de Maashorst Bruist mei 2013

36
DE OORSPRONG VAN SCHOONHEID FESTIVAL SURVIVAL CHECKLIST MEI 2013 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL DE MAASHORST

description

de Maashorst Bruist mei 2013

Transcript of de Maashorst Bruist mei 2013

Page 1: de Maashorst Bruist mei 2013

De oorsprong van schoonheid

Festival survival

checklist

mei 2013 gratis meenemen!www.nederlandbruist.nlde maashorst

Page 2: de Maashorst Bruist mei 2013

De Maashorstfair bestaat uit themapleinen met vele presentaties en stands. landbouw en verbrede landbouw geven een inkijk in wat de agrarische sector in en om de Maashorst produceert. ook is er te zien wat er op het gebied van recreatie en verblijf allemaal te beleven is in de Maashorst. Kunst en Cultuur uit de Maashorst is verenigd op het cultuurplein.

op het natuurplein presenteren zich vele natuurverenigingen die in en om de Maashorst actief zijn. Dit plein is leerzaam voor wie zich wil verdiepen in de ontwikkelingen in het gebied. Daarnaast wordt elk jaar gezorgd voor een aantrekkelijk programma met demonstraties en muziek. tenslotte is er een horecaplein waar allerlei lekkers uit de streek te proeven valt.

De Fair is voor publiek geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree voor volwassenen is € 5,- p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Achtste eDitie MAAshorstFAir in herpenOp zondag 2 juni vindt bij De Kriekeput in Herpen de achtste editie van de Maashorstfair plaats. Stichting Uitvoering Streekfair De Maashorst bereidt in opdracht van de Stuurgroep de Maashorst ook dit jaar weer een mooie Maashorstfair voor. Het thema voor dit jaar is Een ‘Maashorst met Allure’.

Dit alles zorgt voor een sfeervol evenement dat een goed beeld geeft van hetgeen De Maashorst te bieden heeft. U bent van harte welkom! voor meer informatie kijk op www.demaashorst.nl

Page 3: de Maashorst Bruist mei 2013

ColuMn/yvonne

Dromen is belangrijk

ik heb een droom. Weliswaar samen met 3 miljoen andere nederlanders, maar toch, wie zegt dat dromen origineel moeten zijn? Mijn ultieme droom is om een boek te schrijven. een kinderboek om precies te zijn. en dat moet niet alleen op mijn pc staan (daar heb ik er al een paar van) maar ook in de winkel komen. Het moet gekocht, gelezen en liefst gewaardeerd worden. omdat ik al ervaren heb dat ik dat in m’n eentje niet voor elkaar krijg, zit ik sinds kort op

Yvonne huisman (44) is getrouwd, moeder van 2 kinderen en werkzaam als tekstschrijver (www.huisstijl.org).

les. Daar leer ik van een heuse kinderboekenschrijfster alles over verhaallijnen, personages, perspectieven en confl icten. tijdens die lessen voel ik me heel wat; ik leer een hoop. Maar eenmaal thuis val ik al snel terug in geploeter. Zoals laatst. De eerste pagina’s stonden op papier; mijn dochter wilde wel lezen. ik maakte een printje, ze ging er uitgebreid voor zitten. Het duurde twee tellen. ‘Mam, die eerste zin: ik snap er niks van.

De cursor hangt al drie minuten boven de button upload video.

Wat is een cursor? en een button ken ik ook niet!’ Zucht, voorlopig blijf ik maar samen met al die andere nederlanders lekker doordromen …

3

Page 4: de Maashorst Bruist mei 2013

Inhoud

6

15

9

2625

30

33

Colofon

uitgever Nederland Bruist C.V.

manager Marcel Bossers

office manager Marion Schoonenberg

traffic & vormgeving Nederland Bruist

themateksten & eindredactie Nederland Bruist

acquisitie Nederland Bruist

T 076-7115340, E [email protected]

contact de maashorst bruist

Oosterhoutseweg 91 C

4816 KC Breda

T 076-7115340

[email protected]

contact hoofdkantoor

Nederland Bruist C.V.

[email protected]

www.nederlandbruist.nl

www.belgiebruist.be

Copyright nederland Bruist C.v. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2012 nederland Bruist C.v. oss Bruist is een merknaam en eigendom van nederland Bruist C.v. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. nederland Bruist C.v. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. in dezelfde reeks verschijnen ook: 't gooi, alkmaar, apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de peel, ede/de veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, reeshof, de amerstreek, de langstraat, etten-leur, de grensstreek, nijmegen, noord-oost Brabant, Wijchen, roosendaal, veenendaal, Zeeland, Zutphen.

Page 5: de Maashorst Bruist mei 2013

De bloemetjes komen langzaam tot bloei, de geur van pas gemaaid gras hangt in de lucht en de ochtenden worden gevuld met het vrolijke getjilp van de vogels in de tuin. Ik durf het eigenlijk nog niet hardop te zeggen, maar volgens mij gaat de lente dan nu toch echt beginnen.

Bruist is erbij met dit zonnige nummer. Om alvast een beetje in de stemming te komen, lees je in deze bruisende editie alles over zomers koken in het interview met Mathijs Vrieze. Verder besteden we o.a. aandacht aan het Come Out & Play Festival, hebben we een aantal festival survival tips voor je opgesomd en lees je op pagina 6 hoe wij ons onderdompelde in de wereld van perfectie en

schoonheid. Zoals je van ons gewend bent, lees je ook in deze editie alles over de ondernemers bij jou in de buurt, hebben we een aantal leuke weetjes en evenementen voor je op een rij gezet en besteden we op pagina 30 aandacht aan de achtste editie van de Maashorstfair in Herpen. Na een zeer succesvolle editie vorig jaar, op de locatie van de Heische Hoeve in Heeswijk-Dinther, bereidt de Stichting Uitvoering Streekfair De Maashorst ook dit jaar weer voor op een mooie Maashorstfair. Puzzelliefhebbers opgelet, want deze maand maak je kans op een zontegoed van 100 euro te besteden bij Sunday’s Oss.

Geniet van deze heerlijke maand.

Zonnige taferelen

Bruisend de toekomst

tegemoet

Veel leesplezier,Marcel Bossers

Page 6: de Maashorst Bruist mei 2013

Door gephotoshopte modellen op billboards, celebrities die voor ieder wissewasje onder het mes gaan bij een plastisch chirurg en televisieprogramma’s waarin mooie acteurs en presentatoren de boventoon voeren, is het schoonheidsideaal de laatste jaren veranderd in perfectie. iedereen heeft wel iets om niet tevreden over te zijn en elke dag weer confronteert de spiegel je met je eigen gezicht. Met name bij jonge mensen ligt de

Spiegeltje, spiegeltje aan de wandDE ZEVEn/schoonheden

Wie is De sCHoonste in Het lanD?

