Discoverytipsflyer maart-juni 2014

2
EEN ABONNEMENT? Jongeren krijgen 50% korting op een pas of een vast abonnement. Pluis alle details uit op www.concertgebouw.be/abo Kom experimenteren met klanken en maak zelf soundscapes, alleen of met je vrienden. Sound Factory — Lantaarntoren Concertgebouw Brugge www.sound-factory.be TICKETS & INFO Coverfoto: animal / vegetable / mineral (New Work) © Hugo Glendinning DISCOVERY- TIPS VOOR JONGEREN JONGER DAN 26? Dan heb je een voetje voor in het Concertgebouw! Als Discoverylid geniet je 100% van muziek en dans aan de helft van de prijs! Je geniet 50% korting op Concertgebouwtickets en abonnementen door online in te schrijven via www.concertgebouw.be/ discovery of door eenmalig je identiteitskaart te tonen bij In&Uit, op ’t Zand in Brugge. Soundcast is een groep van tien enthousiaste jongeren die de vinger aan de pols houden bij wat reilt en zeilt binnen Concertgebouw Brugge. Ze fungeren niet alleen als klankbord, maar ze zijn ook actief als jonge reporters bij festivals, concerten, dansvoorstellingen en happenings in het Concertgebouw. Volg Soundcast via facebook.com/concertgebouwbrugge. Word fan van het Concertgebouw op facebook.com/concertgebouwbrugge. Of volg ons op Twitter (@concertgebouwbr). Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, foto’s, video’s en ticketacties! Neem ook een kijkje op www.youtube.com/ concertgebouwbrugge. Schrijf je in op het maandelijkse e-zine via www.concertgebouw.be. Volg ons programma op de voet en maak iedere maand kans op eersterangsduotickets! ONLINE? BOEK JE TICKETS ONLINE! Soundcast © Simon Lefevre MAA-JUN 2014 FLY_DISCO_maa-jun.indd 1-3 18/02/14 11:07

description

Niet te missen voorstellingen voor jongeren! Het seizoen 2013-2014 staat in het teken van Wenen en het contrast tussen traditie en vernieuwing. Muziek en dans met de blik gericht op de toekomst dus! Lees hier de tips voor jongeren voor maart, april, mei en juni.

Transcript of Discoverytipsflyer maart-juni 2014

EENABONNEMENT?

Jongeren krijgen 50% korting op een pas of een vast abonnement. Pluis alle details uit op www.concertgebouw.be/abo

Kom experimenteren met klanken en maak zelf soundscapes, alleen of met je vrienden.

Sound Factory — Lantaarntoren Concertgebouw Brugge

www.sound-factory.be

TICKETS & INFO

Coverfoto: animal / vegetable / mineral (New Work) © Hugo Glendinning

DISCOVERY-TIPSVOORJONGEREN

JONGER DAN 26?

Dan heb je een voetje voor in het Concertgebouw! Als Discoverylid geniet je 100% van muziek en dans aan de helft van de prijs! Je geniet 50% korting op Concertgebouwtickets en abonnementen door online in te schrijven via www.concertgebouw.be/ discovery of door eenmalig je identiteitskaart te tonen bij In&Uit, op ’t Zand in Brugge.

Soundcast is een groep van tien enthousiaste jongeren die de vinger aan de pols houden bij wat reilt en zeilt binnen Concertgebouw Brugge.

Ze fungeren niet alleen als klankbord, maar ze zijn ook actief als jonge reporters bij festivals, concerten, dansvoorstellingen en happenings in het Concertgebouw. Volg Soundcast via facebook.com/concertgebouwbrugge.

Word fan van het Concertgebouw op facebook.com/concertgebouwbrugge. Of volg ons op Twitter (@concertgebouwbr). Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, foto’s, video’s en ticketacties!Neem ook een kijkje op www.youtube.com/ concertgebouwbrugge.

Schrijf je in op het maandelijkse e-zine via www.concertgebouw.be. Volg ons programma op de voet en maak iedere maand kans op eersterangsduotickets!

ONLINE?

BOEK JE TICKETS ONLINE!

Soundcast © Simon Lefevre

MAA-JUN

2014

FLY_DISCO_maa-jun.indd 1-3 18/02/14 11:07

zo 02.03.2014 / 10.30 Alles behalve traditionele partituren op de pupiters tijdens deze happening. Muzieknotatie is het uitgangspunt van deze spannende en boeiende muzikale ontdekkingstocht.

