - 14539744

Bas Schefferlie [email protected] 2evoorzitter 06 - 48584960

Rob Houtman [email protected] 06 - 24599176Redactied’rVORgaan.

ad Verschuren [email protected]/ 06 - 48584968WebsiteVORPiet Dakkus [email protected] IB-coordinator 06 - 48584962

René Sandifort [email protected] Algemeenbestuurslid 06 - 22548814

Jan van Huizen [email protected] Bestuuradviseur 06 - 28065340

Cees Dorsman [email protected] 06 - 12880900

InhoudVoorwoord p.3

Uwpensioeneindelijkhelder?UitlegdoorABP/VOR! p.4

Berichtvanuwledenadministrateur p.7

DeRETverlatenentochlidblijven p.7

IndelingVOR-OR/OCleden p.8

Kadercursus2012 p.9

OpzeggenlidmaatschapVOR p.10

Vrijedagenvaaktochvijfjaargeldig p.11

PersberichtFNV–CNV-MHP p.13

VoorzitterVOR-reactieopbonusvoorstelAWVN p.13

Binnengekomenpost… p.15

LedenvandeVOR p.17

BelastingserviceVOR p.17

GAANDEVOR-ledenVOORHETGOEDEDOEL? p.19

VerhogingAOW-leeftijd p.21

Nootredactie:

Ommeerinhoudtegevenaanop-enaanmerkingenvanuitdeVORleden,staathetuiteraardieder

lidvrijzijnmeningtegevenoverVORzaken,ditkanbijdragenaanhetbeterfunctionerenvande

vakbond.Bijeengezondevakorganisatiemoetditkunnen.Bijdragenkunnenperpostofpere-mail

Secretariaat:Streepvaren9-3069HT-Rotterdam-E-mail:[email protected].

Page 3: Dr vorgaan nr2 2012

3

BesteVORcollega’s.

Waarschijnlijkzijndemeestecollega’svanonsditjaaralopvakantiegeweestendiegenedienogopvakantiegaanwilikalsnogeenhelefijnevakantietoewensen.

DeRETisopditmomentdrukindeweermetdegewonnenbusconcessiezodatwijper9december2012probleemloosdenieuweconcessiekunnengaanrijden.

Viacollega’sontvingenwijberichtendaternogveelonduidelijkhedenzijn,onze-kerhedenbestaanendanmetnamebijdecollega’sdieoverkomenvanQbuzz.Dedirectieheeftaangegevendat,zodraermeerduidelijk is, zijdechauffeursgaaninformerenhoeenwatergaatveranderen.Ditzalwaarschijnlijkinseptem-berplaatsvinden.

BinnendeVORzijnwijgeconfronteerdmeteenpaaruitvallersdoorziekteendergelijkeenwijwensendezemensenheelveelsterkteindezemoeilijkeperiode.

HetVORbestuur isopditmomentdrukindeweerominformatieavondentegaanorganiserenbetreffendehetpensioenverhaal.DeVORkrijgtnamelijkveelvragenvanuithetwerkveldbetreffendedepensioenenenheeftdaaromcontactopgenomenmethetAPB.

Indezevorgaanzalhierverderopinwordengegaan.

Mochtenernogdringendevragenzijndankuntualtijdcontactopnemenmeteenvanonzebestuursledenofeenafspraakmakenviahetsecretariaat.

BasSchefferlie.2eVoorzitter.

Page 4: Dr vorgaan nr2 2012

4

Uw pensioen eindelijk helder?Uitleg door ABP/VOR!

Alsvakbondhebbenwijtemakenmetvragenophetgebiedvanpensioenensocialezekerheid.Veelvanonzeledenhebbengeenideewathunindetoekomsttewachtenstaatomtrenthunpensioen,ookkomeneropmerkingenovermijnABPenhetjaarlijksepensioenoverzicht.OmutehelpenmeerinzichttekrijgenindezematerienodigtdeVORhaarledenuitvooreenpresen-tatieoveruwpensioen.DepresentatiezaldoorDhr.F.LardinoisvanhetABPwordenverzorgd. Uw pensioen zoveel mogelijk afstemmen naar eigen wensen. Dat is aBP Keuzepensioen. Zo kunt u zelf bepalen hoe en op welk tijdstip u met werken wilt stoppen. - Eerder of later met pensioen, wat zijn de gevolgen?- Kan ik ook met deeltijdpensioen?- Kan ik mijn pensioen ook in hoogte laten variëren? - Kan ik het nabestaandenpensioen ook uitruilen voor meer eigen pensioen of juist an-

dersom?- Kan ik mijn pensioen ook zelf aanvullen?