Schoonheid is iets van alle tijden, al is de druk om mooi te zijn de afgelopen jaren fl ink opgevoerd. In grote mate leggen we deze druk onszelf op, maar ook (soCialE) MEDia, de maatschappij en vrienden en collega’s spelen een belangrijke rol. BrUist dompelde zich onder in de wereld van perfectie en ging op zoek naar de oorsprong van schoonheid.

heeft, of waarom. Mogelijk zijn ze gebaseerd op het klassieke meesterwerk ‘Haft paykar’ van de perzische dichter nizami. Dit rijmende verhaal gaat over een sjah die op zeven achtereenvolgende nachten zeven prinsessen bezocht. alle vrouwen vertelden hem zeven verschillende verhalen over wijsheid, deugd en liefde. een andere anekdote gaat over een schilder die de mooiste vrouwen ter wereld op het schildersdoek wilde zetten. Hij vond daarvoor zeven verschillende meisjes van de straat. aangenomen wordt dat al deze vertellingen uiteindelijk tot de zeven schoonheden hebben geleid, die generaties lang mondeling zijn doorgegeven. De zeven schoonheden zijn bepaalde uiterlijke kenmerken

lat om mooi te zijn erg hoog. een belangrijke oorzaak hiervoor zijn onderzoeken waaruit blijkt dat mooie mensen meer succes hebben in de liefde, omringd worden door veel vrienden en sneller een baan vinden.

Timeless beauty niemand weet wie de schoonheidsregels bedacht

Spiegeltje, spiegeltje aan de wandWie is De sCHoonste in Het lanD? WIE IS DE SCHOONSTE IN HET LAND?

sUCCEsForMUlE gelukkig hebben ook minder mooie mensen hun geheime wapens. goed gekleed gaan bijvoorbeeld, oogcontact maken, leuke humor en goed kunnen luisteren. ook een zelfverzekerd optreden heeft een krachtige uitwerking. Wie in zichzelf gelooft, wordt aantrekkelijk gevonden, los van uiterlijke schoonheid.

die afwijken van wat normaal is. Wie gezegend is met donker haar en lichte ogen of licht haar en donkere ogen, een moedervlek boven de lip, lange gekrulde wimpers, een spleetje tussen de tanden, amandelvormige ogen, sproeten of een kuiltje in de wangen wordt gezien als mooi. al zijn er door jaren heen veel variaties ontstaan op deze schoonheidsidealen en heeft men meerdere keren een bepaald aspect van het lichaam tot in het extreme willen veranderen. neem bijvoorbeeld de geëpileerde haarlijn in de renaissance, of de extreem dunne tailles in de achttiende eeuw en de jaren 60. en niemand had in 1966 een dunnere taille dan fotomodel twiggy.

6

Page 7: de Maashorst Bruist mei 2013

Door gephotoshopte modellen op billboards, celebrities die voor ieder wissewasje onder het mes gaan bij een plastisch chirurg en televisieprogramma’s waarin mooie acteurs en presentatoren de boventoon voeren, is het schoonheidsideaal de laatste jaren veranderd in perfectie. iedereen heeft wel iets om niet tevreden over te zijn en elke dag weer confronteert de spiegel je met je eigen gezicht. Met name bij jonge mensen ligt de

Spiegeltje, spiegeltje aan de wandDE ZEVEn/schoonheden

Wie is De sCHoonste in Het lanD?

Schoonheid is iets van alle tijden, al is de druk om mooi te zijn de afgelopen jaren fl ink opgevoerd. In grote mate leggen we deze druk onszelf op, maar ook (soCialE) MEDia, de maatschappij en vrienden en collega’s spelen een belangrijke rol. BrUist dompelde zich onder in de wereld van perfectie en ging op zoek naar de oorsprong van schoonheid.

heeft, of waarom. Mogelijk zijn ze gebaseerd op het klassieke meesterwerk ‘Haft paykar’ van de perzische dichter nizami. Dit rijmende verhaal gaat over een sjah die op zeven achtereenvolgende nachten zeven prinsessen bezocht. alle vrouwen vertelden hem zeven verschillende verhalen over wijsheid, deugd en liefde. een andere anekdote gaat over een schilder die de mooiste vrouwen ter wereld op het schildersdoek wilde zetten. Hij vond daarvoor zeven verschillende meisjes van de straat. aangenomen wordt dat al deze vertellingen uiteindelijk tot de zeven schoonheden hebben geleid, die generaties lang mondeling zijn doorgegeven. De zeven schoonheden zijn bepaalde uiterlijke kenmerken

lat om mooi te zijn erg hoog. een belangrijke oorzaak hiervoor zijn onderzoeken waaruit blijkt dat mooie mensen meer succes hebben in de liefde, omringd worden door veel vrienden en sneller een baan vinden.

Timeless beauty niemand weet wie de schoonheidsregels bedacht

Spiegeltje, spiegeltje aan de wandWie is De sCHoonste in Het lanD? WIE IS DE SCHOONSTE IN HET LAND?

sUCCEsForMUlE gelukkig hebben ook minder mooie mensen hun geheime wapens. goed gekleed gaan bijvoorbeeld, oogcontact maken, leuke humor en goed kunnen luisteren. ook een zelfverzekerd optreden heeft een krachtige uitwerking. Wie in zichzelf gelooft, wordt aantrekkelijk gevonden, los van uiterlijke schoonheid.

die afwijken van wat normaal is. Wie gezegend is met donker haar en lichte ogen of licht haar en donkere ogen, een moedervlek boven de lip, lange gekrulde wimpers, een spleetje tussen de tanden, amandelvormige ogen, sproeten of een kuiltje in de wangen wordt gezien als mooi. al zijn er door jaren heen veel variaties ontstaan op deze schoonheidsidealen en heeft men meerdere keren een bepaald aspect van het lichaam tot in het extreme willen veranderen. neem bijvoorbeeld de geëpileerde haarlijn in de renaissance, of de extreem dunne tailles in de achttiende eeuw en de jaren 60. en niemand had in 1966 een dunnere taille dan fotomodel twiggy.

7

Page 8: de Maashorst Bruist mei 2013

Schaijkseweg 3a HERPEN

0486-415100 www.kriekeput.nl

Lunch en diner | Groot terras

Overdekt zwembad | Feestzaal

Bram van der Zanden

www.poelier-jovandruenen.nl Geopend op: dinsdag t/m vrijdag 9.00 - 18.00 & zaterdag 8.30 - 16.00 uur. Broekstaat 8 Geffen, 073 - 5321493

Voor een compleet advies op maat én alles wat met wild, gevogelte en lekker eten te maken heeft kunt u bij ons terecht!

Wij begroeten u graag in onze winkel!

De ambachtelijke specialist in Gevogelte, Wild en Catering!

Voor een compleet advies op maat én alles wat met wild, gevogelte en lekker eten te maken heeft kunt u bij ons terecht!

Wij begroeten u graag in onze winkel!

Het adres voor een complete

BBQ-partij!