The Metaphysics of Notation © Mark Applebaum

Built to Last © Julian Röder

do 20.03.2014 / 20.00 Built to Last is de confrontatie van vijf dansers en acteurs met een klassieke muziekpartituur. De muziekscore vormt daarbij een levend orgaan dat mee ademt en zuurstof geeft.

Eviyan © Standa Merhout

Synopsis of a Battle © Herman Sorgeloos

do 01.05.2014 / 20.00 Violiste en stemkunstenares Iva Bittová, gitarist Gyan Riley en (bas)klarinettist Evan Ziporyn smelten samen in een zeldzame sound, een intieme mengeling van volks-muziek, klassieke muziek, gamelan, jazz, rock, cabaret en minimalisme.

do 15.05.2014 / 20.00 Synopsis of a Battle is de synopsis van een opera, een gechoreografeerde tragedie, bestaande uit dans, licht, muziek, poëzie en mythologie.

Iván Fischer © Felix Broede

Michael Clark Company © Hugo Glendinning

za 24.05.2014 / 20.00 Concertzaal In zijn opera Rusalka dompelt Dvořák de luisteraar onder in de sprookjesachtige wereld van zeemeerminnen, elfen en feeën. Aangrijpende melodieën en dramatische wendingen door een briljant orkest en topsolisten.

vr 30.05.2014 / 20.00 Concertzaal De iconische Britse choreograaf Michael Clark combineert de klassieke ballettaal op een intrigerende en androgyne wijze met fl arden uit de camp-, punk- en rockwereld.

Bamberger Symphoniker © Peter Eberts

za 22.03.2014 / 20.00 De Bamberger Symphoniker brengen werk van Richard Strauss en Anton Bruckner. Zinderende strijkers, goddelijke koperpartijen en een fl inke portie grandeur, kortom een overweldigende concertervaring.

NOTATIE-HAPPENINGCurator Arne Deforce

QUATUOR MP4Der Tod und das Mädchen

BRUSSELS PHILHARMONIC & WILFRIED VAN DEN BRANDECole Porter symfonisch

BUILT TO LASTMeg Stuart / Damaged Goods & Münchner Kammerspiele

© Cole Porter Trust

do 13.03.2014 / 20.00 Amerika’s grootste songwriter Cole Porter in een symfonisch jasje en met een fl inke scheut jazz door het Jos Machtel Quartet. Aangevuld met symfonisch werk van Darius Milhaud en George Gershwin.

Quatuor MP4 © Mao Piavaux

zo 09.03.2014 / 15.00 In Der Tod und das Mädchen schildert Franz Schubert zijn angst voor en zijn verlangen naar de dood. Een hartverscheurend pareltje onder handen genomen door het jonge Quatuor MP4.

Christian Marclay

wo 16.04.2014 / 20.00MAZE ensemble speelt op de eerste dag van MORE MUSIC! twee videopartituren van Christian Marclay: een hypnotiserende, spannende en virtuoze combinatie van video en muziek.

The Art of Seduction

do 10.04.2014 / 20.00 Choreograaf Chris Haring won terecht de Gouden Leeuw tijdens de Biënnale van Venetië met The Art of Seduction – een frisse, vernieuwende voorstelling over erotiek en het spel van verleiding.

Madensuyu © Christina Vandekerckhove

za 19.04.14 / 19.00Een veelzijdig programma op de slotdag van MORE MUSIC!: Madensuyu met hun rauwe Stabat Mater, maar ook de veellagige composities van John Kameel Farah, de beats van Mount Kimbie en de rust van Douglas Dare.

BAMBERGER SYMPHONIKERBruckner, Symfonie nr. 7 & Strauss, Metamorphosen

THE ART OF SEDUCTIONLiquid Loft / Chris Haring

CHRISTIAN MARCLAY & MAZEVideoscores

JOHN KAMEEL FARAH, MADENSUYU, MOUNT KIMBIE, DOUGLAS DARE

EVIYAN: BITTOVÁ, RILEY & ZIPORYNAvontuurlij ke mix uit New York

SYNOPSIS OF A BATTLEEtienne Guilloteau / Alain Franco / Action Scénique

BUDAPEST FESTIVAL ORCHESTRADvořák. Rusalka

ANIMAL / VEGETABLE /MINERAL (NEW WORK)Michael Clark Company

FLY_DISCO_maa-jun.indd 4-6 18/02/14 11:07