Leven deze vragen ook bij u?

Pensioen is belangrijk

Wij vinden het belangrijk dat u weet welke keuzes u kunt maken met het aBP Keuze Pen-sioen. Daarom hebben wij als vakbond, in overleg met aBP, voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. In deze bijeenkomsten zal aan de orde komen welke mogelijkheden Keuze-pensioen u biedt.

Het uniforme pensioenoverzicht en Mijn aBP zullen daarbij als leidraad dienen. Uiteraard zal ook de actualiteit met betrekking tot pensioenen kort worden belicht. U krijgt volop gelegenheid om uw vragen te stellen.

De bijeenkomsten zijn gepland op donderdag 25 oktober 2012 en donderdag 1 november 2012 van 19.30 uur tot 21.00 uur. afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt er op een later tijdstip een locatie in Rotterdam gezocht.

Aanmelden voor deze presentatie?

Wilt u zich aanmelden? ga naar onze website www.vor-rotterdam.nl en meld u aan onder het kopje pensioen

of stuur voor 30 September 2012 onderstaande strook in via de bijgevoegde retourenvelop-pen.

Page 5: Dr vorgaan nr2 2012

5

Ja, ik wil graag komen op:

Aankruisennaarwelkedaguvoorkeuruitgaat!∏ Donderdag 25 oktober 2012∏ Donderdag 1 november 2012

naam:

VOR Lidmaatschapsnummer:

Heeft u op voorhand al vragen dan kunt u deze hieronder aangeven.

VRagEn:

Zaal open 19.00 uur.

De exacte locatie wordt na inventarisatie aan u bekend gemaakt.

Zijn er collega’s die geen lid zijn van de VOR , maar ook graag willen komen. Is er een op-lossing, maak hen lid of laat hen lid worden via de strook op de achterzijde van de Vorgaan of via www.vor-rotterdam.nl

Wilt u in dit blad adverteren? Dat kan!.Neem contact op met de redactie,

d’r VORgaan. [email protected] RHoutman 06 - 24599176

Page 6: Dr vorgaan nr2 2012

6

Op vertoon van uw VOR lidmaatschapkaart krijgt u bij

Rotterdam- Stadion en Charlois een korting van 10% op alle artikelen.

GAMMA Rotterdam-Stadion Koperslagerstraat 9

3077 MD Rotterdam-Stadion Tel: +31 10 2928585

GAMMA Rotterdam-Charlois Driemanssteeweg 120

3084 CB Rotterdam-Charlois Tel: 010 4800897

Page 7: Dr vorgaan nr2 2012

77

Bericht van uw ledenadministrateur

Beste leden van de VOR.

allereerst bedank ik alle mensen die de moeite hebben geno-men om hun e-mail adres door te geven.

Echter mis ik er nog steeds een groot aantal, ik verzoek dan ook nogmaals aan hen die het nog niet gedaan hebben om dit alsnog aan mij door te geven, ook al denkt u dat er geen verandering heeft plaatsgevonden zou ik het toch prettig vinden als u het aan mij doorgeeft zodat ik kan controleren of de gegevens kloppen.

Wellicht vraagt u zich af waarom deze exercitie? Wel dit doen wij omdat wij in het vervolg de eventuele brieven zoveel als mogelijk via de mail naar u willen zenden, dit bespaard vele honderden euro’s per jaar en kunnen wij de contributie laag houden.

natuurlijk zijn ook al uw andere wijzigingen in uw persoonlijke gegevens welkom, zodat ons ledenbestand “Up to date” blijft. Mailen naar [email protected]

groeten, ad Verschuren Ledenadministrateur VOR

De RET verlaten en toch lid blijven

Regelmatig krijgen wij als bestuur de vraag gesteld of men lid kan blijven als men het bedrijf verlaat.