Page 9: de Maashorst Bruist mei 2013

Bruisende zaken:

Bedrijf: Babor Beauty Spa Schakelplein 6, VolkelTel. 06-21839943 Eigenaresse: Kim van nuland www.bbspakimvannuland.nl

Wat is het verhaal achter Babor Beauty Spa?“Ik ben inmiddels alweer negen jaar werkzaam als schoonheidsspecialiste. Sinds september jl. heb ik mijn schoonheidssalon omgetoverd tot een Babor Beauty Spa en kunnen bewoners uit Vonkel en omstreken genieten van de luxe die BaBOr te bieden heeft.”

stel ik zelf samen. Mensen die hier voor de eerste keer komen, krijgen eerst een gratis intakegesprek waarin de klant vertelt welk resultaat zij of hij graag zou willen bereiken. na een persoonlijke analyse wordt een uniek behandelprogramma opgesteld om de klant zo optimaal mogelijk te helpen. samen werken we aan een zo mooi mogelijk resultaat.”

Wat maakt de producten van BABOR zo uniek?“BaBor staat voor hoogwaardige cosmetica die innovatieve, wetenschappelijke inzichten en de effectieve werkwijze van de natuur op het hoogste niveau verenigt. Het Duitse merk biedt een doordacht behandelingssysteem, gericht op elk huidtype en haar conditie. Unieke weldaden van natuurlijke kostbare bestanddelen garanderen de hoogste verdraagzaamheid. De producten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij schoonheidsspecialisten.”

In welke behandelingen ben je gespecialiseerd? “om een zo goed mogelijk resultaat te creëren, vind ik het belangrijk om mijn behandelingen te blijven vernieuwen en af te wisselen. op dit moment kunnen zowel vrouwen als mannen in mijn salon terecht voor gezichtsverzorging, huidverbetering, anti-aging, ipl, microdermabrasie, microneedling en elektrisch ontharen.”

Wat is typerend voor jouw werkwijze?“alle behandelingen die ik in mijn salon aanbied

9

Page 10: de Maashorst Bruist mei 2013

De zomer past goed bij mij“

”Mathijs Vrieze (1980) is de lekker-én-gezondkok van Nederland.

Hij schreef meerdere kookboeken die stuk voor stuk bestsellers werden en

is een veelgevraagd tv-kok. Daarnaast heeft hij een zonnig karakter en een bijbehorende voorliefde voor de zomer.

We spraken met hem over zomers koken, vakantie en zijn boek ‘De

smaak van Liefde’.

kokMathijs vrieze

Interview

10

Page 11: de Maashorst Bruist mei 2013

De zomer past goed bij mij“

”Mathijs Vrieze (1980) is de lekker-én-gezondkok van Nederland.

Hij schreef meerdere kookboeken die stuk voor stuk bestsellers werden en

is een veelgevraagd tv-kok. Daarnaast heeft hij een zonnig karakter en een bijbehorende voorliefde voor de zomer.

We spraken met hem over zomers koken, vakantie en zijn boek ‘De

smaak van Liefde’.

kokMathijs vrieze

Interview

11

Page 12: de Maashorst Bruist mei 2013

ZomerGezond en lekker eten kan bij uitstek in de zomer. niet voor niets het favoriete seizoen van Mathijs Vrieze: “Ieder seizoen heeft zijn charmes. Maar de zomer past goed bij mij. Je eet vanzelf wat lichter. frisse en fruitige salades, geroosterde kip. en alles groeit en bloeit, dus je hoeft je ingrediënten dus niet van over zee te halen. Ik ga graag de markt op of langs de groenteboer om te kijken wat voor moois er ligt. nederlandse tomaten of aardbeien. een maaltijdsalade draai je makkelijk in elkaar.” Mathijs houdt best van een mooi stuk vlees of een lekker visje, maar hij gaat er bewuster mee om en laat het steeds vaker staan. “als je weet hoeveel voeding en water er nodig is om tot honderd gram vlees te komen, dan weet je wat vlees eten voor belasting is van het milieu. als ik vlees eet, kies ik biologisch vlees en bij vis let ik erop dat ik vis van duurzame vangst koop. Zeker twee keer in de week eet ik vegetarisch.”

Bee

ld: S

tudi

o V

oorh

uis,

Sas

kia

Kerk

hoff

VakantieOok tijdens zijn vakanties houdt Mathijs ervan om

culinair te genieten en inspiratie op te doen. “Ik ben een echte thailandliefhebber en probeer ook invloeden uit de thaise keuken in mijn gerechten

te verwerken.” Hij legt uit dat hij op reis altijd kijkt waar de locals gaan eten. “als je als toerist in thailand bent, ben je geneigd om restaurants

binnen te stappen die er van buiten mooi uitzien. Maar dat zegt vaak niks over de kwaliteit. Ik

probeer juist in kleine straatjes de authentieke restaurants te vinden waar de locals komen. Daar

ziet het er misschien kneuterig uit en je zit er op plastic stoeltjes, maar ik heb er de lekkerste curry’s

gegeten. Ik zou het liefste de hele wereld nog culinair willen ontdekken. Zien hoe de mensen in

andere landen leven en koken.”

Koken met liefdeHet was ook op vakantie dat zijn idee voor het boek ‘De smaak van liefde’ ontstond. “In thailand koken de mensen met liefde. Daarom smaken die curry’s zo geweldig. Ze nemen er de tijd voor en ze proeven aandachtig of er meer knofl ook of lemongrass door moet. Ga maar na, als mensen voor hun partner koken of voor hun date, dan doen ze beter hun best. Door met liefde en passie te koken, bewust met het eten bezig te zijn, smaakt het ook beter.” Het kookboek inspireert niet alleen om heerlijk te koken voor de mensen van wie je houdt, het is ook een mooi cadeau voor je geliefden. “Daarom heb ik mijn eigen hoofd dit keer maar van de cover afgehaald en een mooi hart op de voorkant gezet”, lacht Mathijs vrolijk.

Page 13: de Maashorst Bruist mei 2013

ZomerGezond en lekker eten kan bij uitstek in de zomer. niet voor niets het favoriete seizoen van Mathijs Vrieze: “Ieder seizoen heeft zijn charmes. Maar de zomer past goed bij mij. Je eet vanzelf wat lichter. frisse en fruitige salades, geroosterde kip. en alles groeit en bloeit, dus je hoeft je ingrediënten dus niet van over zee te halen. Ik ga graag de markt op of langs de groenteboer om te kijken wat voor moois er ligt. nederlandse tomaten of aardbeien. een maaltijdsalade draai je makkelijk in elkaar.” Mathijs houdt best van een mooi stuk vlees of een lekker visje, maar hij gaat er bewuster mee om en laat het steeds vaker staan. “als je weet hoeveel voeding en water er nodig is om tot honderd gram vlees te komen, dan weet je wat vlees eten voor belasting is van het milieu. als ik vlees eet, kies ik biologisch vlees en bij vis let ik erop dat ik vis van duurzame vangst koop. Zeker twee keer in de week eet ik vegetarisch.”

