De Masterclass Ontluikend Ondernemen De Masterclass Ontluikend Ondernemen Stichting Ontluikend...

Click here to load reader

download De Masterclass Ontluikend Ondernemen De Masterclass Ontluikend Ondernemen Stichting Ontluikend Ondernemen

of 2

 • date post

  07-Oct-2020
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of De Masterclass Ontluikend Ondernemen De Masterclass Ontluikend Ondernemen Stichting Ontluikend...

 • De Masterclass Ontluikend Ondernemen Stichting Ontluikend Ondernemen (OO) verzorgt sinds 2014 de (gratis) Masterclass Ontluikend Ondernemen in de groepen 7 en 8 op basisscholen. Met de Masterclass stimuleert OO onder het motto ‘ondernemen is het nieuwe gamen, het ondernemend vermogen van de leerlingen.

  Maak uw school tot ondernemende school! U meldt u aan voor de Masterclass Ontluikend Ondernemen en u ...: ... creëert een passende en stimulerende leeromgeving voor de jonge

  ondernemers ... betrekt ouders bij het programma via de school-nieuwsbrief, website en

  Facebook of Instagram ... nodigt een ondernemende ouder of een lokale ondernemer uit om de rol

  van begeleider / master op zich te nemen.*

  * mocht u dat niet lukken, dan kunnen wij misschien helpen bij het vinden van een master via ons netwerk. OO organiseert voor de masters een introductie programma.

  basisscholen

  ONDERNEMEN is het NIEUWE GAMEN

 • MEEDOEN OF MEER WETEN? S T I C H T I N G O N T L U I K E N D O N D E R N E M E N info@ontluikend-ondernemen.nl www.ontluikend-ondernemen.nl

  Postbus 1062 1500 AB Zaandam Kamer van Koophandel inschrijfnummer 64338347

  Het programma en de rol van de Master Met behulp van het lesmateriaal van Ontluikend Ondernemen wordt door de ‘master’ in twee gastlessen een introductie verzorgd. Tijdens die introductie worden 2 of 3 teams van elk 4 leerlingen samengesteld*. De teams zullen hun ideeën voor een bedrijfje in vier inhoudelijke lessen uitwerken: ze ontwikkelen een ondernemingsplan, maken een promotiefilmpje en zetten de ‘crowdfunding’ op. Vragen waarmee de leerlingen aan de slag gaan zijn o.a.: • Les 3: Wat is je product?• Les 4: Wie zijn je klanten en hoe ga je verkopen?• Les 5: Maak je winst? Over geld en meer.• Les 6/7: Wat is crowdfunding? Hoe maak je een promofilm? Tijdens de lessen is eventueel ruimte voor een bedrijfsbezoek of een ondernemer voor de klas. Tot slot verzorgen de teams na een pitchtraining een presentatie van hun bedrijf op school als afronding van de Masterclass Ontluikend Ondernemen.

  De beste 7 start-ups stoten door naar de landelijke Grande Finale. Daar presenteren zij hun bedrijf, product of dienst ten overstaan van een bomvolle zaal en dingen mee naar de felbegeerde Ontluikend Ondernemen Trofee.

  * Een Master kan ca. 2 teams van 4 leerlingen begeleiden. De rest van de klas is ondersteunend. Bij meer teams dient in overleg extra begeleiding te worden georganiseerd.

  Sluit je aan & help jong

  ondernemers- talent!