Het bestuur heeft deze vraag behandeld in haar ver-gadering en is tot de conclusie gekomen dat ook deze collega’s die met FLO of pensioen gaan lid kun-nen blijven van de VOR en zo nog gebruik kunnen maken van al haar diensten en kortingen.

Er is voorgesteld om deze leden het schamele bedrag van € 4.- te laten betalen.

Het bestuur.

Page 8: Dr vorgaan nr2 2012

8

Indeling VOR-OR/ OC leden

geachte leden,

De leden van de OR en OC zijn in verschillende commissies en werkgroepen verdeeld. De meeste spreken voor zichzelf. De VgWM zal bij u wellicht minder of niet bekend zijn. Deze af-korting staat voor Veiligheid gezondheid Welzijn en Milieu. Indien u een onderwerp bij hen on-der de aandacht wilt brengen kunt u hen bereiken onder een van de volgende email adressen:

OC Piet Dakkus [email protected] arie Hoek [email protected] Henk Lansink [email protected] Kappe [email protected] René Lucas [email protected] René Sandifort [email protected] Houtman [email protected] OC Werkgroep Bus arie Hoek [email protected] Henk Lansink [email protected]

OC Werkgroep Tram Maarten Kappe [email protected] Houtman [email protected] OC Werkgroep Metro/CVL René Lucas [email protected] OC Werkgroep Veilig Henk Lansink [email protected]é Sandifort [email protected] Kappe [email protected]

OR ad Verschuren [email protected] Schefferlie [email protected] Martin Veenstra [email protected] Perry Koster [email protected] Lafeber [email protected] Cees Dorsman [email protected] OR Commissie VGWM Martin Veenstra [email protected] lBas Schefferlie [email protected] Perry Koster [email protected]

Page 9: Dr vorgaan nr2 2012

9

OR Sociaalbeleid Peter Lafeber [email protected] Cees Dorsman [email protected] OR Stof Perry Koster [email protected]

De volgende IB-ers zijn werkzaam voor de VOR op de volgende afdelingen:Mocht u een beroep willen doen op een individuele belangenbehartiger van de VOR, neem dan contact op met de tijdelijke IB-coördinator René Sandifort. Tel. 0622548814.

Rob Houtman (Tram Beverwaard).Cees Dorsman (Buschauffeur LMO)Maarten Kappe (Tram Kralingen).Bas Schefferlie (Bus Kleiweg).Henk Lansink (Metro).Rene Lucas (Metro). ad Verschuren (Metro).Johan Lucas (Veilig).Martin Veenstra (Veilig).René Sandifort (Veilig. Tijdelijk IB- Coördinator)Peter Lafeber (Veilig) Piet Dakkus (DRP & IB- Coördinator).

Kadercursus 2012

Op 19 april 2012 was het dan zover, de kaderle-den van de VOR kregen een zogenaamde kader-training van de Unie. Er is gedurende deze dag op veel aspecten ingegaan en alle deelnemers hebben met interesse deze training gevolgd. De kadertraining is door de betrokken kaderleden als zeer leerzaam ervaren. Dit bleek eens te meer uit het feit dat alle kaderleden deze training konden afsluiten met een certificaat. Wij, het bestuur, danken dan ook de Unie, met namen de heer Hoendervangers en zijn assistente, voor het op prettige manier geven van deze kadertraining.

Verder willen wij alle kaderleden feliciteren met het behaalde resultaat.

namens het bestuur, ad Verschuren bestuurslid en Ledenadministrateur.

Page 10: Dr vorgaan nr2 2012

10

Opzeggen lidmaatschap VOR

Beste leden.

natuurlijk zien wij liever dat u bij ons, de VOR, lid blijft, maar mocht u, om welke reden dan ook van mening zijn dat een lidmaatschap van de VOR niet langer gewenst is, zijn hier de regels duidelijk voor u opgeschreven waar wij maar zeker ook u zich aan moet houden.