Bee

ld: S

tudi

o V

oorh

uis,

Sas

kia

Kerk

hoff

VakantieOok tijdens zijn vakanties houdt Mathijs ervan om

culinair te genieten en inspiratie op te doen. “Ik ben een echte thailandliefhebber en probeer ook invloeden uit de thaise keuken in mijn gerechten

te verwerken.” Hij legt uit dat hij op reis altijd kijkt waar de locals gaan eten. “als je als toerist in thailand bent, ben je geneigd om restaurants

binnen te stappen die er van buiten mooi uitzien. Maar dat zegt vaak niks over de kwaliteit. Ik

probeer juist in kleine straatjes de authentieke restaurants te vinden waar de locals komen. Daar

ziet het er misschien kneuterig uit en je zit er op plastic stoeltjes, maar ik heb er de lekkerste curry’s

gegeten. Ik zou het liefste de hele wereld nog culinair willen ontdekken. Zien hoe de mensen in

andere landen leven en koken.”

Koken met liefdeHet was ook op vakantie dat zijn idee voor het boek ‘De smaak van liefde’ ontstond. “In thailand koken de mensen met liefde. Daarom smaken die curry’s zo geweldig. Ze nemen er de tijd voor en ze proeven aandachtig of er meer knofl ook of lemongrass door moet. Ga maar na, als mensen voor hun partner koken of voor hun date, dan doen ze beter hun best. Door met liefde en passie te koken, bewust met het eten bezig te zijn, smaakt het ook beter.” Het kookboek inspireert niet alleen om heerlijk te koken voor de mensen van wie je houdt, het is ook een mooi cadeau voor je geliefden. “Daarom heb ik mijn eigen hoofd dit keer maar van de cover afgehaald en een mooi hart op de voorkant gezet”, lacht Mathijs vrolijk.

13

Page 14: de Maashorst Bruist mei 2013

Een gewichtsconsulente biedt uitkomst...

De gewichtsconsulente motiveert mensen om slim af

te vallen en te bewegen. Uw gezin heeft er baat bij en u

helpt uw kinderen wanneer zij later voor zichzelf gaan

zorgen. Wanneer u eenmaal de smaak te pakken heeft,

naar een gezond leef- en eetpatroon, wilt u eigenlijk

niks anders meer. U ondervindt dagelijks het voordeel

van gezonde voeding en meer bewegen en u heeft

honger naar meer! Na 6 sessies blijkt u al een heel eind

op weg te zijn, de aanpassingen in uw dagelijks leven

zijn u inmiddels vertrouwd geworden, u kunt uw eigen

‘goede’ keuzes maken.

Voedingstip: elke dag uw avondmaaltijd serveren

met als bijgerecht een frisse salade, olijfolie en witte

wijnazijn, sesamzaadjes, zonder mayonaise. Zo eet u

direct al meer groente. www.foodmanager.info

Lente! Hoog tijd voor een nieuwe en

zonnige garderobe. maar wat doe je aLs je

niet meer in je vertrouwde maat past?

Page 15: de Maashorst Bruist mei 2013

Bruisende zaken:

www.hartforher.nl

Bedrijf: Hart for her ossEmmalaan 38, ossTel. 0412-795340 of 06-28145352Eigenaresse: Robin Arts

Wat is het verhaal achter Hart for her oss?“De formule is gebaseerd op het plezier dat bewegen, sport en fitness je geeft. lekker in je vel zitten, daar gaat het om bij Hart for her Oss. Met je Personal trainer stel je een beweegplan op, gebaseerd op jouw beweegredenen. Samen werk je gedurende 30 minuten aan je gezondheid.”

Hoe krijgen jullie mensen fit in 30 minuten?“Bij Hart for her doorloop je in 30 minuten een compleet

circuit. Bij zowel het bewegen (sporten of fitness), de

warming-up tot en met de cooling down is er aandacht

voor conditie, spieren en gewicht. tijdens een interval

circuittraining worden spierversterkende oefeningen

namelijk gecombineerd met conditionele oefeningen en

wisselen krachtstations en aerobicsstations elkaar af.”

Wat zijn de voordelen van trainen bij Hart for her?“Hart for her richt zich uitsluitend op vrouwen, je doet

oefeningen in een klein groepsverband en de apparaten

zijn gebruiksvriendelijk en honderd procent veilig voor de

gewrichten. Daarnaast kun je ieder moment van de dag

starten met je training en ben je, niet geheel onbelangrijk,

ook nog eens heel snel klaar.”

op welke doelgroep richten jullie je?“Hart for her is er speciaal voor vrouwen. Jong,

oud, dik, dun; iedereen is welkom. Of je nou wilt

afvallen, aan je figuur wilt werken, gezonder wilt

leven of gewoon lekker wilt bewegen; bij ons

kan het allemaal. Kortom, lekker bewegen in een

prettige omgeving, omringd door vrouwen van alle

leeftijden die hetzelfde doel hebben.”

leuk om te weten: je kunt sinds kort ook

boksen bij Hart for her Oss

15

Page 16: de Maashorst Bruist mei 2013

Stadsherberg WilhelminaStadsherberg Wilhelmina is een Nederlands restaurant waar kwaliteit en gezelligheid vooropstaan!Na uw diner bestaat er de mogelijkheid om nog gezellig na te borrelen in ons bruin café.

Mocht tijdens uw fietstocht met uw elektrische fiets de accu leeg zijn, dan kunt u deze bij ons tijdens uw bezoek weer opladen.

Spoorlaan 56 | 5348 KC OSS | Tel. 0412 637293www.wilhelminastadsherberg.nl

Dinsdag t/m zondag:

A la Carte, kleine kaart of

lunchkaart.

Reserveren gewenst

Julianastraat 25401 HD Udentel. 0413-288779

Openingstijden:Maandag 9.30 tot 18.00Dinsdag 9.30 tot 18.00Woensdag 9.30 tot 18.00Donderdag 9.30 tot 18.00Vrijdag 9.30 tot 21.00 (koopavond)Zaterdag 9.30 tot 17.00

Kruisstraat 46 A5341 HE Osstel. 0412-484092www.sefashaircompany.nlOpeningstijden:Maandag 9.30 tot 18.00Dinsdag 9.30 tot 18.00Woensdag 9.30 tot 18.00Donderdag 9.30 tot 21.00 (koopavond)Vrijdag 9.30 tot 18.00Zaterdag 9.30 tot 17.00

WINKEL IN KAPPERSBENODIGDHEDEN(OOK VOOR DE PARTICULIEREN)

L’oreal, Wella, Schwarzkopf, Goldwell, Indola, Keune, Hairlight, Lisap, Kis,Socap, Balmain, Sexy Hair, Redken,Tigi, Fudge, Chi, Biosilk, Wahl, Moser, BabylissPro en nog veel meer.

SeFa’s

TEGEN INLEvERING vAN DEzE ADvERTENTIE

ONTvANGT u 10% ExTRA KORTING OP uW

AANKOOP.

Page 17: de Maashorst Bruist mei 2013

ColuMn/beauty tips!

