De principes van het vervoersplan 2014

1
De principes van het vervoersplan 2014 Om aan de noden van de reizigers te voldoen moet het vervoersplan aan een aantal principes beantwoorden. Het doel is steeds om de dienstregeling zo voorspelbaar en betrouwbaar mogelijk op te stellen. IC 2 L 3 A. Gecadanceerde dienstregeling C. Symmetrie E. Realistische overstaptijden B. Homogene spreiding 1/u 2/u 3/u 4/u Als ik een trein heb om 10u32, heb ik er ook een om 11u32 en om 12u32, enzovoort. Dat maakt het eenvoudiger om m’n reis te plannen. We hebben de overstappen zoveel mogelijk verbeterd en aangepast aan de realiteit. Als er meerdere treinen per uur zijn naar mijn bestemming dan wil ik dat die zo goed mogelijk gespreid zijn in de tijd. Idealiter om het kwartier of om het halfuur. Symmetrie zorgt ervoor dat ik heen én terug op dezelfde verbinding een identieke overstaptijd heb. Als ik 's morgens 8 minuten overstaptijd heb, heb ik die 's avonds ook. STATION A STATION B STATION C STATION D STATION E STATION F Ik krijg een meer betrouwbaar treinaanbod omdat dezelfde treintypes zo consequent mogelijk worden ingezet op dezelfde verbindingen. Aankomst .38 Vertrek .22 Vertrek .45 Aankomst .15 Aansluiting 7’ Aankomst+ vertrek= 60’ Vertrek .22 Aankomst .38 STATION A Aankomst .50 Vertrek .10 STATION B STATION B STATION C STATION A STATION B STATION B STATION C D. Homogenisering treintype

description

Om aan de noden van de reizigers te voldoen moet het vervoersplan aan een aantal principes beantwoorden. Het doel is steeds om de dienstregeling zo voorspelbaar en betrouwbaar mogelijk op te stellen.

Transcript of De principes van het vervoersplan 2014

Page 1: De principes van het vervoersplan 2014

De principes van het vervoersplan 2014

Om aan de noden van de reizigers te voldoen moet het vervoersplan aan een aantal principes beantwoorden. Het doel is steeds om de dienstregeling zo voorspelbaar en betrouwbaar mogelijk op te stellen.

IC 2

L 3

A. Gecadanceerde dienstregeling

C. Symmetrie

E. Realistische overstaptijden

B. Homogene spreiding

1/u 2/u 3/u 4/u

Als ik een trein heb om 10u32, heb ik er ook een om 11u32 en om 12u32, enzovoort. Dat maakt het eenvoudiger om m’n reis te plannen.

We hebben de overstappen zoveel mogelijk verbeterd en aangepast aan de realiteit.

Als er meerdere treinen per uur zijn naar mijn bestemming dan wil ik dat die zo goed mogelijk gespreid zijn in de tijd. Idealiter om het kwartier of om het halfuur.

Symmetrie zorgt ervoor dat ik heen én terug op dezelfde verbinding een identieke overstaptijd heb. Als ik 's morgens 8 minuten overstaptijd heb, heb ik die 's avonds ook.

STATION A STATION B

STATION C STATION D

STATION E STATION F

Ik krijg een meer betrouwbaar treinaanbod omdat dezelfde treintypes zo consequent mogelijk worden ingezet op dezelfde verbindingen.

Aankomst

.38

Vertrek

.22

Vertrek

.45

Aankomst

.15

Aansluiting 7’

Aankomst+ vertrek= 60’

Vertrek

.22

Aankomst

.38

STATION A

Aankomst

.50

Vertrek

.10

STATION B STATION B STATION C

STATION A STATION B STATION B STATION C

D. Homogenisering treintype