De tekst van onze statuten en huishoudelijk reglement zijn overgenomen uit het Burgerlijk Wetboek 2

(Tekst geldend op: 26-01-2012)

Burgerlijk Wetboek Boek 2

Artikel 35 (VOR Artikel 6 lid 1.2.3.4.5 en het nieuwe 6)

1. Het lidmaatschap eindigt: a. Door de dood van het lid, tenzij de statuten overgang krachtens erfrecht toelaten; b. Door opzegging door het lid; c. Door opzegging door de vereniging; d. Door ontzetting.

2. De vereniging kan het lidmaatschap opzeggen in de gevallen in de statuten genoemd, voorts wanneer een lid heeft opgehouden aan de vereisten door de statuten voor het lidmaatschap gesteld, te voldoen, alsook wanneer redelijkerwijs van de vereniging niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren. Tenzij de statuten dit aan een ander orgaan opdragen, geschiedt de opzegging door het bestuur.

3. Ontzetting kan alleen worden uitgesproken wanneer een lid in strijd met de statuten, reglementen of besluiten der vereniging handelt, of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt.

4. Tenzij de statuten dit aan een ander orgaan opdragen, geschiedt de ontzetting door het bestuur. Het lid wordt ten spoedigste schriftelijk van het besluit, met opgave van redenen, in kennis gesteld. Hem staat, behalve wanneer krachtens de statuten het be-sluit door de algemene vergadering is genomen, binnen één maand na ontvangst van de kennisgeving van het besluit, beroep op de algemene vergadering of een daartoe bij de statuten aangewezen orgaan of derde open. De statuten kunnen een andere regeling van het beroep bevatten, doch de termijn kan niet korter dan op één maand worden gesteld. gedurende de beroepstermijn en hangende het beroep is het lid ge-schorst.

5. Wanneer het lidmaatschap in de loop van een boekjaar eindigt, blijft, tenzij de statuten anders bepalen, desniettemin de jaarlijkse bijdrage voor het geheel verschuldigd.

6. De vereniging draagt er zorg voor dat leden de voor opzegging van het lidmaatschap noodzakelijke informatie eenvoudig kunnen raadplegen. De informatie wordt in ieder geval opvallend vermeld op de hoofdpagina van de website en op bladzijde 1, 2 of 3 van het ledenblad, indien een vereniging gebruik maakt van deze communicatiemiddelen.

Page 11: Dr vorgaan nr2 2012

11

Vrije dagen vaak toch vijf jaar geldig

AMSTERDAM - Vakantiedagen blijven in cao’s regelmatig toch nog vijf jaar geldig. Het kabinet wilde vakantiestuwmeren tegengaan met een wet die sinds dit jaar van kracht is, maar die regeling wordt omzeild, schrijft De Telegraaf maandag.

Opgebouwde vakantiedagen vervallen door de nieuwe wet een halfjaar na het jaar van op-bouw. Zo moet worden voorkomen dat werknemers zelden op vakantie gaan en hierdoor enorme vakanties kunnen opbouwen. Van die regeling mag in de cao worden afgeweken als dat in het voordeel van de werknemers is. Van de 241 cao’s die tot eind juli zijn afgesloten zijn in 137 gevallen afspraken gemaakt over het vervallen van vakantiedagen, blijkt volgens de krant uit cijfers van werkgeversvereniging aWVn. In de overige gevallen geldt dan dus de wettelijke regeling.

Volgend caoBij een derde van de 137 gevallen waarin werd afgeweken werd de oude verjaringstermijn van vijf jaar aangehouden. In zeventien procent van de gevallen werd afgesproken hier in een volgende cao naar te kijken of een andere termijn aangehouden. Werkgevers staan volgens aWVn ook niet altijd te trappelen om de kortere houdbaarheidstermijn, omdat voor de bovenwettelijke vakantiedagen nog altijd de vervaltermijn van vijf jaar geldt. Dat betekent dat werkgevers met twee verschillende termijnen moeten rekenen en dat is admi-nistratief niet handig.

Artikel 36 (VOR Artikel 7 lid 1.2.3.4.)