Hooge raam 6 | 5411 lt Zeeland (n.br) | tel 0486-45 39 36 | [email protected] | www.instituut-lamat.nl

Wist je dat je 2x per dag je gezicht moet reinigen?Velen vinden het een hele opgave, maar 2 x daags je gezicht reinigen en verzorgen is een must! De huid heeft veel te verduren: temperatuurschommelingen, droge lucht, airco, verwarming, uitlaatgassen, (fijn) stof, zweet, zon, wind... en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Gelukkig heeft de huid een natuurlijk laagje dat ons beschermt, maar toch is deze niet altijd voldoende. Het ene huidtype kan wel tegen een stootje, terwijl het andere onmiddellijk reageert op de minste verandering. Daarom is het zaak de huid heel goed te onderhouden, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds! De meeste mensen vinden ‘s avonds vanzelfsprekend, maar ‘s ochtends? Jazeker! Gedurende een nacht van gemiddeld acht uur werkt de huid alle toxische stoffen weg. omdat we gedurende de nacht transpireren en de huid ‘s nachts talg aanmaakt, moet de huid ook ‘s ochtends gereinigd worden.

hoe moet je de huid onderhouden?1. Reinig altijd met reinigingsmelk en lauw water.2. Dep goed droog (laat de huid nooit aan de lucht drogen!). 3. Gebruik een alcoholvrije lotion om de pH-waarde van de huid te herstellen en na te reinigen.4. Gebruik steeds een aangepaste dag- of nachtcréme.

Te weinig tijd? Reinig je gezicht dan tijdens het douchen. Gebruik de reinigingsmelk ook voor hals, nek en schouders.Wat betreft de juiste producten raad ik wel aan je te laten adviseren door een goed geschoolde schoonheidsspecialist.

Pol B

erna

rdus

- In

stitu

ut l

amat

Page 18: de Maashorst Bruist mei 2013

FestivalSuRVIVAl

checklist

EEn PAAR DAGEn uIT JE DE DAK GAAn

In DE BuITEnluCHT, SlAPEn In EEn

TEnTJE En GEnIETEn VAn DE BESTE

MuZIEK: HET fESTIVAlSEIZoEn IS

WEER GEoPEnD. BElAnGRIJK oM TE

WETEn: HoE oVERlEEf JE EEn PAAR

DAGEn CAMPInG, nIET DouCHEn,

BIER DRInKEn En EEn TERREIn Vol

fESTIVAlGAnGERS? of HET nu EEn

onE DAY’ER En oVERnIGHT’ER

SuRVIVAlCHECKlIST Kun JIJ HET

AllEMAAl AAn!

Let the festival season begin!

Een koffer op wieltjes met bijpassende beautycase komt goed van pas als je luxe op vakantie gaat, maar zijn zeker niet festivalwaardig. Denk klein en kies voor een backpack. laat overbodige spullen, kleding en schoenen thuis en pak alleen het hoognodige in. Je bent immers maar een paar dagen van huis.

checklist

festivals en goed sanitair blijven een slechte combinatie en gaan na al die jaren van feestvreugde nog steeds niet goed samen. om nare geurtjes te voorkomen zijn baby- en gezichtsdoekjes, een goede deo en een tandenborstel geen overbodige luxe. Maar ook met behulp van deze producten is de tijd waarin je nog naar bloemetjes rook voorgoed verleden tijd. niet getreurd, na verloop van tijd wen je vanzelf aan je nieuwe lichaamsgeur.

voEtEnwErk

Wat het weer ook doet, één ding is zeker: trek nooit je mooiste en duurste stappers aan. Een festivalterrein is allesbehalve een rode loper. Kleed je hier ook naar. Je wilt je tenslotte niet de hele dag druk hoeven maken om de toestand van je schoenen. Zeer geschikt en geaccepteerd is de regenlaars. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar in verschillende soorten lengtes, printjes en kleurtjes.

Het is verstandig om de dagen voorafgaande aan een festival genoeg slaap te pakken. Waarom? Tussen een groep hossende, zingende en schreeuwende mensen doe je natuurlijk geen oog dicht. Een paar oordopjes kunnen het leed een beetje verzachten.

DEn

k k

lEin

Fris

& F

rU

itiG

oo

rvE

rD

ovE

nD

ZEt

jE s

Chr

ap

Ken je dat verhaal van die festivalgangers die ’s nachts bij aankomst op de camping hun tent niet meer konden vinden? Haringen vergeten kan de beste overkomen. Mocht jij ze thuis op het aanrecht hebben laten liggen, zoek dan naar andere oplossingen om je tent schrap te zetten voordat een stel jolige feestbeesten er met je slaapplek vandoor gaat.

Houd jij van een hygiënisch toilet en een goede bril om op te zitten? Dan heb je in dit geval toch echt pech. Een festival-wc, ook wel DIXI genoemd, is allesbehalve schoon en comfortabel. Met een fl inke rol wc-papier onder de arm, papieren toiletbrillen, een wasknijper en desinfecterende handgel maak je van ieder toiletbezoek een feestje.

Druppel-proofWat is een festival zonder een wolkje aan de lucht? Inderdaad, perfect. Helaas zit ons land vol verrassingen en een ongelukkig buitje in een klein hoekje. niet getreurd, want met een fashionable regencape kun jij de ergste spatjes aan. Een vuilniszak voldoet trouwens ook prima.

toilEt lol

Page 19: de Maashorst Bruist mei 2013

Een koffer op wieltjes met bijpassende beautycase komt goed van pas als je luxe op vakantie gaat, maar zijn zeker niet festivalwaardig. Denk klein en kies voor een backpack. laat overbodige spullen, kleding en schoenen thuis en pak alleen het hoognodige in. Je bent immers maar een paar dagen van huis.

checklist

festivals en goed sanitair blijven een slechte combinatie en gaan na al die jaren van feestvreugde nog steeds niet goed samen. om nare geurtjes te voorkomen zijn baby- en gezichtsdoekjes, een goede deo en een tandenborstel geen overbodige luxe. Maar ook met behulp van deze producten is de tijd waarin je nog naar bloemetjes rook voorgoed verleden tijd. niet getreurd, na verloop van tijd wen je vanzelf aan je nieuwe lichaamsgeur.

voEtEnwErk

Wat het weer ook doet, één ding is zeker: trek nooit je mooiste en duurste stappers aan. Een festivalterrein is allesbehalve een rode loper. Kleed je hier ook naar. Je wilt je tenslotte niet de hele dag druk hoeven maken om de toestand van je schoenen. Zeer geschikt en geaccepteerd is de regenlaars. Ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar in verschillende soorten lengtes, printjes en kleurtjes.

Het is verstandig om de dagen voorafgaande aan een festival genoeg slaap te pakken. Waarom? Tussen een groep hossende, zingende en schreeuwende mensen doe je natuurlijk geen oog dicht. Een paar oordopjes kunnen het leed een beetje verzachten.

DEn

k k

lEin

Fris

& F

rU

itiG

oo

rvE

rD

ovE

nD

ZEt

jE s

Chr

ap

Ken je dat verhaal van die festivalgangers die ’s nachts bij aankomst op de camping hun tent niet meer konden vinden? Haringen vergeten kan de beste overkomen. Mocht jij ze thuis op het aanrecht hebben laten liggen, zoek dan naar andere oplossingen om je tent schrap te zetten voordat een stel jolige feestbeesten er met je slaapplek vandoor gaat.

Houd jij van een hygiënisch toilet en een goede bril om op te zitten? Dan heb je in dit geval toch echt pech. Een festival-wc, ook wel DIXI genoemd, is allesbehalve schoon en comfortabel. Met een fl inke rol wc-papier onder de arm, papieren toiletbrillen, een wasknijper en desinfecterende handgel maak je van ieder toiletbezoek een feestje.

Druppel-proofWat is een festival zonder een wolkje aan de lucht? Inderdaad, perfect. Helaas zit ons land vol verrassingen en een ongelukkig buitje in een klein hoekje. niet getreurd, want met een fashionable regencape kun jij de ergste spatjes aan. Een vuilniszak voldoet trouwens ook prima.

toilEt lol

19

Page 20: de Maashorst Bruist mei 2013

DITJESEn/datJes

Vrouwen zijn veel wraakzuchtiger dan mannen. Elk jaar drijft de maan bijna 4 centimeter verder weg van de aarde. niet alleen oesters, maar ook mosterd en knofl ook staan bekend als lustopwekkende voedingsmiddelen. weekschildpadden urineren door hun mond. Het geven van 3 kussen op de wang is van oorsprong een Brabantse gewoonte.Vandaag de dag verzamelen machines meer data dan de mens zelf. Eenzaamheid is schadelijker voor je gezondheid dan roken. De oudste meteoriet die ooit op aarde werd gevonden, is 4,567 miljard jaar oud. Diëten en sporten helpen bij afvallen, maar eenmaal gevormde vetcellen blijven altijd bestaan. Het oudste stuk lingerie dat archeologen hebben gevonden stamt uit de Middeleeuwen.

puzzel & win!Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.Vul het juiste antwoord in op onze site en u maakt kans op een dinerbon t.w.v € 50,-

Oplossing sturen via:www.nederlandbruist.nl/puzzelof sturen naar: Nederland Bruist C.V.t.a.v. mei De Maashorst BruistAntwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

t.w.v. € 50,- aangeboden door monterosso ristorantewalstraat 60, oss, facebook.com/monterosso.oss

ristorante monterosso pizzeria spaghetti tagliatelle gelato

macedonia limoncello tiramisu lambrusco maccheroni amaretto

Dagelijks geopend van 16.00 tot 23.00 uur. Heeft u iets te vieren, gezellig in Italiaanse sfeer, dan hebben wij verschillende mogelijkheden voor u. Ook voor catering kunt u bij ons terecht.

Deze maand:

een dinerbon t.w.v € 50,-

20

Page 21: de Maashorst Bruist mei 2013

DITJESEn/datJes

Vrouwen zijn veel wraakzuchtiger dan mannen. Elk jaar drijft de maan bijna 4 centimeter verder weg van de aarde. niet alleen oesters, maar ook mosterd en knofl ook staan bekend als lustopwekkende voedingsmiddelen. weekschildpadden urineren door hun mond. Het geven van 3 kussen op de wang is van oorsprong een Brabantse gewoonte.Vandaag de dag verzamelen machines meer data dan de mens zelf. Eenzaamheid is schadelijker voor je gezondheid dan roken. De oudste meteoriet die ooit op aarde werd gevonden, is 4,567 miljard jaar oud. Diëten en sporten helpen bij afvallen, maar eenmaal gevormde vetcellen blijven altijd bestaan. Het oudste stuk lingerie dat archeologen hebben gevonden stamt uit de Middeleeuwen.

21

Page 22: de Maashorst Bruist mei 2013

Come Out & Play festival in stadspark Jan Cunen

op zaterdag 25 mei staat stadspark Jan Cunen in het teken van een bijzonder festival!

op die dag vindt hier het Come out & play Festival plaats dat wordt georganiseerd door groene engel. groene engel gaat op die dag naar buiten, naar stadspark Jan Cunen! 

vanaf 14:30 tot 23:00 uur zijn er drankjes en hapjes én 3 podia vol muziek zoals, de mainstage funkt, rockt en popt.

in de ligwei kun je genieten van akoestische optredens en voor hiphop, dubstep en dance kun je terecht in de ‘gravelpit’. als jij zorgt voor goede zin en wat zonnestralen, dan zorgen wij voor de rest.

Kom je buiten spelen...?

www.comeoutandplayfestival.nl

22

Page 23: de Maashorst Bruist mei 2013

17Mei

Peter Pan Speedrock+ Komatsu + Deadbeats

Online tickets en info op www.groene-engel.nl

25 Come Out & Play Festival(stadspark Jan Cunen)

10 BAASSS! 1 Year Anniversary

18 Hemels!

Ook in Mei

29 Open Podium

in Groene EngelFilm ‘De wederopstanding van een klootzak’ te zien

Zondag 12 tot en met dinsdag 14 mei draait in groene engel de film ‘De wederopstanding van een klootzak’. De film van regisseur guido van Driel is op zondag en dinsdag om 20:30 uur te zien en op maandagmiddag om 16:00 uur. De film gaat over de amsterdamse crimineel ronnie. Hij overleeft ternauwernood een moordaanslag en keert met aangescherpte zintuigen terug in het leven. een jonge

angolese asielzoeker kan niet praten over de verschrikkingen uit zijn verleden en ziet zijn kansen op een legaal verblijf in nederland verdampen. een lijfwacht met een depressie, een hoteleigenaresse met een zieke kat en een echtpaar met een groot verdriet. allen zullen ze elkaar helpen. immers: we benne toch op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar?

23

Page 24: de Maashorst Bruist mei 2013

Oss Frankenbeemdweg 50Voor extra openingstijden kijk op

www.coppelmans.nl

Zondag 5 mei, Hemelvaartsdag & 2e Pinksterdag

open van 10-17 uur

Iedere do. & vr. koopavondCoppelmans altijd

scherp geprijsd!

Page 25: de Maashorst Bruist mei 2013

Wat is het verhaal achter lijfStijling?“Sinds mijn achttiende ben ik geregeld in gevecht geweest met mijn kilootjes. Ik probeerde van alles, maar kwam steeds weer aan. na vijfentwintig jaar als directiesecretaresse/office manager gewerkt te hebben, besloot ik om van mijn ‘obsessie’ voor mijn gewicht mijn werk te maken. In eerste instantie startte ik via een franchiseformule, later ben ik onder de naam lijfStijling verder gegaan.”

bezig met het ‘stijlen van het lichaam’, vandaar ook de naam

lijfStijling. Ons motto is: Beter in je vel met lijfStijling.”

op welke doelgroep richt lijfStijling zich?“Bij ons zijn zowel dames als heren van harte welkom. De

meeste cliënten zitten in de leeftijdscategorie dertig en ouder,

maar in principe kan iedereen bij ons terecht vanaf ca. achttien

jaar.”