1. Tenzij de statuten anders bepalen, kan opzegging van het lidmaatschap slechts geschie-den tegen het einde van een boekjaar en met inachtneming van een opzeggingstermijn van vier weken; op deze termijn is de algemene termijnenwet niet van toepassing. In ieder geval kan het lidmaatschap worden beëindigd tegen het eind van het boekjaar, vol-gend op dat waarin wordt opgezegd, of onmiddellijk, indien redelijkerwijs niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren.

2. Een opzegging in strijd met het in het vorige lid bepaalde, doet het lidmaatschap eindi-gen op het vroegst toegelaten tijdstip volgende op de datum waartegen was opgezegd.

3. Een lid kan voorts zijn lidmaatschap met onmiddellijke ingang opzeggen binnen een maand nadat een besluit waarbij zijn rechten zijn beperkt of zijn verplichtingen zijn ver-zwaard, hem is bekend geworden of medegedeeld; het besluit is alsdan niet op hem van toepassing. Deze bevoegdheid tot opzegging kan de leden bij de statuten worden ontzegd voor het geval van wijziging van de daar nauwkeurig omschreven rechten en ver-plichtingen en voorts in het algemeen voor het geval van wijziging van geldelijke rechten en verplichtingen.

4. Een lid kan zijn lidmaatschap ook met onmiddellijke ingang opzeggen binnen een maand nadat hem een besluit is meegedeeld tot omzetting van de vereniging in een andere rechtsvorm, tot fusie of tot splitsing.

Page 12: Dr vorgaan nr2 2012

12

PROFILE TYRECENTER

Op vertoon van uw VOR ledenpas ontvangt u bij ons:

20%KORTINGOPONSSERVICETARIEF•EXTRAVOR-KORTINGOPBANDEN•ALTIJDGRATISSTIKSTOFINUWBANDEN•GRATISWINTER/ZOMERCHECK•ALTIJDLEKKEREKOFFIE.gRaag TOT ZIEnS In OnZE VESTIgIng.

POFILE TYRECEnTER SCHIEBROEK aUTOZOnE 010 Telefoon: 2181288 • Frobenstraat 17e • 3045 RD ROTTERDaM

Hakzo op Schoenreparaties 5 % korting.

Poolsterstraat 8 3067LX Rotterdam

Page 13: Dr vorgaan nr2 2012

13

Persbericht FNV – CNV - MHP Woensdag 11 juli 2012, Culemborg

Politiekschuiftpensioenakkoordterzijde.DitconstaterendedrievakcentralesFNV,CNVenMHP,nadatookdeEersteKamervandaagheeftingestemdmetdeAOW-voorstellenvanuithetKunduz-akkoord.DedrievakcentralesbetreurenhetdathetaanvankelijkdoorhetparlementomarmdePensioenakkoordnuterzijdeisgeschoven.

Met het aanvaarden van het Wetsvoorstel verhoging aOW-leeftijd en pensioenrichtleeftijd, wordt de aOW-leeftijd sneller verhoogd dan eerder was afgesproken, wordt geen flexibili-sering van de aOW-ingangsdatum geregeld en wordt de opbouw van aanvullend pensioen verslechterd.

FnV-voorzitter Ton Heerts betreurt deze gang van zaken: “Het is onbegrijpelijk dat een on-derwerp met een zo’n grote impact door de gelegenheidscoalitie er doorheen gejast wordt en dat de kiezer niet de kans meer krijgt zich daarover uit te laten”.

Ook CnV-voorzitter Jaap Smit betreurt deze gang van zaken: “Het Pensioenakkoord was een zorgvuldig en evenwichtig tot stand gekomen overeenkomst tussen drie partijen. nu één van die drie partijen zich daaruit terug trekt, is het de vraag wat afspraken tussen de overheid en sociale partners nog waard zijn”.

MHP-voorzitter Reginald Visser constateert dat de balans tussen de afspraken uit het Pensi-oenakkoord nu zoek is. “andere afspraken uit het Pensioenakkoord staan nu ook op de hel-ling, zoals de premiestabiliteit. nu is het vooral aan het decentrale veld om te kijken op welke wijze onze pensioenen nog veilig gesteld kunnen worden”.