Wat is typerend voor jullie werkwijze?“typerend voor onze werkwijze is dat wij altijd een-op-

een werken. We willen graag dat mensen zich bij ons op

hun gemak voelen. Om dit te bereiken hechten we veel

waarde aan persoonlijke aandacht en belangstelling voor de

cliënt en hebben we oog voor detail. Daarnaast geven we

eerlijke adviezen over de aanpak en behandelmethoden en

scheppen we ook reële verwachtingen. We ‘verkopen’ alleen

behandelingen als we ook daadwerkelijk verwachten daar een

goed resultaat mee te boeken.”

Wat hebben jullie mensen te bieden? “Ik ben gestart met alleen gewichtsbegeleiding in combinatie

met endermologie (bindweefselmassage). In de jaren die

volgden heb ik mijn dienstenpakket ieder jaar uitgebreid door

goed te luisteren naar de cliënt. Inmiddels hebben we een

breed aanbod van behandelingen, zoals IPl/DPl definitieve

ontharing, microdermabrasie (uitgebreide gezichtsbehandeling

met peeling), rf-therapie (vergelijkbaar met een zeer

sterke mesotherapie), acne behandelingen en cavitatie

(vet verwijderen). Kort gezegd zijn wij op diverse manieren

Bruisende zaken:

Bedrijf: lijfStijlingProvincialeweg 73, Maren-KesselTel. 0412-479385, www.lijfstijling.nlEigenaresse: Annemiek van der Voort

25

Page 26: de Maashorst Bruist mei 2013

Maashors t evenementen

5 MEi 25-jarig jubileum Vrijwillig

Landschapsbeheer Uden

Wandel-/fietsexcursie - 10.00 uur

Uden, www.vogelwachtuden.nl

6 t/M 9 MEiVogel wandelvierdaagse

Wandelvierdaagse - aanvang zie website Slabroek,

www.vogelwachtuden.nl

9 MEiDauwtrappen (10, 15, 20 en

25 km)

Wandeltocht - 5:30 uur

Zeeland,

www.gitaarclubleyenda.com

11 & 12 MEiopen atelier in stellingmolen

stella Polaris

expositie schilderijen – 12:00 uur

Dieden, www.vanloonvandemolen.nl

12 MEiopen stadswandeling

ravenstein

Standswandeling – 11:00 uur

ravenstein,

www.toerismeravenstein.nl

14 t/M 16 MEiAvondfietsdriedaagse schaijk

fietstocht 25 km – 18:00 uur

Schaijk, www.onsverzet.nl

18 & 19 MEiDutch open schermen

Sportevenement – 9:00 uur

Oss, www.dutchopenfencing.nl

19 MEicarbootsale

Kofferbakmarkt – 8:30 uur

Oss, www.carbootsale.nl

20 MEitrap-in

Sponsorfietstocht – 10:00 uur

Volkel/Uden, www.trap-in.nl

23 MEiLeer Uden beter kennen

26

Page 27: de Maashorst Bruist mei 2013

EVEnEMEnTEn/mei

Maashors t evenementen

BEkijk voor MEEr EvEnEMEntEn in DE Maashorst DE aGEnDa op www.vvvDEMaashorst.nl

Stadswandeling – 19:00 uur

Uden, www.vogelwachtuden.nl

23 t/M 26 MEiMuziektheater Aanslag

ravenstein 6 februari 1972

Muziektheater – 20:00 uur

neerloon, www.mtm-theater.nl

25 MEirowwen hèze

Concert in openlucht theater – 21:00

uur Heeswijk-Dinter,

www.kersouwe.nl stekjesmarkt

(ruil)markt – 13:00 uur

Veghel, www.ivn-veghel.nl

25 & 26 MEiopen Atelierroute

Informeel bezoek aan ateliers –

11:00 uur Veghel,

www.openatelierrouteveghel.nl

26 MEiLeerlooierijhuisje

Open rondleiding met gids – 10:30

uur ravenstein,

www.leerlooierijravenstein.nlherps Mèrtje

Braderie met activiteiten – 10:30 uur

Herpen, www.carnavalherpen.nl

Volkel in de Wolken – hamilton Airshow

Vliegshow – 10:00 uur Volkel,

www.volkelindewolken.nl

29 MEiopen Podium groene engel

Muziek – 20:30 uur

Oss, www.groene-engel.nl

31 MEi open Podium – Kersouwe

entertainment algemeen - 20:30 uur

Heeswijk-Dinther, www.kersouwe.nl

27

Page 28: de Maashorst Bruist mei 2013

Maashors t evenementen

open Podium - De Kersouwe. Voor de 14e keer in successie staat er weer een Open Podium op het programma van de Kersouwe. een uniek en altijd zeer druk bezochte activiteit met een hoog lokaal karakter. avondvullend vermaak met de meest uiteenlopende disciplines. elk jaar is het voor de organisatie een flinke opgave om de juiste artiesten bijeen te brengen die samen een passende en avondvullende voorstelling kunnen maken.

De ingrediënten zijn steevast hetzelfde; een breed assortiment en dus voor elk wat wils. er is poëzie, veel muziek, cabaret, zang en entertainment in het algemeen. elk jaar opnieuw is het een bijzondere avond,

ww

w.i

ntE

ra

rt.

nl

met alle facetten van podiumkunst en vol verrassingen. De presentatie is in handen van Heleen van de Veerdonk. aanvang van deze avond is 20.30 uur, de entree is gratis.

Kaarten voor voorstellingen in de Kersouwe zijn te koop bij VVV heeswijk-Dinther, Uitpunt Veghel en op www.kersouwe.nl. Bezoek voor meer informatie en de agenda www.kersouwe.nl

28

Page 29: de Maashorst Bruist mei 2013

EVEnEMEnTEn/mei

Maashors t evenementen

interart Beeldentuin & galerie – seizoen 2013Interart Beeldentuin & Galerie is al 24jaar internationaal toonaangevend op hetgebied van de beeldende kunst. In de fraaivormgegeven Duurzame Galerie wordennu ook schilderijen getoond. Dit jaar wordter aandacht besteed aan de inhoud, deverbeelding, dat wat de kunstenaars zelf tevertellen hebben. Hier worden een aantalinternationale kunstenaars gepresenteerd.

VerbeeldingWe leven in een beeldcultuur. een wereld vanverbeelding. Het is een verbeelding in plaatjes, waarvoor we weinig tijd nemen om er wat langer bij stil te staan. Interart

Beeldentuin en Galerie laat de echte beelden zien, voelen en horen. Interart Beeldentuin & Galerie is er voor de kunstbeleving in een ambiance van natuur en nieuwe architectuur.

expositieDe nieuwe expositie is vanaf 5 mei tebezichtigen. Interart Beeldentuin & Galerieis vanaf zondag 5 mei tot en met zondag 13oktober geopend, van donderdag tot en metzondag. Openingstijden: 13:00 uur tot 17:00 uur.

Bezoek voor meer informatie www.interart.nl

29

Page 30: de Maashorst Bruist mei 2013

Maashors t evenementenop zondag 2 juni vindt - onder voorbehoud van het definitief worden van de totale sponsoring - de achtste editie van de Maashorstfair plaats. Dit jaar bij De kriekeput in herpen. na een zeer succesvolle editie vorig jaar, op de locatie van de heische hoeve in heeswijk-Dinther, bereidt de stichting Uitvoering streekfair De Maashorst ook dit jaar weer een mooie Maashorstfair voor. het thema voor dit jaar is ‘Een Maashorst met allure’.

30

Page 31: de Maashorst Bruist mei 2013

Maashors t evenementen

EVEnEMEnTEn/mei

De Maashorstfair bestaat uit themapleinen met vele presentaties en stands. Daarnaast wordt elk jaar gezorgd voor een aantrekkelijk programma met demonstraties en muziek. Dit alles zorgt voor een sfeervol, aantrekkelijk evenement dat een goed beeld geeft van hetgeen De Maashorst te bieden heeft. Organisaties, muziekgezelschappen en verenigingen afkomstig uit De Maashorst presenteren zich tijdens de Maashorstfair. Bezoekers beleven, proeven en genieten van de vele activiteiten en producten uit en rondom dit gebied!

initiatiefDe Maashorstfair wordt georganiseerd in opdracht van Stuurgroep De Maashorst.

De stuurgroep staat voor een duurzame ontwikkeling van De Maashorst waar ruimte is voor de ontwikkeling van natuur, economie en maatschappij. De Maashorstfair is een prettige manier om met dit bijzondere gebied kennis te maken.

De MaashorstfairZondag 2 juni 2013locatie: De Kriekeput Schaijkseweg 3a, Herpentijden: Standhouders: 10:00 - 17:00 uur Programma: 10:00 - 17:00 uur

Voor meer informatie bezoek je www.maashorstfair.nl of www.vvvdemaashorst.nl.

31

Page 32: de Maashorst Bruist mei 2013

Ook het leukste buitenspeelgoed bestel je online! Afhalen in Oss mogelijk.

“Proef de Nostalgie”

Gevestigd achter zalencomplex ‘t Oude Theater ingang t/o Thermen

Lucaya

Openingstijden: donderdag t/m

zondag vanaf 17.00 uur.

Maandag t/m woensdag op reservering vanaf 10 personen.

Spoo

rlaa

n 5

8 - 5

348

KC

OSS

- Te

l: 04

12-6

2212

3 E

mai

l: in

fo@

oud

eth

eate

r.nl -

ww

w.o

ud

eth

eate

r.nl

Jopen lentebockPater lieven trippel

Abdij de forest,Jacob weiss bier

Kruisstraat 15 - 5341 HA Oss - Tel.0412-692533

Kom dit voorjaar de speciaalbieren proeven op ons terras!

Genieten doe je bij

Groene Engel

Page 33: de Maashorst Bruist mei 2013

Bruisende zaken:

Bedrijf: Delica DermaVenusstraat 13, ossTelefoon: 06-50741927Eigenaresse: Desi van den Broek

www.delicaderma.nl

op de huid, wensen en behoeften van de klant. tevens ben

ik erkend specialist op het gebied van acne behandelingen -

die door de zorgverzekeraar vergoed worden - en verzorg ik

bruidsmake-up, visagie en workshops.”

Welke producten worden er in de salon gebruikt?“Het hoofdmerk waarmee ik in mijn salon werk is neoderma.

De naam is een samentrekking van de Griekse woorden

neo en Derma en betekent ‘nieuwe huid’. De producten

zijn allemaal gebaseerd op de bijzondere eigenschappen

van planten en kruiden in combinatie met uiterst moderne

productietechnieken. Ze verzorgen, herstellen en verbeteren

de huid met natuurlijke ingrediënten. Ook maak ik gebruik van

Biguine, een vrouwelijk, modieus en modern make-up merk

dat een brede doelgroep aanspreekt.”

Wat betekent de naam?“Delica is de latijnse benaming voor mooi. Derma is de latijnse

benaming voor huid. Dat is waar Delica Derma voor staat: een

mooie huid.”

In welke behandelingen ben je gespecialiseerd? “Bij Delica Derma kunnen dames én heren terecht voor

gelaatsbehandelingen, waarbij huidverbetering prioriteit

nummer één is. elke behandeling wordt volledig afgestemd

Wat is het verhaal achter Delica Derma?“Dat ik ooit mijn eigen salon zou beginnen, was al duidelijk gedurende mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste. na het behalen van mijn diploma ben ik de uitdaging aangegaan en opende ik op 26 augustus jl. de deuren van Delica Derma. Het was een sprong in het diepe, maar ik ben er altijd van overtuigd geweest dat het zou gaan lukken. afgelopen maart werd dit gevoel bevestigd met de Beauty award die ik in wacht sleepte voor ‘Beste nieuwkomende schoonheidsspecialist van nederland 2013’.”

33

Page 34: de Maashorst Bruist mei 2013

forever yours

www.sundays.nl facebook.com/sundays4all

Sunny days

are here again!

Bij een zontegoed 50 = 60

een

OP=OPkado Forever After

twv 22 ,50

OssHeschepad 54-48

Page 35: de Maashorst Bruist mei 2013

gezondheid zonnen vitamined verantwoord genieten zonlicht

pigmentatie energie vakantiekleurtje huidanalyse opbouwen zontegoed

puzzel & win!Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.Vul het juiste antwoord in op onze site en u maakt kans op een zontegoedbon van € 100,- te besteden bij Sunday’s Oss

Oplossing sturen via:www.nederlandbruist.nl/puzzelof sturen naar: Nederland Bruist C.V.t.a.v. mei De Maashorst BruistAntwoordnummer 10048, 4800 VB Breda

t.w.v. € 100,- aangeboden door sunday’s oss

Deze maand:

een bon met zontegoed

Page 36: de Maashorst Bruist mei 2013

7 dagen per week geopend vanaf 10 uur!

www.bomenpark.nl

Vorsselweg 3, 5384 RW Heesch • 0412 473074 • www.bomenpark.nl • [email protected]

lunch • diner • borrel terras • feestje

Ingrediënten voor 4 personen• 80 gram eigeel (1 eidooier is ong. 20 gram) • 80 gram suiker • 1 vanillestokje • 0,5 liter slagroom (ongezoet)

Voor het gebrande suikerlaagje• rietsuiker • Crème Brûlée-brander

Crème Brûlée

BereidingswijzeZet de halve liter room samen met het vanillestokje en suiker in een pannetje op het vuur en breng rustig aan de kook. Klop intussen het eigeel los. Als de room gekookt heeft haal je het van het vuur en voeg het al roerend, beetje voor beetje, toe aan het eigeel. Verwijder het uitgeschraapte vanillestokje.

Verdeel het mengsel nu over vier ovenschaaltjes en zet deze au bain marie (een schaal met koud water) in een voorverwarmde oven van 150 graden. Bak ze in 25 minuten tot een vanillecrème. Haal de schaal voorzichtig uit de oven en laat de bakjes afkoelen tot kamertemperatuur.

Serveren: Bestrooi de crème met een dun laagje rietsuiker en brand met de brander de suiker tot een dun laagje caramel.

Tip: Serveer de Crème Brûlée met een bolletje vanille-ijs en slagroom.

met bolletje vanille-ijs en slagroom

Eet smakelijk! Eric Rassaerts