Voorzitter VOR-reactie op bonusvoorstel AWVNRotterdam, 30 juli 2012

VOR:HetafzienvanstructureleloonsverhogingalsalgemenemaatregelisgeenoptievoordeVOR

“De VOR staat voor maatwerk”, aldus VOR voorzitter Perry Koster. Dit verschilt van branche tot branche en van individu tot individu. Voor de vakbond VOR is het plan van de werkgevers-organisatie aWVn – dat werknemers oproept om af te zien van een structurele loonsverho-ging omwille van een eenmalige netto bonus – als algemene maatregel dan ook geen optie. Wat in de ene sector als ‘redelijk’ wordt gezien, hoeft voor een andere sector niet te gelden.

“als je de economie ècht een stimulans wilt geven, dan is het eerder een goed idee om éénmalige uitkeringen juist aanvullend op normale, structurele loonsverhogingen toe te ken-nen”, aldus P. Koster.

Page 14: Dr vorgaan nr2 2012

14

Page 15: Dr vorgaan nr2 2012

15

Binnengekomen post…

MijnnaamisPeterLafeber,indienstbijdeRETsindsaugustus1985ende laatste jarenwerkzaamalsBOA-OV.Ookben ikeenvandelangstzittendeledenvandeVOR.

Werken binnen de Ondernemingsraad?Deze periode ben ik toegetreden tot de Ondernemingsraad van de RET n.V. dit vanuit de Vakorganisatie VOR, mede op voordracht en door een groot aantal collega’s die op mij hadden gestemd. Mijn ervaring binnen de Inspraak was nihil , al had ik de afgelopen 25 jaar al het een en ander meege-maakt binnen de RET zoals stakingen, werkonderbrekingen en keiharde acties. nu zit ik in de Ondernemingsraad voor de Commissie Sociaal Beleid met een sterke vertegenwoordi-ging zoals Cees Dorsman, ad Verschuren en Lesley Rotsburg. De afgelopen twee jaar zijn er al een aantal pittige dossiers aan ons voorbij gekomen waar menige heftige discussies over zijn gegaan. Maar altijd in het achterhoofd het belang van de Collega’s en voortgang van het bedrijf.

Waarom bestaan commissies?Commissies bestaan om het werk van de ondernemingsraad te vergemakkelijken, in de eerste plaats doordat het dan niet nodig is om alle onderwerpen met de gehele onderne-mingsraad te bespreken. Dat scheelt immers tijd. Bovendien is een kleiner gezelschap vaak effectiever. Daarnaast kunnen commissies vaak dieper in een bepaald onderwerp duiken dan de gehele OR en dat kan de grondigheid van het OR-werk verbeteren. Verder kunnen commissies agendapunten voorbereiden, zodat de OR-vergadering veel sneller en effectie-ver verloopt.

Vragenhalfuurtje van de Ondernemingsraad.Elke woensdag is er binnen de Ondernemingsraad de ruimte door middel van een vragen-halfuurtje (vooraf gaand aan de OR-vergadering) waarin de collega’s problemen cq vragen voor kunnen leggen die voor hun van belang zijn. Mijn ervaringen zijn zelf positief daar ik in

het verleden ook gebruik heb ge-maakt van deze mogelijkheid. Ik vind het dan ook jammer dat er te weinig gebruik gemaakt wordt van dit moment en zou toch wil-len vragen aan de collega’s dat mochten er belangrijke zaken zijn die spelen en men komt er echt niet uit schroom dan niet om hier gebruik van te maken.

Metrostation Capelsebrug..

Page 16: Dr vorgaan nr2 2012

16

New Fork Coolsingel 141100% natuurlijke ontbijt- & lunchwinkelOp vertoon van je ledenpas ontvang je GRATIS een lekkere cappuccino, koffie of thee bij je sandwich of stokbrood.

Recht tegenover de uitgang van metro Beurs (voormalig RET-servicewinkel)

Iedere dag geopend vanaf 09.00uur en in het weekend vanaf 09.30uur

Page 17: Dr vorgaan nr2 2012

17

Leden van de VOR

nu de verkiezingen voor de 2e kamer in aantocht zijn (12 september 2012) gaan er allerlei partijen over tot actie om het zogenaamde Kunduz akkoord van tafel te krijgen. Vele poli-tieke partijen beloven nu in hun verkiezingscampagne al weer om een groot aantal zaken zoals dit in dit akkoord zijn afgesproken terug te draaien.

Wat is nu het standpunt van het VOR bestuur, zult u wellicht willen weten, want natuurlijk ook wij zijn geschrokken van wat er allemaal in dit akkoord naar boven is gekomen zoals;

Versnellen van de aOW leeftijdsverhoging, hervormen WW, ontslagregeling, verdere mo-dernisering ziektewet , aanpakken Hypotheken, aanpakken kinderopvang, etc, etc.

Voor als nog is onze stelling, dat acties tegen deze maatregelen alleen dan zin hebben als dit zogenaamde landelijk brede acties worden, dus niet weer alleen het openbaar vervoer en of de Rotterdamse haven platleggen maar heel nederland plat!!!

Het gaat immers iedere inwoner van nederland aan!!

Dan en alleen dan zal de VOR hier zijn medewerking aan geven.

Overigens voor uw informatie, wij zijn met een afvaardiging van het bestuur op 22 augustus 2012 in Culemborg (de Unie) geweest en hebben daar een inhoudelijke discussie gevoerd met een groot aantal direct betrokken politieke partijen, betreffende de nu voorliggende Kunduz akkoorden.

En hebben daar onze mening ongezouten ten gehore gebracht.

Met vriendelijke groet Het bestuur VOR

Belastingservice VOR

Zoals ieder jaar is er ook weer hulp voor u beschikbaar gesteld door onze vakvereniging. U kunt hiervoor con-tact opnemen met dhr. i.a. Davids om een afspraak met hem te maken. Hij is telefonisch te bereiken onder telefoonnummer 06-10255392. U kunt hem in de avonduren bellen tussen 18:00 uur en 22:00 uur. Mocht hij in die tijd niet bereikbaar zijn dan verzoek ik u om hem een sms te sturen met daarin uw telefoon-nummer zodat hij u kunt terugbellen.

WWW.VOR-ROTTERDAM.NL

Page 18: Dr vorgaan nr2 2012

www.rabobank.nl/rotterdam

Vertrouw op de grootste hypotheekverstrekker van Nederland.

Het is tijd voor de Rabobank.

Rabobank:

nummer in hypotheken. Scherpe tarieven en een deskundig en persoonlijk advies.

Bel voor meer informatie naar Rabobank Rotterdam (010) 400 33 33.

Page 19: Dr vorgaan nr2 2012

19

GAAN DE VOR-leden VOOR HET GOEDE DOEL?

Hart In Business nodigt personeel van de VOR uit om zich in te zetten voor het goede doel zonder dat het hun een cent kost. Vakbondsleden van de VOR kunnen aanbiedingen ontvan-gen van geselecteerde ondernemers. Bijvoorbeeld van restaurants, wellnesscentra , theater en bioscoop met een korting van 50%. als een VOR-vakbondslid de uitnodiging accepteert, draagt de ondernemer een percentage af voor het goede doel.

De uitnodigingen (wij noemen ze Invitations) kunnen bijvoorbeeld geplaats worden op de website van de VOR, zodat ze voor haar leden toegankelijk zijn. Zo worden leden op de hoog-te gesteld dat ze gebruik kunnen maken van de aanbiedingen die gelinkt zijn aan het goede doel. Vakbondsleden van de VOR kunnen met vrienden en familie genieten van de mooie aanbiedingen die VOR hen biedt en Hart in Business houdt de opbrengst van het goede Doel voor VOR bij. Bondsleden van de VOR kunnen extra doneren door bijvoorbeeld 10% van hun korting van 50% te doneren. Bij het bereiken van een mooi bedrag, organiseert Hart In Business samen met de VOR een geweldig evenement voor uw medewerkers en relaties, waarbij door de leden van de VOR een cheque wordt uitgedeeld aan het goede Doel. Deze manier van betrokkenheid zorgt op een leuke en sociale manier voor een positief gevoel op de werkvloer, tegelijkertijd zijn de leden maatschappelijk meer betrokken en word er een sa-menhorigheidsgevoel gecreëerd . De website WWW.THE InVITaTIOn.nL met 50% korting gaat 17 september van start

Wij werken onder andere samen met:

Kortom, • Positieve PR voor VOR via de website; • Relatiebeheer: u mag de uitnodigingen ook cadeau doen aan partners en/of zakelijke relaties; • Samenhorigheid onder de vakbonsleden en op de werkvloer; • als bedrijf een toegevoegde waarde te hebben op het gebied van MVO.

Wilt u als ambassadeur van het goede Doel worden voorgesteld aan ons netwerk? neem dan direct contact op voor het maken van een afspraak: 06 282 858 99.

Ik kijk er naar uit van u te mogen horen.

Met vriendelijke groet,

Berenice Overkamp

Mobiel nr.: 06 282 858 99Email: [email protected]

Page 20: Dr vorgaan nr2 2012

20

KORTING KORTING KORTING

ROTTERDAMHoogstraat 181010-2135594

Actie geldt alleen bij

OP VERTOON VAN JE V.O.R. LEDENPAS KRIJG JE

20% KORTING OP NIET AFGEPRIJSDE ARTIKELEN

Hoogstraat 194a010-4046688

Uw Vlees specialist

www.Slagerijvreugdenhil.nl

Slagerij VreugdenhilAmerstraat 20,

Ridderkerk0180-418692

Uw Vlees specialistUw Vlees specialist

www.Slagerijvreugdenhil.nl

Uw Vlees specialist

www.Slagerijvreugdenhil.nl

Uw Vlees specialist 10% voordeel

voor alle VOR

pashouders

Page 21: Dr vorgaan nr2 2012

21

Verhoging AOW-leeftijd

De leeftijd waarop iemand recht heeft op een aOW-uitkering, gaat vanaf 2013 geleidelijk omhoog. Zo is de aOW-leeftijd in 2019 66 jaar. Dit is nodig omdat steeds minder werken-den de kosten voor de aOW dragen.

Stapsgewijze verhoging vanaf 2013Vanaf 2013 tot 2019 wordt de ingangsdatum van de aOW-uitkering steeds met enkele maanden verhoogd. In 2019 is de aOW-gerechtigde leeftijd 66 jaar. Dat loopt geleidelijk verder op, tot 67 jaar in 2023. Een compleet overzicht van alle stappen staat in de onder-staande tabel.

Verhoging AOW-leeftijd

U bent geboren: U krijgt Uw leeftijd AOW in: als uw AOW-uitkering ingaat, is:

voor 1 januari 1948 2012 65

na 31 december 1947 en voor 1 december 1948 2013 65 + 1 maand

na 30 november 1948 en voor 1 november 1949 2014 65 + 2 maanden

na 31 oktober 1949 en voor 1 oktober 1950 2015 65 + 3 maanden

na 30 september 1950 en voor 1 augustus 1951 2016 65 + 5 maanden

na 31 juli 1951 en voor 1 juni 1952 2017 65 + 7 maanden

na 31 mei 1952 en voor 1 april 1953 2018 65 + 9 maanden

na 31 maart 1953 en voor 1 januari 1954 2019 66

na 31 december 1953 en voor 1 oktober 1954 2020 66 + 3 maanden

na 30 september 1954 en voor 1 juli 1955 2021 66 + 6 maanden

na 30 juni 1955 en voor 1 april 1956 2022 66 + 9 maanden

na 31 maart 1956 en voor 1 januari 1957 2023 67

na 31 december 1956 2024 nog niet bekend.*

* Deregeringbeslist laterofdeAOW-leeftijdverderomhooggaatvoormensendiena1956geborenzijn.

Een voorbeeld: als u na 31 december 1947, maar voor 1 december 1948 bent geboren, en dus in 2013 65 wordt, krijgt u 1 maand na uw 65e de aOW-uitkering.

Page 22: Dr vorgaan nr2 2012

22

Bij vertoon van uw ledenpas 10% korting op uw aanschaf

Plaza Juwelier Plaza 10B

3012 CW Rotterdam tel: 010-4134882 fax: 010-4134882

[email protected]

Page 23: Dr vorgaan nr2 2012
Page 24: Dr vorgaan nr2 2012